Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2013–2014

  • 1 116 513
  • 2 222

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tammikuu tulee olemaan todella mielenkiintoinen, nyt kun kriisijengit ovat saaneet peliään kuntoon. Tällä hetkellä KalPa voittaa enemmän kuin häviää, TPS saa pisteitä melkein joka pelistä vaikkei voitakaan, Ilveksellä on voittoputki, Pelicansiakin tauko varmasti auttoi ja voittohan sieltä tuli. Ässät häviää, mutta ei kai tuo voi ikuisesti jatkua?

Tämä tarkoittaa että syyskauden loppupuolella aivan käsittämättömässä pistetahdeissa olleiden Kärppien, Tapparan, SaiPan, HIFK:n, Lukon, Bluesin ja miksei HPK:kin pistekeskiarvo tulee laskemaan verrattuna syyskauden loppuun, elleivät pysty merkittävästi peliään parantamaan.

On muuten mielenkiintoista nähdä, kuinka monta seuraa pelaa koko kauden välttämättä isompaa kriisiä. Tähän asti puolet joukkueista ovat olleet jossain vaiheessa isossa kusessa (ylläolevaan kriisilistaan voidaan lisätä ainakin HPK ja Blues, näissä jengeissä kriiseistä näytetään tosin päässeen yli). Jotkut pitävät Jokereitakin kriisijenginä. Toisaalta mikäli Kärpät ei voita mestaruutta, se on kriisi, tällä palstalla ennustetaan että SaiPa putoaa 6 joukosta, sekin olisi kriisi, HIFK on ainakin minulle täysi arvoitus erityisesti Summasen takia. Kas, spekulaation ulkopuolelle jäivät Tappara, Lukko ja Jyp.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lämsän Jokerit oli kriisijoukkue, nyt Tomekin komennossa 3 peliä ja 7 pojoa, kriisi vähintään väliaikaisesti jäänyt taakse.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
2 peliä on kyllä niin naurettavan pieni otanta, että ei siitä vielä pysty paljon päättelemään. Joka joukkueelle tulee vahvempia ja heikompia jaksoja ja kärkijoukkueetkin voivat helposti hävitä pari peliä putkeen. Jos taas katsotaan tuota viiden pelin kuntopuntaria, niin aika lailla samoilla sijoilla SaiPan kanssa pyörivät muut top 6 -ehdokkaat Jokerit, HIFK ja JYP.
Juu, laitoinkin sen loppuun ihan vain syötiksi että pääsette edes johonkin tarttumaan ja nopeastihan siihen syöttiin napattiin.

Se nyt vain on silti niin että mitä pidemmäksi tuo kuntopuntari vedetään, sitä korkeammalta SaiPa pääsääntöisesti löytyy ja tämä tarkoittaa pisteiden valossa puhtaasti sitä että SaiPan taso on laskenut kauden edetessä.

Samaan aikaan esimerkiksi noissa 10 ja 15 matsin kuntopuntareissa Lukko ja IFK, jotka molemmat ovat tällä hetkellä SaiPan takana sarjataulukossa, ovat SaiPan edellä eli he ovat viime aikoina kaventaneet eroa SaiPaan.

Jostakin syystä uskon myös että Jokeritkin tulee nousemaan SaiPan ohi.

Kuudes, seitsemäs, kahdeksas. Siinä se SaiPan haarukka taitaa olla. Blues on ollut viime aikoina erittäin hyvässä iskussa eikä heilläkään ole kuin kymmenen pistettä eroa SaiPaan. Nykyisellä 3 pistettä/ottelu systeemillä se ei ole läheskään tekemätön paikka ottaa kiinni. Jyp on toistaiseksi itselleni hieman arvoitus. Ennen kauden alkua en laskenut Jypin varaan juurikaan eikä se mieli ole hirveästi muuttunut mutta toisaalta Jypin ei tarvitse paljoakaan enää parantaa niin sekin menee SaiPan ohi ja Joulutaon ET-mestaruus osoitti Jypiltäkin hienoista nousukuntoa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Jokereista ei nyt osaa sanoa näin pienellä otannalla muuta kuin, että pahin kriisi on tosiaan vältetty. Usein valmentajan vaihto auttaakin hetkeksi, mutta parempi otanta toki saadaan, kun Jokerit ovat sen 15 peliä Valtosen vastuun alla kamppailleet. Jokerit on tehnyt koko kaudella noin 2,2 maalia/peli ja nyt Valtosen aikana 2 maalia/peli. Pieni otanta pätee tähänkin, eikä tilanne sormia napsauttamalla muutu, mutta pitkälle määräytyy Jokereiden mahdollisuudet siihen saako Valtonen Jokereiden ylivoimapelin kuntoon.
 
Se nyt vain on silti niin että mitä pidemmäksi tuo kuntopuntari vedetään, sitä korkeammalta SaiPa pääsääntöisesti löytyy ja tämä tarkoittaa pisteiden valossa puhtaasti sitä että SaiPan taso on laskenut kauden edetessä.

Samaan aikaan esimerkiksi noissa 10 ja 15 matsin kuntopuntareissa Lukko ja IFK, jotka molemmat ovat tällä hetkellä SaiPan takana sarjataulukossa, ovat SaiPan edellä eli he ovat viime aikoina kaventaneet eroa SaiPaan.

Ja viimeisen kahdeksan ottelun kuntopuntarissa SaiPa on Lukon kanssa tasoissa ja HIFK:n edellä? Eli missä on se logiikka? Tuolta kuntopuntarista voi poimia aina omiin spekulaatioihin sopivan määrän otteluita varsinkin, jos vertailee joukkueita joilla on kaksi voittoa putkeen ja toisella kaksi tappiota putkeen vertailujakson jommassa kummassa päässä.

Todetaan vielä, että SaiPa on koko kaudella kerännyt pisteitä 1,74 keskiarvolla. Sama kuin 15 viimeisen ottelun keskiarvo. Viimeisen kymmenen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla on 1,8. Kauden 16 ensimmäisen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla oli 18,1. Millä tavalla SaiPan taso on laskenut kauden edetessä?
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Aika tarkoituksenhakuisesti saa katsoa kuntopuntaria että SaiPalle saa "selkeästi laskusuhdanteisen" leiman.

Nuo edelliset kaksi ottelua ovat ne jotka nyt laittavat pilviä SaiPan loppukauden ylle:

- Ensimmäistä kertaa hävittiin kaksi kertaa putkeen
- Aikaisemmin SaiPa pystyi parantamaan lähes täysin yksittäisen pelin täyden koomailun seuraavaan matsiin, nyt tuli takkiin kuntopuntarin huonoimmalta
- Ainakin Blues-pelissä SaiPan pelin taso oli erittäin vaatimaton

Tuomitsemaan en kyllä kauden ottelun tuloksen perusteella lähtisi. SaiPa on tällä kaudella useinkin esittänyt huonomman ottelun jälkeen loistavia otteita, ja näin voisi aivan hyvin käydä nytkin.

Kotietu pleijareihin olisi kyllä melkoinen lottovoitto silti tässä vaiheessa, ja optimisin näkemykseni on sijoittaa SaiPa sijoille 5-6. Tuo olisi meikäläisittäin jo lottovoitto. Sen sijaan jos taistelu jatkuu suoran pleijaripaikan taistelun sijaan säälien kotiedusta tässä kohtapuolin, silloin olen hieman pettynyt. "Taasko tää on tätä?"

Ja jos muiden voimasuhteita kommentoi, niin onhan se ihme jos Jokerit ei löydy neljän joukosta runkosarjan lopussa. Sen sijaan Lukko-HIFK kaksikosta toisen veikkaan päätyvän niukasti sääleihin (sijoille 7-8) aivan viime metreillä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Liikaa ei noista Jokereiden pisteistä Valtosen aikana kannata vetää johtopäätöksia. Etenkin kaksi viimeistä peliä on ollut tiukkoja vääntöjä ja 4 pistettä niistä on hyvä suoritus, mutta ihan yhtä hyvin voisi olla 1-2 pistettä taskussa. Toisaalta Jokerit on hyvällä taistelulla pystynyt laittamaan kampoihin kahdelle kovakuntoiselle kärkijoukkueelle todella pahasti vajaamiehisenä. Ei saa loukkaantumisten taakse mennä jne. mutta kun parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta puuttuu puolet pakeista ja kentällinen hyökkääjiä + läjä näiden ensisijaisia korvaajia, niin eihän se voi olla näkymättä. Viimeksi, kun Jokerit pelasi jakson suht ehjällä kokoonpanolla, niin saldo oli kuudesta pelistä kuusi kolmen pisteen voittoa. Ehkä vähän vedetty mutkia suoriksi, mutta kuitenkin Jokereiden tilanne on se, että pisteitä raavitaan joko kasaan tiukalla taistelulla ilman hienouksia, tai sitten ei raavita ollenkaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ihmeellistä Saipan aliarvioimista täällä. Mihinkään mestaruusjunaan en jaksa millään uskoa, mutta uskon ja toivon, että Saipa löytyy top 6:sta runkosarjan päätyttyä. En vaan millään jaksa nähdä syytä sille, miksi kaikki uskovat Saipan kelkan kääntyvän jyrkkään alamäkeen, mutta samalla olettavat, että esimerkiksi JYP ja HIFK pysyvät varmasti kärjessä.

Jokereista sen verran, että kaikki kolme uuden valmennuksen aikaista peliä paikanpäällä nähneenä voin kertoa, että joukkueen peli-ilme on täysin uudistunut.
Nipsasin Jokeri jutut pois pidentämästä turhaan.

Tuskin kovinkaan moni täällä SaiPaa mitenkään suuremmin aliarvioi. Totuus vain on, että SaiPa on 4 pistettä edellä kolmikkoa Jokerit, HIFK ja Lukko, sekä 5 pistettä edellä JYP:iä. Se on melkein se ja sama millaisten lasien läpi asiaa katselee, mutta yli 20 pelin sarjassa minkä verran nyt kaikilla on vielä pelejä jäljellä, uskallan minäkin väittää, että jokainen noista muista neljästä saa enemmän pisteitä kuin SaiPa. Hyvin todennäköisesti vieläpä yli 4 pistettä enemmän. Mikäli piste-ero olisi luokkaa Tappara ja jossain 70 paikkeilla, niin tilanne voisi olla kanssakirjoittajien papereissa toista luokkaa.

Tästä syystä on varsin validia arvioida että SaiPa tulee tuolta vielä putoamaan. Tuleeko oikeasti, on sitten taas eri asia, mutta sarjataulukkoa katsoessa, voin hyvinkin yhtyä siihen, että 60 pelin jälkeen SaiPa on sijalla 7.
 

Handyy

Jäsen
JSe nyt vain on silti niin että mitä pidemmäksi tuo kuntopuntari vedetään, sitä korkeammalta SaiPa pääsääntöisesti löytyy ja tämä tarkoittaa pisteiden valossa puhtaasti sitä että SaiPan taso on laskenut kauden edetessä.
SaiPa on ollut Liigan tasaisimmin suorittava joukkue pistekeskiarvossa, kun vertaillaan otteluiden 11-34 tilannetta. Ensimmäistä kymmentä ei kannata ottaa huomioon liian suurien p/ott -vaihteluiden takia ja tähän mennessä on pelattu 34 kokonaista kierrosta.

Mikään ei kyllä järkevästi tilastoissa viittaa siihen, että SaiPan taso olisi laskenut kauden edetessä.

Tässä vielä erot, mitä pistekeskiarvo oli ottelussa 11 ja miten se vertautuu otteluun 34:

+0,77 Blues
+0,55 Tappara
+0,51 Kärpät
+0,34 Lukko
+0,11 HPK
-0,02 SaiPa
-0,06 KalPa
-0,07 Jokerit
-0,08 HIFK
-0,11 JYP
-0,18 Ässät
-0,30 TPS
-0,53 Ilves
-1,28 Pelicans
 
... Ehkä vähän vedetty mutkia suoriksi, mutta kuitenkin Jokereiden tilanne on se, että pisteitä raavitaan joko kasaan tiukalla taistelulla ilman hienouksia, tai sitten ei raavita ollenkaan.
Mielenkiintoista tulee olemaan Jokereiden peli jatkossa, kun kokoonpano normalisoituu. Nythän alivoima on ylipassiivista, todella pientä boksia. Ok, veskari torjuu suorat vedot todella hyvin ja paljon vetoja jää siihen lihamuuriinkin, eikä sen läpi saa syöttöjä. Samaa kaavaa noudattaa PAPP, jossa herkästi vedetään koko viisikko oman maalin eteen ja taas taistellaan irtokiekoista. Hyökkäyspeli taas oli selkeää nopeasti ylös, laidasta sisään vauhdilla - ja jos ei ole väylää, niin päädyn kautta ja kova karvaus. Eli hyvin simppeliä peliä Valtonen valmentaa eilisen perusteella.

Ylivoimahan Jokereilla tulee varmasti paranemaan, kun kädellisemmät hyökkääjät ja Eronen palaavat kokoonpanoon. Mutta mihin asti tuo riittää, en usko, että mestaruuteen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todetaan vielä, että SaiPa on koko kaudella kerännyt pisteitä 1,74 keskiarvolla. Sama kuin 15 viimeisen ottelun keskiarvo. Viimeisen kymmenen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla on 1,8. Kauden 16 ensimmäisen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla oli 18,1. Millä tavalla SaiPan taso on laskenut kauden edetessä?

SaiPa on pelannut aivan erinomaisesti. SaiPa on on ollut jopa sarjan kärjessä ja puskee tälläkin hetkellä sensaatiomaisesti sijalla kolme. Joukkue on ylittänyt hienoilla otteillaan varmasti jopa monen SaiPa-kannattajan toiveet. Onnittelut tästä Lappeenrantaan. Minä uskon SaiPan lopahtavan. SaiPalla on nyt joulutauon jälkeen allaan kaksi tappiota. Uskon, että tappiota tulee vastakin syyskautta tiuhemmalla tahdilla. Veikkaan, ettei SaiPa pääse joulutauon jälkeisissä peleissä edes piste per peli tahtiin. Materiaali ei vain riitä. Siinä ei auta, vaikka puskee kuinka hullunkiilto silmissään ja hapot pohkeissaaan. Minulla ei ole mitään SaiPaa vastaan. Minun puolestani se voi pärjätä siinä, missä joku muukin Kärppien vastustaja. En vain usko SaiPan lennon jatkuvan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todetaan vielä, että SaiPa on koko kaudella kerännyt pisteitä 1,74 keskiarvolla. Sama kuin 15 viimeisen ottelun keskiarvo. Viimeisen kymmenen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla on 1,8. Kauden 16 ensimmäisen ottelun pistekeskiarvo SaiPalla oli 18,1. Millä tavalla SaiPan taso on laskenut kauden edetessä?
No tarkastellaanpa SaiPan porskutusta kuukausittain:
Syyskuu 7 ottelua, 15 pistettä, 2,14 p/o
Lokakuu 12 ottelua, 20 pistettä, 1,67 p/o
Marraskuu 9 ottelua, 14 pistettä, 1,55 p/o
Joulukuu 7 ottelua, 12 pistettä, 1,71 p/o

Minä ainakin näen tuossa selkeän trendin alaspäin vaikkakin Joulukuussa on hieman suuntaa onnistuttu korjaamaan.

Ja katsotaanpa SaiPan tammikuun otteluohjelmaa. 12 ottelua, niistä peräti 3 Tapparaa vastaan eikä esim. nykyisiä bottom 4 joukkueita vastaan ole yhteensäkään kuin 2 peliä. Lisäksi löytyy matseja nousukuntoisia Jypiä ja Bluesia vastaan sekä kerran Kärppiäkin vastaan.

Kova työ tulee SaiPalla olemaan että yltää tammikuussa edes tuohon heikoimpaan marraskuun vauhtiinsa. Melkeinpä voisin vetoa lyödä ettei yllä ja jos niin käy, luulen että SaiPaa etsitään helmikuussa runkosarjasta sijoilta 7-10.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jännää miten JYPiä pidetään "nousukuntoisena joukkueena" joka varmasti ottaa 20 ottelussa enemmän pisteitä kuin SaiPa. Joukkue voitti joulukuussa 2 peliä, joista toisen Pelicansia vastaan. Tauon jälkeen JYP on kerännyt järisyttävät 1 pistettä enemmän kuin SaiPa. Ilman muuta jyväskyläläiset pitää laskea mukaan suoran pleijaripaikan tavoittelijoihin, mutta aivan viime kausien kaltaiseen tasaisuuteen ei siellä olla pystytty.
 
No tarkastellaanpa SaiPan porskutusta kuukausittain:
Syyskuu 7 ottelua, 15 pistettä, 2,14 p/o
Lokakuu 12 ottelua, 20 pistettä, 1,67 p/o
Marraskuu 9 ottelua, 14 pistettä, 1,55 p/o
Joulukuu 7 ottelua, 12 pistettä, 1,71 p/o

Minä ainakin näen tuossa selkeän trendin alaspäin vaikkakin Joulukuussa on hieman suuntaa onnistuttu korjaamaan.

Ja katsotaanpa SaiPan tammikuun otteluohjelmaa. 12 ottelua, niistä peräti 3 Tapparaa vastaan eikä esim. nykyisiä bottom 4 joukkueita vastaan ole yhteensäkään kuin 2 peliä. Lisäksi löytyy matseja nousukuntoisia Jypiä ja Bluesia vastaan sekä kerran Kärppiäkin vastaan.

Kova työ tulee SaiPalla olemaan että yltää tammikuussa edes tuohon heikoimpaan marraskuun vauhtiinsa. Melkeinpä voisin vetoa lyödä ettei yllä ja jos niin käy, luulen että SaiPaa etsitään helmikuussa runkosarjasta sijoilta 7-10.

Hienosti perustelet noilla tilastoilla. Näet selkeän trendin alaspäin ja kuitenkin joulukuussa on otettu enemmän pisteitä per peli kuin marras- ja lokakuussa? Noi ei kerro yhtään mitään mistään laskusuhdanteesta. Kas kun et vertailut SaiPan kauden ensimmäistä ottelua (3 pistettä) ja viimeistä ottelua (0 pistettä) ja perustellut sillä SaiPan nykyistä laskusuhdannetta.

Ja nousukuntoinen Jyp vastaan laskusuhdanteinen SaiPa. Kas kun et perustellut tuota väitettä suosimillasi viiden ja kymmenen ottelun kuntopuntareilla. Niissä Jypillä on seuraavat pistekeskiarvot 0,6 ja 1,3. SaiPalla vastaavat ovat 1,4 ja 1,8. Pistetilastot eivät ennakoi millään tavoin SaiPan romahtamista.

Loppujen lopuksi löytyy lopulta viesteistäsi jotain hyvin perusteltua aineistoakin. Nimittäin tuleva otteluohjelma. Blues on SaiPalle vaikea. Kolme El Clasicoa Tapparaa vastaan ja myös Jyp on hankala vastus. Ja lisäksi Kärpät. Markkasen ja Kohon tilanne jne... Pahimmillaan voi odottaa jopa kunnon tappioputkea. Vielä viime kauden ns. romahdus joulun jälkeen alitajunnassa jne. Nämä ovat hyviä perusteluja, mutta noiden kuntopuntareiden taakse meneminen SaiPan kohdalla ei edelleenkään kerro yhtään mitään.

Itseasiassa noista kuudesta otteluista itsekin odotan jotain 4-8 pistettä eli selvästi alle kauden keskiarvon... En kuitenkaan voi tilastojen perusteella näin sanoa, koska SaiPa on ottanut edeltä mainituiltakin joukkueilta pisteitä hyvällä prosentilla ja ns. kakkosmiehityksellä. On vaan semmoinen tunne... parempaa perustelua en keksi :-) Ollaan siis loppujen lopuksi samaa mieltä ennustuksissamme SaiPan loppukauden suunnassa.

Noissa kuntopuntareissa voi parin ottelun jälkeen tapahtua hurjia muutoksia. Esim. kymmen viimeisen ottelun kuntopuntarissa ennen tammikuun tasausta kaksi joukkuetta ovat tasapisteissä ja tammikuun tasauksen jälkeen voi olla kuntopuntarissa 12 pisteen ero.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
...Jypin varaan juurikaan eikä se mieli ole hirveästi muuttunut mutta toisaalta Jypin ei tarvitse paljoakaan enää parantaa niin sekin menee SaiPan ohi ja Joulutaon ET-mestaruus osoitti Jypiltäkin hienoista nousukuntoa.

Itse näen, että ET ei ennusta Suomen liigan asioista mitään. Kentällä tapahtui niin, että JYP yllätti ruotsalaiset agressiivisella karvauksella, uhrautuvalla puolustamisella ja loistavalla maalivahtipelillä. Homma toimi paras yhdestä-formaatissa. Kuinka monta suomalaista jengiä Se voisi yllättää yhtä housut kintuissa?

JYP on joutunut kurjaan asemaan: sen voimaa on jopa yli arvioitu. JYPin suurin ongelma on kuitenkin loukkaantumistilanne, varsinkin puolustajien. Sitä ET ei helpottanut. Paitsi ehkä lisäämällä mestisjätkien itseluottamusta ja pelivalmiutta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienosti perustelet noilla tilastoilla. Näet selkeän trendin alaspäin ja kuitenkin joulukuussa on otettu enemmän pisteitä per peli kuin marras- ja lokakuussa? Noi ei kerro yhtään mitään mistään laskusuhdanteesta. Kas kun et vertailut SaiPan kauden ensimmäistä ottelua (3 pistettä) ja viimeistä ottelua (0 pistettä) ja perustellut sillä SaiPan nykyistä laskusuhdannetta.
Kyllä, kuten sanoin, siitä huolimatta että joulukuussa SaiPa on kurssiaan korjannut, tuossa näkyy koko kauden jaksolla selkeä trendi alaspäin.

Joulukuussa oli vain 7 peliä. Yksi 3 pisteen voitto 0 pisteen tappioksi ja hups, pistekeskiarvo olisikin ollut vain 1,28. Tai jos se 3 pisteen voitto olisi muuttunut ihan vaan jatkoaikavoitoksi niin keskiarvo olisi silloinkin tippunut 1,57:een eli marraskuun tasolle. Tai yksi tappio lisää nykyisiin pisteisiin niin taas putosi keskiarvo alimmalle tasolle. Se kurssin korjauskin oli siis hyvin pienestä kiinni loppujen lopuksi.

Syyskuussakin SaiPa pelasi vain 7 matsia mutta jos siellä olisi otettu yksi kolmen pisteen voitto tappioksi niin pistekeskiarvona se olisi silti vielä paras kuukausi.

Kovin jyrkkä SaiPan alamäki ei ole (eihän se silloin kärkipäässä enää olisikaan) mutta suunta on silti alaspäin. Ja ennustan että sellaisena se jatkuukin kun tuota tammikuun otteluohjelmaa katsoo.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse näen, että ET ei ennusta Suomen liigan asioista mitään. Kentällä tapahtui niin, että JYP yllätti ruotsalaiset agressiivisella karvauksella, uhrautuvalla puolustamisella ja loistavalla maalivahtipelillä. Homma toimi paras yhdestä-formaatissa. Kuinka monta suomalaista jengiä Se voisi yllättää yhtä housut kintuissa?

JYP on joutunut kurjaan asemaan: sen voimaa on jopa yli arvioitu. JYPin suurin ongelma on kuitenkin loukkaantumistilanne, varsinkin puolustajien. Sitä ET ei helpottanut. Paitsi ehkä lisäämällä mestisjätkien itseluottamusta ja pelivalmiutta.
Hockey is a momentum game, kuten eräs pälvikalju tuppaa sanomaan. Juuri itseluottamuksen kohentumisen kannalta näen myönteisenä tuon ET-menestyksen Jypin kohdalla. Sieltä on mahdollista ammentaa sellainen draivi mikä kantaa myös liigassa kevätkaudella.
 
..
Joulukuussa oli vain 7 peliä. Yksi 3 pisteen voitto 0 pisteen tappioksi ja hups, pistekeskiarvo olisikin ollut vain 1,28. Tai jos se 3 pisteen voitto olisi muuttunut ihan vaan jatkoaikavoitoksi niin keskiarvo olisi silloinkin tippunut 1,57:een eli marraskuun tasolle. ...
Tai marraskuussa yksi tappio kääntynyt voitoksi, niin piste ka olisikin 1,89. Turhaa veivailua. SaiPa on pelannut tasaisen hyvin jatkuvasti tähän asti. Tammikuun otteluohjelma on haastava, mutta vaikka siinä tappioita tulisikin, on joukkueen peli niin hyvässä kuosissa, että varmasti suunnan korjaavat, kun ne peräpään joukkueet taas tulevat vastaan.

Ja tosiaan JYPin nousukuntoisuuden voi hyvällä syyllä kyseenalaistaa.
 
Kyllä, kuten sanoin, siitä huolimatta että joulukuussa SaiPa on kurssiaan korjannut, tuossa näkyy koko kauden jaksolla selkeä trendi alaspäin.

Joulukuussa oli vain 7 peliä. Yksi 3 pisteen voitto 0 pisteen tappioksi ja hups, pistekeskiarvo olisikin ollut vain 1,28. Tai jos se 3 pisteen voitto olisi muuttunut ihan vaan jatkoaikavoitoksi niin keskiarvo olisi silloinkin tippunut 1,57:een eli marraskuun tasolle. Tai yksi tappio lisää nykyisiin pisteisiin niin taas putosi keskiarvo alimmalle tasolle. Se kurssin korjauskin oli siis hyvin pienestä kiinni loppujen lopuksi.

Syyskuussakin SaiPa pelasi vain 7 matsia mutta jos siellä olisi otettu yksi kolmen pisteen voitto tappioksi niin pistekeskiarvona se olisi silti vielä paras kuukausi.

Kovin jyrkkä SaiPan alamäki ei ole (eihän se silloin kärkipäässä enää olisikaan) mutta suunta on silti alaspäin. Ja ennustan että sellaisena se jatkuukin kun tuota tammikuun otteluohjelmaa katsoo.

Kuten itse sen sanoit... Jos syyskuun peleistä olisi otettu yksi kolmen pisteen voitto tappioksi olisi se ollut silti SaiPan paras kuukausi = joulukuun pistekeskiarvo, joka kuvaa mielestäsi SaiPan laskusuhdannetta :-)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten itse sen sanoit... Jos syyskuun peleistä olisi otettu yksi kolmen pisteen voitto tappioksi olisi se ollut silti SaiPan paras kuukausi = joulukuun pistekeskiarvo, joka kuvaa mielestäsi SaiPan laskusuhdannetta :-)
No, otappa excel esiin siitä tietsikastasi ja syötä siihen SaiPan ottelut ja pisteet. Tämän jälkeen voit helposti laskea vaikka SaiPan pistekeskiarvon jokaisen ottelun jälkeen. Siitä sitten piirrät graafin ja räppäät trendiviivan.

Kerro sen jälkeen osoittaako se viiva ylöspäin, alaspäin vai meneekö se suoraan? Voit vaikka jättää käppyrää kaunistaaksesi ensimmäisen matsin pois laskuista koska silloinhan keskiarvo oli tasan 3 =)

Etkä tarvi edes sitä trendiviivaa koska siitä käppyrästä näkee kyllä ilmankin mihin suuntaan se on menossa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
No, otappa excel esiin siitä tietsikastasi ja syötä siihen SaiPan ottelut ja pisteet.
Vittu näitä insinöörejä.

Ensimmäinen kuukausi meni kuin unelma, sen jälkeen kolme kuukautta on pelattu pistekeskiarvoilla 1,67 - 1,55 - 1,71 (jos Porvoon Kärpän tilastointi pitää paikkansa). Missä se laskusuhdanne on? Siinä, että ensimmäisen kuukauden jälkeen on tiputtu ihmisten joukkoon?

Minä en näe tuossa otannassa laskusuhdannetta. Joulukuu oli syyskuun jälkeen tehokkain kuukausi. Joukkue on laskusuhdanteessa.

Todettakoon lopuksi, että tauolta palaaminen meni ihan vituiksi, joten jos kurssia ei oikaista, alas tullaan. En vaan ymmärrä, miten noista luvuista revitään laskusuhdanne.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vittu näitä insinöörejä.

Ensimmäinen kuukausi meni kuin unelma, sen jälkeen kolme kuukautta on pelattu pistekeskiarvoilla 1,67 - 1,55 - 1,71 (jos Porvoon Kärpän tilastointi pitää paikkansa). Missä se laskusuhdanne on? Siinä, että ensimmäisen kuukauden jälkeen on tiputtu ihmisten joukkoon?

Minä en näe tuossa otannassa laskusuhdannetta. Joulukuu oli syyskuun jälkeen tehokkain kuukausi. Joukkue on laskusuhdanteessa.

Todettakoon lopuksi, että tauolta palaaminen meni ihan vituiksi, joten jos kurssia ei oikaista, alas tullaan. En vaan ymmärrä, miten noista luvuista revitään laskusuhdanne.
Etpä tietenkään, kuka sitä nyt haluaisi negaa nähdä omasta suosikkijengistään. Faktaa se silti on että SaiPan kurssi on laskussa, katsoi sitä sitten miten tahansa.

Voit ottaa sen unelmasti kulkeneen ensimmäisen kuukauden vaikka kokonaisuudessaan pois jos haluat. Trendi on silti edelleen alaspäin, joskin jo huomattavasti surorempi mutta eipä sitten enää edustakaan koko kautta.

Millähän tuota asiaa enää todistelisi? Viime aikaiset peliesitykset viittaa alamäkeen, koko kauden aikaiset peliesitykset viittaa alamäkeen, kuukausittain tarkastellut peliesitykset viittaa alamäkeen jne.

vasta argumentteina saadaan jotain niinkin vakuuttavaa kuin "vittu näitä insinöörejä".
 
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
2,14 - 1,67 - 1,55 - 1,71

Minusta näyttää, että alussa on oltu laukalla ja sen jälkeen edetty tasaisesti. Mutta ilmeisesti SaiPa on alamäessä, koska SaiPa on alamäessä, koska SaiPa on alamäessä.

Onko täällä joku yli viiden vuorokauden säätä ennustanut? Onko tuo alamäki?
 
2,14 - 1,67 - 1,55 - 1,71

Minusta näyttää, että alussa on oltu laukalla ja sen jälkeen edetty tasaisesti. Mutta ilmeisesti SaiPa on alamäessä, koska SaiPa on alamäessä, koska SaiPa on alamäessä.

Onko täällä joku yli viiden vuorokauden säätä ennustanut? Onko tuo alamäki?

Ehkä me ei tiedetä kaikkea mitä Porvoon Kärppä tietää. Sama henkilö totesi mm. Jypin olevan nousukunnossa... Jypin viisi viimeistä ottelua 4 pistettä ka. 0,8 p/o ja kymmenen viimeistä 13 pistettä 1,3 p/o. Samalla logiikalla ymmärrän SaiPankin olevan pahassa alamäessä...
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Etpä tietenkään, kuka sitä nyt haluaisi negaa nähdä omasta suosikkijengistään. Faktaa se silti on että SaiPan kurssi on laskussa, katsoi sitä sitten miten tahansa.

Voit ottaa sen unelmasti kulkeneen ensimmäisen kuukauden vaikka kokonaisuudessaan pois jos haluat. Trendi on silti edelleen alaspäin, joskin jo huomattavasti surorempi mutta eipä sitten enää edustakaan koko kautta.

Millähän tuota asiaa enää todistelisi? Viime aikaiset peliesitykset viittaa alamäkeen, koko kauden aikaiset peliesitykset viittaa alamäkeen, kuukausittain tarkastellut peliesitykset viittaa alamäkeen jne.

vasta argumentteina saadaan jotain niinkin vakuuttavaa kuin "vittu näitä insinöörejä".

Entä millä logiikalla tilannetta tarkastellaan siinä tilanteessa, kun SaiPa alkaa pelata seuraavissa peleissä taas joka toinen voitto ja joka toinen tappio? Ja tämähän tietäisi noin sadan pisteen saalista, joka oikeuttaisi mahdollisesti kuuden sakkiin. Tietysti sinun laskutavallahan arviosi pitää paikkansa kun SaiPa on esimerkiksi sijalla 6. Rajua laskua ei siinä tapauksessa tule, mutta voit sanoa olleesi kuitenkin oikeassa laskusuhtanteesta. Tai jos SaiPa onkin lopussa sijalla 3 tai 4, ja trendiviiva on silti kauden alusta katsottuna laskeva, niin mitäs sitten? Päteekö tilastotiede sitten?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös