Playoffs 2014 1. kierros: Jokerit – HPK

  • 42 621
  • 117

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
HPK rykäisi siis uskomattoman kahdeksan pelin voittoputken runkosarjan loppuun, nousi Ilveksen ohi kymmenenneksi ja kohtaa roimasti alisuorittaneen Jokerit Lomarengas-kierroksella. HPK:n voittoputkesta voi päätellä, että joukkueessa on mahtava henki päällä kun vastaavasti Jokereiden tilanne on vähintäänkin arvelluttava. Runsaasti euroja on syötetty Jokereiden tämänkautiseen joukkueeseen mestaruuden toivossa, mutta Kerholla on nyt elämänsä tilaisuus jatkaa tuhkimotarinaa ja laittaa ailahteleva miljoonäärilauma lomille. Ennustan itse sarjan menevän Kerholle 1-2, henki voittaa materian.

Pelipäivät:

La 15.3 Jokerit - HPK
Su 16.3 HPK - Jokerit
Ti 18.3 Jokerit - HPK (tarvittaessa)

Kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset:

24.9 Jokerit - HPK 2-1
16.11 HPK - Jokerit 3-0
27.12 Jokerit - HPK 3-2
3.1 HPK - Jokerit 1-4

Let the "playoffs" begin!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Pelit alkavat jo ylihuomenna ja joukkueet lähtevät täysin erilaisista lähtökohdista.

Jokerit toki ennakkosuosikki, mutta tässä hurmoksessa kaikki on mahdollista ja nyt olisi oiva paikka kuitata kaikki Areenalla koetut nöyryytykset.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kuten tällä kaudella on niin moneen kertaan nähty, niin Jokereilta voi odottaa ihan mitä vain. Pidän edelleen Jokereiden suurimpana vastustajan pleijareissa Jokereita itseään. Jos jostain ihmeestä kaivetaan sama vire, mikä parhaimmillaan on tällä kaudella ollut, niin Kerhon pitäisi olla pelkkä suupala. Toisaalta jos nähdään näitä viime aikaisia otteita, niin Kerho vienee sarjan nykyisessä flow:ssaan.

Materiaalinsa puolesta Jokerit lienee pääsee Hahlia ja Erosta lukuunottamatta aika ideaalilla kokoonpanolla pleijareihin lähtemään.

Mikäs muuten Kerhon loukkaantumistilanne on, onko esim Schiran paluu odotettavissa pleijareihin?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Tässä sarjassa pöytä on katettu HPK:lle.

Kerholla on nyt se kuuluisa flow päällä enkä usko tilanteen muuttuvan muutamassa päivässä miksikään. Jokerit taas on kaikkea muuta kuin flow-tilassa: Joukkue oli pitkään kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta liian ailahtelevat peliesitykset ja jatkuvat kotitappiot toivat ansaitusti paikan LomaRengas-kierrokselle. Voi hyvin olla, että playoffit alkavat mentaalisesti Jokereille liian aikaisin. HPK:lla ei ole kuin voitettavaa eikä motivoituminen varmasti tuota mitään ongelmia, Jokereilla tilanne on täsmälleen päinvastoin.

Iso ryhtiliike täytyy anyway tapahtua Jokereissa, jotta HPK kaatuu. Paljon riippuu jo lauantain pelistä.
 
Olisihan se huikea paukku, jos Kerho pistäisi Jokerit kesälaitumille ja idän pikajunaan. Mutta realisti sisälläni sanoo, että Jokerit tämän nakuttaa 2-0 ja lähtee Tapparan kaatoon.
 

jeani

Jäsen
Aika vähän on täytynyt liigakautta seurata, jos (tällä hetkellä) näkee HPK:n voiton olevan "jättiyllätys" tai "huikea paukku".

No, Jokerit lähtee kaikesta huolimatta hienoisena suosikkina sarjaan, ja ehkä jopa voittaa sen mikäli löytää pelihuumorinsa, mutta kiire tulee...
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Saa nähdä mitä tulee. Jos kauden alla olisi povannut Jokerien kohtaavan kotonaan Kerhon pleijareissa, olisi fiilis kohdillaan: Areena on tunnetusti ollut myrkkyä hämeenlinnalaisille ja matkustaminenkaan ei vie liiaksi energiaa. Vielä jos olisi jo tuolloin kuullut Kerhon päässeen mukaan viimeisellä kierroksella muiden avustuksella, niin yhdeksän kymmenestä ihmisestä olisi veikannut Jokereita voittajaksi.

Nyt kuitenkin tilanne on melkoisen erikoinen. Kerholla on aivan hirveä buumi päällä ja jos liika tyytyväisyys ei mene puseroon, tulee se kovalla jalalla peleihin. Paineitakaan tuskin liiaksi kasautuu, onhan "jo luovuttanut" joukkue noussut mustana hevosena mukaan. Jokereilla puolestaan peli on ollut aivan järkyttävää vuoristorataa koko kauden ja viimeinen matsi päättyi TOIVOTTAVASTI pettymykseen. Sen verran halutonta ja kuritonta peliä Jokerit esitti historiansa viimeisessä runkkarimatsissa kotiyleisölleen, että puolelle joukkueesta voisi suoraan osoittaa pukukaapin Nordiksen kopista.

Sarjan kaava on melko simppeli. Kerholla on helvetisti voitettavaa ja Jokereilla helvetisti hävittävää. Kerholla on buumi päällä ja Jokerien viimeisin peli oli katastrofi. Paperilla Jokerit on selvästi vahvempi ja Kerholle lyhyt sarja tulee toivottavasti liian nopeasti. Lähtökohdat ovat hyvin erilaiset ja omista motiiveista riippuen on helppo asettaa ennakkosuosikin viittaa kumman tahansa harteille. Tosin näin lyhyessä sarjassa yksikin pomppu tai tuomarivirhe voi olla se ratkaiseva juttu, joten turha kai tässä liikaa on tarinoida....

Joku Hämeenlinnassa asuva narrifani voisi muuten vaikka varmuuden vuoksi käydä juottamassa Saroksen humalaan tänään ja huomenna. Tai jos Hjallis ei tahdo faneille suoda tätä "kunniaa", voi hän vaikka maksaa desantilleen Tuohimaalle sen verran, että Fränä tarjoaa kaljat Juuselle.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
HPK:lla ei ole kuin voitettavaa eikä motivoituminen varmasti tuota mitään ongelmia, Jokereilla tilanne on täsmälleen päinvastoin.

Näinhän se menee. Jokereiden kausi on sellainen, että mikään ei oikeastaan enää yllätä. Jokerit saattaa lauantaina jyrätä Kerhon jäänrakoon, mutta ihan yhtä hyvin tuloksena voi olla 1-4 -tappio haluttoman esityksen jälkeen. Tai niukka voitto Irvingin huipputorjuntojen siivittämänä. Tai HPK:n niukka voitto Jokereiden täydellisestä dominoinnista huolimatta.

Montako bussillista hämeenlinnalaisia on tulossa lauantaina Areenalle? Ei taida pari riittää?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tai jos Hjallis ei tahdo faneille suoda tätä "kunniaa", voi hän vaikka maksaa desantilleen Tuohimaalle sen verran, että Fränä tarjoaa kaljat Juuselle.

Fränä tais jo tuossa "tyhjennysmyynnissä" lähteä Vaasan Narreihin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tätä peilaa historiaan, niin voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. HPK ei ole koskaan voittanut pelin peliän Jokereita vastaan playoffeissa ja Hartwall Arena on runkosarjassakin ollut aika haastava paikka heikäläisille. Eihän näillä tietysti mitään väliä ole, mutta jollain ilveellä HPK:n on voitettava yksi peli myös helsingissä tai asiaa jatkoon ei ole. Jännä nähdä miten käy.
 

Ralph

Jäsen
Jos tiistaina HPK lähettää Jokerit viimeiselle Liiga-kesälomalle, voitettuaan Hartwall Areenalla ratkaisevan pelin, on siinä melkoinen tarina Liigahistoriaan.

Itse lähden kylläisenä ottelupariin, mutta en minä pelaakaan joten HPK voi teoriassa yllättää. Teemu Rautiainen on ollut Kerhon hyökkääjistä viime aikoina uskomattomassa tikissä, viiden ottelun maaliputkessa pudotuspeleihin. Rinnalla Tuomas Vänttinen pelaa vähintään samaa tasoa.

Jesse Saarinen on herännyt ja pyörittää vahvasti ylivoimaa. Borna Rendulic heittää omaa kärkimiinaansa vähän liikaa yhä, mutta vaarallinen pelaaja kuitenkin. Juha Kiilholma Liigan top-5 hämmentäjä, vahvaa kautta hänkin pelaa. Muista kiekollisista hyökkääjistä pakko nostaa esiin Joonas Vihko, vammaa on mutta onneksi se ei menoa haittaa.

Sitten neloskenttä Antti Aarnio-Otto Paajanen-Juha Koivisto, joku Jokeri-leiriläinen voisi sanoa nimettömäksi paskaksi, mutta roolitukseltaan täydellinen nelosketju HPK:lle.

Puolustuksessa Petteri Nikkilältä odotan yhä vahvempaa ja itsevarmempaa peliä, mitä on tähän mennessä esittänyt. Ja sitten Marko Tuulola, ehkä myös Joni Tuulola jos pääsee myös pudotuspeleissä irti.

Ja Juuse Saros.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Voi pojat mikä sauma maksella velkoja! Jääkiekko historiassa on nähty monet kerrat että pelihuumori, ja ennen kaikkea joukkuehenki, siivittää koviin suorituksiin. Kerholla on nyt niin loistava meininki ja Jokereilla kovat paineet että sauma on mitä mainioin. Näkisin myös että lyhyt, JO ylihuomenna, alkava sarja on tässä kohdassa Kerhon suuri etu.

Henki voittaa rahan!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Fränä tais jo tuossa "tyhjennysmyynnissä" lähteä Vaasan Narreihin.

Onneksi täysin vakavissaan heitetty juttu oli muutoin faktoihin perustuvaa asiaa. Tosin tämähän vain muuttaa tilannetta siten, että Hjallis joutuu maksamaan vähän lisää bensarahoja Fränän paahtaessa pitkän E12:n (vai mikä piru se olikaan...) ilottomia teitä. Bensat taas saa halvalla Venäjältä ja viisumien/passien luulisi olevan kunnossa. Niin, erityisen vakavissaan tuota heittoa en siis ilmoille päästänyt.

Vakavasti puhuen en kuitenkaan ihmettelisi vaikka Saroksen päälle muutama pelaaja kaatuisi tai "kaatuisi" heppoisesti. Inhorealistina tilanne näyttää kuitenkin siltä, että tuo voi hyvinkin kuulua valikoimaan. Tomek ei kuitenkaan ole se kaikista "kiltein" koutsi, luupäitä löytyy vaikka muille jaettavaksi, tappio sarjassa olisi monelle suuri katastrofi, Saros on ollut aivan huikeassa vedossa, lyhyessä sarjassa pienikin vamma voi olla ratkaiseva ja backupia ei oikein ole. Ei mua ihmetyttäisi, vaikka joku Vaasaan siirtyvä/haluava suostuisi jo tulevan pelipaikkansa takia pieniin koiruuksiin.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Mää lähtisin siitä, että HPK on viime kauden Ässät. Eli huikea runkosarjan loppu jatkuu myös pudotuspeleissä.

Mutta sen verran toivon historian muuttavan itseään, että Tappara ei tällä kertaa kompastuisi loppukauden hurmosjoukkueeseen.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Aikaisemmin on ollut aina kusi sukassa, kun on koittanut Jokereita toiveissa vältellä playoff-vastustajana. Nyt se oli jopa haaveissa. Tällä nosteella hyvästellään Jokerit laulukuoroon sunnuntaina ja kaikki aikojen saatossa koetut Hartwall-nöyryytykset on samalla kostettu. Todella vahva luotto siihen, että näin tulee myös käymään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei Jokerit nyt ollut niin huono tänään kuin äkikseltään näyttäisi. Kärpät on vain tällähetkellä ihan älyttömässä tikissä. Kyllä HPK saa tehdä pitkän päivätyön jos meinaa ärsytetyn Jokerit voittaa!
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HPK jäi runkosarjassa vain kahden voiton päähän Jokereista, joten näkisin että tasainen ottelupari tiedossa kun voimasuhteissa ei juurikaan ole eroja. Kumpi vaan voi viedä. Veikkaan kuitenkin, että HPK vie kevätkiimassaan löysiä ja kurittomia narreja. Nappaavat ensin jatkoaikavoiton Jaffalasta ja toisin kuin SaiPa viime keväänä, niin niittaavat helsinkiläisjoukkueen maanrakoon seuraavana päivänä kotona 4-0.
 

M10

Jäsen
Jokerit ei vastustajana hirveästi sytytä. Hienompi olisi ollut pelata esim. Pelicansia vastaan.

Kerhon vire on älytön ja maalissa liigan paras veska. Jokerit konttaa ja ensi kauden Venäjän kummitukset vievät jo suurinta konstentraatiota ihan muualle. Ihmettelen jos ei mene 2-0 HPK:lle.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Unohtui mainita, että ainakin itselleni ottelusarjan suurin kysymys ja kiinnostuksen kohde on, että nähdäänkö jälleen rinkelitifo?

Linkki videoon, jossa asiaa mm. kenttäkuuluttajan asemasta suhteessa rinkeleihin.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Jos tätä peilaa historiaan, niin voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. HPK ei ole koskaan voittanut pelin peliän Jokereita vastaan playoffeissa ja Hartwall Arena on runkosarjassakin ollut aika haastava paikka heikäläisille.
Väärin. HPK on voittanut yhden(1) pleijarimatsin Jokereita vastaan DDR:ssä joskus 90-luvun puolivälissä. Palstan hakutoiminto näyttää olevan pois päältä, enkä sen takia löydä lähdettä, mutta jostain ketjusta se löytyy. Ensimmäinen virke pitää silti paikkaansa, koska inhorealistina en jaksa uskoa, että HPK voittaisi Hartwallilla, ainakaan kahta kertaa putkeen. Se olisi viimeinen murrettavissa oleva kirous, mutta aika skeptinen olen asian suhteen.

Silti, eilisen pelin jälkeen olen edelleen wtf-tilassa ja kaikki vastaantuleva on plussaa. Terävin kärki on poissa, mutta huutoon on vastattu suuresti muiden toimesta, eikä häviö näissä peleissä olisi mikään suuri katastrofi. Joukkue on vastannut yhdestä huikeimmista comebackeista koko liigan historiassa ja jo pelkästään se on ainakin meikäläiselle iso juttu. Maalissa pelaa huikein junnusensaatio sitten Lehtosen Karin (veskareista), joten ei tässä nyt voi toivoa kuuta taivaalta. Saroksen edessä joukkue taistelee viimeiseen asti, joten jos loppu tulee tässä, niin se tulee viimeiseen asti taistellen. Siitä ei ole epäilystä. Voittaessa taas vastassa olisi monin verroin Jokereita pahempi kanto kaskessa...
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jaahas, mikäs sen mukavampaa kuin päästä vielä kerran tai kaksi ihmettelemään niitä ihmeellisiä valoja, mitä siellä hallin katossa on.

Hauskinta on se, että osa yrittää täällä saada Kerhoa suosikiksi. Ei se nyt ole niin vaikka kuinka asiaa käännätte. Hauskaa sitä on toki lukea, ei siinä mitään. Kyllähän ajatus Jokereiden tiputtamisesta on niin absurdi, että sen on pakko toteutua.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Onhan tämä vittu outo tilanne. Suomesta löytyy tasan kaksi joukkuetta jotka eivät osaa pelata Areenalla: Jokerit ja HPK. Hamptonin pojilla liito käynnissä, Jokereita ei nyt kiinnosta oikein mikään, ei ketään. Pikku, muodollinen, rypistys 5 min ennen loppua että saadaan hiki pintaan. Koittakaa arvata mitä moinen tekee kannattajille. Lauantaina 4 000 paikalla, maksimissaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tilanne on se että tämä sarja ei hirveästi HPKsta riipu. Jokerit voi joko hakata Hämeenlinnalaiset jäänrakoon tai sitten kuriton lauma haluaa jo kesälomille eikä pelaaminen kiinnosta pätkääkään. Pitkään olen Jokereita kannattanut, mutta en koskaan muista tilannetta jossa hyvän ja huonon pelin ero olisi näin järkyttävän suuri, eikä koskaan tiedä minkämoisia peliesityksiä sieltä ylläripussista oikein löytyykään.

Hahlin puuttuminen Jokerikokoonpanosta on aivan helvetinmoisen iso kolaus Jokereille. Sen lisäksi että mies pelaa hyvää kahdensuunnan kiekkoa oli Hahl yleistä tietoa isommassa roolissa ykkösYV:ssä. Hahlin olkapään hajottua katosivat ylivoimatehot lähes täysin. Lisäksi Jokereilla on tällä hetkellä rosterissa yksi liigatason sentteri. Mestis-Walter on huono ja hidas, A.Tyrväisen avut ovat jossain muualla kuin sentteröinnissä. Mäki on uskomattoman hieno mies ja varsinkin alivoimalla liigan paras vetojen blokkaaja, mutta sentterinä myös Mäen parhaat puolet eivät tule esiin. Toisaalta mitä väliä kuka pelaa sentterinä koska Valtosen pelisysteemissä ei ole pelisysteemiä. Tai ainakaan sitä ei ole joukkueelle opetettu.

Kivaa että tosipelit alkavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös