SM-liigan nimeksi Liiga

  • 141 250
  • 516

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aargh, toi logo näyttää ihan hemmetin halvalta. Hyi kun ruma. Kauanko tota joudutaan kattelemaan?

Enkä mitenkään pysty lukemaan tota tekstiä "Liiga":ksi. Tuskin ikinä pystynkään.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuosta logosta ja itse nimestä tulee mieleen joku salmiakkipötkö, jota myydään Alepassa hintaan 1,20€.

Erittäin onnistunut luomus Liigan markkinointiosastolta! Sanattomaksi vetää.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni logossa on menty taaksepäin, vanhassa oli kivasti yhdistetty se pelaaja ja kiekko tekstin mukaan. Uusi logo on toki simppeli, mutta jotenkin halpa ammattilaissarjan viralliseksi logoksi. Tulee mieleen joku vanha lätkäjäätelö.

1üga-tekstistä taas tulee mieleen legendaarinen bleg-logo. ;)
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Voiko Liigalle antaa sakkoja tuosta logosta? Toi logo on rumempi kuin Ilveksen mainokset.
 
Tuon Lüga logon on tehnyt taatusti se sama tyyppi, joka värkkäsi sen silmiä hivelevän kauniin Ilves mainoksen.

Toivottavasti puuhamaa ostaa Lügan nimen ja ottaa käyttöön käyttäjän ISH värkkäämän logon. Erittäin kaunista!
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uudistamista ei mitään vastaan. Mutta tuo uusi logo on ruma. Tekisi nyt edes jonkinlaisen kansan äänestyksen ettei menisi ihan metsään.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Nyt on helpompi markkinoida lausetta:" Jokainen päivä on liigaa"? Seuraavaksi nimellä Sarja? Tästä voi inttivekkulit sitten väännellä ainaisesti: "SARRRRJA, SARRRRJA!"

Toivon nimeksi Cosmopolitan-Liiga. Siinä punnittais jo kaveri, joka tuota saa mainostettua äijämäisimmäksi peliksi Suomessa!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uudessa logossa on isolla TM-merkintä. Tavaramerkkirekisterissä ainoa "liiga" on Leafin omistama tavaramerkki (luokka 30, eli käytännössä elintarvikkeet). EU:n tavaramerkkirekisteristä "liiga"-sanaa ei löytynyt ollenkaan.

Olisiko Leaf mukana nimikuviossa kuitenkin? Jos sieltä lähipäivinä tulee kauppoihin isolla ryminällä Leafin uudet liiga-karkit :)

Siinähän se selitys onkin. Liiga-nimen eteen tulee sana lätkä ja liigan kokonimi tulee olemaan Lätkäliiga näiden legendaaristen Leafin makeisten mukaisesti.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Kun seurasi Vesalaisen touhuja JJK:ssa, on tämä vasta ensimmäinen nuotti helvetin pitkässä kappaleessa. No ihan sama itselle oikeastaan tuo nimi, ei se peliin vaikuta.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Repsahdin tälle kyllä niin jumalattoman pahasti, ettei ole tosikaan :DDDD. Kuulostaa yhtä järkevältä kuin sanot jonkun täys uunon kuullen, kun hän kysyy mitä jääkiekkojoukkuetta kannatat? Hämeenlinnalaiset vastaa ''Kerho'' :DDDD mutta nyt kun katsoo esimerkiksi joittenkin pelaajien vanhoja vaikka NHL pelaajien haastatteluja missä he sanovat: '' I will work hard that probably someday I got a chance to play in league'' niin :DDD se pelkkä liiga, eihän nyt oikeesti hei!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kun seurasi Vesalaisen touhuja JJK:ssa, on tämä vasta ensimmäinen nuotti helvetin pitkässä kappaleessa.

Ainiin. Tämä jätkähän tuli Jyväskylästä. Mahtaako olla ammentanut ideansa samalta tyypiltä, joka kehitti aikoinaan JYPin uuden
nimen ja logon. En ihmettelisi, jos näin on.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
NHL ottaa mallia ja uusi nimi sinne Stanley Cup League.

Hienompihan se olisi kuin NHL. Se on muuten ihan se ja sama mitä muut tekee, me ollaan Suomessa ja täällä liigan nimi on syytä olla suomalainen. Eli siinä mielessä toi Liiga on jopa parempi kuin joku jenkeille kuivaa kakkosta tarjoava FHL.

Jokereille sitten noi Hozkey Liigat.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tuo uusi logo tai tunnus on niin perkeleen halvan näköinen! Siinä ei ole yhtään arvokkuutta tai munaa. Latteinta paskaa mitä on nähty miesmuistiin. Tunnus voisi sopia jollekin lakufirmalle, sillekin huonosti, mutta ei jääkiekon SM-liigalle. Logossa ei ole kipenettää tyyliä, tunnus on munatonta ja mautonta kertakäyttötörkyä, suoranaista bulkkia. Kuuletteko tuon kolinan? Akseli Gallen-Kallela se siellä pyörii haudassaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tuli mieleen siitä kun joku huomautti aiemmin ehkä vitsilläkin että näyttää kuin logossa lukisi 1iiga, mikä tietysti on tavallaan totta. Ehkäpä L:ssä on tarkoituksella tuo väkänen juuri tuollainen mikä luo saman ilmeen numeron kanssa ja sekin on joku oma näpäytyksensä muita "pienempiä" liigoja kohtaan? Että kyseessä on ykkösliiga? No jaa, enpä tiedä ja tuskin on näin monimutkaisesti ajateltu tuota tehdessä. Ei itsessään mielestäni mitenkään hirveä, toimii paremmin liigan logona kuin se TPS:n ehdotus, joka olisi korvannut paljon klassisemman logon kuin SM-liigan luistelijamiehen.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Päätettiin sitten vaihtaa kaikkien tuntema nimi mitään sanomattomaan Liigaan, ja hieno logo johonkin halvan ja muovisen näköiseen tekeleeseen, jossa lukee 1üga! Ei hyvänen aika!!

Yritän ajatella positiivisesti, vaikka se tässä vaiheessa onkin pirun vaikeeta. Onneks nimi ei tullu minkään sponsorin mukaan, vaikka se taitaa olla vaan ajan kysymys. Ja onneks pahin kaikista, eli FHL tai FEL, ei toteutunu. Ollaan kuitenkin Suomessa, joten sarjan nimikin saa luvan olla suomalainen.

Mutta tuo logo on kyllä jotain niin järkyttävää!! Siitä ei pysty repimään mitään positiivista. Koko juttu on 1 (yhdestä) Über Giganttisesta Anuksesta!

Viimeisen kahden vuoden aikana suomalaisessa lätkässä on kustu kaikki mitä vaan kusta voi, pois lukien joustokaukalot. Joten ei sinänsä tullu yllätyksenä tämä. Mitähän seuraavaks?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo uusi logo tai tunnus on niin perkeleen halvan näköinen! Siinä ei ole yhtään arvokkuutta tai munaa. Latteinta paskaa mitä on nähty miesmuistiin. Tunnus voisi sopia jollekin lakufirmalle, sillekin huonosti, mutta ei jääkiekon SM-liigalle. Logossa ei ole kipenettää tyyliä, tunnus on munatonta ja mautonta kertakäyttötörkyä, suoranaista bulkkia. Kuuletteko tuon kolinan? Akseli Gallen-Kallela se siellä pyörii haudassaan.

Kiitos tästä. Just noin. Miksi tämä edes piti tehdä?
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
VMP! Ensin laskettiin narrit ilman lupia venäjälle ja sitten vielä uusittiin koko liigan nimi sekä logo vielä huonompaan suuntaan! En olisi tehnyt kumpaakaan, mutta hei, näillä mennään!
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
On kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan häikäisevän oksettava logo. Täysin persoonaton, tylsä, vanhanaikainen ja epäammattimainen. Sopii liigajohdolle kuin nenä päähän. Kaikista mahdollisista logoista on revitty juuri tuo rumilus....

Logoon on kyllä sekoitettu ilmiömäisesti modernia ja retroa tyyliä.... Hirveimpiä logoja ikinä.

Eikö 1üga muka ole omista joukkueistaan oppinut, että kun perinteisiin ja tunteisiin vetoavan tuotteen lähtee brändäämään udelleen, vaatimustaso tulee olemaan erittäin korkealla. Mikään vitun musta ympyrä mukaluistimenmallisella epäselvällä fontilla kirjoitetulla "liiga"-sanalla osoitetaan vaan oman puuhastelun taso.

Uuden 1üge-logon kunniaksi voitaisiin pitää epäonnistuneilla logoilla varustetut juhlaottelut. Lukko tuo mukaan kettulogon, hifk kissalogon, jokerit sen venytetyn naaman, kalpa suden, mutta jyppi ja pelsut saa pitää nykyisen logonsa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Parasta tossa uudessa logossa on aivan upeat värit, muuten tylsä ja vanha olisi kelvannut aivan hyvin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ei vittu minkä näköinen logo. Ihan oikeesti? Eikö näitä voisi edes hetken pistää jonkun oikean ammattilaisen tarkasteltavaksi, ja mieluiten samalla ihan oikean ammattilaisen tehtäväksi?

Mutta noin muuten, hahaha. "Liiga". In your fucking face kaikki muut palloilulajit ja miksei samalla kaikki muut. Aika kova veto. Ja näin ennen kaikkea suurena lätkän ystävänä (mitään viemättä vaikkapa futikselta pois, se on mun juttu myös) tämä oli aika taktinen veto: nyt pyritään todellakin junttaamaan jo tällä tempulla Suomen ehdottomaksi ykköslajiksi jääkiekko. Siirryn nyt seuraamaan futisfoorumia, josko sieltä löytyisi joitakin angstisia avautumisia. Oluttakin kun löytyy.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Periaatteessahan nimenvaihdos ei ole maailman isompia ongelmia. En kuitenkaan ymmärrä syytä moiseen, kun ilmeisesti nimioikeutta ei ole kuitenkaan saatu myytyä. Vaihtaminen vaihtamisen ilosta on aika tyhmää, kun itse sarjassa ei tapahdu yhtä merkittäviä muutoksia kuin aikanaan siirryttäessä SM-sarjasta SM-liigaan. Edes Jokerien poistuminen ei ole yhtä merkittävä muutos. Erikoista, että SM-liiga ottaa vapaaehtoisesti tällaisen askeleen muovisuuteen, kun sitä pelaavissa joukkueissa on yksi kerrallaan palattu 1990- ja 2000-lukujen susi-, kettu- ja bigredcats-hirvityksistä seurojen perinteitä kunnioittaviin tunnuksiin. Myös entiset pelaajat ovat perustaneet alumniyhdistyksiä sekä nykyiset joukkueet hyödyntävät entisiä suuruuksiaan markinnoinnissa ja siten lajin juuria on pidetty esillä paremmin kuin missään muussa suomalaisessa joukkuelajissa.

Vuonna 2005 päivityksen saanut SM-liigan logo ei myöskään poikennut radikaalisti aiemmasta logosta. Viime kaudella käytössä ollut SM-liigan logo oli sarjan neljäs tunnus. Alkuperäisellä pyöreällä sinivalkoisella logolla pelattiin vuodet 1975-1984, jonka jälkeen logon ilmestyi tuttu pelaajahahmo ja LIIGA-teksti. 1997-1998 kaudella logo muuttui soikeaksi ja väreiksi vaihtui sininen ja kultainen. Käytännössä logon peruselementit ovat pysyneet samankaltaisina vuodesta 1984 lähtien. SM-liigan julkisuuskuva toden totta kaipaa kiillottamista, mutta se ei onnistu yksin vaihtamalla muovisesti logoa ja nimeä tällaisiin keisarin uusiin vaatteisiin. Itse tuotteen pitää kehittyä ja tempoileva sekoilu piste-, pudotuspeli- ja karsintamuutoksineen pitää lopettaa ennen kaikkea siellä toimiston puolella.

On totta, että puheessa SM-liiga lyhenee usein pelkäksi liigaksi, mutta vaikea kuvitella esimerkiksi NHL:n muutavansa nimeään The Show'ksi, vaikka kiekkopiireissä tiedetäänkin, mitä tuolla termillä tarkoitetaan. Myöskään taalaliigan lisenssillä julkaistava konsolipeli ei ilmesty Suomessa Änäri-nimellä, vaikka se lieneekin lähes yleisnimi tuolle pelisarjalle. Näin ollen SM-liigankin pitäisi edelleen olla SM-liiga muuallakin kuin kaupparekisterissä. Ainakin niin kauan kuin suomalaiset joukkueet pelaavat kansallisesta mestaruudesta nykymeiningillä.

Kuten kirjoitin alussa, niin nimen vaihtuminen ei ole maailmanloppu, koska se oli jollain tavalla jo odotettavissa nimen ollessa kaupan. Sen sijaan Miika Arposen tänään twiittaama seikka on käsittämätön, mikäli se pitää paikkansa.

Twitter / MiikaArponen:
#HCTPS jää historiaan Jääkiekon SM-liigan menestyneimpänä joukkueena. Uusia #Liiga-tilastoja aletaan kerätä tästä syksystä lähtien. #smliiga

Sinne vaan nimen mukana roskikseen koko historiakin. Ja parin vuoden päästä uudelleen sormi reset-nappulalle, kun nimi muuttuu joksikin Karjala-liigaksi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onpa typerän näköinen tuo uusi logo. Ei mitään särmää tai mieleenpainuvaa piirrettä, pelkkä geneerinen teksti. Sopisi ehkä jonkun kolmosdivarin markkinointiin. If it ain't broke don't fix it...

On se jumalauta näitä logouudistuksia. Se luisteleva ukko on harvoja Sm-liigaan liittyviä kuvia, jonka on oppinut tuntemaan, ja nyt sekin piti raivata pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös