MM-kisat 2014: Voimasuhteet

  • 18 833
  • 63
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Olympiakisoihin tuli avattua voimasuhdeketju, joten avataan MM-kisoillekin. Kokoonpanot täydentyvät hiljalleen, joten pientä spekulaatiota jo pystyy käymään joidenkin maiden mahdollisuuksista.

Vaikuttaisi siltä, että tällä hetkellä ainakin Saksa, Latvia ja Slovakia ovat kärsimässä pahoja menetyksiä ja ovat lähtemässä kisoihin "B-maajoukkueillaan". Isäntämaa Valko-Venäjä on saamassa jalkeille suurimmalta osin ihanteellisen kokoonpanon, jos viime metreillä ei tule erityisempiä poisjääntejä. Kazakstanin nippu vaikuttaa alustavasti paremmalta kuin vuosiin. USA on nimennyt paljon nuoria pelaajia ja Kanada lähtee todella "nimettömällä" joukkueella kisoihin. Ruotsi, Suomi, Venäjä ja Tshekki ovat vielä koontivaiheessa, mutta NHL-pudotuspelit verottavat näistä monelta vahvistuksia. Siinä nyt muutama suhteellisen mielenkiintoinen heitto.

Katsellaan, millaisia kokoonpanoja sieltä tupsahtelee. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Valko-Venäjällä yllättävän moni maa osallistuu kisoihin ns. varamiehityksellä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kanada lähtee todella "nimettömällä" joukkueella kisoihin.

Heh. On tuo Kanadan materiaali vaan valtava mistä valita. Tuostakin suurelle yleisölle melko nimettömän joukkueen hyökkääjistöstä on suurin osa puhkaissut tällä kaudella 20 maalin rajan. :D
 

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
Vaikuttaisi siltä, että tällä hetkellä ainakin Saksa, Latvia ja Slovakia ovat kärsimässä pahoja menetyksiä ja ovat lähtemässä kisoihin "B-maajoukkueillaan".

Saksa lähtee kyllä aikalailla A-joukkueellaan, sama runko on ollut kasassa jo monta vuotta. NHLn puolelta on vielä mahdollisuus saada Thomas Greiss mukaan joten ei tässä mikään kriisin paikka ole.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Saksa lähtee kyllä aikalailla A-joukkueellaan, sama runko on ollut kasassa jo monta vuotta.

Runko voi olla kasassa ollut, onhan monella muullakin. Mutta jos poisjääntejä ovat Christian Ehrhoff, Alexander Sulzer, Michael & David Wolf, Andre Rankel, Christoph Ullmann, Konrad Abeltshauser, Tobias Rieder ja Dennis Endras (mahdollisesti NHL:n puolelta myös molemmat tai toinen kassareista), voi kyllä huoletta puhua B-maajoukkueesta. Ainakin olen ymmärtänyt, että näistä nimistä kaikki olisivat mahtuneet mukaan ja monet näistä olisivat olleet ihan avainpelaajia.

E: Voi olla, että unohdin jonkun nimen - saa lisätä, jos keksii.
 

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
voi kyllä huoletta puhua B-maajoukkueesta.

No ei kyllä voi, nämä ovat kuitenkin Jääkiekon mm-kisat, eivät olympialaiset. Esimerkiksi Abeltshauser ja Rieder ovat lupaavia pelaajia mutta eivät ole osoittaneet arvoaan vielä miesten tasolla. Ei pistetä puuroja ja vellejä nyt sekaisin tässä keskustelussa, suurin osa Saksan A-ryhmästä on kasassa joten väite B-ryhmästä on lähinnä surkuhupaisa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ei pistetä puuroja ja vellejä nyt sekaisin tässä keskustelussa, suurin osa Saksan A-ryhmästä on kasassa joten väite B-ryhmästä on lähinnä surkuhupaisa.

Pakkoko nyt on jankata? Sama se millä termillä sitä haluat kutsua, Saksa ei saa parhaita mahdollisia mukaan ja se tässä nyt on pointtina. Oli se sitten A- tai B-maajoukkue, niin menetyksiä ovat kokeneet ja nuo nimet olisivat vahvistaneet joukkuetta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Nyt kun alkaa selviämään se millä kokoonpanoilla kisoihin lähdetään voitaneen lähteä väsäämään jonkinlaista rankingia. Idea olisi järjestää joukkueet siihen järjestykseen kuin he tulevat sijoittumaan:

1. Venäjä - Huikea materiaali, olympialaisten kyykkäys takaraivossa, nyt "kosto" MM-kisoissa
2. Suomi - Ollut koko kauden olympiakisoja myöten hyvässä iskussa, välillä jopa hyvin raajarikkoisella materiaalilla
3. USA - Ennakkoluuloton ryhmä muutamalla kovalla nimellä varustettuna
4. Tsekki - Yllättävän kova nippu tulossa kisoihin, kasvojen pesun paikka
5. Ruotsi - kieltäytymisiä tullut jälleen kerran paljon, vaikeaa tulee ilman sedinejä ja erikssoneja
6. Kanada - Kokeilupitoinen ryhmä, MM-kisoissa menestys viime aikoina masentavaa
7. Sveitsi - Viime kauden hopea on nyt muisto vain, yllätysvalmis, mutta saattaa romahtaa kuten Sotshissa nähtiin
8. V-Venäjä - Kotiyleisön edessä pudotuspeleihin, tämän jälkeen odotellaan "tommy saloja" tai muita ihmeitä, ei asiaa mitalipeleihin
9. Slovakia - Sotshissa pettymys ja pitkin kevättäkin ailahteleva joukkue
10. Norja - Materiaali liian kapea, liikaa poissaoloja, ei vain Norjan taso kestä näin paljoa kieltäytymisiä/loukkaantumisia
11. Tanska - Täysi mysteeri, saattaa mennä pitkällekin, voi myös joutua vääntämään sarjapaikastaan
12. Kazakstan - Rautaisen valmennuksen alaisuudessa välttää putoamisen, yllätysvalmis, mahdollisuudet jopa pudotuspeleihin, vaikka todennäköistä se ei olekaan
13. Saksa - Junnaa paikoillaan ja samaan aikaan muut maat ottavat askelia eteenpäin, vaikeat kisat tulossa jälleen, ei siitä niin kauaa edes ole kun maa pelasi pronssiottelussa
14. Latvia - Sotshissa otteet positiiviset, niin tosin oli kusinäytteetkin, harjoituspeleissä vaisu
15. Ranska - potentiaalia on, mutta liian kova on paikka, ei tule putoamaan koska Italia putoaa
16. Italia - putoamisehdokas nro. 1, mielestäni selkeästi heikoin nippu kisoissa, ja siis hyvin selkeästi

Katsotaan miten veikkaukset osuu.
 
Viimeksi muokattu:

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Veikkaan Suomen, Ruotsin ja Tshekin olevan vahvoilla tässä turnauksessa. Kaikki saavat kasaan ihan pätevän porukan suhteessa muihin maihin. Venäjän rosteri on auttamatta liian kapea, liikaa jää Ovetshkinin varaan. Kanada ja USA eivät kumpikaan saa ketään todella kovia pelimiehiä.

Kaiken kaikkiaan melkoiset välikisat taas tiedossa mikä nostaa varsinkin Suomen ja Tshekin osakkeita.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
15. Ranska - potentiaalia on, mutta liian kova on paikka, putoaminen edessä
16. Italia - putoamisehdokas nro. 1, mielestäni selkeästi heikoin nippu kisoissa, ja siis hyvin selkeästi

Katsotaan miten veikkaukset osuu.

En usko, että osuvat, sillä olisihan se aika mielenkiintoista nähdä kahden A-lohkon joukkueen putoavan.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En usko, että osuvat, sillä olisihan se aika mielenkiintoista nähdä kahden A-lohkon joukkueen putoavan.

Joo, ehkä ei ihan tuollaista historiaa pystytä kirjoittamaan. Korjataan niin, että Ranska on toiseksi huonoin joukkue pisteissä, mutta väistää Italian ansiosta putoamisen.

Hyi, hyi, tämähän tarkoittaisi sitä, että minä kaikkivoipaisuudessani pudottaisin Latvian. Se olisi kyllä rumaa...
 

Sic

Jäsen
Latvia ja Italia ovat omissa kirjoissani hollilla putoajien paikoille. Latvia ei ole mennyt eteenpäin vuosiin, joten voisi olla ihan hyvä heille ottaa vauhtia sarjatasoa alempaa..

Luulen että Suomi, Tsekki, USA, Kanada sekä Sveitsi ovat vahvoilla näissä kisoissa. Toki Ruotsia ei voi ikinä aliarvioida, mutta ei tuo joukkue vakuuta noiden poisjääntien jälkeen, homma kaatuu viimeistään maalivahtipeliin.

Sveitsi saa Berran maalille, mikä voi olla todella iso juttu heidän mitalihaaveiden kannalta. Tsekillä on muutama tärkeä pelaaja änäristä, ja Sotshin pettymyksen jälkeen joukkueelle maistuisi varmasti mitalit täältä. Suomella on kapeahko puolustus, mutta Pekka Rinteen eteen on hyvä lähteä rakentamaan menestystä. USA:lla sekä Kanadalla on melko nuoria pelaajia kehissä, mutta jos pelaajien motivaatiotaso on kohdallaan niin kumpikin joukkue voi taistella mitaleista.

Esim. Slovakia, Venäjä, Tanska ja Norja ovat sitten sellaisia joukkueita joiden tie päättyy viimeistään puolivälierissä. Venäjä ei tule taaskaan etenemään mitalipeleihin, ja Ovechkin jatkaa samanlaista hiihtelyä mitä nähtiin Sotshissakin. Uskon vahvasti että B-lohkon neljä parasta ovat Suomi, USA, Venäjä ja Sveitsi, mutta A-lohkon neljännestä puolivälieräpaikasta taistelevat varmaankin Slovakia, Norja sekä Tanska. Tuossa A-lohkon keskikastissa voi tulla mielenkiintoista ja tasaista vääntöä.

E: Niin Saksa ja Latvia olivat B-lohkossa :p
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Venäjän rosteri on auttamatta liian kapea...

Kapea? Venäjällä on jälleen kerran materiaaliltaan paras roster koko kisoissa

Venäjän joukkue Suomea vastaan EHT:lla:

Ovetshkin - Shipatshev - Plotnikov
Medvedev - Kutuzov

Shirokov - Burmistrov - Kulemin
Denisov - Zaitsev

Tihonov - Loktionov - Kuznetsov
Orlov - Belov

Glinkin - Zubov - Varnakov
Zubarev - Tshudinov

Onhan tuo nyt saamarin kova jengi. Sinne vielä Bobrovsky, Anisimov ja täysin pitelemätön KHL:n pudotuspeleissä ollut Mozyakin. Tiukkaan kuriin ja tiiviiseeen joukkuepeliin luottava Znaroks vielä valmentamassa. Itse pidän Venäjää koko kisojen ennakkosuosikkina.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Venäjän materiaali on periaatteessa hyvä, mutta toisaalta siinä on myös avainpaikoilla hyökkäyksessä pelaajia, joiden edesottamukset edellisissä arvokisoissa ovat olleet heikkoja. Niin Ovetshkin, Mozyakin kuin Anisimov ovat olleet viime aikoina selkeitä alisuorittajia maajoukkueessa. Sen sijaan esimerkiksi Sotshin ainoat selkeät onnistujat Datsjuk ja Radulov sekä jossain määrin onnistuneet Kovaltshuk ja Tereshenko ovat kaikki poissa joukkueesta. On mielestäni myös kyseenalaista, että onko nämä Znaroksin nostamat uudet miehet aidosti parempia kuin pois jätetyistä vaikkapa Popov, Perezhogin ja Svitov. Kovasti epäilen tuota.

Ja kyllähän eilen jo nähtiin viitteitä siitä, että asiat eivät välttämättä ole hirveästi muuttuneet. Venäjän ylivoimapeli oli ihan karmeaa katseltavaa, kun kaikki pyrkivät pelaamaan paikkaa vain Ovetshkinille ja tämä sitten kiekon saatuaan laukoi aina, vaikka siinä ei mitään järkeä olisi ollutkaan. Juuri tuollaisesta supertähtien miellyttämisestä pitäisi Venäjän päästä eroon ja eilisen perusteella ei hyvältä vaikuta. Tuollaisella ylivoimapelillä kultaa ei voiteta.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kapea? Venäjällä on jälleen kerran materiaaliltaan paras roster koko kisoissa

Kyllä, kapea. Olisi toki pitänyt alun perin tarkentaa, mutta voin tehdä sen nytkin: Venäjän sentteritilanne on järkyttävää kuraa. Ja kun kyseessä on tärkein pelipaikka kenttäpelaajien osalta ja nimenomaan se pelipaikka jonka pitäisi luoda peliä Ovien ja Mozjakinin kaltaisille maalintekijöille, niin ennustettavissa on jälleen kerran paskoja kemioita ja surffailua. Laituriosasto onkin jo huomattavasti parempi, ja tällä osastolla pitää sitten tapahtua jos halutaan muita huippumaita haastaa. Pakkiosasto ei sinänsä huikaise muttei ole missään nimessä huonokaan. Perustasainen ja varma, mutta onko tarpeeksi nopea? Huutaa kiekollista liideriä mitä Medvedev ei ole tähän mennessä kv-tasolla todistanut olevansa. Maalivahtipeli toki Bobrovskin tulon myötä varmasti loistavaa.

Ei siis Venäjä tule missään nimessä huono olemaan, mutta en vain yksinkertaisesti näe ratkaisuvoimaa olevan tarpeeksi tärkeissä peleissä. Mozjakinkaan ei muuten ole vielä todistanut kykyjään MM-tasolla. Viime vuonna myös huikea kausi KHL:ssä mutta heikot MM-kisat. Uusi valmentaja uusine pelisysteemeineen voi olla yksi ratkaiseva tekijä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Uskon vahvasti että B-lohkon neljä parasta ovat Suomi, USA, Venäjä ja Sveitsi, mutta A-lohkon neljännestä puolivälieräpaikasta taistelevat varmaankin peräti Latvia, Saksa, Slovakia, Norja sekä Tanska. Tuossa A-lohkon keskikastissa voi tulla mielenkiintoista ja tasaista vääntöä.

No kylläpä tässä ketjussa nyt sekoillaan näiden kanssa. Minä kun en millään jaksa uskoa Latvian ja Saksan kampeavan itseään A-lohkosta puolivälieriin. Eiväthän nuo maat edes pelaa A-lohkossa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Venäjän materiaali on periaatteessa hyvä, mutta toisaalta siinä on myös avainpaikoilla hyökkäyksessä pelaajia, joiden edesottamukset edellisissä arvokisoissa ovat olleet heikkoja.

Totta, mutta itse en ainakaan löydä joukkuetta jolla olisi paperilla kovempi kokoonpano, löydätkö sinä?

Znaroksin ei edes tarvitse saada kaikkea irti tuosta joukkueesta, jos he haluavat juhlia kultaa. Se onkin aivan eri kysyms saako tuore päävalmentaja joukkueestaan kuinka yhtenäisen.

Kyllä, kapea. Olisi toki pitänyt alun perin tarkentaa, mutta voin tehdä sen nytkin: Venäjän sentteritilanne on järkyttävää kuraa. Ja kun kyseessä on tärkein pelipaikka kenttäpelaajien osalta ja nimenomaan se pelipaikka jonka pitäisi luoda peliä Ovien ja Mozjakinin kaltaisille maalintekijöille, niin ennustettavissa on jälleen kerran paskoja kemioita ja surffailua. Laituriosasto onkin jo huomattavasti parempi, ja tällä osastolla pitää sitten tapahtua jos halutaan muita huippumaita haastaa. Pakkiosasto ei sinänsä huikaise muttei ole missään nimessä huonokaan. Perustasainen ja varma, mutta onko tarpeeksi nopea? Huutaa kiekollista liideriä mitä Medvedev ei ole tähän mennessä kv-tasolla todistanut olevansa. Maalivahtipeli toki Bobrovskin tulon myötä varmasti loistavaa.

Ei siis Venäjä tule missään nimessä huono olemaan, mutta en vain yksinkertaisesti näe ratkaisuvoimaa olevan tarpeeksi tärkeissä peleissä. Mozjakinkaan ei muuten ole vielä todistanut kykyjään MM-tasolla. Viime vuonna myös huikea kausi KHL:ssä mutta heikot MM-kisat. Uusi valmentaja uusine pelisysteemeineen voi olla yksi ratkaiseva tekijä.

Lainaan koko viestin, koska siinä oli paljon hyviä pointteja. Samaa mieltä, mutta en löydä siltikään parempaa kokoonpanoa. Mutta onhan nuo laiturit aivan käsittämättömän kovia. Tikhonov on ihan ansaitusti kolmosessa, vaikka olisi Suomen maajoukkueessa hän olisi heittämällä top-6 hyökkääjä. Mutta tosiaan, sentterit ovat kyllä se akilleen kantapää. Maalivahti Bobrovsky pystyy voittamaan pelejä Venäjälle ja pakistokin on kelvollinen. Otetaan vielä huomioon se, kuinka heiveröisillä kokoonpanoilla muutkin joukkueet (Suomi mukaanlukien) lähtevät kisoihin. Uusi valmentaja ja olympialaisten kyykkäys antavat ainakin aineksia mennä ihan päätyyn asti.

Suomen onneksi näitä ei paperilla ratkota. Olen yllättynyt, jos oman rankingini top-2 maista edes toinen jäisi mitalipelien ulkopuolelle.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Vähän omaa fiilispohjaista rankingia, power ranking mielessä, ei lopullisissa sijoituksissa välttämättä:

1. Venäjä
2. Jokerit
3. Tšekki
4. Sveitsi
5. Kanada
6. Ruotsi
7. USA
8. Slovakia
9. Latvia
10. Tanska
11. Norja
12. Saksa
13. Valko-Venäjä
14. Ranska
15. Kazakstan
16. Italia

Sijoista 1.-9. kyselkää ihmeessä perusteluja, jos jokin näyttää olevan oudolla paikalla. Sijat 10.-16. menivät pitkälti fiilispohjalla.
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Sijoista 1.-9. kyselkää ihmeessä perusteluja, jos jokin näyttää olevan oudolla paikalla.

Latviaa minä en saa edes väksin kahdeksanneksi väännettyä, mutta näkemyksiä on monenlaisia. Siis power ranking -mielessä. Mutta lopullisia sijoituksia veikatessa lienee jotain yllätyksiä tulossa ja mikään vastaus ei ole vielä tässä vaiheessa oikea tai väärä. Näitä on kuitenkin erittäin mukavaa miettiä. Esimerkiksi Tshekin uskon pelailevan alkulohkovaiheen, ja sitten pudotuspeleissä joukkue kampeaa itsensä mestaruuteen.

Tällä hetkellä veikkaisin näin:

A-lohko
1. Kanada
2. Ruotsi
3. Tshekki
4. Ranska
5. Tanska
6. Slovakia
7. Norja
8. Italia

B-lohko
1. Suomi
2. Sveitsi
3. Venäjä
4. Yhdysvallat
5. Valko-Venäjä
6. Kazakstan
7. Saksa
8. Latvia

Puolivälierät:
Kanada - Yhdysvallat
Ruotsi - Venäjä
Suomi - Ranska
Sveitsi - Tshekki

Välierät:
Kanada - Venäjä
Suomi - Tshekki

Pronssiottelu:
Kanada - Suomi

Finaali:
Venäjä - Tshekki

Nämä ovat tällä hetkellä mietteeni. Ehkä näistä voisi avata veikkausketjunkin. Itse asiassa taidanpa näin jopa tehdä. Ideoita otetaan vastaan. Joukkueiden parhaita pistemiehiä, pistepörssin voittajaa, kisojen MVP:tä, mitalisteja, putoajia, jatkoonmenijöitä? Mielellään YV:llä ideoita, jos keksitte jotain. Minulla on aikaa, joten mielihyvin pidän jonkin pienimuotoisen kisailun.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Latviaa minä en saa edes väksin kahdeksanneksi väännettyä, mutta näkemyksiä on monenlaisia. Siis power ranking -mielessä.

Latvian asema perustuu listallani ilmeisen mukiinmenevästi menneisiin harjoitusotteluihin, tosin Slovakian kanssa on kyllä aika tasoissa. Paperilla tosin en kyllä itsekään Latviaa noin korkealle sijoittaisi, mutta kyllä se V-Venäjän, Ranskan, Italian ja Kazakstanin edelle menee, ehkä myös Saksan.

Edit: Nojoo, tappio Slovakialle 5-3, vaihdetaan ne nyt päikseen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tanska on kyllä täydellinen mysteri. Voivat hyvinkin joutua karsimaan tai sitten pääsevät pudotuspeleihin. Itse en tosin hirveän suuria odottele näistä kisoista. Nielsenin puuttuminen on aivan liian paha takaisku Tanskan kaltaiselle joukkueelle, jolla on terävä kärki, mutta top 8 pelaajien jälkeen taso laskee aivan järkyttävän paljon.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Voivat hyvinkin joutua karsimaan tai sitten pääsevät pudotuspeleihin.

Nykyisessä turnausformaatissa ei karsita, vaan kaksi huonointa putoaa automaattisesti. Tutkailin taas tuota formaattia, ja siellä todetaan seuraavasti:

"The overall bottom ranked two teams will be relegated to the 2015 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A."

Sanokaa nyt, jos minulta on mennyt ohi jotain. Viime vuosina molempien lohkojen huonoimmat putosivat, mutta pitäisikö tuo nyt tulkita siten, että kaksi turnauksessa vähiten pisteitä saanutta putoavat? Vähän omituisesti muotoiltu tuo, enkä kyllä usko hetkeäkään, että toisesta lohkosta voisi pudota kaksi joukkuetta ja toisesta kaikki säilyisivät.

Overall bottom ranked two teams. Kun tietäisi, mitä tuolla haetaan. Itse aion kuitenkin pysyä yhä siinä käsityksessä, että molemmista lohkoista putoaa yksi maa.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Kun katselee näitä alkulohkoja, niin täytyy sanoa, että on harvinaisen kova tasoero lohkojen välillä. Suomen B-lohkossa on selvästi paremmassa vireessä olevia ja paremmalla kokoonpanolla liikenteessä olevat joukkueet.

Tässä käy niin, että kisojen neljä parasta joukkuetta tulee Suomen lohkosta. Valko-Venäjä yllättää kotonaan. Suomi kohtaa loppuottelussa Venäjän ja vie kultaa. Tai sitten ei.

Tässä oma veikkaukseni, joka pohjautuu fiilikseen sekä kaikkien joukkueiden harjoituspelien kohtalaiseen seuraamiseen.

A-lohko
1. Ruotsi
2. Slovakia
3. Kanada
4. Tsekki
5. Ranska
6. Tanska
7. Italia
8. Norja

B-lohko
1. Suomi
2. Venäjä
3. Valko-Venäjä
4. Yhdysvallat
5. Kazakstan
6. Latvia
7. Sveitsi
8. Saksa

Puolivälierät:
Ruotsi - Yhdysvallat
Slovakia - Valko-Venäjä
Venäjä - Kanada
Suomi - Tsekki

Välierät:
Yhdysvallat - Suomi
Valko-Venäjä - Venäjä

Pronssiottelu:
Yhdysvallat - Valko-Venäjä

Finaali:
Venäjä - Suomi
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuosta tulee se käsitys, että nimenomaan kaksi vähiten pisteitä kerännyttä putoaa.

Onkohan tälle vuodelle muutettu? Viime vuodesta ei varmaa muistikuvaa. Itävalta sai enemmän pisteitä kuin V-Venäjä, joka ei tietenkään voinut pudota.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
En tätä ruvennut tarkistamaan, joten voin olla väärässäkin. Mun käsityksen mukaan sijat 9-16 turnauksessa rankataan siten, että esim. lohkovitoset ovat sijoilla 9 ja 10 ja keskinäinen järjestys pisteiden tai muiden tiebreakereiden perusteella. Täten sitten lohkokasit ovat automaattisesti kaksi huonoiten rankattua tiimiä.

Vähän oudosti on kyllä asia ilmaistu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös