MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 733
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
No kyllä kai tuossa tilanteessa puoli suomea odotti että Jere käy leipomassa turpaan.
 
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ohtamaa on ehkä huonoin pakki Suomen MM-joukkueessa 2000-luvulla, etenkän syötöt ei osu omille edes vahingossa. Tosin puolustuksessa ei kukaan ole varsinaisesti loistanut ja pakisto on ihan liian kädetön pelitapaan nähden.

Nyt täytyy kyllä olla erimieltä!! Ensinnäkin, huonompia pakkeja 2000-luvun historiasta löytyy kyllä! Lähdetään nyt vaikka Marttisesta. Jatketaan listaa Teemu Laaksolla, joka viimekisoissa oli ihan lapanen, varsinkin omissa. Myöskään Mikot Luoma ja Jokela sekä Jukka(-Pekka) Laamanen eivät ole olleet MM-kisoissa yhtään sen parempia kuin Ohtamaakaan!

Sitte tosta, et syötöt ei osu, ni voisin todeta, että oot tainnu kattoo Ohtamaan peliä vain Latvia-pelin ekan erän, tai itseasiassa ensimmäisen kymmenen minuutin verran?? Ja oliha Ohtamaa tosiaan Tapparaa vastassa huikeissa finaaleissa ettäettä... :)

Mutta toi oli ihan hyvä, et kukaan ei oo loistanut. Se on totta! Siksi väitän, että Ohtamaa on ollut Leijonien TASAISIN suorittaja näissä kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Mäntylä, Kivistö ja Karalahti olleet ihan "ok", mutta parannettavaa on.

PS. Ohtamaa on ollut erinomainen oman maalin suojelemisessa! Ei ole vastustajalla ollut maalille tulemista silloin kun Leijonien #5 on siellä!

Mutta tietysti, varmasti löytyy Ohtamaaltakin vielä parannettavaa, mutta minusta on NAURETTAVAA leimata yksi mies ja haukkua hänet, kun suurimmat ongelmat eivät ole olleet edes tässä miehessä, vai haluatko väittää niin?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Hienosti täällä myöskin ristiinnaulitaan Koskista ja hoetaan kuinka Koskisen ei tulisi enää pelata tässä turnauksessa. Ette voi olla oikeasti tosissanne. Sen sijaan, että valmennus rauhoittaisi tilanteen joukkueen ympärillä, tulisi sen sijaan aiheuttaa lisää stressiä joukkueelle ja painaa paniikkinappulaa, ei näin. Kokonaiskuvaa katsoen Suomi on nytkin vain kolme pistettä jäljessä sitä pistemäärää mitä sillä "tulisi" olla. Tilanne ei ole missään nimessä niin huono, että olisi tehtävä hätäisiä johtopäätöksiä, ja Koskisen tuomitseminen yhden huonon pelin takia on hyvinkin hätäinen johtopäätös. En väitä, että Koskinen olisi erityisesti onnistunut, mutta ei hän missään nimessä ollut syyllinen tappioon siinä mielessä, että Venäjä oli parempi, piste.

Itse olisin lähtenyt peliin Rinteellä ja tämän jälkeen olisin itse vuorotellut, nyt valmennusjohto valitsi toisin. Vehanenkin veti vihkoon yhden pelin 2011, samoin kuin Lassilakin.

Koskinen tulee vielä pelaamaan tässä turnauksessa, kyllä näin aktiivisesti kiekkoa seuraavien ihmisten pitäisi ymmärtää miten nämä hommat toimii. Jäitä hattuun nyt, vielä ei ole mitään ratkaistu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kolme peliä napsahti Venäläiselle pelikieltoa case Jormakasta..

Ansaitusti..

Jormakan teloneelle venäläishyökkääjälle pelikieltoa | Yle Urheilu | yle.fi

Pelikielto ryssälle oli täysin ansaittu, sen vain olisi pitänyt alkaa suoraan ottelusta ulosajon merkeissä. Tällöin olisi myös pelin lopputulos voinut olla eri, kun Suomi olisi päässyt viiden minuutin ylivoimalle. Tämä peli kävi kaikin puolin kalliiksi.
Päätöksen mukaan Shipatshev vaaransi vastapelaajan turvallisuuden ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita ottelurangaistus.

Ja silti ruotsalaistuomarien mukaan kahdeksan silmää ei nähnyt tilanteessa mitään vikaa. Jos eivät ruotsalaisten silmät mitään väärää näe, niin sitten ei tarvitsisi erityisesti Vinnerborgin tuomita enää yhtään ainutta kansainvälisen tason ottelua. Kurinpitäjienkin kanta on yksiselitteisen selvä, eli ottelurangaistus olisi ollut selviö. Jos ei Vinnerborg kykene sääntökirjaa noudattamaan näin selvissä tapauksissa tai ei näe eikä kuule mitään, niin pois vain näistä peleistä.

Ovatkohan alkusarjan tuomariparit määrätty jo etukäteen, vai mahtaisiko tämä tuomio vaikuttaa siihen, että Vinnerborg ei enää tuomitsisi otteluita, ainakaan kärkiotteluita? Suomen peleihin miehellä ei toivottavasti enää olisi asiaa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta olisi varsin hyvä rankaistus sille joka tekee tuollaisia päähänkohdistuneita taklauksia se että joutuu vastineeksi itse luopumaan joistakin suojuksista, esimerkiksi pari ottelua pitäisi pelata ilman kypärää tms.

Siinä tulisi Sipatseville pikkasen hiki kun näkisi että ''sieltä Jere nyt tulee kädet ylhäällä, toivottavasti se ei hyppää, perkele siellä on jalat ilmassa, kohtaa sattuu...''
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Otteluseurannassa joku totesi että Palolalla on Suomen joukkueen paras laukaus. Jos näin on, miksi hän pelaa mukamas-fyysisten puukäsien kanssa eikä esimerkiksi Kontiolan, jolla on sitä tarvittavaa pelisilmää ja taitoa joilla luodaan tilanteita jotka realisoituvat maaleiksi oikean snaipperin kanssa?

Erkka teki juuri näin, hienoa reagoimista. Palola ykkösketjuun on hyvä ja looginen valinta. Nyt kun vielä saisi Lehterän kakkosketjun keskelle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Palola oli Suomen huonoimmistoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Palkintona siitä tietysti paikka ykkösketjusta. Ei riitä pelinluku, ei riitä fysiikka eikä riitä tilannenopeus. Ei kerta kaikkiaan ehdi tehdään mitään (muuta kuin pitää vastustajan mailasta kiinni).
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Hyvä rangaistus. Tosta tulee mieleen, miten tollaset tuomiot vaikuttaa tuomareiden "pisteisiin"? esim jos tuomari ei tuomitse rangaistusta ja siitä tulee ottelun jälkeen kakkua, niin saako tuomarit jollain omalla systeemillään miinusbointseja?

Ajattelisi että tänä vuonna Winnerborg&Kaiffari ei vältämättä tuomitse esim semifinaalia.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Keränen on siis ylimielinen kusipää ja diiva, kun ei tule kisoihin(joista hänet jo aiemmin tiputettiin) nelosketjun minuuteille? Erkka heittää ensin märän rätin kasvoille ja ei ota Kerästä mukaan vaikka hän on antanut hyvät näytöt EHT:llä ja liigassa. Aaltonen kieltäytyy - Westerlund soittaa Keräselle ja kertoo että paikka on auki. Jarruketjuissa. Taitopelaaja mörssäämässä sitä kahtatoista minuuttia per peli, ei varmasti nappaa. Asia on niin, että Aaltosen loukkaantuminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että kokoonpanoon nouseva pelaaja ottaa hänen paikkansa. Viimeisenä ulos jengistä = korvaamaan ykköshyökkääjää? Ei se nyt ihan niin mene. Ja niille jotka sanoivat että Keränen oli kuin kasa paskaa Venäjää vastaan leirityksellä, niin mitenkä ne Salliset ja vaikkapa rakas kapteenimme pärjäsivätkään eilen? Tässä tapauksessa en saa Keräsestä mulkkua kyllä tekemälläkään.
 
Olihan tämä nyt päivän selvää, että pelikieltoa tuosta napsahtaa. Selvemmin ei voi enää taklata päähän. Tämän lisäksi pitäisi varmistaa, että eilinen päätuomarikaksikko ei enää näissä kisoissa vihellä. Jos tuosta taklauksesta kehtaa väittää, että se oli puhdas, niin jääkiekkopelin erotuomarointi on väärä homma!
Loppuisi kisoista tuomarit aika nopeasti jos joka virheestä joutuisi vilttiin. Minäkin pidin taklausta puhtaana kunnes näin hidastuksen. Ja katsomosta (tai tv:n livekuvasta) se on vielä paljon helpompi nähdä oikein kuin jään tasalta.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aaltonen kieltäytyy - Westerlund soittaa Keräselle ja kertoo että paikka on auki. Jarruketjuissa. Taitopelaaja mörssäämässä sitä kahtatoista minuuttia per peli, ei varmasti nappaa.

Sanoika Erkka suoraan Keräselle, että paikka löytyy jarrkuketjuista? Tästä lisätietoa, kiitos. Ja Erkalle pelaajien roolitus on kaikki kaikessa, joten tuskin missään vaiheessa oli kaavaillut Kerästä alempiin ketjuihin. Potentiaali menee täysin hukkaan eikä ole mitään annettavaa. Sanoi vain suoraan, mitä rivienvälistä voi lukea, että mikäli NHL-pelaajia tulee, passia ei tulla leimaamaan.

Nyt kävi näin, Aaltonen loukkaantui, NHL:stä ei tule pelaajia ja viimeisenä Jormakka. Kyllä Keränen olis mennyt kärkiketjuihin ja pelaisi siellä isoja minuutteja, mutta halusi keskittyä treenaamiseen. Tätä ei tietenkään voinut tietää, kun ei me mitään ennustajia olla.

Ei tästä jaksa puhua enään, mutta Keränen olisi ollut loistava lisä tuohon aika puiseen laituriosastoon, harmi kun ei lähtenyt mukaan.
 

Juudaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho ja Juuse Saros
Palola oli Suomen huonoimmistoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Palkintona siitä tietysti paikka ykkösketjusta. Ei riitä pelinluku, ei riitä fysiikka eikä riitä tilannenopeus. Ei kerta kaikkiaan ehdi tehdään mitään (muuta kuin pitää vastustajan mailasta kiinni).
Ootte kyllä ihme porukkaa te kärppäfanit, kun jokaisessa viestissä pitää joko haukkua ihan paskaks Palola tai sitten vielä huvittavempaa kun ylistätte teijän Ohtamaata. Vaikka tosin se menikin jo Jokereihin. Sitten joku vielä ehdottelee Donskoita, että olis varmasti parempi kun Palola. Sama kun hokisin koko ajan että Suomi olis voittanu molemmat pelinsä jos "Meidän Juuse" olis ollu maalissa onhan sillä sentää 3 maajoukkue peliä ja 1 päästetty maali.

Nyt teistä tietenkin joku saa taas jonkun älynväläytyksen että tota vaan vituttaa kun Kärpät tiputti Kerhon, no ei vaan ei jaksa enää kuunnella osan teistä valitusta joka asiasta vaikka täällä kyllä monen muunkin kannattaja sitä tekee. Ei ollut mitenkään yksin lainaamalleni nimimerkille vaan ihan yleisesti.

Jatkakaa. Tai lopettakaa ainainen negailu.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Selvemmin ei voi enää taklata päähän.
Kyllä mielestäni voisi. Esimerkiksi siten, että osuu selvästi päähän, eikä niin, että pää osuu taklaajaan ensikontaktin jälkeen. Käsivarren/kyynärpään osuttua rintakehään, Jormakan pää otti osuman Shipan olkapäähän. Näin tapahtui aivan selkeästi ja paljain silmin nähtävästi. Ihmetyttääkin miten tuon tilanteen voi ylipäätään nähdä niin monella eri tavalla.

Mutta ai niin, palstatietäjät ovat jo virallisen totuuden valinneet, eikä poikkeavia mielipiteitä sallita! ;)
 

Jindebyne

Jäsen
Taas voisi kysyä Keräseltä, miltä tuntuu?

Eiköhän Keränen ole ollut tietoinen, että kutsu kentille voi käydä, jos loukkaantumisia tulee. Päätöksentekijä on varmasti edelleenkin tyytyväinen päätökseensä, eikai Keränen ihan lonkalta kyselyyn kieltäytynyt. Oleellisempaa olisi kysellä Jormakan vointia.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Kyllä mielestäni voisi. Esimerkiksi siten, että osuu selvästi päähän, eikä niin, että pää osuu taklaajaan ensikontaktin jälkeen. Käsivarren/kyynärpään osuttua rintakehään, Jormakan pää otti osuman Shipan olkapäähän. Näin tapahtui aivan selkeästi ja paljain silmin nähtävästi. Ihmetyttääkin miten tuon tilanteen voi ylipäätään nähdä niin monella eri tavalla.

Mutta ai niin, palstatietäjät ovat jo virallisen totuuden valinneet, eikä poikkeavia mielipiteitä sallita! ;)
Sillä nyt ei ole paljonkaan väliä mihin ensimmäinen hipaisu sattuu osumaan, kun taklauksen voima kuitenkin kohdistuu päähän.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tapparan finaalisarjan kahdenneksitoista paras hyökkääjä saa näemmä kokeilla Leijonien ykkösessä. Teilaus on siis taattu, kun ei onnistu. Kahvaakin vielä, hyi, kun on paska jätkä! En edelleenkään ymmärrä, miksi Erkka haluaa pitää ainoat pelintekoon pystyvät sentterit samassa ketjussa. Onko Erkka laskenut, että on optimaalista peluuttaa Kontiolaa joka pelissä liki 25 minuuttia ja samalla rikkoa muiden ketjujen vaihtorytmi kuormittamalla ykköstä liikaa. Se nyt on ihan sama, miten noita ketjuja vekslaa, kun paska on jo osunut tuulettimeen.

Helppohan se on sanoa, että tämä oli jo nähtävissä kun joukkue julkaistiin. Kiekollisesti taitavia pelaajia on vain kouraliinen. Sitten kun pelitapakin on tuollaista puskevaa ja reagointia vaativaa, niin ei riitä pojilla pää ja kädet sitä toteuttamaan. Joukkuella on yksi kakkosketju ja kolme nelosta näin kärjistetysti.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Selvemmin ei voi enää taklata päähän. Tämän lisäksi pitäisi varmistaa, että eilinen päätuomarikaksikko ei enää näissä kisoissa vihellä. Jos tuosta taklauksesta kehtaa väittää, että se oli puhdas, niin jääkiekkopelin erotuomarointi on väärä homma!

Samaa mieltä. Kun kelailin tilannetta YouTubesta, minun silmääni näyttäisi että Jormakan pää on se joka liikahtaa ensimmäisenä taaksepäin. Vaikka taklaus olisi kohdistunut alemmas, sen voima on kohdistunut kuitenkin liikaa päähän.

3 ottelun penaltti on mielestäni tästä aika pieni tuomio. Venäjä kuitenkin sai tuosta merkittävää etua, Suomi olisi päässyt pelaamaan pitkään ylivoimaa ja koko pelin kulku olisi ollut toinen.

Tuomioista riippumatta, Suomen esitys oli hampaaton ja munaton. Jos kantti ei kestä, käydä muistuttamassa syistä ja seurauksista kaverille tuon jälkeen, miten voi pelata jääkiekkoa?

---

Ohtamaasta, kyllähän Atte on vielä raakile näihin kekkereihin. Heikkojen syöttöjen suuri määrä on kiinnittänyt täälläkin huomiota, vaikka liike ja fyysinen pelaaminen onkin ollut suht ok. En silti vielä tuomitse, lahjoja ja raameja Ohtamaalla on. Kun näiden maajoukkuepelien suurempi pelinopeus tulee paremmin sisäistetyksi, eiköhän nämä nyt näkyvät puutteet tuosta korjaannu ja Atesta kehity ihan maajoukkuetason luottopakki.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
No nyt ainakin ykkösessä on yksi pelimanne joka saattaa jopa laukoa. Nelosketju ja kakkosketju ovat entistä fyysisempiä. Sallinen on ollut ihan pirteä, ties vaikka Immosen kanssa tulisi tulostakin.

Aika huvittavaa lytätä näitä ketjumuutoksia. Kuka sinne ykköseen olisi pitänyt siirtää, jos ei Palola? Kai tässä nyt yritetään tehdä yksi selkeästi hyökkäävä ketju. Lehterän siirtäminen sentteriksi, miksi? Jokinen, Immonen ja Wirtanen nyt ovat ihan umpisenttereitä Lehterään verrattuna. Pidetään kuitenkin joku tolkku tässä hommassa, vielä on 15 pinnaa jaossa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kakkosylivoimaa on ilmeisesti taas rukattu. Nyt se on muodossa Immonen-Jokinen-Komarov-Karalahti-Lajunen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ohtamaasta, kyllähän Atte on vielä raakile näihin kekkereihin. Heikkojen syöttöjen suuri määrä on kiinnittänyt täälläkin huomiota, vaikka liike ja fyysinen pelaaminen onkin ollut suht ok. En silti vielä tuomitse, lahjoja ja raameja Ohtamaalla on. Kun näiden maajoukkuepelien suurempi pelinopeus tulee paremmin sisäistetyksi, eiköhän nämä nyt näkyvät puutteet tuosta korjaannu ja Atesta kehity ihan maajoukkuetason luottopakki.
Ohtamaallahan oli liigassakin paineen alla suuria vaikeuksia avata peliä järjellisesti. Kyllä kärppäpakeista Pokalla olisi ollut enemmän annettavaa tuolle joukkueelle, jossa on huutava pula kiekollisesta osaamisesta.
 

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilta-pulussa höpistiin tänään otsikolla "Onko tämä taso?" sellaista että "huonoin MM-aloitus 24 vuoteen". Jollakin tapaa he saavat siis MM1990:n Ruotsin tai T-slovakian suhteessa Latvian tasoiseksi. Jotta oikeasti päästäisiin kisoihin jossa on heti alkuunsa hävitty huippu- ja pikkumaalle pitää mennä aina vuoteen 1962 ja Colorado Springsiin: S-Kanada 1-8 ja S-Iso-Britannia 5-7.
 
Ootte kyllä ihme porukkaa te kärppäfanit, kun jokaisessa viestissä pitää joko haukkua ihan paskaks Palola

Nojoo, ehkä ei kaikki kuitenkaan :). Itse ainakin Palolan virheistä huolimatta näen miehessä potentiaalia, varsinkin kun sitä verrataan saatavilla olevaan materiaaliin. Mihinkään muuhun vertaaminenhan on jonninjoutavaa enää tässä vaiheessa. Mitä Donskoihin tulee, niin olisin itsekin näin kärppälasien takaa nähnyt hänet mielellään kisoissa JMA:n tilalta, kun ei noita taitavia pelaajia kyllä liiaksi joukkueessa ole, mitä tuo jengi kyllä kaipaisi. Mutta annetaan sille Palolalle nyt saumat näyttää. Paljon paskemminhan ei voi vetää, mitä Komarov tuossa veti.

Niin ja Salomäelle lisää peliaikaa. Sattuu ja tapahtuu kun mies on jäällä - onpahan edes jotain seurattavaa tuossa HMV-porukassa.

Mitä tulee noihin leimaamattomiin passeihin, niin Wildista en tosiaan odottaisi lisävahvistuksia, ainakaan Grannyn tai Koivun muodossa. Suuresti ainakin ihmettelen jos kumpikaan haluaa tuohon joukkueeseen lähteä, saati että Wild heidät päästäisi. Ja miksi tulisivat, kun pelitkin jatkuu! Haulan kanssakin on sellainen juttu, että vaikka olisi toki erittäin mielenkiintoinen seurattava myös MM-kisoissa, ei mies mielestäni täyttäisi sitä pelintekijän roolia, mitä tuo joukkue nyt huutaa, eli mitään sateentekijää on turha odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös