Ti 16.9.2014, JYP-HPK

  • 7 210
  • 28

Ralph

Jäsen
Avataanpa nyt kolmannellekin Kerhon ottelulle oma ketjunsa. Jos tästäkään ei voittoa irtoa, se on jo minusta kiinni, joten lupaan olla avaamatta enää näitä. Eli luvassa kauden kolmatta Liigakierrosta. Jyväskylässä, tai siis Jypinkylässä, paikallinen JYP saa vieraakseen Hämeenlinnasta HPK:n.

Kotijoukkue JYP aloitti kautensa perjantaina kaataen kotikentällään kabinettisarjanousija Sportin maalein 4-2. Kahden tehopisteen iltaa viettivät tällöin hyökkääjät Markus Hännikäinen ja Jani Tuppurainen, joille molemmille kertyi tehot 1+1. Maalinteossa onnistuivat myös Markus Nenonen ja Juuso Ikonen. Maalilla Tuomas Tarkki torjui 33 kertaa. Seuraavana päivänä JYP jäi Porissa maaleitta, kun Ässät oli parempi lukemin 3-0. Ottelun viimeinen maali syntyi tyhjiin, joten tässä ottelussa 30 kertaa torjunut Tarkki päästi jälleen kaksi maalia. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat siis sekä Tuppurainen että Hännikäinen, enkä osaa sanoa kumpi kantaa Kerho-ottelussa kultaista kypärää.

Vierailija HPK avasi kauden yhdellä pisteellä Lahden vierailulla perjantaina. Pelicans otti tällöin voittomaalikilpailun jälkeen voiton lukemin 4-3. HPK:lta maalinteossa onnistuivat Eero Somervuori, Zach Hamill sekä Jesse Saarinen. Juhani Jasu oli ainoa kahden pisteen mies syöttäen kaksi osumaa. Maalilla Juuse Saros torjui yhteensä 29 kertaa. Lauantain kotiavauksessa Ilves haki pisteet Hämeenlinnasta nöyryyttävin 1-5-lukemin. Kerhon ainoasta vastasi tällöin Somervuori ja maalilla Saros torjui vain 16 kertaa. Kultainen kypärä Jyväskylässä jäällee hyppää kahden maalin Somervuori.

Kummankaan kauden avaus ei ole kovinkaan loistokas ollut. JYP:n avausottelu oli lukemani mukaan huonoa kiekkoa, josta pisteet jäivät Jyväskylään vain vastustajan huonouden vuoksi. Porin pelistä en tiedä pelillisesti mitään, mutta jos joukkue ei maalinteossa onnistunut, se kertokoon jotain. HPK on pelannut kaksi toinen toistaan huonompaa ottelua, joiden ainoa todellinen ilonaihe oli Pelicans-pelin lopun kiri kahden maalin takaa tasoihin. Löysä, hidas ja kankea Kerho jäi sitten lauantaina pahasti Ilveksen jyrän alle kolmannessa erässä.

Kahteen ensimmäiseen otteluun on JYP ottanut yhteensä 17 kahden minuutin rangaistusta. Näistä seitsemän on ollut huitomisrangaistuksia ja kolme kampitusrangaistuksia, joten JYP on tainnut turhan paljon käyttää mailaa väärin avauskierroksilla. Avausottelussa tähtipuolustaja Mikko Mäenpää otti yksinään kolme rangaistusta ja toisessa ottelussa toinen mikko-puolustaja, Mikko Luoma, teki saman tempun. HPK on ottanut toistaiseksi 11 kahden minuutin rangaistusta, mutta myös kaksi isoa 5+20 minuutiin ulosajorangaistusta sekä yhden käytöskympin. Pelicansia vastaan Antti Bruun sai suihkukomennuksen ryntäämisestä ja Ilves-ottelussa Eero Somervuori poistettiin kentältä selästä taklaamisesta. HPK:n pikkukakkosista kuusi on tullut koukkaamisesta, mailaa on Kerhonkin miehet siis roimasti tarjonneet vastustajille.

Sitten kokoonpanot. Tuttuun tyyliin muokkaan tähän ne oikeat kokoonpanot, kunhan Liigan sivut ne kertovat. Alustavasti laitan viimeisimmät kokoonpanot. Muutosta voi tuoda JYP:ltä esimerkiksi Mikko Salmio sekä vastaavasti HPK:lta Ville Järveläinen, mikäli tämä palaa Mestiksen puolelta liigarinkiin. Maalivahti Juuse Saros ei kauttaan kummoisesti ole aloittanut, joten voi olla, että JYP:lle hyvinkin tuttu mies eli Joni Myllykoski pelaa tässä ottelussa maalissa. Harjoituskaudella hän oli erinomainen. HPK:n ainoa loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva pelaaja on Petteri Nikkilä, JYP:ltä en pienen miettimishetken jälkeen keksi ketään.

JYP:

#27 Petr Hubacek - #11 Eric Perrin (C) - #63 Markus Poukkula
#33 Mikko Salmio - #18 Darryl Boyce - #34 Markus Nenonen
#37 Markus Hännikäinen - #25 Anssi Löfman - #12 Jani Tuppurainen
#61 Juuso Ikonen - #28 Miika Lahti - #49 Tuomas Pihlman

#47 Mikko Mäenpää - #7 Mikko Kalteva
#4 Mikko Viitanen - #5 Mikko Luoma
#52 Valtteri Hietanen - #3 Aleksi Salonen
#8 Sami Niku

#40 Tuomas Tarkki
#35 Sami Rajaniemi

HPK:

#85 Jesse Saarinen - #25 Marek Viedensky - #3 Eero Somervuori
#40 Joonas Vihko (C) - #16 Juhani Jasu - #29 Zach Hamill
#19 Tuomas Vänttinen - #7 Otto Paajanen - #12 Juha Koivisto
#22 Nicolas Ritz - #10 Toni Jalo - #79 Ville Järveläinen

#36 Joni Tuulola - #6 Craig Schira
#34 Aleksi Laakso - #23 Antti Bruun
#15 Ossi-Petteri Grönholm - #5 Juuso Vainio
#8 Jyri Niemi

#32 Joni Myllykoski
#1 Juuse Saros

Kumpaakin joukkuetta on muutaman vuoden ajan tituuleerattu hajuttomaksi, mauttomaksi ja värittömäksi. Paskapuhettahan sellaiset on, omaan silmään JYP:kin on erittäin mielenkiintoinen nippu. Nostan molemmista kolme jostain syystä mielenkiintoista nimeä illan otteluun.

Mikko Mäenpää, JYP
- Omissa papereissa Liigan paras puolustaja. Maailmanmestari, joka teki läpimurron aikoinaan HPK:ssa. Jätti hyvät muistot ainakin itselle ja nyt tämä tehopakki täytyy kokea HPK:n vastustajan paidassa. Avausottelut ovat olleet vissiin hankalia, yksi syöttöpiste kuitenkin tilillä.

Craig Schira, HPK
- Jäi parannettavaa Ilves-ottelusta sen verran, että täytyy nostaa esiin. Dominoiva puolustaja, jolla ei ole muita heikkouksia kuin liian kova avaussyöttö. Ei siis olisi heikkous, jos HPK:n hyökkääjät osaisivat ottaa niitä vastaan. Peliaikakunkku, pelaa niin paljon kuin tahtoo, jaksamisesta ei ole kiinni. Turhautui Ilvestä vastaan lopussa, nyt voisi kuitata tuon parilla tehopisteellä. Avasi pistetilinsä heti Lahdessa. Omissa silmissä ehdoton taistelupari yllämainitulle.

Aleksi Salonen, JYP
- Nuori kiekollinen puolustaja, joka avausotteluissa on jäänyt vähille minuuteille. Sportia vastaan kuitenkin syöttöpiste. Ei ehkä monipuolisuudeltaan ole nousemassa tähtiluokkaan, mutta erinomaiseksi hyökkääväksi puolustajaksi tästä rightin miehestä kyllä on.

Tuomas Vänttinen, HPK
- Syttyy aina kun pelaa Jyväskylässä. Ja mikäs on syttyessä, kun yleisö ottaa suosionosoituksin hänet vastaankin. Tietyllä tapaa Liigan hienoimpia pelaajia, jonka tahtoo olevan juuri omassa suosikkijoukkueessa. Laukausten blokkaamisessa Liigan ehkä paras, alivoimapelin taitaja muutenkin. Pystyy myös tekemään pisteitä ja on vahva maalineduspelaaja. Ollut ekoissa peleissä vaisu, nyt herännee.

Markus Hännikänen, JYP
- Läpimurron paikka työteliäällä laiturilla. Aloitti kauden Sportia vastaan todella vahvasti, heti pari pistettä tilille. Vauhtia piisaa ja myös käsiä, ainekset todella hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Piipahti viime kaudella lainalla HPK:ssa ja kauden päätösottelunsa pelasi juuri Hämeenlinnassa. Toki vieraspaidassa, kun HPK pudotti Jokerit KHL:ään. Teki tässä Jokereiden historian viimeisessä Liiga-ottelussa joukkueen toisen maalin. Eli toisin sanoen, teki Jokereiden Liiga-historian viimeisen maalin.

Ville Järveläinen, HPK
- Pienikokoinen taikuri, jolla tällä kaudella potentiaalit isoon läpimurtoon. Kädet käy, laukaus on tulinen ja liike hyvää. Koko ja sen tuomat heikkoukset ongelmina. Osoittanut Mestiksessä pystyvänsä dominoivaan kaukaloita miesten tasolla, mutta mites Liigassa? Vähän lisää terävyyttä niin johan alkaa hyökkäyspäässä tulemaan maaleja liukuhihnalla.

Näillä eväillä tällä kertaa otteluun. Kausi on vasta alussa, mutta kyllä sitä toivoisi jo avausvoiton tulevan HPK:llekin. Vastus on sieltä pahimmasta päästä, paperilla ehdoton puolivälieräjoukkue. Muistaakseni viime kausien runkosarjoissa kuitenkin HPK on varsin hyvin pelannut Jyväskylässä. Tärkeää Kerhon kannalta olisi saada se ylivoima vihdoin kuntoon, kun viime viikon perusteella JYP kyllä tarjoaa ylivoimamahdollisuuksia. Aika selvä ennakkosuosikki ottelussa kuitenkin kotijoukkue on. Toivotaan vierasyllätystä, pelätään lauantain kaltaista neljän maalin tappiota.
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Erinomainen avaus Ralphilta, kiitos tästä. Toivotaan nyt kumminkin, että sama karma jatkuu, ja HPK häviää tänäänkin. Valitettavasti helpoksi JYP ei sitä tule tekemään. HPK:ta vielä näkemättä tältä kaudelta vaikea sanoa mitään siitä, paitti että kiva nähdä taas Vänttinen Jypinkylässä. Hieno mies.

JYPin kauden kaksi ensimmäistä peliä olivat kuin jatketta viime kaudelle: avaukset eivät lähde, ajoitukset ovat pielessä, kärkimiehet yössä (jep, Perrin ottaa jälleen miinuksia - mutta Tuppuraiselle annettava suht puhtaita papereita: liike on siellä, yrittää kyllä julmetusti koko ajan ja väläyksittäin muistuttaa, miksi hän on oli kevään 2012 MVP) ja peli-ilme on yleisesti ottaen kovin sekava. Jotkut ovat parjanneet jo Mäenpäätäkin, ja kieltämättä ehkä hivenen odotettua heikompaa on ollut tekeminen tähän mennessä, mutta kyllä silti Mäenpään ratkaisut kiekollisena ennakoivat sitä, mitä tuleman pitää (enkä nyt tarkoita niitä heikkoja avauksia).

Sport ei ollut varsinaisesti huono ensimmäisessä pelissä, mutta ei vaasalaiset kyllä ihan mittarina käyneet. Ässät-peli, no, 3-0 kuulostaa tylyltä, mutta yksi maali rankkipotkusta ja viimeinen tyhjiin, JYPin maalipaikoille pääsy ja viimeistely heikkoa, siinäpä se. Ässät toki puolusti kohtuullisen hyvin, mutta kyllä oli kädetöntä ja päämäärätöntä pelaaminen JYPilläkin etenkin hyökkäysalueella.

Taas kerran, ihan mitä vaan on odotettavissa. Ei mitään hajua miten pelissä tulee käymään. Mutta sen lupaan, että jos JYP menee ensimmäisessä erässä johtoon, avaan oluen.
 

Deivid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis
Mikko Mäenpää, JYP
- Omissa papereissa Liigan paras puolustaja. Maailmanmestari, joka teki läpimurron aikoinaan HPK:ssa. Jätti hyvät muistot ainakin itselle ja nyt tämä tehopakki täytyy kokea HPK:n vastustajan paidassa. Avausottelut ovat olleet vissiin hankalia, yksi syöttöpiste kuitenkin tilillä.

Olenko väärässä jos väitän, että Mäenpäältä ei löydy Maailmanmestaruutta? Hieno avaus kuitekin Ralphilta.. näitä lisää!
 
Viimeksi muokattu:

Epic Perrin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Kokoonpanoon varmasti muutoksia tulee viime pelistä, niin tässä vittumarkolle pari ilmasta:
Perrin saamaan peli-ilosta kiinni selkeästi parhaimman laituriparin Tuppurainen-Hännikäinen kanssa.
Luoma juoksemaan Köyhälampea ympäri pelin ajaksi ja Kemiläinen tilalle.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Olenko väärässä jos väitän, että Mäenpäältä ei löydy Maailmanmestaruutta? Hieno avaus kuitekin Ralphilta.. näitä lisää!
Et ole väärässä. Miksalta löytyy maajoukkuetasolta pronssinen mitali, mutta se on alle 18v kisoista.
Kokoonpanoon varmasti muutoksia tulee viime pelistä, niin tässä vittumarkolle pari ilmasta:
Perrin saamaan peli-ilosta kiinni selkeästi parhaimman laituriparin Tuppurainen-Hännikäinen kanssa.
Luoma juoksemaan Köyhälampea ympäri pelin ajaksi ja Kemiläinen tilalle.
Hyökkääjien osalta muutos olisi kokeilun arvoinen. Puolustajien osalta kysymys: Onko Kemiläinen jo toipunut loukkaantumisestaan?

Kuten jo mainittua, JYPiltä ei mitään uutta viime kaudesta ja sehän tässä huolettaa. Ja silti ei tiedä yhtään mitä odottaa, sillä joukkue on todella ailahtelevainen Virtasen alaisuudessa. Jotain tartteis keksiä. Paluu wanhaan JYPiin olisi ideaalitilanne mutta jostain syystä sitä ei edes harkita. Joten odotan ainoastaan Kerhossakin pelanneen Perrinin toiveiden mukaisesti taklauksia. Porissa tuli jo vähän pommia joista yksi oli koko liigakauden tähän asti komein taklaus vastapalloon.

Vänää on aina kiva nähdä. Vielä kivempaa olisi nähdä Vänä vielä pelaamassa JYPin paita päällä.
 

Ralph

Jäsen
Kokoonpanot tulivat julki ja ovat avausviestiin päivitettynä. Aika isoja muutoksia puolin ja toisin.

JYP:llä mikko-puolustajat laitettu kahteen pariin, lupavaava Sami Niku nousee ylimääräiseksi puolustajaksi. Saakohan heti ylivoima-aikaa? Hyökkäyksessä vain kolmosketju pysyy ennallaan, muutoin sekoitettu. Mikko Salmio nousee kokoonpanoon.

HPK:lla mikään ei pysynyt ennallaan. Joni Myllykoski melkeinpä odotetusti maalilla, pakkiparit täysin uusiksi. Hyökkäyksessä pari paria pysyy ennallaan, mikään ketju ei. Jesse Saarinen ja Joonas Vihko vaihtavat paikkoja kärkiketjuissa, kolmosketjusta tulee kova työmyyräkenttä. Neloseen tulee toivottu Ville Järveläinen ja saa tutkaparksi Toni Jalon, nuo kaksi voi oikeasti tehdä tehoja paljon.

Mielenkiintoisia muutoksia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
No niin, kokoonpanot ovat "ulkona". Niku saanee näyttöpaikan vaikka aloittaakin ylimääräisenä puolustajana. Perrin ja Poukkula pelasivat viime kaudella, muistaakseni, ihan hyvin yhteen ja samaa yritetään ilmeisesti tänäänkin. Salmio-Boyce tutkapari on laitettu takaisin yhteen, nice. Kolmonen voi olla yllätysvalmis koostumus. Nyt ainoa kysymysmerkki on siinä miten Virtanen on ohjeistanut joukkueen pelaavan. Jos se on Veltsun Jazz-kiekkoa, voidaan pisteillä jo samantien sanoa hyvästit.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Isoja muutoksia tullut etenkin Kerholla. Ihan hyviä muutoksia, tosin Järveläisen paikka tuolla nelosessa hieman herättää ihmetystä, mutta ehkäpä hitaalla startilla se siitä lähtee.

JYP:n joukkue on siitä hauska, että siitä on tehty ihan oma kipalekin. Varmasti saunaillassa hauska rillutus, vaikkakin varmaan jo melko vanha vitsi: https://www.youtube.com/watch?v=66gOc8cRz3c
 

TJ MACKEY

Jäsen
Nyt ei pysty ihan täysin ymmärtämään Arvosen aivoituksia. Kahden ensimmäisen pelin paras pakki Jyri Niemi seiskapakkina.. Noh, ehkä tämä on Pantsen rotaatiota. Tuulolan paikalle ykkösparissa Schiran kanssa peukku.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP:llä kaksi ensimmäistä pakkiparia pelkkiä Mikkoja. Toivottavasti tänään on Mikoilla hyvä päivä.

Itse pelistä ei oikein mitään odotuksia ole, yllätys. Kolme pistettä olis kiva, vielä kivempi olisi jos pelissä olisi jotain ideaa.

Saas nähdä onko yleisöä yli 3500. Jos paikalle kiinnostaa mennä ja on Osuuspankin omistajajäsen, niin seisomapaikkalipun saa lunastettua puoleen hintaan. Tiistai-ilta ja HPK-peli ei ole kovin houkutteleva yhdistelmä kun lisätään siihen vielä päälle tuo JYP:n pelillinen ilme.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Minä en voi sitten millään ymmärtää miksi Veltsu laittaa kaiken "kiekollisen" taidon eri ketjuihin? Mitähän hyötyä Ikosesta on esim.nelosketjussa, tässäkö palkinto parista ihan hyvästä matsista Juusolle? Paljon muitakin kysymyksiä mutta nämä nyt alkuun.
 

M10

Jäsen
Noi ketjut näyttää ihan hyviltä, mutta minäkin hieman ihmetyttää Niemen rooli. Ehkä Pantse tietää.

Uskon, että tänään nähdään HPK:lta kauden tähän asti paras peli ja JYP laitetaan tiukille. Jatkoajalle mennään ja loppu on korkeemman kädessä. Jypin maalit (2) tekee Fränti ja Vahanen.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Noi ketjut on kyllä kieltämättä mystiset. Toivotaanko että Jaatiset ja Poukkulat löytävät yhtäkkiä sisäisen pelimiehensä? Hubacek tekee töitä, Perrin tarjoilee, XXX pistää kiekkoa sisään? Tuppurainen, Nenonen, Löfman? No ei.

Toivotaan nyt että Poukkula osoittaa pessimismini vääräksi ja heittää vaikka neljä maalia.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Molempien paletti sekoitettu oikein kunnolla. Kylla aika erikoiselta nayttaa Kerhon puolelta. Kokoonpanomuutosten + ja -:

+ Viedensky - Somervuori paria ei hajoitettu
+ Tuulola Jr. Schiran pakkiparina
+ Jasu pelaa kakkosen keskella ja Hamill laitaan. Ehka nain paremmin Hamill saadaan ajettua sisalle.
+ Jarvelainen mukana. Luultavasti rooli samanlainen kun Jalolla ja molemmat saavat YV-vastuuta.

+/- Ihan jees nahda Myllykoski maalilla, mutta olisin toivonut Juuselle parempaa pelia ennen huilivuoroa.

- Laakso - Bruun pakkipari aiheutta sydankohtauksia jo nyt.
---- Ja kun tuota ylla olevaa miettii, niin miksi helvetissa Niemi on 7. pakki? Meidan paras pakki omassa paassa.

Jypin kakkosparia vastaan taytyisi jalan liikkua. Aika erikoisesti siella on ripoiteltu osaaminen joka kentaan.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Minä en voi sitten millään ymmärtää miksi Veltsu laittaa kaiken "kiekollisen" taidon eri ketjuihin? Mitähän hyötyä Ikosesta on esim.nelosketjussa, tässäkö palkinto parista ihan hyvästä matsista Juusolle? Paljon muitakin kysymyksiä mutta nämä nyt alkuun.
Joo ei nyt kyllä oikein aukea allekirjoittaneellekaan että mikä pointti Ikosella on nelosketjussa rouhijoiden kanssa..Ennemmin vaihtaisi Ikosen ja Poukkulan paikkoja keskenään.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Mystisiä ovat Virtasen ketjut joissa näkyy nimenomaan joukkueen roolituksen puute. Kunnon checking-line puutuu etenkin kun neloseen on istutettu Ikonen. Miksi kuuluu kysymys? Eipä oikein ole odotuksia ottelun suhteen. Päätöntä menoa vailla pelitapaa. Saa nähdä saako JYPin yksilöt ratkottua ottelun pisteet jäämään JYPin kylään.

Mielenkiintoista nähdä Myllykosken otteet.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Ennemmin vaihtaisi Ikosen ja Poukkulan paikkoja keskenään.

Tätä olin juuri tulossa sanomaan. Tai sitten Salmio ja Ikonen vaihtaisi. Ei siinä ehkä että puuttuu selkeä rouhijaketju, vaan enemmänkin että itseluottamuksen kohilleen saanut Ikonen roikkuu nyt sitten nelosessa. Anna nyt herranjumala Veltsu sille Ikoselle vastuuta, ettei käy myttysiä. Poukkulan taso jossain ykkösen laidalla on kyllä jo nähty. Todennäköisesti tässäkin ottelussa toki pelataan suhteellisen vähän tasakentällisin, mutta siitäkin huolimatta.

Ja kyllä, Auvinen on poissa niinkuin joku uumoili edellisessä otteluketjussa tämän taklauksesta. Sitä en tosin tiedä miten Auvinen muuten pelasi, kun en nähnyt kyseistä ottelua. Hyökkääjiä ja pakkeja sekoitetaan ristiin rastiin, aika sekaisin taitaa olla pakka, ja päävalmentajan ajatukset. Pisteet ovat minulle tämän matsin sivutuote, enemmän kiinnostaa millä tasolla JYPin tekeminen on koko 60(+5?)min. Jos tämän kauden kolmannessa liigapelissä hapuillaan viimekauden malliin, niin valmentajakaupoille. Mitä sitä operaatiota suotta pitkittää, edessä se on jokatapauksessa.

Iltavuoro huolehtii etten paikan päälle ilmaannu, mutta menkäähän te sankoin joukoin menevät ihmiset pitämään kannustusta hallille. Pääsylippu oikeuttaa ettei tarvitse hillitä itseään ja olla hiljaa, vaan sisäisen eläimen voi vapauttaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ainoa logiikka noissa JYPin ketjuissa näyttää olevan se että sentteri sentään keskellä :)

Aika pahalta näyttää ainakin istumakatsomon tilanne kun tuossa koitin vilkaista, puolituntia matsiin ja varmaan reilusti yli 500 paikkaa jo pelkästään istumaan vapaana edelleen, jokunen penkki varmaan menee mattimyöhäisille, mutta tuskin seisomaankaan hirveästi tulee vaikka 10.9 asti sai istumaan 2 lippua yhden hinnalla ja OP omistajajäsenet pääsee puoleen hintaan seisomaa matsiin. Toivottavasti edes 3000 yli menee katsojamäärä.

Peli ilmeen pitää ainakin nyt olla parempi, se on ihan minimi, paljon yksinkertaisiemmin pitää JYPin pelata, perussyötöt kohdilleen ja kaikki tehdä yksinkertaisesti ja lähdetään perusasiosta ennenkuin mitään hienoa kuviota yritetään.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Selvästi parempi vei tänään 3 pistettä, onnittelut siitä. Kerhon pakisto ei tänään pystynyt omalla tekemisellään avittaa joukkuetta voittoon. Hyökkäysten tukeminen, avauspeli sekä itse puolustaminen olivat liian huonolla tasolla, jotta olisi voitu voittaa. Huomenna taidetaan saada melkoinen oppitunti ärsytetyiltä Kärpiltä.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuulinko oikein, jos kuulin ärsyke-Ritarin sanoneen sen olevan 1300 alle budjetoidun? Taisi muutenkin olla niukasti yleisöä tällä kierroksella mukana..

Kyllähän tuo varmasti paikkaansa pitää. 4000 pintaan tuo JYPin budjetoitu yleisömäärä on tässä viime vuosina ollut, nyt varmaankin heikon viime kauden jälkeen vähän siitä laskettu. Sääli sinällään, sillä eihän tuo peli nyt aivan niin kamalaa paskaa ollut kuin hetkittäin. Milloinkohan on viimeksi ollut noin vähän väkeä Jyväskylässä muussa kuin harjoitusottelussa?

HPK:lta kyllä mielenkiintoinen pelimies tämä Hamill, hiihteli koko pelin varjojen rajamailla mutta jotenkin se vain iski kaksi maalia. Ensimmäisessä etenkin komeasti uitti Tarkin längistä kiekon.

JYPiltä Ikonen kyllä aloittanut kauden todella hyvin verrattuna siihen mitä nähtiin viime kaudella. Myös Tuppurainen oli tänäänkin hyvä. Nikultakin ihan kelpo debyytti, pari nättiä avausta eikä nyt suuremmin näyttänyt olevan hukassa puolustuspäässäkään.

Miinusta taas sitten herroille Perrin ja Pihlman, ei ole kapteenin peli vain vielä lähtenyt sujumaan mutta luottoa löytyy että sieltä vielä tullaan. Pihlman sitten taas... No, ei kai miestä itseään voi syyttää, lähinnä täytynee kääntää sormi kohti Virtasta ja ihmetellä miksi ihmeessä miestä peluutetaan sinnikkäästi tuossa ykkösylivoimassa vaikka siihen ei mitään annettavaa ole.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Sanokaa mitä sanotte, mutta tänään JYP pelasi kaksi ensimmäistä erää kivannäköistä kiekkoa. Hyökkäyspelissä oli ideaa ja malttia. Vaarallisia maalipaikkoja saatiin reippaasti aikaan ja vastustaja hapoille. Hienoja juoksutuksia ja tilanteenrakentamisia. Avauspelaaminenkaan ei ollut aivan niin hukassa. Ykkösylivoimakin pääsi jo melkein kakkosen tasolle. Minulla jäi tuota kolmannen erän passivoitumista lukuunottamatta todella positiivinen fiilis tästä matsista.

Linjatuomari mainitsi miinuksille parivaljakon Perrin-Pihlman, mutta minusta tänään molemmat näyttivät jotain hyvää. Pihlman nyt vaan sattuu olemaan karmaiseva tuhlari tällä hetkellä. Mielestäni oli kuitenkin hyvinkin käyttökelponen Lahden ja Ikosen kanssa pelatessaan ja mikäli merkki rupeaa osumaan kohdilleen, niin ylivoimalla maalipaikkoja satelee niin hyvin, että maalisarakkeeseenkin ruvetaan saamaan täpliä. Perrin rupesi tänään saamaan syötöt kohdalleen, eikä enää aivan niin karmaisevaa määrää tullut kiekonmenetyksiä.

Liekö minulla sitten joku ihmeen posipäivä, mutta hirveästi en negatiivista löytänyt tämän päivän matsista lukuunottamatta muutamaa huolimatonta oman pään ratkaisua.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Sanokaa mitä sanotte, mutta tänään JYP pelasi kaksi ensimmäistä erää kivannäköistä kiekkoa. Hyökkäyspelissä oli ideaa ja malttia. Vaarallisia maalipaikkoja saatiin reippaasti aikaan ja vastustaja hapoille. Hienoja juoksutuksia ja tilanteenrakentamisia. Avauspelaaminenkaan ei ollut aivan niin hukassa. Ykkösylivoimakin pääsi jo melkein kakkosen tasolle. Minulla jäi tuota kolmannen erän passivoitumista lukuunottamatta todella positiivinen fiilis tästä matsista.
JYPin hyökkäyspeli oli huomattavasti parempaa kuin Sportia ja Ässiä vastaan. Peliä oli selkeytetty ja suoraviivaistettu ja syötötkin osui lapaan paljon paremmin. Sen sijaan HPK:n vastaiskut aiheuttivat jostain syystä helvetinmoisen jäätymisen omaan päähän. Siellä mm. Lahti katseli HPK:n toisen (?) maalin aitiopaikalta tekemättä mitään.

Vaikka puolustus oli hieman kehällä tänään niin vähentyneet hitaat lähdöt ja suoraviivaisempi hyökkäyspeli jättivät hyvät fiilikset. Ikoselta todella hyvä matsi, samoin Hännikäiseltä. Ja olihan onnistujia toki muitakin mutta eilen oli kyllä em. herrojen ilta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Liekö minulla sitten joku ihmeen posipäivä, mutta hirveästi en negatiivista löytänyt tämän päivän matsista lukuunottamatta muutamaa huolimatonta oman pään ratkaisua.

Vähän on joo posia ilmoilla jos eilistä ei osaa suhteuttaa yhtään vastustajaan. Vastassa oli siis kotiavauksessaan muutama päivä takaperin perseraiskattu HPK. Tuo toimenpide tapahtui Ilveksen toimesta.

Minusta oli huolestuttavaa miten tiukoille JYP ajoi itsensä tuossa kuosissa olleen vastustajan kanssa. Ei oteta voittaneelta mitään pois, mutta tällä kertaa pitää vähän korostaa hävinneen huonouttakin. Peliä on turha käsitellä sen enempää, koska se kertoi itsessään jo kaiken. Asennetta löytyi, mutta paketti horjui ja lähestulkoon suli. Ehjyyttä tuo huutaa ja kovaa.

Jaetaan sitten posipisteet Ikoselle sekä Tuppuraiselle. Todella loistava asenne kummallakin läpi illan. Sami Nikulta ihan okei debyytti ja se riittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös