TPS kaudella 2013–2014

  • 942 007
  • 2 299

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvä että pää on tuonne suuntaan taas ehkä auki. Nyt sitten muitakin sinne Mestikseen juuri tämän kaltaisilla lainoilla, jossa TPS:llä on optio ottaa kaveri "haltuun" myöhemmin. Tämä rauhoittaa Lehtosen tilanteen vuodeksi eteenpäin (olettaen, että mahtuu Lehkosen silmissä pelaavaan kokoonpanoon), eikä energiaa tuhlaannu hissiliikkeeseen edustuksen ja A:n välillä. Täysipainoinen kausi miesten pelejä alle ja ensi vuonna paikka TPS:ssä, toivotaan että kehitys on tämän kaltainen.

Ehdottomasti. Ja TUTO:n luulisi hyötyvän myös muista meidän ylijäämämiehistä, pitäisin todella tärkeänä että kokoonpanoon mahtumattomat saisivat peliaikaa miesten otteluissa. Esimerkiksi noita meidän junnuja, joita Suikkanen ei kuitenkaan yhtä väkisin tunge isoihin rooleihin kuin vaikkapa Virta, voisi hyvin sitouttaa TUTO:on vaikkapa ottelukohtaisilla sopimuksilla, tai miksei myös pidemmäksikin aikaa ellei omassa rosterissa ole erityistä mieskatoa.

Lehtosen diili antaa miehelle itselleenkin rauhan kehittyä. Ikan koulussa on varmasti ottaa ensiaskelten jälkeen suurempaa tuntumaa miesten matseihin, ja kehittyä varmemmaksi oman pään pelaajaksi. Lehtosessa on ainesta olla TPS:n runkopakkeja tulevaisuudessa, mutta kehitystäkin on tultava. Peukut pystyyn, ja tsemppiä Mikolle Kupittaalla. Varmasti seuraan erityisen tarkkaan miehen matseja jos Marli Areenalle ensi kaudella eksyn.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Kaikissa spekulaatioissa kannattaa muistaa se, että Virtalalla on sopimus Tepsin kanssa, Kumeliauskasilla, Suomisella ja Famularella EI ole.

Edelleen väitän, että tästä kolmikosta pahvin saa vain 1kpl. Mun arvaus osuu Famulareen. Suomisen välivuosi oli ehkä liikaa ja asenne viime kerralla huono. Kumeliauskas taas tarjonnut itse itseään tänne (parhain tieto mulla), eikä skoutattu, joten takamatkaa on paljon.

Sen lisäksi Virtalan asenne on erittäin hyvä, jopa parhaimmistoa tässä jengissä edelleen. Samaa voi kysyä monelta muulta sopimuksen omaavalta ? Eli ajaa esim. Tuomaisen ohi kevyesti, jos verrataan.

Roolitus on nyt kaiken A ja O. Suikkasen uskon tätä sakkia roolittavan erittäin hyvin, minkä takia mulla on positiivinen fiilis sen suhteen.

Hyvää settiä. Itse uskoisin taas että siellä on tradeoffina Suominen ja Famulare, eli näistä toinen ja sitten Kummeli katsotaan ihan erikseen. Tosin Suikkasen kommentit Kummelista olivat yllättäväinkin positiivisia ja näistä nyt aina voi päätellä jotain. Kun taas Suomisesta "kovasti se yrittää mutta kun ei paikat meinaa vieläkään kestää, toivotaan parasta." Kun Kummelista totesi tyyliin "Hyvällä asenteella painaa ja saattaa olla yllätyskortti".

Virtalasta kannattaa muistaa, että pelasi loukkaantumiseensa asti uransa parasta lätkää viime kaudella, joten olisi sulaa hulluutta jättää kokoonpanosta pois. Virtalalla vielä ehdottoman hyvä ominaisuus että voi pelata roolissa kuin roolissa kentissä 2-4. Eli täydellinen pala valmentajalle 3-4 kenttään joka stunttaa ylempänä paikkaa kun paikkaa aina kun tarvis. Tästä kirjoittelinkin jo aijemmin.

Ja ainakin niissi minun ketjusommitelmissa miehet eivät olleet mitenkään paremmuusjärjestyksessä vaan olin vähän yrittänyt pähkäillä roolituksia =)
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mikäli jonkunlainen ilmasilta Kupittaalle on jälleen avattu, niin kuin Mikko Lehtosen treidistä sinne voi niin päätellä, niin tätä kuviota tosiaan pitäisi hyödyntää mahdollisimman hyvin sekä aktiivisesti. Niko Karhu, Jarno Paven, Krister Mähönen, Hannu Kuru, Oskari Siiki ja miksei Mikko Rantanenkin ovat sellaisia, joille tekee puhtaasti miesten pelit erittäin hyvää. Muistaakseni Karhu on Tutossa, joitakin vuosia sitten kiekkoillutkin. Voidaan sinne lähettää toki vähän kokeneempiakin kavereita mahdollisen peliajan perässä tai sitten ottamaan tuntumaa, mikäli edellisestä liigapelistä on jo tovi vierähtänyt.

En laita pahakseni jos liikennettä olisi myös toiseen suuntaan, Famularehan sieltä jo saatiinkin kokeelle. Pulliaisen Tuukkaa Tepsiin nyt varmaan ei enää kaivata edellisten esitysten perusteella ja ei varmaan Tuukka itsekään Tepsiin halua, eikös Pulliainen joutunut Joren koirankoppiinkin aikanaan? Muutamille nuorille potentiaalisille pelaajille toki voisi antaa jatkossa näyttöpaikkaa Tepsissä, mikäli näyttää siltä että edellytyksiä olisi pärjätä ylemmälläkin sarjatasolla.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Mikäli jonkunlainen ilmasilta Kupittaalle on jälleen avattu, niin kuin Mikko Lehtosen treidistä sinne voi niin päätellä, niin tätä kuviota tosiaan pitäisi hyödyntää mahdollisimman hyvin sekä aktiivisesti.

Itse ihmettelin kovasti miksi tällainen kaista juuri nyt olisi auki, kun penkin takana häärii Ika. Ilmeisesti ei tällaistä olekkaan, sellaista juttua on torilla kuulunut että Lehtonen olisi tuonne itse halunnut, että en menisi takuuseen että yhteistyötä sinne suuntaan tulee, toivon sitä toki.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Täältä myös peukkua Lehtosen lainalle!

..ja kun itellä ei oo mitään käryä miksi yhteistyö seurojen välillä ( Tps/TuTo) on olematonta niin voisiko joku valaista mua, miksi yhteistyötä ei juurikaan ole?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Täältä myös peukkua Lehtosen lainalle!

..ja kun itellä ei oo mitään käryä miksi yhteistyö seurojen välillä ( Tps/TuTo) on olematonta niin voisiko joku valaista mua, miksi yhteistyötä ei juurikaan ole?

Ei nämä isot egot mahdu saman pöydän ääreen, mikä ei ole mikään yllätys.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei nämä isot egot mahdu saman pöydän ääreen, mikä ei ole mikään yllätys.

TuTolla on kuitenkin isosti Tepsiä symppaavat omistajat, joten miksei yhteistoimintaa voisi löytyä. Ikakin toiminut molemmissa seuroissa. Tammisen poistuttua TuToon voisi ehkä suhtautua vakavasti taas laajemminkin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Täältä myös peukkua Lehtosen lainalle!

..ja kun itellä ei oo mitään käryä miksi yhteistyö seurojen välillä ( Tps/TuTo) on olematonta niin voisiko joku valaista mua, miksi yhteistyötä ei juurikaan ole?

Miksi erityistä yhteistyötä pitäisi olla sen enempää Tepsin kuin minkään muunkaan liigaseuran kanssa? TuTo on itsenäinen seura, jolla on omat tavoitteet, ei TuTo ole mikään LeKi tai JYP-Akatemia.

Lehtosen lainasopimuksen kaltaisia diilejä voi tarvittaessa pari tehdä per kausi, koska kyse on koko kauden kattavasta sopimuksesta ja diilistä on molemminpuolista hyötyä, mutta mikkolehtoset voisivat yhtä hyvin tulla koko kauden lainasopimuksella mistä tahansa muustakin liigaseurasta kuten esimerkiksi Ässistä tai Lukosta. Ei Tepsillä ole eikä pidäkään olla mitään erityisasemaa.

Mitään farmitoimintaa ei kaivata, eikä TuTon tehtävä ole antaa satunnaista peliaikaa Tepsin ylijäämäjunnuille tai toimia terapeuttisena kuntouttajana jämäpelaajille omien sopimuspelaajien peliajan kustannuksella. Pelatkoon miesten pelejä emoseurassaan ja jos eivät sinne mahdu, niin siirtyköön koko kauden diilillä jonnekin muualle. Myöskään TuTon kovaan vireeseen pääsevien pelaajien ei ole mitään syytä huorata muutamaa peliä liigassa kesken kauden. Se hyvä vire kaivataan TuTon omissa peleissä, sitä varten sopimuspelaajilla on sopimus TuToon.

Joskus voi tehdä tilapäisen herrasmiessopimuksen kuten Markus Palmrothin tapaus viime vuonna, jolloin pakkipulasta sillä hetkellä kärsinyt TuTo sai Palmrothin muutamaksi peliksi ja Palmroth sai pelituntumaa, mutta poikkeukset vahvistakoon säännön.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylläolevasta kyllä paistaa niin maan perusteellisen syvä TPS-viha, että en jaksa sen koommin lähteä lainailemaan ja kommentoimaan.

Sen kuitenkin totean lyhyesti, että verrattain kapeilla rostereilla operoivilla Mestis-joukkueilla ei oikeastaan ole varaa sanoa ei näille kesken kauden tuleville avuille. Ilman sen virallisempaa yhteistyösopimusta suuntaan tai toiseen, lainailevat Mestis-jengit todella usein liigassa vaille peliaikaa jääviä kavereita. Vammojen jälkeen itseään kuntouttavia kavereitakin on hyödyllistä peluuttaa, koska ovat tasoltaan kuitenkin liigapelaajia, ja pystyvät joka ottelussa auttamaan Mestis-porukoita. Kyllähän trafiikki Mestiksen ja SM-liigan välillä on ajoittain todella vilkasta, ja miksi ei olisi? Mikäli tilanne olisi se, että olisi hedelmätöntä tehdä lyhyitä lainadiilejä, ei niitä tehtäisi, eikä niitä oltaisi viimeisen kymmenen vuoden aikana tehty niin paljon kuin ollaan nähty.

Näissä diileissä, oli ne sitten muodoltaan millaisia tahansa, on todella hyötyä kummallekin osapuolelle, pl. tosiaan nuo diilit joissa Mestis-pelaaja siirtyy liigajengin vahvuuteen muulla kuin pysyvällä pahvilla. Siinä saattaa hävitä myös liigajoukkue, koska ei takeita kyseisen pelaajan onnistumiselle liigaroolissa ole olemassa.

Noin muuten kuitenkin vähän avaisin silmiäni ja miettisin myös ihan lyhyessä juoksussa näitä. Eikä tämän ollut tarkoitus olla mikään provo, toivottavasti Musta Nuoli (tai kukaan muukaan) ei tätä sellaiseksi miellä.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Miksi erityistä yhteistyötä pitäisi olla sen enempää Tepsin kuin minkään muunkaan liigaseuran kanssa? TuTo on itsenäinen seura, jolla on omat tavoitteet, ei TuTo ole mikään LeKi tai JYP-Akatemia

Saattaa olla tyhmä kysymys mutta mitkä ne TuTon tavoitteet on?? Kun nousu se ei ainakaan ole..

Mun mielestä se on pelkästään hyvä asia että lainamiehiä menee molempiin suuntiin. Mestis-seuroillakin on loukkaantumisia ja muita syitä istuttaa miehiä popparikatsomossa joten ei kai se huono asia ole saada nuorta kehityskelpoista sälliä sinne pelaamaan peli tai kaksi tai vaikka koko kausi kuten Lehtosen tapauksessa. Ja sama toisinpäin.. Potentiaalinen ja näyttöhaluinen jätkä koittamaan liigavauhtia. Saa itse siitä boostia ja herättelee popparikatsomoon joutuneita.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Ylläolevasta kyllä paistaa niin maan perusteellisen syvä TPS-viha, että en jaksa sen koommin lähteä lainailemaan ja kommentoimaan.

En tiedä onko kyse TPS vihasta kirjoittajan osalta, joka kommentoi TPS-TUTO lainoja, mutta omalta osaltani kyse ei ainakaan siitä ole vaikka olen hänen kanssaan samaa mieltä. Mestistä vaivaa muovisuus ja puolilla jengeistä ei ole minkäänlaista identiteettiä. Pyöritetään toimintaa lainamiehillä yms. On vaikea kannattaa seuraa, jolla ei ole omaa identiteettiä.

Oli seuran sarjataso mikä tahansa niin seuroilla on ylensä kannattajansa tietyistä syistä. Vaikka TUTOn omistajat epäsuorasti kuoppasivatkin Tamin lanseeraman liigaprojektin niin kyllä kannattajat silti TUTOa jaksavat kannattaa samoista syistä kuin aiemminkin. Eri asia on sitten kestäisikö kannattajaporukka TPS-akatemiana tai Aurajoen Bisons nimenvaihdon jälkeen.

Satunnaiset lainat on todellakin OK, älkää ymmärtäkö väärin, mutta useiden pelaajien jatkuva loikkiminen seurojen välillä ei ole hyväksi ainakaan TUTOn identiteetin osalta. Muutenkin koko sarjassa alle puolet joukkueista omaa jonkun järkevän historian ja yrittävät ainakin rämpiä kaudesta toiseen omalla ilmeellä.

Muutamista aiemmista posteista sai varsin värikkäänkin TUTOn hyötykäyttämisen kuvan niin ehkä seurakaima sen takia halusi avata mielipidettään kannattajana. Ennemminhän tekin haluatte NHL sulun aikana TPS kasvatteja kuin random kavereita hyppimässä seuranne kokoonpanossa pelin parin lainalla, olettaen vielä, että joka vuosi tilanne olisi sama. Huono vertaus, mutta ehkä joku sai pointin.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Saattaa olla tyhmä kysymys mutta mitkä ne TuTon tavoitteet on?? Kun nousu se ei ainakaan ole..

Taitaa olla suorat tavoitteet Tamin lähdön jälkeen yhtä selkeät kuin TPS vastaavat.

Omistajat kyllä laukoivat kasvattajaseuran kirosanan jossakin lehtijutussa eli ei olla vahvoilla kupittaalla. Pari aiempaa kautta kestikin kiimaa selkeine ja ylioptimistisine tavoitteineen. Oli jopa 3-4vuotis suunnitelma, mutta eiköhän ISOMAJO puheillaan vetänyt nuo tavoitteet takaisin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä onko kyse TPS vihasta kirjoittajan osalta, joka kommentoi TPS-TUTO lainoja, mutta omalta osaltani kyse ei ainakaan siitä ole vaikka olen hänen kanssaan samaa mieltä. Mestistä vaivaa muovisuus ja puolilla jengeistä ei ole minkäänlaista identiteettiä. Pyöritetään toimintaa lainamiehillä yms. On vaikea kannattaa seuraa, jolla ei ole omaa identiteettiä.

Käytännössä siis, millainen vaikutus yksittäisten Mestis-seurojen urheilulliseen menestykseen saadaan kun mietitään identiteetti edellä tätä kaikkea? Entä jos liigajäiltä olisi saatavilla temporary dealillä todella kovan luokan tekijöitä (Mestiksen tasoa silmällä pitäen), pitäisikö nämä torjua, koska eivät sovi seuran identiteettiin? Mikä sen identiteetin edes lopulta määrittelee?

Oli seuran sarjataso mikä tahansa niin seuroilla on ylensä kannattajansa tietyistä syistä. Vaikka TUTOn omistajat epäsuorasti kuoppasivatkin Tamin lanseeraman liigaprojektin niin kyllä kannattajat silti TUTOa jaksavat kannattaa samoista syistä kuin aiemminkin.

Nojoo, kyllä minä tämän ymmärrän. Eri asia on luonnollisesti se, etten pidä käytännössä tuota identiteettien esiintuomista kovin relevanttina argumenttina käytännöllisyyden, nykypäivän ja realismin kannalta. Emotionaalisesti täysin ymmärrettävää pohdintaa, mutta mitä tapahtuisi liigapelaajaksi tulevaisuudessa haluaville, jotka eivät at the moment saa tärkeää jääaikaa liigatasolla? Näitä väliinputoajia on todella paljon. Entä mitä tapahtuisi Mestis-jengeille jos liigapelaajia ei käytettäisi lainkaan? Kun niitä liigapelaajia nyt täytyy kuitenkin jonkun verran käyttää, niin eikö tuo raja kyseisen toiminnan puoltamiselle ole aikalailla veteen piirretty viiva? Mikä momentti olisi rajoittava tekijä, miksi, kenen kustannuksella (tiettyjen/joidenkin pelaajien?) ja niin edelleen.

Muutamista aiemmista posteista sai varsin värikkäänkin TUTOn hyötykäyttämisen kuvan niin ehkä seurakaima sen takia halusi avata mielipidettään kannattajana. Ennemminhän tekin haluatte NHL sulun aikana TPS kasvatteja kuin random kavereita hyppimässä seuranne kokoonpanossa pelin parin lainalla, olettaen vielä, että joka vuosi tilanne olisi sama. Huono vertaus, mutta ehkä joku sai pointin.

Kyllä, mutta mikäli ei ne oikeasti omat kasvatit syystä tai toisesta riitä tai välttämättä kaikki tule, niin täytettä on hankittava muualta. Jos Mestis-jengit hankkisivat täytteensä alemmilta sarjatasoilta, mitä tapahtuisi Mestiksen tasolle?

Ja lisättäkööt nyt vielä että en tuolla perusteellisella TPS-vihalla nyt halunnut ilmaista itseäni noin brutaalin suorasti, kuin mille se nyt kieltämättä näyttää. Jotenkin tuntui vain, että liiga- tai TPS-asiat eivät sovi ollenkaan nimimerkin Musta Nuoli ajatusmaailmaan, ja tuo teksti oli mielestäni aika kärjistävää. Mielestäni olisi hyvä paneutua syvällisemmin konkreettisiin vaikutuksiin ja ilmiöihin, joita toimenpiteet puolesta tai vastaan tämän asian kohdalla säätelisi. En tiedä ymmärsikö nyt kukaan, mutta kirjoitinpahan silti.

EDIT. Tuosta identiteetistä vielä. Otan naapurilajista esimerkin. Watfordissa pelasi tällä kaudella toistakymmentä lainapelaajaa, ja joukkue oli aivan järkyttävä muukalaislegioona. Kuitenkin nuo sementoivat kauden mittaan tehokkaan pelillisen identiteetin itselleen, jolla nostivat itsensä Englannin mestaruussarjan kärkiryhmiksi. Nousukin oli todella lähellä. Loppukaudesta kun tuon joukkueen pelejä katsoi, ei miettinyt mitään muovisuutta, koska ryhmä oli niin yhteen hitsaantunut ja pelaajat vannoivat samanlaisen futiksen nimeen. Tulokset voi kaikki käydä katsomossa sarjataulukosta, tuota jengiä ei todellakaan povattu nousukarsintoihin. Eli ei se ole automaatio, että muualta tulevat jotenkin syövät identiteettiä tai häiritsevät kemioita (tätä ei kukaan toki ole vielä väittänyt mutta voi olla aika korkealla jonkun argumenttilistalla).
 
Viimeksi muokattu:

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Dan Sexton -> TPS. Deal done. Linkki
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Dan Sexton -> TPS. Deal done. Linkki

Tämän jutun perusteella keskustelut Sextonista voitaneen siirtää pääosin tänne ja jossain vaiheessa (TPS:n virallisen julkistuksen jälkeen?) hänelle tehtävään omaan ketjuun.

Kaveri on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen haku ja toivottavasti onnistuu ottamaan sen roolin, jota hänelle meillä epäilemättä tarjotaan. Jotenkin vaan itselleni särähti miehen kommentti siitä, että päätti lähteä Suomeen pelaamaan, mutta "se nyt on vaan yksi vuosi". Sen jälkeen mies on UFA ja vapaa tekemään Pohjois-Amerikassa sopimuksen kenen kanssa tahansa. Liekö mies sitten niin hirveän innoissaan tänne suuntaan tulossa..(?)

Positiivista on tietysti se, että miehen on pakko onnistua täällä hyvin, jos meinaa uutta kohtuullista sopimusta päästä kotimaassaan sorvaamaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Todella vikkelä kaveri on kyseessä (Dan "Sexy" Sexton). Pisti silmääni heti Anaheimin harjoitusleirillä aikoinaan, kaukalon vikkelin kaveri, mutta pistetuotanto ei sitten ollut ihan samaa luokkaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Todella vikkelä kaveri on kyseessä (Dan "Sexy" Sexton). Pisti silmääni heti Anaheimin harjoitusleirillä aikoinaan, kaukalon vikkelin kaveri, mutta pistetuotanto ei sitten ollut ihan samaa luokkaa.

Ei mitään käyttöä. Yritettäisiin saada edes keskivertoja pistelinkoja mutta ei. Rahat hassataan näihin pienten kaukaloiden arpoihin, jotka perä jälkeen floppaavat täällä pohjolan isoissa taitokentillä. Hiuksista vittuun.
 

snumi

Jäsen
käyttöä

Ei mitään käyttöä. Yritettäisiin saada edes keskivertoja pistelinkoja mutta ei. Rahat hassataan näihin pienten kaukaloiden arpoihin, jotka perä jälkeen floppaavat täällä pohjolan isoissa taitokentillä. Hiuksista vittuun.

Riippuu odotuksista. Minusta jos ykkösen keskelle tulee vielä sentteri ja Willsie pelaa oikeassa laidassa, Sexton oikeana laiturina kakkosketjussa voisi vaikuttaa siihen, että Tepsillä olisi 2 tehoketjua. Koskiranta kakkosen keskellä ja vasemmat laiturit 1.-2. ketjuun Sointu ja Camilo. Tässä kuviossa näkisin, että Sexton voisi hyvin olla joukkueen 2.-3. tehokkain laituri. Ehjällä kaudella yli 30 pistettä. Tilastojen valossa vaikuttaa lupaavammalta kuin esim Jokerien Steve Moses, joka iski viime kaudella 38 pojoa, eri asia sitten miten roolitukset ja onnistumiset menee.

Sexton hakee vuoden päästä vapaana agenttina yhdensuuntaista NHL-paikkaa (ilman AHL-komennusta), mikä vaatii huippusuorituksen tulevalta kaudelta. Kohtuullisen nuori pelaaja (26v), jolla on jo eka kokemus NHL-pelaamisesta kahdelta kaudelta, hakee uralleen uutta nousua Tepsin kautta. Toivotaan että vetää hienon kauden ja menestyy.

Olen kerran nähnyt Sextonin pelin paikanpäällä, se oli 1.11.2010, pelasi Honda-centerissä Anaheim-paidassa Sakun ja Teemun ketjussa. Mitään erityistä siitä ei jäänyt mieleen, mutta pysyi kyllä ketjukavereiden kuvioissa mukana, mikä minusta on jo aika paljon. Ei huonoa kaveria laiteta pelaamaan Sakun ja Teemun ketjukaverina.
 
Viimeksi muokattu:

Number 11

Jäsen
Tässä kuviossa näkisin, että Sexton voisi hyvin olla joukkueen 2.-3. tehokkain laituri. Ehjällä kaudella yli 30 pistettä. Tilastojen valossa vaikuttaa lupaavammalta kuin esim Jokerien Steve Moses, joka iski viime kaudella 38 pojoa, eri asia sitten miten roolitukset ja onnistumiset menee.

On ainakin maltilliset odotukset jos Sextonin kohdalla puhutaan vain 30 pisteestä (toki vaikkapa 50 on myös "yli 30"). Lähtökohtaisesti top5-laitahyökkääjä koko liigassa ja potentiaalia ihan pistepörssin voittoon asti. Ehjä kausi ja 45 pistettä menee rikki.

Sinne huhuttu Paré onkin vähän isompi kysymysmerkki mikäli on sentteriksi kaavailtu. Ominaisuuksiltaan puhdas laituri ja koko tämä kausikin mennyt laidassa. Mielenkiintoista joukkuetta TPS on joka tapauksessa kasaamassa. Laadukas sentteri tuohon nippuun niin potentiaalia on samaan kuin keväällä 2010. Nojoo, pakistossa on omat puutteensa tällä hetkellä, mutta hyökkäys näyttää hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sinne huhuttu Paré onkin vähän isompi kysymysmerkki mikäli on sentteriksi kaavailtu. Ominaisuuksiltaan puhdas laituri ja koko tämä kausikin mennyt laidassa. Mielenkiintoista joukkuetta TPS on joka tapauksessa kasaamassa. Laadukas sentteri tuohon nippuun niin potentiaalia on samaan kuin keväällä 2010. Nojoo, pakistossa on omat puutteensa tällä hetkellä, mutta hyökkäys näyttää hyvältä.

Pakistossa on puutteita Ristolaisen siirtyessä dollarijäille, mutta uskon itse Sweattin paluuseen jolloin Ristolainen on korvattu, joskin sitten erityyppisellä pelaajalla. Silti esimerkiksi ykköspari on vertailukelpoinen minkä tahansa jengin ykköspariin ja kilpailua pelipaikoistakin on.

Paré on juttujen mukaan raudanlujalla asenteella varustettu iloinen veijari joka varmasti sopeutuu maisemanvaihtoon hyvin. Asenne kantaa tuossa oikeasti pitkälle ja Lockella esim. oli sellainen kummallisen alakuloinen meininki kaikissa haastatteluissa. Paré on ilmeisesti hieno mies kaukalon ulkopuolellakin. Mitä tulee sentteripeliinsä niin on ensinnäkin kovin Vuorimainen haku, kun osaa pelata sekä keskellä että laidassa. Ja usko että menee laatusentteristä hyvin kun on sitäkin pelipaikkaa urallaan paljon pelannut. Versatiili kaveri kyseessä kun kummatkin paikat käyvät, katsoisin itse positiivisemmin tätä asiaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
On ainakin maltilliset odotukset jos Sextonin kohdalla puhutaan vain 30 pisteestä (toki vaikkapa 50 on myös "yli 30"). Lähtökohtaisesti top5-laitahyökkääjä koko liigassa ja potentiaalia ihan pistepörssin voittoon asti. Ehjä kausi ja 45 pistettä menee rikki.

Juuri näin. Sexton on naputtanut AHL:ssä lähes piste per peli -vauhtia ja on vielä loistava luistelija. Kyllä tuollaiselta pelaajalta voi odottaa 40-50 pisteen kautta SM-liigassa. NHL:ssäkin hän on käynyt ja siellä myös esittänyt onnistumisia.

Esimerkiksi kaudella 2008-09 Jason Blaken loukkaannuttua Sexton nousi Anaheimin kokoonpanoon Selänteen ja Koivun ketjuun kolmanneksi hyökkääjäksi, ja oli siinä myös todella tehokas - itse asiassa taisi tehoilla siinä about samalla tahdilla kuin Blake. Blaken paluu pudotti hänet pois kakkosketjusta. Alemmissa ketjuissa peliaika väheni ja pistetahti hiipui roolin muuttuessa puolustavammaksi, mikä taas ei enää hyödyntänyt Sextonin vahvuuksia.

Olisin ollut onnesta soikeana, jos Sexton olisi saatu SaiPaan. Siksi en ymmärrä joidenkin TPS-fanien skeptistä suhtautumista häneen. Saitte oikeasti loistavan pelaajan, olkaa iloisia.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olisin ollut onnesta soikeana, jos Sexton olisi saatu SaiPaan. Siksi en ymmärrä joidenkin TPS-fanien skeptistä suhtautumista häneen. Saitte oikeasti loistavan pelaajan, olkaa iloisia.

Eiköhän tuo skeptisyys johdu siitä että monilla on vielä jumalattomilla odotuksilla ladattu Locke vielä muistissa. Itse ainakin otan Sextonin ilolla vastaan jos ja kun tänne nyt on tulossa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Eiköhän tuo skeptisyys johdu siitä että monilla on vielä jumalattomilla odotuksilla ladattu Locke vielä muistissa. Itse ainakin otan Sextonin ilolla vastaan jos ja kun tänne nyt on tulossa.

Tuo Locke onkin hyvä vertailukohta, koska Locken heikkous oli luistelu, kun taas Sextonilla se on vahvuus. Leveässä kaukalossa luistelun merkitys vain korostuu, eli surkea luistelija on entistä suuremmissa vaikeuksissa, kun taas loistava luistelija pääsee loistamaan entistä paremmin. Lockelle kävi tuo ensimmäinen vaihtoehto, Sexton tippuu jälkimmäiseen kategoriaan.
Sextonia voisi kuvailla sanoilla: "Kuin Steve Moses - mutta parempi"
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eiköhän tuo skeptisyys johdu siitä että monilla on vielä jumalattomilla odotuksilla ladattu Locke vielä muistissa. Itse ainakin otan Sextonin ilolla vastaan jos ja kun tänne nyt on tulossa.

Tuo kirjoittamani ulostus tuossa ylempänä on paskaa sarkasmia. Olen erittäin iloinen jos Sexton meille saadaan. Ei uskalla vielä kuitenkaan 100% tuulettaa. Tähän kohtaan aivan mieletön haku jos onnistuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös