Jukurit kaudella 2013–2014

  • 313 386
  • 904

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Epä tullut "ykköskorin" miehiä pl. Setänen. Näillä mennään sitten niin pitkälle, kuin mennään. Hyökkäyspäässä on toki ratkaisuvoimaa, joka tosin lepää liiaksi muutaman pelaajan harteilla.
Puolustus on mielestäni nyt se heikoin lenkki, joka saattaa pettää kovissa playoffs väännöissä.
Toivottovasti Pennasella on nyt työrauha viimeisimpien pelaaja vaihtojen jälkeen hoitaa joukkue tiiviimmäksi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kovin ihmetyttää, miksei ketään puolustajaa joukkueeseen hommattu. Kunnollinen peruspakkikin olisi kelvannut. Käytettävissä taitaa olla 7 puolustajaa (Laamanen tuossa mukana). Lostedt pystyy tietty paikkoihin, mut helkkarin tärkee pelaaja Pate olisi nelosessakin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mita tulee uusiin pelaajiin, niin kannattaa hakata reloadia vielä tänään :)

Varma tieto!

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin tämä varma tieto ei siis pitänytkään paikkansa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, että ketä pelaajaa tämä varma tieto koski? Nyt pelaajan varmaankin voi julkistaa, koska siirtoikkuna on jo sulkeutunut. Kouvolassakin aina silloin tällöin on ollut näitä varmoja tietoja, jotka eivät jostain syystä olekaan toteutuneet. Yhtenä esimerkkinä huhu aikanaan NHL:n parhaimpiin maalivahteihin lukeutuneen Roman Turekin siirtymisestä KooKoon maalille. Viime kaudella Justin Braunin piti siirtyä KooKoon puolustajaksi, mutta viime metreillä Justin siirtyikin Tapparaan. Oliko Jukureilla isokin kala melkein pyydyksessä? Turek ja Braun olivat kyllä ihan oikeita huhuja ja kaikki on ollut jo periaatteessa sovittu, mutta tosiaan nimet papereista on ihan kalkkiviivoilla jäänyt puuttumaan.
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kylläpä tuo meidän pakkiosasto jäi pelottavan köykäiseksi. Ei voi kuin vain ihmetellä, miksei minkäänlaista reserviä saatu naarattua joukkueeseen. Aikaa tuohon pakin etsimiseen varmasti oli kun jo pari viikkoa sitten jouduttiin pelejä pelaamaan neljällä puolustajalla. Harmittaa tietysti jos jo sovittu siirto menikin sitten puihin.... Vai onko meidän johdolla jo sitten sellainen tieto, ettei tälle kaudelle enää vahvistuksia tarvita?
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jotenkin sopii kyllä täydellisesti Jukureiden kauteen tämän pelaajan missaaminen.

No mutta näillä mennään ja parin kuukauden päästä nähdään, oliko puolustus liian heikko vai ei.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin tämä varma tieto ei siis pitänytkään paikkansa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, että ketä pelaajaa tämä varma tieto koski? ...

Ilmeisesti näin on päässyt käymään.

En tiedä kenestä minulle puhuttiin ja siksi en mitään nimiä edes lähtenyt arvailemaan. Tieto saatiin hallilta ja sen mukaan joku on vielä tulossa.

Varma lähde ei ollut mikään hevosmiesten tietotoimisto. Tarina ei sitten ollutkaan tosi vaikka lähde oli varma.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Täytyy uskoa vastoinkäymisten kasvattavaan vaikutukseen. Meidän täytyykin olla pleijareissa sitten muita vähintään päätä pidempiä, on meinaan niitä tullut rekkalasteittain. Itsellenikin oli selviö että yksi kova vahvistus puolustukseen tulee, ja se että näin ei käynyt, kielii minusta siitä että joukkue on jo nyt verrattain kallis ja taloudellinen tilanne pakotti tähän ratkaisuun.

Viime hetken muutokset ovat kuitenkin olleet hyviä. Näppi, Lähde ja erityisesti Setänen on ollut suorastaan ilmiömäinen. Toivottavasti Lehtinenkin onnistuu.
Kunhan saadaan Jopi vielä takaisin kentälle ja niin pitkään kun joukkue faneineen uskoo asiaansa joukkueenjohdon vapinasta huolimatta, on meillä mahdollisuus mestaruuteen rautaisen maalivahtikaksikon tukemana.

Savolainen on aina ollut pleijareissa täyttä rautaa, enkä usko Järvisenkään viimeistä sanaa sanotuksi.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Uskoisin Vaarasuonkin syttyvän pleijareissa ihan eri tavalla kuin runkosarjassa.
 
Pakisto on kyllä pelottavan ohut, siitä ei pääse mihinkään. Täytyy vain toivoa,että kaikki pysyvät kasassa. Mikä muuten Rukajärven tilanne mahtaa olla? Ei pelannut pahimman pakkipulan aikana, eikä häntä ole viime aikoina näkynyt A:n mukanakaan pelaamassa.

Hyökkäyspäähän saatiin neljä uutta nimeä ja maalille Setänen, joka on kyllä osoittanut olevansa kovan luokan maalivahti.

Aikani kuluksi myös pyörittelin mielessäni ketjuja, jotka kokoaisin tällä hetkellä terveenä olevista pelaajista, jos olisin Pennasen saappaissa:

1.Näppi-Palve-Lähde/Lehtinen: Käsiä ja jalkoja yhdistävä ketju, johon saadaan myös fyysisyyttä, jos toinen laituri on Lähde. Lehtisen ollessa laiturina ketju on huomattavasti hyökkäysvoittoisempi.

2.Laakkonen-Jalo-Rohtla: Jalo ja Rohtla ovat pelanneet alkukaudesta hyvällä menestyksellä yhdessä ja lauantaina Laakkosen ja Jalon väliltä tuntui myös löytyvän kemiaa, joten heidät kannattaa lyödä yhteen. Laakkonen ja Rohtla myös pelaavat hyvin alaspäinkin, joten puolustusvoimaakin tästä ketjusta löytyy.

3.Savolainen-Hokkanen-Lehtinen/Lähde: Tämä ketju hieman puolustavampi, mutta kiekollista osaamista löytyy myös.

4.Lostedt-Nöyränen-Laine: Ainakin omaan silmääni Laine ja Lostedt pelasivat lauantaina hyvin yhteen, joten kokeilisin heitä samassa ketjussa jatkossakin. Nöyränen sopii rooliin kuin rooliin, joten yksinkertainen valinta nelosen sentteriksi, kun Jopi on loukkaantuneena.

1.Forsström-Pihlström: Forsström oli loukkaantumisensa jälkeen heikko, mutta on parantanut koko ajan. Pihlströmin laitoin ykköspariin kätisyytensä ja sen vuoksi, että Pablosta saadaan enemmän irti jos mies on pienemmässä roolissa kolmosparissa.

2.Purolinna-Vaarasuo: Purolinnalla on hyökkäyspäähän avuja, joten tarvitsee varmistavamman pakkiparin. Tähän joukkueen ykköspakki Vaarasuo on itsestään selvä valinta.

3.Järvinen-Akkanen: Pablo pelasi lauantaina yhden kauden parhaimmista peleistään ja uskon, että hän pystyy sillä tavalla pelaamaan jatkossakin, jos vain peliaika pidetään kohtuullisena eli ei ykkösparin minuuteilla. Akkanen vierelle varmistavaksi pakiksi.

Setänen (Galansky): Molemmat varmasti saavat ainakin runkosarjassa peliaikaa, mutta omaan silmääni Setänen on näyttänyt aavistuksen varmemmalta kuin Tade. Joukkue ei kuitenkaan kaadu kumpaankaan veskariin, joten tällä osastolla tilanne on erittäin hyvä.

Reserviin jäävät hyökkääjistä Kalliola (varmasti pelaavassa kokoonpanossa, kunhan tervehtyy), Sipola, Väyrynen, Paalanen ja Ripatti ja puolustajat Rukajärvi ja Laamanen.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ketjusommitelmia ajattelin minäkin hioa tänne palstalle lähiaikoina mutta luetaan ensin Kerttulan ajatukset.

Jukurit uutiset - Jukurit

Joku saattaa taas sanoa "korulauseiksi" ym, mutta täyttä tottahan tuo on alusta loppuun. Ihmisiä tässä ollaan kaikki ja uskokaa vaan, Kerttula vielä viisas sellainen. Kun alatte katsomaan meidän rosteria, kuinka moni siellä on ns. keväällä parhaimmillaan olevia? Niinpä. Kevään joukkue.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sori vieraaseen pöytään huutelu, mutta mä en kyllä ihan ymmärtänyt noita Jukureiden viime hetken siirtoja. Mikä niissä mahtoi olla syy?

Oletin, että juuri teiltä olisi paukkunut jotain isoa, sillä (ilman yhtään provoa) oletan, että Jukureiden target nousta liigaan olisi ollut tämän kauden voitto ja sitä kautta ilman mitään ihme kabinetteja ensi kauden päätteeksi Liigaan. Voihan tuo tietysti edelleenkin onnistua tälläkin porukalla, mutta jotenkin odotin kovasti Jukureiden riehuvan viime päivinä. Ehkä markkinat sitten olivat vaan kuivat tai jotain meni ohi. Kuka tietää. Ihan jees porukkahan tuokin ja pitkällehän tollkin pitäisi päästä, kun vaan kaikki natsaa.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Sori vieraaseen pöytään huutelu, mutta mä en kyllä ihan ymmärtänyt noita Jukureiden viime hetken siirtoja. Mikä niissä mahtoi olla syy?

Oletin, että juuri teiltä olisi paukkunut jotain isoa, sillä (ilman yhtään provoa) oletan, että Jukureiden target nousta liigaan olisi ollut tämän kauden voitto ja sitä kautta ilman mitään ihme kabinetteja ensi kauden päätteeksi Liigaan. Voihan tuo tietysti edelleenkin onnistua tälläkin porukalla, mutta jotenkin odotin kovasti Jukureiden riehuvan viime päivinä. Ehkä markkinat sitten olivat vaan kuivat tai jotain meni ohi. Kuka tietää. Ihan jees porukkahan tuokin ja pitkällehän tollkin pitäisi päästä, kun vaan kaikki natsaa.

No aika paljon tuo Kerttulan kirjoitus antaa vastauksia jos sen maltoit lukea?
Uusien hankintojen tekemistä ei ainakaan auta, että ukkoja on jo laitettu ulos joukkueesta, joille palkka kuitenkin maksetaan kauden loppuun. Juntheikki ja Koskinen ovat Mestikseen aika korkean profiilin pelaajia kun CV:tä katsoo, mutta tehot kertoo oikeastaan kaiken oleellisen miten kausi on mennyt.
Koskinen 43 ottelua 7+13, Juntheikki 45 ottelua 4+15 tehoilla.

Jotain piti tehdä ja nyt pihalle lähti tämä kaksikko. Alku on ainakin näyttänyt siltä, että kaikki uudet miehet Lähde, Setänen, Näppi ja Palve ovat tulleet hyvin joukkueeseen mukaan. Ei tietenkään mikään ideaalitilanne tällainen, ja Jukurit saakin tuleviin pleijareihin monen mielessä paikan korkeintaan mustaksi hevoseksi. Jos me ollaan musta hevonen, niin sitten se hevonen on voittamaan tottunut jäntevä sotaorhi, joka on täynnä voimaa, loukattua ylpeyttä ja se alkaa vasta tulla nälkäiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En lukenutkaan Kerttulan kirjoitusta. Siellähän sitä tietoa tosiaan oli.

Palve on sellainen kaveri, joka käy kateeksi. Oula on aika "kriittisessä tilassa" siinä mielessä, että nyt pitäisi saada vastuuta ja onnistumisia. Jos niitä tulee, on vain taivas kaverilla kattona. Jos taas ei tule, voi jämähtää loppu-urakseen mestisstaraksi. Olisin ottanut kiljuen Sportiin, mutta Turhapuro olisi varmasti pilannut kaverin antamalla minimaalisen peliajan ja vastuun, koska nuori. Siksi ihan hyvä, että saitte. Skitsot fiilikset silti juuri sen takia, että pidän häntä erittäin lupaavana tulevaisuuden pelaajana.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kerttulan puolustuspuhe. Urheilutoimenjohtaja saanut kritiikkiä sisältäkin päin ja hyvä niin. Aiheellinen kritiikki vie toimintaa eteenpäin, jos sen oikein hiffaa. Palaan vielä tapaus Koskiseen - Kerttula hommasi miehen keskenkuntoisena Jukureihin, josta jossain haastattelussa mainitsikin. Ei riittänyt aika kuntoutukseen.

Millä muulla kuin CV:llä Koskinen tänne tuli? Tämä virhe tuli kalliiksi. Mutta oppirahoja maksaa jokainen, Kerttulakin. Näillä mennään loppuun saakka, ja se riittää mihin riittää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näillä mennään loppuun saakka, ja se riittää mihin riittää.

Näin. Turha tässä vaiheessa on ruveta miettimään, mitä olisi pitänyt tehdä toisin tai jättää tekemättä. Nämä asiat pitää käsitellä sitten, kun kausi on ohi. Nyt pitää laittaa kaikki peliin käytettävissä olevilla resursseilla ja jättää turha menneen miettiminen ja kitinä hamaan tulevaisuuteen, jos siihen tarvetta on.

Joukkueessa on potentiaalia vaikka mihin. KooKoo-peli näytti, että sarjan kovimmatkin pystytään haastamaan ja voittamaan. Maalivahtiosastoon voi nyt luottaa 100 %:sti ja tämä jo osaltaan helpottaa koko joukkueen pelaamista. Turha mailanpuristaminen veskareiden takia jää pois. Uudistukset hyökkäykseen oli jo nähtyjen otteiden perusteella onnistuneita, Joel Lehtisen debyyttiä vielä odotellessa. Keravalta tulleiden inside tietojen mukaan pelimies Lehtinen on. Alkukaudesta viiletti jäällä kultakypärässä, joten tehojakin löytyy. Pakisto on ohut. Toivotaan, että pahoilta loukkaantumisilta vältytään. Muuta ei tässä vaiheessa enää voi.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tarkoitat tällä siis mitä? Ja miten tuo Jukureita koskee?

Niin ei kai tuo Jukureita millään tavalla koske, koska tiedotteen mukaan kyseisen listan pelaajat voivat siirtyä liigaorganisaatioon pelaajan Mestis-seuran kauden jälkeen. Aikaisemminhan tämän listan pelaajien piti siirtyä liigaseuraan takaisin muistaakseni jo helmikuun lopulla. Lukosta listalla on Jukureissa pelaavia pelaajia Oskari Setänen, Roni Viirlas ja Niklas Näppi, mutta kyllähän nämä käsittääkseni pelaavat Jukureissa kauden loppuun asti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
... Lukosta listalla on Jukureissa pelaavia pelaajia Oskari Setänen, Roni Viirlas ja Niklas Näppi, mutta kyllähän nämä käsittääkseni pelaavat Jukureissa kauden loppuun asti.

Viirlaksen lainasopimus ei jatku kauden loppuun saakka, tai ainakaan jatkosta ei missään vaiheessa olla ilmoitettu. Harmi sinänsä, kun pakkeja huutaa tuo porukka jo pelkän rosterin kapeuden takia (eikä sillä etteikö Viirlakselle olisi tuossa pakistossa hyvinkin hellinnyt peliaikaa).
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mietteitä Kajaanin pelin jälkeen (noin kaksi erää yhteensä nähtynä, avauserä oli lähes kokonaan lähetys hallilla kaput):

* Aivan ylivoimaista pelin hallintaa lähes koko ajan. Kiekko liikkui, ja miehetkin liikkui. Karvauspeli oli erittäin hyvää ja Hokilla oli välillä jopa ylivoimaisen vaikeaa päästä omalta alueelta pois.
* Edelliseen viitaten.. maaleja tuona aika tuli kaksi. Miksi vain kaksi? Tuohon hallintaan pitää saada lisää rohkeutta ajaa suoraviivaisemmin maalille ja laukoa paljon entistä hanakammin. Silloin tuosta hallinnasta tulee myös tulosta.
* Mikä ihmeen jäätyminen pitää tehdä joka pelin lopussa viimeisillä 3-4 minuutilla? Kapteeni Järvinen näytti taas mallia miten tuo jäätyminen saadaan aikaan ottamalla jäähyn.
* Pelissä on paljon hyvää, mutta se ei paljon lohduta, jos turpaan tulee. Nyt ei kannata enää selitellä yhtään mitään hyvästä pelistä. Nyt pitää alkaa tulla tulosta noilla hyvillä peleillä.
* Ei tässä kaikki toivo ole vielä mennyt, mutta pelkällä pelin hallinnalla ilman maaleja tämä on "hyvää yötä" hyvin äkkiä.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Käviköhän tässä nyt niin, että sitä viimeistä pelaajaa odotettiin Järvisen peliodotuksien edesoottamuksilla. Järvinenhän pelasi harmittavasti hyvän pelin ennen siirtoikkunan sulkeutumista, joten käyttöä vahvistukselle ei johdon mukaan löytynyt. Montakohan peliä Järvinen on tällä kaudella omilla otteillaan vihulaisella vienyt? Toinen esimerkki löytyy jo lähteneestä Similästä.

Kyllähän tässä näitä Kerttulan mainitsemia kipeitä ratkaisuja olisi pitänyt kyetä viemään loppuun saakka, ja huomattavasti aiemmin. Kokemattomuuden ja arkuuden piikkiin.

Järvinen on valitettavasti tällä hetkellä koko joukkueen selässä..
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Roolitukset on alkanut tuottaa tulosta ja kun esim. Jalokin on lopettanut sen maalinteon yrittämisen ja keskittynyt omiin vahvuuksiinsa, tehot kiittää. Laine ja Lostedt on ilahduttava kaksikko.

Jukurien tehomiehet, viimeiset 3 peliä:
Toni Jalo 1+5
Mikko Laine 0+3
Patrik Lostedt 2+0
Niko Laakkonen 1+1
Pasi Järvinen 1+1
Iivo Hokkanen 0+2

Tutuista ratkaisijoista Rohtla ja Kalliola ei ollut kokoonpanossa, heidät voi huoletta heittää tehomiehien listalle, jos vain mukana ovat. Palveelta ja Lehtiseltäkin on lupa odottaa tehoja. Savolainen tulee parantamaan mitä keväämmälle mennään. Sama koskee Nöyrästä. Ja hups, kohta on kaikki hyökkääjät mainittu. Ei meillä kauheasti heikkoja lenkkejä hyökkäyksessä ole. Puolustus on toki ihan toinen juttu..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös