JYP 2014–2015 – lisäaskel kiekollisempaan pelitapaan?

  • 276 875
  • 873
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Tuosta Hännikäisesta sen verran, ei todellakaan ole mikään taitopelaaja tai kiekollinen pelaaja, väitti wikipedia mitä tahansa. Kädetön koohottaja, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa. Taklaa kaikkea mikä liikkuu ja nopea luistelemaan. Kiekko ei vain oikein tahdo pysyä vauhdissa mukana yksittäisiä väläytyksiä lukuunottamatta.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Taitaapa suunnata uusimpien tietojen mukaan Lambergin kanssa HIFK:hon.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika paljon on vielä tärkeitäkin palikoita auki joukkueessa, tärkeimpänä tietysti valmentajaratkaisu. Annetaanko Virtasen harjoitella muutosta edelleen ja otetaan riski KalPan tiestä vai kyetäänkö seurajohdossa myöntämään että pieleen meni.

Tartun tähän.. Ja näin aluksi sanon, että tämän kuulin HUHUNA, siis huhu, enkä asiasta sen enempää tiedä. Mutta ensi kauden valmentaja olis Karri Kivi. Jos asia näin on, niin ainakin mulle kelpais.

Ok, Kivi toimii alle 20v maajoukkueen päävalmentajana 2015 asti, mutta eihän se oo ennenkään haitannu.

Ekin ja Opan jatkojen ehto oli kuulemma, että valmentaja vaihtuu.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
No huh jos on Karri. Varmasti kuumin suomalaisvalmentaja tällä hetkellä. Olen sen verran pessimistinen että en jaksaisi uskoa että JYPillä on "varaa" tuollaiseen kuumanimiseen koutsiin.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Tartun tähän.. Ja näin aluksi sanon, että tämän kuulin HUHUNA, siis huhu, enkä asiasta sen enempää tiedä. Mutta ensi kauden valmentaja olis Karri Kivi. Jos asia näin on, niin ainakin mulle.

Haluaisin niiiin uskoa että tämä pitäisi paikkansa. Karri Kivi, tuo punaposkinen puutarhatonttua muistuttava mies, olisi erittäin tervetullut mies Jyväskylään. Tosin suoraan sanottuna pääasia on että Virtanen lähtee. Pidätän oikeuden muuttaa vielä mielipidettäni jos JYPille tulee suonenveto ja voitetaan mestaruus..
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olkoonkin huhu, mutta itse juuri ensi kauden valmennusta mietin siten, että Kivi olisi suosikkini valmentajaksi min. kahden kauden sopparilla. Eli kelpaisi tännekin.

Jupa
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tartun tähän.. Ja näin aluksi sanon, että tämän kuulin HUHUNA, siis huhu, enkä asiasta sen enempää tiedä. Mutta ensi kauden valmentaja olis Karri Kivi. Jos asia näin on, niin ainakin mulle kelpais.

Ok, Kivi toimii alle 20v maajoukkueen päävalmentajana 2015 asti, mutta eihän se oo ennenkään haitannu.

Ekin ja Opan jatkojen ehto oli kuulemma, että valmentaja vaihtuu.

Huhuille on ihan omansa ketju.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Olkoonkin huhu, mutta itse juuri ensi kauden valmennusta mietin siten, että Kivi olisi suosikkini valmentajaksi min. kahden kauden sopparilla. Eli kelpaisi tännekin.

Jupa

Jos tämä toteutuu niin varmasti on Seppäsellä taas sormensa pelissä tässä. Tosin ollenkaan en ihmettelisi tätä huhua.. sen verran mitä olen Kiven juttelua kuullut nelosen studiossa niin on puhunut aika lämpimin ajatuksin JYPistä aina. Olisi kovin sainaus sitten Eric Perrinin paluun kyllä. Kaikista tärkeintä kuitenkin on että Marko Virtaselle sanotaan kiitos ei ja uutta verta tilalle.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
JYP 2014-2015

Nyt on oikea aika alkaa miettimään mitä jokkue tarvitsee ensi kaudeksi menestyäkseen. Tämän kauden laiva on alkanut uppoamaan jo kauden alusta alkaen.

Se nyt on jo sanomattakin selvää, että valmennusta on penkin takana vaihdettava isolla kädellä. TJ:kään ei ole vakuuttanut.

Itse joukkueesta:

- Nyt ollaan nähty mihin Tarkilla päästään. Mielestäni nyt on aika sanoa hei hei ja antaa Rajaniemen pelata.

Rajaniemi
2. moke

- Ensi kaudeksi saadaan Kalteva takaisin rosteriin, Näkyvä toivon mukaan lähtee pelaamaan KHL-Jokereihin. Salcido on ollut myös odotuksiin nähden pettymys itselleni ja toivottavasti ei jatka joukkueessa. Luomalta odotan tason nousua ensi kaudeksi

Pakit
Kalteva
Luoma
Hietanen
Auvity
Välivaara
Viitanen

Lähtökuopissa Louhivaara, Wärn ja Huba. Kovia nimiä poistumassa ensi kaudella. Näitä ei millään Hännikäisillä paikata ja aika näyttää mihin JYP on menossa paikkausten suhteen. Mielestäni Perrin ei vaan riitä ykkös-sentteriksi. Omalle hankintalistalleni pistäisin sentterin, joka pystyy kannattelemaan joukkuetta vaikeina hetkinä. Lahdelta mitään pois ottamatta, ei hänestä ole kahden ensimmäisen kentän sentterikski. Menee sillä tontilla hukkaan.

Tuppuraisen taso tällä kaudella ei taas ollut sitä mitä odotettiin. Ehkä ensi kaudella sitten. Löfman ansaitsee mielestäni puhtaat paperit. Hyvä työmoraali ja oivaltavia ratkaisuja. Pihlmanille en vaan löydä käyttöä ensi kaudella. Toki toimistolla väännettiin kauteen 2017 asti kestävä soppari! Miksi! Mikäköhän on Pesosen Harrin tilanne?

Hyökkääjät

x - x - Tuppurainen
Löfman - Perrin - x
Jaatinen - Lahti - Poukkula
Nenonen - Myttynen/Virtanen - Salmio

Summa summarum: Paketti näyttää hyvältä ja oikein valmennettuna rahkeet on mihin vaan. Suurin kysymys onkin riittääkö toimistolla rahkeet?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ensi vuoden kokoonpanoa miettiessä kannattaa ensin päättää aikooko JYP olla suurseura vai palataanko KalPan jalanjäljissä pikkuseuraksi.

Jos JYP aikoo olla pikkuseura niin ei ole mitään järkeä pitää rosterissa Kaltevan ja Luoman hintaisia eurohockey tourin tason jätkiä. Myös vanheneva Perrin riittää mainiosti ykkössentteriksi jos mestaruuksista taistelu jätetään muille.

Samalla joukkue tulee kalibroida Virtasen pelitapaan. Enemmän Ikosen tapaisia pelaajia sisään. Lisäksi ei ole niin nuukaa ovatko uudet Ikoset laitureita vai senttereitä sillä laiturit voivat ihan hyvin pelata keskellä.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt ollaan nähty mihin Tarkilla päästään. Mielestäni nyt on aika sanoa hei hei ja antaa Rajaniemen pelata.
jukiapina kirjoitti:
Tarkkin vois painua Ouluun imuroimaan
Tarkki myös vittuuun sieltä. Ei vaan ole voittava veskari
Muutaman pelaajan mainitakseni Tarkki ja Salcido eivät pelaa tällä hetkellä logolle. Väsyneen näköistä neppailua kummaltakin.
Eikä löydy luottoa Tarkkiinkaan. Tarvitsee pikkasen eri kaliiberin pakit kuin meiltä löytyy

Myönnän, että tällainen viestien kaivaminen on hivenen lapsellista, mutten malttanut olla tekemättäkään. Eli parahin nimimerkki jukiapina: varmasti tällä hetkellä JYPin toiminta vituttaa kaikin puolin, mutta syy ei missään nimessä ole Tarkissa. Jos vastustaja pääsee läpi kauden jatkuvalla syötöllä hyville maalipaikoille, ei häviöitä voi laittaa maalivahdin piikkiin. SaiPankin maalit ovat aika pitkälti syntyneet ylivoimalla, läpiajoista tai kimmonneet varusteista sisään. Lisäksi kun hyviä maalivahteja ei nyt niin hirveästi ole vapailla markkinoilla, ja Rajaniemi tuskin pystyy vielä ykkösvahdin paikkaa ottamaan, niin kyllä Tarkilla jatkaminen on mielestäni paras ratkaisu.

Sergein viestiä en jaksa enää lainata, mutta ilmeisesti varsin sarkasmipitoisessa hengessä kirjoiteltu. Joskin ensimmäinen lause on paikkansapitävyydessä sellaista kohtalon ivaa, että heikompaa voisi hirvittää.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkki on riittävä maalivahti jos vain puolustus ja pelitapa toimisi, nyt vain vastustaja pääsee liikaa hyviltä maalipaikoilta laukomaan ja ei ole nykyisellä pelitavalle ehkä otollisin vahti, on ehkä enemmän peittävä maalivahti kuin reagoiva maalivahti. Toki parannettavaakin ollut näissä pudotuspeleissä, mutta ainakin 2 ekaan ottelun maalit meni aika pitkälle muun joukkueen piikkiin, 3 matsin maaleja en ole nähnyt. Otti kuitenkin runkosarjassakin monessa ottelussa hyvin ja piti monessa ottelussa joukkueetta pystyssä.

Mutta tosiaan ensikausi tulee vähän vedenjakaja olemaan, uusi valmentaja ja uusi pelitapa varmasti pitäisi joukkueelle luoda, ehkä enemmän sinne RD/aho suuntaan takaisin kuin osalla pelaajista kuitenkin vielä tuo pelitapa selkärangassa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Luomalta odotan tason nousua ensi kaudeksi

x - x - Tuppurainen
Löfman - Perrin - x

Tämä hahmotelma ei nyt ihan pelitä.

Ensinnäkin Luoma vauhdilla ja kauaksi tästä organisaatiosta. Kiekolliselta(siis kiekolliselta), järeäkokoiselta sekä kokeneelta pakilta runkosarjassa 15 pistettä ja tehotilasto +1. Eiköhän kiekkoilijan parhaassa iässä oleva Kalteva voi toimittaa tätä kiintiököntyksen paikkaa. Kokemus-kortit voi sitten polttaa roviolla aika huoletta.

Jälleen 50 pisteen nurkille paukuttanut Perrin on JYPin ykkössentteri niin kauan kuin tulokset ovat tuon mukaisia. Hän tarvitsee ehdottomasti tulosta takovan kirittäjän, mutta hän on sentteri numero uno vielä ensi kaudellakin.

Hätäisesti 30 pistettä vääntänyt Tuppurainen sen sijaan ykkösen laitaan? Yksi +50 tehopisteen runkosarja + loistelias kevät ei tee Jani Tuppuraisesta mitään ykkösketjun kiintiökamaa. Henkilökohtaisen kieroon katsomiseni vuoksi lähettäisin tämän flopin muille maille, mutta palkan sekä roolin tarkastaminen riittää mainiosti. Rooli on kakkosketjussa ja asetelmana kilpailla sen roolin kasvamisesta. Kykenevä luistelu ja alivoimapeli eivät sitten ole mitään tulosyksikköön liittyviä argumentteja.

Jos vastustaja pääsee läpi kauden jatkuvalla syötöllä hyville maalipaikoille, ei häviöitä voi laittaa maalivahdin piikkiin. SaiPankin maalit ovat aika pitkälti syntyneet ylivoimalla, läpiajoista tai kimmonneet varusteista sisään. Lisäksi kun hyviä maalivahteja ei nyt niin hirveästi ole vapailla markkinoilla, ja Rajaniemi tuskin pystyy vielä ykkösvahdin paikkaa ottamaan, niin kyllä Tarkilla jatkaminen on mielestäni paras ratkaisu.

Tarkki ei ole nyt toisenakaan keväänä kyennyt olemaan supersaver kun tosipelejä ratkotaan. Tällä tarkoitan päätyä ja sinne saakka menemistä. Joitakin vuosia sitten torjui kyllä kannuja näädille, mutta se ei hirveästi lämmitä kevään 2014 JYPiä. Tietenkin tuolla puolustetaan päin helvettiä ja vaatimukset ovat veskarille kohtuuttomia, mutta niin sen tulee kevään tärkeimmissä koitoksissa mennä. Voidaan käydä kysymässä Heleniukselta mitä vaatii mestaruuden torjuminen. Silloin nojattiin laadukkaaseen puolustamiseen, mutta silloin myös veskari otti isoja torjuntoja. Oli itsevarma ja omasi isot nyytit.

Tarkin myymistä tulee puntaroida vakavasti jos markkinoilla on tarjolla Helge vol. 2 stoorin tynkää. Ja JOS Tarkki saadaan kaupaksi muulla kuin pilkkahinnalla. Nälkäinen ja uralleen uutta potkua hakeva veskari on ainakin omasta mielestäni parempi vaihtoehto kuin kolmatta kautta pullalta tuoksuvassa ympäristössä aloitteleva kassari. Kyllähän pienessäkin arpapelissä riskinsä on, mutta tämä kausi on vastavuoroisesti näyttänyt kokonaisuudessaan(kaikki kokeneet kaverit) kokemuksen muka merkityksen.

Rajaniemelle pitää sitä paitsi muutenkin sovittaa isompaa roolia ensi kaudelle ja tehdä tämä selväksi jo kesän aikana. Erittäin potentiaalinen kaveri ja ei JYPin tarvitse jokaista tähän liigan potentiaalista junnua perseillä. Taso-Vatanen tai Nenosen sekä Salmion kaltaiset äkkibreikkaamiset eivät saa olla vaatimus nuorien kavereiden isolle vastuulle.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Joitakin vuosia sitten torjui kyllä kannuja näädille, mutta se ei hirveästi lämmitä kevään 2014 JYPiä. Tietenkin tuolla puolustetaan päin helvettiä ja vaatimukset ovat veskarille kohtuuttomia, mutta niin sen tulee kevään tärkeimmissä koitoksissa mennä. Voidaan käydä kysymässä Heleniukselta mitä vaatii mestaruuden torjuminen. Silloin nojattiin laadukkaaseen puolustamiseen, mutta silloin myös veskari otti isoja torjuntoja. Oli itsevarma ja omasi isot nyytit.
Sinuhe tai Riku Helenius ei olisi torjunut tuota nippua yhtään sen lähemmäksi mestaruutta. Varsinkin Heleniuksen torjuntatapa on hyvin tarkkimainen. Peitetään, peitetään ja peitetään. Se toimii helkutin hyvin tiiviin puolustustuksen takana Tämä joukkue olisi taas kaivannut ketterää kumiukkoa joka kun koko alakerta oli Virtanen/Laurila parivaljakon jäljiltä aivan sekaisin. Tosin mestaruuteen ollaan kumiukoilla harvoin päästy.

Tarkki on mestaruuteen tähtäävän joukkueen maalivahti joka on ison ja tiukasti puolustavan joukkueen viimeinen lukko. Palaan takaisin alkuperäiseen kysymykseeni että aikooko JYP olla jatkossa sellainen joukkue, vai aletaanko hallittu alasajo jossa mestaruudesta ei enää kamppailla.

Minä en syytä yhtään pelaajaa tämän kauden esityksistä. Koko joukkue on niin riitainen ja sekaisin että Luoman, Näkyvyän, Tuppuraisen tai Tarkin nykykunnosta ei voi sanoa yhtään mitään. Tiettyjä pelaajia voidaan ulostaa jos se on osa joukkueen sisäisten riitojen selvittämiseksti vaadittua, mutta ensin JYPin pitää päättää mitä se tahtoo tulevaisuudessa olla.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Totta Tarkki on hyvä maalivahti mutta se ei vaan riitä. Verratkaa Markkasen ja Tarkin otteita. Peruspeli kummallakin hyvää mutta Markkanen ottaa sen muutaman gamesaverin Tarkkia enemmän kuin myös Raanta Tarkki viime vuonna. Eikä Tarkki todellakaan ole suurin syy joukkueen paskuuteen. Tarkki ja JYP ei vaan natsaa

Lähetetty minun GT-S7275R laitteesta Tapatalkilla
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sinuhe tai Riku Helenius ei olisi torjunut tuota nippua yhtään sen lähemmäksi mestaruutta. Varsinkin Heleniuksen torjuntatapa on hyvin tarkkimainen. Peitetään, peitetään ja peitetään. Se toimii helkutin hyvin tiiviin puolustustuksen takana

Riku Helenius esitti kylläkin tukun yksittäisiä huipputorjuntoja erittäin tärkeillä hetkillä. Niihin pohjasin tuota ajatustani ja niillä torjunnoilla ei ollut mitään tekemistä sen huikean puolustuksen kanssa. Tarkkia en tosiaankaan naulaa ristiin, mutta en pidä häntä koskemattomana. Tarkki ei ole ongelma, mutta en ole varma onko hän ratkaisukaan. European Trophy toki väläytti mestariveskarin meininkiä.


Minä en syytä yhtään pelaajaa tämän kauden esityksistä.

Tämä on huolestuttavaa tai vitsi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tämä on huolestuttavaa tai vitsi.

Ei se ole kumpaakaan. Koska alisuorittaneiden tai paikallaan junnanneiden pelaajien lista on aivan helvetin pitkä, vikaa on aivan turha silloin etsiä yksittäisistä pelaajista. Helpompi lienee toki listata ne muutamat pelaajat, jotka ovat menneet eteenpäin tällä kaudella.

Totta Tarkki on hyvä maalivahti mutta se ei vaan riitä. Verratkaa Markkasen ja Tarkin otteita. Peruspeli kummallakin hyvää mutta Markkanen ottaa sen muutaman gamesaverin Tarkkia enemmän kuin myös Raanta Tarkki viime vuonna. Eikä Tarkki todellakaan ole suurin syy joukkueen paskuuteen. Tarkki ja JYP ei vaan natsaa

Edelleenkään tätä ei kannata jauhaa, koska Tarkki jatkaa JYPissä ensi kauden. Ja jos joukkueen viisikkopuolustus saadaan kuntoon, me emme kaadu Tarkkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleenkään tätä ei kannata jauhaa, koska Tarkki jatkaa JYPissä ensi kauden. Ja jos joukkueen viisikkopuolustus saadaan kuntoon, me emme kaadu Tarkkiin.
Tästä vahvasti samaa mieltä. Kyllähän Tarkki on ollut tälläkin kaudella yksi tärkeimmistä pelaajista tuossa joukkueessa. Jos Jyp pistää asiat kuntoon, niin Tarkki riittää vaikka mestaruuteen asti.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nopeasti on muutamilla nimimerkillä unohtunut Tarkin taso. Harva maali tässä sarjassa on mennyt Taaken piikkiin, puolustus tuolla vuotaa ja pahasti. Sinne puolelle siis selkeästi parannusta kesän aikana ja siellä jatkaville uuden valmennuksen alaisuudessa kunnon puolustusalueen treeniä.

Maalivahdit
Tarkki-Rajaniemi-Saikkonen olisi mielestäni oikein oivallinen maalivahtikolmikko. En tiedä jatkaako tämä kolmen kansalaisuuden omaava Dennis Saikkonen enää JYPin riveissä, mutta vaikuttaa (tilastojen ja puheiden perusteella) oikein potentiaaliselta vahdilta. Tarkki on edelleen loistava 1.veska ja Rajaniemi-Saikkonen-kaksikosta parempi pelailee 5-10 peliä, toinen n. 5.

Puolustus
Puolustuksessa on sellainen tilanne, että toivottavasti Näkyvä lähtee helvettiin ja nopeasti. Ei vaan ole ollut todellakaan hyvällä tasolla enää pitkiin aikoihin ja nyt on aika vaihtaa maisemaa. Nauran räkäisesti ja pitkään, jos KHL-Jokerit tämän pujottelukepin haalivat itselleen.
Luoma varmaankin jatkanee ja tahdon uskoa siihen, että parantaa ensi kaudeksi. Aivan käsittämätön väärä helppoja virheitä tälle kaudelle on sattunut joukkueen vanhimmalle puolustajalle, mutta josko se ensi kaudeksi petraantuisi. Tuskin kukaan Luomaa huoliikaan ja potkuja en olisi kuitenkaan antamassa.
Viitaselle on ehdottomasti saatava jatkosopimus. Kuten jo aiemmin johonkin ketjuun kirjoitin, JYP saattaa pärjätä ilman Veikkoa harmaat marraskuiset Liigapelit, mutta tosipelien koittaessa Viitanen on vuodesta toiseen JYPin parhaimmistoa.
Hietanen ja Kalteva ovat takuuvarmoja avauskuusikon miehiä. Hietanen on ottanut järkyttäviä kehitysaskelia tällä kaudella ja toivottavasti jatkanee jyrkässä nosteessa myös ensi kaudella. Erittäin fiksu puolustaja, jollain tavalla hieman Kaltevan tapainen. Kalteva taas toivottavasti saa ehjän kauden, kun tämä kausi meni lähes täysin ohitse.
Välivaaran tai Salcidon jatkosopimuksia en vastusta, mutta JYP pärjää myös ilman. Täysin palkasta riippuva on kummankin jatko, Välivaarasta ei ole enää yv-pelaajaksi, joten myös palkan pitäisi olla sen mukainen. Salcido taas on ylivoimalla loistava, mutta varsinkin 1vs1-tilanteissa usein todella hätää kärsimässä.
Auvisesta ei mielestäni vieläkään ole aivan TOP6-puolustajaksi, mutta voisi olla ensimmäinen kokoonpanon ulkopuolella paikkaa kyttäävä. Voisi olla ns. kiertävä pakki, kun nykyisestä pakistosta lähes jokaiselle voisi välillä tehdä yksi huilipeli terää.
Auvitulle voitaisiin rustata jatko, koska on ollut pudotuspeleissä taas erinomainen. Puolustuspään virheet ovat vähentyneet selkeästi ja tuolla luistelulla tuo täysin uusia ulottuvuuksia esimerkiksi avauspelaamiseen.
Halmeelle en näe ensi kaudeksi käyttöä, mutta voi toki olla 7./8.pakki, jos se hänelle sopii. JYPillä on tosin esimerkiksi Aleksi Salonen odottamassa myös pelivuoroja, joten säästetään budjettia tältä osin ja annetaan nuoremmille mahdollisuuksia.

Hyökkäys
Sopimukset ovat Perrinillä, Jaatisella, Lahdella, Löfmanilla, Louhivaaralla, Nenosella, Myttysellä, Salmiolla, Tuppuraisella, Nättisellä, Pihlmanilla ja Virtasella. Lisäksi Poukkulaan JYPillä taisi olla optio, jonka näkisin mielelläni käytettäväksi.
Näistä muodostuu varsin hyvä runko, mutta myös aika paljon paikattavaa näen. Tässä oma sommitelmani, jos Louhivaara ei lähde ulkomaan kierrokselle.

Löfman-Perrin-Tuppurainen
Louhivaara-Myttynen/Nättinen/X-Nenonen
Poukkula-Lahti-Pihlman
Salmio-Virtanen-Jaatinen/X


Tällä hetkellä näyttää, että Lahden rahkeet eivät tahdo riittää 2.sentterin rooliin. Lahti tekee aina kentällä kaikkensa ja pelisuorituksessa näkyy raa'alla kädellä silloin kun Lahti pelaa ylivoimaa ja alivoimaa. Olisinkin ehdottomasti sillä kantilla, että Lahden yv-vastuu jätetään jollekin muulle, tässä tapauksessa 2.sentterille. Myttynen tuossa on vain sen takia, etten usko Matiaksen jäävän Jyväskylään seuraavaksi vuodeksi 5.sentterin rooliin. Kausi Virtasen koirankopissa saanee riittää ja ensi kaudella Myttynen tullaan varmaankin näkemään muualla kuin Jyväskylässä. Nättinen meni hierarkiassa edelle ja kun Perrin-Lahti-Virtanen-kolmikkoa ei ole ohitettavissa, niin aika vähäiseltä vaikuttaa Matiaksen vastuu.
Nyt onkin JYP-johdon päätös, että hankitaanko tuolle tontilla 2.sentteri muualta, vai annetaanko Nättiselle/Myttyselle elämänsä tilaisuus. Itse olisin valmis lähtemään kauteen rohkeasti ilman ulkopuolista hankintaa ja verorajan jälkeen katseltaisiin uudelleen, miltä vaikuttaa.

summa summarum, puolustuksen osalta on enemmän tehtävää. Kiekollinen liideri hankintalistalla paikalla 1. (heti päävalmentajan jälkeen). Maalivahtiosasto on kunnossa ja nykyisellä hyökkäyssapluunallakin taistellaan helposti kotiedusta.

On tämäkin saatana, kun edellinen kausi kesken ja hahmottelen jo seuraavaa. Ehkä tämä kertookin kaiken oleellisen kauden 2013-2014 JYP:stä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tarkilla ihan hyvä lähteä kauteen. Kaveri on torjunut Kärpät monesti mestaruuteen joten miksei täälläkin riittäisi? Tämä kausi ollut sellainen sekasorto että se on sotkenut myös Tarkin peliä. Turha nurista, hyvä mies ja soppari ensi kaudelle. Case closed.

Rajaniemelle antaisin kyllä enemmän vastusta, mitähän Sami pelasi tällä kaudella 11 matsia (en muista montako otteluista ollut "vajaita"). Ensi kaudella Sami saa toivottavasti alle n 20 peliä, Tarkin pelatessa loput 40. Toki Saikkoselle saa myös antaa näyttöpaikkaa parin matsin verran jos seurassa pysyy.

Pesosen Harrinkin joku mainitsi, voisin melkein lyödä vetoa ettei Suomessa (Jokereita lukuunottamatta), vaan suuntana on KHL mikäli NHL-sopparia ei irtoa.

Tähtipakin sommitelmat näyttävät ihan fiksuilta omaan silmään, eli yhden laiturin sinne voisi vielä mahduttaa. En kuitenkaan lähtisi kovin kallista joukkuetta rakentamaan koska tällä hetkellä Marko on ensi kauden valmentaja vielä. Tästä kaudesta tulee miinusta, aivan varmasti joten en lähtisi kovin riskillä kasaamaan kallista jengiä. Kahteen suureen miinustulokseen JYPillä tuskin on varaa, muuten kauteen 2015-16 lähdettäisiin vielä halvemmalla joukkueella.

Seurassa tuleva kesä tulee olemaan tärkein moneen vuoteen. Mitä tehdään Markolle ja Karille, jatkavatko seurassa ollenkaan vai vaihtuuko tehtävät. Ja kuka tulee tilalle, paljonko uskalletaan laittaa rahaa joukkueeseen kiinni jos ensi kaudesta tulee uusi pyllähdys. Viimeiset kaudet ollaan eletty lähinnä KHL-myynneistä, mutta nyt ei niitäkään edes ole.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nyt onkin JYP-johdon päätös, että hankitaanko tuolle tontilla 2.sentteri muualta, vai annetaanko Nättiselle/Myttyselle elämänsä tilaisuus. Itse olisin valmis lähtemään kauteen rohkeasti ilman ulkopuolista hankintaa ja verorajan jälkeen katseltaisiin uudelleen, miltä vaikuttaa..

Yksi vaihtoehto on tietysti Löfmanin peluutus keskellä. Jos nelikko on Perrin-Löfman-Lahti-Virtanen, voi olla että puhdasta sentteriä ei hankita ulkopuolelta.

Muussa tapauksessa sentterihankinta = kyllä. Nättinen tai Myttynen ei ole kakkossentteri. Ja kiekollisia senttereitä etsii verorajalla kaikki eli huutokauppaa käydään.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tarkin perustaso on vahva, mutta venymiseen hän ei ole kyennyt riittävästi. Tottaki syy on enemmän muualla, mutta kuinka monta peliä tällä kaudella on alkanut vastustajan 1-2:lla alkuhetkien maaleilla?

Se on yksi erittäin olennainen painopiste hyvässä maalivahtipelissä, että auttaa joukkueen pääsemään peliin sisään ja herättää sitä tärkeillä torjunnoilla.

Mielellään en siviiliasioita tuo tällaiseen, mutta nyt on aika pakko. Tarkin siviilipaketti on älyttömän kuluttava, ja se tulee näkymään kentällä ennemmin tai myöhemmin. Nyt jo trendi on laskeva suhteessa viime kauteen, vaikka suoritukset suhteuttaisi joukkueen yleissuorittamiseen. 85% peleistä pelaavan ykkösmaalivahdin pitää olla joukkueen varmin suorittaja. Jos Tarkki on sellainen ollut, tilanne on huonompi kuin kuvittelinkaan.

Jos Tarkilla mennään ensikauteenkin, perhe olisi syytä saada Jyväskylään.
Muuten otteiden paranemista on turha odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös