KalPa kaudella 2013–2014

  • 948 512
  • 2 195

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Liigan sivujen mukaan Lammassaari ei ole tänään KalPan kokoonpanossa, eikä tietty Ikonenkaan Bluesin kokoonpanossa, että siitähän vois halutessaan laittaa lisää kierroksia huhumyllyyn.

Ainakin Bluesin osiossa yksi nimimerkki piti kohtuullisen varmana asiana Ikosen siirtymistä KalPaan. Jos paluupostissa kohti Espoota on BääBääSaari, niin kysessä on mielestäni pelkästään win win tilanne molemmille seuroille...
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ikonen suuntaamassa Kapasten Palloon. Liekö Artturi Lehkosen kehityksen innoittamana, kun faijatkin varmasti tuntevat toisensa. KalPan lisäksi miehen perässä on ollut ainakin HIFK, mutta uran kehityksen kannalta Kuopio ja siellä tarjolla oleva vastuu katsottiin parhaaksi.

Lähde on luotettava, mutta en nyt elämääni pistä pantiksi. Ei kuitenkaan mikään klassinen hallihuhu, vaan pelaajan läheltä saatu tieto.

Tuossa vielä tuolta Bluesin osiosta tuo postaus. Meillähän onkin jo kaksi nuorta huippulupausta rosterissa, niin siitähän saadaan Tupu-Hupu-Lupu sitten kasaan (joojoo, kukaan ei pelaa sentterinä). En tiedä onko Ikonen mikään ratkaisu, mutta kyllä häntä tod. näk. mieluummin katselee kuin Lamppua.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tulos Kuopion Pelicans-pelistä on realismia, jossa eivät liirum laarumit auta. Kurkistetaan kuitenkin tällä kertaa numeroiden taakse.

KalPa pelasi tappioputken parhaan pelinsä. Hyökkäyspeli loksahteli pelin kuluessa parempiin uomiin ollen kuitenkin edelleen pelinopeudeltaan liian hidasta ja ennalta arvattavaa. Nyt oli jopa ripaus luovuutta nähtävissä ja joukkue oli yllättävän sitoutunut ja rentokin. Hyökkäämisessä pelin ytimeen pääseminen on uskomattoman työlästä, ja pääosin edelleen hyökätään miesylivoimaa vastaan, molemmat huonosta pelinopeudesta johtuen. Viisikko on hyökkäämisen kannalta todella huonosti organisoitu; syöttösuuntia on olemattoman vähän. Siispä hyökkääminen on äärimmäisen ennalta arvattavaa. Nyt päästiin kuitenkin senttereiden hyvällä rytmittämisellä paremmin keskialueen yli. Hyökkäyspelin ongelmat johtuvat ensisijaisesti pelikirjasta, sen harjoitteista ja toteuttamisesta eivätkä pelaajista.

KalPa on lähtenyt tällä kaudella puolustaminen edellä sotaan. Tämä on johtanut katastrofiin hyökkäyspelaamisen kanssa. Tämä johtuu siitä, että puolustaminen on jäykän tunnollisesti organisoitua ja miehitettyä, mutta se ei johda lainkaan kunnolliseen hyökkäämiseen, koska miehitys ei tarjoa juurikaan apua kiekolliselle pelaajalle riistotilanteessa tai peliä avattaessa, vaan pelaajat jököttävät puolustusasemissaan. Jos sinulla on koko ajan yksi mahdollinen syöttösuunta, on selvää, että Liigassa hyökkääminen tukehtuu nopeasti ja hyökkäysalueen ytimeen ei ole mitään asiaa. Vastustajan organisoitua miehitystä on näin mahdotonta murtaa.

Kysymys on hyökkäämisen ja puolustamisen, tai oikeastaan kiekottoman ja kiekollisen pelaamisen, välisestä jännitteestä ja tasapainosta. Pelifilosifisesti tämä on todellinen ydinkysymys. Kaikkien valmentajien päätavoite on saada nämä ristiriitaiset ulottuvuudet toimimaan mahdollisimman tehokkaasti yhdessä.

Aiemmin KalPassa mentiin vahvasti kiekollinen peli edellä. Pekka Virran filosofiassa kiekolliselle pelaajalle piti aina olla tarjolla vähintään kaksi, mieluummin kolme, syöttösuuntaa. Tämä tietää suuria haasteita puolustuspelaamisen organisoinnille. Kyse on siitä, että harva ihminen pystyy olemaan useammassa paikassa yhtä aikaa. Virtakaan ei kyennyt tätä jännitettä KalPassa optimaalisella tavalla ratkaisemaan. Tämä näkyi siten, että viisikkopuolustaminen ei ollut riittävän laadukasta pudotuspelivaiheessa.

Tuomas Tuokkola kehitti merkittävästi juuri tätä asiaa. Hän organisoi kiekollisen ja kiekottoman pelaamisen uudelleen niin, että molemmat muuttuivat huomattavasti tehokkaammiksi, ja hyvä puolustaminen johti välittömästi hyvään hyökkäämiseen ja päinvastoin. Siksi KalPa oli runkosarjassa ylivoimainen, kunnes muut ajoivat pelillisen etumatkan kiinni.

Viime kauteenhan Tuokkola valmisti joukkueen ja niillä eväillä selvittiin jonkin aikaa. Esimerkiksi kansainvälisen tason huippupelaaja Sakke Salminen kykeni vielä alkukaudesta ratkomaan pelejä, mutta loppukautta kohti Sakkekin oli pimennossa, koska pelikirja ei enää riittävästi tukenut hänenkään pelaamistaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa pelaamisen rakenteissa Virran ja Tuokkolan kädenjälki ei enää näy.

Vielä eiliseen. Jukka Voutilainen toi hämmästyttävän paljon hyviä asioita joukkueelle. En olisi uskonut, että mies pelaa heti näin hyvin, ja aikalisällä taisi olla ensisijaisesti äänessä Vode eikä Laukkanen. Voutilainen huokuu johtajuutta. Voutilaisen, Pitherin, Riekkisen ja Kinnusen johtamina ketjut löysivät ryhtiään. Riekkiseltä myös luovia ratkaisuja todella vahvan peruspelaamisen lisäksi. Halosen paluu on tuonut uutta ryhtiä puolustukseen. Tätä kaveria ei olisi vara menettää turhia pelikieltoja istumaan. Prinzistä pitäisi päästä mahdollisimman pian eroon. On päässyt paremmin peliin sisään, mutta ei vaan riitä. Aiheuttaa jatkuvasti monenlaisia ongelmia joukkueelle. Juuso Riikola on risujen jälkeen noussut omalle tasolleen. Virheet ovat vähentyneet ja luistelu on mahtavaa katsottavaa. Painopiste alhaalla ja PANG, kun vihulainen osuu sopivasti kohdalle. Koivisto on myös parantunut, näkyvissä jopa orastavaa fyysisyyttä.

Kasperi Kapanen. Jokainen näkee, kuinka maaginen nuori mies voi olla, JOS sattuu huvittamaan. Voutilaisen paluu sai hänet tällä kertaa heräämään. Pelaa välillä käsittämättömän pitkiä vaihtoja ja saattaa hapoilla kaartaa vielä kentälle, vaikka on jo menossa vaihtoaitioon. Hämmästyttävää kurittomuutta, josta kukaan aitiossa ei tunnu uskaltavan sanoa pojalle mitään. Kasperin pitää nöyrtyä antamaan myös helppoja, nopeita syöttöjä. Aina ei voi vain yrittää coast to coastia, vaikka se muutaman kuukauden välein onnistuisikin. Kun opportunismin vuoksi nopeat syötöt jäävät uupumaan, syö se ketjun pelinopeutta oleellisesti.

Kapasella ei voi olla kiintiöpaikkaa ykkösen laidassa, koska se olisi hänelle karhunpalvelus. Nuori mies ei ole vielä, erityisesti asenteeltaan, riittävän kokonaisvaltainen pelaaja ykköshyökkääjäksi. Hän on malliesimerkki nuoresta, joka tarvitsisi jatkuvasti välittömän palautteen (rajoja ja pekkavirtamaista rakkautta) valmennukselta. Kiekonmenetyksen jälkeen päästää helposti pelistä irti, kun näkee ettei fyysisyys riitä kiekonriistoon. Jättää siis tilanteita kesken, vaikka olisi lähellä kiekkoa, jos ”ei kannata” pistää itseään likoon. Kasperi on taidollisesti tällä hetkellä selvästi edellä isäänsä samanikäisenä. Tärkeimmissä asioissa, eli asenteessa ja työn tekemisessä toisten eteen, hän on kuitenkin tähän mennessä osoittanut olevansa Samin vastakohta. Voi kuulostaa rajulta, mutta minusta Kasperi ei pelaa joukkueelle vaan itselleen. Hän antaa itsestään jatkuvasti ylimielisen kuvan. Tällä asenteella ei hyvä heilu, koska kehittymisessä on kysymys juuri asenteesta. Asiat, jotka hänen annetaan nyt jättää selkänsä taakse, hän takuuvarmasti löytää edestään hyvinkin nopeasti. Mitä Kasperin asema joukkueessa oikein kertoo? Kirjoitin pojasta tarkoituksella tiukasti, koska joidenkin ihmisten hänen ympärillään pitäisi todellakin havahtua tilanteeseen, Kasperi ei ole ainut.
 
Viimeksi muokattu:

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Hieno kirjoitus Börjeltä. Tällaisia on kiva lukea.

Toivotaan, että kerrankin hävittäisiin syksyn mestaruus, mutta keväällä voitettaisiin.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kertakaikkiaan hienoa tarinaa taas Börjeltä. Ja vielä aivan loistava nimimerkki!

Analyysi on sitä tasoa, että suosittelisin siellä toimistollakin lukemaan ajatuksella.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Ikosen saaminen joukkueeseen varmasti lisäisi sitä paljon kaivattua maalintekotaitoa. Toisaalta, meillä on jo yksi kuriton junnu, ja jos oikein olen ymmärtänyt niin Ikosen motivaatio on jonkin verran tippunut kun ei saanut NHL-varausta. Ja Twitterin puolella puhuttu ainakin jollain asteella, että Ikonen olisi nimenomaan kuriton.
Faktatietoja minulla ei tästä ole, tämä siis henkilökohtainen näkemys.

Jokatapauksessa ennemmin näkisin Ikosen kentällä kun vaikkapa Lammassaaren.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiitos Börje #6, hyvää tekstiä! Tappioputki siis poikki ja hyvältä tuntuu vaikka en peliä nähnytkään. Eilinenkään ei tosiaan huono peli ollut, mutta ei niille kunnon maalipaikoilla vaan päästy, kuten Börjen tekstistä voi lueskella. Pitää vaan toivoa että ne apinat alkaisi yksi kerrallaan selästä tippua ja luovuutta saataisiin hyökkäyspeliin.

Ensi viikko on sitten mielenkiintoinen, kun vastassa HPK, TPS ja Blues. Eli just ne kolme muuta jengiä, jotka sääliviivan alla majailee tällä hetkellä. Pari voittoa pitää raapia vaikka väkisin, joten tärkeä viikko taas kerran edessä.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kasperi Kapanen. Jokainen näkee, kuinka maaginen nuori mies voi olla, JOS sattuu huvittamaan. Voutilaisen paluu sai hänet tällä kertaa heräämään. Pelaa välillä käsittämättömän pitkiä vaihtoja ja saattaa hapoilla kaartaa vielä kentälle, vaikka on jo menossa vaihtoaitioon. Hämmästyttävää kurittomuutta, josta kukaan aitiossa ei tunnu uskaltavan sanoa pojalle mitään. Kasperin pitää nöyrtyä antamaan myös helppoja, nopeita syöttöjä. Aina ei voi vain yrittää coast to coastia, vaikka se muutaman kuukauden välein onnistuisikin. Kun opportunismin vuoksi nopeat syötöt jäävät uupumaan, syö se ketjun pelinopeutta oleellisesti.

Kapasella ei voi olla kiintiöpaikkaa ykkösen laidassa, koska se olisi hänelle karhunpalvelus. Nuori mies ei ole vielä, erityisesti asenteeltaan, riittävän kokonaisvaltainen pelaaja ykköshyökkääjäksi. Hän on malliesimerkki nuoresta, joka tarvitsisi jatkuvasti välittömän palautteen (rajoja ja pekkavirtamaista rakkautta) valmennukselta. Kiekonmenetyksen jälkeen päästää helposti pelistä irti, kun näkee ettei fyysisyys riitä kiekonriistoon. Jättää siis tilanteita kesken, vaikka olisi lähellä kiekkoa, jos ”ei kannata” pistää itseään likoon. Kasperi on taidollisesti tällä hetkellä selvästi edellä isäänsä samanikäisenä. Tärkeimmissä asioissa, eli asenteessa ja työn tekemisessä toisten eteen, hän on kuitenkin tähän mennessä osoittanut olevansa Samin vastakohta. Voi kuulostaa rajulta, mutta minusta Kasperi ei pelaa joukkueelle vaan itselleen. Hän antaa itsestään jatkuvasti ylimielisen kuvan. Tällä asenteella ei hyvä heilu, koska kehittymisessä on kysymys juuri asenteesta. Asiat, jotka hänen annetaan nyt jättää selkänsä taakse, hän takuuvarmasti löytää edestään hyvinkin nopeasti. Mitä Kasperin asema joukkueessa oikein kertoo? Kirjoitin pojasta tarkoituksella tiukasti, koska joidenkin ihmisten hänen ympärillään pitäisi todellakin havahtua tilanteeseen, Kasperi ei ole ainut.

Muilta osin itsekin yhdyn Börjen kommenteihin - taas. Mutta tämä K. Kapanen -asia on sellainen missä en voi olla samaa mieltä. Nykyurheilussa, etenkin joukkueurheilussa, on useita esimerkkejä, joissa äärimmäisen menestyksekäs persoona ja MAALINTEKIJÄ on kaikkea muuta kuin nöyrä. Muutama aivan itsestään selvä tapaus: Ovechkin, Malkin, Ronaldo, Rooney, Ibrahimovic, Matti Nykänen jne. Nämä nyt on tietenkin ne itsestään selvimmät mitkä on ainakin omassa urheilun seurannassa ärsyttäneet. Varmasti on muitakin jotka ei ole itselle vaan tulleet niin vastaan ja varmasti on myös sellaisia jotka ovat yhtä egosentrisiä, mutta osaavat vain käsitellä mediaa paremmin kuin em. tapaukset.

Tietty röyhkeys auttaa pärjäämään. Se auttaa olemaan parempi jos oikeasti sydämessään vain uskoo olevansa parempi kuin onkaan.

Ei sillä että niitä nöyriä suomikiekkoilijaitakin tarvitaan. Mutta ei kaikkien pidä sellaisia olla, jos joskus halutaan että joukkueeseen kuuluu myös vähän toisenlaisia kavereita kuin vastuunsiirtelijöitä ja tsemppareita.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Kaivakaa Voden vanha tutkapari kerhosta, LAKU Laakkonen nyt try-outille! Mahdollisuuksia olisi, viime kerrasta huolimatta..
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Kaivakaa Voden vanha tutkapari kerhosta, LAKU Laakkonen nyt try-outille! Mahdollisuuksia olisi, viime kerrasta huolimatta..
Itse olen aina Lakusta tykännyt, ja ottaisin ihan mielellään juurikin tryoutille. Tosin viime vuodet mennyt aika jyrkästi alamäkeä, joten pelillisesti ei varmaan kauheasti ole annettavaa, sääli, en tiedä mitä oikein Lakulle on käynyt.

Mutta tuosta juniori Kinnusesta on pakko edelleen kirjottaa, että ei ole junnuissa missään vaiheessa dominoinut tai muutakaan(tilastojen ja pisteiden valossa), mutta silti ollut positiivisin yllätys nyt tällä kaudella. Eilen näytti, miten sinne maalille voi mennä ja ampua myös pienestäkin kulmasta. En edelleenkään ymmärrä miksi kaveri saa palkinnoksi hyvästä pelistään paikan neloskentästä. Itse antaisin kaverille rohkeasti myös yv-aikaa kakkos yv:stä Riekkisten,Ikosten ja Kermannien yms. sijaan.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Muilta osin itsekin yhdyn Börjen kommenteihin - taas. Mutta tämä K. Kapanen -asia on sellainen missä en voi olla samaa mieltä. Nykyurheilussa, etenkin joukkueurheilussa, on useita esimerkkejä, joissa äärimmäisen menestyksekäs persoona ja MAALINTEKIJÄ on kaikkea muuta kuin nöyrä. Muutama aivan itsestään selvä tapaus: Ovechkin, Malkin, Ronaldo, Rooney, Ibrahimovic jne.
Tietty röyhkeys auttaa pärjäämään. Se auttaa olemaan parempi jos oikeasti sydämessään vain uskoo olevansa parempi kuin onkaan.

Niitä nöyriä suomikiekkoilijoitakin tarvitaan. Mutta ei kaikkien pidä sellaisia olla, jos joskus halutaan, että joukkueeseen kuuluu myös vähän toisenlaisia kavereita kuin vastuunsiirtelijöitä ja tsemppareita.

Totta, mutta tämä K.K. ei ole Ovechkin, Malkin saati Ibrahimovic, vaan nippanappa täysikäinen savolainen perhepoju alkutaipalellaan SM-liigassa.

Eli: kyllä siperia ja maailma sitten opettaa ja on hyvä, että on itseluottamusta. Mutta KalPasta pitäisi lähteä nostelemaan aika äkkiä. Jos siis haluaa, että kaikki lahjat tulevat käyttöön täysimääräisesti, eikä täräys ihka uudessa ympäristössä ole niin kova (ja se täräys tulee kyllä, kuten edelläkin todettiin). Kun näyttää tosiaan selvältä, että Kuopiosta niitä tarpeellistenkaan rajojen asettajia ei löydy-eikä tilanne ole aikuiseksi ihmiseksi ja pelajaksi kasvamisen kannalta muutenkaan erityisen optimaalinen.

Mutta tuosta juniori Kinnusesta on pakko edelleen kirjottaa, että ei ole junnuissa missään vaiheessa dominoinut tai muutakaan(tilastojen ja pisteiden valossa), mutta silti ollut positiivisin yllätys nyt tällä kaudella. Eilen näytti, miten sinne maalille voi mennä ja ampua myös pienestäkin kulmasta.

Samalle hurrattiin täälläkin. Kukaan ei ollut vissiin muistannut teroittaa pojalle, ettei maalille saa ajaa saati ampua, vaan pitää kääntyä nurkkaan antamaan kolme riplailevaa jätönjättöä (joista viimeistään se kolmas napataan pois ja kas, vastahyökkäys on jo menossa puolessa välissä kenttää).
 
Viimeksi muokattu:

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nykyurheilussa, etenkin joukkueurheilussa, on useita esimerkkejä, joissa äärimmäisen menestyksekäs persoona ja MAALINTEKIJÄ on kaikkea muuta kuin nöyrä. Muutama aivan itsestään selvä tapaus: Ovechkin, Malkin, Ronaldo, Rooney, Ibrahimovic, Matti Nykänen jne. Nämä nyt on tietenkin ne itsestään selvimmät mitkä on ainakin omassa urheilun seurannassa ärsyttäneet. Varmasti on muitakin jotka ei ole itselle vaan tulleet niin vastaan ja varmasti on myös sellaisia jotka ovat yhtä egosentrisiä, mutta osaavat vain käsitellä mediaa paremmin kuin em. tapaukset.

Tietty röyhkeys auttaa pärjäämään. Se auttaa olemaan parempi jos oikeasti sydämessään vain uskoo olevansa parempi kuin onkaan.

Ei sillä että niitä nöyriä suomikiekkoilijaitakin tarvitaan. Mutta ei kaikkien pidä sellaisia olla, jos joskus halutaan että joukkueeseen kuuluu myös vähän toisenlaisia kavereita kuin vastuunsiirtelijöitä ja tsemppareita.

Totta, mutta tämä K.K. ei ole Ovechkin, Malkin saati Ibrahimovic, vaan nippanappa täysikäinen savolainen perhepoju alkutaipalellaan SM-liigassa.

Eli: kyllä siperia ja maailma sitten opettaa ja on hyvä, että on itseluottamusta. Mutta KalPasta pitäisi lähteä nostelemaan aika äkkiä. Jos siis haluaa, että kaikki lahjat tulevat käyttöön täysimääräisesti, eikä täräys ihka uudessa ympäristössä ole niin kova (ja se täräys tulee kyllä, kuten edelläkin todettiin). Kun näyttää tosiaan selvältä, että Kuopiosta niitä tarpeellistenkaan rajojen asettajia ei löydy-eikä tilanne ole aikuiseksi ihmiseksi ja pelajaksi kasvamisen kannalta muutenkaan erityisen optimaalinen.

Kalikka, olet aivan oikeassa. Tämä on ikään kuin asian toinen puoli. On elintärkeää, että tällaisille persoonille annetaan tilaa eikä pakoteta nöyryyden muottiin, kuten Suomessa on aiemmin tehty.

Olen kuitenkin hiukan huolissani Kasperista. Ensimmäinen syy on se, että on merkkejä siitä, että nykyään KalPassa kohdellaan joukkueen tiettyjä pelaajia eri tavalla kuin muita, mutta vääristä syistä. Jos omistajan pojalla on erityisoikeuksia, se ei ole millään tavalla normaali tilanne, ja siitä on loppujen vuoksi Kasperille vain haittaa. Siis jos esim. välttämätöntä palautetta ei uskalleta hänelle tästä syystä antaa.

Tämä liittyy laajempaan kokonaisuuteen, josta Micco! ja muutama muu kirjoittivat toisessa ketjussa. Siksi uskon näiden asioiden myös pitävän paikkansa. Kysymys on siis siitä, että joukkueeseen kuulumattomia Kapasia lappaa useamman sukupolven voimin joukkueen pukukopissa pelien jälkeen palautepalaveria myöten. Tämä on minusta aivan hirveä asia. Sen suhteen on hyväksyttävää vain ehdoton nollatoleranssi. Valitettavasti tämä todellisuus kertoo karusti sen, että seuramme on sairas. Se on ehkä sairaampi kuin olemme tulleet ajatelleeksikaan.

Toiseksi pohdin sitä, mikä on valmennuksemme kyky kasvattaa nuoria talenttejamme. Tähänhän choose_life viittasit. Valmennuksella on valtava vastuu näiden kapasten, lehkosten, kinnusten, kiviahojen, koivistojen ja riikoloiden suhteen. Valmentajien pitäisi pystyä todella auttamaan näitä poikia. KalPassa on nyt ainutlaatuinen tilanne nuorten lahjakkuuksien määrää ja laatua silmällä pitäen. Siksi valmennuksen rooli on tällä hetkellä tavallistakin suurempi. Tämä on tärkeä kysymys seuran tulevaisuuden suhteen, mutta vielä polttavampi kysymys se on näiden lahjakkaiden nuorten urheilijoiden suhteen.

Kolmanneksi, kuten choose_life totesit, Kasperi on vielä matkalla aikuisuuteen ja huippu-urheilijaksi. Hän on itse asiassa vielä tavattoman herkässä ja haavoittuvassa iässä huippu-urheilijan uraa silmällä pitäen. Ylimielisyys, epätavallisen voimakas itseluottamus sekä itseään muita ja todellista tilannettaan parempana pitäminen ovat kaksiteräinen miekka. Joskus käy niin kuin Kalikan esimerkkitapauksissa, että nämä ominaisuudet toimivat moottorina kohti jotakin aivan epätavanomaista, valmista tähtiurheilijaa. Paljon useammin ne kuitenkin johtavat siihen, että lahjakkaasta ihmisestä ei koskaan tule sitä, mitä hänestä muuten voisi tulla. Tämä johtuu siitä, että em. ominaisuudet estävät välttämättömän itsearvioinnin, haittaavat ulkopuolisen palautteen vastaanottamista ja pahimmillaan luovat harhan, että urheilijan ei tarvitsekaan kehittyä, koska hän on niin paljon parempi kuin muut. Lista näistä tapauksista on loputon.

Kasperin pääseminen parhaalle mahdolliselle tasolle ei ole mikään automaatio. Tämä pitäisi kaikkien muistaa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että pojan sisällä palaa tuli – intohimon tuli. Jääkiekon, maalintekemisen, kehittymisen tuli. Sitä ei voi millään korvata.
 
Viimeksi muokattu:

Dängleri

Jäsen
Voi kuulostaa rajulta, mutta minusta Kasperi ei pelaa joukkueelle vaan itselleen. Hän antaa itsestään jatkuvasti ylimielisen kuvan. Tällä asenteella ei hyvä heilu, koska kehittymisessä on kysymys juuri asenteesta. Asiat, jotka hänen annetaan nyt jättää selkänsä taakse, hän takuuvarmasti löytää edestään hyvinkin nopeasti. Mitä Kasperin asema joukkueessa oikein kertoo? Kirjoitin pojasta tarkoituksella tiukasti, koska joidenkin ihmisten hänen ympärillään pitäisi todellakin havahtua tilanteeseen, Kasperi ei ole ainut.

Ehkä näin, ehkä ei. Mikäli haluaa menestyä ja päästä sinne aivan huipulle, niin siihen tarvitaan tietynlaista kusipäisyyttä. Pakottamalla näitä huippulahjakkuuksia samaan muottiin muiden kanssa, ei heistä koskaan tule huippupelaajia maailman huipulle, vaan korkeintaan niitä nöyriä duunareita alempiin ketjuihin. Toki kaikella rajansa.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
David Printz ei jatka KalPassa. Joten pitää toivoa että saataisiin Kauppinen ja Timonen pian kokoonpanoon.

Kerälällekkään ei ole löytynyt vielä uutta seuraa, joten lisävahvistuksia ei voida hankkia.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
David Printz ei jatka KalPassa. Joten pitää toivoa että saataisiin Kauppinen ja Timonen pian kokoonpanoon.

Kerälällekkään ei ole löytynyt vielä uutta seuraa, joten lisävahvistuksia ei voida hankkia.

Koen hieman outona, että Kerälä pistetään myyntiin ja samalla katsomoon. Eikö Kerälän olisi kannattanut pelata antaen samalla näyttöjä itsestään? Nyt pelaajan arvo laskee poppariosastolla.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Koen hieman outona, että Kerälä pistetään myyntiin ja samalla katsomoon. Eikö Kerälän olisi kannattanut pelata antaen samalla näyttöjä itsestään? Nyt pelaajan arvo laskee poppariosastolla.

En osaa arvioida auttaisiko Kerälän pelaaminen myyntiä, mutta se luultavasti tarkoittaisi joko Riekkisen tai Kinnusen siirtymistä poppariosastolle. Mielestäni on joukkueen ja näiden kahden pelaajan etu, että he ovat kentällä Kerälän sijaan.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Mutta tuosta juniori Kinnusesta on pakko edelleen kirjottaa, että ei ole junnuissa missään vaiheessa dominoinut tai muutakaan(tilastojen ja pisteiden valossa), mutta silti ollut positiivisin yllätys nyt tällä kaudella. Eilen näytti, miten sinne maalille voi mennä ja ampua myös pienestäkin kulmasta. En edelleenkään ymmärrä miksi kaveri saa palkinnoksi hyvästä pelistään paikan neloskentästä. Itse antaisin kaverille rohkeasti myös yv-aikaa kakkos yv:stä Riekkisten,Ikosten ja Kermannien yms. sijaan.

Täytyy kyllä sanoa, että vaikka Kinnunen ei tehojen puolesta olisikaan juniorisarjoja dominoinut, niin aina ollut kuitenkin ikäluokkansa parhaita (KalPan junioreista) ja pelannut vahvasti ikäistään vanhemmissa.
Tommi Miettinen tulisi mieleen kun junnupelejä miettii. Ei hirveästi tehoja, mutta vahvaa suorittamista pelistä toiseen ja hyvä kahdensuunnansentteri.


Tommi Miettisen mainitsemisesta tulikin mieleen, että onko kellään käynyt mielessä Miettisen paluu? Pelasi kuitenkin kohtuu varman kauden viime vuonna ja jos joukkueella ei rahaa ole en näkisi mitenkään mahdottomana Miettisen paluuta. Toisaalta näitä kolmosketjun vääntäjiä joukkueessa on jo ihan tarpeeksi ja itse en Miettisen paluuta missään nimessä toivo.
 

Bondarev

Jäsen
KalPan hyökkäyspelaaminen kaudella 2013-2014 on täysi vitsi! Siinä saa valmentaja odotella "loksahdusta" ihan rauhassa, jos tässä vaiheessa kautta hyökkäyssuuntaan tekeminen on noin aneemista, suorastaan "raikasta" paskaa!
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eihän siellä kovin montaa maalintekopaikkaa ollut, eikä niistäkään vähistä totutusti oikein maistunut. Sitä hieman ihmettelen, että millä näytöillä Kasperi pelaa ykkösketjussa illasta toiseen (sukunimen lisäksi). Noh, eipä kai siellä ole ketään muutakaan heittää tilalle, eli antaa mennä vaan!
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Eihän siellä kovin montaa maalintekopaikkaa ollut, eikä niistäkään vähistä totutusti oikein maistunut. Sitä hieman ihmettelen, että millä näytöillä Kasperi pelaa ykkösketjussa illasta toiseen (sukunimen lisäksi). Noh, eipä kai siellä ole ketään muutakaan heittää tilalle, eli antaa mennä vaan!

Olihan se Kasperi tänään Junnilan ohella ehdottomasti KalPan parhaita pelaajia, siihen ei tosin paljoa vaadittu. KalPan kolmoserän ykkösketju Kolehmainen - Pither - K. Kapanen toimi ihan mukavasti, paikkojakin saivat.

Laukkasen suusta pari lainausta:

"Jatkoajan pelaamista ei voi ymmärtää täysverisiltä ammattipelaajilta."

"Jos pelaajille pitää fläppitaululla piirtää, miten 4vs4 pitää pelata, niin pelaajat on väärässä paikassa."

Joko Laukkasen palli alkaa heilua, koska tavallista "en tiedä missä meni vikaan" selitystä ei tällä kertaa kuultu? Tämän hetken tilanne vituttaa niin paljon etten edes tunne vitutusta.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Enpä tiedä. Onhan tuo niin käsittämättömän haluttoman ja kesyn näköistä pelaamista ettei pahemmasta tietoa. Toisessa ketjussa hyvin ilmaistu, että KalPan peli on kuin täydellinen Laukkasen olemuksen ilmentymä: heikko, pelokas, itsevarmuus- ja luottamus hukassa. Peura ajovaloissa. Mitä ihmettä se jatkoajan räpeltäminenkin tänään oli? Miten kummassa KalPan hyökkäyspeli on päässyt kuihtumaan tuon näköiseksi? Se on täysi vitsi. Olihan peli välillä paskaa Tuokkolankin aikana, mutta nyt ollaan alitettu jokin aivan uusi rima. Tällä hetkellä KalPan peli ja tämän kauden komea tähänastinen saldo viisi voittoa, 13 tappiota eivät enää varsinaisesti aiheuta vitutusta, vaan enemmänkin sellaisen tyhjän olon. Vitutus loppui siinä tappioputken kuudennen tappion jälkeen...
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa on totaalisessa henkisessä lukossa. Organisaation ympärillä vellova negatiivinen paine on siirtynyt totaalisesti myös joukkueeseen.

Missä se näkyy? Maalinteossa. Mitä siitä seuraa? Tuskaista turhautumista.

Lopputulema? Katkeroitunut joukkue, joka ei pelaa enää päävalmentajalleen.

Mistä avaimet takalukkoon? Jari Laukkasella niitä ei ole.

Tehkää asialle jotain, ennen kuin juoksuhiekka vie voiton. Ratkaisuja - jopa radikaaleja sellaisia - on tapahduttava. Nyt. Ennen kuin on liian myöhäistä.

KalPa on todella surullisen jyrkässä alamäessä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tuo joukkue kaipaisi semmoista todellista liideriä myös kentälle, Vode on hieno pelaaja, muttei sellainen johtaja mitä nyt tarvittaisiin. Joku "Sonnenberg" olisi passeli tuomaan sitä johtajuutta kentälle ja koppiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös