Trevor Gillies, HIFK

  • 788 959
  • 2 155

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
nähtäisiin rehellinen TG vs. SBA mylly, ja homma ois kuitattu.

En usko, että kukaan kokisi tuota järjetöntä väkivallan tekoa millään tavalla kuitatuksi jollain pienellä tappelunyhjäyksellä, jossa korkeintaan hipaistaan vastustajaa. Teko oli niin järjetön ettei sitä mikään "reilu tappelu" varmastikaan kuittaa, vaan kaunat jäisivät edelleen kytemään. En kuitenkaan usko enkä toivo IFK:n lähtevän kostamaan yhtä järjettömällä ja suunnitellulla kostoiskulla johonkin vastustajan taitopelaajaan Valtos-Amourin tapaan.

Reilu mies vs. mies tappelu kuittaa tilanteet reilusti toimivien pelaajien suhteen. Joskus kovaa pelatessa vähän roiskuu, ja näitä sitten voi reiluilla tappeluilla "kuitata". Vähän kuin Kautonen-Pesonen-case. Pesonen taklasi selkään, todennäköisesti enemmän innokkuuttaan kuin vahingoittamistarkoituksessa ja jäi seuravaan vaihtoon vastaanottamaan kuittia. Tässä ns. koodi toimi. Ja tuskin kenellekään osapuolelle jäi asiasta huono maku, jos ei pelikieltoja lasketa. Semir-Peltonen-casessa ei ollut tällaisesta kyse, vaan suunnitelmallisesta väkivallanteosta. Ja Jokerit(Ruutu) ei ollut aikaisemmistakaan sikailuista valmis vastaamaan puheluun, joten mitä reilun tappelun haastaminen edes auttaisi tällaisessa tilanteessa. Siinä piilolinssit vain katoaa.

Jos joku kosto tulee suht järkevästi, niin fine. Mutta riittää myös, että nyt on omaa selustaa turvattu siltä, että kyykkäilyjä ja teloituksia tuskin yhtä paljon nähdään näissä tulevissa 7 (?) ottelussa. Sen jälkeen ei ko. seuraa enää ole. Jos TG takaa yhtään työrauhaa noihin 7 matsiin, niin maksaa itsensä takaisin.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Niin, jullien vainoharhaisia höpinöitä. Sanokaa nyt yksikin tilanne, missä Semir on muka jotain yrittänyt vahingoittaa? Kyrväisistä samaa mieltä, ihan nevöhöördejä minulle, toinen taisi teurastaa sen jääkoneen Pelsujen treeneissä?

Kuulutko sinä niihin kirjoittajiin, joka oikeasti uskoo Semir Ben-Amorin toistavan temppunsa vielä useastikin? Tai edes kerran? Semir Ben-Amor, tuo koko uransa ajan likaisia temppuja viljellyt jääkiekkoilijan irvikuva...

Tarkoitus nimenomaan olikin kärjistää näitä täällä esitettyjä mielipiteitä. Olisikohan Hjalliksen (tai no siis nykyään toki venäläisten) pitänyt hankkia lattiaan pultatut roskikset Tony Salmelaisen comebackin takia?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kysymys: miksi?

Miksi pitäisi tulla supersanktiot, vaikka nujakka olisi "järjestetty"?

Miksi tappelujen ylipäätään kuuluisi saada aikaa jotain negatiivista julkisuutta? Nehän ovat olleet vuosikymmenet kiinteä osa koko lajia. Jääkiekko ei ole, eikä toivottavasti alakaan muistuttamaan mitään jääpalloa, sählyä tai mitään muutakaan koko perheen mailan kanssa sohimista.

Eihän etukäteen järjestettyjä tappeluita montaa kaudessa ole, jos ollenkaan mutta esim. nyt tämän hankinnan myötä jokainen liigaa seuraava odottaa, että ekassa kohtaamisessa leimahtaa. Ja näistä, kun lehdet kirjoittelee jo ennakkoon niin ei siitä seuraa ainakaan mitään hyvää liigaa eikä jääkiekkoa kohtaa. Taas on porukkaa ministeriä myöden jeesustelemassa asiaa, josta ei tiedä yhtään mitään. Tätä ei liiga todellakaan kaipaa. Kun olisi selvät merkit ilmassa siitä, että seuraavassa pelissä leimahtaa niin sanktiot asetettaisiin ehkäisemään nämä ennalta ja seurat ainakin tietäisivät mitä seuraa jos näin toimii.

Se, että tappelut saavat negatiivista julkisuutta ei johdu tappeluista vaan lajia ymmärtämättömistä ihmisistä. Tälle jääkiekon seuraajat ei voi mitään ja sen kanssa on vain elettävä. Mutta tätäkin julkisuutta voidaan vähentää pitämällä tappeluiden suhteen matalaa profiilia. Onhan tappeluita aina ollut liigassa ja spontaanisti alkaneet eivät ole otsikoihin nousseet sen enempää kuin muutkaan tapahtumat.

Kuka pystyy sitten todistamaan onko tappelu ennakkoon sovittu? Ei kai varmasti kukaan. Ainahan voidaan väittää, että tappelu lähti spontaanisti käyntiin.

Tappelut kuuluvat silti jääkiekkoon, koska jos ne kielletään katoaa väkisinkin myös tunne pelistä. Lisäksi ne ehkäisevät kaikenlaisia käsille hakkaamista, kun hakkaaja saattaa joutua vastaamaan teoistaan eikä vain luikkia naureskellen vaihtoon. Tappeluista pitäisi tuomita pelkkiä vitosen jäähyjä ja sitten vaikka toisesta samanlaisesta vasta ulosajo. Ulosajo pelkästään siitä, että tippuu hanskat kädestä on naurettavaa!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kuulutko sinä niihin kirjoittajiin, joka oikeasti uskoo Semir Ben-Amorin toistavan temppunsa vielä useastikin? Tai edes kerran? Semir Ben-Amor, tuo koko uransa ajan likaisia temppuja viljellyt jääkiekkoilijan irvikuva...

Itse asiassa en usko. Ennen Tapausta Semir oli yksi eniten arvostamistani jokeri- pelaajista. Nyt on kunnioitus aika lailla nollissa, mutta toisaalta kyllä harmittaa, että todelliset syylliset luikkivat Semirin selän taakse, ja Semir joutui syömään kaiken paskan yksin.

Mutta Ruutu- show on kuitenkin pyörinyt hyvillä kierroksilla, ja kun siihen yritettiin vastata, niin kapteeni telottiin suunnitelmallisesti ja törkeästi. Kyllä tälle tilaus on, sanotaan mitä sanotaan.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Lisäksi todennäisyys asialle kasvaa kun tietää Summasen äkkipikaisuuden. Uhka ja peloite on nyt olemassa, mutta jäänekö pelkäksi uhkaksi kuten brändin toimistolla toivotaan. Aika näyttää. Itse epäilen ja komppaan palstaveljeä asiassa (MustatKortit)

Epäilkää ja kompatkaa. Kyllä itseäkin vituttaa jo valmiiksi tuleva paskamediamyrsky, kun Gillies edes taklaa tahi lyö jotakuta. Mutta ihmisiä ne siellä kaukalossa on, tienaavat elantoaan, ja Gillies tulee liigaan ja IFK sen "riskin" ottaa. Sakkoja ja vitullista porua tulee taas joka tuutista, ja yleisönosastot täyttyy. Tietty, kun mennään selkeän pahoinpitelyn osalle, niin Järvi ja kumppanit saavat näyttää pallinsa.

Sanktiot pitää tuntua, mutta ei täällä nyt voi alkaa valitsemaan pelaajia liigaan, ku se on tapellu aina paljo, ja se on sika, ja nyt ne kostaa. Jumalauta.

On surullista, että jääkiekko-ottelun tapahtumat menevät poliisin syyniin. Ben-Amorin teon kaltaiset temput toki pitää mennäkin, mutta muuten pitäisi mielestäni selvitä ilman poliisin apua.
Tää on hei vaan hokia kuitenkin.

^Siinä helvetin hyvin sanottu.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Järkevä hankinta HIFK:lta ja kommentit kurinpitoryhmältä jne. ovat naurettavia. Eihän tässä tapauksessa kiekkoa voisi pelata esim. mattokauppiaskaan. Kokonaisuutena eihän tässä ole mitään järkeä, mutta narrit valitsivat viime vuonna oman tiensä ja niin kauan, kun joukkueessa vaikuttaa joku Valtosen tapainen henkilö, jota pitäisi verrata Summaseen, jolla väitetään olevan palikat väärässä järjestyksessä. Sama tilanne tietysti jonkun mattokauppiaan kohdalla, jonka saama rangaistus oli naurettava.

Kaiken paskankaan jälkeen en toivo HIFK:n suorittavan mitään kostoa ellei synny tilannetta, joka sitä vaatii. Toisaalta jos kosto tehdään, niin se tehdään muuten, kuin ylivoimalla, jolloin neljä pelaajaa ottaa jokainen oman kohteensa ja Gilles menee ja "tappaa" esimerkiksi Lahden tai jonkun muun taitopelaajan. Kuulostaa tyhmältä, mutta näinhän tämä meni herrasmiespelaaja Väänäsen ja kumppaneiden toimesta. Toivotaan, että rauha säilyyja joukkueet keskittyvät pelaamiseen, eikä TG sorru tyhmyyksiin. Jos näitä poliiseja tarvitaan enemmän, niin sten hankitaan.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappeluista pitäisi tuomita pelkkiä vitosen jäähyjä ja sitten vaikka toisesta samanlaisesta vasta ulosajo. Ulosajo pelkästään siitä, että tippuu hanskat kädestä on naurettavaa!

Tästä ehdottoman samaa mieltä. Ja itse uskon, että jos tuollainen sääntö tulisi voimaan, niin se jopa vähentäisi tarvetta tällaisille vain yhden taidon osaaville gooneille. Jos IFK pelotteen halusi, niin sen oli ehdottomasti oltava pelitaidoton. Aiemmin hanskaushommissaainakin jonkun verran meillä laskettiin esim. Melartin ja Liivikin varaan. Mutta nykysäännöillä eivät he voineet käytännössä tapella, kun olivat roolissaan liian tärkeitä pelaajia. Jos tappelusta saisi vain 5min, niin mun käsityksen mukaan liigassa riittäisi silloin tämä perusosasto (melartit, liivikit, tyrväiset) sillä voisivat hoitaa hanskaushommat lentämättä pihalle ja sitä kautta vaikeuttamatta jenginsä pelaamista vajaalla rosterilla.
 

petzku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins & Patric Hörnqvist
Mielenkiintoinen hankinta, ei siinä mitään. Päivänselväähän on se, että Gilliesiä ei pelillisistä syistä Nordenskiöldille raahattu.

Pahin skenaariohan tässä on se, että perjantaina tai lauantaina kolisee ja aivan helvetin kovaa. Käytännössähän tässä voitaisiin soveltaa sanontaa "Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön" - jolloin voitaisiin hakea sitä kuuluisaa kostoa vuoden takaiseen ylilyöntiin/käskytykseen. Pahimmillaan haetaan kostoa vielä Mastonkin taklauksesta, jolloin myös tällä palstalla esiintynyt "koodisto" olisi vaihteeksi riekaleina, vaikka sitä ei kuulemma enää olekkaan. Mikäli tämä skenaario kuitenkin toteutuu, lähtisi myös aivan satavarmasti se kostonkierre käyntiin, jota kukaan ei jaksa/halua katsoa. Gillies voi mun puolesta hakea vaikka Ben-Amoria tanssiin, mutta jätetään ne muut pelaajat rauhaan.

Tässä vaiheessa toki herää myös se kysymys, että mitkä olisivat IFK:n intressit tällaisiin kostotoimenpiteisiin ryhtyä?

Mä en lähde tästä ketään syyttelemään, vaan ihan puhtaasti spekuloin ja uskonkin, että Gillies on hankittu IFK:hon tasantarkkaan vain peloitteeksi - sellaiseksi, jolla viestitetään, että tarpeentullen tulee myös takaisinkin. Mikäli kuitenkin jonkinsortin ylilyönti nyt viikonloppuna tapahtuu kummankaan joukkueen osalta, on medialla vaihteeksi jotain mistä lypsää. Unohtamatta sitä faktaa, että jälleen annettaisiin kotoisalle Liigalle mitä parhaimmat kasvot. Ei mulla kai muuta.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Tähän väliin on pakko sanoa että tämä ketju on kyllä parasta antia pitkään aikaan. Meiltä selkeästi onnistunut haku, herättää keskustelua ja muiden joukkueen kannattajissa pelkoa omien pelaajiensa puolesta.Ihan sama jos vastustajat vihaavat ja halveksuvat - kunhan pelkäävät.

Aika kovaa yleistystä. Itse lähden ainakin kohta ottamaan pari kylmää tämän signauksen kunniaksi. Loistava haku IFK:lta. Yritin sitä kyllä tuoda jo jossain selville.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Eihän IFK varmastikaan tätä kaveria hankkinut ketään vahingoittamaan, vaan juuri suojelemaan tähtipelaajia. Tästä huolimatta pelkään pahoin, että jossain vaiheessa kilahtaa Trevorilla todella pahasti yli. Kunnon myllyt on toki ok, mutta samankaltainen temppu, mitä hän teki Tangradille NHL:ssä olisi todella halveksuttava. Taatusti Trevorille kerrotaan, mitä viime kaudella tapahtui. Vaikka Rami ennen peliä sanoisi Trevorille: "Ei sitten mitään typeriä temppuja." Saattaa kaveri hyvin ajatella, että tuohan on vain ainaista lätinää ja jättää kyseisen käskyn vähälle huomiolle.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miettikää nyt stadin "paremmat" ihmiset: Täysi TURHAKE viemässä taas joltain oikealta jääkiekkoilijalta peliaikaa ja täällä kustaan hunajaa. 15 sivua tekstiä ehkä yhdestä huonoimmista PELAAJISTA SM-liigassa koskaan. Menkää itseenne! Nybari perustelee, että taitopelaajille tulee rauha. Mikä rauha? Helvetin hienoa neppailla taidokkaasti jatkuvasti alivoimalla.

Olette te siellä Helsingissä aika kansaa ja sitten böndeläisiä haukutaan. Tosin suurimmat haukkuja taitaa olla jostai Kuhmosta Hesaan muuttaneita:)

Ja kyllä, olen itsekin asunut Helsingissä.

No mutta onnea hankinnasta, toivottasti ei telo ketään oikeaa pelaajaa.
 

Nispe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Mutta tuota en ymmärrä, että minkä takia se menee narrifanien mielestä "kuitatuksi" tai "jotenkin oikein", kun otetaan pihalle yksi käskytetty pelaaja, eikä jotain joukkueikonia/tähtipelaajaa?

Niin, jos ihan äärimmilleen asiat vetää, niin kaiketi vastaava teko "kuittaa" homman lopullisesti. Siinä vaan on sellaisia ongelmia, että silloin kaikilta aiemman casen moraalisaarnoilta lähtee pohja. Silmä silmästä -menttaliteetin kun voisi tulkita myös niin "että saat vetää meidän Jamppaa turpaan, jos me saadaan sen jälkeen hakata sut".
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Loistava haku IFK:lta. Yritin sitä kyllä tuoda jo jossain selville.

Samaa itsekin tuolla taannoin kirjoitin mutta ei näitä viestejä nähdä. Olisi pitänyt mainita jotain Peltosesta, Semiristä tai kostosta. No, oli viestistäni joku aivan pöyristynyt.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Keep your head up, Jere. Trevor is back!

Jos Jokerit haluaa nokittaa tai Sipoo haluaa Giltsulle frendin, niin yksi valttikortti olisi vapaana. Nimittäin ei tuosta tulevasta farssista puutu enää kuin ammattilaisjääkiekkoilija Pasi "Suomen Mestari" Nielikäisen paluu.

Vituttaa jo valmiiksi kaiken maailman mikaeljungnereiden mielenpahoitukset, mitä tämä edelleen jatkuva Rööperi-Krisujen esinahkojen venyttely tulee aiheuttamaan...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä böndet vakuuttelevat, että Gillies ei tuo rauhaa IFK-pelaajille. Kyllä mä vähän luulen, että tällainen ilmestys vastustajan aitiossa vaikuttaa pelaajien tekemisiin jäällä... vaikuttaisi ainakin minun. (linkki kuvaan Trevor Gilliesistä)

Kuten jo toiseen ketjuun totesin, niin paheksutaan sitten, kun kaveri on jotain väärää tehnyt. Täällä saa joistain viesteistä sen kuvan, että Gillies olisi jo tappanut vähintään Ruudun, BAmorin ja Teuvo Teräväisen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eihän IFK varmastikaan tätä kaveria hankkinut ketään vahingoittamaan, vaan juuri suojelemaan tähtipelaajia.

Ei Gilliesin tehtävä -siis todellisuudessa - ole kenenkään suojelu. Nää on juttuja joilla sumutetaan yleisöä.

Hänen tehtävä on toimia Summasen nyrkkinä. Kaikki käskyt tulevat vain Summaselta ja Gilliesin on oltava koko ajan valmiina ne täyttämään. Jos Summanen käskee Gilliesin telomaan vaikka Nordiksen jääkoneen paljain nyrkein, siihen on oltava 110 prosenttisen valmis. Gilliesin avulla Summanen rakentaa jatkon syyskuun alun 2012 tapahtumille ja pyrkii käyttämään pelkoa aseenaan voittaaksen pelejä. Gillies on Summasen millintarkka siirto siinä pelissä jota hän pelaa voittaakseen aina seuraavan ottelun.

Kun Gillies asetetaan oikeaan kontekstiin, hänen hankintansa on hyvin perusteltu ja täysin odotettu. Viime kädessä Gilliesin tehtävä on auttaa Summasta alistamaan Harkimo ja Jokerit jokaisessa kohtaamisessa siten, että HIFK poistuu kentältä täyden pistepotin ja fyysisen yliotteen kera.

Summasen toimintatavat tuntien iskua Jokereihin ei tule ET-otteluissa mutta se tulee kyllä kauden aikana. Ihan mielenkiinnolla odotan.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Nyt kun tätä hankintaa on hieman sulatellut niin on aika kysyä onko HIFK huomioinnut miten tämä vaikuttaa muihin Liigan joukkueisiin. Tarkoitan tällä sitä, että nyt kun tämä kaveri rupee takomaan jokeria kaukalossa tai jonkun muun jengin pelaajaa ja jahtaamaan tätä ympäri kaukaloa niin seuraavana päivänä saadaan luke lehdistä taas jääkiekon ja pelaajien välisestä "koodistosta". Oliko tuo tempaus koodiston mukainen ja sitä rataa. Sitten tapahtuu seuraavaa, että sponsorit kaikoaa, kun jääkiekko onkin koko kansan huulilla negatiivisessa sävyssä. Isoille jengeille ei ehkä yksi tai kaksi sponsorin katoamista tunnu missään, mutta meillä pienillä ei ole kauheasti varaa menettää niitä yhtä tai kahta varsinkaan sen takia kun HIFK päätti aloittaa vanhan sodan uudestaan ja josta on vain huonoja seurauksia lajille nimeltä jääkiekko. Haukkukaa kukkahatuksi, mutta odotan, että kun tämän miehen aiheuttamat "koodisto puheet" tärähtävät iltalehtiin niin odotan, että siellä lehdessä on selittelemässä HIFK:n johto eikä Liigan miehet miksi näin kävi.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Hymyilyttämään pistää väkisinkin ja innolla odotan kaverin näkemistä liigajäillä. Minun liigaani mahtuu aina muutamakin kytevä ruutitynnyri, joka saattaa pamahtaa yhdestäkin väärästä liikkeestä. Nähtäväksi jää, onko kellään munaa lähteä Trevorin kanssa pelleilemään.

Veikkaan, että eräs tampereella pelaava kovanyrkkinen kääpiökanukki pääsee kauden mittaan maistelemaan Gilliesin nyrkkiä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun tätä hankintaa on hieman sulatellut niin on aika kysyä onko HIFK huomioinnut miten tämä vaikuttaa muihin Liigan joukkueisiin.
...

Oletko miettinyt, paljonko joku IFK tuo pienille seuroille TV-tuloja - tuloja, jotka jaetaan tasan seurojen välillä?
 

Kims85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoinen hankita, täytyy myöntää. Täytyyhän tuota ihmettä vääntäytyä perjantaina hallille katsomaan. Kuulopuheiden mukaan mies sentään pysyy välttävästi pystyssä luistimilla, joten ihan jääkiekkoilijasta lienee kysymys.

Eiköhän Jokereilta kuitenkin löydy tarvittaessa lääkkeet, joilla Mr. Gillies saadaan "rauhoitettua", mikäli lamppu meinaa sammua. Täysin turha hankinta. Semir ja hänen tekemisensä eivät voi olla peruste enää nyt, vai luuleeko joku tosissaan, että Semir tai joku muu toistaisi viimevuotisen tempun? Valoja päälle.
 

Fordél

Jäsen
Virtasen Jonnelle piti saada joku stuntti niin tällaiseen ratkaisuun sitten päädyttiin. No, sirkushuveja stadin pojille.

Jep, sinänsä huvittavaa, että Jonne olisi ollut tähän hankintaan verrattuna selkeä pelillinen vahvistus. Nyt mentiin ilmeisesti sieltä mistä aita on matalin. Tyydyttiin vain tappelijaan sen sijaan, että olisi hankittu oikea vahvistus. Samalla joku nuorista lupaavista pelaajista istuu katsomossa ihailemassa tämän vahvistuksen loisteliasta peliä. No joo, mutta se työrauha.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Rantas-Veskua lainatakseni, "jotenkin tuntuu, kun Nybondasinkin jääkiekkomaailmankuvaa kelailee, että joku antoi nyt apinalle käsikranaatin" (Veskun twitteristä).

Best case scenario; TG pelaa neloskentän laidassa, taklaa kovaa, rikkoo / raastaa, pelaa alivoimaa ja käy kysymässä JOKAISELTA kovan jätkän maineessa olevalta vastustajalta, notta "wanna go?" Ja jos joku "wanna" niin sitten "go"!

Worst case scenario; TG hakee väkisin jonkun Jokeripelaajan myllyyn ens perjantaina, istuu lopun ET:n pelikiellossa ja sopimus puretaan yhteisellä päätöksellä... Niin ja luonnollisesti eeppinen paskapommi räjähtää Jatkoajan keskustelupalstalla sekä mediassa. Ja sitten ei ole kellään mukavaa.

Tuli hommattua liput lauantain matsiin, liekö Trevor jo pelikiellossa tuolloin?

edith; ja luonnollisesti Trevor Gillesin oikea pelinumero HIFK:ssa tulisi olla 10 !!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös