Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 500
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Olli Jokinenhan on muuttunut viime vuosina nimenomaan laadukkaaksi kahden suunnan hyökkääjäksi. Mielestäni hän pelasi myös kokonaisvaltaisesti parhaan maajoukkueturnauksen Sotshissa. Aloittajana hän voisi olla kyllä vielä parempi, mutta ei hänestä taida koskaan yli 50% aloittajaa tulla.

Suomen kiekollinen peli ei yksinkertaisesti riittänyt Ruotsia vastaan. Loistava suoritus silti tuolla kokoonpanolla ja yksi kaikkien aikojen suorituksia. Kaksi oikeaa joukkuetta ovat kuitenkin finaalissa.

Kari Lehtonen tuurasi Raskia erinomaisesti ja voisi sanoa, että Suomelta on löytynyt kisojen paras veskarikaksikko. Molemmat lähellä jopa turnauksen parasta maalivahtia.
 

Sic

Jäsen
Itse ottaisin Selänteen ylivoimasta pois ja hakisin sinne erilaista juonikkuutta sekä nopeutta. En tosin usko että Erkka tätä muutosta tekee, onhan kyseessä Teemun viimeinen maajoukkuematsi.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
J.Jokinen oli tuossa hyvä ainakin vuoden 2012 kotikisoissa.

Siirretään MG sinne vasemmalle laidalle ja J.Jokinen oikealle?

Miksei, kyllähän Jussiltakin lähtee ihan napakka veto suoraan syötöstä. Ja on myös näyttänyt nhllän puolella, että kyllä se maaleja tekee kuha syöttö tulee siihen lapaan. Ja saattais olla myös melkoinen näyttämisen halu (kisat ei oo oikeen nappiin mennyt), joten vetoja lähtis varmasti hanakasti siltä tontilta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nää on taas niitä kommentteja, mitä en ymmärrä ollenkaan. Tänäänhän oli todella pienten marginaalien peli ja hyvin olisi voinut kääntyä Suomen voitoksi. Mitään erityistä tuuria Suomi ei myöskään tarvinnut nuorten kisoissa vaan Suomella oli parempi maalivahti, parempi puolustaja ja parempi hyökkääjä kuin Ruotsin vastaavat (Saros, Ristolainen, Teräväinen)

Ihmeellistä omien aliarvioimista. Ei tuo Ruotsi nyt kovin ihmeellinen ainakaan tänään ollut vaikka toki vähän parempi kuin Suomi. Täysin voitettavissa kuitenkin.

Vielä kerran...

Marginaalit eilisessä pelissä olivat pienet, mutta ero näiden kahden joukkueen kohdalla Kanadaa vastaan finaalissa olisi suuri, jos sitä pystyttäisiin mittaamaan.

En ole puhunut mistään tuurista nuorten kisojen kohdalla. Vaikka Suomella oli kisojen paras maalivahti, puolustaja ja hyökkääjä, oli Ruotsin joukkue kokonaisuudessaan Suomea nimekkäämpi monine NHL:n ykkösvarauksineen. Suomi löysi aseen Ruotsin voittamiseen tuossa yhdessä pelissä, mutta se ei poista sitä faktaa, että Ruotsin kiekkojunioreiden taso on Suomea kovempi ja siksi Ruotsi epäonnistui. Vahvemman kaatamiseen tarvitaan AINA vastustajan epäonnistumista. Suomen voitto antaa toivoa tulevasta, mutta tällä hetkellä olemme kaukana Ruotsin tasosta.

Aikuisten maajoukkueessa Ruotsin joukkue on täynnä NHL-pelaaja, kun taas Suomi joutuu ottamaan joukkueeseen pelaajia KHL:stä ja SM-liigasta. Mikäli Suomi olisi voittanut Ruotsin, olisi se ollut vain yksi voitto. Ruotsi on silti tällä hetkellä kovempi kiekkomaa kuin Suomi. Finaalissa Ruotsin mahdollisuudet Kanadan voittamiseen on todennäköisemmät kuin mitä Suomen olisivat olleet. Tästä olen aivan varma.

Jos olisit lukenut tarkemmin, olisit myös huomannut, etten missään vaiheessa aliarvioinut Suomen joukkuetta – päinvastoin. Ruotsin joukkue oli ennakkoon Suomea vahvempi, ja niin oli Venäjäkin. Jälkimmäinen pystyttiin voittamaan, mikäli oli erinomainen suoritus tuolta joukkueelta. Toisen kovan maan kaatamiseen ei joukkueen taso yksinkertaisesti riittänyt, mutta suoritus on silti erinomainen. Jos se on aliarvioimista, että myöntää joukkueen tason olleen heikompi kuin vastustajan, niin olkoon sitten. Minusta se ei ole sitä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kivikova Suomi varmisti jälleen kerran pronssipelissä sen faktan, että Suomi on kiekkoilun top4 suurmaa, sanoivat kitisijät mitä tahansa.

Mitaliputki jatkuu jo kolmannet olympialaiset putkeen, muut voivat yrittää tehdä perässä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ennakkotilanteeseen nähden erittäin hyvät kisat Suomelta, pronssi on hyvä saavutus. Pronssiottelussa parhaiten näkee hengen ja materian eron yleensä ja näin se oli tälläkin kertaa. Ei voi kuitenkaan suoraan sanoa, etteikö USA:ta olisi kiinnostanut, ekassa erässä ainakin vyöryi suhteellisen vahvasti päälle. Pari ensimmäistä maalia Suomelle oli elintärkeä asia lopputuloksen kannalta, se 2-0 -tilanne heti toisen erän alkajaisiksi latisti jenkit tässä pelissä lopullisesti.

Suurimpia sankareita on tietenkin ykkösketju Korpikoski - Granlund - Selänne, pappa jätti aika jäätävät jäähyväiset maajoukkueelle. Unohtaa ei kuitenkaan sovi myöskään Jori Lehterää, Petri Kontiolaa, Sami Vatasta, Olli Määttää tai maalivahtipeliä, kun siis puhutaan paitsi pronssipelin, niin myös koko kisojen kannalta suomalaisten otteita.

Ennen kaikkea Suomi oli joukkue, ja tämä ei varmastikaan yllättänyt ketään. Ennen kisoja se ainoa jännitettävä juttu oli lähinnä se, että mihin se tiiviys ja henki riittää ja hyvinhän se taas meni. Pitää muistaa tässä kohtaa, että kun otetaan aikajakso Calgary 1988 - Sotshi 2014, niin Suomi on voittanut näistä turnauksista eniten mitaleja kaikista valtioista. Tilanne Calgary-Sotshi -väliltä on tällainen:

Suomi 6 mitalia
Kanada 5 mitalia
Ruotsi 4 mitalia
Tshekki 3 mitalia
Yhdysvallat 2 mitalia
Venäjä 2 mitalia
(+ Neuvostoliitto & Itsenäisten valtioiden yhteisön jääkiekkomaajoukkue 1 mitali).

Toki se kulta vielä puuttuu, mutta tulevaisuus on mielestäni kaikin puolin valoisa. Seuraavat Olympialaiset taas neljän vuoden kuluttua ja silloin pitäisi olla kasassa vielä kovempi joukkue (kunhan maalintekovoimaa löydettäisiin jostain).
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sami Vatanen puolustuksen liideri? Paskan marjat. Olli Määttä teki maajoukkuedebyyttiturnauksessaan selväksi, että valtikka on ja tulee olemaankin hänen harteillaan toivottavasti seuraavat kaksi vuosikymmentä. Ei ole väliä mitataanko sitä puolustus- vai hyökkäystehokkuudesta, Määttä on vain aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja käytännössä pelaa virheettömästi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Näyttää olevan tämän tason karkeloissa aivan sama, ketkä pelaa ja ketkä ovat loukkaantuneita ja ketä pelaajia vastustajilla on pelaamassa..

Suomi on käytännössä joka kerta taistelemassa voitosta ja mitali on periaatteessa se minimi.

Huikea maajoukkue, eihän tähän pysty kukaan muu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Upeat kisat joukkueelta. Vain kaksi tappiota, finaalijoukkueille, ja nekin maalin erolla. Pienet oli erot. Se on hieno saavutus siihen nähden kuinka tärkeitä pelaajia sieltä jäi ennen kisoja pois.

Ruutunkin mitaliputki sai jatkoa. Ei arvoturnausta ilman mitalia.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että:
HUIKEAT KISAT
HUIKEA JOUKKUE

On se HELVETIN hienoa, että pronssista pelataan! USA halusi mitalia, se on selvä! Vähän USA luovutti 3-0 tilanteessa, mutta peli oli silloin jo ohi!

Suomen taakse näissä kisoissa jäi mm. :
USA
TSEKKI
VENÄJÄ
SLOVAKIA
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuomo Ruutu kannattaa aina naarata joukkueeseen, vaikka sitten istumaan rullatuolissa penkin päässä.

Siis ihan käsittämätön sälli, että aina tulee mitali, kun hän on mukana.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
"Se oli tässä" -Kime

Huhhu, en olisi uskonut että Leijonat raatelee jenkit puhtaasti 5-0! Kyllä maistuu tämä olympiapronssi, kiitos Teme maaleista, Jori passeista ja Rask torjunnoista!

"Wow mikä joukkue" -Teme
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Huomenna tarkempia pelaaja-analyysejä, mutta upea suoritus Suomelta. Loistavaa venymistä tuolla materiaalilla! En olisi rehellisesti sanottuna uskonut mitaliin, vaikka sitä toivoin.
 

Sic

Jäsen
Kyllä huomasi että Suomi pelasi tänään melko paineettomasti ja sopivan rennolla fiiliksellä, mihin ei ikävä kyllä eilen pystytty niin hyvin. Kyllä tästä turnauksesta silti hyvä fiilis jää. En olisi itse ennen kisoja uskonut että mitali tulee, mutta niin vain jälleen kerran kävi. Nyt on sikälikin paremmat fiilikset kuin Vancouverin jälkeen, kun tietää että taustalta on tulossa uusia ykkösmiehiä näiden vanhojen konkareiden tilalle. Kyllä sen olympiakultamitalin on pakko vielä joskus tulla, pakko. Etelä-Koreassa tärähtää.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
OJ

Miksi OJ unohdettiin Teemun, Kimen ja Samin rinnalta lähes koko ajan? Ärsyttävää...


Itse olisin laittanut viimeiseksi minuutiksi jäälle em. Nelikon. Viimeinen kunnianosoitus.


Kiitos Leijonat, mahtava turnaus, jälleen kerran.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miksi OJ unohdettiin Teemun, Kimen ja Samin rinnalta lähes koko ajan? Ärsyttävää...

Itse olisin laittanut viimeiseksi minuutiksi jäälle em. Nelikon. Viimeinen kunnianosoitus.

Mikä viimeinen kunnianosoitus, kun OJ saattaa vielä maajoukkueessa pelata?

Oma aavistus on, että OJ pelaa jo Minskissä muutaman kuukauden päästä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Hieno turnaus kaiken kaikkiaan ja erään aikakauden loppu. Ei tässä oikein muuta osaa sanoa tai alkaa analysoimaan. Ihan käsittämätön nippu tämä on, paperilla ei paljoa säväytä, mutta kaukalossa Suomen yli on vaikea kävellä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulevaisuudessakin Leijonat saalistaa joukkueena, kuten Teemu totesi. Se on vahvuutemme, emme elä yksilöiden varassa ja se on tuonut meille eniten mitaleja kaikista maista näissä merkeissä Galgarysta asti, kuten tuolla aiemmin jo kirjoitettiinkin..

Sydänlämpöiset onnitelut jokaiselle Leijonalle!
 
Enpä olis uskonut tällaista esitystä. Ja on tuo Rask hurja kaveri. Jätkä vetää maskin takaa refleksitorjuntoja tuosta noin vain, täytyy olla pirunmoinen pelinlukutaito. Eka matsi Itävaltaa vastaan oli vissiin vasta totuttelua ilmapiiriin.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hieno turnaus! Suomelta nähdään kyllä melkein aina hienoa venymistä, joukkuepeli!
Tässä kyllä herkistyi mies, kun kuunteli Selänteen, Salon, Timosen ja Jokisen haastatteluja...
KIITOS!
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hieno liike valmennusjohdolta muuttaa ykkösylivoiman peluutusta noppavitoseen ja Teemu sai tehdä viimeisen maajoukkuemaalinsa upealla tavalla.
Respectiä koko joukkueelle, niin vanhoille kuin nuorille mitalisteille!
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Suomi ylitti itsensä aivan sensaatiomaisella tavalla näissä kisoissa ja se saa meidät huikean onnelliseksi. Voidaan jälleen kerran todeta, että Suomi on kärkimaita jääkiekossa. Joukkue- ja maalivahtipelissä ehkä jopa maailman paras. Kuten todettua se takamatka josta Suomi lähti näihin kisoihin oli aivan järkyttävän suuri ja tuskin kovin moni ei kiekko ihminen sitä edes tajuaa.

Silti on pakko spekuloida ajatuksella, että olisiko Rask pystynyt torjumaan Ruotsin kumoon. Olisiko Raskin kainalosta löytynyt kiekon mentävää aukkoa Karlssonin laukauksessa. Vaikka ei olisikaan, ei välttämättä finaalipaikkaa olisi irronnut, mutta voidaan todeta, että jossiteltavaa jäi jälleen. Ehkä jopa sopivasti hampaan koloon ajalteltaessa joukkueen nälkää vuoden 2018 turnausta varten.

Kaikesta huolimatta koko Suomen kansan pitää olla ylpeä tästä kaikesta. Ennen kaikkea maajoukkueuransa lopettavista pelaajista. Kirkkainta kruunua ei tälle sukupolvelle tullut, mutta uskoisin, että tuleva sukupolvi sen saa jos vain joukkue sitoutuu vähänkään niin paljon joukkueen eteen mitä herrat Selänne, Timonen, Salo ja Jokinen ovat tehneet.

Kuten todettua soihtu siirtyy viimeistään nyt eteenpäin!
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United
Kylläpä jäi hyvä maku tästä turnauksesta. Seosmetallia kotiin taas selkä vääränä ja Teukan huikea lopetus. Tietynlaista end of an era -haikeutta ilmassa myös, mutta jos vertaa esim. Vancouverin jälkitunnelmiin, niin ainakin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä paljon paremmalta kuin silloin, kiitos 90-luvulla syntyneiden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös