Jukurit kaudella 2013–2014

  • 313 662
  • 904
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Yleisesti ottaen joukkueessa on liikaa alisuorittaneita pelaajia ja aika harvoja pystyisi nostamaan lähellekään Jalon rintakorkeutta.[/I]

Pikkarainen K-Vantaa pelin lehdistötilaisuudessa: "Vantaan kavennusmaalin jälkeen rohkeustaso tippui ja meidän peli alkoi heilahdella". Tuossahan se on kauden pelillinen kuva tähän saakka. Pelaavasta kentästä riippumatta hyvästä suorittamisesta täydelliseen paniikkiin parissa minuutissa lähes pelissä kuin pelissä. Kokeneita taitavia pelaajia on laatikossa vaikka kuinka mutta silti ote häviää täydellisesti. Eilenkin Vantaan kolmannelta maalilta pelasti vain ylärima ja pari Galanskyn paraatia.

Ja taas Jalo oli pelin loppupuolella kentällä joka toisessa vaihdossa ja jatkoajalla käytännössä koko ajan. Ilmeisesti kaikki paitsi Pike näkevät, että Jalo joko peluutetaan puhki jo runkosarjassa tai sitten väsyneelle kropalle alkaa tulla loukkaantumisia ja se on sitä myötä selvä.

No sitten kapteeni Järvinen. Ykköskentän puolustaja, tehotilasto ei mikään mairitteleva +2, mutta omiin kolissut järkyttävät 19 miinusmaalia tasakentällisillä. Eihän Pablon vahvuus ole koskaan ollut puolustuspelaaminen, mutta haloo. Liikekään ei enää riitä, 2-2 tilanteessa Pablo pääsi puhtaasti yksin läpi omalta siniseltä - kaksi Vantaan pelaajaa kääntyi ja luisteli puhtaasti kiinni viiden metrin takamatkalta sinisten välissä.

25 kierrosta pelattu ja sarjasijoitus kuudes. Tavoite eli tunkosarjan kaksi kärkisijaa jo kahdeksan pisteen päässä. Eihän tuo välttämättä ole isoista asioista kiinni, mutta jostain on kuitenkin.
 
Itselle tuli eilen mieleen, että Galansky on yhtä hyvä kuin viime kauden Bernard. Kenttäpelaajat vaan eivät tee työtään niin hyvin kuin viime kaudella

Tämä lainattu tuolta maalivahtitilanne-ketjusta.

Kyllähän tämän pitää täysin paikkaansa. Galansky on omilla otteillaan osoittanut, että joukkueessa ei ole minkäänlaista maalivahtiongelmaa niin kauan kuin hän on tolppien välissä. Alkukauden ongelmatilanne on siis kääntynyt täysin päälaelleen.

Puolustus sen sijaan on todella heikoissa kantimissa. Rukajärvi oli eilen täysin paska. Pablo oli eilen täysin paska. Akkasella tuntuu välillä pitävän omissa kiirettä, mutta hoitaa hommansa kohtalaisesti.

Forsström ja Vaarasuo ovat olleet pakiston tasaisimmat suorittajat, mutta se ei vain oikein riitä, että kaksi pelaa omalla tasollaan. Tai no en tiedä pelaako nuo muut pakit tasollaan, ja jos pelaavat, niin Jukureiden pakisto on heille täysin väärä paikka.

Tänään vielä Forsström sivussa ja joudutaan käyttämään Lostedtia pakkina, sekä iskemään Akkanen ja Järvinen samaan pariin. Poissaoloista johtuen Pablo pelaa tänään varmaankin n. 40 minuuttia keräten plusmiinustilastoksi vakuuttavan -4.

Hyökkäyspäässä on kovasti yritystä, mutta ratkaisun hetkillä pelaajat jäätyvät tai eivät uskalla kokeilla omaa ratkaisua.
Eilen pisti silmään mm. Laakkonen, jolla oli useita hyviä vetopaikkoja, mutta lähti aina hakemaan syöttöä.

Laineen eilinen jatkoaikamaali oli esimerkki taas sellaisesta, jota toivoisin näkeväni enemmän Jukureiden pelissä. Miestä maalille, poikittaissyöttö ja suora laukaus. Siinä resepti, jolla niitä onnistumisia varmasti alkaa tulemaan ja välillähän se jo näyttikin menevän siihen suuntaan, mutta ainakin eilen palattiin taas siihen alkukauden hieromiseen.

Hankintalistalle siis:

Eliteprospects.com - Brock Hooton
Eliteprospects.com - Oskar Essén
Eliteprospects.com - Harri Ilvonen
Eliteprospects.com - Jussi Halme
Eliteprospects.com - Niklas Tikkinen

Linkit eliteprospects.comiin.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minä laittaisin juuri nyt hankintalistalle mentaalivalmentajan. Kaikki tietää faktat, joiden mukaan laukominen ei-niin-hyvässä maalipaikassa johtaa silti todennäköisemmin maaliin (rebound, maski, kimmoke) kuin se että jättää laukomatta. Se kun ei johda mihinkään. Laine on yksi ainoista joka on tuon sisäistänyt. No olihan siellä Kalliola ja Hyny mutta mutta..

Varmasti Pike on tämän kertonut mutta kun se ei tahdo niissä ratkaisun paikoissa näkyvän. Meidän joukkueessa on yksilöitä jotka osaavat laukoa one-timerin maaalia kohti. Tällä hetkellä ei kauheasti niitä jotka uskaltavat. Nyt pitäisi vaan tulla onnistumisia juuri tuota kautta, jotta tulisi se itseluottamus siihen että kiekon maalille toimittaminen johtaa ajan myötä maaleihin.

Puolustus on toki asia erikseen.

Niin, ja täytyy antaa offtopicina kiitokset myyntiorganisaatiolle siitä että tälle kaudelle on tehty hienosti töitä katsojien innostuttamisen eteen vaikka itse joukkue perseileekin kentällä. On ollut legendojen iltaa, alakoululaisille on jaeltu ilmaislippuja, opiskelijat arkisin 5€ peliin, otteluisäntä tarjoaa milloin kauraleipää ja milloin mitäkin jne. Seuraavaan kotipeliin Veikkaus-kortilla 2 yhden hinnalla ja tämän lisäksi kaikilla MAMKin 5000 opiskelijalla ja opettajalla ilmainen pääsy otteluun. Sitten 13.12 HCK-peliin on järjestelty kaikenlaista tapahtumaa ja ilmeisesti vapaa pääsykin. Eli ei tää markkinoinnin laiskuudesta enää tällä kaudella jää kiinni. Nyt vaan peli kuntoon ja häkki täyteen!
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mielenkiintoista. Kun Pikkaraisesta on kyse, niin eihän tuota edes kamalan voimakkaasti tarvitse epäillä.

En tuomitse kun en tiedä. Sen tiedän, kuten kaikki muutkin joensuulaiset lätkää seuraavat, että Pikellä on menneisyydessä historiaa näistä kapakkahässäköistä. Kukapa tuollaista nyt huvikseen julkisuuteen tuo? Siitä saattaapi nousta muuten ihan kunnianloukkaussyyte.

Muistellaan kuinka Pikkarainen päätyi Mikkeliin:

"Jokipoikien päävalmentaja kävi toimittajamme kimppuun" (iltalehti.fi)

Ja vanhaa historiaa:

Jokipoikien valmentaja riehui Jyväskylässä (ksml.fi)

Toivotaan ettei ole tosi. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan tulevia päiviä.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuo huhu oli olemassa jo ennen tuota Suomi24-viestiä. Onko sitten totta, en tiedä.

Mutta jos on niin se on todella paha juttu.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
No semmoista, kun tuolla aiemmin kerroin kuulleeni puolihuolimattoman huhun, ettei kopissa ole ihan kaikki kunnossa päävalmentajan vuoksi niin ei tuo tämän päiväinen uutinen sitä huhua ainakaan ihan täysin torppaa.
Ei tuollaista satu jos ei ole jo ennen sitä kupittelua pikkuisen sukset ristissä.

E: korostan, että kyse oli edelleenkin huhusta, en tosiaan tiedä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Jos tuo on totta, mitä tuossa linkissä sanotaan, niin ei tuossa enää selittelyt auta. Ammatimainen organisaatio ei voi tuollaista katsoa läpi sormien ja ei tuossa nyt muuta vaihtoehtoa ole kuin potkia valmentajan pihalle.

Ihan se ja sama, onko pelaaja "syyllinen" kahakkaan, mutta valmentaja ei todellakaan voi tuolla tavalla toimia.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Kova on meininki joukkueessa. Kiva olisi tietää kuka oli ollut vastaanottamassa Piken kuuluisaa oikeaa suoraa :)
Ainakin yhdelle pelaajalle on huhujen mukaan kuppi maistunut myös kohtuullisesti. Olisiko nämä asiat yhteydessä?
Hankala on tilanne jos valmentaja vaihdetaan kesken kauden.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei hyvältä näytä Jukureilla edes kaukalon ulkopuolella.

Mutta eiköhän tutkita ensin ja hutkita sitten lisää sen jälkeen. Mikäköhän sen pahonpitelyn aste on todellisuudessa, Ämmämäinen läpsäys poskelle vai päätä takominen baaritiskiä vasten. Puolustelematta ketään mikä on pelaajan osuus tilanteeseen. Ja jos kaupungissa on yksi yökerho niin pelaajaat sekä johto käy nollaamassa herojaan samasa paikassa, niin minkä sille sitten voi.

Mistäköhän lähtien suomalaisella tuo kontrolli olisi pitänyt kännipäissään. Kyllähän tuon mediamylläkän jälkeen Pikkaraisen sekä mahdollisen pelaajan/pelaajien jatko näyttää huonolta. Tuskin se pikkarainen ihan yksin syyllistyi tilanteeseen, eli Nyt munaa seurajohtoon ja porukkaa ovesta pihalle, Tapelkoot pukukopissa ei yleisillä paikoilla.
Valmentajan etsintään vaan... vaikka ei se vaihtamalla parane jos nyt huonommaksikaan menee. Huvittavinta valtakunnallisessa median otsikoinnissa HUIPPUVALMENTAJA pahonpiteli pelaajansa. Suomessa puolenkymmentä huippuvalmentajaa niin mistä pirusta niitä riittäisi vielä mestikseenkin
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei ole näemmä mitään oppinut Joensuun ajoista. Ettei olisi jotain läheistä sukua tuolle Ilkka Pikkareiselle kun temperamentti on hyvin samanlaista.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Veikkaan, että Tami on Jukureiden uusi päävalmentaja.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Siinä huhussa sitten olikin perää. Voi Pike perkele.

Jossain vaiheessa tuli todettua, että Pikkarainen ei ole sellainen valmentaja jonka kanssa tehdään vuosikausia projektia. Ihmeen kauan kesti ensimmäiseen isompaan selkkaukseen. Tuli vaan sellainen lisä Cv:hen että alkaa olla ura piloilla isompiin ympyröihin.

Eihän Toivakalla ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa kenkää.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse tapahtuma on ikävä, mutta vielä enemmän kirpaisee se, että karu totuus joukkueen nykytilasta alkaa paljastua. Mulla on ollut jo pitemmän aikaa aavistuksia ja itse asiassa silminnäkijähavaintojakin. Toivottavasti nyt alkaa tapahtumaan ja kunnolla.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Eikös tämä Pikkarainen ole vähän sellainen ns. "kylähullu"? Ainakin Joensuussa aikanaan kuuli juttua siitä ettei kyseinen kiilusilmä ihan täysillä käynyt, siis jo ennen tuota mainittua journalistiin käsiksi käymistä.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Noilla tiedoilla mitä julkisuudessa on, niin taitaa ainut vaihtoehto olla Sian siirtäminen sivuun.

Tästähän voi alkaa jukureiden uusi alku loppukauteen, kun joukkuetta tuuletetaan kunnolla, siis jos vaan on kanttia hoitaa hommat kerralla kuntoon.

Eli en työntäisi päätä pensaaseen vaikka valmentaja vaihtuu.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Iltasanomien päivitetyssä uutisessa (klo 12.48) Toivakka kommentoi, että ketään ei ole lyöty välikohtauksen yhteydessä.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivakan mukaan ei ole myöskään potku-uhkaa, mutta "tilanne selvitetään kaikilla mahdollisilla tavoilla".. Mitä ikinä tarkoittaakaan.

Ei tästä vielä oikein ota selvää, jos Pikkarainen on ollut "tappelun aloittava" osapuoli niin aika vaikea on tuosta jatkaa. Jos taas pelaaja, niin kenkäähän siitä tulee.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Iltasanomien päivitetyssä uutisessa (klo 12.48) Toivakka kommentoi, että ketään ei ole lyöty välikohtauksen yhteydessä.

Ei Toivakka ole tuommoista kommentoinut vaan Tj Pekka Lipiäinen, joka tuntuu vähättelevän tapahtumaa muutenkin.

Käsiksi on käynyt oli lyöty tai ei. Minun mielestä aika hankala tuollaisen jälkeen on jatkaa valmentajana kyseisen joukkueen edessä.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Toivakan mukaan ei ole myöskään potku-uhkaa

No meille kilpailevien seurojen kannattajille tämä sopii oikein hyvin. Eihän sielä henki joukkueessa voi mitenkään olla kovin hyvä tuollaisen episodin jälkeen, jos pöytää ei kunnolla putsata.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos riehuja saa jatkaa niin eiköhän Jukureiden kausi ollut siinä. Ei tuollainen kärhämöinti julkisessa paikassa kovin suuresti joukkuehenkeä kasvata tai kerro sen olemassaolosta. Mutta ei se meitä haittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös