Franchise Hockey Manager

  • 96 183
  • 323

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Kiitän. Peli ostettu ja face- ja logopackit latauksessa. Kohtahan tuota pääsee jo kokeilemaan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lienee todella tyhmä kysymys, mutta miten noiden logo- ja facepackien asentaminen Macille onnistuu? En löydä tuota kansiota mistään. Ainoastaan pelin kuvakkeen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tarvinnee jälleen kysyä, kun uusi päivitys tuli. Puuttuuko vielä paljon oleellisia asioita ja löytyykö bugeja vielä paljon. Tässä vaan odottelee, että peli olisi jo niin luotettava ja valmis, että kannattaa tilata.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Lienee todella tyhmä kysymys, mutta miten noiden logo- ja facepackien asentaminen Macille onnistuu? En löydä tuota kansiota mistään. Ainoastaan pelin kuvakkeen.

Applications ja hiiren oikealla painikkeella fhm -kuvakkeesta ja valikosta show package contents. Sieltä löytyy sitten ne kansiot mihin logo- ja facepackit kopioidaan eli Contents->default_data->guickstart_games->Majors.quick->graphics. Itse juuri iMacille asentelin.

Bugeja toki on vielä ja sellaisia puuttuvia ominaisuuksia, joita toivoisi sitten lopullisessa versiossa näkevän. Mm. päävalmentajan palkkaamisen mahdollisuus puuttuu ja assistant coachit tuntuvat ainakin alemmilla sarjatasoilla suostuvan 0 dollarin sopimukseen. Mutta mukavahan tuota on klikkailla menemään.

EDIT: Otetaas vähän takasin. Facepackit ja logopackit eivät jostain syystä toimi, vaikka ne oikean nimiseen kansioon kopioin. Onkohan joku täällä ne macille saanut ongelmitta? Versio on siis tuo viimeisin 44.
 
Viimeksi muokattu:

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
New Jersey Devils!

Kokeilin testimielessä pelata uraa Devilsillä, lopputulos tässä:

Ekalla kaudella vapaissa huomasin heti alkuun Bryzgalovin ja Levcavalierin. Molemmille kovaa tarvetta tähän rosteriin. Bryzgalov tulevaisuuden varalle kun Marty lopettanee kauden loputtua.
Bryzgalov suostui 1 630 000$/3-v sopimukseen. Palkkakatto oli täynnä ja Lecavalierille ei saatu tehtyä tarjousta. Ei muuta kuin kaupoille. Zidlicky (cap n.4,5milj.) ja Sullivan (1,8milj.) liipasimella. Kaupittelin ympäriinsä varausvuoroja vastaan muttei oikeen kelvannut kenellekkään. Lopulta Florida lopulta suostui ottamaan molemmat 5-kierroksen vuoroa vastaan. Näin saatiin Lecavalierille sopimustarjous tehtyä hinnaltaan 2 613 000$/3-v.
Muita kauppoja ei saatu tehtyä eikä vapaissa ollut mitään mielenkiintoista. Lähinnä yritin ylimääräisiä pelaajia kaupata varausvuoroihin, mm. Tedenby, D'Agostini, Hedberg ja muita farmissa pelanneita. Siirtorajalla ei tullut yhtään kauppaa millään seuralla.
Omassa konferensissa sijoituin 3. Lähinnä Lecavalierin, Eliaksen, Henriquen ja Brodeurin huippu kauden takia. Bryzgalov oli todella heikko!
Playoffeissa heti kärkeen turpaa Carolinalta tylysti 0-4! San Jose vei mestaruuden voittaen finaaleissa Montrealin 4-2.
Draftissa yritin hieroa kauppaa että satais korkeampi varausvuoro. (draftin aikana kaupankäynti hankalaa. lisäksi jo olleet varausvuorot kauppalistalla.) Ei onnistunut.
Omia varauksia:
Wennberg 1/21, Ikonen 2/57, Kukan 4/127, Mailled 5/125, Franson 6/177.
UFA-markkinoilta kovin kisa tuli Filppulasta. Miehen palkkapyynti oli alkuun jotain 3milj. Monien tarjoilujen jälkeen hinta nousi 6milj/6-v NMC, johon en suostunut vaan Edmonton vei miehen.
Muutamat jannut sentään tarttui mukaan: E.Gustafsson 1,646m$/3-v, Rask 2,570m$/5-v, Clutterbuck 1,780m$/3-v, Pietrangelo 4,330m$/3-v, Stålberg 0.975m$/4v, Horton 3,530m$/4-v (pari kertaa joutui nostaan tarjousta kun muutkin huuteli miehen perään), Martinez 0,765m$/4-v, Weiss 2,580m$/4-v (yhdesti joutui nostaan tarjousta).
Jälleen oli ylimääräisiä pelaajia etenkin puolustuksessa. Salvador, Tallinder, Voltshenkov, mutta kukaan ei kelvannut.
Kauden aikana muutamat mielenkiintoiset kaupat:
J.Morrow ja 5/14pick DAL <--> Brookbank CLB
Kulikov ja 4/14pick FLO <--> B.Comeau CLB
Stoykewych ja 6/14pick WPG <--> Havlat SJ
Ite sain siirtorajalla vihdoin kaupaksi muutamia pelaajia kun alkoi kuulua huhua että kesällä on kovia pelaajia UFA:ksi tulossa (mm.Gaborik, Phaneuf ja Lundqvist + moni muu).
Bryzgalov <--> 3/14 NYI Islandersilla moken tarvetta ja meillä parempi moke farmissa kuin niillä ylhäällä.
Salvador <--> 4/14 STL ST.Louis haki vasentapakkia scoutin mukaan.
Tallinder <--> 4/14 WSH Sama kuin yllä.
Weiss ja Burlon <--> 2/15 NYI
Ponikarovsky <--> 5/14 NAS Farmiin jämähtänyt Pony.
Lopulta oltiin runkosarjassa konferenssin 6. Playoffeissa vastaan Pens joka tippui 4-3. Seuraavana vastaan Carolina joka tippui 4-0. Sitten tiputus vuorossa Montreal 4-3 lukemin. Stanley Cupin finaaleissa vastaan Colorado joka vei Cupin 4-2 lukemin.
Draftin taso oli edelliseen verrattuna surkea!
Ufaksi pääty Brodeur ja Elias jotka ei suostunut jatkolappu neuvotteluihin ollenkaan ekan tarjoukseni jälkeen joka ei ollu kuin korkeintaan 200 000$ halvempi pyyntiään ja NVC pykälä pois.
Sitten kummastukseen: Larsson, Loktionov ja Urbom, kaikki pelas hyvän kauden, teen perustarjouksen jolla pitäis ainakin oikeudet säilyä. Eipä säily vaan ukot painelee muualle ja ei edes suostunu kuunteleen tarjousta koska offer-sheet tehtynä.. Eikä mitään korvauksia!!
No UFA-markkinat on jo melko uskomattomat!
Ihan hyviä pelaajia ja ihan ymmärrettävä määrä, mutta mm. MacKinnon joka oli edellisenä kesänä draftattuna pyörii vapaissa. Samoin Couturier, Lehner (voitti liigan paras mokke palkinnon), Letang ja muutamat muut.
No poimin vapaista mitä hyvää sain:
MacKinnon 3,53/2v, Couturier 2,03/3v, Niederreiter 1,12/3v, Kreider 1,2/3v, Letang 2,6/5v, Phaneuf 1,89/6v, Orlov 1,53/3v.
Gaborik pyysi 4,5 milliä josta tarjouskilpailu joka päättyi 6.8miljoonaan/4vuotta Minnesotaan.
Koska capissa tilaa ja joukkueen palkkabudhetti salli niin lähdin tarjoamaan Lundqvistille sopparia ihan vaan koska tilaa oli ja kukaan ei ollu poiminu vielä viikonkaan päästä. Lopulta sopimus jonka cap on 7,83/4v (eka kausi tuo 10.03m$, toka 8,4, 3:s 7.3 ja 4:s 5.53.)
Vielä oli tarjolla Stastny jota kukaan ei ollut poiminu. Mies pyyti 8.8capia ja 6 vuotta. tarjosin vähän vähemmän ja pyyti sitten 8,5mil$/6v. En pystynyt tarjoamaan tälle kautta kuin pikkusen päälle 2milj$ kun joukkueen sisäinen budjetti ois ylittynyt, joten tein seuraavan tarjouksen: ekasta vuodesta alkaen 2mil, 12, 13.64, 11.61, 7 ja 6milj. ja tällaisella paketilla päästiin sopuun. Eli häntäsoppari jonka häntä alkupäässä..
Noh nyt aattelin tehä vielä tarjouksen ite varailemille Wennbergille ja Ikoselle. Wennberg pitää ostaa Frönlundasta!! Hintaa scoutti Blombqvist arvelee 5 500 000$!!! Noh tarjoan tuon, vastaus NO WAY!! Uus arvaus 6 100 000$, nonni nyt saatiin herra Amerikan puolelle! Kaikilla junnuilla vois olla alkujaan jo NHL pykälä niin ei tarvis ihan vaan super junnuja hankkia kun viitti mihinkään kokeillaan kokeillaan pelaajaan tuhlata 6 milliä.

Eli vois sanoa että:
Koneen ohjaamilta joukkueilta myös tarjouksia itelle (ei tullu yhtän tarjousta).
Joku kunnon trading blog johon konekkin ilmoittaa ketkä siirtolistalla ja mitä haetaan.
Kone hanakammin kiinni vapaisiin.
RFA-pelaajille rajoitukset.
Siirtorajalle vipinää. Ja ne joukkueet jotka taistelee tai jo on playoffeissa hankkiin pelaajia ja muut myymään kuten oikeastikkin. Nyt ainakin huomas ettei muutamilla pelaajilla ollu juuri arvoa neuvotteluissa kun soppari päättymässä ja veteraani.
Junnuille NHL-pykäliä.

e. Kolmannella kaudella tuli runkosarjan voitto ja mestaruus. Columbus hävis finaalit 4-2.
Kesällä menin vahingossa draft päivän yli niin mikään joukkue ei saanu tuosta draftista yhtäkään pelaajaa :D
Pitänee ottaa playoffit uusiksi kun sieltä edellinen talletus.. ja tottakait tippuminen Phillylle ekalla kierroksella jo :D
Greene ilmoitti ettei halua enää jatkaa meillä ja kauppasin ennen draftia oikeudet Dallasiin 3pickiä vastaan.
Lundqvistin soppari vissii nii kova ettei mikään joukkue ota edes 7pickiä vastaan.. :)

Ketjut mestaruus joukkueessa:
Henrique-Josefsson-Niederreiter (maalipörssin 2.)
Wennberg-Stastny-Kovalchuk
Kreider-Couturier-Horton
Stålberg-MacKinnon-Clutterbuck
Clarkson-Zajac-Matteau

Greene-Pietrangelo
Phaneuf-Letang
Gustafsson-Orlov
Merill

Lehner-Lundqvist

ee. Neljännellä kaudella pistepörssin top5:sessa 14-vuotias Serbialainen junnu jonka paras ominaisuus on 6 pojoa.. :(
Pulkkinen jaettuna ykkösenä Järnkrokin kans maalipörssissä.
 
Viimeksi muokattu:

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tarvinnee jälleen kysyä, kun uusi päivitys tuli. Puuttuuko vielä paljon oleellisia asioita ja löytyykö bugeja vielä paljon. Tässä vaan odottelee, että peli olisi jo niin luotettava ja valmis, että kannattaa tilata.

Samaa minäkin tässä olen odotellut mutta nyt tein päätöksen etten lähde tähän beta-kelkkaan. Tallennetut pelit eivät välttämättä toimi seuraavassa päivityksessä ja joku ärsyttävä bugi voi kaataa pelin kriittisellä hetkellä = liikaa riskiä että pelaamisesta voisi nauttia.
Odotan mielummin, vaikka se vaikeaa onkin, että se varsinainen versio ilmestyy ja ostan sitten toimivan pelin.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kyllähän pelissä vielä paljon bugeja sekä korjattavaa löytyy ja ollaan hyvinkin kaukana valmiista pelistä. Mutta todella paljon on tultu eteenpäin muutaman kuukauden takaisesta ja peli alkaa näyttää ja tuntua jo peliltä. Erittäin hienoa ja kovaa työtä on tekijät tehneet ja kuunnelleet mitä asiakkailla on sanottavaa pelistä. Beta on Beta ja kehitysvaiheessa vielä. Mutta nyt jo täytyy sanoa että melkoinen elämys tästä pelistä saadaan aikaiseksi kun se syyskuun 3.päivä julkaistaan. Pelattavia liigoja on paljon ja varmasti jokaiselle löytyy se oma juttunsa. Ja kunhan historiamoodia saadaan kunnolla toimimaan niin kyllähän on mahtava vääntää jotain 80-lukua uudestaan Gretzkyn, Messierin ja Bossyn seurana.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Kyllähän pelissä vielä paljon bugeja sekä korjattavaa löytyy ja ollaan hyvinkin kaukana valmiista pelistä. Mutta todella paljon on tultu eteenpäin muutaman kuukauden takaisesta ja peli alkaa näyttää ja tuntua jo peliltä. Erittäin hienoa ja kovaa työtä on tekijät tehneet ja kuunnelleet mitä asiakkailla on sanottavaa pelistä. Beta on Beta ja kehitysvaiheessa vielä. Mutta nyt jo täytyy sanoa että melkoinen elämys tästä pelistä saadaan aikaiseksi kun se syyskuun 3.päivä julkaistaan. Pelattavia liigoja on paljon ja varmasti jokaiselle löytyy se oma juttunsa. Ja kunhan historiamoodia saadaan kunnolla toimimaan niin kyllähän on mahtava vääntää jotain 80-lukua uudestaan Gretzkyn, Messierin ja Bossyn seurana.

Onko tuo historia-moodi jo betassa testattavana? Jännä nähdä miten tuo gretzky toimii pelissä tuolla aikakaudella, eli onko gretzkyllä mahdollisuus täräyttää samat lukemat kuin mitä todellisuudessa NHL:n historiassa on? Tarkoitan siis että onko gretzkystä tehty ominaisuuksiltaan niin ylivoimainen vrt muihin jotta tuo onnistuisi.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Onko tuo historia-moodi jo betassa testattavana? Jännä nähdä miten tuo gretzky toimii pelissä tuolla aikakaudella, eli onko gretzkyllä mahdollisuus täräyttää samat lukemat kuin mitä todellisuudessa NHL:n historiassa on? Tarkoitan siis että onko gretzkystä tehty ominaisuuksiltaan niin ylivoimainen vrt muihin jotta tuo onnistuisi.
Kyllä löytyy Betasta tuo historiamoodi tällä hetkellä mutta itse en ole sitä vielä testannut yhtään. Ilmeisesti siinä on vielä tekemistä että se saadaan pelattavaksi. Onkos joku jatkoajan ihminen kokeillut tuota moodia 5min pitempään?

Uusimpana sarjana peliin tuli viime päivityksessä legendaarinen WHA liiga ja sitäkin pitäisi jossain vaiheessa päästä kokeilemaan.

Voisi kyllä oikeastaan kokeilla nyt miltä se historia tuntuu ja pistää vähän arviota tulemaan.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Simuloin tuossa huvikseni kauden 1981/82.

Pistepörssin top-5 oli tälläinen:
1. Wayne Gretzky 65+72=137pts
2. Glen Anderson 58+75=133pts
3. Bobby Smith 51+76=127pts
4. Rick Vaive 56+68=124pts
5. Mike Bossy 64+57=121pts

Joten aikalailla oikeat pisteet mutta Gretzky ei saavuttanut sitä suurta eroa. Mike Bossy teki jopa oikeasti tuon 64 maalia tuolla kaudella. Mutta tähänkin voi vaikuttaa asetuksilla joista löytyy mm. että kuin paljon keskimäärin maaleja tulee pelissä ja syöttöjä sekä jäähyjä. Näitä kaikkea voi muuttaa ihan mielinmäärin. Kokeilin tämän kauden asetuksilla maaleja per matsi 8,02. Syöttöjä 1,72 ja jäähyjä 10,00/per ottelu.

Mestaruuden nappasi itselleen Montreal Canadiens kyseisenä vuonna.

Draftit eivät toimineet oikein ja siihen pitäisi parannusta saada ja tekijät taitavat ollakin tietoisia kyseisestä asiasta.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Parker27, ai se historia-moodi jo toimii! Viimeksi kun testasin niin puuttui vielä ihan hitosti pelaajia, mm. Rangers -94 joukkuessa oli vain Messier ja Lowe. :D
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Simuloin tuossa huvikseni kauden 1981/82.

Pistepörssin top-5 oli tälläinen:
1. Wayne Gretzky 65+72=137pts
2. Glen Anderson 58+75=133pts
3. Bobby Smith 51+76=127pts
4. Rick Vaive 56+68=124pts
5. Mike Bossy 64+57=121pts

Joten aikalailla oikeat pisteet mutta Gretzky ei saavuttanut sitä suurta eroa. Mike Bossy teki jopa oikeasti tuon 64 maalia tuolla kaudella. Mutta tähänkin voi vaikuttaa asetuksilla joista löytyy mm. että kuin paljon keskimäärin maaleja tulee pelissä ja syöttöjä sekä jäähyjä. Näitä kaikkea voi muuttaa ihan mielinmäärin. Kokeilin tämän kauden asetuksilla maaleja per matsi 8,02. Syöttöjä 1,72 ja jäähyjä 10,00/per ottelu.

Mestaruuden nappasi itselleen Montreal Canadiens kyseisenä vuonna.

Draftit eivät toimineet oikein ja siihen pitäisi parannusta saada ja tekijät taitavat ollakin tietoisia kyseisestä asiasta.

Hienoa että kokeilit, kuulostaa siis loistavalta että siinä pystyy toistamaan historiaa! Ja ennen kaikkea hauskaa että asetuksia voi muokata oman mielen mukaan. Kyllä tämä vaikuttaa entistä enemmän syksyllä ehdottomasti ostettavalta peliltä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Parker27, ai se historia-moodi jo toimii! Viimeksi kun testasin niin puuttui vielä ihan hitosti pelaajia, mm. Rangers -94 joukkuessa oli vain Messier ja Lowe. :D
Pelailin tuossa kauden 1993-1994 Rangersilla ja sieltä löytyi kyllä tällä hetkellä kaikki pelaajat :-) Pieni bugi tässä kieltämättä on koska peli luulee että kausi 93-94 on työsulkukausi joka ei pidä paikkansa. Runkosarjassa on vain 48 ottelua. Oikeasti tuo kausi oli täysi ja työsulku oli kaudella 1994/95.

Pistepörssi näytti tältä:
1. Mark Recchi, Phi - 26+38=64pts
2. Mikael Renberg, Phi - 26+38=64pts
3. Alex Mogilny, Buf - 31+31=62pts
4. Eric Lindros, Phi - 27+35=62pts
5. Mario Lemieux, Pit - 24+38=62pts
6. Jaromir Jagr, Pit - 26+35=61pts
7. Pat LaFontaine, Buf - 25+36=61pts
8. Luc Robitaille, Los - 24+37=61pts
9. Teemu Selänne, Win - 32+28=60pts
10. Vinne Damphousse, Mon - 29+29=58pts

Jäähypössin top-5
1. Brendan Shanahan, Stl 160min
2. Cam Neely, Bos 143min
3. Pat Verbeek, Har 140min
4. Esa Tikkanen, Stl 121min
5. Jeremy Roenick, Chi 114min

Tappelut top-5
1. Brendan Shanahan, Stl 10
2. Cam Neely, Bos 9
3. Lyle Odelein, Mon 9
4. Jeff Odgers, Sj 9
5. Shayne Corson, Mon 8

Stanley Cup finaali Philadelphia Flyers vs Dallas Stars 2-4

Mutta kyllä tämä Historiamoodi vaatii vielä paljon käsittelemistä kuten koko pelikin mutta hyvältä näyttää tässä vaiheessa ja kyse on kuitenkin vielä Beta versiosta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
No niin, betaa tullut hakattua nyt kolmasosa kaudesta Minnesota Wildin peräsimessä ja muutamia huomioita yhdestä oleellisesta ominaisuudesta lätkämanageripelissä eli pelaajatarkkailusta.

Pelaajatarkkailu / scouttaus näyttäisi olevan FHM:ssä yksi oleellisimmista asioista, joskin ilman sitäkin pelissä voi pärjätä. Pelaajasta saa vasta scouttaamisen jälkeen selville kaikki ominaisuudet ja tämähän on huolella joukkuettaan rakentavalle managerille kullanarvoista infoa. Alla listattuna joitakin plussia ja miinuksia FHM:n scouting-ominaisuudesta.

+ Etenkin NHL-joukkueilla on mukavan suuri määrä skoutteja listoilla.
+ Skoutille voi antaa tehtäväksi, joko kokonaisen liigan, jonkun joukkueen tai jonkun pelaajan tarkkailun.
+ Raportit eivät tule hetkessä, vaan tarkkailun laajuudesta riippuen vievät muutamasta päivästä kuukausiin.
+ Scouttaamisen jälkeen pelaajan jokainen ominaisuus on managerin nähtävissä.
+ Yhtä pelaajaa tarkkaileva skoutti saattaa raportin yhteydessä mainita toisen pelaajan samasta seurasta, joka on tehnyt suuren vaikutuksen.

+ / - Scouting-raportit ovat mukavan yksinkertaisia, joskin pieni yksilöidympi lisäinfo ei olisi pahitteeksi.

- Kun olet scoutannut tietyn joukkueen / liigan, joudut vielä scouttaamaan erikseen sen pelaajan, josta haluat tarkempaa infoa. Tämä on turhauttavaa esim. oman farmijoukkueen kohdalla, kun jokainen pelaaja pitää naputella erikseen tarkkailtavaksi.
- Pelaajan potentiaali näyttäisi tällä hetkellä olevan suhteessa liigaan, jossa tarkkailtava pelaaja pelaa. Esim. NHL-seuralle työskentelevä skoutti saattaa useammasta Mestis-tason maalivahdista raportoida, että hänellä on potentiaali nousta huippumaalivahdiksi / hän on jo top goalie. Näkisin tarkoituksenmukaisempana mitata pelaajan potentiaalia aina skouttaavalle seuralle.
- Pelaajien raporttien vertailun mahdollistava ominaisuus puuttuu.

Skouttaus on siis ideana hyvällä pohjalla, mutta joitakin parannuksia lopulliseen versioon kaipailisin.

PS: Sain muuten Macilla face- ja logopackit toimimaan. Jos joku kaipaa neuvoa, voin sitä yksityisviestillä laittaa.
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Pelaajan potentiaali näyttäisi tällä hetkellä olevan suhteessa liigaan, jossa tarkkailtava pelaaja pelaa. Esim. NHL-seuralle työskentelevä skoutti saattaa useammasta Mestis-tason maalivahdista raportoida, että hänellä on potentiaali nousta huippumaalivahdiksi / hän on jo top goalie. Näkisin tarkoituksenmukaisempana mitata pelaajan potentiaalia aina skouttaavalle seuralle.
Oletko kirjoitellut tuonne pelin viralliselle foorumille? Tämä on selkeästi aika oleellinen kohta, joka tulisi muuttaa. Eihän tuota sainausta voi oikein suorittaa, jos skouttaus on pelaajan liigan mukaan tehty. Toivottavasti kokoversiossa tuo on eri tavalla.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Eipä ole foorumeille vielä tullut kirjoiteltua. Pitänee yrittää aktivoitua sillekin puolelle.

Jotta tähänkin viestiin saataisiin vähän sisältöä, niin voisin vaikka kertoa yleiset fiilikset ensimmäisestä täydestä kaudesta Minnesota Wildilla.

Pelaajien kaupittelu osoittautui kohtuu hankalaksi - jonka ainakin itse lasken positiiviseksi asiaksi realistisuuden kannalta -, mutta aika hyviä kauppoja sain kauden alkuun silti aikaiseksi. Heti alkuun tein ehkä hieman tyhmästi ja ostin Heatleyn yli seitsemän millin sopimuksen ulos. Todennäköisesti olisin markkinoilla saanut Dannyboysta jotain takaisinkin. Myöhemmin Dallas Stars teki sitten miehen kanssa maltillisen kahden millin sopparin. Bobby Ryanin sain Anaheimista ja vastineeksi jouduin antamaan vain Tom Gilbertin. Mielestäni kallistui vahvastikin Minnesotan puolelle tämän treidin hyöty. Joukkueesta saivat lähteä myös Matt Cullen, PM Bouchard, Clayton Stoner ja Cal Clutterbuck sekä myöhemmin kaudella erittäin heikosti suorittaneet Josh Harding ja Jason Pominville. Hardingista sain hyvin vähän vastinetta, mutta Pominvillen vaihdoin päittäin Evander Kaneen ja Kane osoittautuikin aika pedoksi maalinteossa. Kauppoja tuli tehtyä ehkä jopa epärelistisen paljon, mutta helpostikos tuossa innostuu. Loppujen lopuksi trade deadlinella ketjut näyttivät suurin piirtein seuraavilta:

E. Kane - M. Koivu - Z. Parise
B. Ryan - M. Granlund - N. Niederreiter
J. Zucker - K. Brodziak - D. Setoguchi
B. Prust - C. Almond - E. Etem
(Z. Konopka, C. Coyle [Coyle on muuten aika huono tässä pelissä])

J. Brodin - R. Suter
M. Scandella - J. Spurgeon
N. Prosser - M. Dumba
(B. Clark)

N. Bäckström
J. Gustafsson
(D. Kuemper)

Tällä joukkueella tuli sitten runkosarja voitettua yhden pisteen erolla LA Kingsiin. Muutenkin runkosarja oli hyvin tasainen ja pudotuspelijoukkueet ja divisioonien voitot ratkaistiin kahdella viimeisellä kierroksella. Toews voitti pistepörssin ennen Zetterbergia. Suter vei puolustajien pörssin, mutta kova +/- -saldo toi parhaan puolustajan palkinnon aika yllättäin Kyle Quinceylle. Jonathan Quick vähemmän yllättäin paras maalivahti.

Omasta joukkueesta kakkosketju olikin se paras. Granlund teki 82 pelissä 82 pistettä ja veti mukanaan Ryanin yli 70 pisteen kauteen ja Niederreiterin lähelle kolmeakymmentä maalia. Ykkösketju oli sitten hieman vaisumpi, mutta Evander Kanen siirron kautta piristyi loppukaudesta hyviin (n. 60 pojoa / mies) tehoihin. Kolmonen ja nelonen hoitivat hommansa. Peluutus oli melko tasaista neljän kentän rulettia läpi kauden. Maalivahtipuoli oli pitkin kautta todella epätasaista suorittamista. Väliin sattui sekä Bäckströmille että Gustafssonille maagisia pelejä ja välillä kaikki meni taakse. Kuemper ei vakuuttanut ollenkaan.

Pleijareissa kakkoskenttä oli huomattavasti vaisumpi ja ykkönen kantoi päävastuun tehoista. Myös Setoguchi heräsi maalivireeseen. Huono maalivahtipeli kuitenkin kostautui ja vaikka ensimmäisellä kierroksella Dallas Stars kaatuikin voitoin 4-1, tuli noutaja toisella kierroksella. Tuleva finalisti Chicago vei sarjan seitsemässä pelissä. Yhdistelmä Kane-Toews-Hossa oli liikaa ja Crawford vei maalivahtien taiston 100-0. Finaalissa kohtasivat Chicago ja Rangers ja lopulta Nykin ylpeys vei Cupin. Stepanin tehot näyttivät siltä että kaveri pelasi elämänsä kevään.

Paljoa ei mielenkiintoisia kauppoja tullut muiden joukkueiden kesken. Brookbank siirtyi jonnekin ja Kekäläinen nappasi Lecavalierin vapaista agenteista. Minullekaan ei kone tehnyt yhtäkään tarjousta. Luca Sbisan ura päättyi muuten alkukaudesta jonkinlaiseen käsivammaan (?!). Drafti meni ihmetellessä kun ensimmäinen oma varaus oli vasta toisen kierroksen lopulla. Otinpa sitten Marco Danon, Shea Theodoren, Miro Aaltosen ja liudan neverheard-pelureita.

Nyt sitten katkerana fiilistelen mennyttä kautta kun ohjelma päätti kaatua eikä suostu simuloimaan tiettyä päivää edemmäs kaatumatta. Betan kirouksia ja ilmeisesti se oli sitten siinä tämän tallennuksen kanssa. Mukava oli kuitenkin pelata, vaikka kamalan paljon tuli epäkohtia vastaan. Olisinpa tajunnut listata niitä pelailun edetessä. Nyt ei tahdo kaikkea muistaa.
 

Schadowan

Jäsen
. Bobby Ryanin sain Anaheimista ja vastineeksi jouduin antamaan vain Tom Gilbertin. Mielestäni kallistui vahvastikin Minnesotan puolelle tämän treidin hyöty. Joukkueesta saivat lähteä myös Matt Cullen, PM Bouchard, Clayton Stoner ja Cal Clutterbuck sekä myöhemmin kaudella erittäin heikosti suorittaneet Josh Harding ja Jason Pominville. Hardingista sain hyvin vähän vastinetta, mutta Pominvillen vaihdoin päittäin Evander Kaneen ja Kane osoittautuikin aika pedoksi maalinteossa. Kauppoja tuli tehtyä ehkä jopa epärelistisen paljon, mutta helpostikos tuossa innostuu. Loppujen lopuksi trade deadlinella ketjut näyttivät suurin piirtein seuraavilta:

Gilbert vs Ryan?
Pominville vs E. Kane?

Aika karmeita treidejä tietokoneen kannalta. Toivon mukaan treidilogiikkaa kehitetään vielä rutkasti ennen varsinaista julkaisua. Muutenkin on osunut pari sellaista wtf-sopimusta silmään tässä threadissa, mutta ehkä niihinkin tulee parannuksia.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Gilbert vs Ryan?
Pominville vs E. Kane?

Aika karmeita treidejä tietokoneen kannalta. Toivon mukaan treidilogiikkaa kehitetään vielä rutkasti ennen varsinaista julkaisua. Muutenkin on osunut pari sellaista wtf-sopimusta silmään tässä threadissa, mutta ehkä niihinkin tulee parannuksia.

Itse tuli myös tuo ostettua ja hieman kokeiltua, mutta onhan tuo peli niin raakile vielä, että päätin jättää tunnin parin kokeiluun ja aloittaa pelin pelaamisen kunnolla vasta sitten, kun kokoversio julkaistaan.

En tiedä miten Stark on noissa treideissä onnistunut. Itse yritin ihan kokeilumielessä antaa muutamasta pelaajasta aivan järjetöntä ylihintaa, mutta kauppaa ei silti syntynyt. Esim. Schneiderista yritin antaa Devilsille lukuisia pickejä + pelaajia, mutta ei maistunut. Tuntui muutenkin vähän siltä, että treidejä ehdottaessa tietokone ei arvostanut pickejä juuri ollenkaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
I Tuntui muutenkin vähän siltä, että treidejä ehdottaessa tietokone ei arvostanut pickejä juuri ollenkaan.

Mites toisinpäin? Eli kuinka helposti saa kärkipään varausvuoroja treidattua? EHM:ssä oli liiankin helppoa joka vuosi napata se ensimmäinen draftvuoro treidaamalla.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kauppojen tekemiseen tulee vielä muutoksia. Se on aika haastava saada kunnolla toimivaksi mutta tekijät ovat tietoisia tästä joten itse en ole huolissani tuosta asiasta.

Seuraava päivitys tuleekin sitten vasta kuun lopussa ja se on iso päivitys. Siinä peli siirtyy alkamaan kaudesta 2013-14 joten uusi kausi uudet kujeet. Päivitys tulee vasta nyt koska tekijät ovat odotelleet uuden otteluohjelman julkistusta. Muutenkin kyseessä tulee olemaan suurin päivitys pelin kehittämisen aikana joten sitä odotellaan ja sit laitetaankin vähän raporttia että miltä näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös