Aiotko katsoa Super Bowlin?

  • 15 041
  • 141

Aiotko katsoa Super Bowlin?

  • Kyllä

    Ääniä: 125 40,6%
  • Ehkä

    Ääniä: 48 15,6%
  • Haluaisin, mutta en voi

    Ääniä: 30 9,7%
  • En

    Ääniä: 105 34,1%

  • Äänestäjiä
    308
  • Poll closed .
Kyllä vaan.

Jenkkifutiksen seuraamisesta innostuin nelosen kanavien hankkimisen jälkeen. Lajissa viehättää samanlaiset asiat kuin jääkiekossakin verrattuna moniin muihin lajeihin: fyysisyys ja taktisuus.

Myös kun peli on itselle uusi, siinä riittää myös joka uutta peliä seuratessa opeteltavia asioita, ja on palkitsevan tuntuista kun peli peliltä alkaa ymmärtää paremmin sääntöjä, yksittäisiä ratkaisuja ja mielessä pyörii myös vaihtoehtoja miten tilanteet olisi voinut pelata toisin.

Lätkään ja NHL:ään verrattuna NFL on sarjana mielestäni paljon urheilullisempi siksi, että fyysisyytensä puolesta joku 80+ ottelun runkosarja olisi täyttä utopiaa jenkkifutiksessa; pelaajia tippuu varsinkin playoffseissa pois rosterista kuin kärpäsiä. Lisäksi kun runkosarja on NFL:n puolella vain 16 ottelun mittainen, on joka pelillä oikeasti todellista merkitystä.

Jenkkifutiksella on myös se mahtavuus lätkään verrattuna, ettei jefussa ole itselläni suosikkijoukkuetta tai pelaajia. On mahtavaa seurata hienoja joukkueen/yksilön suorituksia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ilman minkäänlaisia värilaseja. Jääkiekossa elää hyviä ja huonoja hetkiä vain oman suosikkijengin päivän kunnon mukaan, mikä on aika raskasta kun Jokereita kannattaa.

Jenkkikulttuuri on myös itselle todellisuudessa vieraana, mutta elokuvien ja sarjojen myötä tuttuna ilmiönä itselle mieluisa, ja pidän kovasti jenkkiaksentilla jauhetusta kunnon selostuksesta. Toivottavasti kahdelta 4Pro kanavalta tuleva SB-lähetys tarkoittaakin sitä, että valittavissa on kuunteleeko SB:n suomalaisella vai jenkkiselostuksella?
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
On tullut tämä kausi seurattua suhteellisen tiiviisti. Super bowl sattuu tulemaan vielä yönä, jona olen töissä, joten mitään estettä katsomiselle ei ole. Mainittu yö kun on lähes 100% varmasti auttamattoman tylsä töiden suhteen, joten eiköhän tuota tule hyvin seurattua.

Noissa nelosen lähetyksissä on muutenkin ollut hienoa, että jenkkiselostajat on siellä äänessä. Asiantuntemusta löytyy ja vetävät paljon mielenkiintoisemmin, kuin potentiaalinen mikasaukkonen vetäisi Pasilan studiolta.

Itse pelissähän on tällä kertaa vastakkain Seattlen rautainen puolustus ja Denverin jyräävä hyökkäys. Mikäli Broncos ei löydä keinoa murtaa tuota Merihaukkojen puolustusta, niin seattlelaiset kävelevät voittoon. Pudotuspeleissä varsinkin todella vakuuttavaa on tuo haukkojen puolustus ollut ja jos sama jatkuu Super bowlissa, niin omat rahani pistäisin Seattleen.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Itse otin vapaan töistä ja poika hoidosta. Yhdessä väijjytään peliä yöllä.

Monta vuotta on tullut katsottua kauden huipennus ja nyt pari vuotta runkosarjaakin nelosen kautta. Aivan pihalla monista hienouksista, mutta nautin kyllä suunnattomasti hienoista suorituksista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ehkä...
Vain "ehkä" siksi, että on hieman kysymysmerkki, jaksanko valvoa koko yötä - se vanhuus...
Nuorempana tuli katseltua paljonkin NFL:ää ja livenäkin kentän reunalla täällä Pohjoisessa, kun kaverini pelasi Revontulissa.

Broncos on suosikkini ehkä pelkästään oman katseluhistorian ja John Elwayn takia - tuli ihailtua kaverin peliä jo 80-luvulla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Haluaisin katsoa, mutta en voi uhrata koko tulevaa työviikkoa valmistavaa yötä valvoessa. Joskin kyseessä on viimeinen työviikko, joten sikäli ei niin väliä. Olen kuitenkin koko viikon pahalla päällä muuten..
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Miksi tämän pitäisi kiinnostaa? Oletteko seuranneet lajia laajemminkin? Pelaatteko itse, vai mitä häh?

En tiedä sääntöjä enkä yhtäkään pelaajaa miltään ajalta = ei kiinnosta tippaakaan

Ei pida kiinnostaakaan. Mutta jos kiinnostaa, niin ei siina mitaan ihmeellista ole. Kyseessa on kuitenkin yksi urheiluskenen suurimmista peleista/finaaleista koko maailmassa, jota maailmalla tuijottaa sadat miljoonat ihmiset, joten eipa tuo nyt niin erikoista pitaisi olla.

Itse olen seurannut lajia 90-luvun alusta ja pelannutkin silloin samoihin aikoihin kahdessa jengissa Suomessa. Harmittaa edelleen, etta en lahtenyt Jenkkeihin vaihtoppilaaksi, niin olisi ollut vielakin parempi tassa lajissa. Noh, nyt tata lajia tulee seurattua viikottain myohaiskesasta tahan keskitalveen ja tamakin Super Bowl tulee katsottua isoissa SB-bileissa kaverien luona.

Oma suosikkijengi (Raiders) ei ylla pleijareihin, joten tassa pelissa mennaan naapurikylan joukkueen vareissa, mutta veikataan silti Denverin hyokkayksen vievan pytyn Mile High Cityyn. 17-10 tai 20-10. Katsotaan miten paivan saa tulee vaikuttamaan peliin. Juoksuksi menee varmasti...

OMAHA! OMAHA!!!!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tule tällä kertaa katsottua, kun seuraavana päivänä pitäisi olla sen näköinen kuin olisi hereillä. Viime vuonna oli mahdollisuus katsella ja katsoinkin, ja taisi olla se pitkä sähkökatkos vielä stadionilla. Minusta tämä tapahtuma pitää katsoa nimenomaan suorana, koska kiinnostukseni NFL:a kohtaan riittää alle viiteen otteluun per kausi.
 

janóz

Jäsen
Noissa nelosen lähetyksissä on muutenkin ollut hienoa, että jenkkiselostajat on siellä äänessä.

Super Bowl taitaa olla ainoa NFL-matsi kaudessa, jonka voi kuunnella suomeksi. Olen tätä "etua" käyttänyt joka vuosi ihan vain sen vuoksi, että on mielenkiintosta kuunnella miten peli selitetään kotimaisella. Muistaakseni tämä nelosen selostaja + asiantuntija combo on ollut ihan pätevä. Toki tuo jenkkivaihtoehtokin palvelee niitä, jotka sitä enemmän arvostaa. Tykkään oikeastaan itsekin kaikissa jenkkiliigoissa (NHL, NFL ja NBA) enemmän alkuperäisestä selostuksesta, mutta Super Bowl tekee siis poikkeuksen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Katsoisin, jos pystyisin. Tallennettua tulee ja seuraavana päivänä katson, mutta ei se ole mitenkään sama. En edes jaksa yrittää välttää näkemästä lopputulosta, joten se on spoilattu. Töihin pitäisi aamulla mennä, joten suorana nauttiminen ei tule kysymykseen. Lisäksi puoliso ilmoitti, että en tule komppaamaan koko yötä hereillä, koska myös hänellä on työaamu. Useana vuotena on tullut suorana katsottua, ja varsinkin opiskeluaikana se oli huomattavasti helpompaa. Puoliaikashow tapahtumassa on ollut yleensä se kriittinen kohta, jolloin usein tulee väkisinkin uni silmään.
 

Jindebyne

Jäsen
Kyllä aion ja ensimmäistä kertaa lajin alkulähteillä, eli Amerikan Yhdysvalloissa. Odotukset ovat korkealla, eikä edes Bronsin osallistuminen niitä pilaa. Tukevasti Seattlen vaunuissa ja laimea jenkkiolut huulilla.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
En aio katsoa, koska se ottelua ympäröivä sirkus on ihan helvetin puuduttavaa roskaa ja höttöä. Koitin katsella viime viikonloppuna NHL:n ulkoilmaotteluita, mutta niissäkin meni hermot siihen huuhaa-meininkiin jo ennen kuin kiekko oli ehtinyt tippua jäähän ja Super Bowlissa se meininki on vielä kymmenen kertaa kauheampaa näihin NHL-tapahtumiin verrattuna.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan tuo tullut jo monta vuotta katseltua ja tulee nytkin. Otin maanantain vapaaksi, niin ei tarvitse ressata nukkumisen kanssa, ja voi hiukan oluttakin nautiskella.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, tullee katsottua ellen erityisen huonosti nuku edellisinä öinä. Maanantaina on lyhyt päivä töissä, joten ei hirveän kova rasitus ole ja tiistaina ei ole luentoja eikä duuneja, joten palautuukin sitten kohtalaisesti. Jos ostaisi Lidlistä jotain leivitettyä mättöä, kun siellä sattuu olemaan jenkkiviikko meneillään ja vaikka Bud Lightin tai Coorsin siihen kaveriksi. Cokis tietty jälkkäriksi. Siinä onkin koko alkuvuoden kiristelyt sitten kuitattu...

Pari vuotta on jäänyt väliin suora lähetys. Jokunen vuosi sitten tuli jopa aiempia vaiheita seurattua, mutta tällä kaudella tajusin viime viikolla, että jopas on SB lähellä, kun kaveri tykkäsi Facebookissa Nelosen ilmaisviikonlopusta. Äsken ostin juuri Veikkaajan, jossa oli juttua Super Bowlista. Samalla mulle selvisi myös finaalijengit, eli aikalailla viihdepohjalta mennään. Ei viitsi parille tutulle mainita tästä, ettei tule turpaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tottakai !!! Ehdottomasti !!!

Kuulunut jo pitkään talven kohokohtiin. Monipuolisen penkkiurheilijan "pakko katsoa"-tapahtumiin.

Jokunen vuosi sitten yritin järjestää kaveripiirissä kisastudioperinnettä huonolla menestyksellä. Tänä vuonna(kin) siis katsotaan koirien ja kissan kanssa. Munkki kävi työvuoroissa. Pe-La yövuoro viimeinen ja sitten seuraava duuni keskiviikkona. Voi nukkua huoletta maanantaina kun saa muorin töihin ja muksut kouluun.

Toivotaan tasaista ja pitkää snookerin German Masters finaalia sunnuntai iltana. Voisi kestää vaikka yhteen asti.
 

Rocco

Jäsen
Ehdottomasti katson, isolla kaveriporukalla!

Olen myös sitä mieltä, että SB on liikaa itse show:ta, liian vähän peliä. NFL:n runkosarjapelit ovat lähes tunnin lyhyempiä, joka taas johtuu kaiken supermegahypen puuttumisesta. Eli jos katsotte yhden jenkkifutismatsin vuodessa, ja se on Super Bowl, niin älkää sen perusteella koko lajia laittako kokonaan mustalle listalle. Katsokaa ensin niitä runkosarjapelejä, jotka alkaa sunnuntaisin klo 20.00. Suomen aikaa.

Ja niille jotka kritisoivat, että itse peliä on vartti, loppuaika menee muuhun, niin laji on vain fyysisesti niin vaativa, ettei tehokasta peliaikaa voi olla enempää. Runkosarjassakin pelataan vain 16 ottelua, koska pelaajien kroppa ei vaan kestä kauden aikana enempää. Pelipaikasta riippuen, yksi ottelu on pahimmillaan joko intervallina juostu Cooper-testi, missä 20 metrin välein juokset seinään. Tai 12 minuutin paini-Cooper, missä isket kahden metrin vauhdilla päin samankokoista kaveria, ja painit hänen kanssaan sen 12 minuuttia parin tunnin aikana. Mustelmia, ruhjeita, kolhuja... niitä tulee todella paljon, ja siihen päälle vielä noin 50 täyttä spurttia, jotka päätyy aina kolariin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Vaikkei ole mitään työ- tai muita esteitä olla katsomatta, niin jätän väliin. Kuitenkin en seuraa jenkkifutista niin aktiivisesti, että rukkaisin vuorokausirytmiäni sen mukaan.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Kyllä katson. Minullakin jo 6-7 SB:tä on suorana katsottuna, vaikka vasta viimeiset kaksi kautta olen seurannut jefua vähän enemmänkin. Broncot on kuitenkin aina ollut se "oma" tiimi, jota on puolustanut silloin kun on nähnyt sen pelaavan (valitettavan harvoin), joten kyllähän tämä peli on pakko katsoa. Sinänsä ei olisi mikään katastrofi, vaikka Seattle veisikin. Aina kiva nähdä kun uusi tiimi voittaa ja saisipa Manning puhtia jatkaa ensi kaudellekin :)
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Kyllä aion, jos ei sitä ennen tai ottelun aikana tapahdu mitään, joka estää aikomukseni. Otan samalla jotain suuhunpantavaa. Denverin joukoissa mennään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei pysty. Pitää herätä maanantaina yhdeksäksi töihin.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Onhan se yksi maailman merkittävistä urheilutilaisuuksista, mutta kun ei ymmärrä lajista mitään. Olen yrittänyt muutaman pelin katsoa, mutta touhun järkevyys on hakeissa. Pelissä juostaan pallo kainalossa ja viskataan nahkavehjettä 90% ajasta. Ja lajia sanotaan jalkapalloksi? Varmasti kyseessä on hieno laji, jos sitä ymmärtää. Mutta en jaksa viettää neljää tuntia kansalliskiihotuksen ja ylipitkien mainosten seuratessa. Eli peukalo alas.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Ehdottomasti katson, isolla kaveriporukalla!

Olen myös sitä mieltä, että SB on liikaa itse show:ta, liian vähän peliä. NFL:n runkosarjapelit ovat lähes tunnin lyhyempiä, joka taas johtuu kaiken supermegahypen puuttumisesta. Eli jos katsotte yhden jenkkifutismatsin vuodessa, ja se on Super Bowl, niin älkää sen perusteella koko lajia laittako kokonaan mustalle listalle. Katsokaa ensin niitä runkosarjapelejä, jotka alkaa sunnuntaisin klo 20.00. Suomen aikaa.

Ja niille jotka kritisoivat, että itse peliä on vartti, loppuaika menee muuhun, niin laji on vain fyysisesti niin vaativa, ettei tehokasta peliaikaa voi olla enempää. Runkosarjassakin pelataan vain 16 ottelua, koska pelaajien kroppa ei vaan kestä kauden aikana enempää. Pelipaikasta riippuen, yksi ottelu on pahimmillaan joko intervallina juostu Cooper-testi, missä 20 metrin välein juokset seinään. Tai 12 minuutin paini-Cooper, missä isket kahden metrin vauhdilla päin samankokoista kaveria, ja painit hänen kanssaan sen 12 minuuttia parin tunnin aikana. Mustelmia, ruhjeita, kolhuja... niitä tulee todella paljon, ja siihen päälle vielä noin 50 täyttä spurttia, jotka päätyy aina kolariin.

Ehkä näin. Mutta se on mielestäni kuitenkin "hieman" yliarvostettu "maailmanurheilulaji". The fastest game on Earth. NHL Hockey. Se kertoo kaiken.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Onhan se yksi maailman merkittävistä urheilutilaisuuksista, mutta kun ei ymmärrä lajista mitään.

No tämähän kertookin jo kaiken. Kun ei vaan ymmärrä. Onhan se tuolloin noinkin vaikean lajin hienouksia tajuta. Lätkä on kuitenkin yksinkertaisten ihmisten yksinkertainen laiji. Helppoa ja vauhdikasta, jota meillä Suomessakin pelataan varsin paljon. Mukavan helppo seurata ja harrastaa.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
No tämähän kertookin jo kaiken. Kun ei vaan ymmärrä. Onhan se tuolloin noinkin vaikean lajin hienouksia tajuta. Lätkä on kuitenkin yksinkertaisten ihmisten yksinkertainen laiji. Helppoa ja vauhdikasta, jota meillä Suomessakin pelataan varsin paljon. Mukavan helppo seurata ja harrastaa.

No mutta Vanha Len, onko viiltävää sarkasmia ilmassa? Älkää ristiinnaulitko sivistymätöntä jääkiekon ylivertaisuuteen uskovaa junttia. Mutta älkää nyt myöskään itseänne jalustalle kohottako sen takia, että satutte ymmärtämään ko. lajin "syvyyden". Tulee väkisinkin mieleen lukioikäiset vaihto-oppilaat, jotka reissunsa aikana sattuivat näkemään jonkun paikallisen kiimaderbyn cheerleadereiden hien katkussa. Vaativien "taktiikkapellejen" laji on yleensä ollut paikallinen potkupallo, sama näköjään sopii rapakontakaiseen potkupallotteluun.

Ennen vanhaan kuttuurilliseen, ylivoimaisuuden tunteeseen riitti tietoisuus "Italian jalkapallon suuruudesta", josta on kait kirjojakin tehty. Nyt pitää kait olla ymmärtävinään uuden maailman paikallista fuutbollia.
 
Viimeksi muokattu:

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Väitän, että parhaiten lajin saloihin pääsee hankkimalla Madden pelisarjan pelin. Eikä turhaan kannata maksaa uusimmasta versiosta, vaan jostain alelaarista sen muutaman vuoden takaisen. Peli ei ole 2010-luvulla kehittynyt pätkääkään.

Perusperiaatteiltaanhan laji on hyvinkin simppeli ja nelonen pron suomalaiset selostajat tulevat pelin edetessä kyllä kertomaan miksi nyt tehtiin niin tai näin.

Pelaajat ovat kenties yksinkertaisempia kuin jääkiekkoilijat. Valmentajathan ne pelikuviot päättää ennen aloitusta. Hirveästi ei ole varaa improvisointiin.

Denverin pelinrakentajaa kannattaa toki seurata silmä kovana. Mies on tunnettu siitä, että ennen aloitusta vaihtaa useaankin otteeseen hyökkäyksen aloituskuviota.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Väitän, että parhaiten lajin saloihin pääsee hankkimalla Madden pelisarjan pelin. Eikä turhaan kannata maksaa uusimmasta versiosta, vaan jostain alelaarista sen muutaman vuoden takaisen. Peli ei ole 2010-luvulla kehittynyt pätkääkään.

Perusperiaatteiltaanhan laji on hyvinkin simppeli ja nelonen pron suomalaiset selostajat tulevat pelin edetessä kyllä kertomaan miksi nyt tehtiin niin tai näin.

Pelaajat ovat kenties yksinkertaisempia kuin jääkiekkoilijat. Valmentajathan ne pelikuviot päättää ennen aloitusta.

En ole kyseistä sarjaa pelannut, mutta lienee suosittu? Sanokaa nyt näin alkuun typerykselle, miksi lajia kutsutaan jalkapalloksi? Siitähän se lajin ymmärrys lähtee mutta tunnustan sivistyksellisen alemmuuteni niitä valaistuneita kohtaan, jotka lajia ymmärtävät. Tämän pallottelun katsominen kun ei aiheuta tunteita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös