Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 393
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Oikeastaan neloskenttä on ainoa mikä on selviö. Erkan roolituksilla se on Komarov - Kontiola - Aaltonen. Ja se tulee olemaan ihan hyvä kenttä. Koivu on ykkössentteri ja laidassa pelaa Filppula. Kyllä, Erkka laittaa Filppulan laituriksi, paitsi jos Mikko ei toivukaan nilkkaleikkausesta. Ykkösen toiseen laitaan kisaavat sitten J.Jokinen ja T.Ruutu. Ekaan peliin lähdetään Ruutulla, mutta jos homma ei toimi niin sitten J.Jokisella.

Kakkossentterinä pelaa Barkov. Koska Bergenheim ei kelvannut rinnalle, niin laiturien tulee olla kovat. Veikkaan Granlundia ja J.Jokista, mutta Selännettäkin voidaan kokeilla. Kolmosessa keskellä O.Jokinen. Tähän Bergenheim olisi myös sopinut, mutta Erkka piti Korpikoskea parempana, koska toiseen laitaan piti saada Bergenheimiakin kovempi rouhija tasapainottamaan Selännettä tai Granlundia riippuen siitä kumpi tässä pelaa.
Nelonen siis kaikkein selkein. Komarov kovistelee ja Konnalta ja Aaltoselta odotetaan ison kaukalon taitureina tehoja. Eiköhän niitä myös tule.

Pihlström saa tyytyä varamiehen rooliin, ja siihen hän toki myös tyytyy. Lehterä on paikalla oleva varamies, ei välttämättä edes pue. Bergenheimia ei olisi voinut ajatellakaan neloskenttään eikä varamiehen rooliin, joten hyökkääjät olivat tässä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Tämä joukkue on ilmeisesti valittu jo monta viikkoa sitten. Miten muuten voi Soonin (Bergenheim) poissaoloa perustella. En usko, että meillä on mitään jakoa suuria maita vastaan. En olisi kyllä valinnut Ossia jengiin vaikka onkin omasta joukkueesta. Mutta näillä mennään ....

Joko taas tämä uskomaton valitus ja itkeminen alkaa, vaikka kisoihinkin on vielä aikaa?

Suomi on kerännyt viimeisen 20 vuoden aikana viimeisistä viisistä olympialaisista neljä mitalia (hopea+kolme pronssia) ja on näin ollen yksi suurista olympiakiekkoa pelaavista maista.

Varmaan JOKAISELLE MITALILLE yhteistä on ollut parku ja valitus ennen kisoja, ettei Suomi kuitenkaan pärjää "isoille".

Pelataanko kisat ensin ja katsotaan sitten???

Itsellä on kova luotto Leijoniin ja siihen, että kapuloita heitetään tälläkin kertaa vastustajien rattaisiin, hyvällä joukkuepelillä totta kai.

Ilahduttavaa, ettei Erkka tehnyt valintoja samoin perustein, kuin tämän palstan NHL-uskovaiset, vaan joukkueesta löytyy runsain mitoin Euroopassa pelaavia pelimiehiä!

ps. ai niin, nuorten kisojenkin piti olla täysi FLOPPI, kun kerta meillä on niin paskoja pelaajia, jotka ei pärjää "isoille". hymiö.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Täytyy kyllä itsekin ihmetellä Bergien pois jättämistä.
Kaveri on kuumana kuin mikä ja voi vain kuvitella mitä Suomen kolmonen "Bergenheim - Barkov - X" olisi saanutkaan aikaan. Syvyydestä puheen ollen.

Harmittaa kyllä toi homma melkeinpä enemmän kuin Sakun poisjäänti. Mitähän mahtoi Erkka miettiä ..
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tilastovertailua pelaajien otteista MM-kisatasolla:

Bergenheim 22 ottelua, 3+3=6, ppg 0,27
Pihlström 44 ottelua, 10+6=16, ppg 0,36
Aaltonen 26 ottelua, 6+11=17, ppg 0,65

Maajoukkueessa tuo aika monen hehkuttama Bergenheimin hyökkäyspään potentiaali ei ole vielä oikein realisoitunut.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Näitä 'bergeheimejä' mahtuu 10 tusinaan, mutta todellinen uhka on Mikko Koivun pääsy leikkauksen jälkeen kapteenin vakanssin edellyttämään pelikuntoon. Jos meiltä puuttuu M.Koivu, kuka ottaa johtavan roolin niin että joukkueesta ei tule itseohjautuva joukkio.

Mikähän M.Koivun vamman tila oikein on. On jotenkin lapsellista, että siitä tiedottaa Minnesota 'ylävartalo-alavartalo'-tyyliin. Nyt täytyy luottaa siihen, että maajoukkueen johto tuntee asian todellisen tilan ja että Mikko pelaa ja on kunnossa.
 

Baldrick

Jäsen
Mikollahan on siis jalkapöydän leikkaus edessä. Siitä on saanut lukea ihan MTV Sportin sivuilta, joten mikään hurjan varjeltu salaisuus ei ole kyseessä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Me ollaan niin hävitty tää homma, eikä siis vain hävitty vaan nolattu itsemme niin että hävettää ihan kybällä olla suomalainen, hävettäisi vaikka olisi vain virolainen, koska voitaisiin luulla suomalaiseksi. Miten voidaan olla valitsematta Jeesus Kristust... korjaan Jussi Jokis... korjaan Sean Bergenheimiä, kaikkien sateentekijöiden isoisää ja isoäitiä Sotshiin!????????????? Minä vaan niin häpeän!
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Suoraa lähetystä katsoessa tuli suorastaan epäuskoinen fiilis, kun katsoi pelaaja toisensa jälkeen nimiä: Aaltonen, Lehterä, Pihlström... Loppuen lopuksi, kun Sakun ja Bergenheimin nimeä ei tullut, oli lähellä läppärin lento kohti työpaikan lattiaa. No Sakun puuttumiselle saatiin nyt sentään selitys, vaikka ihmetyttää Sakun kieltäytyminen, kun on kuitenkin pelannut erittäin hyvin lähiaikoina ja tehotilastokin on NHL:n suomalaisista selvästi paras (+10). Arvostan kuitenkin Sakun päätöstä yli kaiken ja uskon miehen itse tietävän tarkalleen mitä tekee. Bergenheimin puuttuminen kuitenkin vituttaa raskaasti. Pelannut todella hyvin varsinkin lähiaikoina (viimeiset 6 peliä ja 6 maalia). Tässä siis Jussi Jokinen vol2!? Listaan tähän vielä muutkin muutokset, joita olisin joukkueeseen tehnyt, vaikka ne eivät niin suuria vääryyksiä ole kuin Bergenheimin puuttuminen:

1. Lehterä->Bergenheim!!!
2. Hietanen->Ristolainen
3. Aaltonen->Joensuu
4. Pihlström->Hartikainen

Näillä kuitenkin mennään, joten seuraavaksi vielä oma unelmakokoonpano tällä miehistöllä.

Filppula - M. Koivu - Ruutu
J. Jokinen - Barkov - Granlund
Korpikoski - Kontiola - Selänne
Pihlström - O. Jokinen - Komarov

Aaltonen, Lehterä

Timonen - Salo
Väänänen - Määttä
Kukkonen - Vatanen
Lepistö - Hietanen

Rask
(Niemi)

Lehtonen

Näillä mennään, ainakin toivon mukaan. Maalivahdeista Rask nyt on selvä ykkönen, mutta Niemen ja Lehtosen nokkimisjärjestyksellä ei ole niin väliä. Molemmat huippuveskoja, mutta henk.koht. pidän Niemeä aavistuksen verran kovempana.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannattaa nyt varmaan tajuta, että tuota joukkuetta ei ole tänä aamuna lyöty lukkoon, vaan oletettavasti jo melko pian Sotshin EHT-turnauksen jälkeen. Ja sekin kannattaa huomioida, että kisoihin on aikaa vielä toista kuukautta ja on ihan mahdotonta ennustaa, kuka on kuuma silloin. Mielestäni on helvetin loogista, että valinnoissa on painotettu pidemmän aikavälin suoritustasoa ja pelaajan otteiden tasaisuutta. Valmentajan on paljon helpompi luottaa pelaajiin, jolta tietää mitä saa. Bergenheimin tämä kausi on kuitenkin ollut kovin kaksijakoinen ja rikkonainen. Ihan alkukaudesta saikulla, sitten vaisuja otteita ja vähän peliaikaa, mutta valmentajan vaihdoksen myötä sitten piristyminen ja viime aikoina todella tehokasta peliä.

Itsekin olisin Bergenheimin valinnut, mutta kyllä hyvin ymmärrän sen, miksi valitsijat Westerlund, Kurri, Kekäläinen ja Holtari ovat erilaiseen ratkaisuun päätyneet.

Mikä ratkaisi Barkovin ja Määtän tilanteessa?

- Syyskuusta lähtien minulla oli mielessäni koko ajan joukkue, joka aina vaihteli välillä. Vielä pari viikkoa ennen tätä valintaa Barkov ei ollut listalla. Barkovin viimeisen kuukauden ja etenkin viime aikojen pelaamista kun katsoo, niin hän on mennyt todella isoin pykälin eteenpäin. Oli vahva ja ylivoimaisesti Floridan paras. Molemmat pelaajat pääsivät joukkueeseen vahvojen näyttöjen perusteella, Westerlund kertoi.

Lähde: IS

Boldaukset mun. Ei mulla muuta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mikä ratkaisi Barkovin ja Määtän tilanteessa?

- Syyskuusta lähtien minulla oli mielessäni koko ajan joukkue, joka aina vaihteli välillä. Vielä pari viikkoa ennen tätä valintaa Barkov ei ollut listalla. Barkovin viimeisen kuukauden ja etenkin viime aikojen pelaamista kun katsoo, niin hän on mennyt todella isoin pykälin eteenpäin. Oli vahva ja ylivoimaisesti Floridan paras. Molemmat pelaajat pääsivät joukkueeseen vahvojen näyttöjen perusteella, Westerlund kertoi.
.

Ei tekisi mieli valittaa noista valinnoista, mutta, ei jumalauta... Bergenheim sanonut Erkalle jotain pahasti? Kyllä niistä Sashan tehoista voi isolta osalta Seania kiittää, no, Barkov voi äijälle kaljat tarjota...eikun.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hyvin erikoinen joukkue Suomelle, eipä olis muutoma vuosi sitten uskonut että Suomesta saa valittua joukkueen jossa hyökkäyspäässä liikaa taitoa ja liian vähän työmiehiä. Kyllähän tuosta juokkueesta roolipelaajat puuttuvat lähes täysin, mutta kun tarkemmin ajattelee niin eihän suomella semmosia olekkaan, Bergenheimin pois jättäminen kyllä munaus.

Ja ettei nyt jollain mene käpy jumiin, että onhan siellä komarov sun muut! Niin tarkoitan kärkikenttien rooli pelaajia, sellaisia kuin Tuomo Ruutu on ollut parhaimmillaan. Jotka taklaa ja rastaa siinä sivussa kun iskevät muutoman häkin matsiin. Elikkä käsittämätön kärkikenttien laituri vaje Suomella. Luistelu nopeutta myös uupuu tuosta joukkueesta kärki kentistä huomattavan paljon.

Saas nähdä aika kaksi jakoiset mietteet on tuosta jengistä. Vaikkakaan en nyt tekisi itse tuohon kun yhden muutoksen bergenheim mukaan ja vaikka lehterä pois. Lehterällä ei jalka tule riittämään näihin karkeloihin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tilastovertailua pelaajien otteista MM-kisatasolla:

Bergenheim 22 ottelua, 3+3=6, ppg 0,27
Pihlström 44 ottelua, 10+6=16, ppg 0,36
Aaltonen 26 ottelua, 6+11=17, ppg 0,65

Maajoukkueessa tuo aika monen hehkuttama Bergenheimin hyökkäyspään potentiaali ei ole vielä oikein realisoitunut.
Oletin sinun olevan edes suhteellisen järkevä, kun näitä tilastonikkarointeja suoritat, mutta tämä vertailu on kyllä kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Pihlströmin ja Bergenheimin vertailu on sinänsä ihan kelvollista, vaikka Bergenheimin nykykunto on paljon parempi kuin silloin, kun hän on viimeksi Suomen paidassa pelannut. Aaltonen on pelannut aina aivan erilaisessa roolissa Bergenheimiin nähden MM-kisoissa, joten pisteitä tulee luonnollisesti enemmän. Noistakin pisteistä lähes puolet on viime keväältä ykkösketjusta.

Tilastonikkarointi on parhaimmillaan näppärää, mutta sinun kohdallasi se on tuota ainaista tilastojen pyörittelyä haluamallesi kantille. Aaltonen olisi parhaimmillaan kuuden ylimmän hyökkääjän joukossa, mutta tällä hetkellä hänen paikkansa tuntuu olevan huomattavasti alempana. En usko, että Bergenheimin tai Aaltosen välillä olisi juurikaan pisteellistä eroa turnauksessa, jos he molemmat pelaavat kolmos- tai neloskentässä. Sen sijaan uskon, että Bergenheimilla on enemmän eväitä iskeä joku ratkaisumaali puolivälierissä tai välierässä Leijonien hyväksi. Aaltonen hyytyi täysin jo viime keväänä MM-kisoissa ratkaisupeleissä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Kyllä niistä Sashan tehoista voi isolta osalta Seania kiittää, no, Barkov voi äijälle kaljat tarjota...eikun.

Toisaalta Bergenheim on myös tuhlaillut aika paljon Sashan passeista ja Maajoukkuepeleissä niihin ei ole varaa, kun on parhaat vastassa. Paikkoja tulee sen verran vähän...
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Sakun puuttumiselle saatiin nyt sentään selitys, vaikka ihmetyttää Sakun kieltäytyminen, kun on kuitenkin pelannut erittäin hyvin lähiaikoina ja tehotilastokin on NHL:n suomalaisista selvästi paras (+10). Arvostan kuitenkin Sakun päätöstä yli kaiken ja uskon miehen itse tietävän tarkalleen mitä tekee.unelmakokoonpano tällä miehistöllä.
Kyllähän Saku tietää että homma ei kaadu hänen poissaoloon. Saku jää treenailee ja latailemaan akkuja jotta on parhaassa tikissä kun alkaa kannun metsästys. Tämä on melko varmaan viimeinen mahdollisuus ja hyvä semmoinen hommata vielä se kunnon sulka hattuun.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olympiavalinnat on varmasti käytännössä tehty jo pari viikkoa sitten.

Se selittää miksi:
- Kontiola eikä Saku Koivu
- Kari Lehtosen tilalle olisi voinut Antti Raannan ottaa.
- Tuomo Ruudun valintaa en ymmärrä.
Huono kausi on huono kausi. Joku Olli Palolakin olisi varmasti parempi.
Mistä näitä asiantuntijoita piisaa? Vieläkö S. Koivun poisjäännin syy on jollekulle epäselvä, ihan oikeasti? Ja että Lehtosen tilalle Raanta? Perusteluja tälle olisi kiva kuulla. Tai itse asiassa ei ollenkaan kiva. Ruutu ulos joukkueesta ja vaikka Palola tilalle? No okei, tuo viimeistään selvitti, että huumorillahan spaceman onkin liikenteessä.

Sean Bergenheim olisi ehdottomasti pitänyt ottaa joukkueeseen, se on selvää. Nykyvire on sitä luokkaa ja lisäksi Sean olisi ollut erinomainen energiapelaaja alempiin ketjuihin. Kyllä, jopa nelosketjuun, vaikka kuinka on takonut maaleja viime aikoina Floridan paidassa. Mies ei ole mikään puhdas maalintekijä kuitenkaan, joten aivan varmasti voitaisiin istuttaa vaikka nelosketjun laidalle. Saa sieltäkin maaleja tehdä. Jos samassa ketjussa olisi vaikkapa Kontiola ja Komarov, voisi siltäkin ketjulta odottaa satunnaisia tehoja. Puhumattakaan siitä, että Sean pääsisi tutkaparinsa Barkovin ketjuun. Ja kuten moni on jo todennutkin, Bergenheimilla ei ole tapana sulaa tosipeleissä, toisin kuin esim. Aaltosella.

Aaltonen, Lehterä, Pihlström. Kas siinä käsittämättömimmät valinnat joukkueeseen. Kaipa noista sitten kuitenkin se vitun Pillu on lähtökohtaisesti käyttökelpoisin, koska nelosketjulaisista on kuitenkin kyse.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oletin sinun olevan edes suhteellisen järkevä, kun näitä tilastonikkarointeja suoritat, mutta tämä vertailu on kyllä kaikkien aikojen pohjanoteeraus.

Niin, se on mielestäsi pohjanoteeraus kai siksi, että se ei tue ollenkaan omaa agendaasi. Minä vain heitin rehelliset tilastot niistä pelaajista, joista tässä nyt on tiiviimmin käyty keskustelua. Jokainen saa itse sitten analysoida, onko tuolla tilastolla minkälainen merkitys. Oleellista lienee se, että nämä väitteet Pihlströmin tehottomuudesta ja toisaalta Bergenheimin hyökkäyspään osaamisesta ovat hassuja maajoukkueotteiden perusteella. Herroilla on ollut liki identtiset roolit MM-tasolla, mutta Pihlström on ollut tehokkaampi.

Aaltonen hyytyi täysin jo viime keväänä MM-kisoissa ratkaisupeleissä.

Heh. Mitä nyt lapioi voittomaalin siinä kuoleman pelissä Slovakiaa vastaan. Pronssipelissä taisi olla joukkueen ahkerin laukoja, vaikkei tulosta aikaan saanutkaan. Esimerkiksi Jussi Jokiselta tai Teemu Selänteeltä on nähty selkeämpiäkin hyytymisiä MM-kisatasolla kuin Aaltoselta viime keväänä. Jostain syystä et niitä mielelläsi huomioi. Et tietenkään, koska sinulla tuntuu olevan jokin "NHL-tähtiä" suosiva agenda.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta Bergenheim on myös tuhlaillut aika paljon Sashan passeista ja Maajoukkuepeleissä niihin ei ole varaa, kun on parhaat vastassa. Paikkoja tulee sen verran vähän...

No ei kyllä ole. Bergeinheimin laukausuprosentti on todella hyvä, ja tuossa ketjussa tuhlaajapoika on todellakin ollut Boyes, joka ei osu edes ladon seinään.
 

Nick Neim

Jäsen
Niin, se on mielestäsi pohjanoteeraus kai siksi, että se ei tue ollenkaan omaa agendaasi. Minä vain heitin rehelliset tilastot niistä pelaajista, joista tässä nyt on tiiviimmin käyty keskustelua. Jokainen saa itse sitten analysoida, onko tuolla tilastolla minkälainen merkitys. Oleellista lienee se, että nämä väitteet Pihlströmin tehottomuudesta ja toisaalta Bergenheimin hyökkäyspään osaamisesta ovat hassuja maajoukkueotteiden perusteella. Herroilla on ollut liki identtiset roolit MM-tasolla, mutta Pihlström on ollut tehokkaampi.

Viimeisimmällä liigakaudellaan:

Sean Bergenheim 0,5 maalia / ottelu
Antti Pihlström 0,15 maalia / ottelu
Juhamatti Aaltonen 0,45 maalia / ottelu

Johtopäätös: Bergenheim on Pihlströmiä selvästi parempi maalintekijä -> onko Suomella varaa jättää hyviä maalintekijöitä pois joukkueesta?

Valhe, emävalhe, tilasto
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Mielestäni avainasia on siinä, että kyseessä on turnaus jossa valmistautumisaika on olematon.

Sen takia olympiajääkiekko onkin ihan yliarvostettua. Kyse on enemmänkin näyttelystä kuin jääkiekkoturnauksesta. Vielä kun pelataan isolla jäällä NHL-pelaajilla, pelistä ei tule yhtään mitään. Varaudun tollaiseen EHT-tason jääkiekkoon.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Me ollaan niin hävitty tää homma, eikä siis vain hävitty vaan nolattu itsemme niin että hävettää ihan kybällä olla suomalainen, hävettäisi vaikka olisi vain virolainen, koska voitaisiin luulla suomalaiseksi. Miten voidaan olla valitsematta Jeesus Kristust... korjaan Jussi Jokis... korjaan Sean Bergenheimiä, kaikkien sateentekijöiden isoisää ja isoäitiä Sotshiin!????????????? Minä vaan niin häpeän!
Uuh, oisit heittäny vielä jotain hauskaa persuläppää niin viestisi olisi täydellinen. En nyt oikein ymmärrä, miksi monen mielestä selvää virhettä valinnoissa ei saisi kommentoida? Kai se sitten itkemiseksi lasketaan, vaikka nähdäkseni suurin osa viesteistä on ollut ihan järkevästi perusteltuja.

Se on ihan totta, että Bergenheimin rooli tulisi olemaan kisoissa suhteellisen pieni. Monesti kuitenkin tärkeissä peleissä nämä pienen roolin ukot nousevat ratkaisemaan otteluita. Ei Aaltonen/Pihlström->Bergenheim vaihdolla suurta etua saavutettaisi, mutta en myöskään ymmärrä miksi Suomen pitäisi antaa muille maille yhtään tasoitusta typerillä pelaajavalinnoilla.

Ihmettelen myös monen muun ohella Aaltosen sijoittamista neloskenttään. Erkan puheista kun pystyi päättelemään, että Kontiola-Aaltonen tulee pelaamaan samassa ketjussa, joka on oletettavasti nelonen. Vaikka nelonen ei lähtökohtaisesti olisikaan mikään jarrukenttä niin eiköhän sen rooli ole kuitenkin puolustavampi. En minä vain pysty näkemään Aaltoselle käyttöä puolustusorientoituneessa kentässä.

Erkun kiemurtelua on kyllä hauska seurata. Kohta varmaan otetaan esille jotkut Pohjola-leirillä tehdyt pisteet ja perustellaan sillä KHL-miesten valintoja. Ihmettelen muuten maajoukkuenäytöille yleensä annettavaa painoarvoa. Ei se leijonapaita nähdäkseni tee kenestäkään sen huonompaa tai parempaa pelaajaa, vaan kyllä siihen eniten vaikuttaa päivän kunto.
 

Wire

Jäsen
Suomi Sotshissa 2014

Näillä mennään mutta onko meillä oikeasti varaa jättää 12+18 tehot tehnyt J. Jokinen tai Bergenheim pois kisoista?

No ehkä me "nautimme" nyt MM-2011 tuomista haittavaikutuksista.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan mielenkiintoinen joukkue. Viimeksi Vancouverissa jätettiin JJokinen sivuun ja nyt vastaava poisjättö on Bergenheim.

Toki Bergenheim-gate on erikoinen, mutta olihan tuo Jussi Jokisen tilanne aikanaan vielä käsittämättömämpi. Jokinenhan oli ko. kaudella 30 maalin ja 65 pisteen mies (suomalaisista toiseksi paras) ja vieläpä juuri olympialaisten aikaan kauden kovimmassa kunnossaan. Ihme täytyy tapahtua, jos mikään arvokisavalintojen aivopieru koskaan pääsee tuolle tasolle, kyseessä oli kuitenkin top 6-kaveri.

- Tuomo Ruudun valintaa en ymmärrä. Huono kausi on huono kausi. Joku Olli Palolakin olisi varmasti parempi. No mutta NHL > mikään oikea meriitti.

Palola on varmasti vitsi, mutta ymmärrän kyllä Ruutu-ihmetyksen joiltain osin. Tuomolla on takanaan erittäin rikkonainen kausi, eikä mies ole vieläkään fyysisesti täysin kunnossa. Tuomon valintaa puoltaa kuitenkin se tosiasia, että peliälyltään ja ominaisuuksiltaan hän sopii täydentäväksi pelaajaksi taitopelaajien rinnalle. Esim. edellisessä pelissä, jossa pääsi tasakentällisin Skinnerin kanssa samaan ketjuun, Ruutu oli elementissään: teki tilaa kropallaan ja jakoipa vielä nätin passinkin ottelun voittomaaliin.

Kyllä Tuomo Ruutu kuuluu joukkueeseen.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Näillä mennään mutta onko meillä oikeasti varaa jättää 12+18 tehot tehnyt J. Jokinen tai Bergenheim pois kisoista?

Oletko chekannut varmasti noi Erkan valinnat ..? Jussin nimi sieltä löytyy.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Niin, se on mielestäsi pohjanoteeraus kai siksi, että se ei tue ollenkaan omaa agendaasi. Minä vain heitin rehelliset tilastot niistä pelaajista, joista tässä nyt on tiiviimmin käyty keskustelua. Jokainen saa itse sitten analysoida, onko tuolla tilastolla minkälainen merkitys. Oleellista lienee se, että nämä väitteet Pihlströmin tehottomuudesta ja toisaalta Bergenheimin hyökkäyspään osaamisesta ovat hassuja maajoukkueotteiden perusteella. Herroilla on ollut liki identtiset roolit MM-tasolla, mutta Pihlström on ollut tehokkaampi.
Sean Bergenheimin maajoukkuetilastot taitavat olla vuosilta 2006-2008, mutta kannattaa ottaa huomioon, että vasta 2007-2008 kaudesta lähtien hän on pelannut säännöllisesti NHL:ssä. Hän on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana, vaikka pahat loukkaantumiset pitivät hänet viime kaudella sivussa. Bergenheim on myös kaksissa NHL:n pudotuspeleissä osoittanut, että hän viihtyy kovissa paikoissa. Mielestäni siis nuo maajoukkuetilastot Bergenheimin kohdalla eivät kerro paljoakaan miehen nykyarvosta joukkueelle.

Heh. Mitä nyt lapioi voittomaalin siinä kuoleman pelissä Slovakiaa vastaan. Pronssipelissä taisi olla joukkueen ahkerin laukoja, vaikkei tulosta aikaan saanutkaan. Esimerkiksi Jussi Jokiselta tai Teemu Selänteeltä on nähty selkeämpiäkin hyytymisiä MM-kisatasolla kuin Aaltoselta viime keväänä. Jostain syystä et niitä mielelläsi huomioi. Et tietenkään, koska sinulla tuntuu olevan jokin "NHL-tähtiä" suosiva agenda.
Ai minä en huomioi esimerkiksi Jussi Jokisen hyytymisiä? Minä taidan olla miehen suurin kritisoija, mitä tulee maajoukkuenäyttöihin. Olen monta kertaa sanonut, että Jussi Jokinen ei ole Torinon jälkeen oikeastaan pelannut ainoitakaan hyviä kisoja. Kotikisoissa 2012 hän oli pisteellisesti varsin hyvä, mutta muuten pelaaminen oli todella heikkoa. Mielestäni hän söi Koivulta ja Filppulalta paljon tuossa ketjussa. Teemu Selänne on Vancouverin lisäksi ollut MM-kisoissa 2008 heikko ja olen tämänkin asian todennut monesti. Teemu Selänne oli varmasti Westerlundille ns. pakkovalinta, vaikka viimeisen vuoden näytöt eivät valintaa tuekaan. Jussi Jokista on myös vaikea sivuttaa, sillä hyviä laitahyökkääjiä Suomen joukkueessa on todella vähän ja Jussi on kuitenkin käyttänyt paikkansa hyvin hyödyksi Pittsburgissa.

Mielestäni Juhamatti Aaltonen on pelaaja, joka saattaa alkusarjassa tehdä muutaman pisteen, minkä jälkeen tahti hiipuu. Erittäin taitava mies kiekollisessa pelissä ja Sotshin iso kaukalo tukee hänen vahvuuksiaan. En pidä häntä kuitenkaan sellaisena ratkaisupelaajana, joka alemmista kentistä nousisi ratkaisijaksi kivikovassa pudotuspelivaiheessa. Sen sijaan Bergenheimin näytöt juuri tällaisesta tason nostamisesta ovat erinomaiset maailman kovimmassa liigassa. Suomi tuskin kaatuu siihen, että Aaltonen on Bergenheimin tilalla. "Sooni" olisi kuitenkin sellainen pelaaja, joka saattaisi tuomoruutumaisesti puskea väkisin maalille ja heittää ratkaisevan räkämaalin Suomen eduksi tärkeässä pelissä.

Toivon todella, että Westerlund valitsi oikeat pelaajat. Tässä vaiheessa on turha ruveta valintoja sen kummemmin kritisoimaan, vaan katsotaan kisojen jälkeen tilannetta uudelleen. Omat valintani olisivat olleet erilaiset Lehterän, Pihlströmin ja Aaltosen kohdalla, mutta muutoin maalivahtien ja puolustajien kohdalla mielestäni Erkka valitsi aivan oikeat miehet. Sakun mukana olo olisi varmasti tiputtanut Lehterän pois, joten loppujen lopuksi voidaan sanoa, että ihan kelvolliset valinnat Erkalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös