Kenen bandwagoniin?

  • 221 672
  • 802

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
EDIT: Älkääkä nyt ottako henkilökohtaisesti, jyväskyläläiset ja tapparalaiset.

Tiukkoja valintoja. Katsotaanpa nopeasti, kenen vankkureihin bandwagon-pleijarit vie:

Välierät

JYP-Ässät

Tämä on helppo pari. Porilaiset on huikea sikermä, paljon tunnetta, laadukkaita yksilöitä ja kiehuva Isomäen jäähalli. Omat kasvatit johdattaa ykkösketjua ja arkkivihollinen Lukosta "ryöstetty" maalivahti nollaa vastustajat.

Vastassa tunteeton, kliininen Valtra, jonka faneista 90% on ylimielisiä gloryhuntereita, joilla on kaksi mestaruutta nousseet niin pahasti hattuun, että käytöksestä voisi luulla joukkueen vieneen viimeiset 20 vuotta SM-liigaa näytöstyyliin. Lisämiinus kanadalaisesta kapteenista, jota pidetään seuraikonina kolmen Jyväskylässä vietetyn kauden perusteella.

Ässien Ferrari pesee JYPin Volvon 4-0.

Tappara-Lukko

Selvästi tasaisempi välieräpari. Rakas vihollinen vastaan kevään suuryllättäjä.

Tiedän olevani vähän outo, mutta Tappara ei herätä minussa kovinkaan suuria tunteita muuta kuin pelatessaan Ilvestä vastaan. 2003 finaaleissa huomasin kannattavani Tapparaa. Toisaalta tykkäisin joukkueen menestyvän, mutta toisaalta viime mestaruuden jälkeen huomasin kaveripiirin Kirves-faneista orastavaa jyppiläisyyttä. Homma nousee hattuun kuin raketti heti mestaruuden ratkettua. Eikä sitä vittuilua oikein jaksa kuunnella. Joukkue itsessään herättää sympatioita kyllä, varsinkin kun se osoitti hienoa taistelua kaatamalla HIFKin ilman Barkovia ja Connollya. Ja kuka nyt ei rakastaisi Ville Niemistä silloin kun kaveri ei pelaa omaa suosikkia vastaan. Rautakorpea vihaan. Kaveri oli hyvää vauhtia tappamassa taitokiekkoa ennen nollatoleranssia. Ja eihän tämänkään kauden Tappara nyt sitä mailaa ihan pelkän kiekon käsittelyyn käytä. Ja hei, missä kaikki Tappara-fanit. Ilves vetää karsintoihin isompia yleisömääriä kuin naapuri poffeihin. Tapparan fanit ei ansaitse mestaruutta.

Lukko. Hakusessa todellinen tuhkimotarina. Vaikeuksien kautta edes sääleihin, jonka jälkeen tieltä raivattiin puolen Suomen miljoonajengi Kärpät ja mestarisuosikki Jokerit. Azevedo on jäätävä mikkihiiri. haatajat sulaa, filppulat sulaa. Azevedo ei. Vehanen on ollut kuin muuri. Yksilöitä on helppo rakastaa. Kuudes puolivälierä, puolella joukkueella paskat housussa, momentum kääntynyt edellisessä ottelussa vastustajalle, askiin heitetään kaikki raumalta löytyvät tyypit, jotka vaan osaa itse sitoa luistimet nauhat. Ja 3-0 tiskiin vartissa. Mutta minä vihaan myös Dufvaa, joka ei yrittänyt tappaa taitokiekkoa vaan tunteen. Ja onnistuikin siinä jo Jyväskylässä. Onneksi Raumalla on Bojat. Satakuntalaisten tunnetta ei vissiin edes RD pysty tappamaan.

Sarja venyy seitsemänteen peliin, jonka toisessa jatkoerässä sinikeltainen Hakametsä repeää. Bojat huutaa niin lujaa, että viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Jäähoviin (tai kotiin, pitäähän sieltä parkkikselta päästä sujuvasti lähtemään) lähteneet Tappara-fanit läikyttävät kaljansa rinnuksille. Muutama D3-katsomoon eksynyt tamperelainen liittyy raumalaisten juhlintaan yllään tummanvihreä fanipaita, jonka selässä lukee "Helminen".

Pronssiottelu

Tappara-JYP

Ville Nieminen vastaan Eric Perrin. Kahvakorvesta viis, Tappara vie ylivoimaisesti.

Finaalit

Ässät-Lukko

Pelillisesti varmaan tiukka pari, mutta ei bandwagon-playoffeissa. Kausi päättyy antikliimaksiin, kun porilaiset kylvettävät Lukkoa selvästi. Lukko ottaa sarjassa kaksi voittoa. Toinen omistetaan Bojille, toinen huikealla playoff-tarinalle.

Ässien voitoista kaksi tulee raumalaisten hylkiöiden takia. Raanta nollaa taas Lukon ja Elo ratkaisee mestaruuden kuudennen ottelun jatkoaikaosumalla (sikaranne laulaa) tehtyään jo varsinaisella peliajalla kaksi (potkumaali+housukimmoke). Kolmas voitto tulee resurssien maksimoinnista ja neljäs siitä, miten joukkue kasvoi yhteen Dixonin pakattua laukkunsa.

Eli toivotaan Ässien mestaruutta ja JypHT:n neljättä sijaa. Se nyt on ihan sama, kuinka päin Tappara ja Lugu tuossa välissä sijoittuu.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ässien voitoista kaksi tulee raumalaisten hylkiöiden takia. Raanta nollaa taas Lukon ja Elo ratkaisee mestaruuden kuudennen ottelun jatkoaikaosumalla (sikaranne laulaa) tehtyään jo varsinaisella peliajalla kaksi (potkumaali+housukimmoke).

Eloon en ota kantaa mutta Raanta ei ole mikään raumalaishylkiö. Antti lähti Vehasta karkuun ja ei voi kaveria siitä moittia. Pete on nyt pistänyt tähtisikermä kärpät ja jokerit pihalle(tais siellä joku muukin Lukkopaidallinen olla) ja on ilmiömäinen. Samaa voi toki sanoa Raannastakin mutta jos pitäisi arvata kumman pää kestää jatkossa paremmin niin sata kertaa sadasta valinta on Vehanen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Lukon tarina muistuttaa erästä toisen länsirannikolta tulevan joukkueen tarinaa, keväältä 2006.

Hienoa taistelua, mutta bensa loppuu kesken. Joukkue ei ole tarpeeksi tasapainoinen ja hyvin rakennettu (mitä mieltä olivat lugu-fanit itsekin vielä puolitoista viikkoa sitten) Tämän saa ottaa talteen.

Itseäni ei muuten Lukon menestys haittaa, jos joku sitä luulee: itse kannustin heitä Jokerit-sarjassa ja mielestäni satakuntalaisten tulee pitää yhtä aina siihen asti, kunnes ollaan finaaleissa vastakkain.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hyppäsin aikoinaan Jokerien bandwagoniin, mutta matka näköjään tyssähti heti alkutekijöihinsä. Periaatteessa ton mestaruuden suo kaikille muille jengeille paitsi Jypille.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Itseäni ei muuten Lukon menestys haittaa, jos joku sitä luulee: itse kannustin heitä Jokerit-sarjassa ja mielestäni satakuntalaisten tulee pitää yhtä aina siihen asti, kunnes ollaan finaaleissa vastakkain.

Itse olen samaa mielta. Vaikka Assat onkin se arkkivihollinen, niin olen valmis hyppaamaan siihen leiriin, jos Lukon taival tyssaa. Ja onhan teilla siella se Rauman mafia, kuten Raanta sanoisi. Naytti muuten olevan pojat eilen pelia katsomassa tutussa hallissa.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Jos nyt vihdoinkin alkavat ns. tosipelien tosipelit, silloin korostuu paineensietokyky. Jos tähän asti on päässyt, 'kun ei ole mitään hävittävää', nyt sitä alkaa olla.

Kovin kantti kantaa paineita on Traktorilla ja varauksin Tapparalla, koska nääs noita viirejä roikkuu katossa iso joukko. Porilaisille paikallinen paine on kovin. Raumalaiset ovat letkeämpää porukkaa ja osaavat piilottaa voittamisen pakon. Lukko on kuitenkin liian epätasainen jotta voisi voittaa mestaruuden. Finaaliin voi kyllä päästä, koska Tappara on pahasti rampautunut.

Traktor on tasapainoisin joukkio ja menee taas päätyyn. Tappara olisi ollut tosikova, jos Barkov ja Conolly olisivat mukana. Ässät kompastuu paineisiin ja jää Traktorin alle.

Mutta jo ihan vaihtelun vuoksi olisi somaa, jos Kummola Kupin voittaja tulisi länsirannikolta. Pidän siis peukkuja Lukolle ja Ässille.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mun mielestä tälläset bandwagonit on vähän typeriä. Kun omat on pudonneet niin se on loppupeleissä sitten aivan sama kuka mestaruuden vie, vaikka toiset joukkueet inhottaakin enemmän kuin toiset.

Jääkiekkoilullisesti hyppään silti Ässät-Lukko finaalisarjan bandwagoniin. Se olisi nimittäin todella eeppistä nähdä. Toisaalta myös Tappara-Ässät finaali olisi legendaarinen paluu 70-80 lukujen taitteeseen, jolloin joukkueet kohtasivat kolmesti finaaleissa seitsemän vuoden aikana (ihan kuin mä noista ajoista jotain tietäisin). Olen myös kolmen seitsemänteen peliin venyvän sarjan bandwagonissa.

Koska vaimo on Porin suunnalta kotoisin ja veljensä on kova Ässäfani, niin kai sitä pitää olla hieman ristiriitainen itsensä kanssa toivoa Ässien menestystä hitusen enemmän kuin muiden.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Mun mielestä tälläset bandwagonit on vähän typeriä. Kun omat on pudonneet niin se on loppupeleissä sitten aivan sama kuka mestaruuden vie, vaikka toiset joukkueet inhottaakin enemmän kuin toiset.

Jääkiekkoilullisesti hyppään silti Ässät-Lukko finaalisarjan bandwagoniin. Se olisi nimittäin todella eeppistä nähdä.

Sama juttu, yksikään välieräjoukkue ei herätä minkäänlaisia sympatioita, mutta Ässät - Lukko olisi ylivoimaisesti mielenkiintoisin finaalipari.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Nyt kun ollaan lomilla niin ainoa oikea ehdokas mestariksi on Jyp. Sympaattisesta pikkuseurasta yhdeksi Suomen vihatuimmista seuroista. Tulee mieleen 90-luvun Jokerit.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nyt kun ollaan lomilla niin ainoa oikea ehdokas mestariksi on Jyp. Sympaattisesta pikkuseurasta yhdeksi Suomen vihatuimmista seuroista. Tulee mieleen 90-luvun Jokerit.

Mulle on jäänyt vähän auki, mistä tuon antipatian hankkivat. RD:n kauden peruja ilmeisesti, mutta johtuuko jostain muustakin, kuin pysty/roiskintakiekosta ja viimeaikaisesta menestyksestä?

Ja voiko Lukon sympatiapisteet lähteä nyt jos/kun vihdoin ovat saamassa menestystä keväällä?

Omasta puolesta herttaisen yhdentekevää kuka Liigan vie. Toisaalta jos JYP ja Lukko finaaleissa (onko edes mahdollista?), niin voisin toivoa hienoisesti RD:n näpäyttävän entistä työnantajaansa (ihan siitä ilosta että asuu täälläpäin ja luotsasi aikoinaan paikallisseuran puulaakiporukasta liigan kynnykselle).
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Jäljellä olevasta nelikosta Tapparan mestaruus aiheuttaisi ehkä vähiten vitutusta. Toisaalta olisi ihan tämän palstan kannalta mielenkiintoista nähdä Satakunnan derby finaalissa. Tunnelma voisi ainakin olla melko infernaalinen niin peleissä kuin niiden ulkopuolella.

Mielenkiintoisten finaalien vuoksi vastaan Ässät ja Lukko, itsekkäästi omien tuntemuksien vuoksi Tappara.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Edelleen Lukko on suosikki. Varsinkin kun Azevedo on tulossa meille.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukon tarina muistuttaa erästä toisen länsirannikolta tulevan joukkueen tarinaa, keväältä 2006.
Sillä pienellä erolla, että Lukon pelaajabudjetti on 2,6 miljoonaa, kun Ässien pelaajapalkkiot jäivät tuona kautena alle miljoonaan.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Sillä pienellä erolla, että Lukon pelaajabudjetti on 2,6 miljoonaa, kun Ässien pelaajapalkkiot jäivät tuona kautena alle miljoonaan.
Nyt on kyllä melkoinen legenda. Onko tästä jossain jotain faktaa nähtävissä?
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sillä pienellä erolla, että Lukon pelaajabudjetti on 2,6 miljoonaa, kun Ässien pelaajapalkkiot jäivät tuona kautena alle miljoonaan.

Toinen pieni ero on se, että Ässät pärjäsi tuolloin myös runkosarjassa hienosti, sijoittuen viidenneksi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sillä pienellä erolla, että Lukon pelaajabudjetti on 2,6 miljoonaa, kun Ässien pelaajapalkkiot jäivät tuona kautena alle miljoonaan.

Tässä sen näkee, että rahalla saa. Mites Ässillä kävi tuolloin kun budjetti oli alle millin?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on kyllä melkoinen legenda. Onko tästä jossain jotain faktaa nähtävissä?
Tämä ei ole mikään legenda. Pelaajabudjetti kauteen lähdettäessa oli miljoona euroa, mutta sitä ei käytetty kokonaan. Toki pitää muistaa Dallas-avut Hisey ja Nickerson, jotka olivat lähes ilmaisia (jotain kuluja tietysti meni näihin kahteenkin).

Yritän löytää jossain vaiheessa faktaa tueksi.
 

scholl

Jäsen
Vihasin 80 luvulla Tapparaa, mutta olen nyt heidän bandwagonissaan. Tampere on ollut vuosia kaupunkinakin niin alavireessä, että toivoisin sinne mestaruutta. Toinen vaihtoehto sitten hitsarien Ässät. Kolmantena Lukko. Jypille en toivo mestaruutta missään tapauksessa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
En kyllä usko hetkeäkään, että Ässien budjetti olisi kaudella 2005-2006 ollut alle miljoona euroa. Pieni se toki oli, mutta alle miljoona kuulostaa vaan aivan liian pieneltä. Sellainekin ero tämän kauden Lukkoon löytyy, että Ässät pelasi myös hyvän runkosarjan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Bandwagonissa en ole, mutta..

Finaali tulee olemaan kahvakiekon multihuipennus ja toisiaan mittaavat Tappara ja JYP. Ässille en fanien vuoksi toivo mitään hyvää. Lukkoa vastaan minulla ei ole mitään. Olkoon Järjestys siis 1) ihan sama 2) ihan sama 3) ihan sama 4) Ässät.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ässille toivon voittoa, koska koko Porissa päin oltiin aikamoisessa ahdistuksessa tasauskierroksen jälkeen. Sääli-kirveskin taisi mennä monelta kaivoon. Lisäksi tuli raportoitua Bluesin ja Ässien välisten runkkaripelien tilanteita Ässiä kannattavalle kaverilleni vähän turhankin tiuhaan, joten kohtuus voittaneen. Mutta kuitenkin ennen kaikkea paras tarina saataisiin, kun Ässät veisi pokaalin (kotona Lukkoa vastaan ihan sama monennessako pelissä).

Lukolle en tänä vuonna toivo sen ihmeempää menestystä, jottei RB:lle nousisi kusi päähän (hyvin ootte vetäny, mutta niin on vetäny muutkin, eivät vaan ole pitäneet ääntä itsestään esim. Jatkoajassa). Ei haittaa, jos Tappara voittaa. Jos taas JYP voittaa, niin silloin saadaan Bluesiin ensi kaudeksi SM-Liigan paras valmentaja. Eli siis loppujen lopuksi melko sama (koska Lukkoakin kohtaan mulla on joitain sympatioita).

edit: Osa Ässäfaneista on kyllä aikamoisia mulkkuja. Tämä on kuitenkin pieni paha verrattuna siihen, että tietyt narrifanit olisivat päässeet juhlimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En kyllä usko hetkeäkään, että Ässien budjetti olisi kaudella 2005-2006 ollut alle miljoona euroa. Pieni se toki oli, mutta alle miljoona kuulostaa vaan aivan liian pieneltä. Sellainekin ero tämän kauden Lukkoon löytyy, että Ässät pelasi myös hyvän runkosarjan.
Kokonaisbudjetti ei ollutkaan, vaan toteutuneet pelaajapalkkiot.

Nimimerkki Blackie kirjoitti keväällä 2006 näin:
Kauteen lähdettäessä pelaajabudjetti oli 1,1 milj., mutta siitä jätettiin käyttämättä 200keuroa, eli pelaajabudjetti oli 900keuroa. Kysymys siis kuuluu, onko pelaajabudjetti ensi kaudelle 0,9 milj. vai 1,1 milj?
Ei tarvi uskoa. Varmasti kuulostaa uskomattomalta raumalaisille, kun joukkueen rakentamisessa voi käyttää ihan oikeasti järkeäkin, eikä heittää massia sinne tänne huvikseen ja sen jälkeen leikkiä sympaattista altavastaajaa.

Toki tuossa vanhassa viestissäni olisi pitänyt käyttä termiä toteutuneet pelaajapalkkiot, kun puhuin tuosta 0,9 miljoonasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös