Otteluseuranta – välierät 24.5.2014

  • 124 053
  • 614
Tila
Viestiketju on suljettu.

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eiköhän noin ole monelle muullekin väliin käynyt, että jonkun toisen maan pelaaminen on vaikuttanut oman maan sijoitukseen, vai mitä?Ero on siinä, että vain ja ainoastaan Suomesta löytyy näitä paskapäitä, jotka jäävät tähän nalkkiin ja jorinaan kiitollisuudenvelasta! Enpä ole ikinä törmännyt minkään toisen maan kannattajan kirjoitukseen, jossa märehditään "väärää menoa välieriin"!!Joskus se "Hannu Hanhi"näemmä käy meilläkin ja siinä ei ole mitään anteeksipyydeltävää tai surkuteltavaa.Eteenpäin on elävän mieli.Piste.

Tämä. Jos nyt jotenkin tuntuu oudolta, että ensiksi meni huonosti ja sit hyvin ja sit päästiin finaaliin (muotoilun copyright Jori Lehterä) niin voi ajatella, että tälläiseltä tuntuu usein ruotsalaisista - ja kanadalaisista...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei niin. Suomi on hävinnyt näissä kisoissa Venäjälle, Latvialle ja USA:lle.

Mitä näillä väliä? Voitti Kanadakin alkulohkonsa ja pakkasi puolivälierän jälkeen kimpsunsa ja kampsunsa ja poistoi huit helvettiin Euroopasta.

Ei sikäli, ettenkö minäkin välillä haikailisi vanhanmallista turnaussysteemiä, jossa ei ollut pudotusotteluita vaan jossa joukkueet jatkoivat ala- ja yläsarjoissa, kaikki kohtasivat kaikki ja maailmanmestari oli se, jolla oli eniten pisteitä/voittoja. Se kertoisi oikeudenmukaisimmin sen, kuka oli turnauksessa pitkällä tähtäimellä paras.

Näinhän ennen pelattiinkin, mutta vuodesta 1992 lähtien on menty pudotusottelusysteemillä ja koska sen mukaan mennään mitä systeemissä on määrätty, niin tämän systeemin mukaan Suomi on vuoden 2014 MM-kisojen toinen finalisti ja saa mahdollisuuden voittaa mestaruuden ihan riippumatta siitä, sattuiko se häviämään Latvialle alkulohkossa. Deal with it.

Ja ihan mielenkiinnosta: kaiketi olet sitä mieltä, että myös kansallisissa sarjoissa mitaleille ei pitäisi olla mitään asiaa jos on sarjataulukossa alempana? Eli vaikkapa HPK:n ei olisi kuulunut voittaa juuri mitään mitaleita, ei ainakaan mestaruutta, koska se ei ollut tuona vuonna runkosarjan ykkönen.

Minä nimittäin olen sitä mieltä, että jalkapallosta tuttu "runkosarjan voittaja on mestari"-periaate riittäisi ja pidän ylipitkiä pudotuspelisarjoja lähinnä tylsänä rahastuksena. Mutta koska näin ei ole, niin tyydyn siihen, että mestaruuspokaalia nostaa joukkue, joka voittaa ratkaisevan finaalin enkä pohdi, että mitenkäs se Kärpät nyt mestariksi päätyi, kun se hävisi joskus marraskuussa KeuPalle ja lokakuussa Kisa-Veikoille tms.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tämähän on Tamin sanoin "win the right games"-turnaus. Muulla ei ole väliä kuin sillä, että pääset jatkoon alkulohkosta ja sen jälkeen kolme peliä viimeistä peliä. Jääkiekkoon kuuluu playoffit. Neukku-meininkiä, että runkosarjan voitto riittäisi mestaruuteen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja ihan mielenkiinnosta: kaiketi olet sitä mieltä, että myös kansallisissa sarjoissa mitaleille ei pitäisi olla mitään asiaa jos on sarjataulukossa alempana?
Ihan tiedoksesi, sanoin jo, että olet niin hyvä kuin viimeisin pelisi. Siksi Suomi pelaa huomenna finaalissa. Mulle ei kannata tunkea sanoja suuhun. Pointtini on, että vituttaa tämä lällättely "kaikille epäilijöille". Ainoa Suomen mahdollisuuksiin Latvia-tappion jälkeen uskonut kirjoittaja tässä ketjussa on MustatKortit. Hän voi tulla vittuilemaan. Muut voivat pitää turpansa kiinni.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Leon kirjoitti:
Ainoa Suomen mahdollisuuksiin Latvia-tappion jälkeen uskonut kirjoittaja tässä ketjussa on MustatKortit. Hän voi tulla vittuilemaan. Muut voivat pitää turpansa kiinni.

Tsot, tsot. Haes nyt minun epäilevä postaukseni. Mä saan kanssa vittuilla :)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan tiedoksesi, sanoin jo, että olet niin hyvä kuin viimeisin pelisi. Siksi Suomi pelaa huomenna finaalissa. Mulle ei kannata tunkea sanoja suuhun. Pointtini on, että vituttaa tämä lällättely "kaikille epäilijöille". Ainoa Suomen mahdollisuuksiin Latvia-tappion jälkeen uskonut kirjoittaja tässä ketjussa on MustatKortit. Hän voi tulla vittuilemaan. Muut voivat pitää turpansa kiinni.

En mä ainakaan halua vittuilla, mutta vähän kai tästä iloita saa..

Suomi säilytti tasonsa lätkän suurvaltana näissäkin kisoissa, ihan hyvällä syyllä voidaan pohtia, että kuinka heikko pelaajamateriaali Suomelle loppuen lopuksi riittäisi, jotta vieläkin päästäisiin taistelemaan mitalista...

Mitään muuta selitystä en tälle keksi, kuin Tamin jo mainitsemat suomalaisen jääkiekon peruspylväät: erinomainen taktinen osaaminen, hyvä valmistautuminen, hyvä maalivahtipeli.

Sen verran toki ihmettelen, että miksi osa jengistä dumasi Suomen yhden tappion jälkeen, aika normaalia hävitä joitakin pelejä mm-kisoissa. Tällä hetkellä Suomi on seitsemän ottelun voittoputkessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En nyt ihan ymmärrä tätä. Tshekki, Kanada, Kazakstan, sitä ennen hävittiin USAlle? Valotatko hieman mitä tällä tarkoitit?

Sori, ihan puhdas moka kävi, eli unohdin jenkki-tappion.

Ei toki sekään mikään hirveän huono peli, ei vain pomppinut sisään.
 
En tainnut tulla oikein ymmärretyksi postauksellani. Tarkoitin vain sitä, että ilman Sveitsin voittoa, Suomen maajoukkue olisi teilattu täysin meidän kannattajien toimesta. Nyt se voitto mahdollisti meille lätkäjännereille huikean finaalin. Me katsojat (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta) olemme mielipiteissämme kovin häilyviä. yksi voitto tai tappio kääntää mielipiteen nopeammin kuin tuuli kääntää tuuliviirin. Ja Sveitsin esitys oli kiitoksen arvoinen, sen vuoksi olemme saaneet nauttia jo kahdesta hienosta voitosta.
ja by the way, on Suomella ollut kerrankin hyvää onneakin matkassa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
En tainnut tulla oikein ymmärretyksi postauksellani. Tarkoitin vain sitä, että ilman Sveitsin voittoa, Suomen maajoukkue olisi teilattu täysin meidän kannattajien toimesta. Nyt se voitto mahdollisti meille lätkäjännereille huikean finaalin.

Jos Suomi - Kazakstan olisi pelattu Sveitsi - Latvia ottelun jälkeen, kukaan ei täällä puhuisi, että Suomi pääsi play offeihin Sveitsin avustuksella, vaan voittamalla oman viimeisen ottelunsa. Vaikka välillä vituttaa lainata lätkäjargonia, mutta "WIN THE RIGHT GAMES". Nyt ollaan finaalissa ja se siitä.

Omana huomiona sellainen, että Sveitsin voittaessa Suomi rankkareilla, Sveitsi olisi päässyt play offeihin.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Aivan H*lvetin hyvää peliä Suomelta. Mahtaa kaiken maailman toimittajia ja twiittailijia nyt ihmetyttää :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös