Kaikkien aikojen huonoin/paras NHL-treidi

  • 45 577
  • 105

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Aamun parhaat naurut kyllä sai kun katsoi tuon Deaderin antaman linkin :-)

Heh..siis kyllä ennen on tehty ihme kauppoja...ja tehdään niitä vieläkin muttei sentään enään tuollaisia...heh
 

Deader

Jäsen
Sorry chattimisesta

Alunperin rec.sport.hockeysta silloin kun siinä uutisryhmässä
vielä oli jotakin järkeä. Olisikohan keskustelu silloin alkanut
juuri siitä, että itse asiassa Ruuttua ei ole koskaan vaihdettu
suoraan Hasekiin kuten usein väitetään.

Muutaman kaivoin itse ja osa jäi talteen Kiekkopesässä samasta aiheesta käydystä keskustelusta vuosi pari sitten.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti sulli
Chicago Ed Belfourin Chris Terreriin, Michal Sykoraan ja Ulf Dahleeniin...

Tuon kauden jälkeenhän Belfour oli vapaa agentti ja Chicagossa mies ei halunnut uraansa jatkaa. Tuo kauppa tehtiin kauden lopulla ja ihan syystäkin, Chicago sai jotakin kaupassa takaisin. Toinen vaihtoehto olisi menettää Belfour paria kuukautta myöhemmin ilmaiseksi vapaiden agenttien markkinoilla. Belfourhan pelasi San Josessa muutamia pelejä ja tosiaan kesällä lähti Dallasiin. Ei ihme että San Josessa vieläkin Eddietä inhotaan kuin ruttoa.

...Mike Recchiin, jonka sitten kauppasivat takaisin Phillyyn ja vaihdossa Habsiin Zubrus???!!!

Niin, tämäkin tyypillinen trade deadline kauppa jossa pian vapaaksi agentiksi tuleva pelaaja kaupataan ettei häntä menetetä ilmaiseksi.

Kun nimiä vertailee niin toki kaupat saattavat vaikuttaa tyhmiltä mutta kukapa maksaisi isoja nimiä pelaajasta joka saattaa pelata vain alle 20 ottelua seurassa ja kesällä lähtee pois?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Re: Kansioiden kätköistä

Viestin lähetti Deader
...
Gilmour, Macoun, Nattress, Manderville ja Wamsley Calgarysta
Torontoon vaihdossa Leemaniin, Godynyukiin, Reeseen, Petitiin ja Berubeen.
Jos oikein muistan, niin eikös tässä kaupassa ollut kyse siitä, että Gilmourin oli vähän "pakko" lähteä Calgarysta jonkun hässäkän takia? Saatan muistaa tapauksen ja ehkä pelaajankin täysin väärin, mutta olikohan siinä kyse Dougin sekoilusta jonkun alaikäisen tytön kanssa?
Jos joku tarkemmin muistaa, niin voi laittaa tietoa muistin virkistykseksi.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti BigRedBob
Jos oikein muistan, niin eikös tässä kaupassa ollut kyse siitä, että Gilmourin oli vähän "pakko" lähteä Calgarysta jonkun hässäkän takia? Saatan muistaa tapauksen ja ehkä pelaajankin täysin väärin, mutta olikohan siinä kyse Dougin sekoilusta jonkun alaikäisen tytön kanssa?

Kyseessä oli Gilmourin Calgaryyn tuonut kauppa. Eli St. Louisissa hänellä oli ongelmia juuri mainitsemasi asian suhteen, ja oli kaikille osapuolille parasta, että Doug vaihtoi maisemaa. Kauppa ei vaan ollut St. Louisin kannalta paras mahdollinen, ainakaan jälkikäteen ajateltuna.

Viestin lähetti Deader
Cliff Ronning, Goeff Courtnall, Robert Dirk ja Sergio Momesso St.Louisista Vancouveriin. Dan Quinn ja Garth Butcher Bluesiin.

Tässä kaupassa lähti kaikki syvyys St. Louisin hyökkäyspäästä. Asiaa yritettiin sitten paikata hankkimalla Brendan Shanahan New Jerseystä. Kompensaationa täytyi luovuttaa Scott Stevens. No, vaihtuihan Shanahan sitten myöhemmin Prongeriin. Se syvyys ei ole palannut vieläkään.

Viestin lähetti Deader
Brind'Amour ja Dan Quinn St.Louisista Philadelphiaan vaihdossa
Ron Sutterista ja Murray Baronista.

Ja Stevensin paikkaamiseksi piti lähettää Brind'Amour Flyersiin. Auts. Tosin ei tuokaan kauppa tekohetkellä hirveän pahalta näyttänyt. Brind'Amour ei vielä tuohon aikaan mikään äärimmäisen loistava lupaus ollut, ja Quinn tunnettiin taitavana mutta oikukkaana ja puolustusvammaisena ongelmana. Sutter oli Flyersin kapteeni ja liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä. Baron kohtuullisen kauden pelannut lupaava oman pään jyrä (se Stevensin paikkaaja...).


Viestin lähetti Deader
Paul Coffey Pittsburghista Losiin Brian Benningistä ja Jeff Chychrunista.

Pittsburghiin lisäksi ykköskierroksen varaus. Benning ja varaus jatkoivat Mark Recchin kanssa Philadelphiaan vaihdossa Rick Tocchetiin, Kjell Samuelssoniin, Ken Wreggetiin ja kolmannen kierroksen varaukseen. En pitäisi tuota järjestelyä mitenkään huonona Pittsburghin kannalta. Coffey oli aikalailla ylimääräinen Penguinsissa ja kannu tuli seuraan joka tapauksessa.

Viestin lähetti Deader
Montreal lähetti Rod Langwayn, Brian Engblomin, Doug Jarvisin
ja Craig Laughlinin Washingtoniin Ryan Walterista ja Rick Greenistä.
Washingtonista tuli yhdessä yössä hyvä joukkue. Montrealille ei
ollut noista miehistä paljonkaan iloa..

On hieman väärin Walteria ja Greenia kohtaan sanoa, ettei heistä ollut Montrealille iloa. Kumpikin pelasi hyvän ja pitkän uran ollen Montrealin johtohahmoja koko 80-luvun.

Mutta kyllähän kauppa oli harvinaisen epätasainen. Langwayn luulisi pääsevän Hall of Fameen, Engblom oli parhaimmillaan all-star tason pakki, Jarvis NHL:n kaikkien aikojen teräsmies ja Laughlinkin kelvollinen hyökkääjä. Engblom ei tosin enää Montrealista lähdön jälkeen onnistunut NHL:ssa kovinkaan mainiosti, mutta se tuskin Washingtonia haittasi. Mies lähetettiin pian Los Angelesiin vaihdossa nuoreen puolustajaan nimeltä Larry Murphy.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Viestin lähetti Rocco

Belfourhan pelasi San Josessa muutamia pelejä ja tosiaan kesällä lähti Dallasiin. Ei ihme että San Josessa vieläkin Eddietä inhotaan kuin ruttoa.

Tuota noin...tuo on niitä asioita, joita en ymmärrä. Miksi inhotaan? Ei kai juttua ole ymmärrettävissä niin, että San Josen kannattajat olivat niin naiiveja, etteivät tajunneet, että vaikka pelaaja heille tulee, hän saattaa kesällä vapaan agentin statuksen saatuaan lähteä muualle? Jos näin oli, niin tervetuloa NHL:ään. Tuskin Belfour oli kellekään pyhästi luvannut, että jää Sharkseihin, vaikka parempi tarjous tulisi muualta.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Justus


Tuota noin...tuo on niitä asioita, joita en ymmärrä. Miksi inhotaan? Ei kai juttua ole ymmärrettävissä niin, että San Josen kannattajat olivat niin naiiveja, etteivät tajunneet, että vaikka pelaaja heille tulee, hän saattaa kesällä vapaan agentin statuksen saatuaan lähteä muualle? Jos näin oli, niin tervetuloa NHL:ään. Tuskin Belfour oli kellekään pyhästi luvannut, että jää Sharkseihin, vaikka parempi tarjous tulisi muualta.

Suurimmat syyt löytyvät kaukalon ulkopuolelta. Mies inhosi kaupunkia ja myös kertoi sen julkisuuteen. Ja ne pelit jotka hän San Josessa pelasi, hän pelasi todella pahasti penkin alle. Hänen mielestään San Jose oli surkea joukkue joka ei tule koskaan menestymään ja siksi hän oli tietysti pettynyt joutuessaan sinne. Sitten tosiaan lähtö Dallasiin oli se mitä mies haki.

Lisäksi ennen pelaamistaan Sharkeissa miestä inhottiin koska Eddie oli näyttänyt hallissa luonteensa huonompia puolia ja muutamaan kertaan hakannut mailallaan maskimiehiä aika lailla. Joten koskaan ennen kauppaakaan Eddie ei ollut suosittu Piilaaksossa.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Okei, no sitten sen Belfour-vihan ymmärtää. Aika jännä juttu muuten on, että yhdessäkään kaupungissa, jonka joukkueessa hän on pelannut, ei ole jääty häntä kaipaamaan. Dallasinkin fanit ovat aika järjestelmällisesti kääntäneet selkänsä Belfourille viime kauden huonojen esitysten jälkeen. Toronton fanit ovat varmaan nopeimpia tässä asiassa: buuauksia jo harjoituskaudella. Tosin avausottelun nollapeli varmaan sai taputuksiakin. Parhaimmillaan hyvä maalivahti, henkilönä ilmeisen vaikea ja epäsosiaalinen yksilö.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Selailin jostakin syystä ihan vanhoja ketjuja ja löytyi sieltä yksi hyväkin. Tänne voi laittaa hyvin ainakin nuo kaksi Milburyn sekoilua.

Zdeno Chara, Bill Muckalt, & 1st Round Selection (Jason Spezza) <-> Alexei Yashin

Olli Jokinen & Roberto Luongo <-> Mark Parrish and Oleg Kvasha

Hitto, että toi kaveri oli kyllä sekasin ja kyllähän Islanders kärsi tuon miehen takia aika paljon ja myös pitkään.
 
Ei varmaan tähti statuksiltaan mikään kummallinen treidi sinänsä. Todellinen treidin "arvo" pystytään toteamaan vasta useampien vuosien päästä, mutta aina kun puhutaan hyvistä treideistä muistan lämmöllä tämmöisen:

Kim Johnsson + Nick Leddy
to
Cam Barker

Kuten sanoin, sekä Leddy, että Barker pelaavat molemmat lätkää edelleen, Barker saattaa vielä tulla KHLstä takaisin ja yllättää vanhemmalla iällä (todella epätodennäköistä mutta mahdollista). Johnsson on lopettanut uransa, mutta ainoa pelaaja joka pelaa NHLssä on Leddy.

Leddy on vielä toki nuori ja pelaa todella vahvan top 4 puolustuksen takana, eikä sen takia saa välttämättä niin paljon peliaikaa kun mihin taso riittäisi, mutta loistava kiekon ylöstuoja ja hyökkäävä puolustaja kuitenkin kyseessä.

Leddystä tullaan kuulemaan vielä.

Mutta treidinä onhan tuo aivan järkyttävä ryöstö Blackhawksilta.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Markus Näslund <-> Alek Stojanov

Vuonna 1996 Penguins vaihtoi 52 pistettä 66 ottelussa iskeneen Näslundin Stojanoviin, joka oli iskenyt huimat 0+1 58 ottelussa Vancouverin paidassa. Näslundin uran kaikki tietävätkin, Stojanov iski 6 pistettä 45 ottelussa seuraavan kahden kauden aikana, jonka jälkeen ei pukenut enää yhteenkään NHL-otteluun. Kokonaispisteet NHL:ssä 107GP, 2+5 laitahyökkääjänä.

Pieni fakta loppuun, vuoden 1991 draftissa nämä hyökkääjät varattiin vuoroilla #7 (Stojanov) ja #16 (Näslund).
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kris Draper -> Detroit
$1 -> Winnipeg

Kauppa tuli kirjaimellisesti halvemmaksi kuin kassillinen kiekkoja.

Paras treidi viime vuosilta lienee tämä Beaucheminin ja Lupulin vaihto, molemmille iso voitto.

Eikä tuo Larry Murphy ilmaiseksi treidikään huono '97-deadlinellä ollut.
 
Here we go again. Eikö tämän pitänyt olla NHL-historian paras/huonoin treidi -ketju, eikä "Suosikkijoukkueesi onnistunein treidi viime aikoina"?

Paskat, tuo on yksi NHL historian onnistuneimmista treideistä Blackhawksin kannalta. Sori nyt helvetisti, jos suo loukkaa se, että kyseisen treidin teki meikäläisen suosikkijoukkue.

Minnesota faneilta voi kysyä kuinka tyytyväisiä he ovat tuohon treidiin jos tahdot vähän laajentaa tuota katsomustasi.

En myöskään usko, että NHL:n paras tai huonoin treidi tarkoittaa välittömästi sitä, että Gretzkyn tai muiden tähtipelaajien on ollut pakko olla osallisena.

EDIT: Lisätään vielä sen verran, että tuo treidi tehtiin helmikuun 12. 2010, eli ei nyt mikään ihan juuri tehty tapaus kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Markus Näslund <-> Alek Stojanov

Vuonna 1996 Penguins vaihtoi 52 pistettä 66 ottelussa iskeneen Näslundin Stojanoviin, joka oli iskenyt huimat 0+1 58 ottelussa Vancouverin paidassa. Näslundin uran kaikki tietävätkin, Stojanov iski 6 pistettä 45 ottelussa seuraavan kahden kauden aikana, jonka jälkeen ei pukenut enää yhteenkään NHL-otteluun. Kokonaispisteet NHL:ssä 107GP, 2+5 laitahyökkääjänä.

Pieni fakta loppuun, vuoden 1991 draftissa nämä hyökkääjät varattiin vuoroilla #7 (Stojanov) ja #16 (Näslund).

Tää on oma suosikkini kun on vaihdettu pelaajat yks yhteen.
 

Kyle

Jäsen
Tuukka Rask meni muistaakseni päikseen Andrew Raycroftiin, jos oli pickkejä mukana niin korjatkaa. Uskoisin että Bostonissa tätä pidetään yhtenä parhaista treideistä, jossa pelaajat vaihtuvat päikseen ja kyseisen kauppa tulenee kasvattamaan vielä pitkään hedelmää Bostonissa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
1991 1st rounder (Scott Niedermayer) <-> Tom Kurvers
Larry Murphy <-> future considerations (ei mitään)
Tuukka Rask <-> Andrew Raycroft
2007 1st + 2nd (käytettiin varaamaan Logan Couture) <-> Vesa Toskala + Mark Bell
Alex Steen, Carlo Colaiacovo <-> Lee Stempniak
Jiri Tlusty <-> Philippe Paradis

Onneksi viime vuosina on mennyt vähän paremmin... (ja jos joku tulee sanomaan suosikkijoukkueen treidien listauksesta, niin kyllä nuo kuuluvat jokainen myös NHL:n kaikkien aikojen huonoimpien treidien listalle)
 

Leitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild, SaiPa, RM
Minnesota faneilta voi kysyä kuinka tyytyväisiä he ovat tuohon treidiin jos tahdot vähän laajentaa tuota katsomustasi.

Olihan toi aivan perseestä. Barker oli huono treidin jälkeen ja Johnssonin olisin itse pitänyt silloin(varma n. 20 pisteen pakki ja vielä muutaman kauden varakapteeni). Leddyn tietää kaikki. Sopii ketjuun loistavasti.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ainakin tän kauden tähän mennessä huonoin treidi on mielestäni Vanek -- Moulsson + varausvuorot. Siis ja nimenomaan yllätys yllätys Islanderssin kannalta. Onko tuolla Long Islandilla jotain myrkkyjä juomavedessä kun gm:t sekoaa aina tasaisin väliajoin?

Uskaltaisin melkeen lyödä vetoa ettei Vanek jatka tämän kauden jälkeen Long Islandilla.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ei nyt varmasti ole kaikkien aikojen huonoin treidi mutta Montrealin kannalta erittäin surkea.

Scott Gomez, Tom Pyatt ja Michael Busto
<-->
Ryan Macdonagh, Chris Higgins, Pavel Valentenko ja Doug Janik

Jälkikäteenhän tätä on helppo haukkua. Silti Gomezin hyytyminen oli havaittavissa ja samalla MacDonaghin kehitys oli ollut loistavaa.
Pyatt pelasi pari ihan ok kautta Habsin alemmissa ketjuissa mutta kyllä Higgins on mielestäni asteen parempi kaveri kuin Pyatt.
Treidin loput pelaajat ovat enemmän tai vähemmän tusinamiehiä. Janik pelasi huikeat kaksi peliä Habsissa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Täältä löytää aika hyvin NHL:n huonoimmat treidit ja sivulta löytää muutenkin treideistä aika paljon tilastotietoa.
Worst trades in hockey history - NHL Trade Tracker

Hauska nähä suomalaisiakin monessakin kohtaa. Varsinkin Janne Niinimaa <-> Mike Ribeiro treidiä en muistanut ollenkaan ja nauratti kyllä kovasti!

On tuolla vähän sellaisia nimeentuijottamisiakin mukana. Esimerkiksi nuo molemmat Jagr-kaupat, joissa ei ollenkaan oteta huomioon syitä kaupan takana. Eli rahaa ja jälleenrakennusta. Eli silloin kun tyhjennetään kunnolla, on oikeasti aika vähän merkitystä sillä, mitä takaisin tulee. Sama homma myös silloin, jos pelaaja loukkaantuu kaupan jälkeen eikä siksi onnistu. Ei toki lohduta, mutta enivei.

Minusta todellisia huonoja kauppoja ovat ne, joissa on yritetty parantaa joukkuetta, mutta menty metsään ja pahasti. Esimerkiksi nämä Gilmour <--> Leeman -tyyppiset kaupat.

Vähän samaa on kaupoissa, joissa on pakkoraossa maksettu ylihintaa siitä, että saadaan keskinkertaiseen joukkueeseen veteraaneja deadlinella. Don Waddellin Zhitnik- ja Tkachuk-kaupat tulevat ainakin mieleen, pois lähti Coburn, ykköskiekan varauksia jne...

Glen Metropolit
2007 1st round pick (#24-Mikael Backlund)
2007 3rd round pick (#85-Brett Sonne)
2008 2nd round pick (#33-Philip McRae)
2008 conditional 1st round pick (if Thrashers re-sign Tkachuk for 2007-08) (not exercised)
<-->
Keith Tkachuk

Alexei Zhitnik
<--->
Braydon Coburn
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Täältä löytää aika hyvin NHL:n huonoimmat treidit ja sivulta löytää muutenkin treideistä aika paljon tilastotietoa.
Worst trades in hockey history - NHL Trade Tracker

Tuolla on mukana treidejä, joissa joutuu kyllä tosissaan muistelemaan, että kuinka päin se oli huono. Ja sitten on treidejä, joista ei kovankaan pinnistelyn jälkeen aukea, kumman kannalta treidi oli huono. Esim. tuo Kings - Canes, Gleason, Johnson jne. Luultavasti lista on väsätty joskus 3-5 vuotta sitten ja joitain 2000-luvun treidejä on arvioitu turhan hätäisesti.

Noin ylipäänsä olen sitä mieltä, että jos listataan palkkakattoajan treidejä arvioimista varten, niin pitäisi tuoda ilmi pelaajien sopimukset. Pelaajat itsessään eivät kerro riittävästi. Hyvänkin pelaajan treidiarvo voi olla jopa negatiivinen, jos sopimus on huono.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös