Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 044 859
  • 5 672

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sakari Välimaa onnitteli tämän päivän Kouvolan Sanomissa rehdisti Sportia liigapaikasta, mutta samalla tuli mieleen, että onkohan Välimaa huumattu näiden lisenssimiesten toimesta vai onko hän muuten vaan sekoamassa. Välimaa näet kertoi, että tulevaisuudessa KooKoon on entistä helpompi nousta liigaan, koska yksi pahimmista kilpakumppaneista (Sport) ei ole enää sarjanousun esteenä ja että Sport ei ole enää kilpailemassa pelaajista. Mitä helvettiä? Nythän Sport on entistä kiinnostavampi vaihtoehto hyville pelaajille ja jos Sport tarjoaa sopimusta vaikkapa Jyrkkiölle niin mitäs luulette valitseeko Jyrkkiö mieluummin liiga-Sportin vai farmimestis-KooKoon? Kouvolassa ei taatusti tulla enää näkemään näin nimekkäitä rostereita kuin mihin viime vuosina on totuttu.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhimäki on suurimman osan kanssa samaa mieltä.

Arhinmäki tuomitsee suljetun Liigan - "Nousijat päätetään kabineteissa"

linkki vie Etelä-Suomen sanomien uutiseen.

edit:

Välimaa näet kertoi, että tulevaisuudessa KooKoon on entistä helpompi nousta liigaan, koska yksi pahimmista kilpakumppaneista (Sport) ei ole enää sarjanousun esteenä ja että Sport ei ole enää kilpailemassa pelaajista. Mitä helvettiä?
Eihän Sport pelaa KooKoota vastaan. Ihan samalla tavalla Jokerit joutuu tiputtamaan pelaajiaan pois KHL-joukkueestaan jotka todennäköisesti jäävät Liigaan. Jos esim Jyrkkiö on Liigatasoa niin miksi hän ylipäätään jäisi mihinkään Mestis joukkueeseen jos kerran ratkeet ovat Liigaan?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voimia Mestikseen jääneille.

Liigan päätös sulkemisesta on äärimmäisen huono. Karsinnat sarjojen välillä on tunnelmaltaan parhaita pelejä mitä palloilussa on koskaan keksitty. Jännityksen ja tietynlaisen ahdistuksen sekä innostuksen pystyy aistimaan jo (lajista riippuen) jäähallin, stadionin tai vaikka liikuntasalin pihaan asti tunteja ennen pelin alkamista.

Pelit on harvoin kovatasoisia ja kaunista katseltavaa koska pelaajatkin jännittävät niin paljon näitä pelejä. Mutta ketään ei kiinnosta tällaiset sivuseikat siinä kohtaa.

En koskaan unohda Ässät-Sport sarjaa 2009 keväältä. Varsinkin se koko vuorokausi ennen Game 7:aa. Bussimatka Poriin nousuhumalassa ja sitten se epätoivo kun Ässät alkoi tehdä maaleja ja lopulta tyhjyyden tunne kun summeri soi ja porilaisten vittuilut vielä siihen päälle kruunuksi.

Toivottavasti vielä joskus nämä huikeat pelit palaavat ohjelmaan ja mahdollisimman moni pääsee kokemaan ne. Karsintasarja olisi tietenkin se kaikista huikein vaihtoehto.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mä lähtisin kanssa siitä nyt liikkeelle, että ulosmitataan Ranniston lupaukset, jotka meillä kaikilla on 'nauhalla' tallessa. Sitten on jo kiekkopiireissä jonkinlainen sisällissodan paikka, mikäli lupaukset eivät pidä.

Pakko vielä tulla tunkiolle, koska...

Mitäs Rannisto "lupailee" tulevaisuuden mahdollisuuksista? Olen varma, että Rannisto pitää sanansa koska tuosta ei mitään uhkaa Liigan kartelliin sinänsä ole. Sehän on ainoastaan luvannut, että tulevaisuuden Mestari voi anoa/hakea Liigapaikkaa. Eli Rannisto on antanut lupauksen papereiden lähetykseen. Mutta liigahan ei ole auki, vaan mestarin tulevan sarjatason päättää ainoastaan joku tietty joukko ihmisiä. Tuleva mestari voi toki siis anoa Liigapaikkaa, mutta kukaan ei tule pääsemään papereiden toimittamista pidemmälle.

Mitäs jos Sport voittaakin myös tulevan kauden urheilullisesti? Siinä on tekemistä tulevaisuudessa pitää tässä ympäristössä toiminta terveenä, sekä kannattajien mielenkiintoa yllä, jos vaikka jo vuonna 2017 voisi päästä taas liigaan. Vai täyttyykös enää tässä vaiheessa kriteereissä kohta "talous"?

Toivon Sportille vähintään finaalipaikkaa, niin saatte kauteen mukaan vielä sopupelit.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mitäs Rannisto "lupailee" tulevaisuuden mahdollisuuksista? Olen varma, että Rannisto pitää sanansa koska tuosta ei mitään uhkaa Liigan kartelliin sinänsä ole. Sehän on ainoastaan luvannut, että tulevaisuuden Mestari voi anoa/hakea Liigapaikkaa. Eli Rannisto on antanut lupauksen papereiden lähetykseen.
...

Lisäksi Rannistohan sanoi ainoastaan että "joku seura olisi muista kolmesta nostettu, jos Sport ei olisi lähettänyt papereita" kuitenkaan kummemmin erittelemättä mikä, mitkä vaiko peräti kaikki muista läpäisivät kriteerit. Ilmoittaa parille seuraavalle mestarille ettei sattunut olemaan nyt se "joku" ja kolmannelle että paperit on vanhentunu ja liigan avainkii pääs hukkumaan, että katellaa joskus kakskytluvulla uuestaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Lisäksi Rannistohan sanoi ainoastaan että "joku seura olisi muista kolmesta nostettu, jos Sport ei olisi lähettänyt papereita" kuitenkaan kummemmin erittelemättä mikä, mitkä vaiko peräti kaikki muista läpäisivät kriteerit.

Tietysti olisi nostettu, kun kerta piti saada se 14 joukkue mahdollisen Tv-sopimuspykälän takia. Kuka nostaa käden ylös, että ilman Jokereiden lähtöä oltaisiin liigaan ruvettu hamuamaan uutta joukkuetta kauden päätyttyä? Nyt nostettiin joukkue Liigaan pakosta, ei halusta tai että joku sen paikan muuten olisi ansainnut, ja aivan varmasti katsottiin sormien läpi kriteereitä. Rannisto totesi esim. Sportin taloudesta, että velkaa on, mutta pystyi parhaiten antamaan selvityksen kuinka se siivotaan. Mitäs luulette, meneekö muilla läpi enää jatkossa jos/kun talous vinkuu punaista? Tulevaisuudessa nostetaan jos halutaan. Tässä on se isoin kriteeri. Ja miksi nyt liiga haluaa uutta joukkuetta jakamaan jo sovittuja Tv-euroja?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
pukumiehet saaneet liigasta tehtyä todella etovan ja vastenmielisen sarjan. Mutta kiva, että Tosifaneille, tarinankertojille ja Dieppeille kelpaa. Mulle ei enään tätä.

Kiitos kelpaa kyllä. Ihan höpö, höpö puhetta että itse Liigalle olisi jotain tapahtunut. Se on tapahtunut että nyt työtä voidaan tehdä pitkäjännitteisemmin kun ei tarvitse panostaa feikkikarsintoihin.

Sinulla on oikeus toki omiin ratkaisuihisi. Jokainen käyttää vapaa-aikansa kuten haluaa. Fakta kuitenkin on ettei nyt tehty ratkaisu vaikutaa Liigan yleisömääriin kumpaakaan suuntaa.
 
Viimeksi muokattu:

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Kiitos kelpaa kyllä. Ihan höpö, höpö puhetta että itse Liigalle olisi jotain tapahtunut. Se on tapahtunut että nyt työtä voidaan tehdä pitkäjännitteisemmin kun ei tarvitse panostaa feikkikarsintoihin.
Nimenomaan. Ei tarvitse panostaa "feikkikarsintoihin". Eli myydäänpä puolet ukoista muualle tammikuussa kun ei itse pääse pleijareihin?

Aika putkinäkö sullakin kun jaksat aamusta iltaan tuota mätää systeemiä puolustaa. Kunhan oma joukkue saa jatkaa leikkiä kultapossukerhon hiekkalaatikolla niin kaikki on hyvin ja muut kiekkopitäjät saa unohtua. Luulisi kun olet SaiPafani ja SaiPa nykyisin pärjää jopa ilman karsinnan pelkoa että joissain asioissa pitää olla reilun urheilun puolella mutta ilmeisesti totta on se lausahdus jonka eilen kuulin baaritiskillä. "Jotkut liigafanit on aivopesty eikä järkipuhe uppoa otsalohkon taakse millään"

Vedäppä siis SaiPakuteet niskaan ja mene hiekkikselle leikkimään. Mä lähden kattoo SaPKo-Peliitat, siellä pelataan säilymisestä ja putoamisesta veren maku suussa.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Liigan eilinen päätös heijastuu jo legendaariseen paikkalliskamppailuun Helsingissä, eli talvi"klassikkoon", jonne jäi 15.000 lippua MYYMÄTTÄ!!!!....Herätys Kultapossukerholaiset, viimeksi kaikki halukkaat eivät saaneet lippuja!
 
Kiitos kelpaa kyllä. Ihan höpö, höpö puhetta että itse Liigalle olisi jotain tapahtunut. Se on tapahtunut että nyt työtä voidaan tehdä pitkäjännitteisemmin kun ei tarvitse panostaa feikkikarsintoihin.
Avoimen liigan aikana työtä on voitu tehdä aivan yhtä pitkäjänteisesti. Avoimessa liigassa siihen on vain sisältynyt riski, että huonosti hoidettu työ voi johtaa vauhdin hakemiseen eri sarjasta.

Lisenssitoimikunnan viidestä jäsenestä yksi, eli 20% oli toimitusjohtaja Risto Korpela HPK:sta, seurasta, joka palkkasi kaksivuotisella sopimuksella päävalmentajaksi Kai Raution. Kertoo kuinka surullisessa tilassa jääkiekko Suomessa tällä hetkellä on.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
...Fakta kuitenkin on ettei nyt tehty ratkaisu vaikutaa Liigan yleisömääriin kumpaakaan suuntaa.

Vaikuttaa se.

Turussa ja Kuopiossakin on hallit tyhjänä. Turun hallin käyttöaste on jossain 25-30%:n paikkeilla, kun siellä "pelaava" joukkue on luovuttanut jo pari- kolme kuukautta sitten.

Aina ei ole ollut edes varmaa, että Tps:n peleihin olisi saanut lippua, jollei sitä olisi etukäteen ostanut. Nyt he perseilevät, koska se on ihan ok ja liigan mielestä hyvä tapa laittaa taloutta kuntoon.

Se taas on ihan ymmärrettävää, että kun Lappeenrannassa on kerrankin joukkue menossa Showpainia vastaavassa liigassa playoffeihin, on kovimmat fanit siksi innoissaan ja luulevat, että muita kiinnostaa. Muualla ei kuitenkaan kiinnostusta ihmeemmin ole. Harmi vaan, että Saipa pärjää vasta nyt, kun kukaan muu ei välitä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigan eilinen päätös heijastuu jo legendaariseen paikkalliskamppailuun Helsingissä, eli talvi"klassikkoon", jonne jäi 15.000 lippua MYYMÄTTÄ!!!!....Herätys Kultapossukerholaiset, viimeksi kaikki halukkaat eivät saaneet lippuja!

sarjajärjestelmän kritiikki on monin paikoin ihan aiheellistakin ja olenkin pääperiaatteiltani karsintojen puolella, mutta tämä joidenkin Mestis-fanien argumentointitaso on jotain aivan käsittämätöntä. Kaikki mahdollinen suomalaisessa jääkiekossa saadaan jollakin väännettyä Liigan syyksi ja kaikki Liigan tekemät päätökset ovat huonoja. Talvisota ja nuorison syrjäytyminenkin on kohta Liigan syytä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Harmi vaan, että Saipa pärjää vasta nyt, kun kukaan muu ei välitä.
Ainakin SM-liigan yleisömäärien mukaan SaiPa on tällä kaudella kiinnostanut enemmän kuin HPK, Blues, JYP, KalPa ja Pelicans. TPS:n kanssa ollaan keskiarvossa tasoissa. Ja joku sittenkin välittää?

Haluatko muuten kertoa ketkä ovat tämän viihdebisneksen käsikirjoittajia ja löytyisikö juonipaljastuksia? En nimittäin meinaa malttaa odottaa tulevia pudotuspelejä!
 

minarc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Boston Bruins
Yhden SaPKofanin näkemys asiasta:

Ensin lähtee sarjasta Sport, joka oli yksi suosikkijoukkue, varsinkin Tammisen aikoihin. Montaa kertaa ei voitettu, mutta pari voittoa oli sellaista miracle on icea että ei unohdu ihan hetkeen.

SaPKo on monelle sama, kun Minardi aikoinaan formuloissa. Pienellä budjetilla tekee hyvää työtä ja moni toivoo heille hyvää ja olisi iso menetys sarjalle.
Varmasti Peliitat kuuluu samaan luokkaan. Leki ei pelaajian lainaamisten takia samanlaista arvostusta keneltäkään saa.

Mikäli nyt kävisi näin että 2 perinteistä joukkuetta puuttuu ja voittaja ei saavuta mitään, ei edes karsintapelejä niin onnea vaan kaikille. Sarjan mielenkiinto romahtaa kaikkien silmissä.

Itse olen aina ajatellut, että mikäli SaPKo tippuu niin minun elinaikana ei takaisin nousta. Olisi mahdoton kuvitella että tänne kasattaisi suomi-sarjaan joukkue, joka pystyisi mestisjengejä haastamaan, kun täällä ei rahalla ole lähdetty hurjimaan koskaan ja muitakin halukkaita nousuun löytyy. Enää ei toisten konkurssien avulla nousta kuten aiemmin.

Mielestäni ainoa järkevä vaihoehto on karsinnat 11-ss2, 12-ss1 ja voittajat mestikseen. 11 joukkueen sarjana ensi kausi. Liian dramaattinen muutos tulee jos 2 joukkuetta puuttuu. Mahdollisesti seuraavilla kausilla 12. joukkue sarjaan.

Onko jotain huhuja, että Jyp-Akatemia lopettaa ja ikärajan noston takia A-junnuihin panostus kasvaa?
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Ainakin SM-liigan yleisömäärien mukaan SaiPa on tällä kaudella kiinnostanut enemmän kuin HPK, Blues, JYP, KalPa ja Pelicans. TPS:n kanssa ollaan keskiarvossa tasoissa. Ja joku sittenkin välittää?

Haluatko muuten kertoa ketkä ovat tämän viihdebisneksen käsikirjoittajia ja löytyisikö juonipaljastuksia? En nimittäin meinaa malttaa odottaa tulevia pudotuspelejä!

En minä millään pahalla. Ainoat liigajoukkueet, joiden mestaruus olisi mielestäni toivottavaa, ovat aina olleet Saipa ja Lukko. Älä kysy miksi. :D

Tarkoitin tuolla horinallani vaan sitä, että harmi kun liiga on valumassa vihatuksi ja "epäseksikkääksi" sarjaksi niin monen mielestä juuri nyt, kun Saipa kerrankin on varteenotettava menestyjä.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko jotain huhuja, että Jyp-Akatemia lopettaa ja ikärajan noston takia A-junnuihin panostus kasvaa?

En tiedä onko tuosta sen ihmeempiä huhuja ollut. Kenties vain jotkut ovat päätelleet että jos A-junnujen ikärajaa nostetaan niin tuo Akatemia saatettaisiin sit kustannussyistä lopettaa.

Itse en jotenkin jaksa uskoa että toi A-junnujen SM-sarjan ikärajan nostaminen hirveästi vaikuttaa kyseiseen sarjaan. Eiköhän tuon ikärajan nostamisen tarkoituksena ole vain se että joku pelaaja voi tehdä sielä loukkaantumisen jälkeen jonkun parin pelin visiitin. En usko että jotain 22-vuotiasta (tai mikä se ikäraja tulisikaan olemaan?) pelaajaa hirveästi motivoi pelata koko kausi jotain A-junnujen sarjaa. Varsinkin jos osa joukkueista edelleen peluuttaa A:ssa pääasiassa jotain 16- tai 17-vuotiaita pelureita.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ukrainan kriisin vaikutus Mestikseen?

Noita uutisia Ukrainasta äsken lueskelin ja heräsi ajatusketju, joka toki kuulostaa uskomattomalta, mutta ei silti täysin mahdottomalta.

Ukrainan kriisin eskaloituminen -> Venäjän vastaiset pakotteet -> Pakotteiden vaikutukset KHL:ään -> Vaikutukset Jokereihin -> Jokerien KHL siirron peruuntuminen ja jatko SM Liigassa -> Liigassa 15 joukkuetta kaudella 2015-2016 -> Tarve täydentää Liigaa vielä yhdellä joukkueella, jotta parillinen määrä joukkueita -> Mestiksen mestari (TUTO / KooKoo / Jukurit) nostetaan myös Liigaan kaudelle 2014-2015.

Saman tyyppisistä asioista on keskustelua myös tuolla JA:n KHL-osiossa, mutta toin tämän ajatuksen tähän siksi, että Jokerien KHL-siirron kariutuessa sillä voisi hyvinkin olla vaikutuksia myös Mestikseen.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
En minä millään pahalla. Ainoat liigajoukkueet, joiden mestaruus olisi mielestäni toivottavaa, ovat aina olleet Saipa ja Lukko. Älä kysy miksi. :D
Enhän minä pahalla ottanutkaan.

Tarkoitin tuolla horinallani vaan sitä, että harmi kun liiga on valumassa vihatuksi ja "epäseksikkääksi" sarjaksi niin monen mielestä juuri nyt, kun Saipa kerrankin on varteenotettava menestyjä.
Vihattu ja epäseksikäs SM-liiga on lopulta varsin pienen vähemmistön mielestä. Suurin osa ihmisistä jotka ovat seuranneet pääasiassa SM-liigaa jatkavat sen seuraamista ei ehkä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan mutta jatkavat kuitenkin.

On hyvin perusteltua esittää, että lähes pelkästään Mestistä seuranneet ovat tämän jälkeen entistä vähemmän kiinnostuneita SM-liigan tapahtumista - ainakin julkisesti. Tätäkään me emme kuitenkaan tiedä vielä ja mielenkiinnolla seuraamme yleisömäärien kehittymistä.

Netissä ja faniporukoissa on paljon asioita kärjistäviä yksilöitä ja heidän äänekkyytensä vääristää kuvaa siitä mitä oikeasti on tapahtumassa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kuuluuks tää tänne? Hiltunen on eronnut Mestiksen pj:n paikalta mahdollisien ristiriitatilanteiden vuoksi ja Toivakka jatkaa tehtävässä ainakin toistaiseksi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuuluuks tää tänne? Hiltunen on eronnut Mestiksen pj:n paikalta mahdollisien ristiriitatilanteiden vuoksi ja Toivakka jatkaa tehtävässä ainakin toistaiseksi.

Ihan odotettu ja oikea ratkaisu. Olisi vaan samalla ilmoittanut, että Sport lopettaa Mestis-pelinsä runkosarjaan. Liigajoukkueella ei ole mitään tekemistä Mestiksen playoffien kanssa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan odotettu ja oikea ratkaisu. Olisi vaan samalla ilmoittanut, että Sport lopettaa Mestis-pelinsä runkosarjaan. Liigajoukkueella ei ole mitään tekemistä Mestiksen playoffien kanssa.

On selvää, että Sportin nosto harmittaa vastustajan leirissä, mutta jotain rajaa voisi vetää. Sport on edelleen mestisjoukkue, kunnes kausi vaihtuu ja pelaa tietysti kautensa kunnialla loppuun asti. Tuntuu että jollain on valloillaan pelko, että Sport voittaisi mestiksen ja oma joukkue ei pääsisi niin nopeasti liigaan.

Edit: Vilkaisin sarjataulukkoa ja syykin Tuusan avautumiseen tuli esille:)
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
TosiTrolli kävi onelinerilla vetämässä täällä kommentin, että ketjun voi sulkea, koska liiga on auki. Avoinaisesta sarjasta pitää voida tippua, avoinaiseen sarjaan pitää voida nousta pelaamalla (ilman kabinettia) - liiga ei täytä näitä ominaisuuksia. Joten minä en sitä tule avoimeksi mieltämään koskaan näillä eväillä. Näen siis edelleen, että tämä valittu sarjajärjestelmä on suuri vitsi ja vaarantaa toimintaa Mestiksen savuavissa raunioissa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Edit: Vilkaisin sarjataulukkoa ja syykin Tuusan avautumiseen tuli esille:)

Sarjataulukolla ei ole mitään tekemistä tuon minun mielipiteen kanssa. Minusta (ja monesta muustakin) on vaan täysin typerää ja väärin, että joukkue millä ei ole mitään panosta otteluissaan pelaa Mestiksen PUDOTUSPELEJÄ.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rannisto kumppaneineen varmasti toivoo Sportin voittavan mestiksen niin kultapossukerhoon ei tarvitse hetkeen miettiä uusia jäseniä. Jos näin käy, voivat julkisuuteen tulla kertomaan että urheilullisesti nostettiin oikea joukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös