MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 993
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Onhan tuo kato pakkipäässä aika uskomaton. Kukkonen, Väänänen, Lepistö, Jaakola, Mäenpää ja Nummelin ovat ainakin loukkaantuneina tai muuten kieltäytyneet. Näiden lisäksi Salmelan, Laakson ja Jalasvaaran ainakin luulisi olleen vahvistuksia tuohon nykypakistoon. Koska Leijonien tiedotus on ollut mitä se on, jää arvoitukseksi onko näiden kohdalla ollut kyse vammoista, kieltäytymisestä vai tason riittämättömyydestä Erkan mielestä. Jos kyse on viimeisimmästä, niin syvästi ihmettelen.

Myös esimerkiksi Ilkka Heikkinen, Teemu Eronen ja Toni Söderholm olisivat tässä tilanteessa mielestäni olleet kokeilemisen ja harkinnan arvoisia pakkeja Euroopan puolelta. Tiedä sitten onko näistä ketään kysytty.

Eli siis,

KHL: Niskala, Jalasvaara, Lepistö, Jaakola, Mäenpää, Laakso, Melart
SHL: Salmela
AHL: Järvinen, Melart (jo mainittu KHL), Rissanen
NLA: Heikkinen, Koistinen, Nordlund
Liiga: Kukkonen, Söderholm, Eronen, Näkyvä, Nummelin, Tikkanen, Kousa, Taipalus, Uusitalo, Luoma, Koivisto, Välivaara, Laatikainen, Peltola, Puistola, Laakso, Lindell...

Tuossa nyt neljä joukkueellista puolustajia, jotka ovat vähintään samaa tasoa kuin osa nyt valituista.

Vaikka harvoin olen Erkun kanssa samaa mieltä, niin nyt ollaan kyllä aikalailla samalla lehdellä, kuten myös Mängimiehen kanssa.

Siis käsittämättömän paska ja munaton puolustus kokemattomuudella ja pehmeydellä höystettynä. Mielestäni ainoastaan Karalahti ja Hietanen kuuluu kisoihin ja siinä ei mitään. Loppujen tilalle olisi todellakin pitänyt ottaa osastolta Heikkinen, Eronen, Söderholm, Lepistö, Salmela, Jalasvaara, Nummelin, Niskala, Jaakola, Pokka, Ristolainen, Melart, Järvinen eli nämä nyt ainakin ennen noita vähintään 5 jopa 6 puolustajaa. Ehkä jotain jäi vielä listalta, mutta ylempänä vielä lisää ja jotkut toki saattaneet kieltäytyä/-olla loukkaantuneena.
 
Jopas on joukkue kasattu, puolustus herättää lähinnä naurua nykyisellään ja hyökkäyksestäkin jätettiin nuoret tulevaisuuden nimet pois.

Pakko kysyä vielä minne jäi esimerkiksi: Hartikainen, Pihlström ja Salminen ?
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni ainoastaan Karalahti ja Hietanen kuuluu kisoihin ja siinä ei mitään. Loppujen tilalle olisi todellakin pitänyt ottaa osastolta Heikkinen, Eronen, Söderholm, Lepistö, Salmela, Jalasvaara, Nummelin, Niskala, Jaakola, Pokka, Ristolainen, Melart, Järvinen eli nämä nyt ainakin ennen noita vähintään 5 jopa 6 puolustajaa. Ehkä jotain jäi vielä listalta, mutta ylempänä vielä lisää ja jotkut toki saattaneet kieltäytyä/-olla loukkaantuneena.

Muistetaan toki sekin, että Westerlundin pitää valita pelaajansa niistä jotka eivät ole kieltäytyneet tai loukkaantuneena. Vaikea uskoa että Westerlund vasiten valitsisi heikon joukkueen ja jättäisi paljon paremmat pelaajat valmistautumaan jo kesäreeneihin.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tässä listattuna Suomen joukkue ja perässä arvokisaottelut ja tehopisteet, siten että listauksesta siivottu pois ottelut heikompia maita vastaan, eli mukaan noteerattu ottelut Kanadaa, Venäjää, Ruotsia, USA:a, Tshekkiä ja Slovakiaa vastaan (viime kisoissa hopeaa napannutta Sveitsiä Suomi ei ole kohdannut vuosikausiin kisoissa. Noteerataan näiden kisojen kohtaaminen mukaan, jos viime kisojen lento jatkuu). Maalivahtien kohdalla laskettu kaikki ottelut:

Koodi:
maalivahdit:
Rinne, Pekka             31 v.      3.arvokisat   10 pelattua ottelua
Koskinen, Mikko          25 v.      1.arvokisat    0 pelattua ottelua
Saros, Juuse             19 v.      1.arvokisat    0 pelattua ottelua

puolustajat:
Karalahti, Jere          39 v.      7.arvokisat   35. 8+ 6=14
Hietanen, Juuso          28 v.      5.arvokisat   18. 1+ 1= 2
Mäntylä, Tuukka          32 v.      5.arvokisat   17. 0+ 1= 1
Marttinen, Jyri          31 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Korpikari, Oskari        30 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Ohtamaa, Atte            26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Lajunen, Ville           26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Kivistö, Tommi           22 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0

hyökkääjät:
Jokinen, Olli            35 v.     16.arvokisat   72.16+16=32
Kontiola, Petri          29 v.      6.arvokisat   25. 8+ 7=15
Immonen, Jarkko          32 v.      7.arvokisat   27. 4+ 8=12
Aaltonen, Juhamatti      28 v.      5.arvokisat   18. 5+ 5=10
Komarov, Leo             27 v.      6.arvokisat   23. 1+ 2= 3
Lehterä, Jori            26 v.      3.arvokisat    7. 0+ 2= 2
Savinainen, Veli-Matti   28 v.      2.arvokisat    6. 0+ 0= 0
Wirtanen, Petteri        27 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Huhtala, Tommi           26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Sallinen, Tomi           25 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Sallinen, Jere           23 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Jormakka, Pekka          23 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Pakarinen, Iiro          22 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Salomäki, Miikka         21 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0


Mukana oleva Olli Jokinen on arvokisoissa mukana 16. kerran. Ainoastaan piikkipaikkaa jakava kaksikko Ville Peltonen-Raimo Helminen (19), sekä Petteri Nummelin (17) ovat käyneet useammat arvokisat. Jokinen on pelannut suomalaisista kuudenneksi eniten arvokisaotteluita ja nousee nelossijalle näissä kisoissa, jos pelaa edes kaksi ottelua, tuossa tapauksessa edelle jää Peltosen ja Helmisen lisäksi vain Lasse Oksanen.

Suomen kaikkien aikojen arvokisojen pistepörssissä Jokinen on 9. sijalla. Viidennellä sijalla oleva Mika Nieminen on vain neljä pistettä edellä, joten tuon sijoituksen uskoisi Jokisen ottavan alkavissa kisoissa hallintaansa. Kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Jokinen on 34 maalillaan viidentenä ja Esa Peltosen hallinnoma neljäs sija on kolmen ja Lasse Oksasen pitämä kolmossija viiden maalin päässä.


Jere Karalahti on tehnyt puolustajista Suomelle kaikkiaan 13 maalia arvokisoissa joilla ylletään puolustajien maalintekijätilastossa jaetulle seitsemännelle sijalle. Koko tilaston kärkipaikkakaan ei kuitenkaan ole näiden kisojen puitteissa mahdoton tavoiteltava, sillä sitä pitää Tappara-kaksikko Timo Jutila-Pekka Marjamäki, jotka osuivat arvokisaurallaan 17 kertaa.


28 pistettä arvokisoissa nakutellut Jarkko Immonen on kahden ja Jere Karalahti neljän tehopisteen päässä nousemisesta Suomen kaikkien aikojen arvokisojen pistepörssissä 50 parhaan joukkoon, Jokisen (siis 9.), lisäksi Petri Kontiola (37.) siellä nykyjoukkueesta jo on. 20. sijaa pitävä Christian Ruuttu teki arvokisaurallaan 11 tehopistettä enemmän kuin Kontiola on nyt tehnyt, joten nappikisoilla Kontiola voi nousta jopa TOP-20:n sakkiin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Muistetaan toki sekin, että Westerlundin pitää valita pelaajansa niistä jotka eivät ole kieltäytyneet tai loukkaantuneena. Vaikea uskoa että Westerlund vasiten valitsisi heikon joukkueen ja jättäisi paljon paremmat pelaajat valmistautumaan jo kesäreeneihin.

Tottakai pitää muistaa, osa tuossa listassa olevista pelaajista oli loukkaantunut, osa kieltäytyi (esim. Kukkonen).

Kuitenkin ennen Kivistöä, Korpikaria, Lajusta, Marttista ja Ohtamaata edelle olisi menneet ainakin Heikkinen, Eronen, Pokka, Söderholm, Melart, Järvinen, Nummelin ja Ristolainen, jotka ei tietääkseni ole loukkaantuneita eikä kieltäytyneitä, saattoi tuossa listassa olla muitakin jotka vaan jätettiin rannalle.

Aivan järjettömän paskasti valittu puolustus ja kuten täälläkin on moneen kertaan sanottu, niin EHT:llakin on ollut parempia pakkikoostumuksia. Minusta tuo puolustus näyttää ihan "hyvältä" SM-liiga jengin pakistolta ja jos Karalahti sekä Hietanen jätetään pois niin ei ehkä sitäkään.

Edit: Jotenkin huvittavimpana tuolta pakistosta on tämä "nouseva nuori kyky" Oskari Korpikari 30 vuotta kun tätä ennen ei ole urallaan saanut aikaan mitään erikoista tai sellaista, että kuuluisi Suomen MM-kisajoukkueeseen. Hänen edeltä olisi löytynyt ainakin 10 parempaa tai vähintään samantasoista puolustajaa. Tässä ja Jere Sallisen joukkueeseen valinnoissa sekä Pöystin edes ringissä olemisessa ei voi olla muuta syytä kuin se, että pelaavat ensikaudella KHL-Jokereissa. Tämän joukkueen kasaamisessa on vähän samoja piirteitä kuin HIFK:n joukkueen kokoamisessa aika-ajoin.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On tämä joukkue aika poikkeuksellinen. Mukana on 14 ensikertalaista ja vastaavaa ei ole nähty pitkään aikaan. Viime vuonna oli 12 ensikertalaista, samoin vuonna 1998, muuten lukemat ovat olleet viime aikoina huomattavasti pienempi. Myös se lienee jonkin sortin ennätys, että vain viisi pelaajaa edellisen kevään MM-joukkueesta on nyt mukana kisoissa. Tällä hetkellä voi hyvin sanoa, että minkäänlaista perusrunkoa MM-joukkueen suhteen ei ole olemassa.

No, monet ovat kaiketi nyt tyytyväisiä, kun ei tarvitse nähdä niitä väsyneitä kukkosia, väänäsiä, jaakoloita, pihlströmejä, pesosia, pyörälöitä, vehasia ja muita valmennuksen "saunakavereita".
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
- SM-liigan parhaan valmentajan palkinto (kaudella 1997-98 HIFK:n päävalmentajana)
- SM-kulta ja kaksi SM-hopeaa, 18-vuotiaiden EM-kulta, kaksi 20-vuotiaiden MM-pronssia
- Olympiahopea (Vuonna 2006 Torinon talviolympialaisista Suomen maajoukkueen päävalmentajana)
- MM-pronssi (Vuonna 2006 Suomen maajoukkueen päävalmentajana)
- MM-hopea (Vuonna 2007 Suomen maajoukkueen päävalmentajana)
- Olympiapronssi (vuonna 2014 Sotshin talviolympialaisista Suomen maajoukkueen päävalmentajana)

Tämä näin Wikipediasta lainattuna. Erkka Westerlund ei valitse maajoukkueeseen pelaajia sen takia, että sattuu valmentamaan jotain v***n Jokereita seuraavalla kaudella. Olkoonkin, että itsekin olisin valintoja tehnyt eri tavalla.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Rochester hävisi juuri päättyneen ottelun 3-2 ja tippui AHL:n pudotuspeleistä. Erkka pliis, puhelin käteen ja RR kisoihin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Rochester hävisi juuri päättyneen ottelun 3-2 ja tippui AHL:n pudotuspeleistä. Erkka pliis, puhelin käteen ja RR kisoihin.

Ikäväkyllä ei taida puhelin soida, koska Erkka ei ole nähnyt RR:n pelejä tarpeeksi, ei myöskään Salomäen, mutta Salomäki on joukkueessa ja RR ei.
 
Mun mielestä tässä vaiheessa, kun valinnat on tehty ei jaksa liikaa tuhlata energiaa enää marisemaan siitä, menikö oikein vai väärin. Sehän nähdään vasta sitten, kun pelit on pelattu - ja silloinkin vain osana kokonaiskuvaa. Toki aina löytyy se yksi joka sanoo hävityn finaalin ja hopean jälkeen, että Keränen olisi tehnyt tai Ristolainen olisi pelastanut etc.

Mutta tässä vaiheessahan on kaikista mukavinta pyöritellä nyt niitä ketjuja, kun oikeasti tietää, ketä siellä tulee pelaamaan.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Hämmentävä joukkue kaikin puolin. Erityisesti puolustus. Olympiavuoden MM-kisat ovat turhia, joten ihan hyvä, että nyt on jalkeilla joukkue, jota on ainakin mielenkiintoista katsoa. Paljon pelaajia, joilla ei ole mitään kansainvälisiä näyttöjä. Eniten harmittaa Pokan tippuminen, koska Ohtamaa-Pokka olisi ollut valmis pakkipari, ja Pokka muutenkin kevään otteiden perusteella pitäisi olla Marttisen ja Korpikarin edellä. Mutta Erkka ja kumppanit valitsivat nyt näin ja antaa tosiaan pelien näyttää, miten käy. Olihan se etukäteen Sothissakin peräpää Suomen suurin heikkous ja ihan hyvin kävi. Menestys vaatii Rinteeltä jumalamodea.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Sukkamaisia valintoja jotka osin vetävät naurettavuudessaan melkein vertoja näillle lapsellisille salaliittolaisille foliokypärissään. Lukekaa välillä jotain muutakin kuin sarjiksia ja urheilulehteä. Itse olisin ottanut sisään Melartia,Magia,Ristolaista...Jotenkin pidän Pakarisen valinnasta koska asennetta löytyy.
 

Tornados

Jäsen
Valinnat ihmetyttivät minuakin mutta yritinpä kuitenkin laatia omat kenttämuodostelmani valituilla pelaajilla.

Ketjut:

Salomäki - Jokinen - Komarov
Savinainen - Lehterä - Jormakka
Huhtala - Kontiola - Aaltonen
J.Sallinen - Immonen - Wirtanen

Puolustajat:
Mäntylä - Hietanen
Kivistö - Karalahti
Ohtamaa - Lajunen
Marttinen - Korpikari

Maalivahdeissa etukäteisasetelma on varmaankin se, että Rinne on ykkönen ja Koskinen kakkonen. Itse pidän kaikkia kolmea maalivahtia ennakkoon tasaisina.

Kenttämuodostelmat eivät varmaankaan vastaa Westerlundin ajatuksia mutta valitsihan se jo joukkueenkin ihan väärin ;).
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ensimmäinen ajatus joukkueesta; eikä parempia pakkeja löydy? Muutenkaan joukkue ei oikein vakuuta. No saapi nähdä miten käy. Ehkäpä muitakaan kiekkomaita ei näin olympiavuoden mm-lätkään saa mitää iskukykyisintä jengiä.
 

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin siis kuinka huonosti pitää tosiaan viimeisissä näyttöpaikoissaan pelata että olisi mahdollista pudota porukasta, mallia Lajunen & Korpikari? Soitettiinko Melartille ja Järviselle edes?

Muutenkin vaikka olen toki automaattisesti aina ensikertalaisten puolella versus joku nähty kehäraakki, niin 14 kuulostaa silti jo aika riskihommalta; voi siis kääntyä miten päin vaan. Päälle vielä esim. "comeback-veteraani" Karalahti jolla nyt sitten hänelläkin varmaan ylimääräistä latausta puserossa, toivotaan tietysti että näyttöhalunsa ilmentyisivät vain posimielessä.

Mutta eipä taas liikaa mennä asioiden edelle, kaikki yllämainitut ja nämä JMA:t saavat toki tukkia kisaesityksillään suuni oikein huolella. Valitettavan harvoin näin on vaan aikojen saatossa käynyt. Ainoastaan se on varmaa että veskareihin ja tuomareihin ei tälläkään kertaa kaaduta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rochester hävisi juuri päättyneen ottelun 3-2 ja tippui AHL:n pudotuspeleistä. Erkka pliis, puhelin käteen ja RR kisoihin.

Rochesterin Joel Armia on muuten tässä vaiheessa AHL:n playoffien pistepörssissä sijalla 3 tehtyään viidessä pelissä tehot 3+3. Yli piste per peli -tahdilla ovat pleijareita pelanneet myös Markus Granlund ja Teemu Pulkkinen, jotka ovat tehneet neljässä pelissä pisteet 2+3 (sija 11 pistepörssissä). Näistä toki vain Pulkkisen kausi yhä jatkuu.

Rasmus Ristolainen teki viiteen peliin pisteet 0+2. MM-kisoihin valittu Miikka Salomäki ei pisteitä pelaamissaan kolmessa ottelutta tehnyt.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistetaan toki sekin, että Westerlundin pitää valita pelaajansa niistä jotka eivät ole kieltäytyneet tai loukkaantuneena. Vaikea uskoa että Westerlund vasiten valitsisi heikon joukkueen ja jättäisi paljon paremmat pelaajat valmistautumaan jo kesäreeneihin.

Tuonne sivulle 36 kokosin listausta kisajoukkueen muodostumisesta sekä myös niistä pelaajista, jotka eri syistä eivät mahtuneet mukaan. Virheitäkin tässä voi olla, mutta tällaiselta tilanne mielestäni näyttää:

Ensin MM-kisapelaajat ja sitten eri syistä poisjääneet ja -jätetyt pelaajat. Sellaiset, joilla on spekuloitu tai jotka ovat kauden aikana Suomen paidassa pelanneet. (sulkeissa loput vielä teoreettiset vahvistukset):

Maalivahdit (3): Pekka Rinne, Mikko Koskinen, Juuse Saros

Puolustajat (8+3): Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä, Jere Karalahti, Atte Ohtamaa, Tommi Kivistö, Ville Lajunen, Jyri Marttinen, Oskari Korpikari/ Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Olli Määttä

Hyökkääjät (14+5): Olli Jokinen, Juhamatti Aaltonen, Petri Kontiola, Jori Lehterä, Leo Komarov, Jarkko Immonen, Pekka Jormakka, Veli-Matti Savinainen, Petteri Wirtanen, Tommi Huhtala, Tomi Sallinen, Jere Sallinen, Iiro Pakarinen, Miikka Salomäki/ Joel Armia, Erik Haula, Mikael Granlund, Jussi Jokinen, Teemu Selänne

------------------------
Loukkaantumisen takia sivussa: Sami Lepistö, Ossi Väänänen/Teemu Hartikainen, Jesse Joensuu, Antti Pihlström, Juuso Puustinen, Aleksander Barkov, Jarno Koskiranta, Tuomas Kiiskinen, Ossi Louhivaara, Sakari Salminen, Valtteri Filppula

Kieltäytyi kisoista: Topi Jaakola, Mikko Mäenpää, Lasse Kukkonen/Sean Bergenheim, Lauri Korpikoski, Mika Pyörälä, Tuomo Ruutu, Oskar Osala

Ei kelvannut Westerlundille NHL:stä/AHL:stä: Kari Lehtonen, Antti Niemi, Karri Rämö, Sami Aittokallio, Joni Ortio/Rasmus Rissanen, Jani Hakanpää, Joonas Järvinen, Ilari Melart/ Ville Leino, Joonas Nättinen, Markus Granlund

Lopetti maajoukkueuransa: Sami Salo, Kimmo Timonen

Putosi kisajoukkueesta viimeisen leirivaiheen aikana: Ville Pokka/Michael Keränen, Juha-Pekka Hytönen, Teuvo Teräväinen, Eetu Pöysti

Pelasi kauden aikana maajoukkueessa, muttei kelvannut mukaan: Niko Hovinen, Jussi Rynnäs, Ville Kolppanen, Atte Engren/ Janne Jalasvaara, Mikko Kousa, Teemu Laakso, Petteri Nummelin, Anssi Salmela, Tommi Taimi, Esa Lindell, Kristian Näkyvä/ Joonas Donskoi, Jonas Enlund, Niklas Hagman, Joonas Kemppainen, Ville Koho, Toni Koivisto, Jesse Mankinen, Olli Palola, Janne Pesonen, Toni Rajala, Teemu Ramstedt, Jani Tuppurainen, Miika Lahti, Joel Mustonen

Joitain nimiä, joita on heitelty esiin, muttei valittu kertaakaan koko kauden aikana maajoukkueen mukaan: Tomi Karhunen, Juha Metsola, Petri Vehanen, Teemu Eronen, Ilkka Heikkinen, Kai Kantola, Jani Lajunen, Teemu Laine, Tommi Santala, Antti Miettinen, Niko Kapanen


Loppuun haluaisin sanoa saman, minkä ProCoach jo yllä totesi. Erkka on lyönyt valmentajaurallaan sen verran kovat näytöt pöytään, että itse en uskalla valintoja sen kummemmin kritisoida. Kaveri vaan tuntuu tietävän, mitä tekee. Eri asia sitten joillain raimohelmisillä, sakkepietilöillä ja rauliuramoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Miten hyvin Ristolainen oikeasti sitten pelasi? Hänellähän oli ottelumäärään suhteutettuna runkosarjassa Buffalon, NHL:n paskimman joukkueen, toiseksi huonoin tehotilasto ja pakeista kaikkein surkein. Minusta tuo ei kovin mairittelevaa kuvaa anna. Osaako joku selittää mistä tuossa on kyse? Sattumasta, tason riittämättömyydestä vai siitä, että hän pelasi poikkeuksellisen vaikeita minuutteja?

Tämä on kyllä ensimmäinen kerta, kun näen jonkun argumentoivan ottelumääriin suhteutuilla tehotilastoilla. Varsinkin, kun samalla jätät kauniisti huomioimatta sen tosiasian, että Buffalon kolme kovimman profiilin puolustajaa (Ehrhoff, Tallinder ja Myers) olivat kaikki absoluuttisilta luvuiltaan reilusti Ristolaista pahemmin miinuksella.

Tarkastellaanpa hieman tätä logiikkaa tarkemmin. Näinhän olemme nimittäin pakotettuja päättelemään, että Jamie McBain oli Ehrhoffia, Myersia sekä Tallinderia parempi puolustaja (eritoten omaan päähän). Tallinder kuitenkin sentäs valittiin Ruotsin olympiajoukkueseen ja Ehrhoffkin olisi ollut Suomen pakiston ykkösnimi Sotshissa. Myers myös valittiin Kanadan joukkueeseen nyt tuleviin MM-kisoihin. Ja jokainen McBainin pelaamista katsellut voi helposti todeta, että kyseessä oli puolustuspäähän joukkueen yksi heikoimpia puolustajia.

Samoin tuo pakottaa meidät päättelemään, että John Scott oli Buffalon parhaimpia pelaajia puolustuspäähän - selvästi parempi kuin esim. Drew Stafford.

Muutenkin on ihan jääkiekkotilastojen perusasioita, että huonossa joukkueessa tilastoilla on taipumus olla huonompia kuin hyvässä joukkueessa. Plusmiinustilaston kannalta tällä erityisesti on iso merkitys. Jos joukkueen maalisuhde on 50 pakkasella verrattuna siihen, että se olisi 50 plussalla, on tällä luonnollisesti aika iso vaikutus pelaajien lukemiin.

Ristolaisen osalta olen näissä maajoukkueketjuissakin eritellyt syitä moneen kertaan, mutta joillain näyttää olleen huono muisti. Hänhän pelasi noin 20 ensimmäistä ottelua Rolstonin valmentaesssa. Nolanin tultua, minkä jälkeen joukkueen pelin taso nousi selkeästi ja pelaajien tilastot myös paranivat, Ristolainen laitettiin yhdessä Larssonin sekä Pysykin kanssa Rochesteriin. Kevin Devine erikseen haastattelussa totesi, että peliotteidensa perusteella Ristolainen olisi voinut aivan hyvin jatkaa ylhäällä, mutta halusivat siinä tilanteessa nuo nuoret pois häviävästä ympäristöstä. Ei myöskään pidä unohtaa tuota muistaakseni noin 40 ottelun rajaa, jonka jälkeen Ristolaiselta olisi lähtenyt yksi tai kaksi RFA-vuotta, millä on iso merkitys Buffalon tulevaisuuden kannalta.

Tiedän, että Venäjällä ollaan sen verran kehityksestä jäljessä tässäkin suhteessa, että siellä ei näitä adv. statseja kirjata tai niiden päälle mitään muutakaan ymmärretä. Kuitenkin sen verran voi sanoa, että alkukauden hän siis pelasi pääosin Mike Weberin parina kolmosparissa. Rolston kuitenkin jostain syystä (mikä lopulta johti hänen osaltaan kirveen iskuun) peluutti pakkiparejakin hyvin tasaisesti, jolloin kaikkien parien QoC-corsi oli hyvin samoissa lukemissa (tarkoittaen, että kaikki parit pelasivat keskimäärin yhtä haastavia minuutteja). Nolanhan sitten muutti puolustajienkin peluutusta selkeästi, mutta Ristolainen pelasi hänen alaisuudessaan pääosin Ehrhoffin kanssa vastustajan parhaita vastaan. Ehrhoff tietenkin on kovan tason puolustaja, ja eritoten pystyy kantamaan kiekollista vastuuta lähes yksin. Siinä mielessä Ristolaisella oli Weberiin verrattuna aivan eri tason pari. Tämä ei silti muuta sitä tosiasiaa, että hän tuossa roolissa pelasi hyvin. Tämän on todennut niin Nolan, Numminen, Devine sekä Murraykin. Joku voi olla toki eri mieltä, mutta itse en ole törmännyt. Valtaosan muiden pelaajien tilastoja "korjasivat" nuo joukkueen selkeästi parantuneet otteet Nolanin tulon myötä, mutta Rochesteriin lähetettyjen osalta ei tietenkään samaa päässyt käymään.

Ei Ristolaisen peli tietenkään mitään täydellistä ole, koska NHL:ssäkin pelaa vain kourallinen puolustajia, joiden voidaan oikeasti sanovan pelaavan virheetöntä peliä isoilla minuuteilla parhaimpia vastaan. Buffalossa tällaisia puolustajia ei ole yhtäkään kappaletta.

Ja koska tämäkin kaikki on kuitenkin vain värilasien kautta kerrottua fanipoika-settiä, niin asiaan kannattaa koittaa perehtyä jotakin "objektiivisempaa" kautta, jottei nyt ihan alkeellisen tilasto"analyysin" ja omien mutujen varaan asiassa sentään jäisi.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ei tästä nyt niin pitkä aika ole edes siitä kun u-20 MM-kisat pelattiin. Ristolainen johti loppuottelussa kapteenin lailla joukkueen toki mestaruuteen mutta matkalla sinne pelasi pari aivan sysipaskaa peliä, tämä on monelta unohtunut näköjään. Sillä tasolla (junioreiden kisat) NHL-pakin pitäisi pystyä perusvarmaan esitykseen ottelusta toiseen mutta Ristolainen on vielä aivan liian epävarma miesten karkeloihin ja voi sulaa aivan totaalisesti paineen alla.

Kasvakoot vielä korkoa ennen kisakonetta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaj Kunnas muistutti Aamu-TV:ssä taikauskoisten iloksi siitä, että molemmilla aiemmilla kerroilla, kun Pekka Rinne on ollut MM-kisoissa, Suomi on pudonnut puolivälierissä.

Toki vielä merkittävämpi taika on Tuomo Ruudun ällistyttävä arvokisatilasto. Laskin Suomen tilastot Tuomo Ruudun kanssa ja ilman Ruutua miehen ensimmäisistä arvokisoista (World Cup 2004) lähtien. Tuon jälkeen Suomi on pelannut kaikkiaan 13 arvokisat. Saldo on Ruudun kanssa 7/7 (mitalit/kisat) ja ilman Ruutua 1/6.

Lisäksi Ruudulla tietysti vielä yksi mitali alle 18-vuotiaista ja kolme alle 20-vuotiaista. Huikea saldo, 11/11.

Ei silti, erinomainenhan tuo Suomen kokonaissaldo 8/13 viimeisen noin 10 vuoden ajalta on. Tämä nyt vaan taikauskoisten hassutteluksi, eli melkoinen talismaani tuo Ruudun Tuomo.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei tästä nyt niin pitkä aika ole edes siitä kun u-20 MM-kisat pelattiin. Ristolainen johti loppuottelussa kapteenin lailla joukkueen toki mestaruuteen mutta matkalla sinne pelasi pari aivan sysipaskaa peliä, tämä on monelta unohtunut näköjään. Sillä tasolla (junioreiden kisat) NHL-pakin pitäisi pystyä perusvarmaan esitykseen ottelusta toiseen mutta Ristolainen on vielä aivan liian epävarma miesten karkeloihin ja voi sulaa aivan totaalisesti paineen alla.

Kasvakoot vielä korkoa ennen kisakonetta.

Tätä asiaahan käsiteltiin silloin jo.

Hänellähän oli takana reilusti yli kuukauden tauko pelaamisesta ja kontaktiharjoittelusta aivotärähdyksen vuoksi. Hänethän oltiin nimetty myös joulukuun EHT-turnaukseen, mutta aivotärähdysoireiden vuoksi ei lopulta siihen osallistunut. Pelituntuman puute yhdistettynä kovaan haluun ottaa vastuuta ja johtaa joukkuetta johti ylipelaamiseen monessa kohtaa. Tsekki-pelin hän pelasi myös kuumeessa, mikä nyt ei voi olla näkymättä otteissa.

Ristolainenhan on pelannut jo kolme täyttä kautta miesten pelejä, enkä minä ainakaan hänen sulamisistaan ole viitteitä saanut. Toki playoffeja hän on pelannut ainoastaan nyt Rochesterissa, mutta ei kyllä mistään sulamisista voida puhua, vaikka yksi heikko ottelu (muun joukkueen ohella) mukaan mahtuikin. Muuten hän pelasi vahvaa peliä ollen joukkueen selkeä ykköspuolustaja, virheitä toki mahtui mukaan hyvissäkin peleissä.

Mielestäni nuo nuorten kisat olivat ihan selkeä näyttö juurikin hänen henkisestä vahvuudestaan. Kovien odotusten kanssa tultua ja pelattua pari peliä penkin alle, mies ei vajonnut mihinkään, vaan nousi tasollensa juuri silloin, kun sitä eniten tarvittiin.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Hieno tuhkimotarina u-20 sankarin ympärille on kehittynyt mutta (minun mielestäni) ei reilun kuukauden tauko pitäisi romahduttaa tasoa noin pahasti. Varsinkaan kun pelityyliltään Ristolainen edustaa Pentti Peruspuolustajaa eikä Kung Karlssonia. Vähän siivoaisi vain sivuun vastustajien 70kg juniorihyökkääjiä ja pelaisi perusvarmoja syöttöjä mutta niissä otteluissa ei toiminut yksinkertaisesti mikään. Lähinnä halusin nostaa esiin sen, että Westerlund on voinut tehdä jotain johtopäätöksiä niistä esityksistä mutta mistä sitä tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös