Jokereiden ja Areenan uudet omistajat USA:n mustalla listalla

  • 50 077
  • 194

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Liiga
Siellä ne Rotenbergit muuten tuulettelivat riemukkaan ja vapautuneen näköisesti SKA:n pelissä, eivät ainakaan vielä näyttäneet pakotteet vaivaavan.

Nyt kun porukka on alkanut myymään rahan huumassa isänmaata venäläisille, niin myykää ihmeessä areenan lisäksi koko Helsinki viholliselle ja tehdään Tampereesta pääkaupunki. Näyttää siltä, että munattomien poliitikkojen lisäksi osa suomalaisista on rahanahneita velliperseitä. Itse en tonttiani ja taloani möisi Igoreille, vaikka maksaisivat siitä moninkertaisen hinnan suomalaisiin verrattuna. Tämä tarina on tosi.

Saatana että harmittaa toi Harkimon touhu! Boikottiin sanon minä!
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
KHL on mitä suurimmassa määrin (Venäjän suurvalta)politiikkaa. Uskon kyllä, että Harkimo ei tätä ole tiennyt/ymmärtänyt vaan on vilpittömässä mielin vain halunnut viedä seuransa uudelle tasolle. Tai sitten on tiennyt/ymmärtänyt, mutta tehnyt sen siitä huolimatta.

Hei apua. Miten tämä voi olla vielä epäselvää jollekin? Harkimo oli onnellinen, kun sai myytyä ongelmiin ajautuvan bisneksensä jonnekin. Ostajia ei ymmärrettävästi ollut ihan jonoksi asti. Igorit näkivät tilaisuuden iskeä ja tekivät liikkeensä. HH otti rahat, kiitti ja huokaisi. Tässä kaikessa on ollut kyse vain Harkimon liiketoimista, ei todellakaan mistään muusta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joku venäläinenhän ehti jo todeta olevansa ylpeä, kun joutui pakotteiden alle. Se oli kuulemma eräänlainen politiikan Oscar-palkinto hänen silmissään. Joku toinen pakotteiden alle joutunut vittuili twitterissä Obamalle koko pakotteista. Eikä tosiaan näytä Rotenbergin elämäkään nyt aivan piloille menneen, kun sen verran villisti tuuletti SKA:n maalia...

Kaikista jenkkipoliitikoista eniten arvostamani John McCain sanoi samaa Venäjän pakotelistasta, jonne hän pääsi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiasta riippuvainen sokeus on surullista seurattavaa, mutta ilmeisen luontainen osa ihmisluonnetta. Toisten kaaliin ei mahdu se, että USA on tehnyt paljon hirveyksiä eikä ole mikään hyvyyden ruumiillistuma, mutta se ei tarkoita että kaikki mitä USA tekee on pahaa. Samoin Venäjän pahat teot eivät ole hyväksyttävämpiä, koska "jenkit teki sitä ja tätä". Toivottavasti seuraavanlainen taudinomainen päättely pysyy ainakin minusta kaukana:

USA ja Venäjä ovat tehneet pahaa aiemmin -> Venäjä tekee pahaa -> USA tekee hyvää = USA on tekopyhä

Ilmeisesti näiden argumentoijien mielestä USA:n tulisi johdonmukaisuus säilyttääkseen esim. miehittää Bulgaria. (Huom! Ylläoleva ei ota kantaa siihen, mitä mieltä on Venäjän ja USA:n toimien hyvyydestä ja pahuudesta. Ainoastaan argumenttiin jolla mitätöidään USA:n toimet käyttäen tekopyhyyttä perusteena.)

Samaa sokeutta tuntuu olevan laajamittaisesti täälläkin. KHL on osa Venäjän ulkopolitiikkaa ja Jokereiden uudet omistajat ovat ansainneet rahansa vähintään hämärillä tavoin. Nykyäänkin heitä on yhdistetty suhmurointiin esim. Sotshin urakoista. Aikamoinen defenssi on päällä, jos jonkun tästä huomauttaessa pystyy tosissaan vastaamaan puhumalla jostain kuvitellusta Jokerivihasta. Vai onko tässä kyseessä Lännen salajuoni Putinia ja Jokereita vastaan?

"Ihan sama että nää vaatteet on tehty lapsityövoimalla kun ne on niin siistejä."
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saas nähdä komppaako EU tämän listan ja miten Karjala-lippiskansa tähän reagoi.

EU nyt kuitenkin on sitoutunut toimimaan ihan juridisesti kestävällä tavalla, joten ihan mielivaltaisia pakotteita se ei voi asettaa. USA ei-oikeusvaltiona sen sijaan näköjään voi rajoittaa joidenkin ihmisten oikeuksia ilman, että välttämättä on kestäviä perusteita.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eipä tämä taida suorasti vaikuttaa Jokereiden toimintaan millään tavalla. EU:n pakotelistalle Rotenbergit ja Timothsenko tuskin joutuvat, koska sille pääsemiseen käsittääkseni vaaditaan oikeasti raskauttavat perusteet.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku venäläinenhän ehti jo todeta olevansa ylpeä, kun joutui pakotteiden alle. Se oli kuulemma eräänlainen politiikan Oscar-palkinto hänen silmissään. Joku toinen pakotteiden alle joutunut vittuili twitterissä Obamalle koko pakotteista. Eikä tosiaan näytä Rotenbergin elämäkään nyt aivan piloille menneen, kun sen verran villisti tuuletti SKA:n maalia.

Allaoleva lainaus tuo mielestäni hauskasti esille sen, kumpi näistä pakotteista oikeasti kärsii.

"Sen. Dan Coats, R-Ind.: 'While I'm disappointed that I won't be able to go on vacation with my family in Siberia this summer, I am honored to be on this list'"

USA:ssa on kaikista puutteistaan ja vastenmielisyyksistään (joita todella löytyy) huolimatta sellaisia mekanismeja kansalaisten ihmisoikeuksien turvaamiseksi joista venäläiset voivat vain haaveilla.

edit: Tuskin EU:n listoille narriomistajat joutuvat, eikä tähän ole mielestäni Ukrainan perusteella syytäkään. Sen sijaan valveutunut kuluttaja voi äänestää jaloillaan. Hassua että niin monet oman maamme porvareita kärkkäästi arvostelevat vasemmistolaiset (tälläkin palstalla) symppaavat näitä oikeasti nimenomaan kansan kustannuksella rikastuneita oligarkkeja ja ovat juttujensa perusteella ensisijaisesti huolestuneita heidän oikeuksistaan. Kai se kertoo oman ideologian kestävyydestä sitten...
 
Viimeksi muokattu:

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Lupasin jo, että en palaa enää tähän ketjuun, mutta pyyhitäänpä lupauksella hanuria. Tuli vaan mieleen eräs asia, josta haluaisin saada tietoa, jos jollain sellaista on.

Eli nyt kun Hartwall Arenan omistajat ja meidän seuran osaomistajat ovat joutuneet tuolle talouspakotelistalle niin haluaisin tietää, kuinka paljon moni luulee tällaisen asian vaikuttavan meidän jengin fanien mieliin tai yleisesti joukkueen seuraamiseen? Tuli mieleen eräs esimerkki jalkapallomaailmasta, AC Milan, jonka osaomistaja ja puheenjohtaja on niin henkilökohtaista kuin poliittistakin "mainetta" niittänyt Silvio Berlusconi. Onko täällä esim. joku Milania seurannut palstalainen, joka voisi avat kuinka Berlusconin poliittiset toimet ja toilailut ovat vaikuttaneet seuran faneihin ja nimenomaan heidän suhtautumiseensa seuraan. Onko siellä ollut havaittavissa kuinka suuressa mittakaavassa "seura on omistajansa näköinen"-tyylistä ajatusta vai ovatko fanit suhtautuneet urheiluun ja politiikkaan erittelevästi?

Itse pyrin erottelemaan politiikan ja urheilun viimeiseen asti. Ja itselläni se raja kulkee aika korkealla. Ainoastaan siinä tapauksessa että seuran nimissä harjoitettaisiin rikollista toimintaa, jättäisin seuran. Muuten en jättäisi seuraa, mutta omistajille kääntäisin tietysti selkäni.

Ihan puhtaasta mielenkiinnosta tällaista kyselen ihan meidän omilta faneilta + joltain Milan-fanilta...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
EU nyt kuitenkin on sitoutunut toimimaan ihan juridisesti kestävällä tavalla, joten ihan mielivaltaisia pakotteita se ei voi asettaa. USA ei-oikeusvaltiona sen sijaan näköjään voi rajoittaa joidenkin ihmisten oikeuksia ilman, että välttämättä on kestäviä perusteita.

EU:ssa on ihan vastaavat lainsäädännöt jolla voidaan asettaa pakotteet näille samoille henkilöille. EU on myös näin jo toiminut:

EU määrää Krim-pakotteita Venäjän duuman jäseniä ja sotilasjohtoa vastaan | Yle Uutiset | yle.fi

EU ei siis myöskään ole oikeusvaltio. Ehkä sinun kannattaa siirtyä pois Suomesta johonkin ei-mielivaltaiseen oikeusvaltioon kuten esim. Venäjälle.

Amnesty: Kiroilu bussipysäkillä vei Sotshi-arvostelijan vankilaan | Aamulehti

Linkit vievät fasistisen länsipropagandan värittämiin uutisiin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän tämä nyt osoittaa että Jokerit on ihan liian suuressa nosteessa, kun jo USA:n presidenttikin lyö kapuloita rattaisiin. Sen nyt vielä ymmärrän että kaikenmaailman kateelliset puotipuksut ja muut steroideilla päänsä pehmentäneet janarit täällä Suomessa yrittävät häiritä kaikin keinoin Jokereiden valmistautumista Venäjän valloitukseen, mutta tämän amerikanparakin suunsoitto on jo vähän liikaa. Kun vielä Käteinenkin yrittää esittää jotain Parakin käsikassaraa, olisi varmaan jo sen aika, että Sale ottaa isot tykit esiin ja kertoo mikä on homman nimi!
 

kaspeerk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh
Ensialkuun täytyy todeta, etten millään tasolla hyväksy Venäjän toimintaa Ukrainassa ja toivonkin, että tilanne siellä rauhoittuu nopeasti.

Vaikka KHL on ilmiselvästi myös osa Venäjän ulkopolitiikkaa niin en itse jaksa keskittyä asiassa kuin siihen urheilulliseen puoleen. Ei ehkä eettistä, mutta onko ihmisten valinnat useinkaan?

Tiedän, että ostaessani t-paidan kaupasta saatan hyvinkin tukea lapsityövoimaa. Ostan sen silti, niin kuin monen muunkin tuotteen joiden valmistusprosesseissa on todettu ihmisoikeuksien loukkauksia. Ei tosiaankaan eettistä.

Tahdon vain tuoda esiin myös tällaisen pointin myös tähän asiaan.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Sen sijaan valveutunut kuluttaja voi äänestää jaloillaan. Hassua että niin monet oman maamme porvareita kärkkäästi arvostelevat vasemmistolaiset (tälläkin palstalla) symppaavat näitä oikeasti nimenomaan kansan kustannuksella rikastuneita oligarkkeja ja ovat juttujensa perusteella ensisijaisesti huolestuneita heidän oikeuksistaan. Kai se kertoo oman ideologian kestävyydestä sitten...

Tähän ihan täysin asiallisesti ja ilman provoa. Tuossa jo ylempänä kysyinkin, että kuinka meidän fanit suhtautuvat seuraan tämän osaomistajien listallaolon takia.. Tämä ei ollut vastaus siihen, mutta koska ehdotat, että pitäisi äänestää jaloillaan niin oletko oikeasti sitä mieltä, että sekoittaisit tällä tavalla poliitiikan ja urheilun keskenään? En ole täysin varma, mutta jotenkin sellainen perstuntuma on, että esim. teidän seuran johto voisi olla poliittisesti suuntautunut Kokoomuksen puoleen. Tuon sinun kirjoittaman perusteella ei siis teidänkään peleissä kannattaisi käydä, ainakaan sellaisten ihmisten, jotka eivät halua tukea Kokoomusta, vaikka he haluaisivat kannattaa seuraa? Ymmärsinkö oikein?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos nimimerkki BigRedCat elää kuin opettaa, niin hän varmaan ilmeisen porvarillisena ihmisenä boikotoi HIFK:ta silloin, kun vihervasemmistolainen Alpo Suhonen koutsasi julleja.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän ihan täysin asiallisesti ja ilman provoa. Tuossa jo ylempänä kysyinkin, että kuinka meidän fanit suhtautuvat seuraan tämän osaomistajien listallaolon takia.. Tämä ei ollut vastaus siihen, mutta koska ehdotat, että pitäisi äänestää jaloillaan niin oletko oikeasti sitä mieltä, että sekoittaisit tällä tavalla poliitiikan ja urheilun keskenään? En ole täysin varma, mutta jotenkin sellainen perstuntuma on, että esim. teidän seuran johto voisi olla poliittisesti suuntautunut Kokoomuksen puoleen. Tuon sinun kirjoittaman perusteella ei siis teidänkään peleissä kannattaisi käydä, ainakaan sellaisten ihmisten, jotka eivät halua tukea Kokoomusta, vaikka he haluaisivat kannattaa seuraa? Ymmärsinkö oikein?

Kiitoksia kysymyksestä! Yritän niin ikään vastata provoilematta ja asiallisesti. Ensinnäkin totesin valveutuneen kuluttajan voivan äänestää jaloillaan. En masinoinut mitään boikottia. Toiseksi tuohon urheilun ja politiikan sekoittamiseen voin sanoa, että olen ja en ole kanssasi yhtä mieltä. Yritän avata nopeasti:

Urheilua ja politiikkaa ei mielestäni tule sotkea niin, että esim. Suomen maajoukkue ei saisi pelata kyseenalaista politiikkaa harjoittavan maan alueella. Se on väärä tapa, sillä urheilua seuraavat kuitenkin tavalliset ihmiset. Samalla tavalla esim. rock-konserttien järjestäminen vain sellaisissa maissa, joiden poliittisen ideologian tai hallinnon toimet hyväksyy supistaisi potentiaalisten maiden listaa kummasti. Lisäksi kun kansalaisilla on pääsy moiseen tapahtumaan, voi heihin saada kylvettyä toivoa paremmasta ja ehkä jopa heräämistä siihen, että asiat voisivat olla paremmin.

Sen sijaan rahan kantaminen suoraan sellaisten tahojen taskuun, joita pitäisin syyllisenä rikolliseen ja täysin eettisesti kestämättömään toimintaan on teko, johon en suostu osallistumaan. Pallo on toki kullakin kuluttajalla itsellään oman moraalin rajoissa toimien, mutta kyllä sitä on huomattavasti vähäisemmistäkin syistä boikotteja aloitettu. Lisäksi Venäjä on itse sekoittanut urheilun ja politiikan tekemällä KHL:stä poliittisen hankkeen, joten väistämättä Jokerit KHL:ssä nykyomistuksessaan on osa naapurimme politiikkaa.

Viestisi loppuosassa olet ymmärtänyt minut täysin väärin. Kannatan mielipiteen- ja sananvapautta, enkä ole kovinkaan kiinnostunut johdon (huom. ei omistajien) poliittisista suuntautumisista. Sitten jos HIFK lahjoittaisi rahaa esim. Vasemmistoliiton vaalikassaan, boikotoisin matseja aivan varmasti. Samoin jos HIFK osallistuisi epäeettiseksi kokemaani poliittiseen toimintaan. Tässäkin nähdään, miten HIFK:lle on etu ettei se henkilöidy pariin omistajaan. Loppuosasi päättely siis ontuu pahemman kerran.

erkukin epäloogisuuden lähettiläänä näemmä ehti ymmärtää asian omalla tavallaan. Luepas sinäkin ajatuksen kanssa tämä selvitys. En näe Alpon syyllistyneen kovin epäeettiseen toimintaan tai ajaneen jotain poliittista määränpäätä HIFK:n avulla.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Koitetaas nyt pysyä rauhallisina, tässä varmaan on ensisijaisesti kyse siitä, kokevatko jokerikannattajat mahdolliseksi mennä katsomaan Jokereita ensi kaudella jos omistajat ovat EUn boikottilistalla. Sen ovat varmaan kaikki tajunneet, mutta jos muutama nimimerkki oikeasti olisi juuri tätä boikottia toivomassa, niin sitten ehkä kannattaisi valita hiukan maltillisempi äänensävy. Muuten se kääntyy Suomessa aina itseään vastaan "Vittu, mua ei määräillä" - lienee klassista kansanperinnettä. Itse tuskin kuitenkaan noista ovista syksyllä astun, jos Rotenbergit ovat EU-pakotteiden listalla silloin. Se on mun pieni hiljainen tukeni Ukrainalle, joka ei kuulu muille eikä sido muita mihinkään.

Ja mitä boikotteihin tulee, niin aina niitä syitä löytää muualtakin joka päivä: voisi tietysti kysyä niiden seurojen pelaajien moraalia jotka osallistuvat Valko-Venäjän diktaattorin MM-kisoihin. Tai samantien vaikka kyseenalaistaa niiden ihmisten moraalia, jotka Itä-Suomessa haluavat ruotsinkielen tilalle venäjän kaupankäynnin helpottamiseksi. Tässä maailmassa kuitenkin on pakko elää, ja siihen kuuluu myös mahdollisimman kylmäpäinen ja realistinen suhtautuminen myös erittäin ikävästi käyttäytyvään naapuriin. Ja siksi naapurin kanssa pitää yrittää tulla toimeen, vaikka se nyt noin ilkeä taas onkin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tähän ihan täysin asiallisesti ja ilman provoa. Tuossa jo ylempänä kysyinkin, että kuinka meidän fanit suhtautuvat seuraan tämän osaomistajien listallaolon takia.. Tämä ei ollut vastaus siihen, mutta koska ehdotat, että pitäisi äänestää jaloillaan niin oletko oikeasti sitä mieltä, että sekoittaisit tällä tavalla poliitiikan ja urheilun keskenään? En ole täysin varma, mutta jotenkin sellainen perstuntuma on, että esim. teidän seuran johto voisi olla poliittisesti suuntautunut Kokoomuksen puoleen. Tuon sinun kirjoittaman perusteella ei siis teidänkään peleissä kannattaisi käydä, ainakaan sellaisten ihmisten, jotka eivät halua tukea Kokoomusta, vaikka he haluaisivat kannattaa seuraa? Ymmärsinkö oikein?

No eihän tässä ole enää pelkistä omistajista kyse. Tuskin ketään haittaisi omistajien nimet, ilman Ukrainan tilannetta. Mutta oli HIFK Kokoomukseen päin tai ei, niin Kokoomus tai Alpo( tää on sulle, erku ) eivät ole tuolla Euroopan rajoja uusiksi piirtelemässä. Tässä puhutaan nyt hieman eri asioista, ja tuollaiset mukanokkeluudet ovat tässä yhteydessä ihan alta riman. Venäjä valtasi Krimin, missä teillä menee raja tämän suhteen? Voidaanko koko Ukraina vallata, entä Baltia ( tämä vielä toki epätodennäköistä)? Tuulettelette katsomossa onnellisena Romanin ja Gennadin kanssa, urheilu on urheilua? KHL on kuitenkin yksi osa Putinin agendaa nostaa Venäjä takaisin maailmanmahdiksi. Tähän näyttää kuuluvan myös "väärin" suuntautuvien maiden miehittäminen ja valtaaminen vanhaan kunnon neukkutyyliin.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Loppuosasi päättely siis ontuu pahemman kerran.

Ei se ollut päättelyä vaan ihan oikea tarkentava kysymys.

Toisekseen, Timchenkoa ja Rotenbergejä ei ole tuomittu mistään rikoksesta, joten sellaista argumenttia heidän omaisuuden hankkimisesta ei voida käyttää vaikka kuinka haluaisi. Toki Venäjällä moni asia saadaan lailliseksi erittäin epäeettisin keinoin. Ainoastaan tuota epäeettisyyttä vastaan voi tässä tapauksessa jaloillaan äänestää. Mutta onko monen esim. vasurin mielestä kaikki Kokoomuksen toiminta täälläkään moraalisesti oikein? Eli lopulta esimerkkien argumentit ovat tismalleen samat, mutta sinun mielestäsi näissä on kuitenkin eroa? Eli onko sittenkin kyse makuasiasta, kuinka haluaa minkäkin asian tapauskohtaisesti nähdä, riippuen siitä että kummalta puolelta aitaa (Jokerit/IFK) tässä kohtaa asiaa katsoo? Vai?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itse pyrin erottelemaan politiikan ja urheilun viimeiseen asti. Ja itselläni se raja kulkee aika korkealla. Ainoastaan siinä tapauksessa että seuran nimissä harjoitettaisiin rikollista toimintaa, jättäisin seuran. Muuten en jättäisi seuraa, mutta omistajille kääntäisin tietysti selkäni.

Vaikka en allekirjoita näkemystäsi niin tietyssä mielessä se on kunnioitettava asenne, johon en itse kuitenkaan pystyisi.

Minä näen urheilun politiikan jatkeena hyvin monessa tapauksessa ja jos minun arvomaailma olennaisella tapaa eroaa urheiluseuran tai sen taustalla olevan liigan arvomaailmasta ja moraalisesta käsityksestä - erityisesti moraalisesta käsityksestä - olen valmis tekemään päätöksiä jotka olenaisesti vaikuttavat myös minun elämääni ja vähentävät mahdollisuuksiani seurata urheilua tai vaikkapa kulttuuria.

Minun on pakko tunnustaa, että vaikka tiesin KHL:n poliittiset kytkennät jo ennen Ukrainan kriisiä ja olen niistä kirjoittanut KHL-osiossa aiemmin ja ollut sillä kannalla, että olisi KHL:n kannalta parasta, jos poliittisia sidoksia kyettäisi vähentämään, niin pidin tietyssä mielessä hyvänä sitä, että Suomesta löytyi seura joka on halukas liittymään KHL:ään ja ottamaan tämän uhkarohkean haasteen vastaan. Mutta Ukrainan kriisi on olennaisella tapaa muuttanut tilannetta ja tällä hetkellä minun on helppo tehdä valinta ja boikotoida KHL-Jokereiden otteluita tulevalla kaudella ja yleisesti boikotoida KHL:n seuraamista muutoin kuin poliittiselta kannalta.

vlad.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Voidaanko koko Ukraina vallata, entä Baltia ( tämä vielä toki epätodennäköistä)? Tuulettelette katsomossa onnellisena Romanin ja Gennadin kanssa, urheilu on urheilua? KHL on kuitenkin yksi osa Putinin agendaa nostaa Venäjä takaisin maailmanmahdiksi.

Heh, uskomatonta vääristelyä. Kuten jo tuolla aiemmin mainitsin, niin itse pyrin erottelemaan politiikan ja urheilun viimeiseen asti. Tuuletan Jokereiden maaleja ja voittoja ja jos niin tekee niin se EI OLE tuulettelua Venäjän aikeille vallata Ukrainaa. Toivon todella vilpittömin mielin että sinä sen ymmärrät. Siksi oletankin että kyseessä oli nyt ajattelematon kirjoitus tai todella surkea provo.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No eihän tässä ole enää pelkistä omistajista kyse. Tuskin ketään haittaisi omistajien nimet, ilman Ukrainan tilannetta. Mutta oli HIFK Kokoomukseen päin tai ei, niin Kokoomus tai Alpo( tää on sulle, erku ) eivät ole tuolla Euroopan rajoja uusiksi piirtelemässä. Tässä puhutaan nyt hieman eri asioista, ja tuollaiset mukanokkeluudet ovat tässä yhteydessä ihan alta riman. Venäjä valtasi Krimin, missä teillä menee raja tämän suhteen? Voidaanko koko Ukraina vallata, entä Baltia ( tämä vielä toki epätodennäköistä)? Tuulettelette katsomossa onnellisena Romanin ja Gennadin kanssa, urheilu on urheilua? KHL on kuitenkin yksi osa Putinin agendaa nostaa Venäjä takaisin maailmanmahdiksi. Tähän näyttää kuuluvan myös "väärin" suuntautuvien maiden miehittäminen ja valtaaminen vanhaan kunnon neukkutyyliin.

Rotenbergit tai Timchenko tuskin ovat missään osassa Krimin valloituksessa. Käsitykseni mukaan heitä ei ole myöskään koskaan tuomittu tai edes syytetty mistään rikoksista. Siihen nähden nämä jeesustelut tuntuvat ylimitoitetuilta. Kyllä ne ihmiset siellä Donetskissa, Prahassa, Riikassa sun muualla ovat käyneet KHL-peleissä. En lähtisi heitä siitä huolimatta moralisoimaan Putinin liigan pönkittämisestä.

Tietysti voimmehan me Heikki Talvitien sanoin tehdä itsellemme elämä vaikeaksi ja ryhtyä vastustamaan ja boikotoimaan kaikkea Putiniin millään tapaa liittyvää. Pyhäjoen ydinvoimahanke menee varmaan boikottiin ekana. Sitten tapetaan vaan kaikki Itä-Suomen kylpylät ja hotellit rajoittamalla ryssien turismia. Varmaan aika moni kotimainen teollisuusyrityskin saadaan nurin jos aletaan eettisesti karttamaan kaikkea Putiniin liittyvää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itse tuskin kuitenkaan noista ovista syksyllä astun, jos Rotenbergit ovat EU-pakotteiden listalla silloin. Se on mun pieni hiljainen tukeni Ukrainalle, joka ei kuulu muille eikä sido muita mihinkään.

Jokainen toki saa tehdä lainpuitteissa niin kuin haluaa ja tehdä juurikin niin kuin omatunto sanoo. Tässä boikotissasi vain todellisena kärsijänä on Jokerit ja sen ympärille pyörivä bisnes. Noille Jokereiden venäläisille osaomistajille Jokerit on pieni kiva harrastus, rahallisesti sen merkitys on mitättömän pieni. Edelleen jos omatuntosi sanoo että Jokereiden peleissä käymättömyys on sinun tukesi Ukrainalle niin olkoon niin, ehkä Jokerit seurana sitten jotenkin edustaa Venäjän valtapyrkimyksiä ja Krimin valtaamista.

Minä haluan pitää urheilun urheiluna enkä halua sotkea siihen politiikkaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisekseen, Timchenkoa ja Rotenbergejä ei ole tuomittu mistään rikoksesta---Toki Venäjällä moni asia saadaan lailliseksi erittäin epäeettisin keinoin.

Sinäpä sen sanoit.

Mutta onko monen esim. vasurin mielestä kaikki Kokoomuksen toiminta täälläkään moraalisesti oikein? Eli lopulta esimerkkien argumentit ovat tismalleen samat, mutta sinun mielestäsi näissä on kuitenkin eroa? Eli onko sittenkin kyse makuasiasta, kuinka haluaa minkäkin asian tapauskohtaisesti nähdä, riippuen siitä että kummalta puolelta aitaa (Jokerit/IFK) tässä kohtaa asiaa katsoo? Vai?

Tämä on minusta ihan kaikella kunnioituksella melkoista roskaa. En tiedä johtuuko se siitä, että haluat niin kovasti pitää KHL-Jokereiden rahoittamista ensi kaudella moraalisesti oikeana, vai mistä on kyse. Ja en ole tuomitsemassa kaikkia tulevina kausina Areenalla ravaavia huonoiksi ihmisiksi.

Minusta moni niin Kokoomuksen kuin Vasemmistoliiton on, jos nyt ei täysin epäeettistä, niin vähintäänkin kestämätöntä ja idioottimaista ja etenkin pitkällä tähtäimellä myös moraalitonta. Tällainen demokraattisen prosessin tulos, vaikka sellaista mielelläni kritisoinkin, on kuitenkin vähän eri juttu kun mistä nyt puhutaan. Toisekseen, kuten koitin jo edellisessä viestissä korostaa, jos HIFK muuttuukin jonkun poliittisen puolueen poliittisen ohjelman osaksi, lupaan liittyä boikottiin. Siitäkin on kuitenkin pitkä matka osaksi lähimaiden suvereniteettia loukkaavan diktaattorin poliittiseksi projektiksi.

Mietipä nyt. Jos Jyrki Katainen yhtäkkiä ottaisi haltuunsa esim. Suomen kaivosteollisuuden ihan vain kun Sale sen hänelle antaisi (hänen autettuaan Salen diktaattoriksi) ja ostaisi näillä rahoilla lätkäseuran, kuka täällä puolustaisi tuota toimintaa? Aivan naurettavaa edes verrata tuota johonkin Suomen valtapuolueiden välisiin erimielisyyksiin.

En kyllä voi ymmärtää mistä moraalisesta köyhyydestä kertoo, kun ihmiset menevät loputtomiin tuon "ei ole tuomittu"-kortin taakse silloinkin, kun tietävät ettei kyseisessä maassa ole korruptoitumatonta tuomioistuinta. Stalinkaan ei varmaan syyllistynyt rikoksiin tappaessaan omia kansalaisiaan, kun ei häntä Neuvostoliiton tuomioistuimessa rikoksesta tuomittu...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No ei tässä Jokerien kannattajana kohta enää pysy paketti kasassa jos ei tähän kaikkeen kuraan ujuta huumoriakin sekaan. Suokaa se meille.

Joo, tottakai faneille tämä suodaan.

Ehdinkin jo poistaa tuon edellisen viestin, asia on sen verta laaja, että koen paremmaksi käsitellä tuolla vapaan puolen asialle omistetuissa ketjuissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös