Lukko kaudella 2015–2016

  • 353 926
  • 1 677

senilix

Jäsen
Tuo oli tämänhetken minun tiedossani oleva sopimustilanne. En minäkään usko, että Näpistä tulee liigapelaajaa.

Sitä tuolla viimeisellä lauseella tarkoitin, että syvyys-/leveyspelaajia tuolla on jo Ahonen, Forsberg, Piitulainen, Asplund, Suuronen, ehkä näin voisi sanoa myös Koskesta. Eli hankinnat kärkipelaajiin, ei viitosketjuun. Niin vaikeaa kuin noin onkin faneilla ajatella.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo sommitelma ei mielestäni olisi oikeastaan minkäänlainen edistys tähän kauteen, päinvastoin kokoonpano saattaisi jopa ehkä hieman heikentyäkin, Vahakin taas vuoden vanhempi. Mikäli joku "nakladal" tuohon saataisiin, niin oltaisiin ihan hyvissä asemissa. Sentteriäkin huutaisi kuten jo useammalla viime kaudellakin, mutten usko Asplundin lisäksi kenenkään tulevan.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eli hankinnat kärkipelaajiin, ei viitosketjuun. Niin vaikeaa kuin noin onkin faneilla ajatella.

Päinvastoin, tuo "hankinnat kärkipelaajiin" on nimenomaan fanien hieman lapsekas tapa ajatella joukkueen rakentamista.

Pätevässä joukkueen kokoamisessa pelaajia hankitaan tasan siihen rooliin mihin tarve on - ilman mitään kummallisia ennakkomäärittelyjä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Päinvastoin, tuo "hankinnat kärkipelaajiin" on nimenomaan fanien hieman lapsekas tapa ajatella joukkueen rakentamista.

Pätevässä joukkueen kokoamisessa pelaajia hankitaan tasan siihen rooliin mihin tarve on - ilman mitään kummallisia ennakkomäärittelyjä.

Näin. En tiedä mihin tuossa senilixin hahmotelmassa vielä kärkipelaajia hankittaisiin? Paitsi puolustukseen.

Tuskin Kosken kanssa tehtiin jatkosopimus 5. sentteriksi.
 

senilix

Jäsen
Näin. En tiedä mihin tuossa senilixin hahmotelmassa vielä kärkipelaajia hankittaisiin? Paitsi puolustukseen.

Tuskin Kosken kanssa tehtiin jatkosopimus 5. sentteriksi.

Ei se ole hahmotelma eikä fantasiarosteri eikä minun ajatusteni mukainen kokoonpano, se on tämän hetken tilanne.

Kosken kohdalla olet luultavasti oikeassa. Tuskin Asplundiakaan hankitaan viitosketjuun eikä Ahosta nelospariin....Tästä herää kysymys Aslplundin ja Ahosen hankintojen järkevyydestä. Ovat he varmaan hyviä, Piitulainenkin oli tässä vaiheessa viime kautta näillä palstoilla ykkösketjun pelaaja.

Katsellaan kun pelit ovat ohi...
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuskin Asplundiakaan hankitaan viitosketjuun eikä Ahosta nelospariin....Tästä herää kysymys Aslplundin ja Ahosen hankintojen järkevyydestä. Ovat he varmaan hyviä, Piitulainenkin oli tässä vaiheessa viime kautta näillä palstoilla ykkösketjun pelaaja.
Noista ex-jukureista Lähteenmäki ja Asplund olisi vahvistuksia. Ahosella Lukko ei tee yhtään mitään.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Luulisi, että Lukon on tulevaksi kaudeksi entistä helpompi houkutella kovia pelimiehiä. Ison budjetin seuroja ovat tulevaisuudessa vain Lukko, Kärpät ja HIFK. Muilla joukkueilla pelaajabudjetti pienenee selvästi. Tuo tarkoittaa myös sitä, että kaivattu mestaruus on entistä todennäköisempi.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Epäilen vahvasti Asplundiakin
Jos Jo.Virtasen tilalle suunnitellaan niin Asplund on selvä vahvistus.

Jännä nähdä onko Koski se kakkossentteri, jos on niin Lukko ottaa jälleen saman riskin jonka se on ottanut jokaisena Dufvan vuotena. Vaikka Koski onkin hyvin pelannut viime aikoina (viimeisissä peleissä kadonnut kuvasta) niin en usko, että riittää ihan kakkoskentän senaksi. Toki on vielä pleijarit aikaa näyttää.
 

senilix

Jäsen
Jos Jo.Virtasen tilalle suunnitellaan niin Asplund on selvä vahvistus.
Tiedä häntä. Kuten olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut, niin Asplund ei koskaan pystynyt pelaamaan itselleen vakiopaikkaa Dufvan JYPissä. Kehittynyt kovasti nyt kolmenkympin kynnyksellä? Laakson palattua kehiin siirretty Ilveksessä laitaan.
 

senilix

Jäsen
Ja Vauhkosta oli moni sijoittamassa nelos-vitosketjuun viime kesänä.
Pitää paikkansa, minäkin sijoitin samaan ryhmään Piitulaisen ja Virtasen kanssa. Mutta hänestä tulikin ihan hyvä kolmosketjun pelaaja. Piitulainen ja Virtanen sen sijaan ovat olleet juuri sellaisia kuin odotin. On hyvä, että edes yksi kolmesta onnistuu.

Koska nuo Ahonen ja Asplund ilmeisesti Raumalle rantautuvat, täytyy toivoa, että olen väärässä. Uskon kun näen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Ahonen pelasi hyvin siinä jatkoaikamaalitilanteessa. Ehkä vähän pieni otos tämäkin, mutta katoin toista peliä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Runkosarjassa Ahonen keräsi SaiPan puolustajista 4. eniten peliaikaa ja sääliplayoffeissa toiseksi eniten. Eli kyllä Tirkkosella ainakin on ollut luottoa. Varsinkin ottaen huomioon kuinka vahva SaiPan puolustus on. Pakko myöntää, että en ole juurikaan seurannut Ahosen otteita, joten en osaa antaa arviota suuntaan tai toiseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hei @Moderaattorit, jostain syystä en pysty enää muokkaamaan tätä ketjua ja päivittämään sopimustilannetta.
Johtunee tästä nerokkaasta muutoksesta:
Viesti(e)n muokkauskäytäntöä on muutettu meidän toivomuksestamme.

Alunperin pyysimme oikeuksien muutosta niin, ettei ketjun otsikkoa voi muokata kuin määrätyn ajan. Mutta uusi palstasofta ottaa mukaan myös viestien editoinnin ja poiston.

Ylläpito voi katsoa myöhemmin, onko tuolle jotain tehtävissä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Sopimukset kaudelle 2015-16 :

Maalivahdit :

Ryan Zapolski (2016)


Puolustajat :

Henrik Forsberg (optio 2016)

Jesse Virtanen (2016)

Ilkka Mikkola (2016, optio 2017)

Juho Tommila (2016)

Matias Mattsson (2016)

Janne Niskala (2017, optio 2018)


Hyökkääjät :

Laitahyökkääjät:

Teemu Nurmi (2016)

Toni Koivisto (2016)

Ville Vahalahti (2016)

Janne Lahti (2016)

Jesper Piitulainen (2016)

Olavi Vauhkonen (2016)

Olli Sipiläinen (2016)


Keskushyökkääjät :

Jonne Virtanen ( optio 2016)

Filip Riska (2016)

Aaron Gagnon (2016)

Eetu Koski (2017)


---

Lukon joukkue näyttää jo nyt erittäin hyvälle ensi kautta ajatellen. Joukkueeseen on tulossa maalivahti Rasmus Rinne, laitahyökkääjä Sami Lähteenmäki, keskushyökkääjä Turo Asplund ja puolustaja Rony Ahonen. Lisätään heidät listaan kun sopimuksista on tiedotettu.

Nykyisestä joukkueesta merkittäviä sopimuksia, jotka loppuvat tähän kauteen :

- Jerry Ahtola -> TPS
- Ville Nieminen -> lopettaa
- Joni Nikko
- Mikko Kousa
- Harri Tikkanen -> KooKoo?

Joni Nikon haluaisin ehdottomasti nähdä Lukossa. Voi olla, että Nikkoa houkuttelee paluu Sportiin isomman vastuun perässä.

Puolustukseen tulee Ahosen lisäksi 1-2 nimeä riippuen Kousan jatkosta. Mikäli Lukko ei käytä Jonne Virtasen optiota, niin myös yksi keskushyökkääjä tulee noiden nimien lisäksi.

Pieni kurkistus myös kauteen 2016-17. Silloin loppuu sekä RD:n että suurimman osan joukkueesta sopimuksia. Valistunut veikkaukseni on, että RD siirtyy silloin Lukon UTJ:ksi ja joukkueessa nähdään mittava rebuild. Jännä nähdä kuinka moni nykyisestä joukkueesta on silloin mukana vielä.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Valistunut veikkaukseni on, että RD siirtyy silloin Lukon UTJ:ksi ja joukkueessa nähdään mittava rebuild. Jännä nähdä kuinka moni nykyisestä joukkueesta on silloin mukana vielä.
Kannattaako maksaa erilliselle urhuilutoimenjohtajalle, kun päävalmentaja pystyy hoitamaan työn yhdessä pelaajakordinaattorin kanssa? Tuossa on vielä se riski ettei päävalmentajan ja UTJ:n näkemykset aina kohtaa ja tulee turhanpäiväisiä välien kiristymisiä sekoittamaan soppaa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kannataako maksaa erilliselle urhuilutoimenjohtajalle, kun päävalmentaja pystyy hoitamaan työn yhdesä pelaajakordinaattorin kanssa? Tuossa on vielä se riski ettei päävalmentajan ja UTJ:n näkemykset aina kohtaa ja tulee turhanpäiväisiä välien kiristymisiä sekoittamaan soppaa.

Näin se ei ole Lukossa toiminut lainkaan. Päinvastoin, takavuosien pelaajarallia ja sekoilua en haluaisi enää nähdä. Se on kyllä totta, että esim. Rautakorpi tai vastaava omanarvontuntoinen valmentaja ei halua kenenkään muun puuttuvan pelaajahankintoihin. Itse peräänkuuluttaisin nykyistä "järkevää" linjaa sekä henkilöä, jolla olisi monenvuoden suunnitelma näpeissään.

Tämäkin malli toimii nyt, mutta toimiiko kun RD lähtee? Kuka vastaa pitkäjänteisestä urheilullisen uskottavuuden jatkumisesta? En tiedä mikä on paras ja toimivin malli, mutta kunhan kirjoitin veikkaukseni siitä mitä tulee tapahtumaan.

Toisaalta myös UTJ voisi esimerkiksi omien kasvattien kohdalla tuoda toisenlaistakin näkemystä pöytään.
 
Viimeksi muokattu:

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kun Dufva lopettaa valmentamisen joskus, niin tulisipa Lukkoon valmentajaksi Allan Measures. Jos on valmentajana yhtään pelaaja-Allun näköinen, niin uskoisin tekevän joukkueen pelaamisen "aavistuksen" nykyistä viihdyttävämmän näköistä.

Muutenkin toivoisin ajasta Dufvan jälkeen Lukon pelin muuttuvan nopeammaksi ja taklaavammaksi. Ei mitään yltiöpäistä "mattnickerson"-tyyliä mutta vauhtia ja taistelua ja taklauksia ja hienoja kuvioita.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos UTJ hankkii päävalmentajan ja pelaajat, niin sitten tuo olisi mielestäni toimiva malli. Silloin UTJ tietää millaista kiekkoa päävalmentaja tulee peluuttamaan ja osaa valita siihen sopivat pelaajat. Toisaalta jos päävalmentajan valitsee joku muu kuin UTJ, saattaa ongelmia tulla. Vaikea kuvitella esim. kombinaatiota Pekka Virta ja UTJ:na RD. Saattaisi olla "hieman" erinäköiset ajatukset pelistä ja hankittavista pelaajatyypeistä.

Jos RD tosiaan jatkaa UTJ:na valmennuspestinsä jälkeen olisi sopivia valmentajia esim. Kari Jalonen tai Jyrki Aho. Silloin jatkeittaisiin samalla sapluunalla kuin nyt mennään.

Toisaalta RD on niin vahva persoona, että epäilisin, että esim. Rautakorven kanssa yhteistyö tuskin tulisi pelaamaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämäkin malli toimii nyt, mutta toimiiko kun RD lähtee? Kuka vastaa pitkäjänteisestä urheilullisen uskottavuuden jatkumisesta? En tiedä mikä on paras ja toimivin malli, mutta kunhan kirjoitin veikkaukseni siitä mitä tulee tapahtumaan.

Veikata aina voi, mutta kielitaidoton UTJ jolla ei ole ulkomaankontakteja tuntuisi äkkiseltään kummalliselta ratkaisulta.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Veikata aina voi, mutta kielitaidoton UTJ jolla ei ole ulkomaankontakteja tuntuisi äkkiseltään kummalliselta ratkaisulta.

Järjestelykysymys toki. Kovin on vaan vahvasti RD puhunut jäämisestään Raumalle pysyvästi ja on muuttanut sen miten joukkuerakennetaan - ja budjetissa pysytään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös