Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 597
  • 3 407

Tuima

Jäsen
Petri Heikkinen ‏@heikkinenp 9 min
Sportin pelaajabudjetti ensi kaudelle on siis 1,5 miljoonaa (ei 1,8 miljoonaa, jollaista tietoa verkossa lilluu). #vaasansport #liiga


Pete höylää juustohöylällä 300k€ pelaajabudjettispekulaatioista pois.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
^ Sieltä löytyy myös Pelsuilta hirveä rosteri Petri Matikaisen ollessa päävalmentaja. En nyt heti muista kautta.

E: Se oli kausi 2004-05.
E2: Tuli toki työsulkupelaajia kesken kauden. Averyn visiitti jäi tosin lyhyeksi.
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihan lupavalta mielestäni näyttää kun oletan että nuorimmat pelaajat ovat luultavasti A-junnuihin hankittuja. Oletusarvo ensimmäiselle kaudelle on kuitenkin itselläni että sarjan häntäpäässä selkeästi ollaan, luultavasti viimeisenä.

Toki puuttuu (toivottavasti) vielä terävintä hyökkäyskalustoa rosterista ja E. Riskan (=haalariosastoa) sopimusta varmasti julkaistaan kun liigan pudotuspelit ovat saatu vietyä loppuun.

Selkeästi nyt jo paperilla huomattavasti Mestis-tasoa parempi joukkue kasassa, jää sitten nähtäväksi onko lopullinen rosteri jopa liigatasoa...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienoa että Körkkö sai sopimuksen liigaan. Junnuissahan mies oli ajoittain jopa murhaavan hyvä maalintekijä, joka paikan saadessaan sivalsi ranteella tylysti. Toisin kuin Fedo, niin olen sitä mieltä, että ehdottomasti liigatason pelaaja. Esim. toiseen Kärppä-junnuun Tomi Pekkalaan (joka myös tahkoaa liigaa) verrattuna on fyysisempi ja röyhkeämpi, sekä huomattavasti parempi luistelija. PatLafontaine huuteli läpimurron tekevien pelaajien perään ja uskon, että Körkkö voisi olla yksi sellainen. Luomalan uraa sivusta seuranneena uskallan väittää, että Körkkö oikein roolitettuna ajaa ensi vuonna hierarkiassa ainakin tämän miehen ohi. Parempi liike, parempi laukaus, parempi fysiikka. Pelikäsityskin vähintään samaa tasoa.

Vielä pari Kärppä-taustaista pelaajaa Sportiin, niin saatan alkaa tykkäämään tästä entisen kotikaupunkini joukkueesta :)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
En mä kyllä tuota rosteria ihan avuttomaksi näe. Esim. Ässät läksi kauteen 2005-2006 aikalailla vastaavalla kokoonpanolla. Lisäksi tuosta puuttuu vielä aika monta pelaajaa.

Lukko 2001-2002
Ässät 2005-2006
KalPa 2005-2006

Ässien kauden 2005-2006 ihmeen muistavat kaikki (kokemusta siinä nipussa oli toki enemmän kuin Sportilla)

Mitäs se Toivola oli tokassutkaan, kaikkien aikojen huonoin liigajengi paperilla? Nipun toki täydens syksymmällä Nickerson, Hisey. Ja tosiaan, Peltonen, Uusikartano, Rautee, Kaipainen, Toivonen. Löyty sitä kokemusta ja johtajuutta jota jokainen menestyvä joukkue tarvii. Ja toki Toivola-Kivi alotti jo neljännen kautensa Ässien penkin takana. Senkin muistan että ennen kauden alkua Uusikartano sijotettiin kakkoseen, Kuusela ehkä kolmoseen ja sitten piti löytyä kopallinen tulosyksikön pelaajia ulkopuolelta. No ei löytyny, niinkin voi joskus käydä eikä se silti estä menestymistä. Avainsana että käsissä olevien pelaajien urakäyrän täytyy olla menossa ylöspäin, roolitus ja palaset natsaa kohilleen ja valmennus sekä kokeneemmat pelaajat osaa lietsoa oikeanlaisen hengen ja yhtenäisyyden.

Nyt julkastusta Sportin jengistä: pakiston kiekollisuus, hyökkäyksen ratkasuvoima, ylivoiman pyörittäjät. Isoja aukkoja ja kysymysmerkkejä johon Pohjois-Amerikan arvat saattaa olla ratkasu. Ja toki vaaditaan kehitystä ja tasonnostoa monelta pelaajalta. Jotenkin kyllä sytyn yritteliäälle ja asenteella pelaavalle pakistolle. Onko Luomalasta johtohahmoks? Veteraaniverta ei tule väheksyä altavastaajana lähtevän joukkueen kohdalla.

It's a process, kuten Billy Crystal Analalyze this -leffassa hoki. Kasvutarina, katotaan mihin suuntaan tän puun juuret ja latvus alkaa kasvamaan.
 
Viimeksi muokattu:

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tällästä tällä kertaa. Hyviä sopimuksia, ei mitään jäähdyttelijöitä, vaan nuoria tulevaisuuden lupauksia. Paria isoa nimeä ja onnistuneita ulkkareita huutaa kovasti, jolloin voitaisiin tapella ehkä jopa säälipleijareista. Nyt saa Virmasmasa laittaa parastaan.
Ihmetyttää todella nämä ilkkujat. Nousun julkaistuttua huudettiin Sporttia varmana jumbona, ja nyt tullaan ja "yllätytään" kun rosterissa ei ollutkaan villeimmissä huhuissa olevia pelaajia. Itse osasin odottaa juuri tämän tyyppistä runkoa, nuorta.
Herkullinen tilanne, kun Sportilta ei odoteta mitään, voidaan alkuun kerätä hyvin marjoja, jos vastustajat ovat vähäkin rotsi auki liikenteessä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ihan ok avaushan tämä on Sportilta. Ihmetyttää myöskin nämä "päänaukomiset" täällä. Kalpa taisi tulla 10 vuotta sitten liigaan juurikin tämän tasoisella rosterilla ja Sport on vielä vahvistamassa tätä runkoa.

Sen kyllä totean, että kun täällä Luomala ja Hattunen sijoitetaan Körkön yläpuolelle hiearkiassa niin veikkaan, että tulette "pettymään". Jos näitä odotuksia katsoo niin veikkaan yhdeksi ensi kauden yllättäjäksi.

Niin sekin piti vielä todeta, että kun mennään kahdeksan kk taaksepäin ja lyödään silmien eteen tuo rosteri, jolla HPK taisteli Kärppiä vastaan niin mitä tuntemuksia se silloin olisi herättänyt?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jos oikein muistan, niin on käynyt Vaasassa vain syntymässä ja muuttanut pois noin pari-vuotiaana. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta joka tapauksessa Vaasaan ei taida olla kytkentöjä.

On tosiaan pelkästään syntynyt Vaasassa ja Sportiin ei ole kytköksiä. Kaupunkiin sen sijaan tuntuu olevan paljonkin, sillä niin usein tulee kaupungilla vuosi toisensa jälkeen vastaan karvaton.
 

HokiHero

Jäsen
Ihan potentiaalisen näköinen alku Sportilta kunhan kärkihankinnat ovat laadukkaita, eikä läpimurron varaan lasketa liikaa.

Koitin verrata tuota teidän rosterianne KalPan 05-06 rosteriin, mutta hankalaahan se on kun esimerkiksi nimet Kiiskinen ja Tuppurainen olivat aivan eri luokan pelimiehiä vielä tuolloin, vaikka nyt pomppaavatkin esiin.

Kiekollisena kärkipakkina toimi silloin mestiksessä loistanut Samuli Suhonen, joka pelasikin tehojen valossa hienosti, mutta kertoohan tuokin ettei meillä silloin mitää huippunimeä ollut. Näiden lisäksi sitten mestispakkeja sekä pari AHL-hakua.

Hyökkääjistöstä muistan Tomas Kurkan joka teki umpisurkeassa KalPassa suorastaan huikeat 23 maalia ja otti vielä huikeammat -38 maalia omiin.

Uskon, että Sportilla on valmiimpi nippu ensi kauden alussa, kiinnostavaa nähdä mitä kärkihankinnat ovat. Varmaa on se, ettei niissä saa epäonnistua.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hetken sulattelun jälkeen fiilis on itse asiassa todella hyvä. Tulee vähän case Törmänen mieleen, olkoonkin sarja eri. Nappisuorituksella tästä voi tulla todella hyvä setti, kunhan saadaan hiukan lisää varmoja tekijöitä ja kokemusta jengiin mukaan. Jokerit on elävä esimerkki siitä, että miljoonamiehistö voi kontata vuosi toisensa jälkeen ja SaiPa hyvä esimerkki siitä, että hyvällä kombinaatiolla nuorta innokkuutta ja kokenutta varmuutta voi johtaa todella pitkälle sarjassa.

Olen varma, että rosteriin tulee ylläreitä eri positioihin. Miten ne sitten elävät kauden aikana onkin eri juttu. Vähän lottoa perjantai-illan ratoksi. Lisänimet pelkkiä työnimiä.

Kähkönen - Taiteilijasieluinen, köyhänmiehen Crosby suoraan AHL:stä - Henritius <- Henritius breikkaa isosti ollen pistepörssin top 10:ssä
Körkkö - Immonen - Kivimäki <- Körkkö pistepörssin top20:ssä ja myydään kesken kauden KHL-Jokereihin isoilla suolarahoilla
Hattunen - Kokkala - Luomala <- toimiva ketju koko kauden ja Lutilla suonenveto, part II, tehden yli 20 kihausta
Riska - Kangasniemi - Suoranta <- Tästä ketjusta puhutaan kauden aikana paljon

--------------------------------
Kiviranta - Kujanpää - Westermarck
Kuhakoski - Kristof

Lindbohm - Pure Jenkki <- Linbohm sarjan eliittiä ja Jenkki myydään KHL:n koko pistepörssin ykkössijalta
Heikkinen - Valkonen <- Edun ruoska opitaan tuntemaan myös Liigassa. Toimiva ja varmaotteinen kaksikko
Malkamäki - Gröndahl <- Arska ottaa ison stepin ja Malkamäkeä kiitetään otteistaan EHT-komennuksella
-------------------------
Manninen - Uitto
Väkelä

NHL-tason maalivahti <- sarjan eliittiä, Toivosella paluu huipulle. Sportilla todellinen positiivinen maalivahtiongelma
Toivonen
-----------
Auren

Runkosarjan lopullinen sijoitus 5. Ja pleijareissa ekalla kierroksella ulos. Kassa kiittää ja tulosta tulee kuusinumeroinen summa. Moni nieleskelee keväällä, tai itse asiassa jo talvella leuka rinnassaan, kuinka Valtosen peli voikin näyttää noin hyvältä ja toimivalta. Varsinainen kaukaloiden velho.

Saa ottaa talteen!
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tami tylyttää: http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/smliiga/uutiset.shtml/2014/04/1881101/tami-poyristyi-sportin-hankinnoista---toivosen-pitaa-seista-paallaan

Aika ristiriitaista kommenttia heittää taas Solkungen. Joukkue ei ole hänen mielestään voittava eikä mielenkiintoinen. Ok. Hän on myös pettynyt, koska joukkue ei ole myöskään vaasalainen. Wat? Ensimmäisellä lauseella Tami taitaa ajaa takaa, että olisi saanut olla nimekkäämpiä ukkoja (eli rahaa haisemaan Tamin tyyliin). Toinen lause taas ei komppaa ensimmäistä yhtään. Jos olisi "paikallinen" joukkue, ketä ne nimet olisivat ja montako peliä aiottaisiin voittaa? No Tamin lausunnot ymmärtää jokainen jättää arvoonsa. Onhan maailmalla toki kovia paikallisia nimiä kuten Osala ja Fogström, mutta aina saa unelmia olla. Ehkä muutaman vuoden päästä sitten...

Ja sanokaa mun sanoneen: Jos tää joukkue tekee yllätyksen ja pärjää ensi kaudella liigassa, niin Tami on ensimmäisten joukossa hehkuttamassa miten nuorella nälkäisellä joukkueella voitetaan pelejä (ja miten tämä kaikki on jotakin kautta hänen ansiotaan).
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Hyviä nuoria ja parin ketjullisen verran ok-tasoisia pelaajia tällä hetkellä rosterissa ainakin mun silmissä. Pakisto on tällä hetkellä auttamatta liian heikko. Pelaavaan kuusikkoon tosta mahtuu varmasti vain Malkamäki, Lindbohm, Valkonen ja Heikkinen. Iso ruutu jää P-Amerikkalaisille hoidettavaksi.Hyökkäyksessä sama homma, 2-4 ketjut pystytään miehittämään jo näillä pelaajilla mutta ykkönen on ihan auki tällä hetkellä.

Suuri homma on Virmasella hoitaa se kentällisen verran P-Amerikasta. Jos näissä onnistutaan, pitäisi olla jonkinlaiset mahdollisuudet taistella säälipleijari paikasta.

Milloinhan try-out miehet julkistetaan?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän täällä voi Sportin fanit värilaseilla itselleen uskotella, että joukkueen runko näyttää hyvältä ja on siinä potentiaalia. Tosiasia kuitenkin on se, että ton joukkueen johtavia pelaajia on muutamat viime kaudella Liigajoukkueissa mukanaolleet joukkueitten ylijäämäpelaajat. Sit on nuoria ja mestispelaajia. Tolla rungolla ollaan jopa KalPaa takamatkalla noin valovuoden verran. Toki lottovoittoa voi toivoa eli tsemppi ja jokaisen nuoren oikea-aikainen kehityspiikki samaan aikaan ensi kaudella toisi taistelua sääleistä, mutta havoin näkee ennakkoon selkeämpää jumboa rosteriltaan kuin nyt.

Tietysti Virmanen voi vielä korjailla tilannetta muutamalla täsmävahvistuksella, mutta itse Jokerifanina Virmasen touhua useamman vuoden seuranneena, en odottaisi ihan mitään tähtiä taivaaltaa, varsinkaan kun budjetti on mikä on.. Vai oliskohan Virmanenkin kokenut mahtipontisen herätyksen ja on nykyään skouttien eliittiä?

Olikohan tämä nyt sit jonkun mielestä vielä se Jokereitten hyvä paikkaaja ja mielenkiintoisempi korvaaja Liigassa? Hmmmm........

Ei sinänsä millään pahalla Sporttia kohtaan. Kyllä mä rehellisesti Sportille toivon onnea ja edes pientä pärjäämistä, mutta kyllähän toi rosteri vaan realistisesti ilman värilaseja katsottuna kuuluisi edelleen Mestikseen eikä Liigaan.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Kyllä mä rehellisesti Sportille toivon onnea ja edes pientä pärjäämistä, mutta kyllähän toi rosteri vaan realistisesti ilman värilaseja katsottuna kuuluisi edelleen Mestikseen eikä Liigaan.

Valot päälle. Toi jengi on paperilla jo nyt 10 kertaa parempi kuin esim. Mestiksen finaalikaksikko.

Totta helvetissä jengi näkee noissa nuorissa paljon potentiaalia, vai etkö näe sitä noissa nuorissa jannuissa?

90% Liigapelaajista on tehnyt sopimuksen jo marraskuussa. Nyt koitetaan repiä vapaana olevista pelaajista paras mahdollinen jengi kasaan.

En kyllä todellakaan tiedä minkälaisia pelaajia jengi meille jo tähän aikaan vuodesta odotti jos tämä rosteri on täyttä paskaa alusta loppuun.

Niin kuin sanoin, niin melko varmasti tosta puuttuu vielä koko ykkösketju ja pakki. Näissä saattaa muutama vähän nimekkäämpikin pelaaja olla mukana.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olikohan tämä nyt sit jonkun mielestä vielä se Jokereitten hyvä paikkaaja ja mielenkiintoisempi korvaaja Liigassa? Hmmmm........
No ei varmasti olisi mikään seura mielenkiintoisempi kuin Jokerit. Olisko sulla sitten ollu joku parempi korvaaja tilalle? Esim Jukurit (melkein kuin Jokerit)?
Iteppä lähdette sinne itään. Turha itkeä nousijalle, oli se sitten mikä seura tahansa. Narrithan tämän tilanteen laittoi alulle ja nyt mennään tällä ratkaisulla. Ei kuulu tähän topikkiin joten se tästä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei varmasti olisi mikään seura mielenkiintoisempi kuin Jokerit. Olisko sulla sitten ollu joku parempi korvaaja tilalle? Esim Jukurit (melkein kuin Jokerit)?

Toi nyt ei ollut varsinaisesti Sportin faneille osoitettu kuittaus, vaan useilleLiigaseurojen faneille, jotka hyvästelivät touhutippa housuissaan Jokereita "Venäjän mestaruus sarjaan" ja samalla ilmoittivat Sportin olevan itseasiassa paljon kiinnostavampi joukkue. Jos pahoitit edellisestä mielesi, niin pahoittelen, mutta ei ollut sulle tai Sportin faneille suunnattu kuitti, kuten jo mainitsin.

Sport on laitettu vittumaiseen paikkaan, mutta se ei poista sitä faktaa, että tämä nyt ilmoitettu pelaajarunko on kaikkea muuta kuin Liigatasoa.

Valot päälle. Toi jengi on paperilla jo nyt 10 kertaa parempi kuin esim. Mestiksen finaalikaksikko.

Saatat hyvinkin olla oikeassa. En ole itse Mestistä kovin ahkerasti seurannut. Tosin, mikäli toi rosteri on noin 10 kertaa kovempi kuin Mestiksen finaalikaksikolla ja samalla kaikkea muuta kuin Liigatasoa, niin se kertoo vain siitä, että Mestiksen ja Liigan välillä ollut tasoero ei ole vain kohtuullisen suuri (niinkuin olin ajatellut aikasemmin) vaan lähinnä järkyttävän suuri.

Totta helvetissä jengi näkee noissa nuorissa paljon potentiaalia, vai etkö näe sitä noissa nuorissa jannuissa?

Toki nuorissa on potentiaalia. Mutta se on kuitenkin vain potentiaalia, eikä takaa vielä mitään onnistumisia. Jokereissakin (joita myös useat Sportin ensi kauden nuoret ovat) on potentiaalia nähty useamman kerran, mutta harvemmin niistä moni ottaa samalla kaudella niin valtavaa kehitysaskelta, että muuttuisi rotaatiopelaajasta tasaisesti pisteitä nakuttavaksi ja pelejä ratkoviksi pelaajiksi. Jos noista nuorista 2-3 ottaa ensi kaudella ison roolin joukkueesta ja pysyy hyvin Liigatasolla mukana, niin se jo voitaneen nähdä onnistumiseksi. Jokainen noista nuorista ei varmasti tule breikkaamaan isosti ensi kaudella.

Saattoihan toi kuulostaa negatiiviselta ja siltä kuin olisin jotenkin Sportia vastaan. Enemmänkin kuitenkin realistisia ajatuksia yritin kirjotella. Sport oli mun mielestä täysin ainoa ja oikea vaihtoehto, kun Mestiksestä piti jonkun Liigaan nousta. Mutta mielelläni olisin nähnyt vähän potentiaalisempaa runkoa jo tässä vaiheessa. Nyt toi koostuu lähinnä pelaajista, joille ei muualla ole ottajia ja seilaa tasoltaan siinä Mestiksen ja Liigatason välimaastossa. Ja kyllä mä ihan rehellisesti toivon Sportin yllättävän ens kaudella, mutta usko siihen on aika pientä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pakisto on tällä hetkellä auttamatta liian heikko. Pelaavaan kuusikkoon tosta mahtuu varmasti vain Malkamäki, Lindbohm, Valkonen ja Heikkinen. Iso ruutu jää P-Amerikkalaisille hoidettavaksi.Hyökkäyksessä sama homma, 2-4 ketjut pystytään miehittämään jo näillä pelaajilla mutta ykkönen on ihan auki tällä hetkellä.

Tuo pakistokin on noiden neljän osalta ihan ok pienelle liigaseuralle. Jos tuohon tulee pari tai edes 1 onnistunut täsmähaku, niin ollaan mielestäni jo ihan vertailukelpoinen liigan muihin häntäpään pakistoihin. Potentiaaliahan tuossa on paljon. Kakkoseen on yksi paikka auki ja alempiin ketjuihin on paljon täytettä, joista varmasti saadaan toimiva kokoonpano.

En kyllä ymmärrä yhtään, miksi kaikkien mielestä tämä on TÄYTTÄ Mestistasoa. Sentterit ainakin ovat tähän mennessä ihan vertailukelpoisia muihin liigaseuroihin.

E: Niin ja tänne huhuttuja Karjalaista tai Korhosta ei julkaistu, joten heidät saanee vetää yli.
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Entistä paremmalle tuntuu kun kaikki vähättelee ja ei saada mitään tsänssejä. Mä uskon valmennusryhmäämme ja heidän valikoimiin pelaajatyyppeihin. Mulle riittää että Sport taistelee joka ilta ja taka-askeleita ei oteta, riittää se sitten hyvään peliin, murskatappioon tai kaikkien ihmeeksi voittoon niin olen tyytyväinen. Odotan että jokainen jätkä joka saa kotkanutun pukea päälle tekee sen ylpeydellä vaativan yleisön edessä. Kuparisaari ei päästä helpolla vieraita mutta ei myöskään omia.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Nyt on kyllä Tamit sun muut Urheilulehden toimittajat huseeraamassa kommentteineen vähän liian aikaisin. Tami nyt ylipäätään on ihan väärä mies itkemään Sportin paskaa rosteria, kun itse ajaisi tuon jengin kaudessa konkurssiin omilla hankinnoillaan.

Jämsän mukaan pelaajabudjetista on vielä erittäin merkittävä osa käyttämättä, joten katsellaan sitten kun kesälomat on lusittu. Se mitä tässä vaiheessa ihmettelen, on tuo järkyttävän laaja rosteri, jos siis lähdetään siitä, että budjetista on merkittävä osa edellee nkäyttämättä. No okei, se jäljellä oleva osa palaa kummasti niihin kärkihankintoihin...ja osa nyt julkaistuista on selviä hankintoja suoraan A:lle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tamit ja McMulliganit höpöttää. Kyllä uuden liiga-joukkueenkin täytyy jostain aloittaa. Paras strategia minun mielestä on seuraava:

1. Kasvatateen itse mahdollisimman paljon
2. Jos kohta 1 ei onnistu, niin haetaan nuoria eteenpäin meneviä muualta (mitä ilmeisesti Sportkin tekee nyt, kuten myös aika moni muukin liigaseura)
3. Kun kohdat 1 ja 2 on hoidossa, niin paikataan puutteita ulkopuolisilla hankinnoilla, kotimaisilla tai ulkomaisilla (näitä Sportiin lienee tulossa).

Sportilla on täydet mahdollisuudet sijoille 7-?, oman vaatimattoman tunteeni mukaan, koska kauden aikana tapahtuu paljon ja oikein valmennettuna (esim. HPK ja SaiPa) lähtökohtaisesti nimettömämkikin porukka voi kurottaa korkealle. Tässä astuu kuvaan tietenkin myös Tomek Valtonen. Hänen osaamisensa tullaan ensi kaudella todella mittaamaan.

Mutta ei mitään syytä laittaa päätä pensaaseen. Paketti kasaan ja kaukalossa homma kuntoon, niin Tamikin vielä nielee kravattinsa (jos häneltä kysytään, niin esim. Kärpät ei olisi voittanu yhtään mestaruutta ikinä 2000-luvulla ilman, että "solkungen" itse olisi ollut jossain vaiheessa historiaa organisaatiossa).

Ja ai niin. Jos Kähkönen on Vaasaan tulossa, niin tottakai toivon onnistumista. Valitettavasti suhtaudun hieman skeptisesti onnistumiseen, mikäli Kähy on ajateltu tulosta tekevään rooliin tehojen muodossa, sen verran kädettömältä mies vaikuttaa tällä hetkellä Kärpissä. Muuten kyllä tykkään, urheilija viimesen päälle ja hyvä pelaaja, vahvistus joka tapauksessa Sportille.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tuo "väärä" Jarkko Immonen on ehkä mestis tasolla ykköskakkosketjun kamaa, ei Liigassa. Ainakaan vielä, oli Saipassa aikoinaan hyvä, ura nyt mennyt alaspäin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuo "väärä" Jarkko Immonen on ehkä mestis tasolla ykköskakkosketjun kamaa, ei Liigassa. Ainakaan vielä, oli Saipassa aikoinaan hyvä, ura nyt mennyt alaspäin.

Immonen on tehnyt hyviä pisteitä kaikilla kausilla paitsi tällä kaudella. Hyvässä kiekollisessa roolissa on varmasti edelleen n. 25-30 pisteen mies, joka on riittävä kakkossentterille. Ikääkin vasta 30v eli pelaaja parhaassa iässä. Sportin sentteriosasto on mielestäni sellainen, että se tulee varmasti olemaan liigatasoa, kun tuohon vielä hankitaan P-Amerikasta ykkönen. Arpahan se toki on, mutta paperilla kestää vertailun.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
ura nyt mennyt alaspäin.

Niin, olisiko tässä se syy, miksi tuli meille? Ensi kaudella ykkösketjussa sentterinä ja uuden alku. Kuka ties?

Monen (ei siis nyt tarkoitettu Balounille) kannattaa muistaa, että me ei olla tulossa Jokereiksi Jokereiden tilalle, vaan tekemään ihan omaa juttua.
Uskon, että Sport pystyy luomaan oman, mielenkiintoisen identiteettinsä. Kuuta ei kannata silti odottaa taivaalta. Sportin nouseminen "parrasvaloihin" kestää sen rakennusprosessiajan, mitä se muillakin on aikanaan tehnyt.

Se, mitä me tuodaan uutta sarjaan on sitkeä ja vittumaninen rantahurrijengi sekä todella vaikea kotiluola kenelle tahansa. Kiitos tästä RA:n kiistattoman joukkueentakana seisomisen, oli tilanne mikä tahansa.

Me ei myöskään voida ostaa joukkueellista valmiita kavereita, kuten Jokerit on tehnyt. Meidän pitää kehittää ne itse ja se, jos joku on kiekon suola.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
No niin töistä kotiuduttu ja pääsee kunnolla paneutumaan näihin hankintoihin.

Roope Kuhakoski, Joel Kiviranta ja Felix Westermack on hankittu A-junnuihin, näitä ei kannata tuijottaa kun puhutaan Sportin iskukyvystä.

Sitten täytyy ottaa sulka hattuun. Taisin olla ensimmäinen joka Immosen mainitsi täällä, ennen mitään varsinaisia huhujakaan. Ja täsä päästään seuraavaan kysymykseen. Ei kai hän vain ole meidän 1. sentteri? Olisiko Kangasniemi muka hankittu 4. sentteriksi? Ja sitten vielä Rekonen. Kaikki vielä umpisenttereitä kuuleman mukaan. Tuskin Rekonen on tullut tänne miksikään rotaatiopelaajaksi.

Toivonen hyvä kiinnitys, mutta hän ei ole kumminkaan mikään The Voittava maalivahti. Uskon, että hänelle haetaan tandemia kaveriksi. Ja hyvä niinkin. Itse olisin toivonut esim. Norosta selkeäksi ykköseksi ja joku rasmusrinne kasvamaan korkoa. Mitään nimimiestä tuskin maalille saadaan, ainakaan try-outtien kautta. Eikä tarvi ollakkaan. Harva oli kuullut Zapolskista tai Leggiosta ennen kuin siirtyivät Suomeen.

Heräsi muuten mieleen kysymys liittyen kapteenistoon. Uitto tuskin jatkaa kapteenina kun kiveen hakattua pelipaikkaakaan ei ole tod. näk. tarjolla. Itse löisin C:n ensi kaudeksi joko Lutin tai Edun rintaan.

Sitten täytyy tulla tyhmänä kysymään kun en tiedä. Mikä mies tämä Henritius on? Tiedän kyllä pelaajan nimeltä, mutta ei mitään käryä minkä tyylinen, mitä vahvuuksia ym. hänellä on. Aikamoinen "hype" ollut miehen ympärillä tällä palstalla.

Oma näkemykseni pelaavasta kokoonpanosta tällä hetkellä:

XXX-Immonen-XXX
Kivimäki-Kokkala-Henritius?
Hattunen-Kangasniemi-Körkkö
Luomala-Rekonen-Riska

Toki jos 1. sentteri hankitaan niin jokainen tippuu pykälän alaspäin. Itse näkisin hierarkian juurikin tuollaisena.

ZZZ-ZZZ/Lindbohm
Heikkinen-Valkonen
Lindbohm-Gröndahl/Uitto/Manninen

Toivonen
YYY

Täytyy kyllä sanoa, että ei hyvää päivää kun katsoo tuota kokoonpanoa. En odottanut kuuta taivaalta, mutta hiukan kovempaa settia. Itse näkisin, että 1. ketju kokonaan ja kakkosen toiselle laidalle joku Henritiusta kovempi sälli. Vaikka sitten Ville Korhonen. Tosin ei taida olla tulossa, olisi kyllä tänään ilmoitettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös