MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 194 110
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Siis mitä ihmettä, Keränen ulkona? Miksi?

Kyllähän näistä valinnoista paistaa läpi kohtuullisen selkeästi se mitä joukkuetta Westerlund ensi kaudella valmentaa.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämähän on Westerlundilta ja Kurrilta selkeä Jokereiden PR-tempaus. "Tulkaa katsomaan Jokereiden KHL-pelejä, meillä pelaa näin ja näin monta Suomen MM-pelaajaa"
Tämä. Olisin lainannut allekirjoitukseksi jos olisi mahtunut. Aivan järkyttävä joukkue ja läpinäkyvää toimintaa valitsijoilta. Toivottavasti jättävät pientä takaovea auki mm. Määtälle ja MG:lle/Haulalle. Mikko Koivua en usko näissä höntsissä näkeväni.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
miten kolmikko Marttinen, Lajunen ja Korpikari ovat menneet Pokan ohi.

Marttinen pelasi koko turnauksen ykkös av-parissa. Mielestäni Marttisella on selvä rooli fyysisenä pakkina tuossa joukkueessa. Etenkin kun katsoo pois jäävien pakkien listaa.. Väänänen, Kukkonen, Jaakola jne. Samoin näyttäisi olevan Korpikarilla. Lajusta on vaikein ymmärtää.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jos jotain kokoonpanoa voisi arvuutella. Veikkaisin että Jokisen Olli on halunnut vierelleen voimahyökkääjät, Petri Kontiolan ketjusta taas tulee kiekollisempi. Joukkueessa on niin paljon ei-niin-kiekollisia hyökkääjiä että Komarov saanee enemmän vastuuta hyökkäyspäässä kuin aikaisemmin maajoukkueessa, ja pelaa enemmän sen kaltaisessa roolissa kuin seurajoukkueessaan. Salomäki on jo kerran tuonut maajoukkuepaidassa mitalin Minskistä joten eiköhän historia toista itseään!

Ykkös- ja kakkosketjun paikat voi heittää kummin päin haluaa.

Lehterä - Kontiola (A) - Aaltonen
Mäntylä - Hietanen

Komarov (C) - Jokinen (A) - Salomäki
Ohtamaa - Karalahti

Jormakka - Immonen - Pakarinen
Korpikari - Lajunen

Savinainen - Wirtanen - Huhtala
Kivistö - Marttinen

Salliset ylimääräisinä.

Rinne
Koskinen
Saros

Puolustus on kyllä ihan paska siihen verrattuna mitä kuukausi sitten ajateltiin. Jaakola, Mäenpää, Kukkonen, Lepistö, Ristolainen, Väänänen ja muut olisi olleet kyllä joukkueessa ennen (melkein) ketään noista valituista jos olisivat vain tulleet. Mutta ei auta itkeä kavereiden perään, sillä mennään mitä on. Ainakin meillä on helvetin hyvät maalivahdit taas, ja vielä paljon parempi roolituskin kuin Olympialaisissa, kun on selkeä ykkösveskari, kakkosveskari ja oppipoika.
 
Viimeksi muokattu:

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Minä, me, Leijonat.

Mielenkiinto kisoja kohtaan kasvoi eksponentiaalisesti. Haluan todellakin nähdä, miten tämä ryhmittymä suoriutuu.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei muutamilla olisi paikkaa kisoissa ilman sopparia khl narreihin. Kylmä fakta...voin pahoin!!

Ketkä ovat nämä pelaajat? Itse laskin, että MM-joukkueessa neljällä on sopimus KHL-Jokereihin. Kaikki nämä muuten olivat Maikkarin studiotiiminkin kisajoukkueessa. Ilmeisesti hekin ovat jotain Narrien kätyreitä.

Ja mites se Pöysti nyt sitten pudotettiin, jos kerta KHL-Narreja suosittiin?
 

Kameleontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
En jaksa paljoa tästä kokoonpanosta marista. Kärkiketjuihin oli sen verran paljon tunkua, että ymmärrän Teräväisen ja Keräsen ulosjäännin. Alemmissa ketjuissa heille ei kuitenkaan olisi käyttöä. Hyökkäyksestä plussaa siitä, että Salomäki on mukana. Tuli kyllä todellisena yllätyksenä, mutta tykkään! Hyvä kausi takana ja olihan hän jo viime vuonna leirityksellä. Btw, monet puhuu siitä, että hänellä ei olisi A-maaotteluja takana, mutta eikös niitä tuolla leirityksellä tullut?

Puolustus ei nyt kuitenkaan ole kovin piristävän näköinen. Okei, luovuin jo siitä ajatuksesta kauan aikaa sitten, että se olisi oikeasti hyvä. Olisin ottanut siihen AHL-pakit Melartin ja Järvisen (vaikka nyt ajattelenkin, ettei takeita heidän tasostaan kieltämättä ole). Ja Kukkonen totta kai olisi kelvannut. Oikea marisemisen aiheeni on se, että Pokka jätettiin kisakoneesta. Pelasi mielestäni hyvää peruspeliä. Ei isoja silmiinpistäviä virheitä. Toisin kun Lajusella, josta sanoin jo tämän päivän peliä katsoessani, että hän olisi ensimmäinen, jonka jättäisin joukkueesta. Eli vaihtaisin hänet ehdottomasti Pokkaan.

Mutta ei vo mitään, näillä mennään. Eiköhän Erkka tiedä, miten rakennetaan joukkue.
 
Suomen joukkue Minskin MM-kisoissa 2014:

Maalivahdit:
Mikko Koskinen
Pekka Rinne
Juuse Saros

Puolustajat:
Juuso Hietanen
Jere Karalahti Jokerit
Tommi Kivistö
Oskari Korpikari Jokerit
Ville Lajunen Jokerit?
Jyri Marttinen
Tuukka Mäntylä
Atte Ohtamaa Jokerit?

Hyökkääjät:
Juhamatti Aaltonen
Tommi Huhtala Jokerit
Jarkko Immonen
Olli Jokinen
Pekka Jormakka Jokerit?
Leo Komarov
Petri Kontiola
Jori Lehterä
Iiro Pakarinen
Jere Sallinen Jokerit
Tomi Sallinen
Miikka Salomäki
Veli-Matti Savinainen
Petteri Wirtanen

Lähde: Leijonat.fi
Boldaukset omia. Eihän tuo nyt mitenkään suhmuroinnilta näytä... Menikö edes oikein kaikki? Olikos T.Sallinen johonkin Ruotsiin menossa Jokereiden sijaan? Eikä kukaan veskareista ole narri?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pakkien suhteen pitää katsoa roolitusta josta Erkka itsekin puhui. Sen takia Pokkakin jäi sivuun. Sen jälkeen asiaa pitäisi katsoa kuka oli vähiten paskin pakki näistä rajatapauksista 4viikon jaksolla, ja poimia ne kisoihin. Mielestäni ei niin paskoja -kategoriaan menevät Marttinen ja Korpikari ennen esim. Lajusta.

Kivistön ennakkoluulottomasta pelaamisesta ja valinnasta joukkueeseen plussa Erkalle.

Sellainen huomio vielä että Savinainen on koohottanut reiluun 20leijonapeliin 9+2 tehot.
 
Viimeksi muokattu:

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Kun tuota julkaistua joukkuetta katsoo, niin ekana tulee mieleen, miksi kummassa tämä pilipaliturnaus pitää pelata pari kuukautta olympialaisista? Se on ihan sama kenet Erkka olisi joukkueeseen valinnut, lista olisi joka tapauksessa näyttänyt melko surulliselta.

Vaikka varmaan jokaisen Suomen pelin katsonkin, säilyy 'ihan sama paljon päättyy'-tunne sinne välieriin asti.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Teräväisen poisjättämisen ymmärrän, sillä nähdäkseni Teuvon aika ei vaan ole vielä. Väläyttelee paikoitellen todella komeasti, mutta tasaisuutta tarvittaisiin otteisiin lisää. Hieno ura rapakon takana edessä ja maajoukkueen runkopelaajia Teuvo tulee kyllä olemaan.

Keränen olisi vastaavasti ainakin omissa papereissani mahtunut joukkueeseen jomman kumman Sallisen tai Savinaisen edellä. No, kai Erkka ajatteli tässä kohtaa pelata safetya, koska Sallisten ja Savinaisen kohdalla valmennusjohto tietää mitä saa (tunnollista oman pään peliä ja puukätistä koohotusta). Keränen taas olisi ollut enemmän kysymysmerkki, mutta itse olisin sen kortin ollut kyllä valmis katsomaan. Salomäen valinta oli ihan mukava yllätys, näköjään AHL:stä voi päästä kisoihin ilman leiritystä. Toisaalta vähän ihmetyttää Salomäen valinta ennen Markus Granlundia, joka pelasi mielestäni huomattavasti paremman kauden kuin Salomäki. Ehkä Erkka ajattelee Salomäen sopivan paremmin laidalle (sentteriosastolla tungosta) kuin nuoremman Granlundin.

Pakistoa läpikäydessä ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Sinänsä ymmärrän Pokan jättämisen pois lopullisesta joukkueesta, koska nuorukaisen otteet ovat todennäköisesti pitkän kauden seurauksena heikentyneet aika radikaalistikin kevään aikana. Toisaalta kun katsoo tuota bottom-4:sta (Lajunen, Korpikari, Marttinen ja Kivistö) niin olisihan tuonne yksi Pokka mahtunut helposti mukaan, Järvisestä puhumattakaan (Melartiakin voisi harkita). Ristolaistahan tuo kaipaa, mutta ei Rassekaan mikään messias (vielä) ole.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Aika mielenkiintoista itkuvirttä täällä lauletaan Westerlundista ja Jokereista ennen kuin peliäkään on pelattu. Westerlund valmentaa tällä hetkellä Suomen maajoukkuetta ja valitsi pelaajansa sen mukaan minkälaista pelitapaa lähtee viemään Minskiin. En kritisoi Westerlundia pelaajavalinnoista, ainakaan hyökkäjien osalta. Ehkä voisin kritisoida varman päälle ottamisesta, tällainen välivuosi voisi olla ihan hyvä kokeilla uusien naamojen sisäänajoa kun panoksena ei ole juuri mitään.

Fakta on se, että kun kieltäytymisiä on jonkin verran ja näyttää siltä, että NHL-vahvistukset ovat nyt katsottu niin mielestäni sopivimmat pelaajat ovat nyt mukana kisoissa. Ei yksi Teräväinen tai pehmeä Keränen olisi Suomen tulevaa maalinteko-ongelmaa ratkaissut. Eihän siihen ikinä pystynyt mm. Salminenkaan. Taktiikka näyttää melko selkeältä: energistä ja erittäin tiivistä viisikkona pelaamista. Puolustaminen koko kentän voimin on kaiken a ja o ja toivotaan, että Rinne viimeisenä lukkona hoitaa. Joukkueessa on nyt kaikki kamppailuvoimaisimmat hyökkääjät, joilla on ehkä jotain annettavaa hyökkäyspäässäkin ja turnauksen loppusijoitus tulee ratkeamaan pitkälti sillä miten hyvin puolustusvoittoinen pelitapa on iskostunut pelaajille ja miten hyvin se on toteutettu. Mitään kovin viihdyttävää lätkää ei välttämättä kannata odottaa.

Puolustuksen osalta ihmettelen todella paljon Lajusen valintaa. Pokka on pelannut mielestäni hyvin ja AHL:sta olisi tosiaan ollut tarjolla isoa ja ilkeää, oman maalinedustan puhtaanapitävää pelaajaa. Noh, näillä mennään, Erkan AHL-peikko oli jo entuudestaan tiedossa joten ei yllätä. Ehkä takaportti vielä auki Ristolaiselle? Ehkä ei.

Iso peukku Saroksen valinnalle. Se on kuin rahaa pistäisi pankkiin, ottaa nuori ja todella lahjakas maalivahti haistelemaan koppitunnelmaa ja treenaamaan MM-jäillä. Vielä isompi peukku tiedossa jos Saros saisi yhden ottelun startata jotain heikkoa maata vastaan.

Näillä mennään. Luotan siihen, että Erkka tietää mitä tekee. Meni syteen tai saveen.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Lajunen kyllä oli heikko tässä turnauksessa joten ihmetyttää mitä Erkka tuossa näki. Keränen tehnyt hyvällä prosentilla maaleja ja vielä ratkaisi rankkareissa, joten mitähän sen olisi pitänyt tehdä lisää? Ymmärrän, että Erkka voi selittää poisjättämisen roolituksilla, mutta miksi ihmeessä Keränen otettiin mukaan näyttöjä antamaan, kun selkeästi sitä ei oltu funtsittu kisoihin ollenkaan.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Lajunen kyllä oli heikko tässä turnauksessa joten ihmetyttää mitä Erkka tuossa näki. Keränen tehnyt hyvällä prosentilla maaleja ja vielä ratkaisi rankkareissa, joten mitähän sen olisi pitänyt tehdä lisää? Ymmärrän, että Erkka voi selittää poisjättämisen roolituksilla, mutta miksi ihmeessä Keränen otettiin mukaan näyttöjä antamaan, kun selkeästi sitä ei oltu funtsittu kisoihin ollenkaan.

Ehkä Erkka halusi vielä nähdä omin silmin Keräsen kamppailupelaamista kun taso on pykälän kovempi kuin kotoinen liiga. Eihän se kummoista ollut ja mies oli pienistä tönäisyistä katollaan kuin Granlund tulokaskaudella NHL:ssa. Ei tämä jengi tule maalintekokilpailuja voittamaan vaan kurinalaisella, puolustusvoittoisella pelillä.
 

ipaz

Jäsen
Tämä on aina yhtä hienoa, tai säälittävää, kun nojatuolimanagerit Karjala-lippikset päissään haukkuvat valinnat ennen kun jätkät on kertaakaan tällä kokonaisuudella yhdessä edes pelanneet.

Suomen maajoukkueessa on jo vuosia keskitytty tekemään Joukkuetta ja sillon osa helvetin hyvistäkin pelaajista putoaa pois. Muistaakseni Leijonat ovat lähes poikkeuksetta kasvaneet kisojen aikana altavastaajista ehdottomaksi mitalisuosikeiksi. Ja isoin syy on ollut joukkueen yhtenäisyys.

Älkää nyt olko noin saatanan negatiivisia.

"Nobody really cares if you are miserable, so you might as well be happy".
 

Bacon

Jäsen
Eli joukkue oli siis tässä. Pieni mahdollisuus on parantaa joukkuetta NHL-pelaajilla, mutta AHL:stä ei tule ketään. Noh eihän näitä ennenkään ole paperilla ratkaistu, mutta olisihan Keräsen ja Pokan valinnat kisoihin tuoneet ainakin mielenkiintoa enemmän. Ei niitä valitessa olisi hävitty yhtään mitään. Mutta turha se varmaankaan on valittaa, kun ei tilanne valittamalla parane. Näillä mennään ja toivotaan parasta.

Linkki YLE:n sivulle.
 
Miten se tuntuu, että joka vuosi menee heikommaksi nämä MM-joukkueet.
Viime vuoden joukkueen julkistamisen aikaan olisi voinut heittää vitsillä, että hei, missä on Tommi Kivistö, Jere Sallinen ja Iiro Pakarinen? No, tänä vuonna ne on sitten joukkueessa.

Tuleeko sitten NHL:stä vielä joku, ehkä, mutta taas kovin laihaa tuo NHL-pelaajien mukana olo, ihme kyllä Jokinen tulee mukaan vaikka on tosiaan ilman sopimusta. Herännyt viime vuosina siihen, että pitää nyt nauttia ja osallistua kun on vielä muutama kausi uraa jäljellä.

Tuosta ryhmästä puuttuu taitoa. Ja kokemusta. Ja johtajuutta.
Lista niistä joiden olisi pitänyt olla joukkueessa, mutta eivät eri syistä ole, on erittäin pitkä.
 

ipaz

Jäsen
...mutta miksi ihmeessä Keränen otettiin mukaan näyttöjä antamaan, kun selkeästi sitä ei oltu funtsittu kisoihin ollenkaan.

Siis mitä ihmettä? Keränen on kuitenkin vielä nuori kaveri, myöhään kypsynyt ja vailla maajoukkuekokemusta. Tottakai hyvin pelaavaa jätkää pidetään mukana jotta oppii tuntemaan ihmiset ja tavat tulevaisuutta ajatellen. No mutta jonkun mielestä ei kannattais ilmeisesti turhaan vaivata. Kesä ja golf ja kaikkea...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ainahan leijonat venyy jonkinmoiseen suoritukseen, oli nimilista mitä tahansa. Kyllähän se jotain kertoo tämän turnauksen kiinnostavuudesta, kun kaksi liigan kärkipelaajaa eivät koe olevansa riittävän motivoituneita(Kukkonen, Pyörälä). Olisin noita kahta mielellään kyllä siellä seurannut, mutta alkaahan heilläkin jo ikää olemaan ja pitkä kausi takana. Salomäki toki kiva nähdä joukkueessa.

Saapa nähdä, ehkä oma mielenkiinto tässä(kin) turnauksessa kohdistuu enemmän taas noiden nousevien/haastavien maiden otteisiin Sveitsin johdolla. Vaikka kaippa se Sveitsi jo voidaan laskea suurten joukkoon.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mitähän mieltä tästä olisi?

Toisaalta ihan jees meininki kun on "nimetön" joukkue ja saa nähdä uusia pelaajia mömmömmeissä.

Nyt pitää löytää varmoja tehoja Lehterältä, Konnalta, Immosjakelta ja Aaltoselta.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ihan perus Möm Möm jengi. Roolitettu hyökkäys. Kahdella ekalla ketjulla maalintekovastuu, kaksi muuta kenttää jauhaa nolla nollaa.

Pakisto on kädetön, mutta eipä se Kulta-Bratislavan pakistokaan hurraa huutoja aiheuttanut.

Maalivahdit on kisojen eliittiä. Todennäköisesti kisojen paras maalivahtikolmikko.

Pelitapa, sitoutuminen, erikoistilanteet.

Leijonat on taas kova jengi, nimilistasta huolimatta. Neljän sakissa sanon ma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös