HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 480 781
  • 7 163

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otsikko voitaisiin muuttaa muotoon HIFK 2013-2014 - "Kymmenen pientä neekeripoikaa".

Keväällä ei oo jäljellä kuin Rami.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Otsikko voitaisiin muuttaa muotoon HIFK 2013-2014 - "Kymmenen pientä neekeripoikaa".

Keväällä ei oo jäljellä kuin Rami.

Joo poistuneet ulkkarit vetävät Fatan johdolla talon ympäri jossain Kanadan perähikiällä "... pientä elefanttia marssi näin". Itse asiassa pitäisikö heille jokaiselle toimittaa se kappale c-kasetilla niin voivat harjoitella.
 

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luotto Summaseen on niin kova, että tämä ulkomaalaisten hankinta ja lopulta ulos potkiminen vaikuttaa olevan vain osa suurempaa suunnitelmaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jep, suunnitelmat epäonnistuivat ainakin näiden pelaajien kohdalla täydellisesti. Uusien hankkiminen tilalle voikin olla sitten aavistuksen hankalampaa. Onhan toi nyt harvinaisen iso vitsi, että tässä vaiheessa kautta on jengistä lähtenyt pihalle jo erinäisistä syistä johtuen kuusi pelaajaa. Ja tuskin edes jää tähän.

Mistähän meinaavat löytää uusia ukkoja, kun Euroopassa pelaajamarkkinat ovat harvinaisen kuivat.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surullista on touhu näiden ulkkarihankintojen kanssa. Koska Nybarilla ja Nybarin esikunnalla ei ole mitään kykyä scoutata pelaajia, niin kiertoon vaan ja uutta ukkoa tilalle. Aikanaan kun Caloun tuli HIFKiin, niin ei tarvinnut nähdä kaudenalus treenipeliä kuin nanosekuntti ja todeta, että nyt on kultakimpale käsissä. Mistä löytyisi vastaava nuori Kekäläinen Vol2, joka näitä löytöjä tekisi?
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luotto Summaseen on niin kova, että tämä ulkomaalaisten hankinta ja lopulta ulos potkiminen vaikuttaa olevan vain osa suurempaa suunnitelmaa.

Onpahan ainakin reagointia, jos ei muuta. Saisihan sitä paremmalla prosentilla hankinnoissa onnistua, mutta pidän siitä ettei jäädä istumaan paskat housuissa vain koska housuista on maksettu. Siitä en pidä että Koffin täti jakaa pelipaikat HIFK:ssa, mutta se onkin toinen juttu.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Granlund
Vainonen
Silfver
Kivelä
Åsten
Piiparinen (tuli nyt takaisin mutta lähetettiin ensin mukapysyvästi Keravalle)
Virtanen
McLean
Raanta
Fata
Salmelainen
Birch
Wargh
Gillies
Thiessen

Tässä lista pelaajista joiden alunperin (sopimuksen tekohetkellä) piti pelata HIFK:ssa tällä kaudella, mutta erinäisistä syistä tiet HIFK:n kanssa erosivat. Unohtuiko joku? Okei, joukossa on muutama tapaus joille ei yksinkertaisesti voinut mitään (Salmelainen, Granlund, Raanta) sekä vähämerkityksisiä junnuja, mutta siitä huolimatta tällaista veivaamista en ymmärrä. Ei tuo lista saisi olla noin pitkä.
 

veltsu

Jäsen
Varmaankin lajiin kuulumaton vertaus, mutta miten HR-asioista vastaavaan henkilöön suhtauduttaisiin yrityksissä, jos viimeisimmistä rekrytoinneista suuri osa osoittautuisi huonosti valituiksi. Ja jos samaan aikaan muiden yritysten vastaavat henkilöt onnistuvat selkeästi paremmin. Herää kysymys onko HR-vastaava valittu pätevyyden vai sopivuuden mukaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikanaan kun Caloun tuli HIFKiin, niin ei tarvinnut nähdä kaudenalus treenipeliä kuin nanosekuntti ja todeta, että nyt on kultakimpale käsissä. Mistä löytyisi vastaava nuori Kekäläinen Vol2, joka näitä löytöjä tekisi?

Vastaavasti ainakin parista tälle kaudelle hankitusta ulkomaalaispelaajasta näki jo heti EHT-matseissa, että hyppy liigaan on liian suuri - väärää sijoittumista, liikkeen hitautta, puutteita kiekkovarmuudessa ja pelikäsityksessa. Ominaisuuksia, joiden puute ei välttämättä korvaannu, vaikka kuinka harjoittelisi joukkueen kanssa isossa kaukalossa. No, nyt vaan uusia miehiä sisään - maalivahti taas vaikka Minnesotan organisaatiosta (Darcy Kuemper) ja ykkössentteri puolestaan KHL:stä lähtevistä pelaajista. Ei ole vaikeeta, mutta hereillä pitää olla.
 

Buli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stloukalia nyt tuskin ollaan potkimassa. Eikös hänen alunperinkin pitänyt pelata lähinnä Mestiksessä. Nyt saanut peliaikaa vain sen takia kun ei ole muitakaan.

Alan kallistua siihen tulokseen, että tämä kaikki on edelleen Ramin suunnitelmaa. Hankitaan paljon pelaajia joukkueeseen ja treenataan kovaa. Osa pelaajista menee niin paskaksi, että ura loppuu. Osa on sen verran paskana, ettei peli kulje ja saa lähtöpassit. Vain vahvimmat yksilöt selviävät. Luontoäidin evoluutiota parhaimmillaan. (hymiö)
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ulkkarit sen kun vähenee kun joukosta putosi pois Birch. Omituinen tilanne sinänsä että joukkueella on niin paljon pelaajia että kun ukkoja lähtee ei tarvitse ketään ottaa tilalle.

Tämä asiahan sitten konkretisoituu hienosti kun/jos tulee seuraava loukkaantumissuma. Veskareista jompikumpi nyt rikkoo itsensä niin kusessa ollaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ulkkarit sen kun vähenee kun joukosta putosi pois Birch. Omituinen tilanne sinänsä että joukkueella on niin paljon pelaajia että kun ukkoja lähtee ei tarvitse ketään ottaa tilalle.

HIFK rakensi tämän kauden joukkueensa ylipalkkaamalla Mestis-tason pelaajia, koska HIFK:n organisaatio ei ole keskittynyt urheilullisuuden vaalimiseen mestaruuskauden jälkeen (Kojon sekä vaatimustason lähtö), joka näkyy liigan huonoimpana juniorituotantona sekä täysin alaluokkaisena pelaajien palkkaamisena.

Isoa kuvaa katsoassa mielestäni tänne on turhaa täksi kaudeksi raijata enää yhtään pelaajaa, sillä tämä kausi on hävitty 95-% varmuudella, joten on aivan turha enää kuluttaa yhtään enempää varoja tyhjän takia. Muutosta on haettava palkkaamalla HIFK:n organisaatioon osaavia henkilöitä siellä vaikuttavien epäpätevien henkilöiden tilalle, muuten kaikki ratkaisut ovat lähinnä avohaavan paikkaamista laastareilla.

HIFK voi propagandassaan hehkuttaa ''3 pelin kotiotteluiden voittoputkea'' ihan niin paljon kuin sielu sietää, mutta se ei muuta näitä tosiasioita, että:

- peli on paskaa;
- HIFK on sarjataulukossa 3. viimeinen; ja
- HIFK:n joukkue on roolitettu sekä kasattu huonommin kuin yli puolet pienemmällä pelaajabudjetilla operoivan SaiPan joukkue.

Ei enää yhtään huvittaisi seurata tätä HIFK:n kannattajien päälle kusemista, mutta ei tätä vain osaa lopettaa...
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kyllähän tämä pelaajien scouttaus on suorastaan surkealla pohjalla HIFK;ssa. Riittää kun katsoo millaisia AHL-taustaisia pelaajia kurvailee muissa jengeissä. Onhan sielläkin vähän huonompia yksilöitä ja joukkueen peli takeltelee ( Tps ), mutta pääasiassa ovat joukkueensa kantavia voimia. Otetaan esimerkkeinä Maxwell ( Kärpät ), Sexton, Pare, Morrison, Seigo ( Tps ), Davis, Giliati ( Saipa ), jne jne. Kyllä esim AHL:stä löytyy ihan huippuja jos vaan osaa etsiä, mutta nämä meidät puolisokeat janarit jotka siellä rapakon takana scouttailee löytävät enimmäkseen paskaa! Ja Nybondas hövelinä tekee sopparit näille.

Kun tähän vielä lisätään se vittumainen tosiasia että HIFK;n junnuistakaan ei tahdo löytyä "helmiä" niin kyllä on tulevaisuus suorastaan loistava HIFK;lla! Eipä tarvitse odottaa ihmeitä ensi kaudellekaan, olkoon sitten vaikka itse Jeesus valmentajana.

Ei mulla muuta. Vituttaa että HIFK;ssa saa amatöörit puuhastella.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohon ylläolevaan vielä lisäisin kerhon Craig Schiran joka on erittäin vakuuttava. Saipassa pelaa Savilahti-Nagander ja Kalpassa Adam Mashur. Miksi me emme voi pitää ulkomaalaista montaa vuotta? Nuo ovat älyttömän hyviä runkopuolustajia.
Muutenkin teemme vaan lyhyitä soppareita, vaikka olisi halvat veikot kyseessä. Ei kyllä oo mitään järkeä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmettelen kyllä ulkopuolisena joukkueen fanina suuresti, jos Nybari ja Kautonen ovat ensi syksynä nykyisissä rooleissaan IFK:ssa. Kautonen, ja hänen työnkuvansa IFK:ssa noin tarkalleen, on jäänyt minulle vähän mystiseksi hahmoksi, mutta ainakin Nybondas korosti viime talvella Sportmagasinetin haastattelussa hänen rooliaan pelaajahankinnoissa/-skouttauksessa.

Ylipäätään on vähän sellainen ajatus, että koko IFK:n urheilupuolen toiminta ja organisaatio vaatisivat merkittäviä muutoksia. Mestaruuskauden jälkeen on menty tasaisesti alas nykytilanteeseen ja ei tulevaisuuskaan ainakaan tällä hetkellä näytä sen lupaavammalta. Niin kauan kuin olen ollut IFK-fani, IFK on ollut lyhyitä yksittäisiä pätkiä lukuun ottamatta hyvin keskinkertainen seura - se miksi olen nyt aiempaa enemmän huolestunut seuran tilanteesta, on Jokereiden siirtyminen KHL:ään ja mahdollinen kehittyminen seurana uudelle tasolle. IFK voi oikeasti siinä sivussa näivettyä ja jäädä todella Jokereiden varjoon ja kaupungin kakkosseuraksi, jos seuran toiminta ei kehity nykyisestä puuhastelusta. Urheilumaailma on täynnä entisiä suuruksia ja ainakin viime vuosikymmeninä IFK:sta on löytynyt sitä ylimielisyyttä, joka tuollaiseen tilanteeseen vajonneille seuroille on useissa tapauksissa niin ominaista.

Apatia tappaa ja siihen IFK-yhteisö on päivä päivältä enemmän vajoamassa.
 
Viimeksi muokattu:

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Ihmettelen kyllä ulkopuolisena joukkueen fanina suuresti, jos Nybari ja Kautonen ovat ensi syksynä nykyisissä rooleissaan IFK:ssa.

Ylipäätään on vähän sellainen ajatus, että koko IFK:n urheilupuolen toiminta ja organisaatio vaatisivat merkittäviä muutoksia. Mestaruuskauden jälkeen on menty tasaisesti alas nykytilanteeseen ja ei tulevaisuuskaan ainakaan tällä hetkellä näytä sen lupaavammalta.

Näinhän se on, ja kaikki tämän tietävät ja ymmärtävät. Mutta IFK:ssa, jota tämä oikeasti koskee, ei tehdä mitään. Tulee jo jotenkin epätoivoinen olo koko joukkueen urheilupuolen tilasta. Tähän vielä se naurettava seikka että meille nää sankarit hankki tälle kaudelle ulkomailta uusia pelaajia aika monta. Ja lähes kaikki on joko laitettu pihalle tai eivät saa peliaikaa. Eihän tällaista farssia ole varmaan koettu missään joukkueessa ikinä.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
iin kauan kuin olen ollut IFK-fani, IFK on ollut lyhyitä yksittäisiä pätkiä lukuun ottamatta hyvin keskinkertainen seura
Tähän varmasti perustuu myös HIFK:n ja Koffin vahva yhteistyö. Myös Koff oluena käyttäytyy kuin markkinajohtaja, vaikka tosiasiassa myyntimäärät eivät riitä edes kärkikolmikkoon.
 

scholl

Jäsen
Tähän varmasti perustuu myös HIFK:n ja Koffin vahva yhteistyö. Myös Koff oluena käyttäytyy kuin markkinajohtaja, vaikka tosiasiassa myyntimäärät eivät riitä edes kärkikolmikkoon.

kyllä Koff vielä pari vuotta sitten oli markkinajohtaja, mutta oluissahan tuo ei ole välttämättä mikään meriitti. Yleensä keskinkertainen paska on se, mikä on Suomessa markkinajohtaja. Autoissa viime vuoden myydyin auto Nissan Qashqai on niin huono auto, ettei joku autolehti viitsinyt ottaa sitä aikanaan edes kestotestiin. Kaikilta ominaisuuksiltaan todella huono. Mutta kun ostaja ei tiedä millaisia muut autot ovat, koska hän ei ole niillä ajanut, niin se saa kelvata paremman puutteessa. Sama se on Koffinkin kohdalla. Jos ei tiedä, miltä parempi olut maistuu niin saa kelvata paremman puutteessa. Sama koskee olutlaseja. Ruma lasi saa baareissa kelvata paremman puutteessa, vaikka ihan samalla vaivalla voisivat ostaa sinne baariin kauniita laseja.

Jos joku myy Suomessa hyvin, on se yleensä jollain tavalla paskaa. Suomalainen ei nimittäin hyvää noin vain osta.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kyllä Koff vielä pari vuotta sitten oli markkinajohtaja, mutta oluissahan tuo ei ole välttämättä mikään meriitti.
Onko noin? Yritin etsiä oluiden myyntitilastoja mutta en löytänyt, sen löysin että Pirkka-olut on kovasssa nosteessa. Myönnän olleeni väärässä tässä asiassa kun joku sen tilaston kaivaa.
Miten tämä liittyy HIFK:n joukkueen rakentamiseen? Hyvin vähän, mutta kun vituttaa niin on hyvä märistä joka asiasta. Tuossa yksi päivä mietin että miksi HIFK ei vaan ala pärjäämään, ei sen niin helvetin vaikeata voi olla kun kaikki Saipat ja Jypitkin siihen pystyy.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
En kyllä kuollaksenikaan ymmärrä mitä Koffilla ja olueilla on tekemistä HIFK;n urheilutoimenjohdolla ja scouttauksella, elleivät sitten edellä mainitut nauti liikaa pääsponsorimme tuotteita ja siksi hankinnat on perseestä.

Mutta mutta, uskon että Karhu-olut on edelleen ykkönen Suomessa. Sitten tulevat nämä kusilitkut kuten Karjala ja Pirkka-olut.

Itse KOFF-merkkinen olut ei ole koskaan tietääkseni ollut top-vitosessa edes Suomessa.
 

scholl

Jäsen
Ihmettelen kyllä ulkopuolisena joukkueen fanina suuresti, jos Nybari ja Kautonen ovat ensi syksynä nykyisissä rooleissaan IFK:ssa. Kautonen, ja hänen työnkuvansa IFK:ssa noin tarkalleen, on jäänyt minulle vähän mystiseksi hahmoksi, mutta ainakin Nybondas korosti viime talvella Sportmagasinetin haastattelussa hänen rooliaan pelaajahankinnoissa/-skouttauksessa.

Kautonenhan on joku Islandersin scoutti. Harrastuksena varmaan vain sitten faksailee HIFK:iin nimiä. Olen samaa mieltä, ihmettelen, jos ko. herrat vielä saavat jatkaa. Mielestäni Everille pitäisi jokaisen lähettää kirje. Ei mitään faksia, eikä sähköpostia, vaan kirje, jossa vaaditaan muutoksia urheilupuolen organisaatioon. Jos sinne alkaa tulla 10000 kirjettä, joissa ei olekaan joulukortti, alkaa ehkä jonkinlaiset hälytyskellot soida, ettei kaikki olekaan niin hyvin kuin Tromssassa.

se miksi olen nyt aiempaa enemmän huolestunut seuran tilanteesta, on Jokereiden siirtyminen KHL:ään ja mahdollinen kehittyminen seurana uudelle tasolle.

Minä en ole yhtään huolissani. Olen melko varma, että Jokerit ovat joko konkurssissa tai anomassa takaisin pääsyä liigaan viiden vuoden sisällä. IFK:n vahvuus on vahva suomenruotsalainen identiteetti ja sitoutunut kannattakunta. Sitä ei hevillä hylätä. Jos halutaan kunnolla satsata urheilulliseen menestykseen niin moni on valmis sitä tukemaan.

Jokereihin vertaaminen on vähän sama kuin heterona oltaisiin kateellisia homoille. Mitä järkeä seurata sellaista, mikä ei ole omasta mielestä ok juttu tai millään tavalla meihin vertailukelpoista. Persepanot eivät ala kiinnostamaan, vaikka niitä kuinka hehkutettaisiin.

Enemmänkin olen huolissani siitä, että nykyinen puuhastelu johtaa siihen, että iso osa stadilaisista muuttuvat lätkän suhteen täysin passiivisiksi ja lajin merkitys ihmisille on luokkaa "ihan sama". Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin. Sen sijaan IFK:n kannattajakunnassa on paljon ihmisiä, jotka ovat tottuneet onnistumisiin, eivätkä he viitsi seurata, jos joukkue epäonnistuu koko ajan. Niinpä seuran talouden kannalta olisi syytä alkaa tuottamaan niitä onnistumisia kaukalossakin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
scholl on täysin oikeassa. Suomessa tuntuu olevan jonkinlainen peikko sen suhteen, että jos valitsee ns. "parhaan" tuotteen, vieruskaverit alkavat hyljeksiä. Näin esimerkiksi autoissa ja vaikkapa oluissa. Urheilussa on kuitenkin mielestäni toisin; suomalaiset haluavat hullun lailla hypätä voittajan kyytiin. Skippaan pari ilmiselvää jatkoajatusta, ja kysynkin oman aporiani teiltä paremmin HIFK:n asioista paremmin perillä olevilta.

Mitä käy ensi kauden tuotteen kiinnostavuudelle 1) fanien ja 2) yhteistyökumppaneiden silmissä, jos peli ei ala sujua a) jo tällä kaudella tai b) viimeistään ensi kauden alussa? Kysyn, koska oletan Jokereiden myötä katoavan HIFK:lle edullista synergiaetua, ja oman käsitykseni mukaan tuotteesta voisi saada kiinnostavan (ja lehterit täyteen) hyvillä peliotteilla.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Nythän scholl osui asian ytimeen! Nimenomaan hallituksen jäsenille postia, varsinkin lätkäjätkä-Everille. Turhaan se on Nybarille mitään lähettää. Eihän Nybari lue mitään sellaista postia jossa kyseenalaistetaan hänen omaa ammattitaitoaan.

Painetta vaan helvetisti hallituksen suuntaan niin tulee muutoksia, muuten ei!
 

scholl

Jäsen
Itse KOFF-merkkinen olut ei ole koskaan tietääkseni ollut top-vitosessa edes Suomessa.
Sinebrychoff tuo Karhu-oluen isoon muovipulloon
Koff III on Suomen eniten myyty keskiolut. Sen markkinaosuus oli viime vuoden lopussa 23,5 % prosenttia olutmyynnin arvosta. Seuraavina olivat Karhu 22,1 %:n ja Olvi III 15,8 %:n markkinaosuuksilla.
Kapakkatunnelman tekee Koff / Caset / BOB Helsinki
Haaste
Perinteinen suomalainen olutbrändi, Sinebrychoffpanimon nimikko-olut KOFF oli vuosikymmenten saatossa ajautunut alamäkeen, niin mielikuvallisesti kuin markkinaosuuksissakin. KOFFin positio oli lievästi sanottuna monenkirjava: oltiin stadilaisia, oltiin rokkia, oltiin lätkää, oltiin ensimmäistä ja ties mitä. Oltiin ajauduttu tilanteeseen, jossa todettiin, että on aika rakentaa KOFFin ympärille jotain pysyvää.

Ratkaisu
...Tämän position ympärille ryhdyimme suunnittelemaan mainontaa, perusajatuksena se, että KOFF saa aikaan leppoisan kapakkatunnelman ihan missä tahansa: olohuoneessa, keittiössä, maitolaiturilla taikka metsässä.

Tulokset
...Ja mitä tapahtui? Janoiset kuluttajat äänestivät kukkaroillaan. Kampanjan alkaessa 10/2004 KOFFin markkinaosuus arvossa mitattuna oli 7,8 %. Kahden vuoden kuluttua tästä samainen luku oli peräti 26,7 %! Eli KOFFin markkinaosuus lähes nelinkertaistui kahdessa vuodessa – liki kahdenkymmenen vuoden tasaisen laskun jälkeen.

Tosin en laittaisi tätä pelkän kapakkatunnelman piikkiin, vaan kun pulloista siirryttiin tölkkeihin, niin Koffin laatikkoja alettiin myydä tarjoushinnalla kaupoissa. Esim. Karhua ei myyty samalla tavalla diileissä. Sittemmin tilanne on toki voinut muuttua, koska Pirkka-olut tuli ja valtasi osuuksia.

Koskaan on muutenkin kova väite, koska 70 luvun alussa Koffin markkinaosuus oli varmaan 30% ja se oli aivan ylivoimainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös