SM-liigan nimeksi Liiga

  • 141 276
  • 516

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Parasta tossa uudessa logossa on aivan upeat värit, muuten tylsä ja vanha olisi kelvannut aivan hyvin.

Mitkä värit? Musta ja valkoinen eivät ole värejä. Ensimmäinen askel kohti HMV-liigaa on siis otettu.

Twitter / MiikaArponen:

Sinne vaan nimen mukana roskikseen koko historiakin. Ja parin vuoden päästä uudelleen sormi reset-nappulalle, kun nimi muuttuu joksikin Karjala-liigaksi.

Näin tätä nyt ei ainakaan pidä ottaa. SM-sarjalla ja SM-liigalla on selvä ero, mutta SM-liiga ja Liiga ovat ja tulevat olemaan sama asia. Ei Niemisen Perttikään fiksummaksi muuttunut, vaikka nimensä vaihtoikin.
 
Viimeksi muokattu:

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Yleensä kesätyöntekijöiden suurin vastuu on ruohon pituus konttorin etupihalla. 1ügassa he saavat jatkaa kevään TETtiläisen projektia ja suunnitella puljun uuden logon, joka painetaan jokaiseen pelipaitaan ja näkyy lähes aina kun uutisoidaan kotoisesta jääkiekkoliigasta.

Taktisesti toki julkaisevat sen perjantai-iltana, odottaen että paskamyrsky laantuu töihin palatessa. Facebookissa 2 tuntia kuvan julkaisusta yli 200 tylyäkin tylympää kommenttia, ja vain 6 "ihan ok" asenteeella olevaa. Ei yhtään positiivista, ei yhtään.

Edes venäläinen nainen sentin meikkikerroksen, turkiksen ja leopardikuvioisen minihameen (jonka alta vilkkuu jotakin) kanssa ei vaikuta yhtä halvalta kuin tuo logo.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mitkä värit? Musta ja valkoinen eivät ole värejä. Ensimmäinen askel kohti HMV-liigaa on siis otettu.
Astu pois siitä miinalta ennekuin räjähtää. Jos suosikkijoukkueen kohdalla lukee HC TPS niin ihmekkös tuo että uuden "logon" värit säväyttävät.

Edit: BOOM!
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Astu pois siitä miinalta ennekuin räjähtää. Jos suosikkijoukkueen kohdalla lukee HC TPS niin ihmekkös tuo että uuden "logon" värit säväyttävät.

Kukakohan se siellä miinakentällä seiskoskelee? En kai minä muuten olis HMV:ksi haukkunut, ellei kyseessä olis samat värin kuin edellä mainitulla seuralla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eikös SM-Liiga tule säilymään virallisena nimenä edelleenkin?
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
On kyllä järkyttävän ruma logo.

Iltalehti.fi kirjoitti:
Edellinen logo oli käytössä 80-luvulta lähtien.

Ja eipäs muuten ollut, tiedot kuntoon... 2000-luvun alussa tuota logoa päivitettiin aika lailla. Mielestäni tuo nyt käytössä ollut logo oli perhanan hyvä.
 

Handyy

Jäsen
Kyllähän tuo vaikuttaisi jotenkin "siirtymäajan" brändäykseltä. Jatkossa Liigalle varmasti saadaan joku sponsorin nimi ja uusi logo sun muut tulevat mukana. Ehkä tässä on nyt tarkoituksella tehty vähän autovalmistajien tyyppisesti ensin pliisu versio ja sitten hetken päästä faceliftiä ja uutta myyntivalttia kehiin.
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers
Voivoi, Lüga. Kääntyy eestiksi "kiirehtiä." On kyllä hallituksella tosiaan ollut tuli perseen alla, kun tuo logo on äänestetty viralliseksi. Logossa on aivan lükaa pyöreitä kaaria, se on vinossa ja muutenkin se tuntuu epäsuhtaisen näköiseltä viritykseltä. Tulee mieleen jokin vanha virvoitusjuomalogo. http://i.imgur.com/1WzJciJ.png
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Mitäs vikaa sanassa Suomenmestaruus on? Vittu että olette naurettavia..Taitaa uutinen kuulua samaan sarjaan kuin venäjänkieliset uutiset, joissa tänään pahoiteltiin kovasti Suomenkielisen tekstityksen puuttumista...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jaa että nimi muuttuu. Entä sitten? Samasta asiasta siellä pelataan kuin ennenkin, ja ainakin niissä piireissä, joissa liikun, on jo pitkään puhuttu liigamatseista, liigajoukkueista ja liigamestaruudesta nimenomaan SM-liigan kohdalla.
Lainaan reilut viisi tuntia vanhaa omaa kirjoitustani:
Jep! Täähän on aivan sama kuin seuraava kuvitteellinen esimerkki:

Jossain mainostoimiston neukkarissa brainstormataan. Jollakin markkinointi-kenokaulalla välähtää: "Hei! Eihän ketään puhu Koskenkorva Viinasta vaan Kossusta. Meidän pitää välittömästi muuttaa Koskenkorvan Viinan nimi kansanomaisesti Kossuksi ja uudistaa tuotteen etiketti.". Toiset kenokaulat taputtelevat kiivaasti toisiaan selkiin ja ihmettelevät kuinka Suomen suosituin alkoholijuoma on tällaistakin epämuodikasta nimeä kuin "Koskenkorva Viina" kantanut jo 60 vuotta. Ehdottomasti nimi ja etiketti vaihtoon - näin saadaan Koskenkorva Viinasta kansanomaisempi Kossu ja myyntikäyrät jyrkkään nousuun.

Kävisikö kuitenkaan näin?

Vaihdetaanpa "Koskenkorva Viina" sanaan "SM-liiga", "Kossu" sanaan "Liiga", "etiketti" sanaan "logo" ja "alkoholijuoma" sanaan "urheilusarja"
Lisäksi vähennetään iästä 22 vuotta.
Miltä kuulostaa?

Jossain mainostoimiston neukkarissa brainstormataan. Jollakin markkinointi-kenokaulalla välähtää: "Hei! Eihän ketään puhu SM-liigasta vaan Liigasta. Meidän pitää välittömästi muuttaa SM-liigan nimi kansanomaisesti Liigaksi ja uudistaa tuotteen logo.". Toiset kenokaulat taputtelevat kiivaasti toisiaan selkiin ja ihmettelevät kuinka Suomen suosituin urheilusarja on tällaistakin epämuodikasta nimeä kuin "SM-liiga" kantanut jo 38 vuotta. Ehdottomasti nimi ja logo vaihtoon - näin saadaan SM-liigasta kansanomaisempi Liiga ja myyntikäyrät jyrkkään nousuun.
Samalla tavalla siitä Kossustakin tulisi känniin ja saisi pään kipeäksi kuin nykyisestä Koskenkorva Viinastakin.
Samasta asiastahan siellä Liigassakin pelataan kuin nykyisessä SM-liigassakin.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miettikää toverit millaiset rahat 1üga säästää kun he lähettävät Ilvekselle sakkoja, logon on mustavalkoinen joten ei tarvitse ostaa värillisiä mustepatruunoita.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Logon myötä kotoinen sarjamme kyntää entistä syvemmällä. Ei saakeli.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Aivan loistava nimi. Kertoo kaiken oleellisen: se ainoa ja oikea Liiga Suomessa. On siinä muiden lajien sarjoilla ihmettelemistä, kun suurin ja suosituin ottaa sen nimen itselleen, joka vain sille kuuluu. Pidän myös hyvin paljon siitä, että nimi on suomenkielinen, eikä ole lähdetty väkisin vääntämään mitään totaalisen typeriä FML tai FHL-juttuja.

Jep, "Liigasta" on muistaakseni maininta myös Agricolan kääntämässä Raamatussa. Tuolloin tosin Suomen lätkämaajoukkueen lempinimenä oli vielä "jalopeurat".

1üga, miten lausutaan?

Veikkaus vain: "vanniggä". Eli yksi neek... Eiku.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
1üga, miten lausutaan?
Laitoin ton huvin vuoksi google-kääntäjään koska siitä saa myös lausunnan, ja sen mukaan 1üga on viron kieltä joten se lausutaan yksi-yyga. Tarkottaiskohan tää että SM-liigan nimi on muutumassa viroksi että Jokerien korvaaja löytyiskin Tallinasta eikä Mestiksestä? ;)
 

chubster

Jäsen
Pakko kysyä, kun en ihan täysin käsitä:

Miksi SM-Liigan nimi oli välttämättä vaihdettava, erityisesti jos se nimi mihin päädytään on Liiga? Vittu olen hämmentyny, logoki on aika huima. Näin.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Miksi SM-Liigan nimi oli välttämättä vaihdettava, erityisesti jos se nimi mihin päädytään on Liiga? Vittu olen hämmentyny, logoki on aika huima. Näin.

Vesalaisen oli saatava jotain näkyvää aikaan, onhan mies herranjumala ollut jo kuukausia Liigan palkkalistoillakin.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Onko se nyt ihme tuo logon valinta kun päättäjät ovat 50-60 vuotiaita kalkkiksia, jotka eivät tiedä visuaalisuudesta vitun vertaa. Kirkkovene (nykyään ilman airoja™) olisi parempi logo kuin tuo nykyinen. Ja nimihän on vitun lapsellinen, joka helvetin sarjahan on nykyään liiga.

SJL (Suomen Jääkiekko Liiga) olisi ihan hyvä nimi liigalle, mutta eihän se voi olla noin kun se on lyhenne Suomen Jääkiekko Liitosta, heh.

SEL (Suomen Eliitti Liiga) on selvästi paras vaihtoehto kuitenkin. Mutta samalla nimellä kulkee Suomen Elintarviketyöläisten liitto ja varsinkin nettiosoitteeltaan (sel.fi) Suomen Erityiskasvatuksen Liitto. Ilmeisesti Sm-liigalla ei ollut rahaa ostaa nettiosoitetta itselleen.....huoh
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Aikaisemmin tänä iltana jääkiekon Liigassa.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tässä voi muuta sanoa kuin, että VITTU MITÄ PASKAA SÄÄTÄNÄ!

Nimi muuttuu joksikin Liigaksi, siis terve! Onko joku rikollisliiga ujuttanut huumerahansa nyt (SM-)Liigalle? Ja sitten logon on suunnitellut 10v finninaama atk-tunnin takapulpetissa.

Pystyykö tästä enää nokittamaan paremmaksi? Jos SM-Liiga oli pohjalla niin joku vääräleuka heitti sinne vielä lapion...
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ahhahahaha! Aivan käsittämättömän naurettava uudistus. SM-liiga oli arvokas ja kansainvälisesti tunnettu brändi, eihän kukaan voi ottaa tosissaan mitään "liigaa". Eiköhän kaikki puhuta ihan vaan SM-liigasta jatkossakin. Ja tuon uuden logon täytyy olla saman mainostoimiston suunnittelema, joka suunnitteli jokunen vuosi sitten TPS:n uudet logovaihtoehdot. Yhtä järkyttävän paskahan se on ja vielä samantyylinenkin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
No mutta, en koe itseäni Gallen-Kallelaksi, mutta olisiko tuota logoa silti voinut edes hetken verran miettiä uudelleen. Miksi sen ensinnäkin pitää olla vinossa? Miksi tuo fontti? Ja miksi se on tullut kirjoittaa pienillä kirjaimilla, jolloin se tosiaan muistuttaa ennemmin "1üga"-nimeä kuin "liigaa"?

Onko Suomessa todellakin noin heikko taso graafisen visualisoinnin suhteen, että tuo on se, mitä nyt saatiin aikaan? Siinä ei ole arvokkuutta tippaakaan, ja tuo mieleen ennemmin Pandan uuden "limited edition" lakupötkön kuin Suomen ykköslajin tunnuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös