HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 486 639
  • 3 548

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän sillä diiliä ole. Eikä me kyllä tarvita miestä yhtään mihinkään. Vai onko joku sitä mieltä, että tosta jengistä puuttuu hyviä kahden suunnan hyökkääjiä?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mites Essi, siis tämä muilta palstoilta tuttu Meidän Essi?

Onko Pirnes jo sopparissa jonnekin.

Ei muuten mutta Stögö jutteli intensiivisesti Essin kanssa juuri äsken helteisessä Tapiolan puutarhakaupunginosassa.


edit: oliko sittenkin bluusin huhuiltu, pahoittelut jos olen ulalla näin kesälaitumella.

_

Kärpät ja Pirnes vääntävät keskenään sopparia. Viikko pari sitten eivät olleet päässeet vielä sovintoon rahasta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites Essi, siis tämä muilta palstoilta tuttu Meidän Essi?

Siis tarkoitatko esavitunpirnestä? Apassi, tee tilaa. Mä oksennan nyt.

Tuosta Iriksen hahmotelmasta...miettikääpä:

- Keränen lähti, missä joukkueen taito? Ramstedt ei yksinään menestystä tuo

- Puustista lukuunottamatta kaikki, siis aivan kaikki, laiturit ovat sellaisia ketkä tarvitsevat hyvän sentterin. Yksikään laituri ei tee 'toisesta' parempaa. Keränen, Pakarinen olivat esim. tällaisia.

- Koko nelosketju on vähän 'toivotaan& katotaan'. Näinhän se oli myös Trio Rikollisten kohdalla, mutta silloin oli muissa kentissä tuloksentekijöitä. Nyt?

Mä en jostain syystä jaksa hehkua tuosta enkä edes lähe enää miettimään pakistoa. HIFK on sen jälkeen kun MG lähti(+Kibe lopetti) ollut täysin taitovajeinen ja kaikenlisäksi ilman pelisysteemiä pelaava mikkihiiri. No onneksi nyt taitaa ainakin tulla systeemi. Mutta ei tuo rosteri tuo mitään hurraahuutoja. Voi saatana sentään, pitäisi lähteä pelaamaan Keski-Euroopan kovimpia vastaan vielä.

Pardon my negatiivisuus.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
- Puustista lukuunottamatta kaikki, siis aivan kaikki, laiturit ovat sellaisia ketkä tarvitsevat hyvän sentterin. Yksikään laituri ei tee 'toisesta' parempaa. Keränen, Pakarinen olivat esim. tällaisia.

Mun mielestä noi meidän sentterit ovat juuri semmoisia jotka voivat tehdä näistä meidän laitureista parempia. Toki tuonne olisi ainakin se yksi tekijämies ( Lasch ) saatava, mielellään kaksi. Eikä pakistoonkaan se rightin kiekollinen pakki kyllä tekisi ollenkaan pahaa.

Kärpät korvasi näin heinäkuussa ykkösmaalivahtinsa lähdön hankkimalla lähes samantasoisen ykkösmoken, helvetin hienoa duunia Oulussa tehdään taas muutaman hiljaisemman kauden jälkeen. IFK ei vastaavaan pysty kuin satunnaisesti kerran kymmenessä vuodessa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pardon my negatiivisuus.

Kutsuisin sitä terveeksi realiteetin tunnustamiseksi :) Kun vertaa HIFK:n joukkuetta esimerkiksi Kärppiin, niin voi sanoa, että ollaan valovuosi jäljessä. Lukosta puhumattakaan. HIFK:n joukkueen rakennus jäi taas keväällä telineisiin. Törmänen kuitenkin oli aikaisin keväällä jo vapautettu tehtävistään Sveitsistä ja aikaa oli tarkkailla pelaajia ja rakentaa joukkuetta jo hyvissä ajoin, mutta tässä tulos. "Toivotaaan toivotaan hankintoja" tuloksena. Keränen oli ainut hyvä haku, mutta valitettavasti ei natsannut vaan NHL vei. Miettikää oikeasti hyökkäyksestä lähtenyt Peltonen, Pakarinen, Janos Hari,Eero Somervuori. Tulleet Lamberg, Bloqmvist, Leino ja Rask hyökkäyksen osalta ja puolustus lähteneet Jokela, Enklund, Desantis, Fernholm ja tulleet Taiplaus, Auvitu, Honkaheinmo, Grillfors. Puolustus ehkä osapuilleen tasan, jos uudet haut pelaavat yläkanttiin. Joukkueella päästiin viime kaudella sääleihin ja nyt ollaan selkeästi heikennytty, joten odotukset ovat aika maassa eli realistiset. Onnistuuko Nybari naaraaman isot kalat markkinoilta Peltosen ja Pakarisen korvaajat ja (Keränen) enpä usko.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tapaus Keräsessä täytyy muistaa että meitä kusetettiin ja reilusti. Nybari tiesi sopimuksen tehdessään että kaveri lähtee. HIFK myy unelmaa, niinkuin agentti sanoi. Keräsen julkistuksella saatiin taas muutama sata kausaria kaupaksi, ja silloin näyttikin hyvältä. Oli Kerästä ja Pakarista. Nyt ei ole eikä tule olemaankaan kumpaakaan HIFK:ssa. Mitä on hommattu Peltosen sun muiden tilalle? Junnuja ja arpoja.

Aika paskaan rakoon on Stögö heitetty. Jos kausi menee munilleen, niinkuin 95% todennäköisyydellä tulee menemään, niin hallitus ja Töppö vierittää jälleen syyn valmennuksen niskaan. Mark my words! Ei tarvitse olla pessimisti tai kyyninen nähdääkseen joukkueen tilan. HIFK;lla ei ole minkäänlaista imua markkinoilla enää. Ei auta edes hyvä valmentaja kun muu organisaatio on perseestä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HIFK;lla ei ole minkäänlaista imua markkinoilla enää. Ei auta edes hyvä valmentaja kun muu organisaatio on perseestä.

En usko tähän pätkääkään, koska miksi ei olisi varsinkin nyt kun valmennuskin on kunnossa? Sitä paitsi IFK on toiminut viime vuosina loistavana ponnahduslauttana monelle pelaajalle NHL:ään/KHL:ään joten väitteesi, että HIFK:lla ei ole minkäänlaista imua on täyttä puppua. IFK tarjoaa pelaajille myös hyvät puitteet. Ongelma on siinä, että Nybondas ei osaa kasata joukkuetta. Miettikää nyt kun Keräsen sijaan voimavarat olisi käytetty esim. Lahteen ja naarattu mies tänne paukuttelemaan maaleja. Katseet suunnataan aivan vääränlaisiin pelaajiin, pelaajiin jotka hyvin suurella todennäköisyydellä karkaavat ennen kuin pelaavat peliäkään IFK:ssa ( Keränen, Raanta, McLean ).
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Siis tarkoitatko esavitunpirnestä?

Pardon my negatiivisuus.

Just sitä, ihmettelin itsekin kun oli eksynyt etelään. Samoilla mestoilla hengaili Göran Stubbikin hetki aiemmin kiekkoliiton kauluspaita päällään, enemmin näkisin hänet puuttuvana palasena mitä tulee IFK:n joukkueen rakentamiseen.

Vakavasti puhuen niin eiköhän Essi ole sitä kategoriaa joka löytää pelipaikan sieltä mistä löytyy mittavaa omaa pelihistoriaa, eipä tuollainen enään lähde uraa rakentelemaan ainakaan muissa Liiga-joukkueissa. Luonteeltakin hyvin anti-IFK ja uskon että käyttää pitkiä kalsareitakin.

_
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Mitäs mieltä ootte Keräsen mahdollisuuksista Minnesotassa Thomas Vanekin hommaamisen jälkeen, kärkiketjut vaikuttavat kivikovilta jo nyt. Daily faceoff arvioi hyökkäysketjut seuraaviksi:

Nino Niederreiter-Mikko Koivu-Zach Parise

Thomas Vanek-Mikael Granlund-Jason Pominville*

Matt Cooke-Charlie Coyle-Jason Zucker*

Kyle Brodziak-Erik Haula-Justin Fontaine

Mun mielestä kahdessa ensimmäisessä ketjussa ei ole tilaa ellei ole Jumal-moodissa näyttöjä antaessaan. Kolmosessa tai nelosessa ei taida olla käyttöä Keräsellä. Olisiko mahdollista, että Keränen pelaisi Hifk:ssa ja kutsuttaisiin Minnesotaan ylemmissä ketjuissa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi? Haluaako Keränen pelata lähes koko kauden AHL:ssä?
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mark my words! Ei tarvitse olla pessimisti tai kyyninen nähdääkseen joukkueen tilan. HIFK;lla ei ole minkäänlaista imua markkinoilla enää. Ei auta edes hyvä valmentaja kun muu organisaatio on perseestä.

Näin.

Meanwhile in somewhere v*tun Raumalla:

Ville Vahalahti - Aaron Gagnon/X - Teemu Nurmi
Toni Koivisto - Henrik Koivisto - Janne Lahti
Ville Nieminen - Jonne Virtanen - Jesper Piitulainen
Jerry Ahtola - Filip Riska - Olli Sipiläinen

Janne Niskala - Jyrki Välivaara
Ilkka Mikkola - Juho Tommila
Harri Tikkanen - Jesse Virtanen

Ryan Zapolski
Oskari Setänen
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sitä paitsi IFK on toiminut viime vuosina loistavana ponnahduslauttana monelle pelaajalle NHL:ään/KHL:ään joten väitteesi, että HIFK:lla ei ole minkäänlaista imua on täyttä puppua.

Ilman sarvia ja hampaita, mutta onko HIFK onnistunut tässä mitenkään poikkeuksellisen hyvin? Toki jokunen lähtijä on, mutta näin perstuntumalla lähtijöiden määrä ei oleellisesti poikkea suuntaan tai toiseen ns. yleisestä linjasta. Tässä nyt tosiaan mietin niitä pelaajia, jotka ovat tietyssä seurassa ottaneet ne ns. viimeiset askeleet ennen isompia rahanippuja.

HIFK on kyllä kieltämättä tällä hetkellä ikävässä tilanteessa. Monessa seurassa palkanmaksukyky on samaa luokkaa, mutta mestaruusmahdollisuudet tämän hetken rosterin perusteella ovat paremmat. Tällä hetkellä esimerkiksi Lukolla ja Kärpillä on käytössään suurin piirtein vastaava pelaajabudjetti, mutta jengi on selvästi valmpiimpi ja vähemmän riippuvainen vielä tekemättömistä hankinnoista. Lisäksi mestaruusvuoden jälkeen toiminta on ollut niin lyhytjänteistä, että pidemmällä sopparilla avainpelaajia on varmasti vaikea sitoa. Tällä tarkoitan sitä, että valmennus on vaihtunut useasti, pelaajia on tullut tai mennyt miten sattuu, joukkueet ovat näyttäneet ilman tarkempaaa fokusta kasatuilta ja toimiston puuhat ovat aiheuttaneet melkoisen paljon kritiikkiä vähän siellä sun täällä.

Mä vilpittömästi toivon, että HIFK saa tuohon vielä pari liideriä ja fokus on suunnattu pidemmälle ajanjaksolle. Stögössä voisi olla ainesta uudeksi Nokaksi ja tätä kautta taloudellisen menestyksen rinnalle voitaisiin saada urheilullisesti menestyvä joukkue. Ainekset ovat kasassa ja jo nykyinen rosteri on iskukykyinen parilla täsmähankinnalla, mutta menestyvä pohja vaatii myös oikeaa kulttuuria. Ja mä en todellakaan sano, että meiltä olisi tässä syytä ottaa mallia; vastaavasti meillä oli Kekäläisen aikana lyhyt lupaava (vrt. Nokan aika) jakso, mutta muutoin on kynnetty syvällä suossa. Näin siis Liigan aikaan, KHL:n osalta tässä ei vielä uskalla sanoa juuta tai jaata kumpaankaan suuntaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mitäs mieltä ootte Keräsen mahdollisuuksista Minnesotassa Thomas Vanekin hommaamisen jälkeen, kärkiketjut vaikuttavat kivikovilta jo nyt.

Kyllä taitaa Keränen olla aika urpo jos luuli tuohon nousevan varsinkin kun vielä mitää näyttöjä P-Amerikasta ei ole ja Suomestakin suhteellisen ohkaiset. Olisi kiltisti pelannut yhden hyvän kauden IFK:ssa ja seuraavalla kaudella saanut neuvotella P-Amerikkaan jo kunnon sopimuksesta. Nyt vetää kauden 70.000$ ja aika helvetin hyvin saa vetää campin ja alkukauden AHL:ssä jos meinaa nousta edes väliaikaisesti ylös.
Sen verran kyyninen olen, että ei viututa yhtään ja toivottavasti todellakin pysyy siellä koko kauden ja vetää pitkin aroja Greyhoundilla.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä taitaa Keränen olla aika urpo jos luuli tuohon nousevan varsinkin kun vielä mitää näyttöjä P-Amerikasta ei ole ja Suomestakin suhteellisen ohkaiset. Olisi kiltisti pelannut yhden hyvän kauden IFK:ssa ja seuraavalla kaudella saanut neuvotella P-Amerikkaan jo kunnon sopimuksesta. Nyt vetää kauden 70.000$ ja aika helvetin hyvin saa vetää campin ja alkukauden AHL:ssä jos meinaa nousta edes väliaikaisesti ylös.
Sen verran kyyninen olen, että ei viututa yhtään ja toivottavasti todellakin pysyy siellä koko kauden ja vetää pitkin aroja Greyhoundilla.

Pitää kyllä myöntää olevani aika eri mieltä tästä. Mitä sellaisia ominaisuuksia Keränen saisi Suomessa ensi kaudella kehitettyä paljon paremmin kuin pelatessaan ensi kauden AHL:ssä? En jaksa uskoa Keräsen pelaavan montaa ottelua ylhäällä, mutta kehityksen ja tulevaisuuden kannalta teki silti ihan oikean valinnan, jos tavoite on NHL:n kärkiketjut. Se, että tienaa ensi kaudella vähemmän kuin liigassa, on pieni asia sen rinnalla, jos jatkossa tienaa 10 kertaisen summan liigaan verrattuna.

Mistä muutenkin tulee ajatus, että Liiga kehittäisi pelaajaa paljon AHL:ää paremmin NHL:ään? Ketkäs kaikki suomalaiset pelaajat onkaan hypännyt liigasta suoraan NHL:n kärkiketjuihin käymättä AHL:n puolella, vaikkava viimeisen 10 vuoden ajalla? Barkov jotakuinkin ainoa ja asiaa varmasti auttoi ensimmäisen kierroksen kärkipään varaus ja heittopussijoukkue. Olisiko Granlund päässyt Minnesotaan täysin ilman AHL:ää, jos olisi pelannut vielä yhden kauden lisää Liigaa? Tuskinpa. Kyllä se vaan sitä kautta usein menee reitti tähtiin, etenkin pelaajilla jotka ovat taitavia, mutta vielä hieman heiveröisiä fyysisesti. AHL:n pelityyli on myös aivan varmasti lähempänä NHL:ää, kuin Liiga, joten sekään ei oikeen käy tekosyyksi. Bussilla sitä Liigassakin ajellaan, ihan noin vaan sivuhuomautuksena..
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool

Niin AHL voi toimia NHL:ään hyvänä ponnahduslautana, mutta vaarana on myös se, että kehitys hidastuu tai jopa pysähtyy sinne. Ei voi tietää, mutta se tiedetään, että Keräsellä oli Palola-tyyppinen noste menossa Suomessa. Olisiko kannattanut ottaa se lopullinen askel isossa roolissa täällä menestystä hakevassa jengissä? Noh, vaikea Minnesotan sopparista oli kieltäytyä.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisi, että jos Keränen IFK:hon ensi kaudella palaisi, johtuisi se sopimusteknisistä seikoista. Jos olen oikein ymmärtänyt palstalta lukemani, ensi kauden jälkeen Keränen on UFA, mutta jos pelaisi Euroopassa, niin RFA. Tällöin, jos Wild näkisi Keräselle käyttöä tulevaisuudessa, mutta ei pitäisi häntä valmiina vielä, sen kannattaisi lähettää Keränen Eurooppaan ja IFK:hon, jotta pelaaja ei karkaa. Mahdollista? Kyllä kai. Todenäköistä? Siihen on jokaisella mielipiteensä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin AHL voi toimia NHL:ään hyvänä ponnahduslautana, mutta vaarana on myös se, että kehitys hidastuu tai jopa pysähtyy sinne. Ei voi tietää, mutta se tiedetään, että Keräsellä oli Palola-tyyppinen noste menossa Suomessa. Olisiko kannattanut ottaa se lopullinen askel isossa roolissa täällä menestystä hakevassa jengissä? Noh, vaikea Minnesotan sopparista oli kieltäytyä.

Ikuisia kysymysmerkkejähän noi jossittelut on ja pääasiassa mielipiteitten varassahan tässä asiassa mennään. Tosin faktatkaan ei tue sitä, että läpimurto Liigassa toisi yhtään todennäköisemmin paikkaa ylhäällä NHL:ssä ensimmäisellä kaudella taitopelaajalle. Barkovia ja Määttää lukuunottamatta kaikki suomalaiset ovat menneet AHL:n kautta isoihin rooleihin, huolimatta siitä minkälainen läpimurto on Liigassa takana. Toisaalta, mitä Keräsellä olisi saavutettavaa Liigassa? Mestaruus tietenkin, mutta henkilökohtaisella tasolla pistepörssin voittoa ja dominoivia esityksiä on aika hankala lähteä tuntuvasti parantamaan niin paljon, että se toisi suoran yksisuuntaisen sopimuksen ja paikan kahdessa kärkiketjussa. Liigasta ei vaan enää tänä päivänä hypitä suoraan kunnollisiin rooleihin NHL:ään.

Jos kehitys loppuu tossa vaiheessa uraa noiden näyttöjen jälkeen AHL:ssä, niin ehkä sillon on parempi nostaakin vaan kädet pystyyn ja todeta ettei rahkeet nyt vaan riitä NHL:ään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Niin AHL voi toimia NHL:ään hyvänä ponnahduslautana, mutta vaarana on myös se, että kehitys hidastuu tai jopa pysähtyy sinne. Ei voi tietää, mutta se tiedetään, että Keräsellä oli Palola-tyyppinen noste menossa Suomessa. Olisiko kannattanut ottaa se lopullinen askel isossa roolissa täällä menestystä hakevassa jengissä? Noh, vaikea Minnesotan sopparista oli kieltäytyä.

Keränen taisi viime kaudella tehdä eniten pisteitä Liigassa ottelumäärään suhteutettuna ja taisi tulla valituksi sarjan parhaaksi pelaajaksi. Minun on vähän vaikeaa nähdä, että mikä se lopullinen askel Liigassa nyt sitten olisi ollut. Minusta on täysin selvää, että tuollaisen kauden jälkeen on aika tarttua uusiin haasteisiin. Se on sitten makuasia, että olisiko paras paikka seuraavaksi etapiksi ollut NHL/AHL, KHL vai SHL, mutta uudet ja kovemmat haasteet oli nähdäkseni erittäin perusteltu ja lähtökohtaisesti oikea ratkaisu.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Pitääkö puheet siitä paikkaansa, että Hifk tarjoaa ainoastaan khl-pykälättömiä soppareita pelaajille? Mikäli väite pitää paikkaansa, selittyy nimimiesten poissaolo tällä. Ainakin aikanaan Kekäläinen totesi, että kovia nimiä ei tartu haaviin ilman em. pykäliä.

Toisaalta tämä voi olla myös ihan fiksua, kun ottaa huomioon Hjalliksen katkeruuden teitä kohtaan. Mikä muu olisikaan vittuimaisempaa kuin ostaa teidän ykköspyssy pois kesken kauden venäläisten rahoilla. Ja kyllä, uskon Hjalliksen kykenevän moiseen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
McLean taisi vuosi sitten lähteä KHL-pykälän turvin Rybyihin ja jos Erosella todella oli diili IFK:hon, niin kaipa sekin sitten oli KHL-pykälällä varustettu.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitääkö puheet siitä paikkaansa, että Hifk tarjoaa ainoastaan khl-pykälättömiä soppareita pelaajille? Mikäli väite pitää paikkaansa, selittyy nimimiesten poissaolo tällä. Ainakin aikanaan Kekäläinen totesi, että kovia nimiä ei tartu haaviin ilman em. pykäliä.

Tämä aina silloin tällöin toistuu, sekä väite että ihmettely. En tiedä, mutta olen tulkinnut asian niin, että IFK ei julkaise yhtään KHL-pykälällä varustettua sopimusta, ja nämä pykälätkin ovat tiukasti ajallisesti rajatut. Se selittäisi "varmat huhut", jotka menevätkin KHL:ään ja sen, että pykälän turvin ei yksikään ole lähtenyt IFK:sta KHL:ään.

Edit.
McLean taisi vuosi sitten lähteä KHL-pykälän turvin Rybyihin ja jos Erosella todella oli diili IFK:hon, niin kaipa sekin sitten oli KHL-pykälällä varustettu.

McLean ei lähtenyt KHL-pykälän turvin, vaan seurojen välisen neuvottelun ja sopimuksen ulososton seurauksena.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Vähän turhan negatiivisia olette. Teillä on pitkästä aikaa osaava ja Suomen oloihin sopiva valmentaja remmissä, joka yksinään voi kantaa hyvinkin pitkälle. Katsokaa SaiPan viime kauden rosteria ja kuinka sillä joukkueella pärjättiin osaavan valmentajan kanssa. Jos Törmänen saa tämän teidän nykyisenkin pelaajiston pelaamaan taitojensa ylärajoilla niin olette saletisti viiden parhaan joukossa. Väittäisin, että mahdollisuudet siihen, että Törmänen onnistuu työssään on varsin hyvät. Toisaalta ellei Nybari toimisi täydellisenä käsijarruna ja kehityksen hidasteena niin tulokset olisivat tietysti selvästi paremmat. Vähän liiankin tuttu ilmiö ylipäätänsä suomalaisessa urheilupiireissä ovat nämä kehityksen tiellä olevat hyväveli-verkostot. Nybondas on malliesimerkki täydellisestä puuhastelijasta, joka ei oikein johdetussa jääkiekkoseurassa kelpaisi edes juomapullojen täyttäjäksi, mutta niin vain mies vastaa Liigan tämän hetkeksin ehdottoman ykköseuran edesottamuksista. Jos miehellä olisi yhtään ammattiylpeyttä ja IFK-sydäntä olisi mies jo eronnut tehtävistään.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän turhan negatiivisia olette. Teillä on pitkästä aikaa osaava ja Suomen oloihin sopiva valmentaja remmissä, joka yksinään voi kantaa hyvinkin pitkälle. Katsokaa SaiPan viime kauden rosteria ja kuinka sillä joukkueella pärjättiin osaavan valmentajan kanssa. Jos Törmänen saa tämän teidän nykyisenkin pelaajiston pelaamaan taitojensa ylärajoilla niin olette saletisti viiden parhaan joukossa.

Tästä samaa mieltä. Hyvällä valmennuksella nykyisessä Liigassa pärjää jo hyvin, jos materiaali koostuu valtaosin peruspelaajista muutamalla huippuyksilöllä lisättynä. Valmennuksella tarkoitetaan tässä lähes kaikkea muuta kuin pelaajien edellisenä vuotena mitattavissa olleet henkilökohtaiset ominaisuudet. Fysiikka, kausi- ja pelisuunnitelmat ja ottelun sisäiset taktiikat, joukkuehenki, itseluottamus, henkilökohtaisteisten taitojen kasvattaminen edellisestä vuodesta... Listaa voisi jatkaakin vielä, mutta jos nuo menevät nappiin, niin HIFK löytyy runkosarjassa kärkikuusikosta nykyiselläkin miehistöllä. Päin vastoin pelkkä nykyinen kokoonpano ei takaa etukäteen yhtään viimeistä sijaa enempää, jos homma lähtee lapasesta. Uskon, että Törmäsen alaisuudessa joukkueelle on todennäköisempää tässä suhteessa onnistua kuin epäonnistua. Tosissaan mestaruudesta taistellessa tulevat sitten pelaajamateriaaliasiat ratkaisemaan ja todennäköisyys perusjanttereilla huippuvalmennuksen alla pelaavalla joukkueella voittaa mestaruus on vähäinen (tyyliin Ässät 2013). Se vaatii usein myös samalla toisten epäonnistumista ottelusarjoissa oman onnistumisensa lisäksi.
 
Tästä samaa mieltä. Hyvällä valmennuksella nykyisessä Liigassa pärjää jo hyvin, jos materiaali koostuu valtaosin peruspelaajista muutamalla huippuyksilöllä lisättynä. Valmennuksella tarkoitetaan tässä lähes kaikkea muuta kuin pelaajien edellisenä vuotena mitattavissa olleet henkilökohtaiset ominaisuudet. Fysiikka, kausi- ja pelisuunnitelmat ja ottelun sisäiset taktiikat, joukkuehenki, itseluottamus, henkilökohtaisteisten taitojen kasvattaminen edellisestä vuodesta... Listaa voisi jatkaakin vielä, mutta jos nuo menevät nappiin, niin HIFK löytyy runkosarjassa kärkikuusikosta nykyiselläkin miehistöllä.

Niin, siis on liikaa negatiivisuutta olla negatiivinen, jos sarjan suurimmalla budjetilla operoiva joukkue voi valmentajan onnistumisen avulla nousta kuuden joukkoon. Mulle on ainakin, kaikella kunnioituksella SaiPaa kohtaan aika noloa, jos HIFK:ta, toistan itseäni, sarjan suurimmalla budjetilla operoivaa joukkuetta, verrataan SaiPaan, sarjan pienimmällä (vai onko nykyään Sport?) operoivaan joukkueeseen. Kylmä fakta, mitä enemmän rahaa käytettävissä, sitä parempi joukkueen pitäisi olla myös paperilla. Ja mitä enemmän rahaa, sitä paremmin pitäisi menestyä. Kuten Kypärä sanoi, mestaruudesta taistelevilla joukkueilla on hyvä valmennus ja pelaajamateriaali. HIFK:ssa näin ei tällä hetkellä (taaskaan) ole, joten kyllä, olen negatiivisilla fiiliksillä. Eikä kyse ole vain tämänhetkisesti tilanteesta, vaan siitä että taas kerran ollaan tässä tilanteessa, että ollaan 1-3 palasen päässä mestaruudesta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vähän turhan negatiivisia olette. Teillä on pitkästä aikaa osaava ja Suomen oloihin sopiva valmentaja remmissä, joka yksinään voi kantaa hyvinkin pitkälle. Katsokaa SaiPan viime kauden rosteria ja kuinka sillä joukkueella pärjättiin osaavan valmentajan kanssa. Jos Törmänen saa tämän teidän nykyisenkin pelaajiston pelaamaan taitojensa ylärajoilla niin olette saletisti viiden parhaan joukossa.

Olet oikeassa. Mutta: Viiden parhaan joukossa jollain nimettömällä joukkueella on ensi kaudella yksinkertaisesti ihan liian vähän. Jokerien KHL- siirron myötä pitäisi tarjota kunnon viihdettä, jos meinataan saada katsojat halliin. Tämä tarkoittaa sarjan kärjessä (sijoilla 1-4) heilumista ja ainakin parin katsojia vetävän pelaajan löytymistä rosterista.

Keränen oli loistava haku, ja kaikesta huolimatta oli yllätys, että lähti jo NHL:aan. Tuosta ei voi Nybaria syyttää, vaikka jotkut besserwisserit ovatkin väittäneet, että Nybari pisti kaiken tarmonsa tyhjään arpaan. Tämä on kuultu sata kertaa ennenkin, mutta arvostelen lopullisesti vasta, kun joukkue on valmis. Syksyllä on puuttuvat palaset löydyttävä, tai Nybari joutaa lähteä. Eikä edes ensi kauden rosteri ole tässä tärkein. Eniten miehessä hiertää, että HIFK ei selvästikään ole enää pelaajien keskuudessa kovin houkutteleva seura, edes siis liigan sisällä. Jotain mies tekee väärin, Keklun ajoista (myös Jokereissa Keklu sai aikaan saman) tai Kojon vaikuttaessa seurassa on menty reilusti huonompaan suuntaan. Pahoin veikkaan, että Tomppa ei tee tarpeeksi taustatyötä ja hoida aktiivisesti suhteita pelaajakenttään. Ja tällaista viestiä pelaajien toimesta myös pulpahtelee pintaan vähän väliä. Sattumaa? Tuskin...
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, siis on liikaa negatiivisuutta olla negatiivinen, jos sarjan suurimmalla budjetilla operoiva joukkue voi valmentajan onnistumisen avulla nousta kuuden joukkoon. Mulle on ainakin, kaikella kunnioituksella SaiPaa kohtaan aika noloa, jos HIFK:ta, toistan itseäni, sarjan suurimmalla budjetilla operoivaa joukkuetta, verrataan SaiPaan, sarjan pienimmällä (vai onko nykyään Sport?) operoivaan joukkueeseen.

Aivan. Tämä on sitten se toinen asia. Viittasin kirjoituksessani vain ja ainoastaan, että tämän hetkisellä kokoonpanolla voidaan päästä hyvällä valmennuksella "SaiPan tasolle" välieriin. On turha lietsoa sellaista negatiivisuutta, että jalkeilla olisi niin paska materiaali, että jäädään vääjäämättä pohjille. Siitä olen itsekin hyvin negatiivinen ja kyrsiintynyt, että nykyisellä budjetilla ei saada kasaan joukkuetta, joka myös materiaalinsa perusteella voisi oikeasti tavoitella mestaruutta. Ja sehän pitäisi HIFK:lla olla joka vuosi realistisena tavoitteena, ei vain löysissä kabinettipuheissa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös