MM 2015: Suomi

  • 691 575
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Meikäläinen on ainakin ihan hyvillä fiiliksillä tästä joukkueesta. En yleensä muutenkaan jaksa itkeä valinnoista näiden karnevaalien osalta. Hyvinhän ne sujui viimevuonnakin.

Ei muuta ku pelit alkakoon!
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Louhivaara ei kyllä varsinaisesti vakuuttanut ja tuo valinta on hieman hämmentävä. Itse odottelin tuolle paikalle jotain maalintekoon pystyvää pelaajaa, mutta ei sitten. Tosin tuskin jatkaa tuossa Barkovin ja Jokisen rinnalla ja voi toisessa roolissa täyttää paikkansa ihan hyvinkin.
Louhivaaran roikottaminen tässä vaiheessa on ihan perusteltua, Hytösen ja Louhivaaran muodostaessa Pesosen vai oliks se Huhtalan kanssa neloskentän toimi oikein mallikkaasti ja tulosta tuli molempiin päihin harkkapeleissä.

EDIT: Huono sanavalinta, mutta siis tarkoitan, että ketjulla toimi puolustus- että hyökkäyspeli.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokaikinen vuosi on MM-kisavalinnoista riittänyt porua, ja hyvä niin. Kiekkomaa, ja mikäs siinä.

RR:n pudotus oli sitten näiden valintojen pommi. Ristolainen oli Jaloselle uusi tuttavuus, ja ei onnistunut näyttöpaikkaansa käyttämään. Sai kuitenkin neljä peliä pelata suurella vastuulla ja peliajalla, mutta ei nyt sitten antanut riittävästi todisteita kiekollisesta osaamisestaan, kovuudestaan tai pelityyliin sopivuudestaan. Tai mistä sitä tietää, vaikkei kemiatkaan olisi synkanneet. Yllätyspudotus, mutta luotan siihen, että Jalonen tietää parhaiten. Nyt mukana on Barkov, joka syntyi Suomen ensimmäisen MM-kullan jälkeen, ja voi hyvin olla, että Ristolainen pelaa MM-kisoissa vielä silloin, kun joukkueeseen tulee ensimmäinen toisen kullan jälkeen syntynyt pelaaja. Buffalon miehenä Rasse lienee vuosittain kisoihin käytettävissä. Onhan tuolla puolustuksessa isoja ja kovia korstojakin, joskin yhdelle Kukkosen Lasselle olisi toki tilausta ollut. Ja rightin pakkeja tosiaan vain yksi.

Veikkaan muuten, että Palola olisi leirityksen kautta kisoissa, jos Tappara ei olisi selvinnyt välieriin ja Ristolainen olisi kisoissa, jos Buffalo olisi pudonnut vasta tänä viikonloppuna. Kisavalintojen dynamiikkaa.

Jos on paljon ex-Kärppiä, niin on entisiä JYP:in miehiäkin. Viisi ex-jyppiläistä hyökkäyksessä, nice.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Täällä taas nostetaan Ristolainen "NHL-näyttöjä" aivan liian korkealla. Tosijuttu on se, että Buffalon rosteri on sarjan huonoin ja sen vuoksi Ristolainenkin sai niin paljon vastuuta, kun muitakaan ei ole kentälle laittaa. -32 kertoo kaiken.

Jaloselta aivan oikea pudotus. Taso oli nyt harkkapeleissä nähdyn kaltainen, eikä MM-kisoissa ole varaa ihan tottumuksesta katsella, kun kiekko on omassa maalissa. Tämä siis Ristolaisesta.

Tämähän nyt on ihan täyttä paskaa. Nimimerkkin Fedo ei ole 100% varmuudella nähnyt ainuttakaan Ristolaisen peliä NHL:ssä tällä kaudella.

Oikeastaan jo siinä vaiheessa tietää, että voi nimimerkin tietämyksen työntää sinne Ö-mappiin, kun ruvetaan viittamaan plusmiinustilastoihin eikä ymmärretä sitä kontekstia edes sitä vähää.

Mutta joo, eipä tästä edes jaksa lähteä vääntämään.
 

Tornados

Jäsen
En kovin hyvin tunne Sveitsin liigaa, mutta aika yllättävää on että Lausannen tasoisesta joukkueesta mahtuu kolme pelaajaa Suomen maajoukkueeseen. Myöskin Mäntylän valintaa on tämän kauden perusteella vaikea ymmärtää.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Janne Pesosen valintaa kukaan ei varmaan voi perustella mitenkään?

Ymmärrän, että Janne Pesonen on Jokerifaneille sokea piste, mutta ei nyt silti aivan idiootiksi täydy heittäytyä. Pelaajien arvioinnissa voi mielestäni käyttää kolmea eri mittaria. Tämän kauden seurajoukkue-esityksiä, tämän kauden maajoukkue-esityksiä sekä aiempia arvokisanäyttöjä. Kaikki nämä ainakin jossain määrin puoltavat Pessin valintaa. Aiemmissa MM-kisoissa on syntynyt tehoja 0,67 ppg:llä, joka on verrattain hyvä suoritus (parempi kuin kenelläkään muulla nyt mukaan valitulla laiturilla). Tällä kaudella maajoukkueessa Pesonen on pelannut kolme matsia ja päälle reilun erän keskeytetyssä Ruotsi-pelissä. Näissä Pesonen teki kaksi maalia ja pelasi kokonaisvaltaisesti laadukasta kiekkoa. Sitten vielä tämän kauden seurajoukkuenäytöt SHL:stä. Kun tekee selvästi SM-liigaa paremmassa sarjassa yli piste per peli ja yli puoli maalia per peli, niin onhan tuo nyt normaalisti suht kova näyttö MM-kisoja ajatellen.
 

Ralph

Jäsen
Joku ihmetteli olisiko Metsola ollut upgrade Sarokseen? Kannattaisi varmaan joskus katsella pelejä, niin itsestäänselvyydet ei ihmetyttäisi - ja tämä ei tarkoita etteikö Saros olisi pirun hyvä.
Kannattaisi itsekin katsoa muitakin pelejä kuin Tapparan. Jos kerran Metsola on ylijumala Sarokseen verrattuna, niin miksi Jalonen ei häntä joukkueeseen valinnut? Vittuillaakseen Tappara-faneille, jotka ovat viime vuosina tottuneet pettymään?
 
Olisikohan jonkun pitänyt vaikka tulkata Kari Jaloselle, Jere Lehtiselle ja kumppaneille amerikkalaismedian suitsuttavia artikkeleita Ristolaisesta? Olisimme ehkä voineet välttyä tältä kardinaalimokalta, jossa NHL:ssä huikean upeita otteita keväällä esittänyt superlupaus jätetään karusti rannalle EHT-lentokenttähöntsäilijöiden tieltä. Se nyt ei toki tullut kenellekään yllätyksenä, että Jalosella, Lehtisellä ja kumppaneilla ei ole samanlaista silmää arvioida pelaajan osaamista kuin Jatkoajan asiantuntijoilla.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Louhivaara ja Harri Pesonen eivät mielestäni kisanneet läheskään samasta pelipaikasta Palolan kanssa, joten Palolan pudotuksesta kreditit esim. J.Pesoselle, Aaltoselle ja ehkä Donskoillekin. Louhivaara ja H.Pesonen ovat toki tehneet tehojakin, mutta eiköhän heitä puolustavaan rooliin ajatella. Pudottivat siis kaiketi Huhtalan ja Osalan, ja mielestäni ihan ansiosta.

Ristolainen on toivottavasti tulevaisuudessa paljonkin parempi pelaaja kuin Mäntylä, Salmela tai Ohtamaa koskaan, mutta tämän vuoden kisojahan tässä pelataan, ja nyt KJ katsoi kaiketi kahdeksan muuta pakkia paremmaksi.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Hetkinen! RR ei vissiin joo loistanut noissa treenipeleissä, mutta eikös moni muukin sellainen, joka nyt pääsi joukkueeseen, ollut aivan paska? Jalonen ei muutenkaan taida hirveästi änäristä välittää. Itsellä ainakin särähtänyt korviin Jalosen kommentit NHL-pelaajista tyyliin "Joo Lehtisen Jere meillä seuraa änäriä ja antaa sieltä raporttia." Siinä voi Jalosen itse näkemät europelit painaa vaakakupissa vähän turhan paljon vs. Lehtisen raportit.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Leijonien maalivahtitrion täydentää Jalosen mukaan Nashvillen Pekka Rinne, Pietarin SKA:n Mikko Koskinen tai MM-leirillä jo mukana ollut Malmön Niko Hovinen.


Leijonaluotsi vahvisti myös, että MM-ryhmästä pudonneen Buffalo-puolustajan Rasmus Ristolaisen ja SM-liigan maalikuninkuuden voittaneen Tapparan Olli Palolan valitsematta jättämisen takana ei ollut loukkaantumisia.

Lähde: Lehterä ja Jokinen eivät vahvista Leijonia – maalivahtikilvassa kolme nimeä - Uutiset - MM2015 - Sport - MTV.fi
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Oho! Ekaa kertaa ikinä Suomen valmennuksen kanssa kisavalinnoista näin samaa mieltä. Käytännössä 1/1 kaikesta. Sitä en tiedä toki onko se hyvä vai huono asia.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Leijonien maalivahtitrion täydentää Jalosen mukaan Nashvillen Pekka Rinne, Pietarin SKA:n Mikko Koskinen tai MM-leirillä jo mukana ollut Malmön Niko Hovinen.


Leijonaluotsi vahvisti myös, että MM-ryhmästä pudonneen Buffalo-puolustajan Rasmus Ristolaisen ja SM-liigan maalikuninkuuden voittaneen Tapparan Olli Palolan valitsematta jättämisen takana ei ollut loukkaantumisia.

Lähde: Lehterä ja Jokinen eivät vahvista Leijonia – maalivahtikilvassa kolme nimeä - Uutiset - MM2015 - Sport - MTV.fi
Voi pieru.

Suosittelen herra päävalmentajalle uusien silmälasien ostamista. Ammattilaisen olisi luullut näkevän Ristsolaisen heikkojen harkkapelien tuloksen taakse.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Helvetin paljon. Ja tämänhän tietää jokainen, joka Ristolaisen pelaamista tällä kaudella oikeasti näki.
Oon erimieltä vaikka katselinkin hänen pelejään. Oli kyllä koomisen näköisia tilanteita kun Risto ui kroolia jään pinnassa kun hyökkääjät laitto vähän jalkakikkaa kehiin. Saattaa olla että katselit enemmän pelejä ja minä näin vain ne huonot matsit (n. 15 peliä näin).
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Taidan olla ainoa, joka ei välttämättä halua Koskista tai Rinnettä kisoihin. Itsellä on todella kova luotto Sarokseen ja Engreniin.

Haluatko perustella, minkä takia et halua moninkertaista Vezina-ehdokasta ja tämän hetken koko maailman top-3, mahdollisesti jopa parasta, maalivahtia mukaan Suomen joukkueeseen? (Ei sillä, että tämänhetkisessä maalivahtikaksikossa olisi jotain vikaa)

Muuten ei valinnat hurraa-huutoja ansaitse, mutta eivät nämä ratkaise mitään suuntaan tai toiseen. Ristolaisen ja Palolan olisi voinut ottaa mukaan. Ainakin Louhivaara ja Salmela olisivat näiden herrojen korvattavissa, mutta Joku Jypinkyläläinen tuossa kirjoitteli, että Hytönen-Louhivaara muodostaa erittäin hyvän puolustavan kaksikon. Luotetaan tämän kaverin sanaan, niin sallitaan se Louhivaarakin sitten sinne joukkueeseen.

Sen verran palaan vielä maalivahteihin, että mikäli Rinne ei tule, niin toivon Saroksen pelaavan ykkösmaalivahtina, jotta näemme kuinka kovat hermot kaverilla oikeasti on. On ollut kovissa paikoissa aiemminkin, mutta olisi äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, miten pärjäisi MM-kisoissa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minä luotan siihen että koko ikänsä jääkiekon parissa toiminut huippunäytöt kovien joukkueiden päävalmentajana tehnyt ammattilainen, ymmärtää joukkueen kasaamisen päälle enemmän, kuin minä jonka ainoat näytöt ovat pihahöntsistä ja sohvavalmentamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jalosen Jukka ja Westerlundin Erkka ei tiedä mitään jääkiekosta. Miksi ihmeessä nuot idiootit kasasi väkisin left-right pareja? On se hienoa, että Kari tulee nyt näyttämään miten valmennetaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Jalosella on tietysti oikeus valita sellainen joukkue, jonka hän itse haluaa. Vaikea on uskoa myöskään siihen, etteikö hän valitsisi mielestään parasta joukkuetta, vaikka nämä valinnat saattavat ulkopuolista ihmetyttääkin. Sen kuitenkin sanon, että Ristolaisen pois jättäminen tekee joukkueesta huomattavasti tylsemmän. Eihän maajoukkuetta valita samalla periaatteella kuin seurajoukkueita, mutta kyllä tämäkin tuote pitäisi pystyä pitämään mielenkiintoisena. RR:n huomioarvo on vähän toista luokkaa kuin Topi Jaakolan.
 

Granny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild #64 & #11
Täällä ja mediassa on puhuttu että on kovin joukkue moneen vuoteen ja varsinkin laituriosastolle on tunkua.. Kysymys kuuluu että miks vitussa sitten Ossi Louhivaara ja Harri Pesonen ovat joukkueessa? Meinaako Jalonen kasata 4.ketjuks jonku Louhivaara - Hytönen - Pesonen ketjun jolla ei tee sitte mitään kun tulee joku jääkiekkojoukkue vastaan ratkaisu peleissä..
Oikeastaan sama kysymys Ristolaiseen.. Kun kattoo tota Suomen pakistoa niin RR55 on kyllä saanut vetää harkkamatsit niin vihkoon jos edelle menee Jaakolan, Ohtamaan ja Mäntylä kaltaisia EHT "jyriä". Luulisi että puolustukseen olisi mahtunut pelaaja jolla on puolustuksesta A. Joukkueen paras laukaus B.Joukkueen ainoa pakki joka osaa taklata C. Joukkueen ainoa pelaaja joka pärjää kaksinkamppailussa maalinedessä kun vastaan tulee vaikka Kanada. No katsellaan ja naureskellaan kun Jaakola&Ohtamaa kaksikko on perseellään kun Kanadan pojat ajavat maalille.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Oon erimieltä vaikka katselinkin hänen pelejään. Oli kyllä koomisen näköisia tilanteita kun Risto ui kroolia jään pinnassa kun hyökkääjät laitto vähän jalkakikkaa kehiin. Saattaa olla että katselit enemmän pelejä ja minä näin vain ne huonot matsit (n. 15 peliä näin).

No sitten ei luulisi olevan kovin hankala homma yksilöidä tällaista tilannetta? Toki tähän voisi taas heittää Kevin Shattenkirkin koomailuja ja todeta miehen olevan sysipaska. Jos siis tälle linjalle lähdetään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös