Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 007 967
  • 3 407
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Sport ei ensi kaudella pärjää liigassa niin siitä tulee ikuinen liigan pelin politiikan symboli ja naurun aihe. Sport saa itse valita.

En kyllä jaksa uskoa. Kukaan ei odota Sportilta ihmeitä ensimmäisellä kaudella. Jos meneekin reisille, niin pääasia että seura alkaa määrätietoisesti rakentamaan runkoa kohti tulevia kausia, periaatteinaan vaikkapa nuo itse aikaisemmin ketjussa luettelemani kolme kohtaa. Liigassa on ollut tilapäisiä heittopusseja usein, jotka ovat sittemmin aina nousseet ylös. Ainut ohjenuora on, että pitää talouden tasapainossa ja rakentaa joukkuetta järkevästi ja pitkäjänteisesti, mikä tietysti edellyttää samaa valmennuksen puolella. Kunhan suunta on ensimmäiset vuodet ylöspäin, niin kabinetti-päätöksetkin unohdetaan (siihen asti kunnes Sport uhkaa jotain suurseuraa playoffeissa, silloin viimeistään se tuodaan esiin jonkin muuta keksimättömän kannattajan toimesta).
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jahas. Että tällaista settiä sitten tänään julkaistiin. Hieman puskista tuli, kun ei mitään erillistä tiekkaria ollutkaan ja sai päivällä vain lukea nimilistan jostain, mutta eipä siinä mitään.

Näitä todellisia "asiantuntijoita" on ollut sosiaalinen media tänään suorastaan täynnä. Hauska on ollut kyllä noita kommentteja / ilkkumisia lukea. Näistä suurin osa sellaisia, joilla ei ole pienintäkään käsitystä ylipäänsä kiekosta & Sportista. Toki toisaalta tähän on totuttava, koska kun Liigassa ollaan, niin huomio vain kasvaa. Lisäksi taustalla tämä kabinetti-päätös, joka on sitten omiaan lisäämään vielä tuota "halveksintaa". Eipä siinä sinänsä mitään, antaa koirien räksyttää - we dont care, vaan tehdään sitä omaa juttua.

- Hannu Toivonen. Hieman kaksijakoiset fiilikset tästä. Vähän on ollut viime aikoina uran suhteen tuota "takana loistava tulevaisuus" -meininkiä, mutta nyt voisi olla sitten se viimeinen mahdollisuus alkaa lunastamaan odotuksia/potentiaalia. Toisaalta liiganousijalle ihan mukava vonkale ja en minä ainakaan paljon kovemman kaliiberin kotimaista veskaria osannut edes odottaa. Vähintäänkin tandemin toinen hyvä palanen, jos ja toivottavasti kun, noista P-Amerikan tryouteista löytyisi sitten se toinen kova kassari. Ihan hyvä haku Toivonen siis.

- Nuoret ihan hyviä hakuja. Sekä onneksi joukossa oli useampia kahden vuoden soppareita, niin saadaan sitten sitä jatkuvuutta ja 15-16 kaudelle viimeistään näistä sitten jo kelpo liigapelureita.

- Sentteriosastolle alkaa jo vähän olemaan tungostakin. Toiveissa vielä se the ykkössena P-amerikasta. Sitten olisi takana ainakin laajuutta varsin mukavasti. Immonen, Kokkala, Kangasniemi jne. Ei mielestäni olisi ollenkaan huonot 2-4 sentterit liiganousijalle!

- Eniten hämmästyttää nämä tietäjät, jotka luulevat joukkueen tyyliin olevan tässä! Siellä on vielä merkittävä osa pelaajabudjetista käyttämättä ja kärkeen on tulossa useita äijiä, joka osastolle. Eri asia on toki sitten, miten VirmasMasan haut osuu, se näyttelee suurta roolia.

- Kuka olisi voinut edes odottaa, että ensimmäiselle liigakaudelle, h*lvetinmoiselta takamatkalta muista, me saadaan tänne Liigan kotimaisia huippunimiä tässä vaiheessa kautta, kun järjestään lähes kaikki ovat sopimuksensa tehneet jo ajat sitten ennen kuin meidän liigapaikasta oli edes varmuutta.

- Aika odotettua settiä siis kaikenkaikkiaan. En tullut housuihini näistä nimistä ja ala keulimaan, sillä tällä hetkellä materiaali on tosiaan liigajumbon sijaan oikeuttava, mutta en myöskään repinyt niitä housujani, koska prosessi ja rakennus on vielä pahasti, pahasti kesken. Vähän malttia nyt (ainakin osa) veljistä!

Ps. mieltäni lämmitti erityisesti Petteri Lindbohmin kiinnitys. Tämä oli toiveissa, mutta pelkäsin tämänkin menevän muualle. Kysyntää kaverilla oli ollut muuallekin, niin kuin esim. Valkosellakin, onneksi valitsivat meidät.

On kyllä ollut mukava tämän päivän aikana lueskella näitä kirjoituksia. Niin paljon on dumppausta tullut, pienempi osa on ollut positiivisia kommentteja, osa aivan urpoja joissa ei ole ollenkaan viitsitty paneutua siihen mitä on ilmoitettu. Onko mukavanpaa lähteä kohti tulevaisuutta kuin historian toinen kausi lähes 40 vuoteen, kaikkien hyljeksimänä, nuorella haastajajoukkueella ja Suomen kiimaisimpien kannattajien kanssa. Tästä ei voi tulla kuin omalle tyttärelle kertomista vuosien jälkeen.
Näin juuri! Voiko tästä asetelmasta enää mitään muuta kuin nauttia ja odottaa vesikielellä ensi kauden alkua ;)

On tosiaan pelkästään syntynyt Vaasassa ja Sportiin ei ole kytköksiä. Kaupunkiin sen sijaan tuntuu olevan paljonkin, sillä niin usein tulee kaupungilla vuosi toisensa jälkeen vastaan karvaton.
Jees, ovat Oskar Osalan kanssa hyviä ystäviä ja ovat pyörineet juurikin kesäisin paljon Vaasassa. Tämä nyt ei tokikaan ole mikään syy sille, että Kähy juuri Sporttiin tulisi, mutta uskon henkilökohtaisesti hyvin vahvasti, että Toni Kähkönen on tulossa ensi kaudeksi meille.

...Tuolla on nyt Lindbohm vuokralla...
Missäs näin on sanottu, että kyse olisi nimenomaan vuokrasta? Ihan hyvä niin, jos olisi, niin säästyisipähän siinäkin iso pino euroja. Kauden visiitti kun on todennäköisesti muutenkin vain kyseessä, jos kaveri suuntaa ensi kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Muut julkistukset ovat ihan hyviä, mutta tuo Toivonen on kyllä iso virhe. Sportin tuleva kausi lepää vielä normaalia pikkujengiä enemmän maalivahdin varassa ja Toivonen ei tule teitä kannattelemaan pitkälle.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että kenet sinä sitten olisit ottanut Sportin maalille ykköseksi? Huomioiden käytössä olevat rajalliset liiganousijan pelimerkit.

Jos nyt Toivonen edes selkeä ykkönen tulee olemaan, sieltä on vielä ainakin nämä kaksi Pohjois-Amerikan tryout veskaria tulossa.

Ainut ohjenuora on, että pitää talouden tasapainossa ja rakentaa joukkuetta järkevästi ja pitkäjänteisesti, mikä tietysti edellyttää samaa valmennuksen puolella.
Näin juuri. Päiden pitää pysyä seurajohdossa Hiltusella ja kumppaneilla kylminä ja tehdä tätä työtä/prosessia nyt pitkäjänteisesti, sekä ajatella pitkälle eteenpäin. Antaa ilkkujien nyt tämän ensimmäisen kauden/kaudet räksyttää ihan rauhassa. Kyllä se menestyskin kaukalossa sitten sieltä joskus palkintona tulee. Tyhmintä mitä nyt voisi tehdä, olisi alkaa tuollaiselle "Tammismaiselle" linjalle, jossa rahaa poltetaan h*lvetisti roudaten tänne kaiken maailman vanhoja kehäraakkeja joukkue täyteen - menttaliteetillä "kansalle leipää ja sirkushuveja".

Nyt Ruohomaa jo sainattiin Kalpaan, joko olisi aika ottaa mestiksen toiseksi arvokkain rosteriin, Aaron sopimusta ootellen, muuten menee sekin ohi.
Sinä se melkoinen Aaron fanipoika olet! Ketjusta ja vuodesta toiseen, sama agenda/levy päällä :)

Mestiksen toiseksi arvokkaimmasta pelaajasta voidaan toki olla myös montaa mieltä. Itse nostaisin siihen aika monta muuta nimeä ennen Peltosta. Ruohomaan olisin kyllä minäkin halunnut kovasti rosteriin ja olisi ollut kovanluokan haku, mutta taas sitten Peltosen tasoisia ja parempiakin veskareita löytyy helposti kolmetoista tusinaan, kun puhutaan liigatason kakkosmaalivahdista.

Ei Peltonen pelannut edes mitään erityisen hyvää kautta. Paikoin piti Vantaata pystyssä runkosarjassa joo, mutta sitten loppukautta kohden käyrä oli aikalailla laskeva - helppoja meni turhankin paljon, näin myös esim. pleijareissa TUTOa vastaan. Runkosarjassakin vasta 11. paras torj.% (90.78) - edellään esimerkiksi jopa muuan Joonas Kuusela, joka pelasi varsin keskinkertaisen kauden (peleissä vähän kuteja, ja nekin vähän tilanteet sitten näitä ylivoimahyökkäyksia jne. vaikea saada hyviä prosenteja siis). Pleijareissa Peltosen prosentit huonoimpien joukossa, oliko 90 vai allekin - vaikka prosentit eivät koko totuus aina olekaan, mutta tässä jotain tilastollista faktaa kuitenkin. Lisäksi kyseenalaistan riittääkö mm. Aaron tekniset ominaisuudet koskaan Liigatasolle asti. Ok, "Hasek-tyylilläkin" voi liigatasolla pärjätä, mutta sitten pitää olla paljon jotain muuta extraa siihen lisäksi.

Varsinkin nyt, kun ykkösveskari näyttäisi tarvitsevan hyvän ja luotettavan (+ mielellään kokeneen) kaverin/tandemin liigatasolle, voitaneen Peltonen lopullisesti unohtaa laskuista kokonaan. Vaikka kyllä vähän ounastelin Aaron Sport taustan ja taas Tomekin/Virmasen KiVa/Jokerit kytköksien kautta, että Aaro voisi olla meille tulossakin. Mutta ilmeisesti ovat huomanneet saman kuin allekirjoittanut - ei jatkoon.
 

AasiIhaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey
Nyt aamusta näin tuon Sportin julkistaman pelaajalistan ja voi jeeeshus sentään. Ei oikeasti voi olla todellista miten heikko tuo runko on, kun pidetään mielessä että sillä ollaan menossa pelaamaan LIIGAA. Ihan mestis tason nippu, eikä edes mestikseen olisi mikään Dream-Team.

Nyt ei tarvii vetää pussillista herneitä takaraivoon asti. Olen mahdollisimman objektiivisesti yrittänyt asiaa puntaroida. Mutta silti, vaikka kaikki nykylistan pelaajat nostaisivat tasoon pykälän tai kaksi ei taso vain yksinkertaisesti riitä. Ei millään. Ja kyllä, ymmärrän että sieltä vielä (mahdollisesti) on tulossa kovia nimiä joukkueeseen. Kovia saavat ollakkin, aivan helvetin kovia, että tilanne radikaalisti parempaan muuttuu.

Ei muuta kuin onnea yritykseen. Onnea tulettekin tarvitsemaan säkkikaupalla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan fiksusti Spora lähtenyt joukkuetta rakentamaan. Totta kai fanipoikien fantasiarostereissa oli paljon kovempia nimiä. Se että mestis leikit loppui tänä keväänä lyhyeen, vaikuttaa varmaankin kokoonpanoon. Päätyyn asti menemällä, Sporan yleisömäärillä jäi saamatta jotain 300k€? Parempi lähteä pienestä rakentamaan ku vetää Tami konkurssit all-in taktiikalla
 

Steus

Jäsen
Pääosin nuoria, kehittyviä pelaajia. Täysin oikea tapa rakentaa liiga-Sporttia pidemmällä tähtäimellä. Vähän kummastuttaa sopimusten yksivuotisuus, mutta saahan niitä jatkettua.

Joidenkin kirjoittajien ajatuksenjuoksu kyllä hämmentää, mutta pitää muistaa kommentoinnin tapahtuneen pääasiallisesti perjantai-iltana.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jämsä toteaa päivän paperi-Pohjalaisessa, että niitä pelaajia, joita haluttiin ei saatu, koska he tekivät sopimuksensa jo loka-marraskuussa.

Jämsä toteaa myös, että vastuunkantajat puuttuvat edelleen rosterista, joten jännääminen jatkuu, keitä sieltä vielä tulee.

Sitten tosta Rekosesta. Hän oli muuten Jokereiden paras aloittaja kuluneella kaudella. Meillä ei ollut puolestaan yhtään hyvää aloittajaa kuluneella kaudella. Tästä hausta annan kyllä täydet pisteet Jämsälle.
 

HartwallJaffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku täällä heittikin jo koodinimi Matt Generousin. Jos se jotain merkitsee niin voin sen heiton vahvistaa todeksi. Matt pelaa ensi kauden Vaasassa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joku täällä heittikin jo koodinimi Matt Generousin. Jos se jotain merkitsee niin voin sen heiton vahvistaa todeksi. Matt pelaa ensi kauden Vaasassa.

Jos tää pitää paikkansa, olen enemmän, kuin tyytyväinen. Aivan mahtavaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sportin menestyksellä voi olla vaikutusta myös seuraavan nousijan valintaan kabineteissa. Täytyy sanoa, että ei nyt kauhean hyvältä näytä Sportin touhut näin sivustaseuraajasta. Tässä perusteluja:

-Hankittu Jokereista lähes keltanokka valmentaja. Tomekilla ikää 34v ja kokemusta A-nuorten valmennuksesta n.2 kautta, Liigassa n.1 kausi kakkosvalmentajana ja nyt päävalmentajana n. 0,5 kautta. Oikeastaan nyt hyppää vasta ensimmäistä kertaa kunnolla ruoriin alusta alkaen.

-Kova palkkainen Virmanen pelaajakoordinaattoriksi. Tottunut toimimaan huomattavasti suuremmilla budjeteilla (Jokerit, Edmonton). Mahtaako osata hakkia pienen budjetin ihmeitä?

-Pelaajabudjetin leikkaus 1,5m€ tasolle. Riittääkö tämäkään, vai leikataanko vielä lisää? Jokatapauksessa taitaa olla Liigan pienin pelaajabudjetti. Pienellä budjetilla voi pärjätä, mutta silloin pelaajahankintojen ja valmennuksen on mentävä aivan nappiin ja yllä olevat kohdat eivät mielestäni tätä tue. Toisaalta mielummin pienellä budjetilla liikkeelle ja joukkue loppuun asti samana, kuin isolla budjetilla tyhjennysmyynteihin kauden puolessa välissä.

-Joukkueen runko (ensimmäiset sopimukset). Maalivahtiosasto lepää H.Toivosen varassa. Toivosen viime kaudet eivät ole mitään riemua olleet, mutta pystynee nousemaan isompaankin rooliin. Tarvitsisi kuitenkin hyvän tuuraajan varulta. Pakistossa on aukkoja. Ehkäpä Sportin parhaat pakit tällä hetkellä ovat vanhasta joukkueesta jatkaneita, todelliset vahvistukset uupuvat. Hyökääjistössä sama juttu. Kivimäki, Kokkala, Luomala, Hattunen jne. ovat kovempi joukko kuin tulleet vahvistukset.

Yhteenvetona: Sport yrittää "Miracle on ice" temppua Liigan runkosarjassa, jos ei todellisia vahvistuksia tule vähintään 4-6 lisää.
 
Perkele, mä odotin että Sport olis tullut isosti liigaan sillä 1,8M budjetilla ja röyhkeällä pelitavalla. Odotin varsinkin kovaa ykkösketjua.

JA:n fantasiarosterien ulkopuolelta Sportiin oltiin tuomassa mm. Riku Heleniusta ja Semir Ben-Amoria. Molemmat pelaavat Jokereissa KHL:ää ensi kaudella.

Sitä en epäile etteikö Sportiin tule vielä muutama lisänimi joissa on todennäköisesti Liigasta tuttuja pelaajia. Ketjussa mainittujen Huhtalan tai Pärssisen kaltaisia tästä joukosta lienee kuitenkin turha turha hakea.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
-Pelaajabudjetin leikkaus 1,5m€ tasolle. Riittääkö tämäkään, vai leikataanko vielä lisää? Jokatapauksessa taitaa olla Liigan pienin pelaajabudjetti.
Ei ole leikattu. Hiltunen vahvisti budjetin olevan 1,8 miljoonaa. Odota nyt vaan niitä viimeisiä nimiä rosteriin sinäkin, ennenkuin tuomitset. Joo, tällä hetkellä noilla kavereilla ei taistella vielä mistään. Profiilipelaajat ovat vielä tulossa, usko pois.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikä täss nyt taas on niin säätänän vaikee?

Totta kai Sportin tilanne on haastava ja todennäköisesti meidän rosteri tule olemaan liigan "heikoin". Ja saattaa hyvinkin olla että esim sääli-paikka on aivan utopia...mutta kuitenkin, pelataan nyt ensin edes muutama rundeja ennen kun lynkataan koko juokkkue, Tomekki, Vaasa, fanit ja koko helvetin Pohjanmaa.

En ymmärrä...esim tämä kaljupää-simpanssi U-Studio: Sportin hankinnat - YouTube

Onko muka joku analyytikko?? Tyhmä ku tyhjä olut-purkki. Jos nyt on tulossa yks pakki ja kaks hykäjää (+ etsitään 2-3 hyökkääjä) + kaks veska + kaks jenkki-pakkeja try-outilla....eli ehkä about 7-8 pelaaja on vielä tulossa, mutta kuitenkin nämä "asiantuntijat" jo nyt tietävät että Sport tule olemaan kaikkien aikojen surkein SM-liiga joukkue. Mutta ei siinä mitään, on ihan kiva olla under-dog.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ketä ovat nämä Kivimäki ja Kokkala? Liigan kakkosketjun hyökkääjiä???

Saman kysymyksen olisi voinut heittää hyvin ennen kauden alkua mm. Vaikkapa Olli Palolan tai Jesper Piitulaisen kohdalla. No, Kivimäki ja Kokkala eivät ole pieniä ja ketteriä, kuten nuo mainitut, mutta uusia nimiä tulee ja pitääkin tulla Liigaan joka kausi. Kokkala ja Kivimäki ovat suht isokokoisia ja vahvoja. Kivimäellä todella laadukas laukaisu.


Päivitetään taas tätä pakkiosastoa tuolla huhutulla Genrouksella:

Lindbohm - Generous
Heikkinen - Valkonen
Malkamäki - Gröndahl

Aika isokokoinen ja voimakas alakerta. Liike hiukan pelottaa. Isoja tällejä luvassa vastustajien mikki hiirille, josta pidän henk.kohtaisesti paljon.

Liikkeestä puheenollen. Nostetaan tuo meidän Heikkinen framille, koska on varmasti myös monelle tuntematon tapaus. Mies olisi heittämällä liigan eliittiä ja pelaisi varmasti kovemmassakin sarjassa, mikäli omaisi edes hiukan jalkoja. Tätä puolta tullaan nyt harjoittamaan kesän aikana, valitettavasti se on vaan ihmisen vaikein alue kehittyä. Jos on hidas, on hidas. Heikkisen pitääkin kehittää edelleen sijoittumistaan sekä lähtöräjähtävyyttä suoranopeuden sijaan. Sijoittumine on onneksi jo nyt hyvällä tasolla, mutta riittääkö Liigaan, aika näyttää. Heikkisen ehdottomasti parhaat avut on todella ankara laukaus, jota ei säästele sekä peliäly.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Joku täällä heittikin jo koodinimi Matt Generousin. Jos se jotain merkitsee niin voin sen heiton vahvistaa todeksi. Matt pelaa ensi kauden Vaasassa.
Ihan hyvä haku toteutuessaan. Jos näin on, niin ilmeisesti ainakaan Lukko ei ole miehen kanssa halunnut jatkoa, koska vaikea nähdä, että oltaisiin rahalla pystytty kilpailemaan. Ei liene kuitenkaan kaveri ihan sieltä halvimmasta päästä..
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Lindbohm - Generous
Heikkinen - XXX (try-out jenkki)
Malkamäki - Valkonen

(Gröndahl - Uitto)

Ihan hyvältähän tuo alakerta näyttäisi jo esim. yllä olevassa muodossa. Tossa olisi jo ihan jees top-6 liiganousijalle. Kelpaisi vallan mainiosti mulle! Lisäksi ei tiedä millaiseen kukkaan esim. Valkonen vielä roihahtaa, toki aina on myös floppauksen vaara. Tosiaan kuten Pat sanoi, aika isokokoinen ja voimakas alakerta. Ehkä se liike sitten ?-merkkinä. Mutta hyvä, ettei mikään mikkihiiri puollustus.

Hyökkäysosastoa on h*lvetin vaikea vielä arvioida. Niin paljon äijiä on vielä tulossakin. Toivon, että koko ykköskenttä on vielä tulematta, sentteriä myöten. Olisipahan sitten ainakin syvyyttä tuolla kenties kaikkein tärkeimmällä osa-alueella.

Toivottavasti näistä nuorista joku breikkaa todenteolla ja heitä ei tarvitse A:n mukana pitää koko kautta. Ja varmasti näyttöpaikkoja näille Westermackeille ja Kivirannoille annetaankin.

Toivottavasti try-out jenkkiveskareista löydetään hyvä tandemi Toivoselle, niin tuokin osasto olisi ihan mukavalla mallilla.

Liikkeestä puheenollen. Nostetaan tuo meidän Heikkinen framille, koska on varmasti myös monelle tuntematon tapaus. Mies olisi heittämällä liigan eliittiä ja pelaisi varmasti kovemmassakin sarjassa, mikäli omaisi edes hiukan jalkoja. Tätä puolta tullaan nyt harjoittamaan kesän aikana, valitettavasti se on vaan ihmisen vaikein alue kehittyä. Jos on hidas, on hidas. Heikkisen pitääkin kehittää edelleen sijoittumistaan sekä lähtöräjähtävyyttä suoranopeuden sijaan. Sijoittumine on onneksi jo nyt hyvällä tasolla, mutta riittääkö Liigaan, aika näyttää. Heikkisen ehdottomasti parhaat avut on todella ankara laukaus, jota ei säästele sekä peliäly.
Edu Heikkinen veti tosiaan erinomaisen kauden, ehkä uran parhaansa. Erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin rahkeet riittävät Liigassa. Muutoin väitän kaverin olevan ihan liigatasoa, mutta juuri tuota liikettä täytyy saada lisää. Toivottavasti kaveri vetää hyvän kesän ja tuota osa-aluetta saadaan petrattua roimastikin kesän aikana. Edulla olisi erinomainen rako nyt näyttää koko Liiga-yhteisölle, mikä hän on miehiään ja "yllättää kaikki" osaamisellaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Päivitetään taas tätä pakkiosastoa tuolla huhutulla Genrouksella:

Lindbohm - Generous
Heikkinen - Valkonen
Malkamäki - Gröndahl

Toivottavasti pelaava kuusikko ei ole kauden alkaessa tuossa muodossa, sillä missä kiekollisuus? Generouksen lisäksi ainakin yksi johtava kiekollinen pakki pitäisi tulla, niin olisi jo luottavaisempi olo. Omassa päässä tuon pakiston tulisi olla kuitenkin ihan hyvää tasoa. Jos saataisiin vielä vähän parempi maalivahti, niin oma pää olisi hyvissä käsissä ja sen jälkeen tarvitaan enää ratkaisijat.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vai että Generous meille. Diggaan siitä että pakistomme on isokokoinen ja maalillemme ei päästä tulemaan ilmaiseksi. Hitsi kun SaiPasta(menikö kirjoitusasu tällä kertaa oikein) saisi tuon Savilahti-Naganderin, siinä olisi äijällä kokoa ja näköä ja osuu maalitolppienkin väliin välillä.

Muita melko varmoja tulijoita siis Kähkönen ja Riska? Näinkö se menee?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
-Pelaajabudjetin leikkaus 1,5m€ tasolle. Riittääkö tämäkään, vai leikataanko vielä lisää? Jokatapauksessa taitaa olla Liigan pienin pelaajabudjetti.

Pelaajabudjetti on 1,8M€. Tämänkin olisi saanur selville jos vaivautuisi edes yhden sivun taaksepäin lukemaan. En nyt puhuisi mistään pelaabudjettin leikkaamisesta jos se 2013-14 oli 600.000€ ja tulevalle kaudelle kolminkertainen.

Edit. Korjattu kirjoitusvirhe.
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
fågel: Joku kirjoittajista kyllä tiesi kertoa Hiltusen twiitanneen pelaajabudjetin olevan kylläkin se 1.8 milliä joten kahta eri tietoa on tarjolla. Joku oli asiaan pyytänyt tarkennusta Sportin omilta sivuilta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ihan pari juttua.

- Sport pääsi aloittamaan tuon Liigajoukkueen rakentamisen muita Liigajengejä jäljessä. Nyt on kerätty niitä pelaajia, joita on saatu.
- Sportilla on jäljellä aika hyvä summa rahaa todella hyvän kärjen hankkimiseen. Loppu on Virmasesta, Jämsästä ja Valtosesta kiinni.

Katsellaan vuoden päästä uudelleen Sportin joukkueen rakentumista. Nyt vaasalaiset etenevät näin. Vuonna 2015 asiat ovat toisin.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Toivottavasti Erik Riska on yksi pelaajista, jotka Sport vielä hankkii. Ottanut todella isoja askelia eteenpäin tällä kaudella ja voi olla tulevaisuudessa Sportille oma "Erkki Rajamäki", eli fyysinen hyvä laitahyökkääjä, joka sopii myös ylempiin kenttiin. Eilen upea maali Tapparaa vastaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sport teki ehkä itselleen karhunpalveluksen jättämällä tiedotustilaisuuden välistä tämän nuoren rungon osalta. Sen seurauksena vähän omienkin parissa syntyi epätietoisuutta, että minkä verran joukkuetta vielä vahvistetaan. Emmehän ole mestiksestä tulleina tottuneita näin laajaan pelaajarinkiin. Jatkoajan oma toimittaja oli myös sen verran jo perjantaifiiliksissä, ettei paljon vaivautunut panostamaan uutiseen, mistä syntyi kuva, että joukkue on kasassa. Vasta tämän päivän Pohjalaisen myötä syntyi käsitys siitä missä mennään. Eli:

Sportilla on jokunen sopimus vielä kautta jatkavissa kotimaisissa joukkueissa pelaavien kanssa. Jos esim. Kärpistä, Lukosta ja SaiPasta tulee ukkoa, kuten on vahvasti huhuttu, niin ei huono! Huhuissa on siis esiintyneet sitkeästi nimet Kähkönen, ERiska, Savilahti-Nagander ja nyt jo varmaksi 'tiedetty' Matt Generous. Tämän lisäksi haetaan paria cänädän miestä + Masan tryout keskitysleiri. Kaikkia näkemyksiä edustavat kannattajat saavat jotakin, on prospektia ja tulee kanukkia jne.

Pisti hieman jo hauskuuttamaankin miten Jatkiksen Sport-kirjoittajat ovat nyt liigatasoa. Väännetään naamaa alaspäin, kun 60 NHL-ottelun maalivahti pukee kotkapaidan päälleen :) Mestiksessä oltaisiin kustu hunajaa. Ymmärrän kyllä, että Toivosen nykyinen liigakunto on pieni arvoitus, mutta ymmärrän myös sen, miksi Sport on miehestä kiinnostunut. Varmasti suhteessa edullinen vaihtoehto kassariksi, jolla on tahtoa ja POTENTIAALIA olla uudelleen Mr. Game Saver. Huomauttaisin kuitenkin, ettei eurooppalainen pelaaja ihan sattumalta vedä 60 peliä NHL:ssä. Moni hyvän liigatason pelaaja ei koskaan pääse noihin lukemiin, ja Hannukin on vielä veskariksi nuori. Uskoakseni Sport lähtee kauteen tosiaan sillä tandem-periaatteella. Suoraa ykköstä ei ole, vaan Toivonen saa vertaisensa kirittäjän P-Amerikasta.

Malkamäki, Lindbohm ja Valkonen ovat niitä nuoria nimiä, joihin vakaasti uskon. Eivät tosiaankaan valmiita liigapelaajia, mutta kaikki edellytykset läpimurtoon ovat jo olemassa.

Edu Heikkinen veti tosiaan erinomaisen kauden, ehkä uran parhaansa. Erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin rahkeet riittävät Liigassa. Muutoin väitän kaverin olevan ihan liigatasoa, mutta juuri tuota liikettä täytyy saada lisää.

Tätä samaa piti tulla myös hehkuttamaan. Aivan loistava juttu tämä Heikkisen jatko, sillä nyt tullaan näkemään toivottavasti ehjän kauden siivittämänä 60 ottelun evidenssiä Heikkisen liigatasosta tai kasvamisesta sille. Jo yksistään tämä on itselle henkilökohtaisesti suuri motivaatiotekiä ensi kauden suhteen. Toivotaan parasta. Ja kyllä se Gröndahlkin voi vielä parantaa paljonkin.
 
Vähemmän mestistä seuraavana minulla olisi kaino pyyntö: Viitsisikö joku laittaa tämän hetken kokoonpanon siten, että pelaajan jälkeen olisi suluissa edelliskauden sarja ja pistesaldo. Aina kun puhutaan uusista/oudommista pelaajista niin pidän tästä tyylistä ja muutenkin helpottaisi tuota rosterin seuraamista. Kiitän jo etukäteen.

edit: Kiitos Entrosantier
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös