Vancouver Canucks (2.) – Calgary Flames (3.), Pacific 1. kierros

  • 15 655
  • 89

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Summa summarum Dorsettin lausunto on mielestäni aika värilasipitoista löpinää.
Niin, tuo oli vain Dorsettin näkemys asiasta. Jokainen tehköön halutessaan omat päätelmänsä tilannetta peilaten. Itse en tuohon joukkotappeluun palaa enää sen tapahtumia kerraten, sillä se oli vain pieni marginaalitapaus tuossa pelissä 59 minuutin kohdalla kun ottelu oli jo täysin ohi.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Onko noilla päätuomareilla joku ohjeistus ettei väliin mennä vaan tarkkaillaan tilannetta? Toinen dumareista nimittäin seuraa ihan aitiopaikalta tätä Dorsett-Hamhuis-Engelland vääntöä eikä tee elettäkään lopettaakseen kahinaa.

Yleensähän linjurit ovat ne, jotka menevät väliin ja silloinkin vasta, kun tilanne alkaa olla vähän rauhoittunut ja lyöminen hiipunut. Jos menet väliin kesken tappelun niin siinä on riski, että pelaaja vahingossa lyökin tuomaria ja sitten ollaan taas vaikeiden tuomarin koskemattomuus - sääntöjen parissa. Kerran yritin mennä kahden pienen painin pystyyn pistäneen juniorin väliin ja tuloksena heidän kaatuessaan toisen pelaajista luistin osui minua korvan taakse - huonommalla tuurilla olisi voinut käydä pahemminkin kuin pieni verenvuoto. Lisäksi päätuomareiden tulee tappelutilanteissa pitää kontrolli yllä koko tilanteesta. Jos päätuomari menee tappelun väliin niin on aika vaikea nähdä, mitä muut pelaajat tekevät. Kun tunteet on pinnassa niin ei voi tietää mitä jossain syrjemmässä tapahtuu - ja ne pitää nähdä!
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Huono jää vaikutti peliin todella paljon, sen ansiosta Nucks sai ekan maalin ja lentävän lähdön peliin. Muutenkin Flames paremmin luistelevana ja pitkiä syöttöjä harrastavana, vietiin aseettomaksi.

Loppuminuuttien kähinään en enempää palaa, muutakuin toteamassa, että tuomareitten puolueellisuus ja vancouverin naurettava toiminta vain tulee yhdistämään Flamesin ja edellisen kerran kun joukkueet ottivat hieman yhteen, niin Flames sai koko organisaation uuteen suuntaan, kun Vancouver hajosi kuin korttitalo.

Toinen rähinä joka jäin tämän viime minuutin jalkoihin, oli kun Bollig työnnettiin Läckin päälle ja palkinnoksi Hansen hakkasi häntä ilman hanskoja (heitti ne itse pois) ja Lack hakkasi häntä kilvellä. Tilanteesta tuomittiin Bolligille ja Sbisalle jäähyt, kun oikea tuomio olisi ollut 5vs3 yv Calgarylle.
Läckille tuli muutenkin siinä maalinedus kahinassa freudilainen lipsahdus , kun piti alkaa läpsimään vastustajaa takamukseen kun tulivat iholle.

MItä Ferlandiin tulee, niin näköjään jääkiekossa ei saa enään taklata kovaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
MItä Ferlandiin tulee, niin näköjään jääkiekossa ei saa enään taklata kovaa.

Ei saa ei. Ryntäykset ovat edelleen kiellettyjä. Kuten ei pitäisi saada huitoa täysiä käsillekään, mutta näköjään saa. Sitä voisi Burrows kokeilla seuraavaksi Ferlandin suuntaan - josko se menisi tasapuolisesti ilman jäähyjä.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Engellandin pelikiellon uhka on peruttu, Hartleylle lykättiin 50 000 sakko.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Calgary nappasi ihan ansaitun voiton, sen verran heikko esitys oli Vancouverilta. Canucks-pakeista ei voi ketään oikein kehua, kaikki siellä järjestäen höntyilivät. Sbisa hyvänä esimerkkinä tuossa ensimmäisessä maalissa. Ja Edler sitten nollasi hienosti tuon hyvän pelin.

Mutta eipä ollut tuomareiltakaan ihan paras peli. Sieltä jäi ihan pari jäähyä viheltämättä, niin korkeat mailat, huitomiset kuin nyrkillä mokea päähänkin (Ferland, yllätys). Jos viimeksi paheksuttiin Hamhuisia joka meni toisena pelaajana tilanteeseen sitomaan niin nyt voi sitten paheksua Jonesia, joka menee toisena tilanteeseen, mutta ei todellakaan sido vaan nyrkkiä päähän. Ja Ferland yrittää kolmantena Flames-pelaajana Burrowsin kimppuun. Ja oliko yllätys, että Jones ei saa tilanteesta edes jäähyä. No, Burrows onneksi takoi Russellia lopussa pataan.

Paljon pitää Vancouverin parantaa, jotta kolmospelissä taisteltaisiin voitosta. Nyt omasta mielestä vain kolmosvitja oli jokseenkin tasollaan, nelonen ehkä seuraavaksi vähiten huono.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tervetuloa Calgaryyn. Jos 1. peli oli voitosta huolimatta Canucksin lievää hallintaa, niin tämä oli täysin Flamesin peli. Hilleriltä hyvä peli ja Läckin eteen saatiin tehtyä hyvin ruuhkaa. Ferlandilta loistava peli, teki kaiken oikein ja pääsi vihdoin kunnolla Canucks-pelaajien ihon alle. Bieksan ilme ottelun lopussa, kun pääsi lyömään Ferlandia kertoi aika paljon.

Gaudreau pääsi vihdoin kunnolla vauhtiin ja Monahan sai tärkeän onnistumisen, mutta Hudler on edelleen ollut aika näkymätön. Bennettille myös hyvä ottelu ja uran ensimmäinen maali. Raymond nostettiin Granlundin tilalle ja Bollig-Jooris-Raymond olikin toimiva ketju mielestäni.

Tästä on hyvä lähteä hakemaan 3-1 johto, ennen paluuta Vancouveriin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Aikamoista. Stay classy Canucks! Hamhuisille toivottavasti pelikieltoa. Burrowsilla, Bieksalla ja Weberilläkin hienosti keitti yli.

Illemmalla pidempää raporttia, nyt ei ehdi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Tulisikohan tästä taklauksesta Hamhuisille pelikieltoa? Gotta See It: Hamhuis hits Bennett in head - YouTube

Bieksa on näköjään aika iso pussy.

Calgarylta hienoa tekemistä edelleen. Kuinka pitkälle tämä nuori joukkue jaksaa mennä?

Mielenkiintoista nähdä mitä liigan kurinpito päättää, tuollaiset taklaukset ovat nimenomaan niitä joita liiga yrittää poistaa, jos Hamhuis ei saa mitään, asettaa se standardin että kiekottomanpelaajan päähän kohdistetusta taklauksesta saa 2 minuutin jäähyn.

Burrowsin pitäisi saada myös pelikieltoa instigator pykälän mukaan. Erona Engellandin tapaukseen on että Burrows todellakin aloitti tappelun ja löi pari-kolme kertaa ennenkuin toinen oli yhtään valmiina.

Vancouver sai edelleen estettyä Calgaryn pitkät syötöt, mutta ahkera taklaaminen ja iholle meneminen sai Nucks pelaajat antamaan käsittämättömiä syöttöjä. Flames sai pidettyä kiekon hyökkäysalueella rankaisi sitten siitä. Ykkösketju on edelleen aika vaisu vaikka saikin ylivoima maalin aikaan. Gadreau alkaa selvästi parantamaan otteitaan, mutta Hudler sekä Monahan ovat aika vaisuja.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Game 3 siis Flamesin eduksi 4-2, parempi voitti. Oli oikeastaan sarjan ensimmäinen peli, joka näin Flames-fanille oli edes jokseenkin helppoa katsottavaa ihan alusta loppuun, kun pelillisesti tämä oli Calgaryn toistaiseksi paras esitys. Vastaavasti Canucksilta sitten se huonoin peli tähän asti, kun Flames sai enemmän maalipaikkoja ja painetta vastustajan päätyyn. Pelin alkajaisiksi osui heti silmään se, että Granlund ja Potter olivat saaneet tehdä tilaa Raymondille ja Wotherspoonille. Peluutus oli myös ihan alussa Flamesinkin osalta aika tasaista, ja näin ollen Wotherspoon ja Raymond pääsivät ihan hyvin peliin sisälle. Myöhemmin toki Wotherspoon jäi pottermaisiin minuutteihin, vaikkakin sentään päälle 5 min pääsi olemaan jäällä. Näkymätöntä suorittamista, joka on aina positiivinen asia.

Flames pääsi johtoasemaan jo viiden minuutin kohdalla, kun Raymondin laukaus kimposi Dorsettista suoraan Bolligin lapaan, ja jenkkirouhija painoi tästä kiekon takakulmaan, kauden toinen maali hyvään paikkaan. Tilannetta edelsi Sbisa-Bieksa -pakkiparin sähellyskiekottelu omissa, ja kun Jooris haistoi veren, pystyi Flames karvaamaan kiekon, ja taululle 1-0. Canucks tasoitti muutaman minuutin kuluttua samantapaisella maalilla. Hamhuisin lämäri ei päätynyt maalille asti, ja matkan varrelta Canucks sai kiekkoa maalille päin. Lopulta Matthias oli maalinedustalla terävin, ja hän löi pelin tasoihin Russell-Engelland-Raymond -kolmikon välistä, Hillerin ollessa varsin eksoottisessa asennossa. Flames pystyi tasoitusmaalin jälkeen hallitsemaan lievästi peliä, ja etenkin Backlundin ketju vyöryi hyvin Canucks-päätyä kohti. Lopulta kyseisen ketjun karvaus ja aktiivisuus myös palkittiin, kun 45 sekuntia hyökkäysalueella toi lopulta palkinnon. Brodie otti Schlemkon pakki-pakki -syötön haltuun, ja latasi kiekon takakulmaan ohi maskissa olleen Läckin. Tästä maalista erityiskrediitit Brodien laadukkaan kudin ohella Bennettin maskiin. Vastaavasti kyseinen vaihto oli varsin heikko ja ikävä noin muutenkin Vrbatalle, joka vaihdon alkajaisiksi kaatui väistettyään kompuroinutta Bennettiä. Vaihdon loppupuolella Vrbatalla oli purkupaikka, mutta se jäi heikoksi, samalla kun Colborne niittasi miestä. Kiekon mentyä maaliin Backlund vielä hieman tuuppasi tshekkilaituria, ja vitutus selvästi huokui kyseisestä jampasta. Erän lopussa Canucks sai vielä yv-mahdollisuuden, kun Bollig antoi vähän turhan poikkarin maalinedustalla. Toki se on myös sanottava illan tuomarilinjasta, että jos tuo oli jäähy, niin kyllä sieltä olisi voinut viheltää mm. pari muuta paljon selvempää jäähyn paikkaa (ensimmäisenä näin Flames-lasein katsottuna mielessä se Gaudreauhun kohdistettu korkea maila, joka oli päivänselvä jäähy). Boninolle tuli ehkä yv:n paras paikka, kun pääsi suht hyvältä paikalta ampumaan, mutta sen verran kaukaa tuli kuitenkin, ettei Hillerillä ollut ongelmaa kopata vetoa kiinni. Flamesin suoritteista jäi maalien ohella mieleen Gaudreaun tolppalaukaus pienestä kulmasta.

Toinen erä alkoi Flamesin suhteen terävästi, kun Tanev perseili kiekon epäonnistuneen syötön myötä Jonesin lapaan, joka pääsi ampumaan parhaalta sektorilta, mutta Läck pelasti joukkueensa tässä tilanteessa tyylikkäällä hanskakopilla. Tällaisen salama-alun jälkeen erän alku mentiin melko tasaisissa merkein ilman sen suurempia tontteja. Kuuden minuutin kohdalla Canucks pääsi uudelleen ylivoimalle, kun Jooris tunki itsensä väärään paikkaan kovassa vauhdissa - Tanevin ja Läckin väliin, ja lopputuloksena mies kimposi Tanevin kautta Läckin syliin, ja siitä maalivahdin estämisestä istumista. Tämä jäähy myös tapettiin todella helposti, mutta heti perään tuli sitten kolmas jäähy, kun Backlundilta turha poikkari Hamhuisin selkään. Onneksi AV:ta ei kauaa käyty, kun Stajan hämmensi purun perässä taklaamalla Edleriä, ja ruotsalaispakkia keitti siinä määrin, että otti typerän, voimasuhteet tasaavan jäähyn siitä. Erän paras paikka Canucks-leirin puolelta tulikin sitten tämän jäähyn myötä Edlerille, kun mies pääsi ylimääräisenä miehenä suoraan boksista 3vs2:een Sedinien kanssa. Kätisyydet eivät toki kohdanneet parhaalla mahdollisella tavalla, ja Hiller ehti eteen.

Jos toinen erä oli tasainen, niin kolmannen erän alussa kotijoukkue ei jättänyt epäselvyyksiä siitä, kumpi ottaa kuskin paikan. Flames vyöryi Canucks-kenttäpäätyyn tasaisen varmasti, ja ei aikaakaan, kun Backlundin vitja on jälleen pahanteossa. Bennett ajoi ennakkoluulottomasti keskelle ja ampui hyvän kudin, jonka Läck torjui kulmaan. Jatkotilanteessa Bennett jatkoi kiekon Colbornelle, joka toimitti pelivälinettä maalille Backlund-Hamhuis -kaksikon jalkoihin. Sieltä sen löysi ensimmäisenä itse Bennett, ja poika löi Hamhuisin jaloista kiekon kaappiin. Yleisö mylvi niin maan perkeleesti, että moni taisi poistua kuulovaurion kanssa hallilta pelin päätyttyä. Flames sai maalista virtaa, ja ykkösketju, etenkin Gaudreau loi hyvää painetta Läckin maalille. YV:kin auttoi paineen luomista, kun Bieksa ryntäili itsensä lämmöissä boksiin. Kakkosyv pelasi myös ärhäkkää ylivoimaa, ja Bennett oli lyödä jäähyn päätyttyä kiekon uudestaan Nucks-maaliin, mutta Läck torjui mailallaan. Läck venytti myös Jonesin loistopaikkaan hetken kuluttua, mutta kaivattua apua joukkueelta ei oikein tullut, kun kovimman kirivaiheen alkaessa Weber kolasi Hillerin yli, ja siitä jäähy. Peli alkoi kuumentua entisestään, kun heti yv:n alkajaisiksi Hamhuis taklasi Bennettiä suoraan päähän. Bennett kurkotti tilanteessa kiekkoa, ja peliasento ei ollut korkein mahdollinen, mutta kyllä siinä Hamhuiskin aika lailla suoraan tuli miestä kupoliin. Liekö sitten miestä vituttanut vielä se 3-1 -maali, vai oliko oikeasti vahinko... No, niin tai näin, Flamesin 5vs3-yv oli välittömästi murhaavaa, kun Gaudreau antoi nopeasti Russellin lähettämän kiekon maalinedustalle, ja Monahan latasi riman kautta suoraan syötöstä lopullisen naulan arkkuun. Canucks toki kavensi vielä pari minuuttia ennen loppua Hansenin maalilla, tähän hieno alustus Horvatilta. Loppukiriä ei kuitenkaan juuri nähty, kun mr. Alexandre Burrows päätti vajaa minuutti maalin jälkeen sekoilla, kun ensin hän taklasi Gaudreauta osittain selästä lähellä laitoja, ja tämän jälkeen vielä hyökkäsi Russellin kimppuun, heitti hanskat, ja painoi pari nyrkiniskua ennen kuin Russell edes tajusi, että nyt tapellaan. Täysin ansaittu instigator siitä Burrowsille, ja nyt saadaan sitten jännittää sitä, että kumotaanko hänenkin instigator, vai ei. No, omasta mielestäni ainakin paljon selkeämpi instigator tuo on kuin mitä Engellandilla toisessa pelissä. YV:tä aloittamaan tuli ykkösketju, mutta siellä oli heti Bieksa innokkaana nyrkit pystyssä ekalla pelikatkolla, joten Hartleyltä mielestäni hyvä veto ottaa ykkönen pois, ja laittaa Backlundin ketju tilalle Ferlandilla höystettynä. Siinä ei sitten kauaa mentykään, kun läpi pelin Nucks-hermoja koetellut Ferland sai ottaa Bieksan tappeluhaasteen vastaan, ja myllyä taas. Eikä tämäkään sitten jäänyt viimeiseksi, kun vielä täyden ajan täytyttyä Engellandia haluttiin jahdata, vuorossa Sbisa. Tästä kärhämästä Sbisalle vitonen tappelusta, ja Engellandille kakkonen väkivaltaisuudesta.

Lopun mietteitä vielä:
- Tässä pelissä Flamesin ykkönen pystyi ensimmäistä kertaa niskalenkkiin Sedinien ketjusta, vaikkei kumpikaan vitja nyt varsinaisesti säihkynyt. Gaudreau oli kuitenkin tästä sakista selkeästi parhaimmalla pelipäällä, ja järjesteli mukavasti tontteja, siinä missä Sedinin veljekset olivat varsin vahvasti pimennossa läpi matsin.
- Ferland on kyllä huikea ukko. Peli peliltä fiksumpaa suorittamista, ja ajoi käytännössä joka vaihdossa kaikkea, mikä liikkui. Nauroin myös asetelmien vaihtoa, kun ekassa matsissa Dorsett ei halunnut tapella Ferlandin kanssa, mutta nyt kun Ferland kolasi Nuckia toisen jälkeen, ja Dorsett tuli heiluttelemaan hanskoja, niin Ferlandia ei kiinnostanut tippaakaan.
- Canucks-pakiston jokainen lenkki sekoili ainakin jotenkin viimeöisessä pelissä. Edler jälleen pelillisesti paras, mutta otti yhden tyhmän jäähyn.
- Flamesilta vastaavasti kärkipakit, etenkin Brodie, onnistuivat varsin hyvin. Russell kunnostautui jälleen puolustavassa roolissa hyvin.
- Bennettiltä myös upea matsi. Uran eka maali, jolla poika on Flames-historian nuorin voittomaalin playoffeissa tehnyt pelaaja. Samalla Bennett on nyt myös koko NHL:n historian nuorin voittomaalin tehnyt pelaaja playoff-pelissä varsinaisella peliajalla. Hieno maski myös Brodien maaliin, joten loistava peli kaikin puolin häneltä.
- Hiller oli erittäin vahva, samoin Läck. Maaleista ei juuri veskareita voi syyttää.
- Ainakin Flames-lasein katsottuna tietyt Canucks-pelaajat keskittyivät varsinkin vikassa erässä vääriin asioihin. Mm. Richardsonin suu soi kovasti, kun klyyvari oli hieman veressä, vaikka siihen oli tullut kiekko, eikä esimerkiksi Flames-pelaajan maila.
- Raymond taisi riistää Granlundilta pelipaikan. Ei nyt mitään ihmeellistä, mutta mielestäni pelasi aika hyvin. Yksi hyvä blokkikin jopa vikassa erässä tiukassa paikassa, ja tehoillekin pääsi.
- Bieksan "dumb dumb"- ja "Ferland, he's irrelevant" -kommentit aiheuttavat meikäläisessä huutonaurua. Aika poika tämä Kevin.

Joukkueiden tähdistöt:
VAN ***: Läck
VAN **: Horvat
VAN *: Hansen

CGY ***: Brodie
CGY **: Bennett
CGY *: Ferland

On kyllä kuuma sarja, ja se on hienoa! Boumaa kyllä kipeästi kaipaisin vielä taistelemaan, mutta miehen tilanteesta ei tietoa ole.

E: Näköjään pääsi Burrows ilman pelikieltoa. No ei muuta kuin taas mieheltä kuppia nurin, niin hyvä tulee. Se on kuitenkin mielestäni naurettavaa, ettei tuota Hamhuisin taklausta edes otettu siellä tarkastettavaksi. Ei tässä muuten mitään, mutta jos päähän kohdistuneita taklauksia ei edes noteerata, niin game 4, jollain saattaa jo läikkyä liikaa yli.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolmospeli tuli katsottua muiden kiireiden vuoksi vasta jälkilähetyksenä ja ehkä ihan hyvä niin, kun ei tuo Canucksin esitys suurempia positiivisia tunteita herättänyt. Aika paljon tämän sarjan sisällä on heittelyä. Siinä kun Flamesin kakkospelin esitys ei jättänyt juuri positiivista heidän kannaltaan, nyt oli Canucksin vuoro vetää tuollainen heikko peli,

1. Erä

Vähän yllättäen joukkueet aloittivat ykköset vastakkain. Sedinit aloittivat pelin hyvin taklaamalla Henrikin toimesta Hudlerin puhtaasti irti kiekosta (hauska seurata kun vastustajat narisevat aina jos Sedinit joskus taklaavat) ja muutenkin joukkue näytti alussa pirteältä. Flames onnistui tekemään kuitenkin pelin tärkeän avausmaalin, kun kiekko kimposi Dorsettin blokista suoraan Bolligille ja tämä laukoi kotijoukkueen johtoon erän 7. minuutilla Calgaryn saadessa vasta pelin toisen laukauksen kohti Läckiä. Vancouver tuli kuitenkin pelissä tasoihin parin minuutin päästä tuosta Canucksin kolmosen saadessa aikaan maalinedushässäkän ja Matthiaksen pystyttyä pistämään irtokiekon siitä sisään.

Ensimmäisen erän puolivälissä Horvatin ketju järjesti hyvän paineen Calgaryn päähän ja tuota seuranneesta tilanteesta Flamesin Johnny Gaudreau osui vastahyökkäyksestä tolppaan vaarattoman näköisellä, mutta Läckin yllättäneellä laukauksella kulmasta. Canucks näytti pelaavan hyvää vieraspeliä ja johti ensimmäisen erän laukauksissa 5-10, mutta joukkue ei onnistunut olemaan yhtä tehokas kuin Flames, joka iski johtomaalin erän 15. minuutilla siniviivalta T.J. Brodien toimesta Calgaryn erän kuudennella laukauksella, Canucks pääsi pelaamaan erän lopussa vielä ylivoimaa Bolligin ottaessa jäähyn, mutta ei onnistunut ykkösketjun hyvän näköisestä pelistä huolimatta. Näin Canucks oli ensimmäisen erän jälkeen tappiolla 2-1 ja Flamesin kaksi maalia kuudella ensimmäisellä laukauksella tiesi ongelmia peliin, vaikka kumpikaan maaleista ei mennyt Läckin piikkiin.

2. Erä

Toinen erä alkoi lähes painajaisella kun Tanev antoi omissa pahan harhasyötön suoraan Jonesille, joka pääsi yrittämään johtoaseman kasvattamista. Läck otti kuitenkin tärkeän torjunnan. Flames tuli muutenkin toiseen erään vahvasti ja pystyi horjuttamaan kovalla karvauksella ja taklauspelillä Canucksin pelinrakentelua. Vancouverin puolustajat näyttivät paineen alla hermoilevan ja tuo vain lisäsi Calgaryn asennetta kovaan taklauspeliin. Laukauksia toisen erän alussa ei juurikaan nähty, mutta nähtiin pari jäähyä kun ensin Flamesin Jooris otti kakkosen Läckin estämisestä, tuon jälkeen Backlund kolasi Hamhuisin numeroista laitaan ja lopuksi Edler otti hölmön jäähyn omassa päässä ylivoimalla. Joukkueiden pelatessa 4-4 tilannetta lähes kaksi minuuttia minut yllätti se, että Kaksoset - jotka olivat runkosarjassa Vancouverin parhaita jatkoajoilla 4-4 -tilanteissa - eivät saaneet jääaikaa.

Tasavajaan jälkeen peli rauhoittui ja molemmat joukkueet selvästi pyrkivät pelaamaan keskialueen tarkasti, Vancouverin kannalta huolestuttavaa oli mielestäni Canucksin sarjan parhaan sentterin Horvatin poistuminen koppiin Mike Bernsteinin kanssa. Horvatilla vääntyi vaarattoman näköisessä tilanteessa ilmeisesti polvi. Tuon Horvatin tilanteen jälkeen Sedinit saivat paineen Calgaryn päähän ja Burrows pääsi iskemään kolme kertaa irtokiekkoa kohti Hilleriä, mutta ei saanut sitä patjan läpi. Maalinedushässäkästä Burrows ja Russell ottivat kakkoset ja erässä mentiin toisen kerran 4-4 tasavajaalle - Kaksosten istuessa jälleen penkillä tuon ajan. Ihmettelin tuota joukkueen peluutusta jälleen, kun ollaan maalin tappiolla ja parhaat tasavajaapelaajat istuvat penkillä.

Toisessa erässä ei maaleja nähty ja erä oli muutenkin kokonaisuutena tarkkaa peliä. Flames pääsi laukomaan koko erässä kolme kertaa hyökkäyspäästä ja vain kerran ykkössektorilta, eikä Vancouver'kaan saanut aikaan kuin kuusi laukausta hyökkäyspäästä ja pari kertaa ykkössektorilta. Erästä voisi poimia sen, että toisen erän 6. minuutin jälkeen Canucks sai lopullisesti otteen Corseissa, vaikka tuolla tekijällä ei pelin lopputuloksen kanssa ollutkaan mitään tekemistä.

3. Erä

Vancouverin kannalta tärkeä asia kolmannen erän alussa oli, että Horvat palasi kentälle. Flames pisti erässä vain yhden karvaajan normaalin kahden sijaan ja tuo helpotti Vancouverin avauspelaamista. Kakkos- ja kolmosketju sai pientä painetta erän alkuun Calgaryn päähän, mutta Flames onnistui tekemään heidän kannaltaan helpottavan maalin maalinedustan irtokiekosta hienosti pelaavan tulokkaan Sam Bennettin toimesta. Maali oli Bennettille hänen uransa ensimmäinen playoff-maali. Flames sai maalistaan virtaa ja Vancouverin yrittäessä hyökätä pienellä riskilläkin, Calgary alkoi saada tilanteita.

Toisen erän viidennellä minuutilla Backlund pelasi kulmassa taitavasti itsensä vapaaksi ja nousi maalille, jossa Bieksa torppasi ruotsalaisen kovaa jäähän saaden jäähyn. Canucks näytti pelaavan hienoa alivoimaa ja sai alivoimallaan pari tilannettakin, mutta Calgary tuli puolestaan vaarallisesti heti ylivoimansa loputtua väsynyttä Canucksia vastaan Läckin maalille ja muun muassa Bennettilla oli illan toinen huippupaikka, mutta Läck piti vielä Vancouverin mukana. Vancouver tuli Bieksan jäähyn jälkeen hyvin peliin ja sai pidettyä kiekkoa Calgaryn päässä, mutta tilanteissa ei päästy ykkössektorille ja näin ollen mitään kovin vaarallista Canucks ei saanut aikaan. Flames tuli sen sijaan pari kertaa vaarallisen näköisesti vastahyökkäyksillä kohti Läckiä.

Erän 14. minuutilla nähtiin jonkinlainen lopullinen pelin käännekohta kun Weber ajoi dramaattisesti kaatuneen Hillerin päälle ja sai ansaitun kakkosen tilanteesta. Vancouverin pelatessa alivoimalla Hamhuis ajoi puolestaan Bennettia pään seudulle ja otti Vancouverille toisen tyhmän kakkosen pienen ajan sisään. Calgary pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja iski lopullisen ratkaisun Monahanin toimesta kun peliä oli jäljellä enää reilu viisi minuuttia. Flamesin 4-1 maalin jälkeen kyllä Canucks taisteli vielä Horvatin pedatessa Hansenille paikan 2-4 kavannukseen ja ykkösketjun antaessa tuon jälkeen painetta, mutta kahta maalia lähemmäs Vancouver ei päässyt. Pelin lopussa nähtiin vielä näille peleille tyypillisiä nahinoita kun ensin Burrows taklasi Gaudreauta ja kävi tuon jälkeen tappelemassa Russellin kanssa ja tuon jälkeen Bieksa nahisteli Ferlandin kanssa.

Kokonaisuutena Calgary oli kolmannessa ottelussa parempi joukkue ja ansaitsi voiton. Sarjan kannalta tuossa ei kuitenkaan vielä ratkaistu mitään, sillä nämä pelit ovat olleet etenkin kahden viime ottelun kesken hyvinkin selviä voittajille ja voivat edelleen kääntyä myös toiseen suuntaan. Selvää tietysti on, että Vancouverille seuraava peli on tärkeä ja siitä pitää saada voitto. Joukkueen pitää pystyä voittamaan paremmin nuo maalinedustat ja pelata viivojen päällä järkevämmin. Huolestuttavaa on se, että fyysisyydessä Canucks on tässäkin sarjassa (ihan kuten edellisissä sarjoissaan Bostonia, Los Angelesia ja San Josea vastaan) reagoiva joukkue, ei ennakoiva.

Luca Sbisa tiivisti mielestäni sarjan kolmatta peliä hyvin;

We didn’t match their intensity level and they were more physical. They won a few more battles and we have to be more responsible with pucks at both bluelines. If we do that, we’ll be fine. The big difference was they came hard on the forecheck and had some big hits and we didn’t have too much time to make plays. It was a hard night.

We can go back to Game 2 and just coming out hard like we did and be ready to battle for 60 minutes. It’s going to be decided by who wins more battles, plain and simple.

Yksilötasolla on myös huolestumisen aihetta. Sedinit pitävät hyvin kiekkoa, mutta eivät pääse riittävästi ykkössektorille, Higgins ei ole onnistunut sarjan toisen pelin maalista huolimatta playoffeissa pitkään aikaan, Vrbata pelaa kauden huonointa kiekkoa ja näyttää Higginsilta, Weberin pieni pehmeys omassa päässä paistaa välillä silmään, Bieksan jalka ei enää liiku takavuosien malliin ja Edlerin pelikunto on kysymysmerkki (jälleen kerran hänellä on joku vamma playoffeissa). Kassian voisi olla tässä sarjassa omiaan, mutta yhden miehen perään ei kannata huudella. Nelosketju ja Läck ovat olleet kokonaisuutena Vancouverin parhaat onnistujat sarjassa ja tuo kertoo paljon joukkueesta.

Pari huomiota:

* Calgary oli tehnyt kaksi muutosta, kun nuorempi Granlund oli katsomossa ja ex-Canucks Raymond pelasi. Puolustuksessa Potter oli vaihtunut Wotherspooniin, jonka rooli jäi yhtä lailla pieneksi (5 minuuttia).

* Sarjan kolmas peli oli ensimmäinen playoff-peli Calgaryssa sitten kevään 2009 ja sen huomasi yleisöstä - hieno tunnelma.

* Molemmat maalivahdit jatkoivat hyvää peliään. Läck ei voinut maaleille tässäkään pelissä mitään.

* Sam Bennettilta erinomainen peli jälleen. Tärkeän 3-1 maalin lisäksi hän teki hyvän maskin Calgaryn toiseen maaliin. Toinen yksilötasolla onnistunut oli mielestäni T.J. Brodie, joka blokkasi yhdessä Russellin kanssa kuusi kutia ja pelasi muutenkin vahvan pelin.

* Olen sanonut tästä joskus ennenkin ja sanon jälleen. Albertalainen CBC:n selostaja Craig Simpson vetelee jälleen hänelle tyypilliset värilasit päässä. Tilanteita on ollut sarjassa useampiakin, mutta yhdessä tilanteessa tuossa kolmannessa pelissä hän kertoi Flamesin maalin jälkeen Richardsonin vaatineen jäähyä kasvoihin osuneesta korkeasta mailasta, joka ei edes osunut Richardsoniin. Simpson yritti "myydä" tilannetta Richardsonin osalta filmaamiseksi ja ihmetteli kun Henrik Sedin tuli purnaamaan tilanteesta. Totta Simpson, kiekko osui Richardsonia kasvoihin, ei ylhäältä päin alas tullut maila (ei tuossa kulmassa ylhäältä alaspäin suoraan tuleva maila edes voi saada jälkeä kasvoihin kun pelaajalla on pleksi). Kyllä tuomarikin sen vierestä huomasi. Mutta tilanteessa Richardson ei valittanutkaan mailasta kasvoihin vaan siitä, että häntä lyötiin mailalla alakäteen. Olisi luullut pariin kertaan videon katsoneena Simpsoninkin huomanneen tuon.
 

Snagari

Jäsen
Alex Burrows kuljetettu harjoitusten jälkeen ambulanssilla sairalaan. Seura ei ole kertonyt vielä syytä, mutta ei tuo miltään pieneltä vaikuta.

Tai no seura kommentoi tietysti perus "upper-body injury"n, mutta ilmeisesti ranne mennyt sököksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Alex Burrows kuljetettu harjoitusten jälkeen ambulanssilla sairalaan. Seura ei ole kertonyt vielä syytä, mutta ei tuo miltään pieneltä vaikuta.

Tai no seura kommentoi tietysti perus "upper-body injury"n, mutta ilmeisesti ranne mennyt sököksi.

Just, sehän meni hienosti sitten. Nyt kun runkosarja meni Burrowsilla edes kohtuu terveenä (70 peliä) niin eiköhän hän missaa sitten playoffit. Burrows ottanut kyllä tuon Sami Salon roolin vähän turhankin tosissaan.

Vrbata saa sitten varmastikin noston tuohon ykköseen ja toivotaan, että olisi liekeissä heti. Bärtschi oli nostettu jo aamulla ylös, joten toivottavasti hän tulee täydentämään tuon kakkosen laiturin tontin. Nyt vois vanhaa seuraansa puraista vaikka parilla maalilla.
 

Snagari

Jäsen
Just, sehän meni hienosti sitten. Nyt kun runkosarja meni Burrowsilla edes kohtuu terveenä (70 peliä) niin eiköhän hän missaa sitten playoffit. Burrows ottanut kyllä tuon Sami Salon roolin vähän turhankin tosissaan.

Vrbata saa sitten varmastikin noston tuohon ykköseen ja toivotaan, että olisi liekeissä heti. Bärtschi oli nostettu jo aamulla ylös, joten toivottavasti hän tulee täydentämään tuon kakkosen laiturin tontin. Nyt vois vanhaa seuraansa puraista vaikka parilla maalilla.
No nyt selvisi että kyseessä on murtunut kylkiluu. Paluuaikataulusta ei ollut mitään, mutta kuinka kauan kylkiluun murtumasta on pelikuntoon? Itsellä ei mitään hajua.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vrbata saa sitten varmastikin noston tuohon ykköseen ja toivotaan, että olisi liekeissä heti. Bärtschi oli nostettu jo aamulla ylös, joten toivottavasti hän tulee täydentämään tuon kakkosen laiturin tontin. Nyt vois vanhaa seuraansa puraista vaikka parilla maalilla.

Mitä sitä nyt Bärtschiä kehiin laittamaan, kun viime pelissään teki 2 maalia. Ennemmin sinne sitten Vey ja McMillan kehiin. Vey ei ole tehnyt 2 maalia edes 20 viime peliin. McMillan on tehnyt koko kaudella yhden maalin. Että siitä sitten niitä ratkaisijoita lisää. Nyt tuntuu siltä, että Desjardins maksaa kalliita oppirahoja näissä playoffeissa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
21v sitten Vancouver pystyi vielä nousemaan vastaavasta tilanteesta voittoon, mutta nyt se tuntuu kyllä täysin mahdottomalta tempulta. Flames teki avauserässä tarvittavat maalit ja sen jälkeen ottelu oli jopa tylsä sarjan muihin otteluihin nähden. Flames säästeli viisaasti energiaa, eikä hakenut turhaan lisämaaleja ja Canucks oli aika hengetön lukuunottamatta kolmannen erän alkua.

Hudler vastasi kritiikkiin ja oli ottelun ykköstähti, Monahanilla taisi olla pari hyvää maalipaikkaa, joista veti kuitenkin ohi ja Gaudreau teki maalin tutulta paikaltaan. Vancouverin ykkönen kaipasi mielestäni Burrowsia selvästi. Ferland jatkoi tutulla linjalla ja tällä kertaa se ainakin kuumensi McMillanin kunnolla.
Bennett sai maalimerkinnän ottamalla taklauksen vastaan maalin edessä. Hiller oli erinomainen ja Läckille puolestaan heikompi erä. On varmaan aika selvää, että Miller pelaa seuraavassa ottelussa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja 3-1 lopputuloksella 3-1 -sarjatilanteeseen!

Sanoisin, että tämä jälkimmäinen Flamesin kotipeli alkoi hyvin samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin: Flamesin aikaisella avausmaalilla, jota seurasi melkein heti perään Canucksin tasoitus. Näistä molemmat tulivat ylivoimalla, kun ensin Kenins lensi tyhmästä laitataklauksesta jäähylle, ja Flamesin ykkösnyrkki sai alun kankeuden jälkeen tehtyä illan ensimmäisen. Tässä avainasemassa oli veteraanikaksikon Hudler-Wideman alustus, kun Hudler antoi maalin takaa näppärän ja nopean rystysyötön jalkojensa välistä Widemanille. Siinä ei sitten Denniksellä ollut ongelmaa heittää kiekko takatolpalle Gaudreaulle, kun Edler ei ehtinyt tämän liikkeeseen maalin takaa reagoida riittävän nopeasti. Vierailijan yv-vuoro tuli hetken päästä, kun Canucksin uusi ketju Higgins-Vey-McMillan sai ihan kelpo tontin, ja reboundin aiheuttaman paniikin myötä Schlemko huitoi itsensä jäähylle. YV:lle tuli Sedinin vitja Vrbatalla höystettynä, ja reilun minuutin ylivoiman jälkeen kiekko löysi maaliin, kun Henrikin syöttöyritys kimposi heittäytyneestä Russellista Hillerin jalkovälistä maaliin. Hetki maalista, ja Boninon vuoro lähteä jäähylle, kun mies huitoi hieman Brodieta. YV ei kestänyt kuin reilut 15 sekuntia, kun Widemanin lämäriä yhdellä kädellä maalinedustalta ohjaamassa oli Hudler, ja verkon perukoille kiekko myös löysi tiensä. Maalin jälkeen erä jatkui aika tasaisena, ilman jäähyjä. Horvatilla oli ihan potentiaalista ohjuriyritystä ja vastaavasti toisessa päässä Backlundin ketjulla yksi kohtuullinen paikka, mutta 2-1 -tilanteessa näytettiin menevän erätauolle. Lopulta Flames kuitenkin puski kunnon pukukoppimaalin, kun Backlundin ketju käänsi nopeasti Boninon ketjua vastaan 3vs2:n. Colborne levitti Brodielle, jonka veto suht pienestä kulmasta painui maukkaasti takakulmaan. Myöhemmin maali merkittiin vielä Sam Bennettille, joka ajoi maalille, ja osui lopulta kiekkoon, vaikka maaliin Brodien veto olisi muutenkin päätynyt. Peli ei kauhean maireasti Canucksin kannalta jatkunut, kun suoraan aloituksesta Horvat veteli vähän korkealla mailalla Flames-aloittajaa nassuun, ja siitä uutta jäähyä, mutta erätauolle 3-1 -lukemissa.

Toiseen erään Nucks-maalille luisteli vähemmän yllättäen Ryan Miller, joten myös Flames-kannattajat joutuivat lopettamaan "Eddie"-huutonsa tähän. Oletin, että Flamesin erän alun yv:n jälkeen Canucks tulisi kovaa, mutta eipä tullut. Erä oli todella mitäänsanomatonta etenkin vierasjoukkueen osalta, joka sai vain kolme laukausta maalia kohti tokassa erässä. Flamesin puolelta sen sijaan vaihdosta toiseen hallin sytytti Michael Ferland, joka oli tuttu pommikone jälleen kerran. Etenkin Kevin Bieksa oli kuin raukka parka "dumb dumb", kun tämä "completely irrelevant" Ferland ajeli miestä pariinkin otteeseen, ja yksi taklaus johti mm. kiekonriistoon ja Ferlandin maalilleajoon, josta Canucks joutui lopulta alivoimalle. Ferlandia kun ajattelee, niin eihän mies olisi ehkä edes pelannut tässä sarjassa, jos Bouma olisi terveenä. Toki Boumaa kaipailen kovasti takaisin, mutta onhan tuo Ferland pompannut aika koviin liekkeihin kasvaneen vastuun myötä, ja miestä ei pysäytä mikään. Tuo Ferlandin duunista seurannut yv oli paskinta Flames-ylivoimaa koko playoff-sarjassa, mutta toki kahden maalin johtoasemassa tuo ei ollut niin kriittinen juttu. Erä jatkui suht tasaisissa merkeissä, tosin Flames kyllä kenttätapahtumia hallitsi. Raymond mm. kilautti tolppaan ja erän ainoassa Flames-alivoimassa ei ollut mitään ongelmaa.

Kolmannen erän alkuun Flames tuli yllättävän heikosti siihen nähden, miten hyviä nämä vikat erät ovat yleensä Flamesille olleet, ja miten heikon toisen erän Canucks pelasi. Boninolla oli ekalla minuutilla ihan kohtuullinen rannekuti ja pari minuuttia myöhemmin Daniel pääsi hakkailemaan lähietäisyydeltä, mutta Hiller peitti molemmissa tilanteissa pienehköt kulmat mainiosti.Kun tässä ekassa neliminuuttisessa Canucks ei onnistunut kavennuksessa, siellä ilmeisesti todettiin jo, että peli on hävitty, koska minkäännäköistä kiriä ei ollut erän keskivaiheilla nähtävissä. Miller tosin antoi Nucks-maalilla hyviä näyttöjä, vaikkei sielläkään ollut kuin yksi-kaksi hyvää paikkaa Flamesillä. Joka tapauksessa hyvät torjunnat Milleriltä noihin pahoihin tilanteisiin (Gaudreaun ohjuri, Stajanin lämäri). Ihan viimeisellä minuutilla Sedinit saivat vielä ilman maalivahtia kohtuullisen paineen Flames-alueelle, mutta ei maalia ja jälleen voidaan puhua ansaitusta kahden maalin erolla tulleesta kotivoitosta.

Mietteet:
- Ykkösketjuja jos vertaa, niin aika tasaisesti meni, mutta edge Flamesin ykköselle, kun teki pari maalia yv:llä Nucksin yhtä vastaan. Muutenkin pari ihan hyvää paikkaa, ja ketju parantaa peli peliltä. Ei siinä, kyllä Sedinit Nucksin vaarallisimmat hyökkääjät olivat, mutta kun miettii, kuinka vähän Canucks kokonaisuudessaan sai maalipaikkoja, niin ei riitä.
- Bieksa oli mielestäni kentän huonoin pakki. Mies on hätää kärsimässä Flamesin kovan karvauspelaamisen ansiosta pakkiparinsa Sbisan kanssa, ja välillä nuo kostautuvat jäähyinä, välillä jopa maaleina.
- Ferland sitten taas tästä kiivaasta matchupista ihan timanttinen jälleen kerran. Miehen peli on aggressiivista, mutta fiksua tällä hetkellä. 8 kpl taklauksia, ja karvaamisellaan loi pohjaa Flamesin maalipaikoille, ja hankki myös ylivoima-aikaa Flames-yv-nyrkille.
- Brodie oli kentän paras pakki. Mies on ihan joka paikassa, ja osaa toimittaa kiekkoa hienosti viivalta maskinkin läpi maalille asti. Iso merkitys, iso vastuu.
- Russell - Wideman pelaa Brodien tavoin syystä isolla peliajalla. Kroppaa likoon, ja fiksua duunia. Välillä kiekkoja blokatessa on mennyt kiekkoja myös omaan maaliin, mutta helposti ollaan pitkässä juoksussa plussan puolella.
- Jos pitää Nucksin paras pakki nimetä, niin ehkä sitten Tanev. Hänen otteissaan oli omaan silmääni eniten asennetta Canucks-pelaajista, ja löi kroppaansa hyvin likoon verrattuna moneen muuhun joukkuekaveriinsa.
- Kummeksuin vahvasti sitä, kun Linden Vey ja Brandon McMillan luistelivat jäällä ekan kerran. Kyllä, tiesin Burrowsin sairaalareissusta, mutta ei sitten tullut mieleen laittaa jotain kiekollisempia äijiä kehiin (esim. Bärtschi), jos maalinteko on muutenkin tervanjuontia tällä hetkellä? Mr. Smithin sanoin nämä ovat sitten ehkä niitä Willie D:n oppirahamaksuja.
- Ketjusekoitukset Canucksilla olivat myös erikoisia, kun Hansen oli Vrbatan sijaan ykkösessä. No, siellä lähti lottokone arpomaan ketjuja uusiksi kesken pelin, eikä se nyt ainakaan välitöntä ryhtiliikettä aiheuttanut, vaikka hetkellisesti kolmannen erän alussa jonkinlaista kiriä Canucks yritti aloittaa.
- Sedinien peliaikoja ollaan ihmetelty kovaan ääneen. En tiedä onko se mikään lohtu Nucks-leirin faneille, mutta nyt vihdoin saivat päälle 20 min peliajan.
- Bennett jälleen fiksu, nopea ja yllättävän vahva.
- Hiller oli jälleen ihan jäätävän hyvä. Pelaa kauden tasaisinta peliään tärkeimmällä hetkellä, joten maistuu.
- Vastapäädyssä Läckille ekaa kertaa hieman heikompaa settiä, etenkin se 3-1 -maali, ja Miller on aivan varmasti viidennessä pelissä maalissa. Jenkkiveskari pelasi erittäin hyvin ne tilanteet, mitä sai vastaansa.
- Vrbata syväjäässä. Odotin miehestä Canucks-puolen x-factoria, mutta käsittämättömän vähän on saanut aikaiseksi.
- Yllätyin suuresti siitä, miten vähän Canucks eli pelin lopussa tunteella. Eihän siellä tullut minkäännäköistä kähinää missään vaiheessa peliä kolmos- tai nelospelin tavoin, vaikka mm. Ferland pisti miestä nippuun vaihto toisensa jälkeen. No, ehkä tuo oli sitten osoitusta siitä, ettei Ferland merkkaa kenellekään yhtään mitään, kuten se Bieksa tiesi viisaana kertoa.

Joukkueiden tähdistöt:
VAN ***: H.Sedin
VAN **: Miller
VAN *: Tanev

CGY ***: Hiller
CGY **: Hudler
CGY *: Ferland
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver taisteli voiton ensimmäisestä Calgaryn ottelupallosta. Vielä olisi yksi selvitettävä ja sitten oltaisiinkin game #7:ssä.

Maalinteko on tällä hetkellä todella tuskaista josta ehkä parhaana esimerkkinä Vrbata. Runkosarjassa vire oli hyvä ja maaleja tuli tasaisesti. Nyt hyvistäkään paikoista ei napsu kohdilleen ja sitten lähdetään hakemaan niitä nollakulman vetoja. Onneksi Miller, tolpat ja tuuri pitivät nyt tämän pelin Vancouverilla. Viimeisessä erässä kyllä tuomarit tekivät karmean virheen Hamhuisin jäähyssä (Bennettin mailasta kiekko katsomoon), mutta onneksi peli ei ratkennut tuohon. Toki siellä muutenkin jäi paljon viheltämättä, joten ei tuota yksittäistä vihellystä sinällään olisi edes tarvetta nostaa esiin. Siinä vaan oikein silmiin pistävä täydellinen virhe tuomareilta ottelun kolmannessa erässä. Keninsin ja Bennettin korkeista mailoista olisi voinut antaa isommatkin tuomiot kuin 2 minuutin jäähyt. Kun päähän huidotaan/poikittaisella lyödään tuolla tavoin niin seuraukset voivat olla melko pahat.

Sunnuntaina aamusta taas jatketaan ja pitää toivoa, että sarjassa tuo game #7 taas nähtäisiin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tuomareista sen verran että ekassa tai tokassa erässä samassa vaihossa putkeen huidottiin Colbornea aikamoisesti mailalla ja mies joutuikin pukukoppiin paikattavaksi. Koutsi taisi ottaa puhutteluun tunarit tuon episodin jälkeen.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
On tää kyllä yks helvetti kun joka ottelusarjassa puhutaan lähinnä (kärjistäen) tuomareista. Eipä raitapaidat missään sarjassa ole mitään roolia ottaneet. Tottakai aina silloin tällöin tulee virhe, mutta turha niihin on puuttua kun 7 pelin sarjassa kuitenkin menee tasan. Keskityttäisiin enemmän niihin peliesityksiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks taisteli vielä viidennessä pelissä ja otti ansaitun voiton kotonaan, Ykkössektorilta päästiin laukomaan päälle 20 kertaa Calgaryn alle 10 vastaan, mutta vaikeaa on edelleen maalinteko. Vahva esitys Canucksilta joukkueena, mutta ei silti lähellekään täydellinen ja Flames oli lähellä saada kaukolaukauksilla peliä käännettyä. Sitä lähes täydellistä esitystä Vancouver kaipaisi nyt Calgaryssa, jossa on toistaiseksi menty Canucksin kannalta heikosti.

Viidennestä pelistä pari huomiota Canucks-lasien takaa:

* Sedinit pelasivat jälleen hyvin ja saivat nyt paljon anteeksi aikaisempien pelien tehottomuuttaan tekemällä kolmannessa erässä voittomaalin. Kaksoset pelasivat noin 20 minuutin illan ja Henrik pelasi nyt 29 vaihtoa, kun sarjan ensimmäisessä pelissä Henrikin vaihdot jätettiin 22 vaihtoon. Tuon maalin lisäksi Kaksosille laskettiin yhteensä peräti 13 maalipaikkaa. He tekevät pelistä toiseen hyvin töitä, mutta Hiller on pelannut erinomaisesti heitä vastaan ja kiekkokaan ei ole pomppinut tarpeeksi hyvin. Mikäli he saavat kuitenkin noita paikkoja, ennemmin tai myöhemmin alkaa tulostakin tulla. Viidennessä pelissä Kaksosia vastaan tuli omaan päähän sarjan ensimmäinen maali heidän ollessa jäällä, kun Edlerin kulmapelin jälkeen kiekko pomppi Canucksin kannalta epäonnisesti maalin eteen suoraan Jonesille.

Kaksoset lähettivät pienet rivien välistä luettavat terveiset valmennusjohdon suuntaan pelin jälkeen;

Henrik:

It’s easy to play when you get into some rhythm, when you get more offensive zone face-offs.

For us to produce, it makes it easier.

Daniel:

I feel like with a lot of zone time, a lot of shots, it’s going to have to make them tired. I don’t know if they are. Hopefully, we can go into Saturday and play the same way.

This is why you work out in the summer. Especially with the way we played this year. We never got tired throughout the season.

I think now is the time you want to play as much as you can.

I know we’re still a four-line team, but it was nice to be out there for some offensive zone face-offs, and to be out there in the game in the end too.

Henrik pelasi lähes 17 minuuttia tasakentin kun Bonino pelasi 11:40. Noin sen pitäisikin mennä tässä vaiheessa kautta.

* Ryan Miller pelaa maalilla eleettömän rauhallisen näköisesti ja tuossa on Flamesilla pieni ongelma. Calgary on onnistunut ohittamaan Millerin viidessä erässä toistaiseksi vain kerran. Viidennessä pelissä Millerilla kävi kyllä pari kertaa tuuriakin, kun kiekko osui tolppaan - maalivahdin parhaat kaverit pitivät kuitenkin takaiskut tuossa yhdessä. En syytä Läckiä sarjan aikaisemmista maaleista kuin ehkä neljännen pelin kolmannesta maalista (siinä maalissa ruotsalaisen paketti oli liian avoin jaloista), mutta kokenut Miller on tuonut toistaiseksi rauhallisuutta puolustukseen ja hän on keskittynyt olennaiseen paremmin kuin kokematon Läck.

Millerin tilanne ei ole kuitenkaan helppo. Vancouverin puolustus on näyttänyt ajoittain hataralta kovan ja nopean Flames-karvauksen alla ja vaikka tilanteita ei kovin usein tullut viidennessä pelissä, tilanteet olivat lähes järjestäen vaarallisia. Esimerkkinä, Canucksilla oli kahteen ensimmäiseen erään 51 laukausyritystä ja 34 laukausta. Flamesilla oli 16 laukausta kohti Milleria. Maalipaikkoja Canucksilla ei ollut kuitenkaan kovin paljon enempää ja Flamesin järjestämät maskit olivat Millerin edessä pahempia kuin Hillerin.

* Vancouver toi sarjaan mukaan Sven Bärtschin. Hänen peliaikansa jäi alle 10 minuutin kun Vancouverin valmennus kavensi miehistöään ja mitään kovin näkyvää sveitsiläinen ei pystynyt tekemään. Pidän Bärtschin liikkeestä kuitenkin tuossa ikääntyvässä joukkueessa. Tosin niin pidin Mason Raymondin liikkeestä aikanaan ja nähtäväksi jää onko Bärtschistä tulevaisuudessa pelaamaan enemmän pelin sisällä kuin Raymondista... Raymondista puhuttaessa, häneltä nähtiin tyypilliset "raymondit" toisen erän puolivälissä. MayRay karkasi läpiajoon Flamesin vielä johtaessa 0-1, mutta ei saanut edes laukausta aikaan.

* Kakkosketjusta puhuttaessa, Nick Bonino on ollut erinomainen alivoimahyökkääjä koko kauden, mutta ei ole saanut alkukautta lukuun ottamatta kunnolla hyökkäystehoja aikaan. Viidennessä pelissä Bonino voitti alivoimalla kolme neljästä aloituksestaan ja teki tärkeän tasoitusmaalin kovalla ranteellaan toisessa erässä - maalia kruunasi hieno tuuletus. Bonino pelasi Vancouverin hyökkäyksestä eniten alivoimaa pelissä ja pelasi kokonaisuutena yhden parhaista peleistään pitkään aikaan. Toivottavasti hänen pelinsä pysyisi tuolla tasolla, sillä Canucks tarvitsee nyt kipeästi toimivaa kakkosketjua.

* Radim Vrbatalla on jotain pahasti pielessä. Hän selvästi aristelee fyysistä peliä, menettää kiekkoja ja sortuu huonoihin laukaisupaikkoihin. Nyt jos koskaan Vancouverin runkosarjan parhaalta pelaajalta tarvittaisiin kunnon tasonnostoa. Canucks antaa tällä hetkellä isosti tasoitusta juuri oikean puolen laitureissa, kun Kassian ja Burrows ovat sivussa ja Vrbata pelaa noin.

* Viidennen pelin peluutus oli ennen näkemätöntä Desjardinsilta ja voisi kuvitella hänen oppineen nyt jotain tuosta playoffien peluutuksesta. Tosin Horvatin saamaa jääaikaa (alle kolme minuuttia erässä) ensimmäisessä erässä ihmettelin, kun hän oli mielestäni pelatessaan joukkueen paras hyökkääjä ja teki yhden vahvan nousun omista, mutta muuten tuo muutos oli näkyvä. Valmennus luopui sosiaalipeluutuksesta, leikkasi hyökkäystään kolmeen ketjuun pelin ollessa ratkaisuhetkillä, käytti Sedineitä kerrankin hyökkäyspään aloituksessa pitkän kiekon jälkeen (tuollaisen peluutuksen jälkeen tuli voittomaali Engellandin ja Ferlandin ollessa jäällä) ja jopa muutti tuota 1-2-3-4 ketjujen peluutusta. Vielä kun Hamhuisit pelaisivat enemmän kuin Sbisa-Bieksa, niin olisin tyytyväinen.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu edessä Calgaryssa. Vancouver on ollut toistaiseksi vastaanottavana puolena Flamesin kotiyleisön edessä, mutta Miller ei ole päästänyt Calgaryssa vielä maaliakaan (tosin pelannutkin vasta kaksi erää). Nyt pitää toivoa pientä tuuria mukaan, Millerin täydellistä peliä ja järkevää peluutusta, niin Vancouverilla voisi olla mahdollisuuksia viedä sarja vielä kerran kotiin. Mikäli tuo kuudes peli onnistuttaisiin jollain tavalla voittamaan, uskoisin Vancouverin olevan vahvoilla kotonaan seitsemännessä pelissä.

Mutta edellisiin Calgaryssa pelattaviin peleihin ja ylipäänsä Vancouverin viime kausien vieraspeleihin playoffeissa peilaten urakka vaikuttaa kovalta. Canucksin edellinen hyvä vieraspeli playoffeissa oli Nashvillea vastaan keväällä 2011 ja tuon jälkeen ollaan pelattu 11 vieraspeliä joista voitettu kaksi - toisessa voitossa (San Josea vastaan) saatiin aikaan 13 laukausta, mutta Luongo piti Vancouverin pinnalla ja toisessa jäätiin täydellisesti Kingsin alle, mutta Schneider venyi ihmetorjuntoihin. Toivottavasti nyt olisi Millerin vuoro tehdä samat.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
En tiiä mikä kaveri tämä Bo Horvat oikein on, mutta varmaan 3 tollaista coast to coast nousua olen nähnyt tähän sarjaan joihin ei ole ehtinyt Calgaryn joukkue mukaan. Ilmeisesti hyvä aloittamaankin ja jotenkin tulee hieman parin vuoden takainen Kesler mieleen. Siis tämmöinen yksistäänkin vaarallinen kaveri joka tuo kiekot väkisten alueelle.
 

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Suomen aikaa aamuyöstä klo 04:05 mennään sitten Game 6:n merkeissä. Toivottavasti trendi on sama kuin edellisissä kotipeleissä ja Canucks on vastaanottavana osapuolena. Kova luotto on nyt poikiin, että ei tarvitse enää Vancouveriin matkustaa ja siihen niin hermoja raastavaan Game seveniin. Avaintekijäksi nousee minun mielestä se, että miten ohitetaan Ryan Miller. Hän on ollut vakuuttava siitä asti kun hyppäsi askiin Eddie Läckin tilalle ja Flames onkin tehnyt vain yhden maalin Jonesin toimesta herran selän taakse. Toki edellisessä kotipelissä ei enää niin tarvinnutkaan tehdä maalia ja tolpat olivat edellisessä pelissä Millerin kaverina pariin otteeseen, joten jospa tällä kertaa ne menisivät sisällekin paremmalla tarkkuudella. Pelin alkuun olisi hyvä saada maali ettei asiasta tule apinaa selkään.

Ferland on ollut kyllä itselle todellinen yllätys näissä peleissä. Ei jumalauta oikeasti miten pistää Canuckseja seinille ja on kokoajan karvaamassa tehokkaasti. Olikohan ensimmäisessä pelissä kun otti tyhmän jäähyn tiputtamalla hanskat jäähän Dorsettia vastaan ja tämähän ei lähtenyt tanssiin mukaan. Nauroin makeasti kun jossain pelissä Ferland ei reagoinutkaan kun Dorsett yritti saada Ferlandin tekemään saman. Ehdottomasti noussut lempipelaajaksi tuosta joukkueesta ja jos taso on tuota ja paranee niin varmasti on ensikaudella vakiokokoonpanon äijä. Hänen tarinansa muutenkin on erittäin hieno osoitus siitä, että todella pahoistakin henkilökohtaisista vaikeuksista voi nousta Stanley Cup Playoffeihin avainpelaajaksi.

Kenelläkään tietoa loukkaantumista tarkemmin? Kyllähän tuo puolustus Diazia kaipailisi (vielä enemmän Giordanoa). Kärkikolmikko puolustuksessa vetää niin hurjia minuutteja että pelottaa miten jatkossa käy, jos sinne nyt päästään. Bouma olisi toinen jota kaipailisin vaikkakin Ferland onkin nimenomaan hänen tilalleen tullut ja pelannut mainiosti. Lähinnä olisi parannus Bolligiin hyökkäyspäässä ja toisi leveyttä lisää maalinteko osastoon. Sam Bennett on ollut aivan huikea, muuta en tähän edes nyt viitsi sanoa, koska tuo riittää.

Ketjut säilyvät samoina kuin edellisessäkin pelissä ja näen tämän ihan hyvänä asiana. Kotona on kuitenkin eri asia pelata kuin vieraissa ja uskon, että tänään menee sarja poikki. Hilleriin on kova luotto. Kunhan vain Millerin taakse tehdään se 3-4 maalia, uskoisin että peli hoidetaan.

Pistetään nyt vielä muistinvirkistykseksi Flamesin ketjut.

Gaudreau - Monahan - Hudler
Bennett - Backlund - Colborne
Bollig - Jooris - Raymond
Ferland - Stajan - Jones

Engelland - Brodie
Russell - Wideman
Wotherspoon - Schlemko

Hiller
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Hudler did not participate in Saturday morning's skate, but will be in the lineup for Saturday evening's Game 6 against the Canucks, Pat Steinberg of Sportsnet 960 reports.
Spin:
Hudler has struggled in the series so far, with two points to go with a minus-5 in five games. He hasn't appeared completely healthy since a rough night against the Kings back in early April, but neither of his linemates have played particularly well in the series either. They'll look to turn it around and close out the Canucks on Saturday night.

iordano -- who suffered a torn biceps muscle on Feb. 25 -- is progressing, but there is no timetable for his return to action.
Spin:
Giordano has been able to hit the ice with his teammates and handle the puck and shoot some of late, but at this stage, per coach Bob Hartley, the Flames' captain "is not close" to a return. Calgary currently holds a 3-1 lead over Vancouver in the opening round of the playoffs.
Diaz has been out since April 2 with a lower-body injury, the Calgary Sun reports.
Spin:
Diaz has been unable to resume skating with the Flames yet and looks doubtful to be a contributor during the team's first-round series with the Canucks. Corey Potter has been filling his spot on the Flames' third pairing over the last few weeks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös