Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 045 232
  • 5 672

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Ehkä luetun sisäistäminen on sitten erilainen kaikille. Itse luin tuosta tiedotteesta seuraavat asiat rivien välejä repimättä ja kiskomatta: Mestiksen voittaja saa luvan nousta liigaan ja samaa jatketaan vuoden 14 jälkeen eli liiga laajenee vuosi kerrallaan hiljakseen niinpaljon kuin on lopulta oikeasti tarvista.
Luonnollisesti nousua tekevä hankkii kaikki tarpeelliset liigassa pelaamisen edellytykset kuntoon jolloin päättäjilläkään ei ole asiassa valittamista.Nämä kasvua tavoittelevat uudet liigaorganisaatiot ovat vakavissaan liikenteessä omalla talous-ja väestöalueellaan. Siihen pitäisi luottaa ja miksi ei?

Noin minä ainakin lukemani ymmärsin eikä KalPan senenempää muunkaan tahon etu ole millään muotoa se että hyviä joukkueita pidetään väkisin mestiksessä kun liigaakin pystyisi pelaamaan.Siihen ei vaikuta entisen talousjohtajamme maanantai-aamun krapulahorinat muinoin.Oikeasti toimimattomien karsintojen sijasta nyt ollaan liigan oikean laajentamisen tiellä joka tuo sitä raitista ilmaa ja uutta verta koko suomalaiseen liigakiekkoon.

Jos olen väärässä, sitten olen väärässä. Jos liiga ilmoittelee tälläisiä pää uljaasti pystyssä tarkoittamatta kuitenkaan sitten mitään, se on heidän todella raskas häpeänsä. Itse laskisin kuitenkin ettei moiseen temppuiluun ole enää varaa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Suuren suuri pettymyshän tämä on. Liiga menee jälleen säppiin. Tilalle tulee epämääräiset kriteerit, jotka torppaa melkein kaikkien ei-liigajoukkueiden liigaunelmat ikuisiksi ajoiksi. Näille seuroille jää kohtaloksi hiljaa näivettyä pois.

Farssi.

Älä nyt. Liigafanien mukaan moinen on ihan turhaa ruikuttamista ja jääkiekko itsessään niin katsomisen arvoista ilman mitään oleellisia tavoitteitakaan, että ihme jos ei yleisöä edelleenkin eksy laumoittain halliin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Mielestäni tässä ei ole mitään muuta muutosta entiseen kuin se, että karsintoja ei pelata. Nykypäivänä olisi käytännössä mahdotonta mestisjoukkueen voittaa liigajoukkuetta karsintasarjassa, joten siinä mielessä ymmärrettävä päätös. Toisaalta jos liigaa ja mestistä kaventamalla 10+10 muotoon miettii, silloin tuo tasoero olisi joka vuosi paljon pienempi.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nythän nousevien määrää ei olla rajaamassa, vaan kaikki kellä OIKEASTI rahkeet riittää, niin ovat saamassa mahdollisuuden. Luulisi että tässä vaiheessa Mestiksessä oltais into piukeena, niin vielä mitä, hyvä ettei olla narua solmimassa ja sopivaa parrua etsimässä.

Enpä usko, että se on ihan näin yksinkertaista ja kuten sanottu niin en myöskään usko, että tämä palvelee sarjan tai suomalaisen jääkiekon etua pitkällä tähtäimellä. Karsinnat (avoimet ilman härpäkkeitä) olisivat olleet sarjalle parempi tuote ja urheilullinen tavoite kuin tämä varmasti tavalla tai toisella häilyväksi jäävä lisenssimalli.

Edelleen on helppo sieltä käsin huudella tämän puolen kyynisyydestä tms. Täällä on vain hienoinen pelko persuksista karsintojen poistamisesta, viimeisin kerta nimittäin teki sen verran "ihmeitä" koko sarjalle ja vei monen seuran toimintaa vuosilla taaksepäin - ei eteenpäin kuten nyt liigan armolliset seurajohtajat maalaavat. Voin sanoa, että kyyninen olisit sinäkin jos edellisellä kerralla sinun suosikkisi yleisökeskiarvo olisi romahtanut ja seura antanut ilmoituksen toimintansa lopettamisesta, joka onneksi pelastusryhmän kautta peruttiin.

Toki malli on nyt erilainen, mutta kunnon mestisläinen ei näe mitään muuta oikeaa mallia sarjojen väliin kuin karsinnat. Lisäksi näen sen niin, että rahkeet riittää jos pelin taso riittää. Nyt pelin tason riittämisen lisäksi jokin politbyroo kertoo, että riittääkö ne rahkeet OIKEASTI sarjanousuun.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pitääkö siis edelleen ostaa joku sairaanhintainen lisenssilapunenkin? Jos ja varmasti kun, niin hinnasta ei varmaan tuon taivaallista tietoa.

Tuo viittaus, että liigaan voi nosta x-määrä joukkueita kertoo karua kieltä siitä, että liigalla on paskat housuissa ja pelko, että Jokerit ei todellakaan ole ainoa maisemanvaihtaja. Varmasti joka aamu käsi punaisella luurilla, koska ja kuka ilmoittaa seuraavaksi lähdöstään.

Kovasti on kyllä ääni kellossa muuttunut kultapossukerhossa. Tai sitten tämä on pelkkää paskavedätystä ja liiga on todellisuudessa auki vain ja ainoastaan tämän kevään. Sen jälkeen ovet laitetaan uudestaan säppiin ja foreveriksi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En minä osaa siihen vastata, että miten Mestiksen kannattaja näkee mahdollisuudet, sitten kun ne lisenssin ehdot tulee julki, siihen on vaan huono ottaa kantaa tällä hetkellä.

Eihän ne pienet Mestispaikkakunnat tälläkään hetkellä huutele Liigasta, moni ei varmasti pidä asiaa edes realistisena ja silti ne on mukana Mestiksessä. Kai niilläkin joku syy on? Nythän sitä ovea avataan vaikka 2 divariin tai kolmoseen asti, että jos on halua ja tahtoa, niin esim. yhdistynyt keskiuusimaa, niin siellä on talousaluetta jne. ne voisi ihan hyvin ottaa uuden tavoitteen ja lähteä hakemaan liigapaikkaa tulevaisuudessa, luulisi tuollaisen olevan piristysruiske sinnekkin. Sama pätee moneen muuhun, että nyt on ilmoitettu että resurssien pitää olla sellaisella tasolla, että siellä Liigassa voi myös pelata, jolloin jokainen organisaatio voi lähteä rakentamaan vaikka omaa RTK:ta jos haluaa että se Sotkamo tai Ilomantsi sinne tulevaisuudessa pääsee.

Toki karsinnat olisi hirveä boonus, mutta tällä hetkellä fakta on että Mestiksessä on kahden kerroksen väkeä, toisilla on aikalailla katto vastassa, kun resurssit ei riitä nyky menolla Liigaan ja toisilla ei riitä taas lähellekkään kamppaillakseen Mestiksen parhaiden jengien kanssa. Ketä tää nykynen touhu palvelee? Kerran vuosikymmeneen tässä "muka avoimessa" sarjassa joku olisi voinut yllättää paras seitsemästä sarjassa ja pudota seuraavalla kaudella, koska pelkkä Liigalisenssin hinta olisi tuhonnut joukkueen budjetin.

Nyt avataan systeemit ja jos paiskoo tarpeeksi duunia, niin on oikeasti mahdollisuuksia, mielestäni huikee parannus vanhaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Lajin kehittämisen kannalta on hyvä, että liiga pikkuhiljaa laajenee kattamaan useampia paikkakuntia. Teoriassa joukkueita voisi kolmenkymmenen vuoden päästä olla vaikka 20. Lähivuosina liigakelpoiset Mestiksen voittajat tulevat melko varmasti liigaan nousemaan, eli KooKoo ja Sport varmasti, todennäköisesti myös TuTo ja Jukurit. Mikäli vielä Jokipojat saavat taloutensa kuntoon niin heilläkin lienee mahdollisuus. Avautuuko Vantaalle mahdollisuus saada kovempi joukkue Jokereiden lähtiessä, ja olisko heillekin tilaa nousta vaikka kymmenen vuoden päästä?
Toisaalta tulee varmasti useita voittajia, jotka eivät halua (vielä) liigaan nousta. Liigan paisuessa Mestikseen luultavasti nousevat ainakin Titaanit, Hermes, Seinäjoki, joista Kotkalla ja Seinäjoella voisi talousalueina olla mahdollisuudet haaveilla liigajoukkueesta parinkymmenen vuoden päästä. RoKinkin allekirjoitanut näkisi mielelellään Mestiksessä. Todennäköisesti eri sarjojen joukkuemäärät elävät, jos ei joka vuosi niin melkeinpä joka toinen.

Itse pitäisin kuitenkin parhaana menettelynä sitä, että joku myös aina tippuu ylemmältä tasolta. Mutta minkäs teet, jos kerran viisaammat ovat toista mieltä.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tuolla Yle:n jutussa( - Liigan joukkuemäärä jopa yli 14:n! | Yle Urheilu | yle.fi ) tällainenkin maininta:

"Tulevaisuudessa liigaan voi nousta siis Mestis-voittaja, jos se täyttää ehdot. Pudota voi ainoastaan, jos ehtoja ei täytä. Liigalisenssijärjestelmän tuleminen on jo lyöty lukkoon. Itse ehdoista ei ole vielä täyttä tietoa."

Eli tie alaspäin on myös mahdollinen jos jää jollain liigaseuralla jonain vuonna jotkut ehdot täyttämättä. Se, onko se oikeasti mahdollista vaikka välillä olisikin jonkun ehdon kohdalla ns. miinusta niin jää nähtäväksi. Kyllähän nämä lisenssiehdot on pakko saada julkiseksi ja yleiseen tietoon, mutta toistaiseksi noita ei taida tietää edes liiga itse.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
ihan julkinen ja avoin kriteeristö, ihan kaikille, myös nykysille Liiga seuroille, jolla taataan että pääsarjassa pelataan pääsarjan arvoista kiekkoa

Nythän nousevien määrää ei olla rajaamassa, vaan kaikki kellä OIKEASTI rahkeet riittää, niin ovat saamassa mahdollisuuden. Luulisi että tässä vaiheessa Mestiksessä oltais into piukeena, niin vielä mitä, hyvä ettei olla narua solmimassa ja sopivaa parrua etsimässä. :P

Ensinäkin tummennettuun, missään ei ole vielä vahvistettu sitä että kriteereistä tulee julkisia, vaan tämä on vain yhden edustajan ja Mestiksen toive. Toiseksi, mitä tarkoitat "pääsarjan arvoisella kiekolla"? Aika vaikea määritellä.

Ja kyllähän tämä vahvasti näyttää siltä, että tuleva siirtyminen Mestiksestä Liigaan on mahdollista vain muutamalle Mestisjoukkueelle: Sport, KooKoo ja varauksin TuTo ja Jukurit. Tämän ulkopuolelle jää siis vielä 8 joukkuetta, eli 2/3 nykyisestä Mestiksestä. Mistä heidän siis pitäisi olla innoissaan? Teoreettinen mahdollisuus nousuun on edelleen olemassa, mutta mikäli tulevat liigakriteerit ovat edes vähänkään sen suuntaiset kuin suurinosa meistä sisimmässään voi kuvitella, olisi vanhalla urheilullisella menetelmällä silti suuremmat todennäköisyydet nousta.

Käytännössä tämä saattaa tarkoittaa että lähivuosina Liigassa pelaa 16 joukkuetta, ja tästä minä en ole pahoillani. Sen sijaan ketä Mestiksessä enää pelaa? Kuka haluaa sponsoroida liigaa josta mahdollisuudet nousta ovat olemattomat? Kuka sellaista haluaa seurata? Lisäksi ainakin itseäni harmittaa se, että nimenomaan urheilullisuus tapetaan rahan ja bisneksen tieltä. Ismo Lehkonen on mielestäni tässä asiassa ihan oikeilla jäljillä:

http://yle.fi/urheilu/kokenut_latkaluotsi_tarayttaa_16_liiga-_ja_16_mestis-joukkuetta/6812667
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onhan tuolla Yle:n jutussa( - Liigan joukkuemäärä jopa yli 14:n! | Yle Urheilu | yle.fi ) tällainenkin maininta:

"Tulevaisuudessa liigaan voi nousta siis Mestis-voittaja, jos se täyttää ehdot. Pudota voi ainoastaan, jos ehtoja ei täytä. Liigalisenssijärjestelmän tuleminen on jo lyöty lukkoon. Itse ehdoista ei ole vielä täyttä tietoa."

Eli tie alaspäin on myös mahdollinen jos jää jollain liigaseuralla jonain vuonna jotkut ehdot täyttämättä. Se, onko se oikeasti mahdollista vaikka välillä olisikin jonkun ehdon kohdalla ns. miinusta niin jää nähtäväksi. Kyllähän nämä lisenssiehdot on pakko saada julkiseksi ja yleiseen tietoon, mutta toistaiseksi noita ei taida tietää edes liiga itse.
No sehän tässä nyt on ideana, että ekaa kertaa ne tulee julkisiksi ja niitä on päättämässä Mestiksestä, liitosta ja Liigasta muodostettu työryhmä. Tuskin tässä nyt on tarkoitus tehdä mitään paskanjauhanta juttuja, vaan oikeasti mahdollistaa ammattimaisen kiekkoilun leviäminen useamillekkin paikkakunnille Liigakiekkoilun muodossa.

Lofin pääsarjan arvoinen kiekko on sitä, että sillä joukkueella on varaa laittaa siihen pelaajabudjettiin se sama määrä kuin muillakin liigajoukkueilla ja kasata kilpailullinen pelaajisto. Eikä että sinne mennään riskillä ylös ja toivotaan toivotaan että riittää ja sitten otetaan koko kausi pataan ja tullaan konkassa alas seuraavana keväänä, kuten nähtiin 80-90 luvulla.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liigalisenssin hinta on tv-sopimuksen vuosituotto. Tuolla rahalla putoava liigajoukkue pystyy tavoittelemaan nousua.

Eikö tässä pitäisi puhua liigaosakkeen hinnasta? Vai onko lisenssillekin tulossa vielä joku oma hintalappunsa? Itse olen ymmärtänyt että pitää pystyä ostamaan 'liigaosake' ja täyttää 'lisenssiehdot'. Mitä Hä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö tässä pitäisi puhua liigaosakkeen hinnasta? Vai onko lisenssillekin tulossa vielä joku oma hintalappunsa? Itse olen ymmärtänyt että pitää pystyä ostamaan 'liigaosake' ja täyttää 'lisenssiehdot'. Mitä Hä?

Olet oikeassa, kyse on liigaosakkeesta. Tuskin lisenssille mitään hintaa on.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Eli tie alaspäin on myös mahdollinen jos jää jollain liigaseuralla jonain vuonna jotkut ehdot täyttämättä. Se, onko se oikeasti mahdollista vaikka välillä olisikin jonkun ehdon kohdalla ns. miinusta niin jää nähtäväksi.

Kuten liigan puolelle kirjoitin, niin lähempänä on todennäköisesti se että jokin nykyinen liigaseura alittaa asetetut kriteerit kuin että jokin nykyisistä mestisläisistä ne ylittäisi. Niin kyyninen olen noiden liigan huru-ukkojen kanssa, että uskon että "omia" suojellaan loppuun asti ja vieraita yhtälailla sorsitaan loppuun asti. Jos tulisi tilanne eteen, että jonkin nykyseuran talous vetäisi velkasaneeraukseen asti, niin sen asema pelastettaisiin, koska talousalue ja seura on merkittävä liigalle. Sen sijaan vastaava vakava taloudellinen tilanne Mestiksen voittajalla estäisi ko. seuran nostamisen sarjaan. Ja samanlaista voisi vetää vaikka halleista, vaikka Mestiksestä löytyy yhtä hyviä ja parempia halleja kuin liigasta, niin nykyisellä saa kyllä olla liigassa, mutta ilman aitioita tai riittävää kapasiteettia ei ole uudella asiaa mihinkään.

Uskon siis että rima asetetaan todella korkealle ja soveltamisen olevan hyvin suhteellista - läpinäkyvyys voi myös olla takuuvarmaa "osakkaiden tiedossa" luokkaa. Liiga näissä keskusteluissa kuitenkin vie ja päättää, Sirviö vikisee ja Kal€ katsastaa Jokereiden KHL-peleihin sopivaa aitiopaikkaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kuten liigan puolelle kirjoitin, niin lähempänä on todennäköisesti se että jokin nykyinen liigaseura alittaa asetetut kriteerit kuin että jokin nykyisistä mestisläisistä ne ylittäisi. Niin kyyninen olen noiden liigan huru-ukkojen kanssa, että uskon että "omia" suojellaan loppuun asti ja vieraita yhtälailla sorsitaan loppuun asti. Jos tulisi tilanne eteen, että jonkin nykyseuran talous vetäisi velkasaneeraukseen asti, niin sen asema pelastettaisiin, koska talousalue ja seura on merkittävä liigalle. Sen sijaan vastaava vakava taloudellinen tilanne Mestiksen voittajalla estäisi ko. seuran nostamisen sarjaan. Ja samanlaista voisi vetää vaikka halleista, vaikka Mestiksestä löytyy yhtä hyviä ja parempia halleja kuin liigasta, niin nykyisellä saa kyllä olla liigassa, mutta ilman aitioita tai riittävää kapasiteettia ei ole uudella asiaa mihinkään.

Uskon siis että rima asetetaan todella korkealle ja soveltamisen olevan hyvin suhteellista - läpinäkyvyys voi myös olla takuuvarmaa "osakkaiden tiedossa" luokkaa. Liiga näissä keskusteluissa kuitenkin vie ja päättää, Sirviö vikisee ja Kal€ katsastaa Jokereiden KHL-peleihin sopivaa aitiopaikkaa.
Josko kuitenkin tutkittais ennen kuin maalaillaan piruja seinille. Aika turha tuollaisia kuvia on maalata, ennen kuin tulee ne kriteerit kaikille selväksi ja että onko ne realistisiä vai ei. Mitä ilmeisimminkin Mestiksen joukkueiden johdon mielestä nyt on jonkinasteinen konsensus tullut, sen verran on positiivista vibaa aistittavissa.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niinpä. Kyllä nyt ollaan aika innoissaan monen mestisjengin toimistolla, mutta katsotaan mikä on tilanne sitten kun nuo lisenssiehdot lyödään pöytään.
Itse olen kyllä aika epäileväinen, pessimisti ei pety.
Toivottavasti tuo innostuneisuus pitää sisällään jo jotain tiedonrippeitä tulevasta ja pohjautuu niihin eikä vain kauniiseen maalattuun kuvaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mielestäni tässä ei ole mitään muuta muutosta entiseen kuin se, että karsintoja ei pelata. Nykypäivänä olisi käytännössä mahdotonta mestisjoukkueen voittaa liigajoukkuetta karsintasarjassa, joten siinä mielessä ymmärrettävä päätös. Toisaalta jos liigaa ja mestistä kaventamalla 10+10 muotoon miettii, silloin tuo tasoero olisi joka vuosi paljon pienempi.

Vähän samoilla linjoilla. Karsintojen poisjäänti on kyllä iso takaisku. Tuntui olevan jopa seuratumpia pelejä kuin itse finaalit (paitsi ehkä tänä vuonna kun finaalissa oli hyvä taistelupari).

Toisaalta positiivista on se, että jos seura tietää puitteiden olevan kunnossa, niin Mestiksen voittamalla selvittää jo tiensä liigaan. Ei ole sitä liigajoukkue-vuorta kiivettävänä ennen kuin paikka aukeaa. Tiukat kriteerit on myös siinä suhteessa hyvä juttu, että nousijalla on varmasti edellytykset taloudellisesti pärjätä mukana. Tämä lienee kaikkien etu.

Vaikka rationaalisesti ajateltuna tämä on ihan ok juttu, niin silti vituttaa karsintojen poistuminen. Siinä on kuitenkin jotain näyttävää, kun joukkue taistelee ihan konkreettisesti tiensä liigaan voittamalla liigajoukkueen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vähän lisää näkökulmia:

KooKoo iloitsee jääkiekon sarjajärjestelmän uudistamisesta | Yle Uutiset | yle.fi

Näkökulma: SM-liiga perse edellä puuhun | Yle Urheilu | yle.fi

Tämä on ehkä lyhyellä tähtäimellä Mestikselle hyvä juttu, mutta jo parin joukkueen lähtö tekee sarjalle huonoa. Mitä jos Sport, Jukurit, KooKoo, TuTo ja Jokipojat nousevat, niin ketä nousijaehdokkaita siellä olisi sitten jäljellä? Loput joukkueet pelaisivat merkityksettömiä pelejä merkityksettömästä kannusta. Ensi kausi tulee toki olemaan Mestiksen historia (ja tulevaisuuden) paras ja mielenkiintoisin kausi.
 
Toki karsinnat olisi hirveä boonus, mutta tällä hetkellä fakta on että Mestiksessä on kahden kerroksen väkeä, toisilla on aikalailla katto vastassa, kun resurssit ei riitä nyky menolla Liigaan ja toisilla ei riitä taas lähellekkään kamppaillakseen Mestiksen parhaiden jengien kanssa. Ketä tää nykynen touhu palvelee? Kerran vuosikymmeneen tässä "muka avoimessa" sarjassa joku olisi voinut yllättää paras seitsemästä sarjassa ja pudota seuraavalla kaudella, koska pelkkä Liigalisenssin hinta olisi tuhonnut joukkueen budjetin.
Arvaas miksi ne resurssit ei riitä nyky menolla lii gaan? Koska liigan sulkeminen näivetti tavoitteellisen toiminnan alemmassa sarjassa murto-osaan. Lähti katsojat, lähti tulot, lähti pelaajat, meinasi lähteä koko seura. Se mikä ennen oli tervettä jatkuvaa hissiliikettä olikin yhtäkkiä kuilu. Jos KOOVEElle, RoKille, ja kumppaneille ilmoitettaisiin nyt että viiteen vuoteen ei ole mestikseen asiaa, toiminta supistuisi aivan samalla tavalla.

Arvaas miksi sarja on ollut "muka avoin"? No siksi, kun annettiin kuilun syntyä näivettämällä alempi sarja terveen hissiliikkeen divarista amatöörien puuhasteluksi samaan aikaan kun laji ammattilaistui vauhdilla. Jos mestiksen ja suomi-sarjan välille syntyisi vastaava kuilu viideksi vuodeksi, niin kyllä senkin umpeen kurominen veisi alemman sarjan seuroilta pidempään kuin pari vuotta.

Ketä tää nykynen touhu palvelee?
Nykyinen touhu (siis vielä eilen voimassa ollut touhu, liigakarsinnat jne) palvelee koko jääkiekkoa. Se tarkoittaa katsojamääriä, harrastajamääriä, lajin imagoa, valtakunnallista näkyvyyttä, suomalaista pelaajatuotantoa, suomen arvokisamenestystä jne.. Sen sijaan tämä uusi perseilytouhu mistä tänään tiedotettiin palvelee kultapossukerhon ja heidän sidosryhmiensä viihdeliiketoimintaa/harrastustoimintaa sekä tietysti niitä faneja joiden mielestä oma joukkue ja sen asema on tärkeämpää kuin urheilun henki.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tämä on todella hieno asia, että ovet vihdoin aukesi. Sen verran kieroa jengiä tuolla kuitenkin piisaa ja juuri keväällä teetty kysely paljastaa, että suurin osa liigajoukkueiden pohatoista on edelleen auljetun sarjan kannalla.

Saa ottaa allekirjoitukseen ja vaikka päivämäärällä vahvistettuna, mutta tälle Salkkari jaksolle saadaan vielä muuttuvia tekijöitä ja suurta draamaa.

Aivan varmasti vedetään joku talouskortti esiin tms, jolla jatketaan Mestis-tuhnu-joukkueiden kyykytystä.

Sitten tapellaan isoon ääneen, kun Mestis-poloiset on laittanut viimesetkin pennoset rakentamiseen ja ovet lyödään nenänedestä kiinni. Kyllä naurattaa sikariporrasta taas.

Väitän siis, että EDES tulevaa kautta ei taputella loppuun, kun ilmenee uusia juonenkäänteitä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Pitäisiköhän varovaisesti olla sitä mieltä, että tämä voi olla ihan hyvä juttu.

a.) voittaja voi nousta Liigaan kunhan hoitaa asiansa hyvin, eli se on ihan up yours.
b.) Mestiskausi jatkuu kauemmin
c.) Nyt Mestismestaruudessa on oikeasti panosta. Viimeisten vuosien liigakarsinnat ovat näyttäneet mikä se mahdollisuus on oikesti ollut Mestisrosterilla vs. Liigarosteri. Nyt ei tarvitse pelata vielä mestistä Liigahintaisella joukkueella. Riittää kun on paras Mestikseen, ei parempi kuin huonoin liigaporukka. Helvetin iso ero!

Käännään tämän varovaisen optimismini sinä päivänä kun ensimmäisen kerran ilmoitetaan jostain joukkueesta ettei se täytä lisenssin vaatimuksia. (siis jos se oikesti täyttää ne)
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meinaatteko ettei näitä kriteereitä ole ollut aiemmin? Aivan Jokerifanien tasoista itkemistä taas. Ensin itkettiin että nousu on tehty liian vaikeaksi ja nyt itketään kun sinne pääsee ilmeisesti liian helposti. Ihan hyvä ettei liigaan tule persaukisia mutta jos sinne tulee joku uusi jolla on resurssit kunnossa on se hyvä asia.

Ilmeisesti Liigan ja Mestiksen välille pitäisi tulla Tamin lanseeraama kitisijöiden liiga ja sinne nousisi kaikki joukkueet Mestiksestä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Riittää kun on paras Mestikseen, ei parempi kuin huonoin liigaporukka. Helvetin iso ero!

Aika hyvä pointti. Mielenkiintoista on kuitenkin katsoa, millaiset rosterit Mestiksen kärkijengeillä on 1.2.2014 verrattuna Liigassa jo toiveensa menettäneisiin (jos sellaisia on).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös