Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 397 361
  • 1 765

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tämä näyttää siltä, että se kumpi ryöstön tekee voittaa mestaruuden. Jos siinä ei kumpikaan onnistu, niin kaikki tietää miten silloin käy. Ässät on kova, todella kova. Mutta haasteen heittää Tapparakin.

Maanantaina jatkuu. Tässä välissä pakko hengähtää ja viettää aikaa perheen kanssa irti näistä saatanan kapistuksista.

Välikiitokset asiallisille patafaneille.

Jatketaan maanantaina.
 
Tämä ottelu ratkesi siihen tehokkuuten maalipaikoissa. Eihän Tapparalla 5 vs 5 -pelissä mitään hätää ollut, toista erää veikin jopa. Virheistä vaan tulee kovalla prosentilla takkiin. Ässiltä taas filmiä ja Niemeltä miehekästä kolmantena pelaajana niskaan -meininkiä. Ja tietysti Savinaisen pimahdukset, joista tuomarit eivät vain sitten kyenneet ulos ajamaan, kun on kultakypärä ja pieni ja sympaattinen Ässät jne.

Mutta maanantaina taas jatkuu. Huikeet finaalit ja jännää on!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Terveisiä Isomäestä.

Ässät oli vahva ja Tapparalla on sen verta paskat housussa Porissa pelatessaan, että huhhuh. Maaliero kahdesta Porin matsista 9-1.

Hieno oli tunnelma.

Itselleni paras todiste siitä, että Tapparan leirissä on hermostuttu, on se, että ennen finaalisarjaa jääkylmää pelitapa-analyysia heittänyt nimimerkki J.Grönvallin tekstien taso on laskenut sarjan aikana huimasti.

Ennen sarjaa Tapparan kivikovan puolustuksen piti hoidella sarja ja kiekotella leikitellen paineen alta pois, toisin kävi.

Varmaan joku Tappara-fani nyt provosoituu, mutta pakkohan se on todeta: Ässillä ei sarjassa suurta hätää ole ollut ja on oikeastaan ihme, ettei Ässät ole vieraista noin hyvillä otteilla voittoa vielä raapinut.

Itselläni on hyvin vahva tuntu, ettei Ässät enää jätä käyttämättä Tapparan jatkuvasti tarjoamia eräpalloja ja ottaa sen voiton maanantain pelistä.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hienot finaalit tosiaan menossa ja varmasti monet juuri näin näiden joukkueiden fanien kesken olettikin. Eli mitään ei saa ilmaiseksi ja toistaiseksi kotietu on pitänyt kutinsa. Ässät ollut todella tehokas ylivoimalla ja Tapparan alivoima ollut finaaleissa paperia, samoin valitettavasti kuin ykköshyökkääjä J. Koskiranta...
Maanantaina taas uuteen taistoon. Ässien on pakko pystyä ryöstöön ja tulevat tsemppaamaan kaikkensa.

Täällä on joka pelin jälkeen käynyt ns. totuuden tietäjiä eli miten loppupeleissä käy ja sitten takki on kääntynyt. Ei kannata välttämättä välittää näistä heppuleista, ns. kaikkitietäviä pikku paskiaisia :)
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paluu lähtöruutuun. Aika eri fiilikset eilisen vitutuksen jälkeen, nyt tilanne on taas täysin auki. Hienot finaalit menossa, vaikka tänään ei ihan samalle tunnetasolle päästykään kuin parissa viime pelissä.

Tämän pelin jälkeen Tapparafanien ja varsinkin Luceniuksen, on ihan turha puhua mistään filmauksista tai Cristian Ronaldoista. Niin hirvittävän kuolevan joutsenen Lucnenius heitti. Jos en olisi nähnyt itse "kontaktia" olisi voinut pelätä että Niklas halvaantui. Sen verran elottomana kaveri jäi makaamaan jäälle. Onneksi tuomarit ei menneet tähän.

Parempi voitti tänään, ja sarja jatkuu. Tasaisimmat finaalit vuosiin, mikäs sen hienompaa.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Ässillä ei sarjassa suurta hätää ole ollut ja on oikeastaan ihme, ettei Ässät ole vieraista noin hyvillä otteilla voittoa vielä raapinut.

Olet ihan jäljillä. Kuten Osku Grönman studiossa sanoi, niin Ässät on Tampereella ollut huomattavasti parempi kuin Tappara Porissa.

Edelleenkin kuitenkin kyse on siitä, kumpi pystyy kehittämään peliään enemmän suhteessa vastustajaan.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Vahan alkaa tuntua silta, etta Tapparan parin karkipelaajan puuttuminen alkaa pitkassa juoksussa nakya Assien eduksi. Tanaan Tapparalla ei ollut mitaan saumaa, mutta toki mitaan se ei ole viela menettanyt.

Silti jotain uutta Tappara tarvitsee, jos meinaa kultaa kairata. Kahdesti on peli Hakametsassa paattynyt viime sekuntien maaliin, aika tuurillakin, tuskin kolmatta kertaa enaa tulee. Assat jyraa sarjan 4-2, jos pelit nain jatkuvat.
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ai että olen tykännyt seurata näitä finaaleja, hyvät molarit, tunnetta mukavasti ja muutenkin tasaista vääntöö! Tämä Ässien Brodin on kyllä yllättänyt allekirjoittaneen todella positiivisesti, onko pelannut runkosarjan samallalailla? Ovat muodostaneet Kankaanperän kanssa oivain taisteluparin.
Onko tietoa onko Koskirannalla jotain vammaa, on kuin varjo entisestään?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Edelleenkin kuitenkin kyse on siitä, kumpi pystyy kehittämään peliään enemmän suhteessa vastustajaan.

Niin, YLEPuheen studiotiimi, johon kuului tänään Kunnaksen&Juuselan lisäksi ainakin Juha Pajuoja&Timo Saarikoski oli vahvasti sitä mieltä, että se on nimenomaan Ässät, joka koko ajan on mennyt hivenen eteenpäin suhteessa vastustajaan.

Tietysti löytyy varmasti monta Tappara-fania, jotka tuomitsevat koko "raadin" puusilmiksi, mutta itse olen kyllä havainnut ihan samoja asioita.

Edelleen peräänkuulutan J.Grönvallia kertaamaan tähän ketjuun ennen sarjaa latomiaan teesejä, olisi kiinnostavaa tietää, mikä on homman nimi. Tosin myös J.Grönvallin kirjoitukset eivät enää ole muistuttaneet sitä kylmänviileää (ja arvostamaani!!) analyytikkoa, kuin ennen sarjaa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kyllähän Koskiranta on se pelaaja, jonka on nyt otettava huomattavasti enemmän itsestään irti. Tarvitaan yksinkertaisesti tehopisteitä.

Ässillä maalinteko onnistuu paljon laajemmalla rintamalla, eikä tuo Tapparan "loppuhetken tuuri", mikä heillä on ollut kahdessa kotimatsissa välttämättä jatku enää seuraavassa pelissä.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Entistä mielenkiintoisemmaksi menee kun todennäköisesti sekä Umicevic että Savinainen ovat pelikiellossa seuraavassa pelissä. Kummalle pahempi menetys?

5+20 tilanteen ymmärrän että keskustellaan mahdollisesta pelikiellosta, mutta kaksiminuuttisenkin?

Onko jossain tietoa että kyseiset tilanteet käsitellään jossain raadissa vielä ennen seuraavaa peliä vai onko tää skeletorin omia spekulaatiota?
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
SM-liigassa on viimeiset noin kymmenen vuotta ollut niin surkeita finaalisarjoja, että tämän vuotinen on helposti paras pitkään pitkään aikaan. Toivottavasti venyy vielä game seveniin saakka.
 
Tämä ottelu ratkesi siihen tehokkuuten maalipaikoissa. Eihän Tapparalla 5 vs 5 -pelissä mitään hätää ollut, toista erää veikin jopa. Virheistä vaan tulee kovalla prosentilla takkiin.

Tappara ajoittain hallitsee 5-5 peliä näyttävästikin, mutta Ässät on selvästi parempi voittamisen kannalta olennaisissa asioissa. Tapparan pitkätkään hallintajaksot eivät tuottaneet mitään ja Ässien vastaiskut olivat lähes järjestään vaarallisia. Ässillä on 1-sektori tukevasti hallussa kentän molemmissa päissä.

Toivoa täynnä suunnataan taas Hakametsään maanantaina, mutta olen edelleen sillä kannalla, että Ässien steal ja sitä kautta mestaruus on tässä sarjassa todennäköisin lopputulema. Joko maanantaina tai sitten viimeisessä pelissä. Tappara on noussut sijalta 12 finaaleihin vuodessa, mutta mestarijoukkueeksi ei yleensä kasveta näin nopeasti. Ilolla tietysti otan sen vastaan jos Tappara osoittaa näkemykseni vääräksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kirjoitan otteluketjuun jotain tarkemmin joskus, mutta sanotaan nyt ensin näihin päivän kuumiin tilanteisiin jotain.

Niemi meni turhaan ylimääräisenä tilanteeseen. Itsensä on vain hillittävä, vaikka vastassa olisikin iso mies rumien viiksien kera. Tilanteessa ei sinänsä ollut hätää, Armia olisi pärjännyt kyllä ilman Niemeäkin, ja olivathan tuomaritkin tulossa väliin. Joskus noista on saanut enemmän, nyt riitti 2 min.

Umicevic sai ihan ansaitun ulosajon, ei siinä ole mitään selittelemistä, että mutku ... Jos ei tätä ymmärrä, ei ymmärrä lajista yhtään mitään. Kaikki muu on epäolennaista.

Savinainen löi täysin turhaan käsille, se oli erittäin tarpeeton ja peliin kuulumaton teko. On noistakin joskus lentänyt ulos, mutta ei ole ensimmäinen, joka selvisi vain 2 min. jäähyllä. En olisi lujasti protestoinut, vaikka olisi ulos lentänytkin.

Summa summarum:

En jaksa uskoa pelikieltoihin. Parkkipaikalla kuuntelin YLE Puhetta, ja siellä olivat mielestäni asian ytimessä. Pajuoja totesi, että on noita nähty ilman seuraamuksia, tunteet räiskyivät yli. Saarikosken Timo muistutti, että jos Umicevic saa sanktiota, pitäisi tutkia myös Savinaisen tilanne. Olen kallistumassa kyllä samalle kannalle, ehkä molempien tutkiminen olisi paikallaan. Sanktiopuolella jo Rautakorven asema takaa sen, että Dragan tuskin huilaa isompaa määrää, vaikka tekona pidän tätä näistä törkeämpänä. Linkki vie YLEN sivuille.

Sokeassa lapsenuskossa oletan, että Savinaisen poissaolo ei olisi niin paha menetys Ässille kuin Umicevicin poissaolo Tapparalle. Umicevic on kuitenkin Tapparan pelin sielu. Koskirannat & co. voidaan unohtaa.

--------

Se, mikä on oleellisinta, kiteytyy seuraavasti:

- Metsola ei kestänyt Porin peliä
- tuomarit eivät ratkaisseet peliä
- maalipaikat hyödynnettiin riittävästi
- Ässien joukkue taistelee aika isolla sydämellä
 
Viimeksi muokattu:

ronkpukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool FC, Toronto (seurailen)
... eikä tuo Tapparan "loppuhetken tuuri", mikä heillä on ollut kahdessa kotimatsissa välttämättä jatku enää seuraavassa pelissä.

No, tuurikin pitää ansaita, ja ainakin tämän illan pelissä oli enemmän se u-tuuri. Mitään ottamatta Ässien tämän illan paremmuudesta pois. Mutta suuret numerot ratkaisevat ja nyt ne on 2-2. Pelkkiä kotivoittoja tähän asti, joten mielestäni edelleen Tappara on vahva mestaruuskandidaatti.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
5+20 tilanteen ymmärrän että keskustellaan mahdollisesta pelikiellosta, mutta kaksiminuuttisenkin?

Onko jossain tietoa että kyseiset tilanteet käsitellään jossain raadissa vielä ennen seuraavaa peliä vai onko tää skeletorin omia spekulaatiota?

Kaksi lähes vastaavaa sikailua, joten joko kummastakaan ei tule mitään tai sitten molemmista jotain. Pelin aikana tulleista minuuteista ei niin väliä. Eihän niillä ole ennenkään ollut mitään merkitystä. Ja samaa mieltä oltiin esim.Yle Puheella mahdollisista tulevista rangaistuksista. Toivottavasti ei tule kummallekaan pelikieltoa. Pelkään vaan, että nyt liiga astuu sekoittamaan finaaleja kunnolla kurinpidollaan ja kauden alusta jatkunut saaga jatkuu...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ennen sarjan alkua hehkutettiin Tapparan alivoimaa. Oli dominoitu niin hienosti IFK:ta ja Lukkoa vastaan. Nyt on viimeistään selvää kaikille, miksi Tapparan alivoima oli niin hyvää. Vastassa oli kuitenkin runkosarjan 8. ja 10. Nyt kun finaaleissa toisella puolella säntäilee runkosarja nelonen, on tuo Tapparan av ammuttu reikäjuustoksi. Vastaavasti oma yv ei toimi sitten yhtään.

Kovasti haisee Ässien mestaruudelta. Tätä asiaa puoltaa parempi erikoistilannepelaaminen feat. varmempi maalivahtipeli. Toisaalta Ässien mestaruus vaatii yhtä vierasvoittoa. Ei ihan helppo juttu.
 

superjurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tosiaan, heti alkuun sanottava että HUHHUH MITKÄ FINAALIT KÄYNNISSÄ!! Sitten itse peliin: Ässät jo toistamiseen selkeään kotivoittoon karmean viime sekunteilla hävityn pelin jälkeen. Kertoo joukkueen henkisestä vahvuudesta ja toisaalta loistavasta kotipelistä; 9-1 maaliero puhuu puolestaan. Tappara pisti etenkin toisessa erässä kovaa vastaan, mutta Ässien tulikuuma puolustus sai pelattua tamperelaiset parhailta paikoilta kulmiin pyörimään. Siihen kun lisätään Raanta tolppien väliin, on nollapeli valmis. Umicevic oli huikeassa vireessä perjantai-iltana, tänään taas oma peli ei kulkenut likimainkaan samalla tasolla ja kuittasi itselleen oletettavasti pakkolomaa seuraaviin peleihin. Savinaisen temppu ei paini edes samassa sarjassa, joten siitä turha odotella mitään pelikieltoja, 2min (tai 2+10min joka olisi myös ollut aivan käypä vihellys) riittää tuosta. Energistä finaalikiekkoa kaikilla herkuilla, kiitokset molemmille joukkueille siitä! Sarjan voittajaa on mahdoton mennä veikkailemaan muuten kuin tunnepohjalta, kuitenkin tiukkojen Tampereen pelien perusteella sanoisin että Ässillä täydet mahdollisuudet hakea se yksi tarvittava vierasvoitto ja ottaa mestaruus. No, se meille selviää tulevien vuorokausien kuluessa! Hienoa kiekkokevättä kaikille!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Koskiranta pitäisi olla Koskiraanta, niin alkaisin kulkemaan finaaleissakin.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä ottelu ratkesi siihen tehokkuuten maalipaikoissa. Eihän Tapparalla 5 vs 5 -pelissä mitään hätää ollut, toista erää veikin jopa. Virheistä vaan tulee kovalla prosentilla takkiin. Ässiltä taas filmiä ja Niemeltä miehekästä kolmantena pelaajana niskaan -meininkiä. Ja tietysti Savinaisen pimahdukset, joista tuomarit eivät vain sitten kyenneet ulos ajamaan, kun on kultakypärä ja pieni ja sympaattinen Ässät jne.

Mutta maanantaina taas jatkuu. Huikeet finaalit ja jännää on!

Mää ja Tapparan mies!

Jos tässä sarjassa oltaisiin huitomisia vihelletty ni Ville Nieminen ei olis ollu jäällä 3min enempää.

Mut kiitos tästä!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lainaus Jatkoajan raportista:

"- Jokainen Ässien maali oli vähän halpa. Ne eivät olleet pitkän jauhamisen tuloksia, vaan vähän sellaisia ohhoh-juttuja. Ässät oli tänään kuitenkin hyvä, taistelu jatkuu, Rautakorpi pohti katkerasti."

Olin ilmeisesti eri pelissä kuin rautainen mies. ;D Hetken tarvitsin lisähappea nauraessani tuolle kommentille. Hoitaisi edes tämän yhtä tyylikkäästi kuin kollegansa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Lainaus Jatkoajan raportista:

"- Jokainen Ässien maali oli vähän halpa. Ne eivät olleet pitkän jauhamisen tuloksia, vaan vähän sellaisia ohhoh-juttuja. Ässät oli tänään kuitenkin hyvä, taistelu jatkuu, Rautakorpi pohti katkerasti."

Olin ilmeisesti eri pelissä kuin rautainen mies. ;D Hetken tarvitsin lisähappea nauraessani tuolle kommentille. Hoitaisi edes tämän yhtä tyylikkäästi kuin kollegansa.

Kuten jo otteluketjuun kirjoitin, Rautakorven housuissa paska jo haisee, mutta Jukallehan tämä on keväisiltä Porin reissuilta tuttua hommaa, jo vuosien takaa.

Hyvää viihdettä toki nämä kommentit, ei siinä mitään.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lainaus Jatkoajan raportista:

"- Jokainen Ässien maali oli vähän halpa. Ne eivät olleet pitkän jauhamisen tuloksia, vaan vähän sellaisia ohhoh-juttuja. Ässät oli tänään kuitenkin hyvä, taistelu jatkuu, Rautakorpi pohti katkerasti."

Olin ilmeisesti eri pelissä kuin rautainen mies. ;D Hetken tarvitsin lisähappea nauraessani tuolle kommentille. Hoitaisi edes tämän yhtä tyylikkäästi kuin kollegansa.

Pikkuisen outo statementti, kieltämättä. Rautakorven mielestä ilmeisesti "oikea" maali tehdään vain hienojen kuvioiden päätteksi jauhamalla. Ässille onneksi riittää kun kiekko menee pömpeliin, ihan sama miten....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös