Ti 26.3.2013 Jukurit-Ilves (2. liigakarsinta)

  • 40 815
  • 192

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jos perjantain avaus yhtään antoi viitteitä tulevasti, niin tiistaina nähdään suomalaisessa mittakaavassa todella hyvää ja jännittävää kiekkoilua Kalevankankaalla. Jukurien mahdollisuuksia haastaa Ilves tasapäisesti epäiltiin ennen sarjan alkua, mutta niin vain länsisavolaiset pystyivät pistämään Ilveksen ahtaalle pelaamalla Mestiksen pudotuspeleistä tuttua liikkuvaa peliään. Kuuluisaa tasoeroa oli kai sitten Jukuri-pelaajien jäätyminen selvissä maalipaikoissa, mutta muutoin käsitteellä ei ollut sijaa Hakametsässä eilen.

Asetelmia toiseen peliin voidaan miettiä useammasta näkökulmasta. Toisaalta Jukurit osoitti, ehkä tärkeimpänä itselleen, että se todella pystyy omalla pelisysteemillään luomaan tekopaikkoja Ilvestä vastaan. Myös kypsyys, eli se että oma peli ei hajonnut Ilveksen nopean johtomaalin jälkeen, voidaan laskea sulaksi sinikeltaisten hattuun. Lisäksi mikkeliläiset pystyivät myös taklauspelissä pitämään puolensa, jota alun perin pidettiin kai selkeänä vahvuutena liigajoukkueelle. Ihan puhtaissa vääntötilanteissa Jukuri-pelaajilla oli kuitenkin vaikeuksia ja pitkien hyökkäysten aikana mikkeliläispakit olivat vaikeuksissa kulmapeleissä.

Vaikka kotiyleisö ja täyteen myyty halli (onko kyseessä muuten ensimmäinen loppuunmyyty Jukuri-peli Kalvevankankaalla, kun vastustajana ei ole KooKoo?) varmasti antavatkin potkua Jukureille, niin enää ei Ilves ole "yllätettävissä”, kuten ensimmäisessä matsissa, jossa Ilves-pakit olivat ajoittain todellisissa vaikeuksissa nopeajalkaisten sarvipäähyökkäjien kanssa ja unohtivat vastustajia yksin selviin tekopaikkoihin useamman kerran. Tuokkola valmistaa joukkueensa aivan varmasti paremmin tiistain kamppailuun. Myös siitä on väännetty kenen selkään paineet kaatuvat tiistaina. En oikein osaa sanoa tähän mitään ratkaisevaa, koska periaatteessa Jukureilla on ns. pakkovoiton paikka, mutta varmasti myös tupsukorvien takaraivossa tykyttää edellisen ottelun tapahtumat. Runsas kotiyleisö voi kääntyä joskus kotijoukkuetta vastaan, jos otteet eivät kentällä kulje, mutta jotenkin luotan Jukurien kypsyyteen. Jukurit on v-mäinen vastustaja never say die-asenteensa takia, mutta sen pitää pystyä pelaamaan 100 prosentin teholla koko pelin ajan, jotta sen on mahdollista kaataa Ipa. Tähän verraten on hieman erikoista, että Hakametsässä Jukurit pelasi käytännössä kaksi erää kolmella kentällä ja tämän kaltaisen peluutuksen jatkuessa en usko bensan riittävät pitkässä juoksussa. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, niin jos ihan rehellisiä ollaan, niin ensimmäisessä ottelussa Ilves hippasen alisuoritti kahdessa ensimmäisessä erässä ja Jukurien kirkkaimman liekin hiivuttua viimeisessä erässä pelitapahtumat muuttuivat enenemässä määrin Ilves-merkkisiksi.

Ensimmäisessä ottelussa yksittäisistä pelaajista onnistuivat selkeimmin molemmat maalivahdit, kuten jokainen matsin seurannut varmasti huomasi. Ilman Kolppasen ja Bernardin loistavia esityksiä peli olisi todennäköisesti päättynyt noin 5-4. En näe syytä mikseivät molemmat jatkaisi samoilla linjoilla tiistainakin. Molempien kohdalla pitäisi klassisesti saada lisää häirintää maalin eteen, niin alkaa tapahtua. Yksittäisistä kenttäpelaajista esiin nousi ensimmäisessä ottelussa Jukureilta omiin silmiin ainakin vikkelä Rothla, Juntheikki ja Koivisto. Mestiksen pudotuspeleissä tehoillut Partanen ei ollut terävimmillään ja se ohi ajettu taklaus hiivutti porvoolaisen menoa entisestään. Parrun on pelattava paremmin tai Jukurit antaa liikaa tasoitusta Ilveksellä. Jukuri-pakistossa silmiin pisti tietysti Järvisen peluuttaminen. Lähes 24 minuutin peliaika on yksinkertaisesti liikaa ja ylipitkät ylivoimavaihdot näkyivät ajoittain heikkoina ratkaisuina miesylivoimalla, joista selkeimpiä olivat vaikeudet saada toimitettua kiekko ohi ensimmäisen tamperelaisblokkaajan. Ilvekseltä onnistuivat karsintojen erikoismies Välimaa, Keränen ja hieman yllättäen myös vanha jarru Rajamäki. Muutamalla perinneseuran pelaajalla on silti paljon tekemistä tiistaiksi, jotta ns. liigastatus realisoituisi muutenkin kuin paperilla. Vai mitä Tukio?

Yksi toive tiistaille olisi selkeämpi tuomarilinja. Tai olihan se perjantainakin selkeä; selkeästi ihan perseestä. Ei voi sanoa TomTomin ja Kovasen linjan varsinaisesti suosineen kumpaakaan joukkuetta, mutta sekava se oli. Pelaajille jäi selkeästi epäselväksi mitä kentällä saa tehdä ja mitä ei. Pahempia virheitä olivat kuitenkin ensimmäistä maalia edeltänyt tilanne ja se, että sitä epäselvää tilannetta ei tarkastettu. Tällaisia ei toivoisi näkevänsä, kun otteluilla on ihan aidosti panosta. Otteluvalvoja Sami Seppälä jatkaa perinteisellä liiga/mestistyylillä eli kielletään, että mitään olisi tapahtunutkaan. Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää.

Sami Seppänen kirjoitti:
- Ehkä joku tuomari olisi pelin siinä voinut katkaista, mutta en näe, että ehdottomasti olisi pitänyt laittaa peli poikki. Hyväksyn tämän ratkaisun täysin, Seppälä kommentoi.

Sami Seppänen kirjoitti:
Ottelun jälkeen otteluvalvoja Seppälä kertoi, että tilanne oli tarkistettu jälkikäteen videolta, eikä kiekko käynyt missään vaiheessa maalissa.

Voi hyvin olla, että kiekko ei ollut maalissa, mutta käsi ylös kuka uskoo, että sitä olisi edes kerrottu tämän ”jälkitarkastuksen” jälkeen, vaikka musta olisi viivan ylittänyt?

Mielenkiintoinen ilta siis taas tiistaina tiedossa ja vaikka se kovin perverssiltä ja väärältä tuntuukin Jukureita kannattaa, niin toivotaan voittoa sarvipäille jo ihan sarjan jännittävyydenkin takia.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Laadukas alustus!

Nyt kun ensimmäinen kohtaaminen on käyty, voidaan suoraan sanoa että ratkaisevat erot ovat hyvin pieniä.

Ilves parantaa varmasti pelaamistaan aina tappiin asti. Näin tekee myös Jukurit. Ensi ottelussa selitykset huonosta valmistautumisesta tai ylimielisyydestä eivät ole enää mahdollisia kummallekkaan joukkueelle. Nyt vedetään täysillä, ja jos Ilves ei vedä täysillä niin se on oma vikansa. Me vedetään ainakin.

Tässä olis mun teesit Jukureille.
Meidän...
...pelinopeus riittää mainiosti Ilvestä vastaan niin kauan kunnes väsymys iskee. Peluutus täytyy jakaa tasaisesti, muuten käy kolmannessa erässä huonosti. Ja esim. Pablon peluutus täytyy saada inhimilliselle tasolle.
...kovuus riittää. Jopa Ilvestä parempi liike korvaa vajaan fyysisyyden.
...alivoima on loistavaa. Tästä huolimatta jäähyt on saatava nollaan.
...viimeistely täytyy saada kuntoon. Ylivoimaisesti suurin ongelma eilen. Veikkaan, että surkeus tässä johtui jännityksestä. Nyt on asetelmat haettu ja tiedetään mitä tuleman pitää, joten uskon vakaasti että viimeistely on hyvällä tasolla tiistaina.
...maalivahtipeli oli loistavaa eilen, ja kun Andy jatkaa, maalivahtiin me ei kaaduta.
...taisteluilme on ase. Sitä pitää pystyä hyödyntämään. Saattaa olla vaikeampaa tiistaina kun Ilves osaa jo valmistautua.
...täytyy jaksaa pelata omaa peliämme, nopeita hyökkäyksiin lähtöjä, ei näpertelyä, tiivistä viisikkopuolustusta ja hyvää ylivoimaa.

Ei taida olla mahdollista saada Mestis-tuomareita ensi peliin, joten täytyy vain toivoa ettei mitään ratkaisevaa virhettä tapahdu puoleen eikä toiseen... Olet puuvillasuu ihan oikeassa, ei otteluvalvojalla olisi mitään muuta mahdollisuutta ollutkaan kuin sanoa että ei ollut maalissa.

Kalevankangas tulee olemaan ääriän myöten täysi, 4300-4400 ihmistä siis. Tunnelma tulee olemaan aivan toiselta puolelta planeettaa kuin Hakametsässä. Tervetuloa Ilves kannattajineen Mikkeliin!

Ei tässä taaskaan voi muuta sanoa kuin että olisipa jo tiistai!
 

Jääkendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laadukas alustus!

Olet puuvillasuu ihan oikeassa, ei otteluvalvojalla olisi mitään muuta mahdollisuutta ollutkaan kuin sanoa että ei ollut maalissa.

Edelleenkään se videotarkastus ei ole mikään arvonta eikä siitä tuomita maalia ellei se kiekko käy maalissa. Jos tuomari on metrin päässä ja näkee kiekon, niin miksi se tilanne pitäisi tarkastaa videolta? Sen takia että joukkue saisi ylimääräisen "aikalisän"? Ei se voi olla videotarkastuksen peruste, että kiekko osuu putkeen ja jollain Jukurilla kädet nousee. Ymmärtäisin nämä itkut jotenkin jos se kiekko siellä maalissa olisi käynyt vai onko se vieläkin jollekulle epäselvää, että kävikö se kiekko maalissa vai ei?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekseltä tippui ekassa pelissä Näppilä yhdessä vaiheessa pois eikä palannut enää kentälle. Saa nähdä kuntoutuuko tähän peliin vai nostetaanko tilalle Konsta Mäkinen, Aleksi Orenius, Aleksi Mäkelä vai Mikke Levo.
 

viikinkikissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit IFK
Edelleenkään se videotarkastus ei ole mikään arvonta eikä siitä tuomita maalia ellei se kiekko käy maalissa. Jos tuomari on metrin päässä ja näkee kiekon, niin miksi se tilanne pitäisi tarkastaa videolta?
Oletko koskaan kuullut, että tuomarikin saattaa joskus olla väärässä. Tässä vaiheessa oli mielestäni sen jo monta kertaa todistanut vai onko sulla toisenlainen näkemys?

Toivon, että seuraavan matsin jälkeen ei tarvitse tuomareista puhua mitään...
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Edelleenkään se videotarkastus ei ole mikään arvonta eikä siitä tuomita maalia ellei se kiekko käy maalissa. Jos tuomari on metrin päässä ja näkee kiekon, niin miksi se tilanne pitäisi tarkastaa videolta? Sen takia että joukkue saisi ylimääräisen "aikalisän"? Ei se voi olla videotarkastuksen peruste, että kiekko osuu putkeen ja jollain Jukurilla kädet nousee. Ymmärtäisin nämä itkut jotenkin jos se kiekko siellä maalissa olisi käynyt vai onko se vieläkin jollekulle epäselvää, että kävikö se kiekko maalissa vai ei?

Nyt puhuttiin viime ottelun jälkeen otteluvalvojan antamsta lausunnossa jossa sanottiin ettei maalia ollut syntynyt. Jos maali olisi taas syntynyt, ei sitä oltaisi tunnustettu. Eli ei se vieläkään ihan selvä asia ole. Mutta hei, en tarkoita että haluaisin kuulla enää yhtään sanaa koko aiheesta. Mennyt mikä mennyt.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt puhuttiin viime ottelun jälkeen otteluvalvojan antamsta lausunnossa jossa sanottiin ettei maalia ollut syntynyt. Jos maali olisi taas syntynyt, ei sitä oltaisi tunnustettu. Eli ei se vieläkään ihan selvä asia ole. Mutta hei, en tarkoita että haluaisin kuulla enää yhtään sanaa koko aiheesta. Mennyt mikä mennyt.

Tästä on turha vääntää, mutta meinaatko oikeasti, että "kentällä tapahtuneen tuomarivirheen" vuoksi joku otteluvalvoja (ja videotuomari) oikeasti menisivät antamaan väärän todistuksen, mistä seuraisi automaattisesti ikuinen toimitsijakielto liigassa. Ei se otteluvalvoja sitä videota siellä yksin katsele ja kiinnijääminen olisi hyvin todennäköistä.
 

Jääkendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt puhuttiin viime ottelun jälkeen otteluvalvojan antamsta lausunnossa jossa sanottiin ettei maalia ollut syntynyt. Jos maali olisi taas syntynyt, ei sitä oltaisi tunnustettu. Eli ei se vieläkään ihan selvä asia ole. Mutta hei, en tarkoita että haluaisin kuulla enää yhtään sanaa koko aiheesta. Mennyt mikä mennyt.

Tässähän puhuttiin kuinka tuomari ratkaisi pelin. Ja olisiko otteluvalvojan pitänyt sanoa, että maali syntyi vaikka se ei ikinä siellä maalissa käynytkään. Laittakaa nyt ihan oikeasti valoja päälle.

Pikkarainen ei varmaan ole katsellut sitä tilannetta uudestaan videolta? Vai eikö näy missään videolla? Pelissä tulleessa hidastuksessa ei ainakaan näkynyt että olisi maalissa käynyt. Luulenpa, että tämä Hiawatha olisi aavistuksen verran jatkanut kitinäänsä, mikäli tuo olisi maalissa ollut, kun pelin jälkeen niitä videoitaan kelannut. Koittakaa nyt jo päästä siitä yli. Jos Jukurit haluaa pelejä voittaa, niin niitä maaleja tarttis tehdä ihan itse.
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse olin positiivisesti yllättynyt, miten hyvin Jukurit haastoi Ilveksen ensimmäisessä pelissä. Tähän toiseen peliin joukkueet ovat oppineet toistensa pelitapoja, ja peli muuttunee kun Ilves pääsee jännityksestään. Jukurit tulee aloittamaan tapansa mukaisesti vahvasti, mutta mitä pidemmälle peli etenee, niin Ilves saa koneensa käyntiin ja toivon mukaan nähdään tasaista vääntöä. Ilves tulee kääntämään pelin itselleen paremmalla erikoistilannepelaamisella ja viimeistelyllä. Toivottavasti Jukureilla riittää vielä bensaa...

Täytyy kyllä sanoa, että itsellä on jo "maha täynnä" Mestismestaruudesta, mutta Jukurijoukkue on osoittanut onneksi olevansa vielä valmis taistelemaan paikasta "auringossa".

Ihan hetkeen ei ole tainnut Tampereen Ilves vierailla Kalevankankaalla. Tervetuloa!
 

MaZa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Reipas
Epälenpä että tämän ottelun voitaja vie myös sarjan.

Jukurit viedessän saa hengen päälle ja kykenee yllätykseen myös Hakametsässä jonka jälkeen miehistöä ei pysäytä enää mikään.

Ilves taas voittaessan ottaa jukurilaumasta yliotteen josta Mikkelläiset eivät enää toivu.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Liigajoukkue on liigajoukkue ja kun katsoo Ilveksen kuntopuntaria, niin voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Mutta näin vain paperilla. Ilves on todella kovan haasteen edessä Mikkelissä, enkä pitäisi olleenkaan yllätyksenä kotijoukkueen voittoa tänään.

Jukureille tsemppiä, taistelette nyt koko mestisperheen puolesta ja ehkä jopa tulevaisuudesta!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Liigajoukkue on liigajoukkue ja kun katsoo Ilveksen kuntopuntaria, niin voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Mutta näin vain paperilla. Ilves on todella kovan haasteen edessä Mikkelissä, enkä pitäisi olleenkaan yllätyksenä kotijoukkueen voittoa tänään.

Jukureille tsemppiä, taistelette nyt koko mestisperheen puolesta ja ehkä jopa tulevaisuudesta!

Mikkelissä kotijoukkue tosiaan voitti tänään ja tällä voitolla varmisti sarjavoiton. Kyseessä tosin Jukureiden A-junnujen joukkue ja sarjana junnujen suomi-sarjan pleijjarit.

Otsikonmukaisesta ottelusta, joka siis pelataan vasta tiistaina, uskallan kyllä odottaa itsekin (varovaisesti) kotivoittoa. Ensimmäisen ottelun mailanpuristuksen pitäisi olla taaksejäänyttä elämää ja kotiyleisön luoman tunnelman uskon olevan Jukureille selkeä voimavara, kuten se oli Mestiksen finaaleissakin. Jos perjantain meiningeillä jatketaan, niin Jukurit tulevat olemaan vahva. Molemmilla joukkueilla jäi toki parannettavaa (Jukureilla lähinnä maalinteossa ja puolustuspäässä pelaamisessa, Ilveksessä ilmeisesti kautta linjan, etenkin ykkösjätkien pelaamisessa), joten peli voi olla täysin erilainen perjantaihin verrattuna.

Ottelun jälkeen voidaan taas tehdä analyysejä sarjan etenemisestä. Tasapäinen matsi ja odottamani kotivoitto tulisivat todennäköisesti pitkittämään sarjaa seitsemään peliin asti. Jukureiden tasapäinen haasto, josta huolimatta Ilveksen voitto ei myöskään mielestäni olisi vielä sarjan kannalta hirveän ratkaiseva. Sen sijaan kotijoukkueen nöyryytys kotiluolassa voisi olla jo haastajan jatkon kannalta ikävämpi juttu.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä pelissä nähdään rumemmat lukemat Ilveksen hyväksi, kun mitä nähtiin Tampereella. Syitä:

- Paineet alas - ekasta pelistä voitto + ei tarvi jännittää kotiyleisön edessä.
- Ilves ei toista noin surkeaa peliä vedä, mikä tuo ensimmäinen oli. Jukurit, kommenteista päätellen, veti parastaan.
- Ekassa pelissä Ilves -maali tuli heti kärkeen ja selkeästi odottivat, että voitto tulee läpsyttelemällä, sillä alun hyvä ilme jäi siihen maaliin. No, tulihan se voitto, mutta varmasti tähän valmennus puuttuu ja peli on parempaa Mikkelissä.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan hetkeen ei ole tainnut Tampereen Ilves vierailla Kalevankankaalla. Tervetuloa!

Kalevankangas Tamperelaisille merkitsee hautausmaata. Se on Suomen historian valossa eräs tärkeimpiä virstanpylväitä. Siellä varmistettin se yhtseikuntajärjestelmä, joka nyt vallitsee.
Vapaussota 1918

Mikkelin jäähallilla on hieno nimi, se velvoittaa. Se velvoittaa hallin käyttäjää taistelemaan niin, kuin Kalevankankaalla taisteltiin.

Ei tämä helppoa ole, mutta halusin tuoda tämän puolen asiasta esille, kun se meille Tamperelaisille on tärkeä.....Myöskin pitää olla päämaja-kaupunki Mikkelille.

Lopuksi asiaan: Ilves vie....
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit, kommenteista päätellen, veti parastaan.

Ymmärtänet, että joukkueiden paras osaaminen ja yllättävän pieni tasoero ovat aivan eri asioita.

Ilves ei varmasti pelannut parasta peliään, mutta se ei kyllä kelpaa selitykseksi pienelle tasoerolle. Esim. Jukureiden viimeistely oli ihan Suomi-sarjan tasoa.

Jos viimeistely olisi ollut normaalia Jukureiden tasoa ja Ilves olisi pelannut niin huonosti kuin pelasi, lukemat olisivat voineet olla Jukureille vaikka 1-4.

Se mistä Jukurifanit ovat iloisia/positiivisesti yllättyneitä, oli se seikka että Jukurit pystyi haastamaan Ilveksen. Huolimatta siitä että jätkät ei todellakaan vetänyt parastaan.

selkeästi odottivat, että voitto tulee läpsyttelemällä

Ihan samanlaisia ovat kuin fanitkin. Kyllähän täällä yritettiin selittää että voitto ei tule läpsyttelemällä. Ei sitä ymmärretty tai sitten ei haluttu ymmärtää.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
- Ilves ei toista noin surkeaa peliä vedä, mikä tuo ensimmäinen oli. Jukurit, kommenteista päätellen, veti parastaan.

Ei kyse ole Ilveksen surkeudesta. Kyse on siitä, pystyykö Ilves pelaamaan kiekon kovan karvauksen alta pois ja näin hyödyntämään Jukureiden rohkeasta hyökkäyspelistä johtuvat vastaylivoimahyökkäykset. Jos ei pysty, tulee pelistä taas niin perkuleen tiukka.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Mikkelin jäähallilla on hieno nimi, se velvoittaa. Se velvoittaa hallin käyttäjää taistelemaan niin, kuin Kalevankankaalla taisteltiin.

Ei tämä helppoa ole, mutta halusin tuoda tämän puolen asiasta esille, kun se meille Tamperelaisille on tärkeä.....Myöskin pitää olla päämaja-kaupunki Mikkelille.

Lopuksi asiaan: Ilves vie....
Tästä kirjoituksesta tulikin mieleeni että jollain tavallahan nämä molemmat Kalevankankaat nitoutuvat yhteen Suomen sotahistorian osalta. Ylipäällikkö nimittäin tapasi jatkosodan aikana viettää välillä aikaansa hevosen selässä Mikkelin Kalevankankaalla. Alla oleva linkki vie Mikkelin kaupunginkirjaston Mannerheim-sivuille, josta voi lukea lisää. Tärkeitä asioita tottakai myös päämajakaupungille.
http://www.mikkeli.fi/en/kirjasto/mannerheim/js_vapaa.htm

Jukurit on ylihuomenna vahvoilla ja tuskin poistuu kaukalosta tappion kärsineenä. Karsintasarja on nyt avattu tasaisissa merkeissä, ja sitä myöten Jukureilta on viimeinenkin pieni paineen poikanen karissut hartioilta. Lisäpotkua seuran historian ensimmäiseen sm-karsinta kotiotteluun varmasti tuo myös täysi ja toivottavasti äänekäs halli.

Ensimmäisen maalin tekijä on varmasti vahvoilla, ja tällä kertaa Jukurit tuskin enää paikkojaan tuhlaavat. Jotenkin tällä hetkellä löytyy luottoa kotijoukkueeseen ehkä jopa enemmän kuin pitäisi.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kukas se aikoinaan sanoikaan, että ihminen uskoo aina siihen, mihin on miellyttävämpää uskoa?

Täällä on kuopat jo kaivettu tiistaihin asti: Jukurit saa nyt varmasti paikoista sisään ja voittaa... Ilves sai jo jännityksen pois pohkeistaan ja voittaa.... Jukurit voi vielä parantaa, eli se voittaa.... Ilveshän ei voi muuta kuin parantaa, eli se voittaa... Kotilyleisö on se viimeinen niitti, eli Jukurit voittaa... Vieraspeli viimeistään vie paineet, eli Ilves voittaa...

Eikö kukaan muu pidä mahdollisena, että tiistaina jatketaan tylsästi siitä, mihin perjantaina jäätiin? Molemmat siis jatkavat samalla tavalla. Jukurit painaa kaksi erää suuna päänä hiki hatussa ympäri kenttää ja Ilves on tai näyttää edelleen olevan liimattuna paikallaan. Jukurit hallitsee tai on hallitsevinaan kaksi erää suvereenisti kenttätapahtumia tai sitten Ilves on hallitsevinaan tai hallitsee varsinaisia avainneliöitä kentästä parikolme erää. Ilves puolustaa tehokkaasti ja Jukuritkin lähes täydellisesti. Tuomarit hölmöilee pari kertaa tasapuolisesti ja jättävät kerran luistelematta toimitsija-aition kulmille. Siinä sivussa Ilves tekee pari maalia, nättiä tai vahingossa, mutta Jukurit ei tee yhtään. Ilves voitaa ja ....
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Huomenna sitä mennään taas! Tai no, eipä sitä viime peliäkään oikein menoksi voi sanoa. Toivottavasti nähtäisiin viihdyttävä matsi, jossa tuomarit eivät ottaisi roolia. Tänään ainakin HPK - JYP matsissa Henriksson oli pihalla kuin lumiukko viheltäessään, että en ainakaan häntä toivoisi tätä matsia viheltämään (tod.näk. ei ole tulossakaan).
Saako Jukurit maalihanat auki? Alkaako Ilveksellä edes vähän peli kulkea?

Ei jaksaisi taas odottaa huomista. Kai se on pakko. Buu.
 

VL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves & Buffalo Sabres
Jännittävää ottelua lupailisi huomiseksi! Eiköhän ole todennäköistä että molemmat joukkueet pystyvät löytämään vielä lisävaihteen pelaamiseensa. Se jää toki nähtäväksi että aktualisoituuko tämä lisävaihde huomenna kentällä, vai jääkö se odottamaan tulevia kamppailuja. Maalivahteihin voitaneen luottaa molemmissa päädyissä?

Vähän tuntuisi siltä että pahin pelko Ilveksen kohdalla on jonkinlainen kantin pettäminen jos/kun Jukurit painavat aktiivisesti niskaan kotiyleisön mylviessä taustalla. Tai sitten saavat Ilveksen näennäisestä hallinnasta huolimatta kuin varkain maalin aikaiseksi, josta tulee helposti sellainen meh-fiilis. Tosin onneksi meillä on Rajamäkeä, Välimaata ja muita röyhijöitä, joiden asenteen pitäisi tarttua muihinkin! Eikä ainakaan pitäisi näillä lepoajoilla väsyttää...

Ja toivottavasti kaikki Ilveksen pelaajat pitävät mielessään alusta asti että on sitä pahemmissakin tilanteissa oltu. Edellinen ottelu oli kuitenkin kaikesta metelistä huolimatta lopulta 2-0 ja Ilveksen voittoputki sai jatkoa.

Pirullista kun en huomista matsia pääse todennäköisesti seuraamaan edes Sm-liiga.fin ja Jatkoajan seurantaketjun avulla. Että pitääkin olla nyt maassa, jossa ei ymmärretä jääkiekon päälle! Lopputuloksesta riippumatta täytyy toivoa en ole humalassa kun pääsen koneen ääreen iltamyöhällä. Ja jos olenkin, niin toivottavasti osaan käyttäytyä kylmän viileästi oli sieltä tullut voitto tai tappio :)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saako Jukurit tänään enemmän kuin 9 hyökkääjää jalkeille? Pelaako Lostedt hyökkääjänä vai pakkina Jukureissa nyt kun hyökkääjistä on ilmeisesti pulaa?
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Kaikennäköistä mussutusta saanut viime päivinä lukea mutta fakta on se, että Ilves on kuuden ottelun voittoputkessa. Ja kaikki viittaa siihen, että tuossa kahdentoista tunnin kuluttua on todennäköistä, että voidaan todeta Ilveksen olevan seitsemän ottelun voittoputkessa.

Mielenkiintoinen ilta tulossa, vaikka tämä ilta ei ratkaise mitään. Vasta silloin kun toisella on neljä voittoa, se ratkaisee. Kaikki muu on sössötystä.

Koska aion käyttää kaikki mahdolliset tilaisuudet valittaakseni siitä, että mikään oikea tv-kanava ei näytä tätä kevään kiinnostavinta sarjaa, niin lisätään tämä valitus nyt tähänkin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jukurit ei ole kotonaan paljon maaleja päästänyt. Runkosarjassa alle 2 per peli ja playoffeissa alle 1. Nyt on tottakai eritason joukkue vastassa, mutta todennäköistä on, ettei Ilves montaa maalia tänään tee. Ei tee kyllä Jukuritkaan. Oma veikkaus on tasainen ja vähämaalinen peli, joka kääntyy paremman maalivahtipelin/paremman viimeistelyn ansiosta jommalle kummalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös