Gillies vs Ruutu ottelussa HIFK-Jokerit 18.10.2013

  • 107 855
  • 486
Tila
Viestiketju on suljettu.

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihanko tosissaan kysyt miten eroaa Gilliesin teosta?

Ruutu ei hipaissuttakaan Gilliesta kun taas tuossa videossa Pelicansin pelaaja hakkaa mailalla pohkeeseen ja provosoi Sammalkangasta. Älä esitä tyhmää, päivän pohjat!

Katso peli uudestaan ja varsinkin Ruudun toiminta Gillesin ollessa jäällä. Ruutu aloittaa fyysisen provosoinnin Gillesin tullessa jäälle.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Jotenkin se on täysin uskomatonta kuvitella, kuinka jotkut pelaajat edelleenkin menevät näihin Rudin lankoihin. Kaveri on pelannut samalla tavalla kohta 20 vuotta ja aina vaan löytyy joku ääliö, joka nolaa itsensä. Jarkko Ruutu on tämän alan kiistaton kuningas maailmassa, mutta silti en väsy ihmettelemään kuinka tyhmiä ihmisiä jääkiekkoilijoista löytyy. Taas löytyi yksi, jolle vielä maksetaan siitä että kävi kahdessa peräkkäisessä vaihdossa nolaamassa itsensä ja joukkueensa täysin.

Vuoden 2012 playoffeista alkaen tämä on ollut aivan käsittämätöntä IFK:n alistamista. Ja parasta tässä on se, että IFK itse vielä auttaa tätä koko ajan. Joko kabinetissa, pelillisesti ja nyt jo näillä seuralle vuosikausia tutuiksi tulleilla macho-pullisteluilla. Tämän ei ole tarkoitus olla mitään flametusta, vaan rehellinen näkemys aidan tältä puolelta. Jos IFK heittäisi mäkeen nyt tässä asiassa brändinsä ja antaisi syyskuun 1. ja Rudin jo olla, niin ehkä se voisi vielä pelastaa kasvonsa voittamalla jonkun pelin. Mutta kaikki tämä sataa koko ajan meidän laariin. Tämä on kylmä fakta.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Hohhoijaa. Hyvä ettei Ruutu loukkaantunut, vaikka täällä sitä muutaman varmasti pohjimmiltaan fiksun kirjoittajan toimesta toivottiinkin. Gilliesin temppu nyt ei ollut lähimainkaan samaa tasoa Ben-Amorin kanssa, mutta eipä tuosta nyt minkään valtakunnan koodiston mukaista saa, vaikka kuinka punaisten lasien läpi katsoisi.

Hyvä ettei tuota lähdetty Jokereiden toimesta kostamaan mitenkään, vaan oltiin tässä tilanteessa se kypsempi osapuoli ja kiitos luojan voitettiin peli.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä en kyllä millään käsitä, että mistä tämä hirveä kohu tämän tapauksen kohdalla on noussut? Ruutu ja Gillies kävivät vähän sananotaa ensin, sitten Ruutu ilmeisesti tuli jotain huutelemaan Gilliesin naaman eteen, Gilliesillä ei kestänyt kuuppa ja tempaisi Ruudun edestä päin yhdellä lyönnillä hanskat kädessä jään pintaan. Kun Ruutu tipahti, tipahtivat myös Gilliesin hanskat mutta NHL:ssä opittujen käytöstapojen mukaisesti ei lyönyt maassa makaavaa kun huomasi että Ruutu ei enää nouse (näkyy selkeästi tuossa videossa), vaan se oli siinä ja Gillies pihalle.

Joten mikä oli se hirveä rikos, jonka perusteella Gilliesin pitäisi välittömästi poistua liigasta ja koko Suomesta? Yksi lyönti, jossa kenellekään ei käynyt mitään? Yksi lyönti, jonka jälkeen hän lopetti heti kun huomasi ettei Ruutu halua/pysty tapella.

Summasen käskyttämisestä huutelijat vois miettiä, että se käskyttäminen pitää todistaa jotenkin. Olettamuksen pohjalta on todella paha lähteä rankomaan ketään. Toki me kaikki tiedetään, että Gillies on Hifkissä vain ja ainoastaan Jokeripelejä varten, mutta se ei ole mikään peruste Summasen rankaisemiselle. Jos joku taho haluaa tästä tapauksesta rangaista Summasta käskyttämisestä, niin sitten sen tahon pitää se asia jollakin tavalla todistaa.

Ok, Hifkille voidaan toki antaa sakkoja, mutta jos niin tehdään, niin sakkoja pitää sen jälkeen antaa aina sille joukkueelle, jonka pelaaja lyö jotakin toista pelaajaa liigan pelissä. Ei tätä tapausta pidä kohdella mitenkään poikkeuksellisesti muihin nähden. Ylilyöntejä ja vastaavasti myös kontaktipelin katoamista tapahtuu sen takia, että kurinpitäjät vetävät hommat paniikissa ihan vituiksi, eikä niillä ole mitään linjaa. Nyt alkukaudella linja on ollut hyvä, suorastaan erinomainen, ja voi vain toivoa että se linja myös pysyy tämän tapauksen kohdalla.

Gilliesille pari peliä kieltoa, palkan pidätystä kuten asiaan nykyään kuuluu ja ehkä vielä henkilökohtaista sakkoa päälle kun hänhän sen teon teki, niin siinä on linjaus seuraaviin tapauksiin. Nyt jos annetaan joku älytön 10 peliä + sakkoa + sakkoa Hifkille + kieltoa ja sakkoa Summaselle, niin siinäpä sitä on taas aivan helvetin hyvät suuntaviivat tälle kaudelle kurinpidon osalta ja kaikki tunne tapettu kertalaakista koko loppukaudeksi ja aiempi hyvä linja kurinpidossa heitetty välittömästi roskiin.

Ja toi Jatkoajan etusivulle asiasta kirjoittanut toimittaja? Huh huh, mitä paskaa. Onneksi Jatkoaika ei ole mikään tilattava media, ettei vahingossakaan tarvitse tollaisen lukemisesta vielä maksaakin.

Ja kun huomisen lehdissä on aivan varmasti taas joku pahhoittanut mielensä ja tehnyt tutkintapyynnön poliisille, niin mitä sitten, ei sitä kenenkään tarvitse sen enempää kommentoida julkisesti, puolesta eikä vastaan. Poliisi tehköön sitten työnsä ja sillä selvä. Tai eduskunta omia tutkimuksiaan tai kuka sitten mielensä pahoittaakin. Kun mitään kamalaa ei ihan oikeasti ole tapahtunut.
 

Sheplak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihanko tosissaan kysyt miten eroaa Gilliesin teosta?

Ruutu ei hipaissuttakaan Gilliesta kun taas tuossa videossa Pelicansin pelaaja hakkaa mailalla pohkeeseen ja provosoi Sammalkangasta. Älä esitä tyhmää, päivän pohjat!

Kiitos asiallisesta vastauksesta. Itse katsoin Nelonen Pro- kanavalta pelin, jossa Jarkko Ruuti töni ja tökki Trevor Gilliesiä ennen lyönnin tapahtumista.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Herätys siellä Ilmalassa Ruutu jatkaa tuota samaa sikailuaan kokoajan, eikä ole valmis vastaamaan teoistaan niin silloin sattuu näitä.
Ja ketjun ruskeakielisimmän punasta päälle -peräkammarijanarin palkinto menee...

Kerros nyt miten se siellä Ilmalassa Ruutu jatkaa sikailuaan kokoajan? Sikailiko se Ilmalassa Ruutu kurvatessaan metrin päähän Gilliesistä? Sikailiko se Ilmalassa Ruutu kun veti viimeksi rankkarin jäätävästi sisään?

Kyykkykeikat jne eivät ole tietenkään olleet kehuttavia tekoja, päin vastoin, mutta tällainen patologinen riemu-idiotismi on jotain mitä voi mielellään paeta KHL:ään.
 

Perusjäbä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
, Gilliesillä ei kestänyt kuuppa ja tempaisi Ruudun edestä päin yhdellä lyönnillä hanskat kädessä jään pintaan. Kun Ruutu tipahti, tipahtivat myös Gilliesin hanskat

Vähän myöhäistä siinä on niitä hanskoja tiputella. NHL:ssä tappelu alkaa koodiston mukaan kun kummatkin tappelijat tiputtavat hanskat.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kuka voi sääliä Jarkkoa? Eiköhän herra saanut mitä on tilannut...

Niin, kyllähän Jarkko tilasi aikalailla Gilliesille ulosajon. Jos tuo oli se mitä varten Nybäri ja pojat Gilliesin hankkivat, niin ei voi muuta sanoa kuin: money well spent.
 

Sambody

Jäsen
Ihme kohkausta tästäkin. Ruutuhan vain pelasi Gilliesin suihkuun samoin kuin Melartin edellisellä kaudella. Gilliesillä paloi pinna, eikä malttanut odottaa kunnon tilaisuutta. Isku oli varmasti painava, mutta vaikea sanoa, kuinka paljon sattui, kun Ruutu olisi reagoinut samoin jokaisesta iskusta. Päin vittua pelattu Gilliesiltä, mutta melkoista paskaa oli jatkoajan Liljaniemen kolumnikin aiheesta. Ei tuosta nyt yli viittä peliä voi millään tulla, joten miksei Gillies voisi enää liigaa pelata?

Ihan kuin omalta näppikseltä. Ruutu härnää ja jos saa jonkun apinan paletin sekoitettua spedeilyllään niin eiköhän Jarkko vain naura partaansa tilanteen ja pelin jälkeen. Tuosta Melart setistäkin muistan paikalla olleena lähinnä nauraneeni, kun Noutaja koitti kurmuuttaa Rudia. Nauroin kahdesta syystä. Ensinnäkin ylivoimaa seurasi Jokereille ja toiseksi ei nyt ihan hirveästi hetkauta, jos Jarkko Ruutua vähän sattuisi. Ihan ok-komediaa draaman keskelle.

Mutta tosiaan HIFKin kannaltahan tuo nyt ei mennyt ihan kuin elokuvissa. Eiköhän media järjestä taas jonkinsortin paskamyrskyn aiheesta ja liigan kurinpito paskoo sen jälkimainingessa ripulit vaippoihinsa. Joten jäikö mitään käteen? Yksi vasensuora hanska kädessä Juudakseen tuskin silottelee sitä kaikkea mielipahaa mitä on kertynyt Jarkko Ruudun Jokerisiirron jälkeen.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Kiitos asiallisesta vastauksesta. Itse katsoin Nelonen Pro- kanavalta pelin, jossa Jarkko Ruuti töni ja tökki Trevor Gilliesiä ennen lyönnin tapahtumista.

Niin sillähän ei ole varmaan mitään merkitystä, että hakkaako mailalla pohkeisiin hetki ennen lyömistä ja ottaa nyrkistä kasvoihin kostoksi (kuka tahansa joka omaa itsesuojeluvaiston osaa odottaa tätä) vai tekeekö sen viisi vaihtoa takaperin ja harmittomassa tilanteessa ottaa sucker punchin vasten kasvoja. Kiitos asiallisesta palautteesta, yritän ymmärtää mutta en pysty. Tapaukset ei ole millään tavalla verrattavissa.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo on uskomatonta jeesustelua. Ben-Amor hyökkäsi HIFK:n tähtipelaajan kimppuu, Gilles jätti Moseksen rauhaan.

Toisaalta tässä(kin) viestissä unohdetaan Ruudun toiminta tämä(kin) päivän ottelussa. Ruutu innostuu siinä vaiheessa kun Gilles tulee ensimmäisen kerran kentälle, hän itseasiassa tekee aloitteen tönimisen suhteen. Hän jatkaa tätä linjaa siihen asti kunnes Gilles huitasee häntä ja heittää kuolevan joutsenen.

Kyse on siitä, että teot pitää tuomita tekojen perusteella, ei teon kohteen perusteella. Missään en ole väittänyt etteikö Ruudun olisi olettanut joskus kyseistä kohtelua saavansa osakseen kuten en myöskään ole todellakaan yllättynyt et se oli nimenomaan Ruutu, joka oli sucker punchin kohde Gilliesillä.

Johan tosta nyt helvetinmoinen soppa tulee jos kurinpitäjän pitää alkaa miettimään tekoja ja taklauksia ja niistä aiheutuvia pelikieltoja sen perusteella, kuka on ollut teon kohde.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Kuka voi sääliä Jarkkoa? Eiköhän herra saanut mitä on tilannut...

Niin sai, eli Hifkille jäähyn. Sen sijaan säälin Gilliesiä. Kaveri raahataan tänne vain siksi, että hän tekisi itsestään ja joukkueestaan naurunalaisen. Vai odottiko joku häneltä jotain muuta? Hän on vain tuon Ifk:n naurettavan show:n pelinappula.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Joskus Avery ja muut rotat joutuvat vastaamaan teoistaan myös hanskat kädessä.

Ja Ruutu ei ikinä? Sehän tekee sen tasan kun katsoo sen aiheeliseksi ja jos se ärsyttää vastustajaa, niin se ei tappele. Kysy Liivikiltä tappeliko ja samalla ärsyttikö Melarttia kun ei tapellut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin sillähän ei ole varmaan mitään merkitystä, että hakkaako mailalla pohkeisiin hetki ennen lyömistä ja ottaa nyrkistä kasvoihin kostoksi (sekä osaa tällöin varmaan odottaa lyöntiä, jos omaa itsesuojaluvaiston) vai tekeekö sen viisi vaihtoa takaperin ja harmittomassa tilanteessa ottaa sucker punchin vasten kasvoja. Kiitos asiallisesta palautteesta, yritän ymmärtää mutta en pysty. Tapaukset ei ole millään tavalla verrattavissa.

Uskotko itsekään kirjoituksiasi?

Minusta Ruutu keskittyi Gillesiin aina tämän ollessa jäällä, kävi tökkimässä ja soittamassa suuta.
 

Sheplak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin sillähän ei ole varmaan mitään merkitystä, että hakkaako mailalla pohkeisiin hetki ennen lyömistä ja ottaa nyrkistä kasvoihin kostoksi (kuka tahansa joka omaa itsesuojeluvaiston osaa odottaa tätä) vai tekeekö sen viisi vaihtoa takaperin ja harmittomassa tilanteessa ottaa sucker punchin vasten kasvoja. Kiitos asiallisesta palautteesta, yritän ymmärtää mutta en pysty. Tapaukset ei ole millään tavalla verrattavissa.

Sen verran pakko vielä mainita, että koko jääkiekkoa seuraava Suomi tiesi, että Ruutu ui Gilliesin nyrkkiin vielä tavalla tai toisella.

Kummatkin tilanteet mielestäni väärin hoidettu.
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Poliisin asiantuntijan mukaan kyse oli rakenteellisesta viasta jääkiekossa. Hyvin se raivohullu kuitenkin pelaa korttinsa, ei taida näillä kommenteilla käräjille päätyä. Toivottavasti Liiga ymmärtää kenkiä sen katsomon puolelle lopuksi kautta.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Sen verran pakko vielä mainita, että koko jääkiekkoa seuraava Suomi tiesi, että Ruutu ui Gilliesin nyrkkiin vielä tavalla tai toisella.

Kummatkin tilanteet mielestäni väärin hoidettu.

Molemmista samaa mieltä mutta Pelicans pelaaja osasi satavarmasti odottaa jotain reaktiota Sammalkankaalta. Ruudulle ei annettu pienintäkään mahdollisuutta. Puhutaan siis täysin erilaisista tilanteista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Johan tosta nyt helvetinmoinen soppa tulee jos kurinpitäjän pitää alkaa miettimään tekoja ja taklauksia ja niistä aiheutuvia pelikieltoja sen perusteella, kuka on ollut teon kohde.

Ei tule, ainakaan Ruudun kohdalla.

Kun kurinpitäjä katselee pelin tallenteelta, hän huomaa Ruudun toistuvan provosoinnin Gillesin suuntaan. Eli kyse ei ole BA:maisesta provosoimattomasta hyökkäyksestä vaan äkkipikastuksissa tehdystä lyönnistä. Siis mikäli noudatamme sinun logiikkaa. Tämä perusteella Gilles ei saa pelikieltoa, se on ollut SM-liigan linja.

Sinun logiikkasi perusteella Liusjärvi ei voi ottaa pelaajien taustoja huomioon. Kyseeessä oli siis kahden Pentti Peruspelaajan kohtaaminen, jossa vaihdettiin yksi lyönti hanska kädessä. Ei pelikieltoja.

Lopettakaa jeesustelu.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Uskomaton höpöttäjä tämä eräs hitsari. Peleissä sanotaan yhtä ja välillä vähän kopautellaan suojuksiin. Tuolla perusteella esim. Hagmanin ansaitsee sucker punchin, koska jos tarkkaa katsoo niin jotain aivan varmasti tapahtui tai sitten se ei vain näkynyt kamerassa.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Uskomaton höpöttäjä tämä eräs hitsari. Peleissä sanotaan yhtä ja välillä vähän kopautellaan suojuksiin. Tuolla perusteella esim. Hagmanin ansaitsee sucker punchin, koska jos tarkkaa katsoo niin jotain aivan varmasti tapahtui tai sitten se ei vain näkynyt kamerassa.

Tuo hitsari sattuu vielä olemaan opettaja. Ilmeisesti hänen luokallaan saa vetää turpaan, jos toinen on ollut jollain tavalla leikissä mukana.

Jatketaan jeesustelua.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hifk ei osaa. Ensin ostetaan kaveri, kun ei brändistä löydy ja sitten sekään ei oikein osaa ja jätkä lentää pihalle ja Jarkko jatkaa. Miten voi yksi hemmo viedä koko joukkuetta ja sen kannattajia näin puhtaasti?
Mistä tämä myytti on peräisin? Ei Ruutu mitenkään vie ketään. Hän vain pelaa jääkiekkoa ihan eri koodistolla kuin suurinpiirtein koko muu kiekkoa pelaava maailma. Ja jotkut vielä ihannoivat tätä jonain "viemisenä".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös