SaiPa kaudella 2014–2015

  • 778 742
  • 2 817

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kuinkahan täällä näitä viestejä oikein luetaan?
Jugger77 on nyt hyvä ja lukee tuolta edelliseltä sivulta minun lauantaina 3.5. kirjoittamani viestin, siitä löytyy nuo Baconin mainitsemat hankinnassa olevat pelaajat ja vähän muutakin Tuomenoksan juttua lauantain Etelä-Saimaassa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä minä luen näitä viestejä. Mutta tiedän sellaisenkin tapauksen, että on julkisuuteen kerrottu että haetaan pelaajia määrää x eikä niitä ole niin montaa tullutkaan. Lautamies ei varmaan muista tuollaista käyneen ikinä koskaan milloinkaan... Ja kokonaan toinen asia on se, että milloin tulee ja keitä tulee. Ja jos ihan oikolukuun mennään niin viestissäni on kohta: en itse usko kahteen kovaan laituriin ja sentteriin sekä kahteen puolustajaan. Nimenomaan painon piti olla sanalla kova, mutta ymmärrän huonon ilmaisuni. Siis tarkoitin sanoa ettei ole tulossa kahta kärkitason laituria, kahta pakkia ja yhtä sentteriä. Ja kovalla tarkoitan tässä kunnon nimiä eikä arpoja. Toki voittavat arvatkin kelpaavat. Minulla on kova luotto toimistoon ja kyllä mm. tuo Davisin haku näytti, että siellä osataan poimia tuoreet omenat mätien joukosta. Enkä pidä noita mestishakuja ollenkaan pöllöinä ja jostain syystä uskon Järvisen nousevan uudelle tasolle. En tiedä miksi, mutta uskonpahan vaan. Ihan niin kuin uskoin Spinasta olevan iloa.
 

Bacon

Jäsen
Veikkaan, että sieltä kyllä parikin laitahyökkääjää, pakkia ja yksi sentteri tulee, mutta milloin on sitten asia erikseen. Voihan se tosiaan olla, että ennen kautta hommataan tietty määrä pelaajia ja kauden aikana sitten parannellaan rosteria, jos ja kun rahaa on vielä jäljellä. Olikohan Kallioniemi, joka kuitenkin sanoi, että rosteri tulee olemaan valmiimpi kauden alussa kuin tällä kaudella oli, koska CHL alkaa heti. No jännä nähdä mitä sieltä tulee ja milloin, mutta luotto toimistoon on kova.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo CHL tosiaan aiheuttaa sen, että ehkä normaalia aiemmin pitää saada porukka kasaan. Toisaalta enpä ole huomannut tuollaista toimintaa noilla euro trophyssä mukana olleilla seuroilla aiemmin eli tuskin paljoa vaikuttaa. Suurin ero on mielestäni se, että saadaan astetta parempia harjoituspelejä. Ainakin itse haluan uskoa, että nuo pelit ovat parempaa harjoitusta kuin joku SaiPa vs KooKoo läpsyttely vaikka kivoja nekin ovat en minä sillä. Perinteiseen tapaan joukkuetta varmasti vahvistetaan kauden aikana kun tarpeita ilmenee ja ehkäpä joku veropakolainenkin saadaan. Olen tyytyväinen jos vielä pöytälaatikossa on odottelemassa jatkosopimus nimimerkille D.S oli se kumpi tahansa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edellisen kanssa samaa mieltä, että ovat hyviä harjoituspelejä kun on panostakin. Toivon, että SaiPalle osuisi mielenkiintoinen lohko kohdalle ja ainakin joku isompi joukkue Ruotsista tai Sveitsistä. Kiinnostaisi yleisöäkin enemmän.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja sen verran pitää vielä sanoa, että itse olen tyytyväinen toimiston tekemiseen tähän asti. Lähes kaikilla pitämisen arvoisilla ukoilla (joiden nykyiseen palkkatasoon on varaa) on sopimus SaiPaan jo ensi kaudeksi. Luulen, ettei Taipalusta ja Piitulaista ollut mahdollista pitää heidän nykyisillä pyynneillään ja Glenn oli runkosarjassa niin kova, että hinta pompsahti ja jotenkin uskon että Giliattinkin sopimus on tuota optiovuotta kalliimpi. PSn taas lähti pitkälti perhesyistä. Eli käytännössä Spang, Venäläinen ja Spina ovat ne pitämisen arvoiset joihin pitäisi olla varaa. Tosin Spang lienee nyt kallis. Ennustaja olisi tehnyt sopimuksen tammikuussa :)
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvin on tosiaan pullat uunissa johon sitten etsitään niitä lähteneiden kärkiukkojen korvaajia. Aika uninhan tässä pitäisi olla jollei tyytyväinen tilanteeseen olisi tällä hetkellä, kun seuraavia nimiä on kiinnitetty! Markkanen, Mankinen, Tavi, Koho, V. Hämälinen, T. Jokinen, R. Ahonen, S. Backman, S-P Riikola, K. Maalahti, Flinck, Kuronen, Leivo, Pitkänen näin päällimmäisenä + Liigan parhaaksi valittu valmentaja ja lisäksi Järvistä, Lappalaista ym ym. Tästä on todella hyvä lähteä rakentamaan seuraavan kauden joukkuetta ns. täsmähankinnoilla.

Leveyttä on sentteriosastolle myös jo nyt hyvin, kun Koho, V. Hämäläinen, Flinck, Järvinen ovat kiinnitetty ja Kuronenkin pystyy sentterinä pelaamaan sekä yhtä sentteriä haetaan vielä kärkiketjuun. Kuroselle samanlainen massankasvatus treeni päälle kuin Jokisella ja Taipaluksella oli ennen päättyneen kauden alkua jolloin molemmat nostivat painoa about 8-10 kiloa muistaakseni ja sen kyllä huomasi. Nyt vaan pidetään peukkuja, että uudet haut osuisivat hyvin niin ei ole kyllä hädän päivää ja kauden alkaessa päästään taas nauttimaan Tirkkosen suojattien otteista. Onhan tuossa korvattavia isoja saappaita kuitenkin aika paljon, kun Nagander, Davis, Glenn jättävät kaikki seuran! Giliati oli suosikki pelaajiani, mutta tällä päättyneellä kaudella oli aika rikkonainen kausi eikä parhaaseen liitoon oikein päässyt + tiettyjä heikkouksia kuitenkin löytyy eli ei paha korvata uskoisin näin. Spangin puolestaan toivoisin jatkavan joukkueessa, mutta ymmärrän kyllä jollei jatka, koska pelasi niin nousujohteisesti ettei ole helppoa pitää. Spang olisi aivan loistava jäädessään, koska kaverilla ei pää jumittanut kovien pelien alkaessa vaan oli silloin parhaimmillaan.

Usko on vahva ja luottavainen, mutta tottakai aina tuollaisten korvattavien jättämiä aukkoja on vaikea korvata ja jokaiseen hankintaan sisältyy omat riskinsä. Uskon kuitenkin siihen, että Tuomenoksa löytää ne oikeat palaset joukkueeseen.
 

zeik9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
X - X
X - Riikola
Backman - Ahonen
(Lappalainen - Maalahti
Huhtanen)

Tähän en jaksa valitettavasti millään uskoa. Että Maalahti ja Lappalainen olisivat lähtökohtaisesti varamiehistöä ja SaiPa hankkisi vielä kolme kärkipakkia.

Maalahti kuuluu tämän kauden otteiden perusteella ehdottomasti ensi kauden pelaavaan kuusikkoon, nuorella kaverilla kun on varaa vielä parantaakin. Lappalaistakaan tuskin on hankittu vain loukkaantumisia paikkaamaan vaan uskon että hänestä kaavaillaan vakiokokoonpanon miestä.

Voi hyvin olla, että hankitaan enää yksi kovemman kategorian pakki ja sen lisäksi ainoastaan joku Mestis-pakki leventämään rosteria. Voi tietysti olla niinkin, että kärkipakkeja tulee enemmän kuin yksi, mutta kolmeen kokonaiseen en millään jaksa uskoa. Toivotaan, että olen väärässä.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Anteeksi, kun huutelen vieraisiin pöytiin, mutta näyttää Glenn ajelevan edelleen Saipan työsuhdeautolla tänäkin päivänä.
 

lappee

Jäsen
Samoin anteeksipyyntö, että huutelen vieraisiin pöytiin. Iltalehdessä taisi olla muutama päivä sitten juttu, jossa Kallioniemi ei pitänyt Davisin jatkoakaan mahdottomana.

Mikä paikka Davisilta sitten jenkeissä operoitiin? Siinäkö syy, että Jokereihin menossa olevaa Davista olla sopimuksen alaiseksi pelaajaksi ilmoitettu? Mene ja tiedä.

Glenn perhe taisi saada joku viikko sitten saada perheenlisäystä, niin tässä taitaa olla syy miksi kaveri siellä vielä majaa pitää. Suomalainen vaimo hänellä on ja Liigassa jatkaa. Ei Lappeenrannassa eikä Lahdessakaan.

Hiukan vaikuttaa siltä, että kaikki ulkoilaiset Andy Bernardia lukuunottamatta menevät vaihtoon. Cutta, Spang voivat siellä jatkaa Spinakaan jos noita twitter-päivityksiä lueskeleen niin eipä taida sinne syksyllä saapua.

Mutta en epäile hetkeäkään etteikö Lappeenrannassa saada kasattua iskukykyinen joukkue myös ensi kaudelle.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Anteeksi, kun huutelen vieraisiin pöytiin, mutta näyttää Glenn ajelevan edelleen Saipan työsuhdeautolla tänäkin päivänä.


Lähtikö auto teidän toimiston pihalta?
Heh. Vähän rankempaa huumoria..

Glennillähän oli autoetu, joten jos sitä on vielä jäljellä?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sai varmaan omaksi auton hyvin suoritetusta työstä. Eikös mm. Giliatin auto jo palautettu...

Joo, Giliatin kosla lähti ajosta jo pääsiäisenä, kun herran kävin Helsinkiin heittämässä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rikun mukaan Davis ja Glenn olisivat jatkamassa (lähde: E-Saimaa):

Tavi-Koho-Mankinen
Leivo-Flinck-Davis
Jokinen-Hämäläinen-Kuronen
Pitkänen-Järvinen-Suutari

Glenn-Riikola
Maalahti-Ahonen
Backman-Lappalainen

Markkanen
Bernard
Lipiäinen

Reservissä: Toivanen, Jääskeläinen ja Huhtanen.
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Atun mukaan Davis ja Glenn olisivat jatkamassa (lähde: E-Saimaa):

Tavi-Koho-Mankinen
Leivo-Flinck-Davis
Jokinen-Hämäläinen-Kuronen
Pitkänen-Järvinen-Suutari

Glenn-Riikola
Maalahti-Ahonen
Backman-Lappalainen

Markkanen
Bernard
Lipiäinen

Reservissä: Toivanen, Jääskeläinen ja Huhtanen.

Noh noh! Älä herätä joukkohysteriaa! Noista kommenteista voi saada minkä mielikuvan vain ja journalistit osaavat leikata tekstit ovelasti kuulostamaan miltä haluamme. Tosin ainakin Pelsu-juoru voidaan poistaa Glennin huhuista, koska Kaarna kertoi, ettei heillä ole ollut neuvottelukontaktia Glennin kanssa. Junno taas Kärpät juoruun ei suostu kommentoimaan.

Pähkinän kuori lehdestä riipaistuna:

- Iltalehteen Kallioniemi kertoi, että Glennin ja Davisis jatkaminen on mahdollista.
E-S:llä Kallioniemi kuitenkin kertoi asian olleen väärinkäsitys
"Se on iltalehden tulkinta, josta minäkin kuulin.Tarkoituksena ei ollut kommentoida kyseisten herrojen tulevan kauden pelipaikkaa millään lailla."

Ja suora lainaus tuosta IL jutusta:
"Tuleva kausi ei meille ole mikään välivuosi, vaan tavoite on parantaa sijoitusta. On mahdollista, että Davis ja Glenn jatkavat meillä"
Kallioniemen vastaus:
"Toimittaja on kyllä käyttänyt jonkin verran tulkinnan vapautta."
 

ahal

Jäsen
Rikun mukaan Davis ja Glenn olisivat jatkamassa (lähde: E-Saimaa):

Ymmärsin niin, että Glenn on ollut neuvotteluyhteydessä Kärppiin muttei Pelsuihin. Junno ei asiaa kommentoi. Luultavasti tarjous Glennille on tehty, mutta se ei ehkä ole sitä mitä RG on toivonut. Sulaminen pleijareissa on ehkä sulattanut palkkatarjoustakin. Kärpillä on lisäksi kovia pakkeja omasta takaakin Kukkosen johdolla, joten mottipäisiä summia ei tartte jaella. Ei ihme jos mietityttää. Lisämausteensa tuovat tietysti siviiliasiat (perhe), jotka myös painavat. SaiPassa Glenn saisi ainakin alkuun jatkaa ykkösparissa. Tuskin viime kauden kaltaista puhkipeluuttamista enää toistuisi.

Davisin kunto / toipuminen vammastaan kenties viivästyttää khl-diiliä. Jokerit on terveysasioissa luultavasti aiempaakin tarkempi, sillä puolikuntoisten pelureiden lennättäminen pitkin Aasiaa ja Eurooppaa ei ole mielekästä. Jos ja kun vamma on vakavahko peliuran kannalta, muidenkaan kiinnostus ei ole tapissaan. SaiPalla on tietysti pieni etulyöntiasema, jos kaveri haluaa vielä näyttää uudelleen osaamistaan. Tuttu, hyvä organisaatio ja mainio kausi takana. Hyvä syksy alle ja papereihin khl-pykälä, niin keväällä voi lapioida taaloja/euroja idässä.

Onhan näitä vaihtoehtoja. Molemmat tietysti mukavia SaiPalle, jos näin käy. Selittäisi osaltaan myös hiljaisuutta kärkimiesten osalta. Voi olla, että sputnikeilla on haarukassa "liikaa makupaloja", joita kaikkia ei voi niellä. Osasta pitää luopua, mutta kenestä? Suma seisoo, kunnes joku lykkää sen liikkeelle päätöksellään. Mene ja tiedä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kärpillä on lisäksi kovia pakkeja omasta takaakin Kukkosen johdolla, joten mottipäisiä summia ei tartte jaella. Ei ihme jos mietityttää.

Mä olen kyllä sitä mieltä, että SaiPan ei tarvitse maksaa mottipäisiä summia kenellekään. Ei pidä toki tehdä mitään haista vittu -tarjouksiakaan, mutta siis vaikka Glenn olikin runkosarjassa todella hyvä, niin ei mikään korvaamaton. Ei SaiPan tämän kauden joukkueessa ole ketään niin korvaamatonta pelaajaa, että pitäisi maksaa aivan poskettomia summia. Ja Markkasta nyt ei tarvitse ottaa tähän mukaan, hän on tämän ketjun yläpuolella.

Tokihan siis mielelläni näkisin Glennin ja Davisin ja Spangin seuraavan kauden jengissäkin, mutta ihan oikeasti, onko kukaan noista sen arvoinen että SaiPan pitäisi jollekin heistä antaa joku 250 k vuodessa -pahvi? Siis ihan oikeasti. Davis oli hyvä, suorastaan erinomainen ajoittain, mutta jos ainoat syyt jatkaa SaiPassa ovat raha, niin kiitos palveluksista ja katsotaan eteenpäin. Jos Glenn menee mieluummin rahan perässä Kärppiin, niin eihän siinä mitään ja se on ymmärrettävää jos palkkaero on todella suuri, mutta kyllähän Glenninkin täytyy tajuta että hän olisi Kärpissä ihan rivipakki tuossa rosterissa ja pelaisi maksimissaan kakkosylivoimaa jos sitäkään, kun taas SaiPassa hän olisi ykköspakki ykköspakin vastuulla ja peliajalla. Sama Spangin kanssa.

Sama koskee tulevia vahvistuksia nykyisen jengin ulkopuolelta. Syyt SaiPaan tulemiseen ovat aina olleet pelaajilla ihan muut kuin raha (peliaika, vastuu, kehittyminen, jne.), ja mielestäni se on erittäin hyvä lähtökohta. Toki nykyisessä taloudellisessa tilanteessa voidaan niitä korvauksia pelaamisesta varmasti nostaa niille kovemmille kavereille, mutta mihinkään kilpalaulantaan on mielestäni turha lähteä. Mä nimittäin katselen paljon mieluummin pelaajia SaiPan nuttu päällä, joilla on vielä tavoitteita mennä urallaan eteenpäin tai sitten jotka oikeasti haluavat menestyä nimenomaan SaiPassa (kuten nyt vaikka Koho, Hämäläinen, Markkanen). Palkkasoturit saavat kiertää tämän jengin kaukaa nyt ja aina. Muissa jengeissä on ihan tarpeeksi esimerkkejä pelaajista, jotka yhden hyvän kauden pelattuaan palkitaan seuraavaksi kaudeksi mottipäisellä sopimuksella ja peliesitys onkin sitten sen mukainen, koska enää ei tarvitse yrittää saadakseen parempaa sopimusta eikä se joukkueen menestys ole siellä prioriteettien kärkipäässä muutenkaan.

Ja kaiken lisäksi luulisin, että SaiPaan on tällä hetkellä ihan oikeasti vetoakin, että jos ei Glenniä tai Davisia enää nappaa niin tulijoita on varmasti. Meillä on taskussa neljäs sija, valmentajana tämän kauden parhaaksi valittu, organisaatio menee koko ajan eteenpäin ja pelaajat selkeästi pääsevät SaiPan kautta urallaan eteenpäin, me oltiin ainut jengi jonka kotiottelut oli play offseissa kaikki loppuunmyytyjä, Lappeenrannassa on ihan oikea kiekkobuumi päällä ja meillä ne pelaa eniten, keillä kulkee, eikä automaattisesti ne keillä on isoin palkkapussi eli vastuuta ja peliaikaa on saatavissa. Luulisi houkuttelevan, vaikka tilinauha ei ihan massiseurojen tarjoamia vastaisikaan.

Ja sitten vielä toimistolle toive, tulee ne seuraavan kauden ulkomaiset vahvistukset mistä tahansa, niin ei mitään verorajapelleilyä. Jos on tarkoitus tulla koko kaudeksi SaiPaan, niin sitten tulee kanssa heti alusta, eikä vasta jostain marraskuusta.
 

ahal

Jäsen
Mä olen kyllä sitä mieltä, että SaiPan ei tarvitse maksaa mottipäisiä summia kenellekään.

Tarkoitin oman viestini tässä kohtaa Kärppiä, silläkään ei ole tarvetta maksaa yli hinta-laatusuhteen Glennille tai muillekaan. SaiPalla nyt viimeksi on tarvetta ja kykyä kisailla kalliimmilla pelureilla. Saattaa olla, että Riku on tarjonnut Glennille viime kautta enemmän, mutta tämä ei ole saanutkaan Kärpiltä haluamaansa tarjousta, joten päätös venyy. RG ei ole korvaamaton, mutta tiedämme kuitenkin mihin kaveri pystyy.

Voi tietysti olla, että Glennillä on muitakin ehdokkaita mietinnässä, eikä päätös ole aina helppo.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mä olen kyllä sitä mieltä, että SaiPan ei tarvitse maksaa mottipäisiä summia kenellekään.

Tästä asiasta on vaikea olla eri mieltä. Meillähän ei vaan fyrkat riitä jos Liigan rahaseurojen kanssa lähdetään kisaamaan, KHL:stä nyt puhumattakaan.

However, SaiPalta puuttuu vielä suunnilleen kentällinen ykköskorin miehiä ensi kauden joukkueesta, ja tasan kolmen kuukauden päästä on ensimmäinen harjoitusottelu Bluesia vastaan. Jos pohjana olisi yksi entuudestaan tuttu ja hyväksi havaittu hyökkääjä ja puolustaja (eli Davis & Glenn), niin näiden ympärille olisi paljon helpompaa ja vähäriskisempää lähteä haalimaan markkinoilta sopivia täsmävahvistuksia.

En tiedä kuinka suurta korotusta viime kauden palkkoihinsa Davis ja Glenn olisivat hakemassa, mutta eivät he halvalla pelanneet päättyneellä kaudellakaan. Ensi kausi olisi molemmilla varmasti kalliimpi, mutta oikean hinnan määrittäminen on nyt toimistolle paljon helpompaa kuin vuosi sitten.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkos kukaan kuullut mitään uutta huhurintamalla rohkeasti vaan tänne jos on kuullut oikeasti jotakin! Turha pelätä jos ei siirto toteudukkaan sillä huhujahan tässä vain kysellään luettavaksi ei tosin aivan hatusta kuitenkaan kiitos. :)

Davista viedään kovasti kai Kärppiin ja Nokelaista Jokereihin.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Eiköhän katsella nämä mömmöm kisat ensin alta pois. Toukokuun loppuun mennessä luulisi siirtoja tapahtuneen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huhut heittäneet totuuden kanssa ihan häränpyllyä, että ei tosiaan kannata uskoa mihinkään, ennen kuin on virallista.

Olisihan se tietysti mielenkiintoista jos Glenn ja Davis jatkaisi. Noidenkin herrojen kohdalla on ollut niin paljon tarinaa puoleen ja toiseen, että totuus voi olla lopulta ihan mitä hyvänsä.
 

ahal

Jäsen
Mielellään sitä huhuihin uskoisi, ainakin kovemman luokan sellaisiin. Mutta huhuja on kovin helppo levittää tänä internetin aikakautena. Niitä voi vetää ihan hatusta, arpoa tai kopioida, ihan miten vaan.

Selvää kuitenkin on, että kovemman luokan pelurit, isot kalat, eivät hosu pelipaikkojensa kanssa. Kortteja pihistetään viimeiseen asti ennen kuin koko käsi lyödään pöytään. Silloin eletään usein jo elokuuta. Pienemmät täkyt ovat poimittavissa jo jäiden lähdön aikaan. Ja näin näyttää taas käyneen. Muuhun käytökseen on sitten jokin erikoinen syy.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Vakoiluretki naapurifoorumille paljasti, että HIFK ei ilmeisesti ole ainakaan vielä neuvotellut Janos Harin kanssa jatkosta. Nyt Tuomenoksa äkkiä luuripuuri käteen ja kaapataan potentiaalinen kakkosketjun laituri tänne ennen kuin joku Tappara ehtii iskeä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös