Anaheim Ducks 2013–2014

  • 443 337
  • 860

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vielä tosta pelaajien kierätyksestä niin itse pidän sitä todella järkevänä asiana. 23 pelaajan rosteria kannattaa pitkän kauden aikana käyttää niin paljon hyväkseen kuin mahdollista, jos vain materiaali antaa siihen tilaisuuden. Toki ymmärrän hyvin, että Vatasen faneja tämä järjestely voi hieman harmittaa, mutta joukkueen edun kannalta toi laajan rosterin käyttö kevättä kohden on ensi arvoisen tärkeää. Lisäksi peleistä huilaaminen tarkoittaa myös sitä, että ne kierätyksessä olevat kaverit pystyvät harjoittelemaan vielä hieman paremmin.

Juurikin näin. Kirjoitin jo aikoja sitten miten tyhmempikin värilasi tajuaa joukkueen edun olevan tärkeintä ja tätä vastaan on turha itkeä aiheettomasti. Paino lauseen viimeiselle sanalle. Tuon oman avautumisen jälkeen asiat ovat muuttuneet oleellisesti Vatasen kohdalla(äiti Anaheim antoi mm. vihreää valoa kämpän hommaamiseen) ja kierrätys pätee alakerrassa muihinkin vaikka olisi miten hyvä peli alla ennen penkitystä.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Onko Sourayn paluusta tarkempaa tietoa? Viralliset sivustot näyttäisivät edelleen ilmoittavan edelleen tammi-helmikuuta ja alkuperäinen ennustus oli saikkua 4-6 kk:n verran eli back in the game about olympialaisten aikaan.

Onko muuten kyseessä sama ranne, joka oli lopettaa uran jo aiemmin?
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
HUHHUH! Jumalauta mikä peli! Ducks laittoi oikein kunnon shown pystyyn Vancouveria vastaan ja jälleen kerran jatkoajan viime sekunneilla tuli ratkaisu, kun Perry laittoi kiekon sisään kun alle sekunti oli aikaa jäljellä. Canucks pelasi hyvän ekan erän ja sai kaksi ylivoimamaalia, joista kummassakaan (eikä myös siinä kolmannessa) ei minusta ollut mitään sen ihmeempää virhettä Ducksin puolelta, joten jossain vaiheessa peliä alkoi tulemaan sellainen fiilis että kyllä pieni oikeusmurha olisi jos Ducks ei tätä voittaisi. Toisen ja kolmannen erän aikana Ducks nimittäin laukoi yhteensä 40 kertaa Eddie Läckiä kohti Canucksin 7 (!) vastaan ja hallitsi peliä aivan miten tahtoi. Läck pelasi huippupelin ja olisi minusta ansainnut ykköstähden, hän oli ainoa syy miksi Ducks ei jyrännyt Canucksia paljon rumemmin lukemin. En oikeasti muista koska olisin viimeksi nähnyt vastaavanlaista ylivoimaisuutta, kuin noissa kahdessa viimeisessä erässä plus jatkoajalla. Onnistujia oli Ducksin riveissä lukuisia.

- Ykkösketju oli pienen tauon jälkeen taas muotoa Penner-Getzlaf-Perry, ja pelin edetessä kemiat alkoivat löytyä. Yhteensä he laukoivat 13 kertaa maalia kohti. Ykkösketju on ollut vähän hiljaisempi viime aikoina, joten ehkä tästä alkaa uusi nousu.

- Silfverberg pelasi huippupelin ja minusta kyllä hänelle olisi pitänyt merkitä tuo Ducksin eka maali. Ketjut oli pistetty uusiksi ja Silfverberg pelasi kolmosessa Koivun ja Coglianon kanssa. On se jännä juttu, että näyttää olevan ihan sama kuka Koivun ja Cogsin vierellä pelaa, aina tulee onnistumisia. Cogliano oli myös aivan liekeissä.

- Palmieri ja Beleskey pelasivat tosi hyvin yhteen koko pelin. Palmieri on löytänyt sen alkukauden ajan puuttuneen vaihteen ja nyt hän luo tilanteita ihan liukuhihnalta. Hieno syöttö Beleskeyn maaliin, vaikka snaipperina tunnetaankin. Otti myös hänelle harvinaisen myllyn Richardsonia vastaan ekan erän lopulla, kun Ducks ei ollut vielä herännyt. Hienoa nähdä pelaajien ottavan isompaa roolia!

- Bonino oli myös ihan huikea. Missasi yhden maalipaikan ylivoimalla aiemmin pelissä ja otti yhden tyhmän jäähyn, mutta ei paljoa näyttänyt haittaavan menoa. Bonino oli Ducksin johtavia pelaajia comebackissa: tasoitusmaali toiseksi viimeisellä minuutilla, sekä syöttöpiste Perryn OT-maaliin. 44 pelissä jo 30 pistettä. Alkaa näyttää tuo ensi kaudesta alkavan kolmivuotisen sopimuksen cap hit 1,9 miljoonaa aiiiikasen hyvältä...

- Tim Jackman pelasi hyvän pelin vaikkei loppujen lopuksi jääaikaa paljoa saanutkaan. Pelasi myös aiemmin pari tosi hyvää peliä ja avasi tuolloin maalitilinsäkin. Ilman muuta on hänelle käyttöä, kun pystyy paljon muuhunkin kuin tappelemiseen.

- Hiller ei paljoa joutunut työskentelemään ja kolme maalia meni selän taakse, mutta eipä noista voi häntä syyttää. Hiller oli muuten NHL:n kuukauden kolmostähti, ja viime yön pelissä taisi ottaa jo 11:nnen perättäisen voiton. Eipä taida Ducks treidata Hilleriä, heh.

- Pakeista Fowler ja Lindholm pelasivat loistavan pelin. Fowler on selkeästi saanut vielä entisestään lisää itseluottamusta tultuaan nimetyksi USA:n olympiajoukkueeseen. Todella vakuuttavan näköistä pelaamista ja nyt hän uskaltaa mennä tilanteisiin mukaan paljon enemmän. Jotkut kauhistelivat hänen saamaansa viiden vuoden jatkosopimusta hintaan 4 miljoonaa kaudesta, mutta minä kyllä väitän hänen olevan jo nyt alipalkattu. Lindholm oli myös ihan liekeissä, tarkoitan tällä siis puolustuspään juttuja. Useita pieniä oivalluksia, jotka auttoivat kiekon pois omalta alueelta tai johtivat Ducksin vastahyökkäyksiin. Eikä näköjään Hampuusia paljoa pelota olla johtamassa karvauspeliäkään!

- Tuore isä Ben Lovejoy teki Sharksia vastaan taannoin pari maalia ja siitä innostuneena laukoo nyt koko ajan. Miksipä ei. Tässä alkaa kohta miettimään, että onko Lovejoysta tullut top 4 -pakki, vai onko joku mieletön suonenveto päällä? Koska jos Lovejoy pystyisi ottamaan tuollaisen askeleen eteenpäin, niin Ducksin puolustus alkaisi näyttää erittäin hyvältä jo ihan ensi kevättä ajatellen. Fowler on matkalla ykköspakiksi, Lovejoy pelaisi top 4 -tasolla, Lindholm tuli ihan puskista ja pelaa uskomatonta kiekkoa 19-vuotiaaksi, Vatanen tuo suojellussa roolissa kiekollista peliä ja siihen päälle vielä perusvarmat luutijat Beauchemin, Fistric ja Allen. Vaikeita päätöksiä edessä sitten joskus kun Sbisa ja Souray ovat pelikuntoisia. Tarvitseeko Ducks tätä menoa mitään vahvistuksia puolustukseen organisaation ulkopuolelta?

--------------------------------------------------

Loppuun muutama sananen Ducksin GM:n Bob Murrayn aikaansaannoksista. Tuoreimpana työnäytteenä on tietysti Andrew Coglianon nelivuotinen jatkosopimus, joka on juuri sopivan hintainen mielestäni. Tällä hetkellä Cogliano pelaa piste per peli -tahdissa ja tuollaisesta pistetehtailusta kuuluukin maksaa. Coglianon sopimus ei kuitenkaan ole ainoa hyvä sopimus, jonka Murray on saanut aikaiseksi.

- Getzlaf ja Perry 8-vuotisilla sopimuksilla ja yli 8 miljoonan cap hitillä. Kalliita, mutta sen kaiken arvoisia. Jotkut GM:t eivät saa edes yhtä franchise -pelaajaa pidettyä, Murray sai heitä pidetyksi kaksi kappaletta. Teki siis sen, mikä GM:n pitääkin: piti parhaat pelaajat hinnalla millä hyvänsä. Palkkakaton noustessa näistä sopimuksista ei tule rasitteita pitkässä juoksussa.

- Dustin Penner pelaa yksivuotista kahden miljoonan sopimusta tällä hetkellä. Suoranainen ryöstö noilla tehoilla, ja itse toivon että myös Penner saisi pitemmän jatkon Anaheimiin. Irtoisikohan Penner alle neljällä miljoonalla, kun kerran kolmen miljoonan mies Cogliano on tehnyt enemmän pisteitä kuin Penner?

- Kyle Palmieri sai kesällä kolmivuotisen jatkon hintaan 1,466,667 miljoonaa kaudesta, jonka jälkeen hän on vielä RFA. Todella halpa hinta kaverista joka joulun aikaan ratkoi pelejä lähes yksinään. Ennen kauden alkua sanoin odottavani Palmierilta 20 maalia, ja heikosta alkukaudesta huolimatta uskon hänen siihen pystyvän, on tuo meno tällä hetkellä niin vakuuttavan näköistä. Ja alle puolitoista milliä 20 maalin miehestä on naurettavan halpa.

- Murray teki myös treidin harjoitusleirin aikaan ja toi Mathieu Perreaultin Anaheimiin. En oikeastaan edes muista mitä Ducks antoi vaihdossa (farmijyrä + pick?), joka kertoo paljon itsessään. Vastineeksi Perreault otti joksikin aikaa selvän kakkossentterin roolin ja vaikka pisteitä ei ole tullut ihan samaan malliin, oli treidi silti erittäin onnistunut. Perreault on vieläkin yli 0,5 pisteen/peli tahdissa.

- Bonino tulikin jo mainittua, alle kaksi miljoonaa kaverista joka pisteiden valossa on aivan selvä kakkossentteri, ja siihen kylkiäisiksi Ducksin parhaita puolustavia hyökkääjiä. Kenties kaikkein paras Murrayn signauksista.

- Patrick Maroonin saamaa jatkosopimusta ihmettelin, mutta eipä tuota nyt huonoksikaan voi haukkua, kun kaveri pelaa lähestulkoon minimipalkalla ja silti tekee pisteitä lähes aina kokoonpanoon päästessään. Ei voida lähettää farmiin ilman waivereita, joten toivotaan ettei sitä tarvitsekaan tehdä, sillä melko varmasti joku joukkue hänet sieltä nappaisi.

- Myös Cam Fowlerin sopimuksen mainitsin aiemmin. Neljä miljoonaa on minusta liian vähän tuon tasoisesta pelaajasta. Tällä hetkellä hän pelaa aivan kuin ykköspuolustaja. Camilla on vielä parhaat vuodet edessä, joten hänestä voi vielä tulla liigan parhaita pelaajia hinta/laatu -suhteeltaan.

- Sbisa sai pari-kolme vuotta sitten nelivuotisen jatkosopparin hintaan 2,175 miljoonaa, joka on sekin osoittaunut hyväksi sopimukseksi. Parhaimmillaan Sbisa on sopimuksen kahden ensimmäisen vuoden aikana ollut selkeästi tuon arvoinen. Sbisa on tällä hetkellä se kaveri, joka ensimmäisenä on treidissä lähdössä, ja tuollainen parin millin sopimus on vielä helppo siirtää. Treidiarvoa nostaa myös se, että hän on vielä RFA sopimuksen päätyttyä.

- Ben Lovejoy yllätti kaikki viime kaudella ja kesällä hän sai kolmivuotisen jatkosopimuksen hintaan 1,1 miljoonaa kaudesta. Tällä hetkellä hän pelaa elämänsä kautta ja on minusta ihan yhtä arvokas joukkueelle kuin esim. yli kolme kertaa paremmin palkattu Beauchemin, saati sitten saman hintainen Allen. Ja toivon mukaan tästä saadaan nauttia vielä kaksi kautta tämän jälkeenkin.

- Laitetaan Murrayn ansioihin vielä valmennusjohdon muutos. Murray oli jo antanut Carlylelle kolmen vuoden jatkon, mutta joukkueen otteiden ollessa surkeita hän ei itsepäisesti jäänyt puolustamaan päätöstään, vaan antoi miehekkäästi potkut koko valmennukselle ja toi tilalle Boudreaun ja loppu onkin historiaa. Osoitti myös hyvää pelisilmää Murrayltä tuo tapa, jolla valmentajan vaihdos tapahtui. Boudreau oli juuri saanut potkut Washingtonista, ja ei tainnut BB olla työttömänä edes vuorokautta kun Ducks otti yhteyttä.

Aika helvetin vakuuttava lista mielestäni. Kukaan noista pelaajista ei siis ole entry-level -sopimuksella varustettu, vaan kaikki on saatu halpoihin sopimuksiin neuvottelemalla. Jos katsoo seuraavaa kolmea vuotta, niin Murray on saanut Ducksin loistavaan tilanteeseen sitomalla useita nuoria, urallaan eteenpäin menossa olevia pelaajia halvoilla sopimuksilla. Siihen päälle vielä tulokassoppariaan pelaavat Etem ja Lindholm. Mitä selailen noita muita sopimuksia, niin oikeastaan vain yhtä sopimusta voidaan pitää Ducksin kannalta huonona, ja se on tuo Sheldon Sourayn 3,5 millin kolmivuotinen sopimus, josta ei päästä eroon mitenkään paitsi ulos ostamalla. Siitäkin voidaan olla montaa mieltä, että onko se sopimus edes huono, koska viime kaudella Souray oli erittäin hyvä. Ja vaikkei tällä kaudella ole päässyt vielä pelaamaan, niin cap hit ei ole vielä rasittanut Ducksia koska hän on pitkäaikaispotilaiden listalla. Ensi kaudesta voi tietysti tulla fiasko, mutta sittenhän sopimus olisi vuosittain tarkasteltuna plusmiinusnolla.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Hyvää pohdintaa ja tarinointia Fowlerilta, pitää itsekin jossakin välissä koittaa kerätä kertomaan omia ajatuksia.

Murray tosissaan saanut hyvää jälkeä aikaan viimeaikoina, paitsi tietysti asiantuntija toimittaja Juha Hiitelän mielestä joka tuossa viime kesänä kertoi Murrayn olevan Getzin ja Perryn sopimusten myötä yksi liigan heikoimpia GM:iä. No hänen jutut on mitä on.

Nyt kuitenkin otetaan myös Murraysta mittaa kun Ducksin huhutaan olevan vahvasti Dan Girardin perässä. Villeimmät huhut heittävät Gibsonia, Palmieria, Vatasta ja ties ketä kärkivarausten kylkeen. Girardi voisi pelaajatyyppinä olla kyllä ihan hyvä haku tuonne puolustukseen mutta kunhan nyt ei mennä maksamaan sitten liikaa.. Sbisaa voisi liikutella mutta eihän sekään nyt onnistu kun mies on telakalla.

Jäädään seuraamaan tuota. Ensi yönä sitten todella kova haaste taas edessä kun Boston tulee kyläilemään. Näitä matseja idän kärkijengejä vastaan on kyllä kiva katsoa. Tuollainen SJ ja VAN matsin vauhti ja fyysisyys vaan alusta saakka niin nähdään todella viihdyttävä kamppailu.

E. Tässä vielä linkkiä Fourthperiod.comin uutiseen: Ducks, Rangers talking Girardi deal

Fanipoikana toivon ettei Sami liikkuisi tuossa treidissä ja hänen korttinsa katsottaisiin Ankoissa loppuun asti. Palmierin ja Rakellin liikkumista pidän sitten jo miltei katastrofina.. Mutta joo katsotaan, eikä minulla ole mitään tietoa kuinka luotettava tuo lähde on.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Fanipoikana toivon ettei Sami liikkuisi tuossa treidissä ja hänen korttinsa katsottaisiin Ankoissa loppuun asti. Palmierin ja Rakellin liikkumista pidän sitten jo miltei katastrofina.. Mutta joo katsotaan, eikä minulla ole mitään tietoa kuinka luotettava tuo lähde on.

Jotain arvokasta nyt on pakko laittaa mukaan. Tuolla hfboardsin puolella joku taisi heittääkin, että kaikki Ankkojen pelaajat joilla on vähänkään arvoa ovat Anaheimin fanien silmissä "koskemattomia". Jos ainoat mitkä voidaan antaa vastineeksi ovat Fasth, Sbisa ja varausvuorot niin ei kai kannata unelmoidakkaan kaupoista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuo on aina huvittavaa, kun yhdestäkään prospektista ei muka voi kaupassa luopua, ja silti kaikki eivät tulevaisuudessa mahdu mitenkään rosteriin samaan aikaan.

Girardi olisi Anaheimille super-hankinta, jonka jälkeen joukkueesta saattaisi tulla kannun suhteen Ykkös-Contender. Aivan jäätävässä lyönnissä ollut viime pelit muutenkin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Muutamia Ducksien pelejä olen nyt päässyt television kautta näkemään. Joten sitä taustaa vasten sitten nämä kommenttini (huomioikaa tämä, paremmat asiantuntijat!):

- ärsyttää tuo Ducksien pelityyli, tuntuu olevan mottona se, että kiekko päätyyn ja vaihtoon. Kuinka moni noista Ducksien maaleista loppujen lopuksi syntyy tuon tyylin avulla? Tuntuisi, että ne syntyvät lähinnä kiekon säntillisen ylöstuomisen jälkeisistä tilanteista suurimmilta osin. Tuntuu joka joukkuetta vastaan, että vastustajalla on paljon parempi kiekkokontrolli, kun taas Ducksien äijät yrittävät vain saada kiekkoa pois omalta puolustusalueeltaan pleksiä käyttäen (siinä suurimman osan aikaa epäonnistuen, kun vastustaja blokkaa nämä yritykset) tai jos saadaan kiekko keskialueelle saakka, niin sitten kiekko vastustajan päätyyn (ja täten suosiolla vastustajalle) ja itse vaihtoon. Ei ole mitään kaunista ja nautittavaa katsottavaa tuo, vaikka lopputuloksia katsellen näköjään tuollakin tyylillä voittaa.

- hauskaa on myös katsoa Ducksien puolustajien pitkiä avaussyöttöyrityksiä. Vatanen nyt ainakin näissä "kunnostautuu". Se on hauskan näköistä kun koko pojan vartalo jännittyy ja tekee sitten sellaisen "matoliikkeen" kun hän yrittää singauttaa kiekon vauhdilla keskialueelle hyökkääjän lapaan. En ole moista liikettä oikein keneltäkään muulta nähnyt. Viime aikoina nämä Vatasen "avaukset" ovat menneet pitkinä kiekkoina päätyyn asti.

- Beauchemin on kyllä aika pihalla. Kaverin syötöt menevät minne sattuu ja ajoitus on ihan hukassa. Muutamia läheltä piti laukauksia kaveri on pystynyt viime peleissä tekemään, mutta ei tässä voi kuin ihmetellä, että hänestä puhuttiin viime kaudella vielä potentiaalisena Norris-kandidaattina

- Lindholm ei ole mitenkään erityisesti vakuuttanut minua, mutta muutamia hyviä suorituksia tulee silloin tällöin. Aika näkymätöntä pelaamista. Ehkä ongelmana on osana se, että hän joutuu paikkailemaan Beaucheminin tonttuilua.

- ärsyttää kyllä välillä katsoa Getzlafin ylimielistä pelaamista. Kaveri on olevinaan kiekon kanssa sellainen, ettei kukaan voisi unissaankaan ottaa sitä pois häneltä, ja täten hän aiheuttaa monia kiekon melkein menetyksiä ja välillä suoranaisia menetyksiä. Mutta tällainen hän on kai aina ollut. Kun pelaisi vähemmän ylimielisesti, niin sitten olisi hänen peliään todella upeaa katsella.

- Boninon suhteen olen kääntänyt kelkkani täysin. Kuinka kukaan voisi olla pitämättä tästä italialaisesta herrasmiehestä. Todella älykäs ja yritteliäs pelaaja, ja vaikkei se laukaus maailman tarkin ja kovin olekaan, hän saa silti palkintoja yrityksestään maalienkin muodossa vähän väliä (ja tärkeiden maalien). Olen fani nyt.

- Winnik on edelleen minulle mysteeri, ehkä hän sitten tekee sitä näkymätöntä työtä sen verran hyvin, että ansaitsee paikkansa. Jotain Coglianon ikiliikkujaa nyt on helppo arvostaa, ja jopa Sakun älykästä pelaamista, mutta Winnik???

- voi kun Fowlerilla olisi huippuluokan kiekkoäly ja varsinkin maalintekotaito ja laukaus. Silloin olisi kyllä Duckseilla sellainen helmi, että ai-ai. Tuohon vaivattomaan luisteluun yhdistettynä pieni neppailuln taito ja erehtymätön maalivainu ja a vot...

- Lovejoyn suhteen olen edelleen vähän kysymysmerkkinä. Mielestäni hänen parasta antiaan on kova yritys, mutta hyökkäyspäähän päin "taitona" tuntuu olevan vain kiekon lyöminen ränniä pitkin päätyyn. Tosin viime peleissä Lovejoy on Edmonton-ottelun parin maalin innoittamana ruvennut lämimään kiekkoa maalille. En tiedä, onko tuosta tulossa mitään tulosta jatkossa, mutta onhan se ainakin variaatio verrattuna siihen jatkuvaan kiekon laitaa pitkin päätyyn lyöntiin.

- Silfverbergistä vielä, siinä on kyllä pehmein pelaaja mitä olen vähän aikaan nähnyt. No, ehkä Teemua lukuunottamatta. Olen edelleen odottavalla kannalla hänen suhteensa. Kovuutta tarvittaisiin kovasti, niin että kaivaisi sen kiekon esille ja toimittaisi sen maalipaikkaan. Tai sitten pitäisi niitä maaleja hutkia itse jatkuvalla syötöllä (no pun intended). Ottaisin kyllä Bobby Ryanin takaisin koska tahansa hänen tilalleen, ainakin näin tunnen tällä hetkellä.

Mietin tuota nimimerkki Fowlerin sopimusvuodatusta tuossa yllä. Jos Ducksien tilastot olisivat jotain 12 voittoa, 28 tappiota ja neljä jatkoaikatappiota, niin tuskin puhuttaisiin Bob Murraysta jumalana. Pienillä marginaaleilla näin voisi ollakin mielestäni. Ainoastaan jos Ducksit pelaisivat koko ajan niin kuin Canuckseja vastaan kolmannessa erässä, niin rupeaisin minäkin ehkä palvomaan Murrayta. Joten varauksia on minulla vielä Bobia kuten myös Brucea vastaan. Koutsiksi kelpaisi minulle Adam Oates, GM:ksi joku Joe Sakic tai Stevie Yzerman - tyyppinen legenda (jota ei taida kyllä Ankkojen historiasta löytyä).

Mutta, Ducksit johtavat koko NHL:ää, joten jääköön valitukseni omaan arvoonsa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Taas surkea ensimmäinen erä, mutta silti napattiin voitto. Näitä surkeita ensimmäisiä eriä on nähty vähän liiankin usein viime aikoina.

Itse laittaisin Andersenin farmiin ja nostaisin Bobkovin avaamaan luukkua. Andersenin otteissa näkyy vähän liiankin pahasti pelituntuman puute. Andersen tarvitsee pelejä ja Fasthin loukkaantuminen on estänyt sen. Kaveri on kuitenkin vasta toista kauttaan Pohjois-Amerikassa ja yhden pelin pelaaminen kerran kahteen viikkoon ei ole miehen kehityksen kannalta parasta.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Taas surkea ensimmäinen erä, mutta silti napattiin voitto. Näitä surkeita ensimmäisiä eriä on nähty vähän liiankin usein viime aikoina.

Itse laittaisin Andersenin farmiin ja nostaisin Bobkovin avaamaan luukkua. Andersenin otteissa näkyy vähän liiankin pahasti pelituntuman puute. Andersen tarvitsee pelejä ja Fasthin loukkaantuminen on estänyt sen. Kaveri on kuitenkin vasta toista kauttaan Pohjois-Amerikassa ja yhden pelin pelaaminen kerran kahteen viikkoon ei ole miehen kehityksen kannalta parasta.

Ei tuo avauserä ollut mielestäni läheskään kauden surkeimpia, et toki niin väittänytkään, vaan ihan keskiverto. Parista virheestä kaveri kuittasi ja Nashville puolusti ja blokkasi kuteja erittäin hyvin. Toki sitten peli taas lähti toisessa erässä käyntiin ihan eri tavalla.

Kanssasi ehdottomasti samaa mieltä, että Andersenin kohdalla pelituntuman puute näkyi karusti otteissa. Riparikontrolli oli heikohkoa ja mies itse oli hiukan "rauhaton" tuohon alkukaudesta nähtyyn eleettömyyten verrattuna. Hienoa kuitenkin, että sai voiton ja pelasi kokonaisuudessa OK.

Silfverbergin katsomokomennus lämmitti kyllä mieltä, tällä hetkellä pystyssä pysymis prosentti jotain Granlundin viime kauden luokkaa. Ei uskalla haastaa tai ei jalalla kerkeä haastamaan. Ehkä loukkaantuminen näkyy otteissa vielä?

Getzlafista ei taas tarvitse isommin mitään sanoa. Maaleista voi olla toki kahta mieltä mutta hienoa, että oikeasti käyttää nyt tuota loistavaa rannelaukaustaan enemmän. Antoi myös mahtavan syötön tuohon Perryn maaliin. Myös Beleskeylle plussat. En edelleenkään itse peluuttaisi tuossa ykkösessä vaan antaisin Palmierille hyvän sauman siinä mutta kyllä Matti ihan ylärajoillaan kokoajan painaa mitä pitää arvostaa.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Samaa mieltä suurimmasta osasta pointteja, joita tässä on muut tuoneet esille. Andersen ei tosiaan ole vakuuttanut parissa viime pelissään, mutta kun Hiller pelaa 12 ottelun voittoputkessa, niin paha siinä on ketään muutakaan peluuttaa. Taitaa Ducksin ainoa tappio viimeisestä 16 pelistä olla juurikin tuo yksi Andersenin pelaama peli. Ihan suosiolla Andersen pelaamaan AHL:ään pariksi viikkoa ja vaikka sitten Gibson haistelemaan NHL-kuvioita ensimmäistä kertaa.

Beauchemin-Lindholm -pari on ollut vähän kuutamolla viime peleissä. Kyllä Beauchemin suurimmaksi osaksi on varma edelleen ja Lindholmilta nähdään hienoja oivalluksia, mutta myös virheitä on tullut. Hyvä esimerkki tuo Nashvillen toinen maali: Lindholm lähti pinchaamaan, ei saanut laukausta läpi ja kiekko Nashvillen hyökkääjälle ja vastahyökkäykseen. Lindholm hyvällä luistelulla kyllä pysyi perässä ja melkein sai estettyä syötön. Beauchemin taas olisi voinut keskittyä pelkästään oman miehensä pitämiseen, mutta jäi kahden vaiheille ja lopputuloksena suoraan syötöstä maali jolle Andersen ei voinut mitään.

Getzlaf oli kyllä taas mies paikallaan. Huono alku joukkueelta ja jotain kipinää tarvittiin, mitä tekee kapteeni? Pari nopeaa maalia ja syötti vielä Perryn maalin, jolla tehtiin tyhjäksi Predsin johtomaali. Crosby varmaan voittaa Hartin, mutta kehtaan väittää että Getzlaf on vielä tärkeämpi Ducksille. Beleskey pääsi pitkästä aikaa pelaamaan ykkösketjussa ja sen on totisesti ansainnut. Beleskeyllä on menossa viiden ottelun pisteputki jossa tehot 2+5=7.

Vähän on tuntunut ottelujen alut vaikeilta Ducksille, mutta hienosti aina taistellaan johto takaisin. Tuo asia kun saadaan korjattua ja sitten vielä ylivoimapeli palautuu sinne top vitoseen jossa sen kuuluisi olla, niin siitä olisi hyvät asetelmat lähteä playoffeihin. Tällä hetkellä Ducksin ylivoima on vasta sijalla 22. ja tehokkuus on 16,4%. Pistää miettimään kuinka ylivoimainen Ducks voisi olla, jos ylivoima olisi totutulla tasolla? Ducks kuitenkin saa ylivoimia ihan hyvin, liigan 11. eniten.

Dan Girardia sieltä näköjään huhuillaan, joskin veikkaan että haaveeksi jää, sillä en usko Murrayn luopuvan kovinkaan monesta nuoresta lupauksesta. Varsinkin jos Girardi ei pelaa Ducksissa yhtä kevättä pitempään. Minun puolesta Vatasen voi samantein antaa treidissä, samoin Maroonin. Myöskin Ducksin oma ykköskierroksen varaus on näillä näkymin sijoilla 25-30, joten siitäkin voidaan luopua. Sbisasta tietysti luopuisin ensimmäisenä, mutta ei taida kuntoutua ennen trade deadlinea, tai ainakaan niin että ehtisi antaa kunnon näytöt. Palmieria en itse antaisi pois. Rakell vähän fifty-sixty. Ja kaikki tämä edellyttää tietysti sitä, että Rangers tietää ettei Girardi jatka Nykissä, ja silloinkin he saattavat haluta pitää hänet mahdollista playoff runia varten. Jos Rangers tippuu selkeästi playoff -kisasta niin tutkaillaan tilannetta...
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Ducksissa luetaan Jatkoaikaa:

Anaheim Ducks ‏@AnaheimDucks 15m

#NHLDucks recall goaltender @JohnGibson35 from the @NorfolkAdmirals (AHL) and reassign goaltender @f_andersen30 to Norfolk.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Tuosta Fowlerin Hart-spekulaatiosta tuli mieleen, että The Hockey News heitti ainakin puolitosissaan Getzlafin nimen ilmoille kun mietitään tulevaan Lady Byng voittajaa. Noh katsellaan näitä myöhemmin, paljonhan tässä kerkee vielä sattua kauden toisella puoliskolla.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ducksissa luetaan Jatkoaikaa:

Anaheim Ducks ‏@AnaheimDucks 15m

#NHLDucks recall goaltender @JohnGibson35 from the @NorfolkAdmirals (AHL) and reassign goaltender @f_andersen30 to Norfolk.

Ilmeisesti, koska ei siinä kovinkaa kauaa mennyt. Norfolk vielä pelaa mukavasti kolme peliä tänä viikonloppuna (Bobkov pelasi eilen), joten Andersen saa tärkeitä pelejä alle.

Toinen jännityksen aihe on se, että pääseekö Gibson pelaamaan. Itse luulen, että ei taida päästä ellei Hiller loukkaannu, koska seuraava back-to-back peli on tasan viikon päästä ja Andersen varmaan tulee takaisin farmista pelaamaan sen. Tokihan on mahdollista, että Andersen viipyy toisenkin viikonlopun farmin puolella, koska Norfolkilla on ensi viikollakin kolmen viikonloppupelin viikko. Siinä tapauksessa on mahdollista, että Gibsonkin saa sen yhden pelin pelattua.

Gibsonin otteet farmissa ovat mahtavan alun jälkeen laskeneet yllättävänkin paljon. Oletin, että Gibson kykenesi pelaamaan suhteellisen lähelle Andersenin viime kauden lukemia, mutta valitettavasti näin ei ole käynyt.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Toinen jännityksen aihe on se, että pääseekö Gibson pelaamaan. Itse luulen, että ei taida päästä ellei Hiller loukkaannu, koska seuraava back-to-back peli on tasan viikon päästä ja Andersen varmaan tulee takaisin farmista pelaamaan sen.

Onhan Anaheimilla nyt tänä viikonloppuna kuitenkin b2b-pelit. Ensin tänään Phoenixissa ja huomenna kotona Detroitia vastaan. Mikäli Hilleriä nyt ei peluuteta molemmissa peleissä, niin sehän tietänee Gibsonille mahdollista NHL-debyyttiä tämän viikonlopun aikana.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuo on aina huvittavaa, kun yhdestäkään prospektista ei muka voi kaupassa luopua, ja silti kaikki eivät tulevaisuudessa mahdu mitenkään rosteriin samaan aikaan.

Girardi olisi Anaheimille super-hankinta, jonka jälkeen joukkueesta saattaisi tulla kannun suhteen Ykkös-Contender. Aivan jäätävässä lyönnissä ollut viime pelit muutenkin.

Niinpä. Kyllähän Anaheimin kaltaisen "budjetti"-joukkueen olisi nyt syytä pistää pökköä pesään vain, koska jo ensi kaudella Anaheimin suhteellinen vahvuus pienenee, koska se ei todennäköisesti pysty cappiaan piripintaan täyttämään.

Minkä lisäksi jotain on aina annettava, jos haluaa saada. Isomman kalan perässä jos on, niin yleensä ykköskiekan varaus on se arvokkain prospectien lisäksi, jos ei rosteripelaajistaan halua luopua (ja tämä yleensä on tilanne contendereilla). Kuitenkin se ykköskiekan pick on yleensä vain osa kauppaa, ja senkin suhteellinen arvo on korkeampi rebuild-joukkueille kuin muille. Ei jokin Rangers anna varausvuoroille samanlaista arvoa kuin "puhtaampi" rebuild-joukkue.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Onhan Anaheimilla nyt tänä viikonloppuna kuitenkin b2b-pelit. Ensin tänään Phoenixissa ja huomenna kotona Detroitia vastaan. Mikäli Hilleriä nyt ei peluuteta molemmissa peleissä, niin sehän tietänee Gibsonille mahdollista NHL-debyyttiä tämän viikonlopun aikana.

Hiller lepäsi kuitenkin viime ottelun ja sen perusteella luulen, että Hiller pelaa noi molemmat pelit.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Huhheijaa! 1-0 voitto Detroitista. Ducks on voittanut nyt viimeisestä 18 pelistään 17, vasta viides kerta kun tuollainen on tapahtunut NHL:n historiassa. Kotipeleistä saldo on 19-0-2. Menossa on myös jo kauden kolmas vähintään seitsemän pelin voittoputki. Tässä alkaa kohta loppua sanat millä kuvailla. Noh, ennenkin on Presidentsin voittaneet joukkueet tippuneet ekalla kierroksella...

Detroitia vastaan saatiin vain yksi maali. Nihkeä tulos, mutta pelillisesti Ducks oli parempi. Tuomarit oli ihan käsittämättömiä, esim. tuo Selänteen pelin lopussa saama jäähy oli aika uskomaton. Helpolla vei Detroit tuomareita. Ducks ei kuitenkaan jäänyt valittamaan, vaan vastasi todella vakuuttavalla alivoimalla, eikä Detroit saanut yhtäkään laukausta Hilleriä kohti. Hiller on nyt voittanut 14 peliä putkeen. Tuohon on pystynyt neljä muutakin maalivahtia, ennätys on 17.

Taannoinen Phoenix -peli oli myös Ducksin hallintaa, etenkin ykkösketju Penner-Getzlaf-Perry vei peliä ihan miten tahtoi. Pennerillä varsinkin oli ihan uudenlaista virtaa missattuaan muutaman pelin. Getzlaf loukkaantui blokatessaan laukausta ja missasi Detroit -pelin, mutta tämä oli vain riskien hallintaa. Olisi varmasti pelannut, jos joukkue olisi huonommassa tilanteessa. Fiksu veto, koska kausi on pitkä.
 
Uusin Girardi-huhu: TradeCentre: Monday's reports from around the NHL
(linkki tsn.ca-sivustolle)

Lainaus: "According to Matheson, the Anaheim Ducks are looking to upgrade their defence and would like to add Dan Girardi of the New York Rangers. The Ducks are willing to move Luca Sbisa, Sheldon Souray and their two first round picks in 2014 (their own and the pick they acquired from Ottawa in the Bobby Ryan trade). Girardi is slated to become anunrestricted free-agent at the end of the season."

Eli nyt oltaisiin vaihtamassa Sbisa, Souray ja kaksi ykköskierroksen varausta seuraavasta draftista. Mitä mieltä porukka on tästä, tulisiko liikaa hintaa vai olisiko ihan kohtuullinen kauppa? Itse voisin kyllä luopua sekä Sbisasta että Souraysta, mutta peräti kaksi ykköskierroksen varausta saa tuon kuulostamaan melko kalliilta. Toisaalta Girardin perässä on muitakin seuroja, joten pakko antaa vähän enemmän. Sbisa, Souray ja yksi varaus vaihdossa Girardiin kuulostaisi vähän reilummalta, mutta eipä tuo kahdenkaan varausvuoron menettäminen maailmanloppu olisi. Siellä on kuitenkin Etemeitä AHL:ssä. Katsellaan mitä tapahtuu..
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika kova olisi kyllä hinta, huomioiden siis, että Girardi on UFA ensi kesänä. Onhan mies erittäin kova top-4-puolustaja ja kuin tehty pleijareihin, mutta silti kaksi first rounderia (joista toinen ei edes loppupäästä), halvalla sopimuksella oleva nuori, vaikkakin laskusuhdanteessa oleva puolustaja sekä kokenut ei-rental pakki ei ole aivan pikkuinen vastine.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Tuo treidi kuulostaa jo huomattavasti mieleisemmältä kuin esim. Palmierista ja/tai Rakellista luopuminen. Tosin yksi ykkösrundi saisi riittää, tai sitten olisi jonkunlainen sitoomus saatava, että Girardi tekee jatkosopimuksen.

Toki Souraylla taitaa olla jonkunlainen siirronestävä pykälä joten hänen tulisi luopua tuosta plus saada itsensä pelikuntoon.. En ole kovinkaan tarkkaan Rangersia ole seurannut mutta ei varsinaisesti mene tajuntaan miksi se Sourayta riveihinsä edes haluaisi. Mutta isoa peukkua Murraylle jos saa Sourayn tässä treidissä liikutettua!
 

apu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SaiPa, Ducks
Kovalta hinnalta vaikuttaa, mutta pitää huomioida, että 2014 drafti ei mitenkään hirvittävän laadukas ole, joskin sieltä tietysti aina kierroksen verran huippupelaajia löytyy. Jos Girardi on kuitenkin se viimeinen niitti, jolla mahdollisuus mestaruuteen varmistetaan, niin mikäs siinä sitten.

Täydennetään vielä, että Sbisa ja Souray on nimenomaan ne pelaajat, jotka tässä treidissä kannattaisi mielestäni vaihtaa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Itse luulen, että noista vuoroista lähtee vain toinen, samoin kuin puolustajista, jos Girardi Anaheimiin matkaa. Sillä se, että on valmis luopumaan siitä ja tästä, ei meinaa sitä että kaikki lähtee samassa treidissä.
Ja Girardi, vaikka hyvä puolustaja onkin, ei ole missään nimessä kahden 1.kierroksen varausvuoron arvoinen. Etenkin kun ottaa huomioon hänen sopimustilanteensa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja Girardi, vaikka hyvä puolustaja onkin, ei ole missään nimessä kahden 1.kierroksen varausvuoron arvoinen. Etenkin kun ottaa huomioon hänen sopimustilanteensa.

Eihän Girardi välttämättä noiden varausvuorojen arvoinen ole, mutta ratkaisevampaa onkin se, että halukkaita ostajia on jonoksi asti. Mikäli oikeasti haluaa Girardin hommata niin en usko, että yksi 1st round pick riittää oikein mihinkään. Kyllä tuo kaksi 1st round pickiä on varmaan aika lähellä totuutta, siihen lisukkeeksi voi sitten laittaa Sourayta tai Sbisaa mikäli Rangers sellasia haluaa.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
The Ducks are willing to move Luca Sbisa, Sheldon Souray and their two first round picks in 2014

Tuossahan kerrotaan, että Ducks on valmis luopumaan Sbisasta, Souraysta ja kahdesta first rounderista, mutta en kyllä tuosta vetäisi johtopäätöstä, että kaikki neljä lähtee pelkästään Girardia vastaan. Onhan Girardi huikea pelimies ja todellakin se puuttuva palanen Ducksin puolustukseen mutta ei Ducks todellakaan aio maksaa noin paljoa siitä, että saataisin Girardi hommattua tämän kevään ajaksi rinkiin. Onhan mies kuitenkin UFA ensi kesänä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös