Helsingin jääkiekko 2013 – missä menet?

  • 36 486
  • 133

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Helsinki on kriisissä!...

Siis mä en ainakaan ymmärrä ollenkaan, että miksi helsinkiläinen jääkiekko olisi millään lailla kriisissä, enkä sitä myöden oikein tämän ketjun avaustakaan.

Toki voi koruttomasti todeta, että tämä kausi ei ollut helsinkiläisten kausi todellakaan, mutta - kuten monessa viestissä on ihan ansiokkaasti mainittu - on likipitäen mahdotonta olla koko ajan huipulla ja muuallakin tehdään kovaa ja hyvää työtä.

Tämän lisäksi Hifkin mestaruudesta on vielä todella vähän aikaa ja monen joukkueen unelman tiellä (myös helsinkiläisten, mm. Jokerit viime vuonna) on ollut JYP, joka on viime aikoina nauttinut todellisesta valta-asemasta, pelaten säännöllisesti vähintään välierissä, jo viidettä kautta putkeen.

Helsinkiläinen kiekko ei ole missään erikoisessa kriisissä ja ensi kaudella on taas uusi mahdollisuus yrittää.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Avaatko näitä väitteitä? Jokerit itse ostelee isolla rahalla floppeja ja sortuu ylimielisyyksiin, joista seuraa auttamatta turpiinotto, kun pitkäjänteisesti rakennettu ja motivoitunut joukkue tulee isolla palolla ja kävelee ostojoukkueiden yli.

Kannattamasi seura on osoittanut muuten paljon enemmän ostojoukkueen elkeitä kuin Jokerit. Elät jossain menneellä vuosituhannella.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helsinkiläisjoukkueiden keskinäinen munanmittailu meni kauden alla sellaiselle tasolle, että koko suomalainen jääkiekko sai (ja saanee valitettavasti jatkossakin) kärsiä. Tähän nähden on oikeus ja kohtuus, että pääkaupungissa saadaan nyt sulatella pettymystä kun Kehä III:n ulkopuolella taistellaan finaalipaikoista. Henkilökohtaisella tasolla toki harmittaa, että pudotuspelikiekkoa ei varmaan tänä keväänä enää pääse paikan päällä näkemään.

Ketjun varsinainen aihe on sinänsä täysin perusteltu. Ei helsinkiläinen jääkiekko mielestäni suoranaisesti kriisissä ole, ainakaan sillä perusteella, että välierät pelataan silloin tällöin ilman helsinkiläisedustusta, mutta kaksi mestaruutta 2000-luvun aikana on käytettävissä oleviin resursseihin nähden surkea suoritus. Kuvaavaa on, miten nopeasti HIFK:n orastava urheilullinen nousu taittui, tai että kovasti hypetetty Kekäläinen kykeni saavuttamaan Jokereissa kolmen vuoden aikana yhden välieräpaikan. Ryssitty on toki muuallakin, kuten Oulussa viime vuosina ja Turussa jo vähän pidempään, mutta näidenkin kaupunkien joukkueet ovat voittaneet 2000-luvulla yksinään enemmän mestaruuksia kuin HIFK ja Jokerit yhteensä. En ole asiasta mitenkään pahoillani, mutta selvää on, että pääkaupungin resursseilla paikallisten joukkueiden esityksiä viimeisen +10 vuoden aikana ei voi pitää muuna kuin alisuorittamisena, vaikka joukossa onkin ollut "ihan kohtuullisen hyviä sijoituksia".
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Kannattamasi seura on osoittanut muuten paljon enemmän ostojoukkueen elkeitä kuin Jokerit. Elät jossain menneellä vuosituhannella.

Tässä kohden kannattaa tarkastella myös sitä, kuinka paljon kumpikin seura on näihin ostoksiin viime vuosina käyttänyt ja millaisin tuloksin. schollin peräänkuuluttama tekemisen laadukkuus siis.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Sen takia, että olisi jotain laatua. Toivon, että sarjassa olisi laadukkaita organisaatioita, jotka tekisivät hyvää työtä.

Vähän katkaisin tylysti lainauksen, mutta silti tämä lause kertoo jotakin. Ja arvaatte varmasti, että aion kehua nyt JYPiä. Miten on mahdollista, että tällainen maalaiskylän jengi pystyy olemaan mukana välierissä jo viidettä vuotta peräkkäin? Onko täällä tehty jotakin oikein?

Vastaus on kyllä. Täällä on tehty jotakin oikein. JYP ei haali joukkueeseensa nimekkäimpiä äijiä, vaan omaan pelilliseen identiteettiinsä sopivia äijiä. HIFK:n "brändi" on ihan yhtä tyhjän kanssa, vaikka se fanikulttuurissa kuinka kukostaisikin. Jokerit olivat menossa oikeaan suuntaan, mutta paineet olivat tälläkin kertaa liian suuret. Joukkueiden pitäisi löytää ensin oma pelillinen identiteettinsä, rakentaa sen varaan pitkäjänteisesti toimivaa organisaatiota jotta sitten voisi olla toivoa myös joukkueen hyvästä urheilullisesta tuloksesta. HIFK on perseillyt itsensä aivan oikeutetusti ulos välieristä, ja Jokerien suhteen analyysi on vielä vähän epäselvä. Silti Jokereiden tulevaisuus näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin HIFK:n.

Helsingin seurat ovat tällä hetkellä juuri siellä missä niiden kuuluukin olla. Välieristä ulkona.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Ai, ai, ai, kun tekee hyvää tämä tällainen. Koko muun suomen pääsiäinen on pelastettu, kun nämä kaksi "iso ja mahtavaa" ovat sivussa jälleen kerran.

Taas kerran alettiin herutella, kuinka Jokerit-HIFK välierä/puolivälieräpari tulee olemaan kevään kohokohta. Milloinkas nämä pelit pelataan? Järjestetäänkö helsinginmestaruuskilpailut nyt sitten erikseen, kun taas kerran nuolaistiin ennenkuin tipahti. Käsittämättömän arroganttia toimintaa.

Kerta toisensa jälkeen pääkaupunkiseudun joukkueen sortuvat ylimielisyyteen ja katsovat vertaisiaan alaspäin. Sen siitä sitten saa, täysin oikeutetusti.

Huonoa johtamista, huonoa työntekoa. Noilla rahamäärillä joku SaiPa, Ässät tai Pelicans olisi joka toinen vuosi Suomenmestari. Scouttaus ja valmennus ovat niin paljon paremmalla tolalla. Ottakaa oppia.

Mä en snaijaa mikä pöndellä aiheuttaa Stadi vihaa ja miksi kaikki mitä täällä tehdään nähdään ylimielisenä. Totta kai joka kaudella lähdetään tavoittelemaan mestaruutta. Ei kannata lähteä koko kauteen, jos tavoitte on jotakin muuta. Se ei ole ylimielistä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sanoisin enneminkin että helsinkiläinen jääkiekko on vedenjakajalla. Viime vuosina molemmissa joukkueissa on tapahtunut paljon positiivisia asioita ja tilanne on paljon parempi kuin vaikka viisi vuotta sitten, mutta tulokset eivät ole olleet kummoisia HIFK:n mestaruutta lukuunottamatta. Jos HIFK:ssa opitaan tämän kauden virheistä ja Jokerit löytää pätevän jatkajan Kekäläisen aloittamalle työlle, kaikki edellytykset ovat olemassa menestyksekkäälle lähitulevaisuudelle.

Totta kai joka kaudella lähdetään tavoittelemaan mestaruutta. Ei kannata lähteä koko kauteen, jos tavoitte on jotakin muuta. Se ei ole ylimielistä.

Suomalainen mielenlaatu nyt vaan on sellainen, että terve itseluottamus tulkitaan helposti ylimielisyydeksi ja kusipäisyydeksi.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Tasaisuudesta on tehty SM-liigassa lähtökohta. Esimerkiksi sarjaohjelma suosii selvästi tiettyjä joukkueita. Tasaisuus merkitsee hyvin usein sitä, että kokonaistaso on alhaisempi. Jos isot seurat olisivat liigan puolelta saman arvoisessa asemassa kuin muut niin liigan taso nousisi, mutta tasoerot kaventuisivat. 1990-luvulla tilanne oli huomattavasti parempi kuin nyt, vaikka silloin vain parhaat pystyivät kisaamaan mestaruuksista. Nyt tämän keinotekoisen tasaisuuden aikana ja liigaan saapuvan entistä heikomman pelaajamassan takia pienet seuratkin voivat pärjätä. Mestaruudenkin arvo on kärsinyt inflaation, kun se on mennyt Helsingin ja Turun ulkopuolelle jonnekin Jyväskylään. Ensiksi pitäisi riisua keinotekoiset tasaamismekanismit niin päästäisiin parempaan kilpailullisempaan suuntaan.

Ensinnäkin, liigan taso on noussut 1990-luvulta ja suurin syy siihen lienee siinä, että Helsingin ulkopuolella on alettu tekemään asioita oikein. Helsingissä ei ole enää ylivertaista materiaalia muuta kuin joidenkin märissä unissa, Helsingin ulkopuolella on keskitytty hyvin joukkueen pitkäjänteiseen rakentamiseen, selkeisiin suunnitelmiin ja osaaviin ihmisiin kokonaisuudessa. Tasaisuutta ei tuo sarjaohjelma, väitehän on täysin absurdi: Helsingissä ei pärjätä enää, niin syy on sarjaohjelman? Huhhuh. Helsingissä on ollut täysin vääriä ihmisiä väärissä paikoissa ja muu liiga on mennyt menojaan, teksti-tv skouttauksella ei pärjätä enää.

Mitään inflaatiota se ei tuo SM-liigan mestaruudelle jos sen voittaa kokonaisuutena paras organisaatio. JYP on ollu nyt useita vuosia kärkiorganisaatioita keskitason resursseilla, ei se tasoa huononna jos asioita on osattu tehdä oikein, keskitytty oikeisiin asioihin ja hommattu oikeat pelaajat. Tämän kaudenhan piti olla se JYPin romahdus ja Jokereiden nousu? Kuinka kävikään, olisiko SM-liigan taso noussut tai mestaruus ei olisi kokenut inflaatiota jos helsingin jengit pelaisivat yhä? Ei, pelaamallahan se ratkaistaan.
Ongelma on Helsingissä varmasti myös asenteessa jos selitellään keinotekoisella tasoituksella ja sillä, että muut kaudet on välikausia paitsi Helsingin mestaruudet.

Meillä on lisäksi ollut parikin "dynastiaa" lähihistoriassa: TPS, Kärpät ja JYP, nämä ovat oikeasti tehneet omana aikanaan työnsä hyvin, joka on kivittänyt Helsingin jengien tietä erittäin vahvasti. Ei Helsinkiläinen jääkiekko kriisissä ole, mestaruutta tavoittelee uskottavasti vain liian monet jengit, aivan varmasti se sinnekkin vielä napsahtaa, kunhan oikeisiin asioihin ruvetaan keskittymään ja opitaan hieman edes nöyryyttä.
 

scholl

Jäsen
Minä en allekirjoita tuota, että liigan taso olisi noussut. Rajat ovat auki ulos, joten yksinkertaisesti ei riitä niin paljon hyviä pelaajia paikkaamaan joka kesän pelaajakatoa. Nyt kun tulee jopa kesken kauden pelaajakatoa niin ei pystytä reagoimaan oikealla tavalla.

Totta on kyllä se, että resurssit ovat hieman tasoittuneet ja se johtuu hyvästä tv-sopimuksesta. Kaikilla seuroilla on nyt mahdollisuus hankkia myös hyviä pelaajia. Toisilla on vain budjettinsa puolesta sitten kapeampi materiaali.

Totta on myös se, mitä mainitsitte, että Jyp on tehnyt hyvää työtä. Sen jälkeen kun Alatalo lähti sieltä menee, on organisaatio mennyt rajusti ylöspäin ja melkein joka kaudella menestys ollut hyvää. Samoin Ässät, Pelicans, KalPa ovat parantaneet organisaatioina huimasti siitä, mitä olivat jokunen vuosi sitten, mutta heidän menestys urheilullisesti ei ole vielä sementoitunut minnekään pysyvälle huipulle.

IFK, Kärpät, Jokerit, TPS ja tamperelaisjoukkueet ovat ne alisuorittajat, joiden touhussa ei viime vuosina ole ollut järkeä. Voi tulla joku yksi hyvä jakso, mutta sitten sählätään taas. Kaikilla näillä olisi kuitenkin mahdollisuus rakentaa pysyvämpikin dynastia, kun kerran talousalue on iso jne. Monilla niistä on menneisyydessä vahvoja jaksoja ollutkin. IFK:lla 80 luvun alussa, sitten uudestaan pari kautta 90 luvun lopussa. Kärpillä oli muutama vuosi sitten dynastia-aikansa. Jokereilla ja Tepsillä 90 luvulla. Tapparalla 80 luvulla jne. Organisaatioissa on vain kaikissa ollut puuhastelijoita niin ei ole pystytty uudistumaan ja kehittymään ilman törkeitä mahalaskuja. Monissa muissa urheilusarjoissa menestyjät kehittävät toimintaansa niin ettei kukaan ota heitä enää kiinni. Katsokaapa vaikka Manchester Unitedia. Täällä sen sijaan kaikki resurssit on hassattu, jolloin muilta ei ainakaan ole karkuun päästy.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ensinnäkin, liigan taso on noussut 1990-luvulta ja suurin syy siihen lienee siinä, että Helsingin ulkopuolella on alettu tekemään asioita oikein.

Liigan taso ei ole todellakaan noussut suhteessa muihin. 1990-luvulla SM-liiga oli kiistatta maailman toiseksi paras sarja. Nyt se pyörii siinä sijoilla 6-7. Nää teidän jyvisten tekstitv-heitot ovat vähän myöhässä tai ilmeisesti se teksti-tv on siellä päin uusi asia?
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liigan taso ei ole todellakaan noussut suhteessa muihin. 1990-luvulla SM-liiga oli kiistatta maailman toiseksi paras sarja. Nyt se pyörii siinä sijoilla 6-7.

Tähän vahva sama. TPS ja Jokerit voittivat 90-luvulla seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden neljänä vuonna peräkkäin (94-97). Vastaavasta ei voitaisi nykyisin kuin haaveilla, olipa turnausmuoto mikä tahansa. En tiedä, oliko SM-liiga "kiistatta" maailman toiseksi kovin sarja, mutta ainakin hyvin lähellä sitä - kyseinen slogan ei ollut pelkästään silloisen Hockey Nightin katteetonta markkinointia.

Muu Suomi ymmärrettävästi muistanee 90-luvun tylsänä TPS:n ja Jokereiden dominointina. Itse näen asian niin, että kyseisten seurojen valta-asema pakotti muut liigaseurat tekemään entistä kovemmin töitä kyseisen aseman murtamiseksi. Esimerkiksi Raumalla koottiin useana vuonna todellisia tähtisikermiä, joiden tie kuitenkin nousi aina viimeistään välierissä pystyyn Palloseuraa tai Jokereita vastaan. Kuvaavaa on, että kun mestaruus lopulta - sen yhden ainoan kerran koko 90-luvulla - meni TPS-Jokerit -kaksikon ulkopuolelle, sen vei joukkue, jonka kokoonpano oli eittämättä yksi liigahistorian kovimmista (HIFK 1998).

Tämä ei tarkoita, etteikö yhden tai kahden joukkueen dominointi olisi pidemmän päälle tylsää, ainakin muiden joukkueiden kannattajien näkökulmasta. SM-liigan yleisen kiinnostavuuden kannalta on epäilemättä parempi, että mestaruudet jakautuvat tasaisemmin, kuten 2000-luvulla on tapahtunutkin. Se, että SM-liiga saattaa nykyisin olla rivikatsojan näkökulmasta kiinnostavampi sarja kuin 90-luvulla, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että liigan taso olisi noussut. Tasaisuus ja korkea taso eivät ole synonyymejä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Liigan taso ei ole todellakaan noussut suhteessa muihin. 1990-luvulla SM-liiga oli kiistatta maailman toiseksi paras sarja. Nyt se pyörii siinä sijoilla 6-7. Nää teidän jyvisten tekstitv-heitot ovat vähän myöhässä tai ilmeisesti se teksti-tv on siellä päin uusi asia?

SM-liiga ei ollut kiistatta maailman toiseksi paras sarja, SM-liiga muistaakseni muutamia vuosia sitten rankattiin maailman 3. parhaaksi sarjaksi KHL:n jälkeen. Se on aina erijuttu mihin nämä arviot perustuvat.
Liigan tason nousu ja liigan tason nousu suhteessa muihin on kaksi eriasiaa. Nyky liigassa ei pärjätä samallalailla kuin 90-luvulla, ei tietenkään pelillisesti kun peli itsessään on kehittynyt, mutta myös organisaatiotasolla toiminta on mennyt paljon eteenpäin.

Nää meidän jyvisten tekstitv-heitot tuntuvat tulosten perusteella olevan hyvinkin aiheellisia, vai tarkoititko että eliteprospects ja youtube on jokereissa korvannut tämän verrattoman välineen? Jyvikset kuitenkin ovat viidettä kertaa peräkkäin välierissä ihan pelaamalla ja keskitason resursseilla. Nuo jyvis-heitot muutoinkin jo niin väsyneitä, isäukko kun on entinen Helsinkiläinen ja erittäin Jokeri/Helsinki -mielinen niin näihin osannee jo suhtautua oikein.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ai, ai, ai, kun tekee hyvää tämä tällainen. Koko muun suomen pääsiäinen on pelastettu, kun nämä kaksi "iso ja mahtavaa" ovat sivussa jälleen kerran.


Huonoa johtamista, huonoa työntekoa. Noilla rahamäärillä joku SaiPa, Ässät tai Pelicans olisi joka toinen vuosi Suomenmestari. Scouttaus ja valmennus ovat niin paljon paremmalla tolalla. Ottakaa oppia.

Tämä on aika tyypillinen alemmuuskompleksista kärsivän maalaisen viesti. Ja ylipäänsä alemmuuskompleksin tunnusmerkit ovat näkyvissä. On niin käsittämättömän helppoa sanoa että " Noilla teidän resursseilla me oltaisiin täysin ylivoimaisia". Toi on tollaista tyypillistä suomalaista paskahousumeininkiä. Aina kun Suomi häviää jollekin Puolalle lentopallossa, tai USA:lle lätkässä ruvetaan laskemaan asukaslukuja ja todetaan että kyllähän meillä meni ihan saatanan hyvin. "Jos meillä olisi saman verran asukkaita kun jenkeillä, me voitettaisiin fudiksessa,lätkässä,koripallossa ja eukonkannossa joka vuosi". Mutta kun ei ole, eikä tule olemaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Erikoinen ketju. Joka vuosihan joku liigan massikertymistä alisuorittaa, ei tässä mitään uutta ole. Joku Lukko - jonka resurssit ovat HIFKiin ja Jokereihin nähden moninkertaiset - ei ole koskaan voitanut liigamestaruutta. Tampereen jengit ovat olleet 10 vuotta pelkkä vitsi, poislukien tämän kauden Tappara, ja Kärpillä alisuorittaminen on kohta sen seuran normaali tila.

HIFK oli tällä kaudella aika paska, mutta Jokerit voitti runkosarjan ja olisi mennyt pitkälle pudotuspeleissä ilman yhden(1) pelaajan henkilökohtaista epäonnstumista. Kriisistä puhuminen on siis aikamoista liioittelua. Tällaista on urheilu.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Niin paljon kuin moinen nolottaakin, niin eihän sille mitään voi, että pienoinen vahingonilo hiipii pintaan, kun Helsingin joukkueet putoavat. Pääasiassa vahingonilo kohdistuu valtakunnalliseen, tai sellaiseksi itseään väittävään, urheilumediaan. Koko kausi on puhuttu suu vaahdossa helsinkiläisjoukkueista, niiden yksittäisistä pelaajista ja valmentajista, tehty ylistäviä, jopa mystifioivia juttuja yksin niistä, kertoneet lemmikaneja ja kengännumeroita myöten kaiken mahdollisen ja muut joukkueet mainittu joskus satunnaisesti sivulauseissa. Ja nyt ollaan taas tässä. Siellä ne toimittajapoloiset plaraavat epätoivoisesti pelaajalistoja, että taas nää möttöset ja tuppuraiset siellä pelaa ja kohta nostelee poikaa, mitä hittoa me niistä nyt muka osataan sanoa.

Lisäksi Jokereiden ja HIFK:n välinen tilanne tällä kaudella on ollut vastenmielinen, se on haitaksi koko liigalle, jopa koko lajille tässä maassa. Ja mitään yritystäkään paikata aiheuttamaansa vahinkoa ei ole ollut havaittavissa. Siinäkin mielessä vahingonilo kieltämättä nousee pintaan. Nythän molemmissa organisaatioissa olisikin hyvin aikaa. Joku voisi lukita sopivan joukon vasttullisia henkilöitä molemmista joukkueista samaan huoneeseen ja ulos ei olisi tulemista ennen kuin sopuun ja asialliseen suunnitelmaan tilanteen paikkaamiseksi olisi päästy. Ei tätä pikkupoikien hiekkalapioilla päähänmätkimis kilpailua kukaan enää toista kautta jaksaisi katsoa.
 

atsku

Jäsen
Tämä on aika tyypillinen alemmuuskompleksista kärsivän maalaisen viesti.
Kyllä se näköjään vituttaa kun totuus kerrotaan. Jo tuo, että nimitellään maalaiseksi, kertoo siitä ylimielisyydestä josta kaikki paha helsinkiläisessä jääkiekossa lähtee. Nytkin koko kauden ovat Jokerit ja HIFK keskittyneet vain toisiinsa. Sillä aikaa muut vievät karkit pesästä.

Nöyryyttä ja kunnioitusta lisää yleisesti, niin alkaa sielläkin päässä kulkemaan.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todella outo ketju, enkä nyt puhu ketjun aloittajan viesteistä. Ihmeellistä kitinää ja selittelyä keinotekoisista tasaamisista yms. sontaa. Sitten joku alkaa puhua vielä jostain maalaisten alemmuuskompleksista? Minulla on kaksi vinkkiä: 1) kiinnittäkää enemmän huomiota sen oman joukkueen terveyteen ja tekemiseen, sieltä ne syyt löytyvät, kun ei rahkeet riitä; 2) kiinnittäkää enemmän huomiota siihen omaan mielenterveyteen ja vakauteen, omien ongelmien projisointi tuossa mitassa muihin on jo huolestuttavaa.

Mitä tulee pääkaupunkiseudun kiekkoiluun tarkemmin, toivon teille kaikkea hyvää jatkossa. On mielestäni kaikkien etu pitemmän päälle, että myös siellä kiekko kukoistaa ja väkeä halleihin virtaa (olivat ne sitten gloryhunttereita tai eivät). Valitettavasti kilpaurheilussa jotkut leimautuvat toisinaan epäonnistujiksi tai häviäjiksi, kaikki eivät voi voittaa. Siihen auttaa työnteko ja nöyryys, ei selittely ja hybris. Fanit voivat omalta pieneltä osaltaan vaikuttaa asiaan arvostamalla ja tuomalla julki arvostuksensa juuri näitä piirteitä kohtaan organisaation toiminnassa epäolennaisuuksien sijaan. Se on vähän, mutta jotain kuitenkin.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Pääkaupunkiseudun kiekosta puhuttaessa on syytä ottaa huomioon myös se, että junnujen finaaleissa kuudesta joukkueesta neljä on pääkaupunkiseudulta. Tosin kolme niistä Espoosta, mutta C:ssä pronssista pelasivat Jokerit ja HIFK, B:ssä kaikki mitalit ovat menossa pääkapunkiseudulle ja vaikka Jokerit A:ssa kyntikin, niin HIFK selvisi sentään puolivälieriin asti. Jotain tehdään siis myös hemmetin hyvin, vaikka toki etuna onkin väestöpohja. Seurat myös ajavat omia junnujaan jo ihan hyvin sisään miesten peleihin. Pohja siis on kunnossa, mutta edustusjoukkueet voisivat toki vetää päänsä perseesttä ja lopettaa sen oman erinomaisuutensa ihailun.

Se lienee liikaa vaadittu, että 'valtakunnallinen' urheilumedia siihen pystyisi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ne asiat ja näkemykset muuttuvat nopeasti jääkiekossa. Pari viikkoa sitten, ja neljää tappiollista ottelua aiemmin, Jokerit oli lähes kaikkien silmissä liigan paras joukkue ja matkalla mestaruuteen. Ylistettiin Jokereissa tehtyä työtä ja viime vuosien joukkueen ja organisaation pitkäjänteistä kehittämistä. Nyt neljän tappion jälkeen tuntuu kuin Jokerit olisivat jonkinlainen kriisiseura ja jopa tamperelaisia on kertomassa, mitä helsinkiläisessa kiekkokulttuurissa on vialla...

IFK:lla on tällä hetkellä isoja kysymysmerkkejä urheilupuolella, mutta kyllähän kummankin helsinkiläisseuran tilanne on huomattavasti parempi kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. IFK on tosiaan iso kysymysmerkki vielä, mutta Jokereiden uskon olevan lähivuodet yksi liigan kärkiseuroista, jos saavat oikean miehen täyttämään Kekäläisen saappaat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Niin ne asiat ja näkemykset muuttuvat nopeasti jääkiekossa. Pari viikkoa sitten, ja neljää tappiollista ottelua aiemmin, Jokerit oli lähes kaikkien silmissä liigan paras joukkue ja matkalla mestaruuteen. Ylistettiin Jokereissa tehtyä työtä ja viime vuosien joukkueen ja organisaation pitkäjänteistä kehittämistä. Nyt neljän tappion jälkeen tuntuu kuin Jokerit olisivat jonkinlainen kriisiseura ja jopa tamperelaisia on kertomassa, mitä helsinkiläisessa kiekkokulttuurissa on vialla...

Niinpä. Jokerien lähtökohdat todellakin olivat nuo. Maalivahdin sulaminen ja se että kokenut kehäkettu kyykyttää noviisivalmentajaa pleijareissa ovat ihan normaaleja ilmiöitä. IFK:n taas sitten...eiväthän joukkueen omat kannattajat uskoneet heidän selviävän edes sääleistä jatkoon. Eli tavallaanhan IFK "ylisuoritti" kauden lopun. Eli pienistä jutuista nämä ovat kiinni ja siitä että tietyt oikeat / tai toisille väärät asiat sattuvat osumaan kohdalleen tiettyyn aikaan.

Mitä pidempiin trendeihin tulee, niin ottaen huomioon perinteet, potentiaalin ja alueen resurssit on Tampere minusta 2000-luvulla ollut pahempi alisuorittaja kuin Helsinki. Vaikka Tapparalla vuosituhannen alussa olikin parin vuoden hyvä jakso.

Edit: Joku voisi muuten avata miten liigaa tasataan keinotekoisesti.
 
Viimeksi muokattu:

atsku

Jäsen
Mitä pidempiin trendeihin tulee, niin ottaen huomioon perinteet, potentiaalin ja alueen resurssit on Tampere minusta 2000-luvulla ollut pahempi alisuorittaja kuin Helsinki. Vaikka Tapparalla vuosituhannen alussa olikin parin vuoden hyvä jakso.

Totta puhut. Tampereella nyt vaan ollaan ulospäin paljon maanläheisempiä ja nöyrempiasenteisia. Sillä voittaa paljon ymmärrystä ja myötätuntoa puolelleen.

Itse kymmenen vuotta Stadissa asuneena tiedän, ettei stadilaiset voi koskaan tajuta, miltä he ulospäin näyttävät, ennenkuin muuttavat edes hetkeksi muualle Suomeen. Se nyt vaan on niin. Eivät he sitä pahuuttaan tee, mutta ulospäin he näyttäytyvät kovapintaisina, törkeinä, suorapuheisina, itseriittoisina öykkäreinä, jotka ajavat vain ja ainoastaan omia asioitaan.

Hyvä esimerkki on vaikkapa se, että kun kahvipöytäkeskusteluissa puhutaan junioripuolella pääkaupunkiseudun parhaasta joukkueesta, puhutaan "suomen parhaasta joukkueesta".

Sama pätee ihan missä asiassa tahansa. Kukaan ei muista, että suomessa on 4 miljonaa muutakin ihmistä. Siinä vaiheessa kun on paikka, ne 4 miljoonaa muuta muistavat kyllä rokottaa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Liigan taso ei ole todellakaan noussut suhteessa muihin. 1990-luvulla SM-liiga oli kiistatta maailman toiseksi paras sarja. Nyt se pyörii siinä sijoilla 6-7. Nää teidän jyvisten tekstitv-heitot ovat vähän myöhässä tai ilmeisesti se teksti-tv on siellä päin uusi asia?

Ja tämän jälkeen ihmetellään miksi helsinkiläiset ovat ylimielisiä?

Liigan tason nousu/lasku on hyvin vaikeasti määriteltävissä, koska voitaneen silti olettaa, että myös maailmalla muut liigat ovat tehneet hyvää työtä jääkiekon kehittämiseksi. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin uskoisin esimerkiksi Sveitsin liigan olevan tällä hetkellä paljon vahvempi kuin mitä se oli 1990-luvulla. Sama pätee eritoten KHL:n suhteen. Milloin Venäjän mitäliesuperliigaa edes uutisoitiin Suomessa joskus 1990-luvulla? Toki se on totta, että KHL:aan on karannut Suomesta sitä huippuosaamista, jolla ei ole ihan mahdollisuutta breikata NHL:ssä, mutta silti kykenevät esimerkiksi KHL:ssä pelaamaan. Tässä mielessä SM-liigan tason voisi sanoa laskeneen, koska Venäjällä yksinkertaisesti kyetään latomaan tiskiin sen verran enemmän fyffeä, joihin suomalaiset seurat eivät kykene vastaamaan. Mutta jos otettaisiin sellainen liberalistinen näkemys tähän väliin, että ehkäpä vain kaikki sarjat ovat menneet eteenpäin kun kilpailua on tullut enemmän? Se, että Suomi ei välttämättä eurooppalaisista liigoista olekaan paras ei välttämättä kerro sitä, että se olisi absoluuttisesti huonompi kuin aiemmin? Ehkäpä Suomi on vain kokenut kovempaa kilpailua muilta tahoilta?

Ja tämä sama pätee myös helsinkiläisseuroihin. Nyt kun nämä ns. "suuret talousalueet" eivät kykene vastaamaan esimerkiksi KHL:n tarjoamiin palkkatarjouksiin, mitataan nimenomaan sitä, kuinka hyvin organisaatio kykenee toimimaan niillä pelinappuloilla, joita on käytettävissä. Ja sitten onkin paljastunut se kupla, jota helsinkiläiset, tamperelaiset ja turkulaiset eivät ole odottaneet: seuraa ei voikaan pyörittää enää rahan voimalla, vaan ammattitaidolla. Näihin pöhöttyneisiin tunnelmiin ovat jämähtäneet helsinkiläiset "suurseurat". Jokereiden suhteen olen edelleen sitä mieltä, että pari vuotta sitten siellä tajuttiin tämä ja alettiin rakentamaan pitkäjänteisemmin projektia, joka voisi tuottaa tulosta muutaman vuoden säteellä. Tämä kevät oli Jokereiden suhteen käsittämätön fiasko. Ja painotus sanalla "käsittämätön". Mutta urheilussa kun vain sattuu joskus käymään näin, ja ihmisiä ne ovat pelaajat ja valmentajatkin. Kaikkea ei voi loppuun asti suunnitella, kun on vain ihmisistä kyse.

Toisin sanoen, muut organisaatiot "landella" ovat ottaneet tosissaan haasteen vastaan, ja alkaneet väsäämään joukkueestaan taas uskottavaa ja kilpailukykyistä joukkiota. Nämä muut vertailut "kultaisiin ysiköötlukuihin" tai muihin ovat täyttä paskaa, sillä ehkäpä myös siellä Helsingissä olisi vain todettava faktat: muut joukkueet ovat parantaneet organisaatiotaan monen vuoden rypemisen jälkeen. JYP on yksi näistä. Ja olen ylpeä siitä, että jyväskyläläiset päkittivät täysin oikeutetusti viime keväänä Jokerit pihalle finaaleista, eikä siinä paljoa ollut nokan koputtamista Jokereilla.

Ottakaa vittu mallia ja lopettakaa itkeminen.
 
Viimeksi muokattu:

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Tietysti ylivoimaisen talousalueen ja sitä kautta isojen resurssien myötä Helsingin joukkueiden pitäisi olla kestomenestyjiä liigassa, mutta viime vuosien tilannetta kun katsoo, niin ei koko liigassa ole ollut kuin yksi tasaisesti menestynyt seura eli JYP. Kaikilla muilla seuroilla menestys on ollut vaihtelevaa tai tasaisen keskinkertaista ja voisi ehkä yleisemmin kysyä, että missä menet suomalainen jääkiekko?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ottakaa vittu mallia ja lopettakaa itkeminen.

Osuiko pahasti? Ainakin siltä vaikutti?

Tää stadilaisten ylimielisyys kumpuaa varmaan siitä jostain sukulaisesta, joka ossittaa stadista kuinka hieno paikka se on. Jotkut teidän jyvisten jutut on niin 90-luvulta. Itse en ole koskaan tavannut niin urpoa tyyppiä, joka lesoisi sillä että asuu tai on asunut stadissa. Onko teillä niin tyhmiä tuttavia jotka oikeasti leuhkivat sillä, että he ovat asuneet stadissta tai jossain vai mistä tää stadilaisten ylimielisyys juttu kumpuaa?

SM-liiga on keinotekoisesti tasainen sarja. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö JYP voisi pärjätä, kun nämä keinotekoiset tasaisuusvälineet karsitaan pois.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Osuiko pahasti? Ainakin siltä vaikutti?

Tää stadilaisten ylimielisyys kumpuaa varmaan siitä jostain sukulaisesta, joka ossittaa stadista kuinka hieno paikka se on. Jotkut teidän jyvisten jutut on niin 90-luvulta. Itse en ole koskaan tavannut niin urpoa tyyppiä, joka lesoisi sillä että asuu tai on asunut stadissa. Onko teillä niin tyhmiä tuttavia jotka oikeasti leuhkivat sillä, että he ovat asuneet stadissta tai jossain vai mistä tää stadilaisten ylimielisyys juttu kumpuaa?

Ai nyt sitä ruvettiin puolustuslinjalle, "osuiko pahasti?", "ainakin siltä vaikutti?" Olipa ovela veto, muutettiin yhtäkkiä oma höpöhöpö "provoiluksi". Joo, minäkin olen asunut stadissa ja saatanpa joutua sinne joskus vielä muuttamaan takaisin, ehkäpä pysyvästikin. Mikä ei sinänsä haittaa, koska Helsinki on ihan kiva paikka sinänsä. Mutta sitähän minäkin olen monesti sanonut, että stadi on yhtä maaseutua koko mesta, jos siellä viitsii edes joskus pyörähtää. Enkä tosiaan ole ymmärtänyt koskaan sitä, että pelkkä Helsingissä asuminen voisi vaikuttaa mihinkään muuhun kuin siihen, että Jatkoajan foorumilla voi kutsua muita böndespedeiksi.

Joo, mulla on joitakin tyhmiä tuttavia, jotka tosiaan leuhkivat sillä, että he asuvat stadissa ja ovat syntyneet siellä. Kutsun heitä helsinkiläisiksi.

Mutta silti minusta jotenkin tuntuu, että arvon nimimerkki Steegiliä harmitti muu osa kirjoituksestani. Onnea upeasta viidennestä sijasta Jokereille, ei se kovin kaukana ole viime kevään pronssista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös