Nyrkkeilyketju

  • 758 670
  • 3 666

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
No katseli tuon matsin äsken tubesta, nii olihan Helenius ihan eri kastissa. Hyvä matsi parin vuoden tauon jälkeen, TKOlla itseluottamusta ja parempaa vastusta kehiin. Ja kun näki vastustajan kasvot, nin näkee että Robertilla on hirveästi voimaa takana noissa iskuissa, parit iskut sisään ja naapurilla melkein kulmat auki. Tietysti vaarana on vääränlainen uho ja seuraava isompi nimi lyö valot pois Robbelta. Plussa myös tuo matsin heti lopettaminen, vaikka nytkin näkyi se oikea tappaja meiningin puuttuminen tuosta matsista, turhaan jäi katselemaan ja odottamaan dumaria väliin. Se on ollut ja näköjään vieläkin on Heleniuksen ongelma, ei halua tai uskalla lyödä vastustajaa täysiä kumoon, vaan sillain vähän kutitellaan ja odotellaan että kaveri sanois että matsi oli tässä olit parempi kiitos moi.
Nyt lisää treeeniä ja ilkeyttä kehiin, niin voi vetää seuraavan Sauerlandin toivon katolleen :)
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Melkoinen mätisäkki oli tämä Csomor, juoksihan hän innolla nyrkkiin, ruokarahat taskuun ja kotia kohti. Näköjään 11 ottelua voittanut ja 5 hävinnyt, miten huonoja ne voitetut vastustajat on ollut?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitäs tää Robben vastus about sai rahaa tuosta matsista? Osaako kukaan arvioida?

Ei mitään tietoa, mutta kun sponssia on kohtalaisesti mukana ja ottelu Tallinnassa jossa on halukkaita järjestäjiä maksamaan kohtuullisesti jo siitä että saavat ottelun järjestää, Helenius tienaa luokkaa 20 000 euroa. Vastustajan Csomorin palkkiostakaan ei ole mitään tietoa, mutta ottelun perusteella se on sidottu häviämiseen ja mahdollisesti tyrmäämiseen. Esimerkiksi 5 000 euroa tappiosta tyrmäyksellä, 4 000 euroa tappiosta jne. Voitosta tuskin mitään on mainittu. Toisin sanoen, rahaa ei olisi silloin tullut. Csomor päätti varmistaa nopean tilin ja toimi sen mukaisesti kehässä.

Ikävä kiista Sauberlandin kanssa. En tiedä kuka on vedättänyt ketä, mutta jos asiaa lähestyy puhtaasti Heleniuksen harjoittelun ja valmennuksen kannalta, voi olla hyvin ratkaiseva niitti jatkouralle. Sen lisäksi että isoja, oikeita nyrkkeilyiltoja voi olla vaikea järjestää joissa olisi myös kunnon vastustaja.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ikävä kiista Sauberlandin kanssa. En tiedä kuka on vedättänyt ketä, mutta jos asiaa lähestyy puhtaasti Heleniuksen harjoittelun ja valmennuksen kannalta, voi olla hyvin ratkaiseva niitti jatkouralle. Sen lisäksi että isoja, oikeita nyrkkeilyiltoja voi olla vaikea järjestää joissa olisi myös kunnon vastustaja.

En nyrkkeilykuvioita tunne sinänsä, mutta itse olen epäillyt että Sauerland tulee heittämään joka tapauksessa kapuloita rattaisiin koko Heleniuksen loppu-uran ajan, osoittaakseen vain muille ottelijoille että ilman korvausta ei heiltä lähdetä. Tietysti jos Helenius pääsee toisen ison tallin suojelukseen, voi tilanne muuttua.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Näin nyrkkeilymaallikkona vaikuttaa siltä, että koko Sauerland-saaga on varsin kaksipiippuinen juttu.

Ensinnäkin, ilman Sauerlandia Helenius ei olisi päässyt lähellekään sitä asemaa, missä oli. Tässä mielessä Sauerlandin pointti on jokseenkin ymmärrettävä: he tekevät Robbesta tähden ja luovat tälle nimeä, mutta sitten urheilija päättääkin suksia kuuseen tallista yksipuolisesti. He eivät hyväksy sitä, että joku ikään kuin kuorii kermat kakun päältä ja alkaa sitten freelanceriksi tai kenties hyppää toiseen talliin mahdollisesti menestymään - ja näinollen kerää palkintorahat itselleen tai jollekin toiselle tallille.

Toisaalta, Sauerland oli tuhoamassa Heleniuksen uran pakottamalla hänet ottelemaan romuna. Chisora-matsin alussa Helenius loukkaantui ja oli enemmän tai vähemmän rikki kahdessa seuraavassa matsissa Williamsia ja Sprottia vastaan (maallikkokin näki, ettei Robbe ollut näissä matseissa oma itsensä). Siitäkin huolimatta, että Helenius otteli (ilmeisesti tallin määräyksestä) loukkaantuneena, talli vaatii sopimuksen pidennystä loukkaantumisiin vedoten.

Lähinnä koko saaga kuvaa nyrkkeilymaailman sairautta. Urheilijat ovat näiden suurtallien armoilla: ilman niitä ei ole juuri mahdollisuuksia päästä ottelemaan rahakkaisiin matseihin eikä suurtallien nyrkkeilijöitä vastaan voi pärjätä, koska tuomaritkin ovat suurtallien palkkaamia ja voittaja on melkeinpä päätetty etukäteen.

Tämä on urheilullisuudesta pois ja asetelma syö mielenkiinnon koko lajista.

Kyseessä on toki minun näkemykseni, enkä ole mikään asiantuntija. Saa korjata.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei jumalauta, jotenkin tällaisen nyrkkeilyä satunnaisesti seuraavan silmissä R. Heleniuksen ura ei kyllä kovin katu-uskottavalta näytä. Laji on aikamoinen pellesirkus tätä nykyä. Muistan kun julistettiin tuomio, että Helenius oli "voittanut" Chisoran niin oli mielenkiintoinen fiilis ja nyt tämä naurettava "comeback"-ottelu ja etukäteis- ja jälkihehkutukset.

Ja Robben Urheiluruudussa antama haastis, että purkautui niin paljon heti tuohon ottelun alkuun ja oli mahdotonta pitkittää ottelua.....hohhoijaa.

Salilla tapasin ottelupäivänä aiemmin erään tutun, joka kovasti hehkutti että hieno matsi tulossa ja oli maksanut jo, jotta näkisi "huikeaa viihdettä" Katsomosta sitten iltasella.

Ei jumalauta.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heleniuiksen vastuksen huonous johtui varmaan suurelta osin siitä että kaikki vähän odottaa Sauerlandin reaktioita. Niin Heleniuksen leiri kuin vastustajatkin. Ja eikös he kovasti hiekottaneet matsia jo etukäteen. Sauerland on vissiin aika kovassa huudossa ja niillä on paljon vaikutusvaltaa joten voivat haitata pahastikin hyvin alkanutta uraa niin halutessaan. Kukaan ei vielä halua ottaa riskiä että ovet sulkeutuu nenän edestä. Nyt on eka matsi takana ja vaikka tulos olikin nyrkkeilyn irvikuva niin pää on kuitenkin auki. Ehkä seuraavaan matsiin on helpompi löytää vähän kovempia vastuksia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Heleniuiksen vastuksen huonous johtui varmaan suurelta osin siitä että kaikki vähän odottaa Sauerlandin reaktioita.

Varmaan noinkin. Ja ehkä vastustajan huonous osin siksi, että Viron valtion omistama firma EAS maksoi käytännössä 3/4 ottelusta EU:lta saaduilla tuilla. Loput 1/4 taisi tulla Fortumin määräysvallassa olevalta yhtiöltä:

Heleniuksen Tallinnan-matsin loppulasku mutkan kautta suomalaisille veronmaksajille | Helsingin Uutiset

Kun lähdetään siitä että Helenius ei alle aiemmin heittämäni 20k nyrkkeile, järjestäjien voitto + kulut jättää kovin vähän rahaa vastustajalle. Teurasporsaat ovat halvimpia ja siitä käteviä, että niillä voi sanella mitä maksetaan tyrmäyksestä ja mitä ei makseta lainkaan kuten ottelun voittaminen.

Nyrkkeilyssä on varsin sairaita piirteitä (lahjonta ja sovitut ottelut kaikilla tasoilla, huonot palkkiot aluksi, orjakontrahdit, lääke-ja muut aineongelmat jne), mutta jos katsoo asioita ilman värilaseja, samanlaista menoa se on osin futiksessa tai pyöräilyssä. Nyrkkeily kuten muut kamppailulajit ovat toisaalta puhtaimmillaan erittäin urheilullisia ja hienoja lajeja.

Superottelu Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao otellaan toukokuun 2. päivänä ja siinä rahaa kyllä liikkuu. Alustava arvio on 400 miljoonaa dollaria, mutta uskon sen olevan lopulta lähempänä miljardia kuin nollaa.

Aikanaan kun tilasin MTV Maxin yksi syy Formulan ohelle oli se, että sitä kautta näkyi nyrkkeilyä. Nyt isoja matseja on pudotettu Maxin valikoimista ja laitettu teknisesti surkealla tavalla toteutettuun lisämaksulliseen nettirahastukseen. Eiköhän tämänkin ottelun kanssa käy samoin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
David Haye ilmoitti toissapäivänä palaavansa kehiin myöhemmin tänä vuonna. Samaan syssyyn ilmoitti myös, että vaikka on jo kahdesti jouduttu perumaan ottelu Tyson Furya vastaan, ei tule tätä kohtaamaan comeback-ottelussaan. Haluaa kuulemma 2-3 matsia WBC:n listamiestä vastaan ja sen jälkeen haastaa mestari Deontay Wilderin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nostellaanpa hieman, kun Wladimir Klitschko vs. Bryant Jennings alkaa tuossa tuokiossa Madison Square Gardenissa.

Ja ensi viikonloppuna on sitten tämä eräs toinen ottelu mihin saatiin liputkin jo myytyä mielenkiintoisen säätämisen jälkeen.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Hieno homma oli, että Tatli nyt voitti tuon EM-tittelin, tekee miehen itseluottamukselle hyvää. Wahlströmin MM-vyöstä taas on jotenkin sellainen meh-fiilis. Okei, ison liiton vyö, mutta naiset nyt auttamatta jäävät varjoon nyrkkeilyn puolella. Tuntuu aika pieneltä saavutukselta itselle, vaikkei se sitä ole.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Wahlströmin MM-vyöstä taas on jotenkin sellainen meh-fiilis. Okei, ison liiton vyö, mutta naiset nyt auttamatta jäävät varjoon nyrkkeilyn puolella. Tuntuu aika pieneltä saavutukselta itselle, vaikkei se sitä ole.

Voisko joku selittää, minkä arvonen tuo mm-vyö on. Ja millanen oli vastustaja. Wahlström on huikee urheilija, mutta itse olen täysin pihalla näitten liittojen suhmuroinneista.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Voisko joku selittää, minkä arvonen tuo mm-vyö on. Ja millanen oli vastustaja. Wahlström on huikee urheilija, mutta itse olen täysin pihalla näitten liittojen suhmuroinneista.

Iltasanomien Mikko Marttinen oli sitä mieltä, että tittelillä ei juurikaan arvoa. Marttinen on myös sitä mieltä, että naisissa amatöörinyrkkeily on kovempitasoista kuin ammattilaisnyrkkeily.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Heleniuksen seuraava vastustaja on 22-vuotias ugandalainen Kenneth Odeke jonka ottelusaldo 6-1. Edellisessä ottelussaan voittanut tuomaripäätöksellä vastustajan jonka record matsiin tullessa 5-41. Mitä tällä oikeasti haetaan?
E: korjattu vastustajan nimi
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Heleniuksen seuraava vastustaja on 22-vuotias ugandalainen Kenneth Odeke jonka ottelusaldo 6-1. Edellisessä ottelussaan voittanut tuomaripäätöksellä vastustajan jonka record matsiin tullessa 5-41. Mitä tällä oikeasti haetaan?
E: korjattu vastustajan nimi

Heleniuksen taustajoukut sanovat että paremmat nyrkkeilijät eivät halua tulla häviämään, siinä korkeintaan osatotuus. Oisko niin ettei Helenius saa parempia nyrkkelijoitä euroopasaa vastaansa johtuen Sauerland -tapauksesta, kun vittuilet ison kanssa niin saat samalla mitalla takaisin on asenne siellä Saksassa ja luulisi Sauerlandin euroopan isoimpana tallina olevan aika vaikutusvaltainen ainakin europaan skenen osalta.

Nyrkkeilyssä myös paljon kyse ottelutapahtuman järjestämisestä ml tv-oikeudet jne. Kaikki liittyy kaikkeen ja jos et ole näissä isoissa kanavissa mukana niin jäät pikkuotteluihin. Tuloksena ei kasva arvostuskaan liittojen listoilla/pisteet, joten otat vain helvetin suurta riskiä koska häviö on aina mahdollinen kun kaivetaan näitä nuoria ja nälkäisiä vastaan.

Mikä olisi sitten oikea ratkaisu jos suomessa vastustajat olisivat jatkossakin tätä luokkaa. Jenkkeihin lähtö? En tunne tarkemmin jenkkien tilannetta, mutta luulisi että siellä vielä on ammattilaisnyrkkeily arvossaan ja tv-yhtiotkin kohtuu kiinnostuneita, mutta sitten tietty yksi iso asia, Helenius on Nordic Nightmare joten ei sielläkään avosylin oteta vastaan ja auteta jätkää joka pieksee niiden omia miehiä. Vaikeaa tulee olemaan ja ikäkin alkaa painamaan parin vuoden päästä, noin 5 vuotta aikaa raivata tie huipulle ja saattaa olla että sopimuskuviot pilasi sen mahdollisuuden. Nyrkkeilymaailma on juuri tälläinen että vain isot tallit saavat isot matsit.

_
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Heleniuksen taustajoukut sanovat että paremmat nyrkkeilijät eivät halua tulla häviämään, siinä korkeintaan osatotuus. Oisko niin ettei Helenius saa parempia nyrkkelijoitä euroopasaa vastaansa johtuen Sauerland -tapauksesta, kun vittuilet ison kanssa niin saat samalla mitalla takaisin on asenne siellä Saksassa ja luulisi Sauerlandin euroopan isoimpana tallina olevan aika vaikutusvaltainen ainakin europaan skenen osalta.

Yksikään TOP-50 tai näköjään edes TOP-100 iskijöistä ei lähde epäselvässä sopimustilanteessa ottelemaan ilman tuntuvaa extra korvausta, josta suurin osa varmaan vielä pimeästi. Sauerland voi uhata haasteella koska heidän tulkintansa mukaan Helenius on edelleen sopimussuhteessa Sauerlandiin (eikä tätä ole kaiketi oikeuskaan kiistänyt), joten ottelusta tuleva tulo voidaan menettää Sauerlandille.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yksikään TOP-50 tai näköjään edes TOP-100 iskijöistä ei lähde epäselvässä sopimustilanteessa ottelemaan ilman tuntuvaa extra korvausta, josta suurin osa varmaan vielä pimeästi. Sauerland voi uhata haasteella koska heidän tulkintansa mukaan Helenius on edelleen sopimussuhteessa Sauerlandiin (eikä tätä ole kaiketi oikeuskaan kiistänyt), joten ottelusta tuleva tulo voidaan menettää Sauerlandille.

Miten on Sauerland-sopimuksen keston kanssa jos oikeus pitää sitä validina? Vaikuttaako nämä rimpuilut siihen, vai raukeaako se automaattisesti kahden vuoden päästä. Jos muistan oikein mihin asti sen piti alunperinkin kestää. Ajan sitä takaa että onko tiedossa kaksi vuotta pubi-matseja ja sitten kenties aukeaisi ovet muualle.

_
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miten on Sauerland-sopimuksen keston kanssa jos oikeus pitää sitä validina? Vaikuttaako nämä rimpuilut siihen, vai raukeaako se automaattisesti kahden vuoden päästä. Jos muistan oikein mihin asti sen piti alunperinkin kestää. Ajan sitä takaa että onko tiedossa kaksi vuotta pubi-matseja ja sitten kenties aukeaisi ovet muualle.

Puhtaasti arvaisin, että oikeus ei tule pitämään sitä validina. Nykyinen tilanne lienee se, että Kari Uoti on ilmoittanut Sauerlandille purkaneensa yksipuolisesti sopimuksen ja Sauerland on ilmoittanut ryhtyvänsä tarvittaviin toimiin näyttääkseen sopimuksen pitävän. Toistaiseksi berliiniläinen tuomioistuin on kuitenkin antanut Heleniukselle luvan harjoittaa elantoaan. Lopputulema ehkä on se, että Sauerland saa sopimusrikosta korvauksen ja sopimus päättyy siihen.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Jossain tuli luettua, että Sauerland olisi todennut Heleniuksen otelleen Tallinnassa ns. tallin siunauksella (koski myös tulevaa Vaasan ottelua). Tämä kanta siis ilmeisesti muodostunut joskus Ahvenanmaan käräjäoikeuden päätöksen jälkeen. Kai tällä sit pyritään jotenkin osoittamaan, että talli ei ole estänyt Heleniusta ottelemasta ja että sopimus olisi näin edelleen validi. Helenius itsehän vakuuttaa, että tavoitteena on päästä tämän vuoden aikana kiinni johonkin isompaan titteliotteluun. Noh, pakkohan sen on pitää uskoa yllä. Totuushan on kuitenkin se, että Sauerland tulee kaikin keinoin jarruttamaan Robben uraa, vaikka sopimuksen todettaisiinkin oikeudessa rauenneen.

Joka tapauksessa odotan vesi kielellä Robben esiintymistä Vaasassa. Vastus vaikuttaa ainakin hivenen pätevämmältä kuin unkarilainen. Jos nyt tällä kertaa pysyisi edes sen kolme erää pystyssä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
"The most overhyped fight in the history of sport"

Miksi tämä ei aiheuta mitään parranpärinää? Syy voi tietenkin olla se, että yksinkertaisesti muita kuin promoottoreita tai joitain lajiniiloja ei juurikaan kiinnosta. Minua tämä kiinnostaa ilmiönä, ei urheilutapahtumana niinkään, ja pubiin mennään laulamaan televisiolle.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
"The most overhyped fight in the history of sport"

Miksi tämä ei aiheuta mitään parranpärinää? Syy voi tietenkin olla se, että yksinkertaisesti muita kuin promoottoreita tai joitain lajiniiloja ei juurikaan kiinnosta. Minua tämä kiinnostaa ilmiönä, ei urheilutapahtumana niinkään, ja pubiin mennään laulamaan televisiolle.
Ei kiinnosta muita kuin lajiniiloja? Missähän tynnyrissä elät? Tämän matsin yllä on aivan järkyttävä määrä hypeä, varsinkin kuluneen viikon aikana NBA- ja NHL-lähetyksissäkin on tätä matsia hehkutettu. Koko maailman huomio tulee olemaan tänä yönä Las Vegasissa. Kiinnostaa varmasti muitakin kuin lajiniiloja, ja jos aiot yhden matsin elinaikanasi katsoa se on tämä. Tuota ennakoitua 500 miljoonaa dollaria ei tuoteta pelkästään lajiniilojen kiinnostuksella.
Mitä itse tulokseen tulee niin valitettavasti taitaa Mayweather viedä. Pacmanilla on kaksi tappiota viidestä viime matsista, kun taas Mayweather on edelleen voittamaton.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomessa tämä ottelu aivan varmasti kiinnostaa, mutta näkyvyys on vain surkealla tasolla. Tietääkö esimerkiksi kukaan mitä kautta voisi laillisesti ostaa matsin katseluoikeuden?

Itse ottelu tulee olemaan armoton molemmille osapuolille. Mayweather on ennakkosuosikki, mutta Manny taitaa olla kaikki painoluokat huomioiden p4p listoilla heti Floydin perässä toisena. En uskalla toivoa kummallekaan erityisemmin voittoa, sillä toivon urheilun voittavan ja että tämä vuosisadan ottelu muodostuisi myös kehässä vuosisadan otteluksi. Jos niin käy, niin voittaja saa olla puolestani kumpi vain, kunhan se on Manny ;).
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös