MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 194 671
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kaikista Suomen MM-porukoista juuri tällä joukkueella uskoin olevan vähiten mahdollisuuksia Kanada-kirouksen murtamiseen. Sitten ne menevät ja tekevät sen.

Aivan käsittämätöntä.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Huhhuh! Tuntuu et yleensä just Suomi on se joka hakkaa päätänsä maalivahtiin ja vastustaja tekee omista paikoistaan maalit - kerrankin näin päin! Tai itseasiassa alkaa tuntumaan siltä et Suomi on melkeinpä järjestään alkanu kääntämään näitä puolivälieriä altavastaajana itselleen. Alkaako meillä olemaan sitä kuuluisaa VOITTAMISEN kulttuuria? Vielä kun se kestäis välierän ja finaalin ajan. Toisaalta tällä joukkuueella jo 4 joukkoon pääseminen on ihan hillitön saavutus - respect!
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Juu, vaikka henk.koht Mertsistä tykkäänkin, niin aivan vaarattomistakin tilanteista sai Mertsi luotua "kaamean paineen" Suomen alueelle.

Oma suosikkini oli "vaarallinen vastahyökkäys" tilanteessa, missä yksi kanadalainen piti kiekkoa sini- ja punaviivojen välissä kolmen suomalaisen keskellä, muiden kanadalaisten mennessä vaihtoon. Mutta Mertsi on ensisijaisesti viihdyttäjä, eikä suinkaan analysoija tai asiantuntija.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Jããkiekko on ihmeellinen peli ja yhdessã ottelussa kaikki mahdollista. Leijonat oli alakynnessâ làhes koko pelin, mutta niin vain voitto kairattiin kovan taistelun jãlkeen. Suomi kasvoi tãssâ pelissã joukkueeksi ja kaikki on mahdollista mestaruutta myòten. Onnittelut koko joukkueelle mitalipeleihin pââsystâ!
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Meikähän on uskonut tähän Suomen timattiseen nippuun kokoajan alusta saakka. Viimeistään vakuuttava näytös ja voitto Kazakstania vastaan sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tänä vuonna torilla tavataan! Niin ja myöskin Pakarista olin huutelemassa ensimmäisten joukossa MM-kisakoneeseen, jopa Aaltosen, KHL-jamppojen ja änärimiestenkin edeltä.

Nojoo..tosissaan niin, nää on näitä kun se on kerrasta poikki. Suomi käytti etsikkoaikansa hyvin hyödyksi, hyvä veskaripeli ja vastaavasti kaverin veskari oli luvalla sanoen surkea hörpäten sekä 2-2, että 2-3, maalit.

Nyt vielä voisi sanoa saatiin Tshekki vastaan, niin kaikki on mahdollista. Mikä on sinällään hauskaa, kun mielestäni Suomen joukkue on ollut heikoin miesmuistiin. Turnausmuotoisissa tapahtumissa voisi sanoa kaiken olevan mahdollista.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Kaikista Suomen MM-porukoista juuri tällä joukkueella uskoin olevan vähiten mahdollisuuksia Kanada-kirouksen murtamiseen. Sitten ne menevät ja tekevät sen.

Aivan käsittämätöntä.

En mä nyt noinkaan sanoisi. Onhan Suomen peli ollut paikotellen kyllä tosi surkeeta mutta uskallan väittää että Kanadan peli on ollut vielä huonompaa vaikka lohkonsa voittikin. Tsekki tulee kaatumaan selvästi. Epäilen jopa ensimmäistä rökälevoittoa siitä pelistä. Venäjä-Suomi finaali
 

TJ MACKEY

Jäsen
Täytyy nostaa hattua Suomen taistelulle. Pekka Rinne oli aivan uskomaton, valovuoden edellä virkaveljeä. Suomen hyökkäyspeli oli edelleen aika harvassa, mutta Erkan teeseillä joukkue otti voiton, Rinne ja puolustuspeli.

Annetaan me kriitikot nyt näille OIKEILLE faneille tämä voitto, tuska on näköjään ollut kritiikin keskellä aika kova. Parempi antaa pahan olon tulla ulos :)
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Eipä olisi uskonut Kanadan 2-1 -maalin jälkeen. Ihan hyvää mainosta 1ügalle, kyllähän Palola, Jormakka ja Pakarinen olivat hyökkääjien top-vitosessa tänään.

Vituttaa suunnattomasti tuo Mertaranta: Kiekko osuu kimmokkeella takaa päin maalirautojen kautta vastustajan lapaan ja Anteron kommentti on: "Siinä on TAAS Suomen puolustaja pahasti myöhässä jne. jne. Mieluummin kuuntelen jopa Saukkosta.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Aika hyvä KHL-jengi toi Jokerit näyttää olevan sittenkin! Ei olisi uskonut... ;) Totta puhuen, olihan tämä aikamoinen pommi. Ennakkoon ajattelin Suomen tsänssien tässä pelissä oleva 20-25% luokkaa, joten sikäli olin erittäin iloisesti yllättynyt. Leijonien aikaisempi taso kisoissa oli antanut semmoisia viitteitä, ettei tästä hyvää seuraa, mutta onpa hauskaa olla välillä näin väärässä! Nyt ei muuta kuin päätyyn asti vaan! :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jereltä Äijämäiset kisat. En olisi ennen kisoja näin kovaan suoritukseen patulta uskonut. Tälläisiä pakkeja Suomi tarvitsee aina kisoissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitäisköhän kaivaa esiin se miljoonas tälle maajoukkue-palstalle kirjoittamani "paras yhdestä pelissä voi tapahtua mitä tahansa" -kommenttini parin päivän takaa - ei tämä turnaussysteemi ole mihinkään muuttunut, eikä Suomen kyky yllättää jopa huonon alkusarjan jälkeen paperilla parempi vastustaja. Ihan oikeasti, tilanne on ollut sama vuosikaudet. Ei tänne juuri viitsi kirjoitella huipputurnausten aikaan, ihan sama mitä sanoo, Suomi on joka tapauksessa toivottoman paska, väärin valittu ja väärin valmennettu ja väärin pelaava joukkue.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lehterä ja Kontiola pelaa vieläkin samassa ketjussa?

Eihän tuo mikään optimitilanne ole, mutta toisaalta meillä on edelleen 4 kpl kärkiketjujen senttereitä + Immonen vielä siihen päälle.

Eli tilanteelle ei käytännössä ole järkeviä vaihtoehtoja, vaikkakin Jormakan paluu toi taas hiukan laatua laidoille. Silti meidän vaaralliset maalejatekevät (umpi-)laiturit voidaan laskea äärimmäisen huolimattoman puusepän yhdenkäden sormin: Palola ja Jormakka.

Muita? Komarov on toki loistava roolipelaaja, ja Salomäessä olisi AHL:n perusteella potentiaalia, mutta nämä eivät ole vielä oikein puhjenneet kukkaan.

Pakarisella on tosin jo kaksi maalia ja tänään pelikin näytti edes hetkittäin muulta kuin täysin umpisurkealta, että ehkä sitä mennään vielä mopolla kuuhun. Vähän huonosti olen pelejä nähnyt, mutta kyllä hämmästyin Mertarannan hehkuttaessa kuinka hienon turnauksen Pakarinen on pelannut, vaikkakaan mikään Mertarannan sanoma ei pitäisi enää hämmästyttää.

Sitten kun meillä olisi edes se 5 kärkiketjun laituria käytettävissä, voitaisiin alkaa ihmettelemään miksi Lehterä pelaa Kontiolan laidassa ja Haula Jokisen laidassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ettei jää Kanada-pelin varjoon, niin toistan vielä kerran että katsetta eteenpäin, kaavio tuo vastaan Tshekin...tässä on nyt niin nasuli paikka mennä finaaliin, ai ai ai oi oi oi...toki en pety vaikkei mentäisikään.

Silti pakko kannustaa nyt Ruotsi voittoon ja voittoon myös välierissä..

Suomi-Ruotsi finaali, pitkästä aikaa. Ai että kun kutkuttelee?

Mitkä välikisat, parasta mm-viihdettä vuosikymmeneen, imo.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Olipa hienoa :) Hyvä Suomi, iso KIITOS!. Vaikka olisi kuinka tahansa "SKODA HÖNTSÄ JOKA VUOSI LÄSSYNLÄSSYN" välikisat, niin jännitti, tuuletin, ja hymyilin :).
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieno taistelupeli Suomelta. Enpä uskonut mitalipeleihin aiempien pelien perusteella mutta turnauksessa riittää, kun voittaa oikean pelin. Kerrankin Suomi selviyi takaiskuitta vastustajan hyvien hetkien alta ja pystyi nostamaan tasoaan ja tekemään ratkaisun, kun paikka tuli. Kanada löi väliin kyllä sellaista painetta, että ihme ettei verkko enempää heilunut.

Itsekin kritisoin Suomen pelaamista aiemmissa peleissä ja mielestäni täysin aiheesta. Jokainen saa tietysti olla mitä mieltä tahansa mutta kyllä peli paikoin hirveän sekavaa oli. Eikä tämä peli muuta kantaani mihinkään niiden pelien suhteen. Tämä peli oli kuitenkin taistelu ilmeeltään paras ja nyt maalit tehtiin oikeilla hetkillä. Hienoa, että sieltä löytyi ryhtiä oikealla hetkellä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Niin se voitto vaan tuli! Ehkä oisin parempaa peliä odottanut Suomelta, koska Kanada ei pelillisesti kuitenkaan turnauksessa ollut vakuuttanut. Ihme virheitä koko ajan ja kauhea määrä kiekonmenetyksiä ja jotenkin hyökkäyspeli alun jälkeen todella onnetonta, ennen sitten Hietasen maalia. Puolustus taas selvisi koomailuja lukuunottamatta yllättävän hyvin.

Rinnettä en syyttäisi Kanadan maaleista, sillä eka varsinkin tuli maskista. Scrivens oli perseestä. Tshekistä uskon voiton irtoavan, varsinkin jos Rinne jatkaa hyvää peliä. Voi olla, ettei tule edes kovin tiukkaa.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä nähtiin taas kerran maalivahdin merkitys. Maalivahdin suoritus on puolet joukkueen suorituksesta, eikä näissä peleissä voi voittaa huonolla maalivahtipelillä. Vaikka Rinteelle menikin yksi helpohko maali, niin Scrivens kuittasi homman kahdella helpolla. Monet kerrat Suomi on voittanut huikealla veskaripelillä, ja kyllä suurin syy tämänkin kertaiseen välieräpaikkaan on Pekka Rinteen otteissa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tänne juuri viitsi kirjoitella huipputurnausten aikaan, ihan sama mitä sanoo, Suomi on joka tapauksessa toivottoman paska, väärin valittu ja väärin valmennettu ja väärin pelaava joukkue.
Ahdistuksen määrä on tunnetusti vakio tällä palstalla. Ei se väliä miten pelit menee, Suomi on paska, tai vastustajaa ei vaan tällä kertaa kiinnostanut. Kuten nyt tänään Kanadan Ö-luokan turistiporukalla. Ei suomalaisen kuulu näyttää iloa ja riemua, pitää säilyttää pokerinaama ja etsiä vikoja ja ongelmia joka saatanan asiasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös