Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 631
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä joidenkin mussutus on taas sellaista, että olisi pitänyt se oma joukkue valita kokonaisuudessa. Aika vaikea valita sellaista joukkuetta, johon kaikki olisivat sataprosenttisen tyytyväisiä. Nyt kun paljastui, että Koivu kieltäytyi itse, niin Bergenheimin jättäminen Pihströmin tieltä oli ainoa päätös, joka ansaitsee spekulointia enemmänkin. Esimerkiksi Aaltosen valinta ei mielestäni ole outo ollenkaan, ihan niitä rajatapauksia ja vaakakuppi kallistui näin.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yhyy Yhyy Yhyy.. me on hävitty tää peli. Onhan se nähty niin monta kertaa aikaisemminkin, että ei ne nimet siellä selässä niin ratkaisevia ole kunhan taktiikka ja joukkuepelaaminen on kunnossa. Kaikki mukaan valituista on kuitenkin ammattilaisia ja osaavia pelimiehiä. Ihme kitinää palsta täynnä yhden pelaajan ulos jättämisestä ja muuthan "itkut" kohdistuvat lähinnä jämäpakkeihin ja hyökkäyksen varamiehiin.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Kerrotko nyt sitten ketkä noiden poishaluamiesi tilalla pitäisi olla, jottei olisi farssi käsillä? Jos siellä olisi vaikkapa Bergenheim, Hartikainen, Joensuu, Ristolainen ja Karalahti tilalla ni sittenkö tää homma kääntyisi ja olisi riemumarssi kultamitaliin edessä?

Bergenheim voisi jopa ratkaista pelejä Barkovin rinnalla. En todellakaan odota tätä joltain pillulta tai lehterältä.

Hietanen on turhake, jonka tilalle oltaisiin voitu ottaa Ristolainen haistelemaan tunnelmaa. Karalahdesta en ole vissiin maininnut sanallakaan? Suomen pakkitilanne on vain kaamea.

Hartikainen olisi myös tuonut kaivattavaa kovuutta jenkkejä ja kanukkeja vastaan, joita ei vissiin löydy JMA:lta? JMA ei kuulu olympiajengissä kärkiketjuihin, eikä alemmissa ketjuissa kaverista ole mitään hyötyä.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sakun poisjäätyä pitäisin kyllä melko kummallisena Filppulan istuttamista laitaan. Toisaalta Filppula osaa todistetusti pelata hyvin laidassa kun taas Olli Jokinen ei.

Mutta laitetaan nyt tämä tähän:

Salo - Timonen
Väänänen - Vatanen
Kukkonen - Määttä
Hietanen - Lepistö

Suomen pakisto on painajaismainen. Suomi todellakin tarvitsee maailman parasta maalivahtitekemistä ja erittäin tiukkaa viisikkopelaamista paikatakseen pakkipään lahjakkuusvajetta.

Pitkänen voisi tulla pelaamaan yhdellä jalalla ja Lydman laittaa luistimet takaisin jalkaan...

Pakiston puutteita paikataan sillä että koko viisikko tulee romahtamaan kilpikonnaan maalin eteen. Eli jotain alkusarjan höntsiä yrittävät pelata hyökkäävästi että "maalitykit" saa sihtiä kohdilleen ja kun kovat pelit alkaa kytätään vastaiskuja.
 

Wolves

Jäsen
Jotenkin hieman ärsyttää, että jopa Jatkoaika lähtee tähän kitinään mukaan yksittäisistä pelaajista. Mainostettaisiin mielummin sitä kuinka hienoa se on, että on Barkovia, Määttää, Vatasta ja Granlundia...

Vaikka jutulla ei ole itseni kanssa mitään tekemistä on pakko sanoa, että NHL-toimitus osui naulan kantaan tekstillään. Yli-jumala Westerlundia ei saa kritisoida valinnoista? Onko valtion nimi jossain vaiheessa vaihtunut Pohjois-Koreaksi?

Ymmärrän kyllä pointtisi, että olympialaisiin on valittu nuoria lupaavia pelaajia, vanhojen konkareiden rinnalle ja tätä tulisi hehkuttaa, mutta sinua ärsyttää, että kritiikkiä valinnoista annetaan?

Se että joukkueessa on mukana J-M Aaltosia, Olli Jokisia ja Jori Lehteröitä kertoo aika paljon siitä, milloin nämä valinnat on tehty.

Ja jos jatketaan hieman tuosta Jatkoajan aiheesta eli Bergenheimista. Kummasta sinusta on joukkueelle enemmän hyötyä? Olli "Kurpitsapää" Jokisesta vai Sean Bergenheimista?

JMA ei kuulu olympiajengissä kärkiketjuihin, eikä alemmissa ketjuissa kaverista ole mitään hyötyä.

Erittäin hyvin tiivistetty.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumpi muuten on parempi puolustamaan, Kontiola vai Lehterä? Ja pystyykö jompi kumpi pelaamaan laidassa?

Itse ei ole tullut pahemmin seurattua tuota Siperialiigaa.
 

Schadowan

Jäsen
JJokinen-Koivu-Ruutu
83:set menee yhdessä.
Filppula-Barkov-Selänne
Selänne tarvii kaksi vahvaa kahdensuunnan pelaajaa viereensä. Sasha ja Valle ovat kumpikin maailmanluokan pelintekijöitä. Tuossa Teemu syttyy jos syttyy.
MG-Jokinen-Korpikoski
Tasaisen vahva kolmonen
Pillu-Kontiola-Komarov

JMA 13.hyökkääjä

Mitä Jori Lehterällä tehdään?
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Taidettiin jo ilmoittaa, että pelaava maalivahtikaksikko on Rask, Lehtonen. Muutoin joukkueesta olisin pois jättänyt:
-Hietasen: Onko koskaan maajoukkueessa suorittanut muutoin kuin kohtalaisesti? Korvaava: Jaakola
-Pihlström: Vaikka kuinka luistelee lujaa niin ei sais ees futismaaliin sisään, toivottavasti nyt sais itseluottamusta ja sitä kautta. Tosin uskon joutuvan kokoonpanon ulkopuolelle. Korvaava: Bergenheim
Aaltonen: MM-kisoissa NYKYÄÄN sentään käyttömateriaalia, mutta en voi käsittää kuinka noin fleguilla otteilla voi saada OLYMPIA-paikan Suomen tasoisesta joukkueesta. No luulen kuitenkin, että taistelee Lehterän kanssa pelaavasta paikasta joukkueessa (valitettavasti).

Ruutu-Koivu-Filppula
Salo-Timonen

Selänne-Granlund-J.Jokinen
Vatanen-Määttä

Korpikoski-Barkov-O.Jokinen
Kukkonen-Lepistö

Komarov-Kontiola-Lehterä/Aaltonen

ulkona: Pihlström, Lehterä/Aaltonen

VH/OH ei välttämättä ole oikein päin. En muistanut ulkoa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
On muuten vaikea roolittaa toi jengi. Teemu Selänteen olisi pitänyt tehdä mielestäni Saku Koivun mukainen päätös ja jättää homma nuoremmille. Kenestä nyt nelossentteri? Barkov vai OJ? Itse ehkä lähtisin jotain tämmöistä kokeilemaan:

J. Jokinen-Koivu-Granlund
Filppula-Kontiola-Aaltonen
Ruutu-Barkov-Selänne (vai onko noi kummatkin laiturit oikealla pelaavia?)
Komarov-OJ-Korpikoski (pelottaa)
Pihlström-Lehterä

Pakit sitten jotenkin. Ei yllättänyt kukaan valinta siellä päin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Suurin ihme on Lehterä. Ilmeisesti Erkka kysyi muutamalta ukolta, että varamiehen paikka on tarjolla, tuskin pelaat, mutta tuutko? - Lehterä oli ainoa joka suostui. Pihlström taas on pelaava varamies, eli jos jollakin on ongelmia, niin Pihlström tulee tilalle. Varmaan tämäkin rooli on keskusteltu valmiiksi. voi olla, että parjattu Konnan, Komarovin ja Aaltosen kentällinen on tehopisteiden valossa paras, koska jo tuntevat toisensa eikä tarvi isoon kaukaloonkaan totutella, mutta finaalissa Pohjois-Amerikkalaisia vastaan voi olla kyllä heille vaikeaa.

Joo, mutta Lehterän on pakko olla varamies, ei tuossa muuten ole mitään järkeä.
 
Bergenheimia olisin joukkueeseen itse kuuluttanut, mutta muutenhan tuossa taitaa olla aikalailla kaikki parhaat kasassa hyökkäyksen osalta. Saku jos/kun on itse kieltäytynyt, niin asia ok. Pisti vaan hetken miettimään, olisiko Temenkin pitänyt itse oivaltaa sama asia kun Saku...

Tämä on sinänsä hauska juttu, että pikemminkin Teemun olisi tosiaan pitänyt kyseinen kirje lähettää, eikä Sakun.. Meni nyt mielestäni hieman väärinpäin tämä, mutta sanoisin että juuri näinpäin parempi Ducksille, huonompi Suomelle. Teemulla kuitenkin polttava halu pelata kisoissa, Sakulla ei, joten näillä mennään.
 

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä olisin jättänyt Pillun ja Lehterän pois ja napannut Bergenheimin ja Leinon tilalle. OJ kyllä kiinnostaa että miten pärjää, itse pidän tätä SKoivun tuuraajana..

Mutta näillä mennään toistaiseksi, eikös tuolta puoliväkisin vielä ainakin joku loukkaannukin kun on pelejä aikapaljon jäljellä ennen kisoja
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Pihlström ja Lehterä. Ei vittu.

Bergenheim ollut muutenkin aika hyvässä iskussa, mutta niin kuin tossa kolumnissakin kirjoitettiin niin näköjään tässä ei tämän hetken vire merkitse mitään. Sen sijaan sinne otetaan Pihlström taas kerran koohottamaan laput silmillä.

Enpä olisi uskonut että Erkalta tällaisia aivopieruja tulevan.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Mä kyl luotan Erkan valintoihin ja roolituksiin. On se guru. Sitten jos paskasti käy niin itketään, mutta kisat on vielä edessä.

Eihän erään herra Kiven nuorilla Jellonilla pitänyt olla mitään mahiksia.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Esko Seppäsen ensireaktio Aaltosesta oli mielestäni osuva:

@EskoSeppanen:
Sotshi onkin yksi harvoista jäljellä olevista kaupungeista, joissa JM Aaltonen EI OLE vielä vienyt kiekkoa läpiajosta maalin taakse.
Hyvä haku, noin minäkin asiasta ajattelen. Ihmettelen, miksi isoissa kisoissa toistuvasti alisuorittanut JMA on mukana.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on sinänsä hauska juttu, että pikemminkin Teemun olisi tosiaan pitänyt kyseinen kirje lähettää, eikä Sakun.. Meni nyt mielestäni hieman väärinpäin tämä, mutta sanoisin että juuri näinpäin parempi Ducksille, huonompi Suomelle. Teemulla kuitenkin polttava halu pelata kisoissa, Sakulla ei, joten näillä mennään.

Joo. Muutaman pelin oon Ducksilta katsonut tällä kaudella ja Selänne pelaa kyllä aivan väärässä sarjassa. Koivun meno taas näyttää todella hyvältä. Todella harmi juttu.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Haluttaisi kyllä tietää ketkä ovat näitä "kotiin jääviä varamiehiä". Takuulla on joillekkin pelaajille ilmoitettu tai ilmoitetaan, että ovat valmiudessa jos loukkaantumisia tulee ennen kisoja. Loukkaantumisia tulee kyllä varmasti.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Onpas eroa koivulla ja koivulla. Toinen pelaa täyttä päätä liigaa ja toinen on saikulla. Se saikulla oleva uskoo olevansa neljän viikon päästä jopa ykkössentterin kunnossa, se toinen taas ei kuntoonsa usko.

Jokin tässä ei nyt täsmää.

Suomen menestys perustuu taas kerran venymiseen ja 'yllätykseen'. Se tarkoittaa, että joukossa on oltava pelaajia, joiden parasta ennen ei ole vielä ohi. Nyt joukossa on sellaisia, mutta myös niitä, joiden kovasta statuksestaan huolimatta on tyydyttävä pelaamaan omalla realistisella tasollaan turhautumatta.
 

M10

Jäsen
Näillä

Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Jussi Jokinen
Mikael Granlund - Aleksander Barkov - Tuomo Ruutu
Lauri Korpikoski - Petri Kontiola - Teemu Selänne
Antti Pihlström - Olli Jokinen - Leo Komarov
(Lehterä, Aaltonen)

Sami Salo - Olli Määttä
Kimmo Timonen - Sami Lepistö
Sami Vatanen - Lasse Kukkonen
(Väänänen, Hietanen)

Rask
Niemi
Lehtonen
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Haluttaisi kyllä tietää ketkä ovat näitä "kotiin jääviä varamiehiä". Takuulla on joillekkin pelaajille ilmoitettu tai ilmoitetaan, että ovat valmiudessa jos loukkaantumisia tulee. Loukkaantumisia tulee kyllä varmasti.
Erkkahan kertoi, että Nummelin, Karalahti ja Jaakola ovat puolustuksessa tällaisia. Myös Ristolaisen hän mainitsi. Hyökkääjistä ainakin Bergenheim, Hartikainen ja Immonen ovat seuraavina tyrkyllä mukaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pakiston puutteita paikataan sillä että koko viisikko tulee romahtamaan kilpikonnaan maalin eteen. Eli jotain alkusarjan höntsiä yrittävät pelata hyökkäävästi että "maalitykit" saa sihtiä kohdilleen ja kun kovat pelit alkaa kytätään vastaiskuja.

Näinhän se tulee menemään. Onneksi suomalaiset hyökkääjät ovat yleensä ottaen hyviä kahden suunnan pelaajia. Koivu, Filppula, Barkov ja kumppanit tulevat auttamaan hätää kärsiviä pakkeja.

Siitä olen muuten tyytyväinen, ettei joukkuetta näytetä roolitettavan perinteisellä tavalla jarru- ja hyökkäysketjujen varaan. Moderni jääkiekkojoukkue pystyy ihannetilanteessa iskemään kaikilla ketjuilla tarpeen tullen ja Suomella on vielä sellaiset kärkiketjut, jotka pystyvät himmentämään vastustajan parhaita ketjuja ja saada vielä tuloksiakin näitä vastaan. Toisaalta tämä saa myös entistä enemmän harmittelemaan Bergenheimin puuttumista, koska BBB-ketju on tuhonnut nimenomaan vastustajan parhaita ketjuja tehokkaalla cycling-/kiekonhallinta-pelillä.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hetken kun tätä on saanut sulatella, niin yritän ymmärtää Erkan mieltä. Hyväksyn kaikki muut joukkueeseen, paitsi Aaltosen.
Pihlström on siinä tapauksessa ok, jos pelaa 4.ketjussa Komarovin ja sentterin (Kontiola?) kanssa. Jos taas käy niin, että tuo perkeleen Aaltonen ottaa Kontiolan vierestä paikan, niin kusessa ollaan. Aaltonen sopii ainoastaan hyökkäävään ketjuun ja ainakaan itse en pidä siitä ajatuksesta, että meidän nelonen yrittää olla jonkinlainen tehoketju.

Jollain sairaalla tavalla rupean melkein toivomaan, että M.Koivu ei selviä kisoihin ja otetaan Bergenheim tilalle. Toki ihanteellisempaa olisi murskata Aaltoselta jossain liigapelissä ranteet rikki, jolloin homma hoituisi kerralla kuntoon.

Tällä hyökkäyssapluunalla:

Filppula-Koivu-J.Jokinen
Granlund-Barkov-Selänne
Korpikoski-O.Jokinen-Ruutu
Komarov-Kontiola-Pihlström
Turhakkeet Aaltonen ja Lehterä.

Ilman Koivua:

Korpikoski-Filppula-J.Jokinen
Bergenheim-Barkov-Selänne
Granlund-O.Jokinen-Ruutu
Komarov-Kontiola-Pihlström
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös