To 21.3.2013 HIFK-Tappara 2.puolivälieräottelu

  • 22 450
  • 74

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Nyt on aika kääntää katseet tähän iltaan ja Nordiksella pelattavaan ottelusarjan toiseen peliin. Tappara vei eilen vakuuttavalla tavalla pelin, koska IFK unohti edes yrittää hyökätä ja Tappara latoi sen verran häkkejä kuin tarvitsi.
Tänään IFK:n on kotijäällään pelattava aktiivisesti ja hyökättävä, mikä tietysti tarjoaa Tapparalle luultavasti huomattavan määrän vastaiskuja. Metsolaa ei hirveästi eilen kokeiltu ja jos tänään sitten kokeiltaisiin kunnolla.
Kaikki paineet ovat toki IFK:lla, koska lauantaina olisi moninkerroin mukavampaa lähteä Tampereelle tilanteessa 1-1 kuin 0-2. Tapparalla taas paineita ei ole, koska Tapparan ei ole mikään pakko voittaa vieraissa, joskin voittamalla Nordiksella sarja todennäköisesti lyhentyisi.
Mielenkiintoinen ilta tulossa ja eiköhän Nordis ole tänään viimeistä paikkaa myöten täynnä.

- Ortio vs. Metsola

-Summanen vs. Rautakorpi

-Hitaat papat vs. nopeat pojat

Jatkoajan ennakko.
 
IFK:n on tänään kyettävä enemmän pelaamaan kuin eilen. Eilen ei kahdessa jälkimmäisessä erässä nähty hallittuja hyökkäyksiä käytännössä lainkaan, silloin on vaikea voittaakaan. Jos meinaavat pelata päätykiekoilla, olisi niihin saatava parempi ajoitus ja freesimmillä jaloilla päästävä perään.

Molemmat peluuttivat eilen aika tasaisesti, tosin Tapparalta Koskiranta ja Erkinjuntti pelasivat hyökkääjistä paljon, kellottaen 24 ja vajaa 22 min. Pakeista vain Mäntylä ja Clarke pelasivat yli 20 minuuttia (23 & 22).

IFK:lla oli myös hyvin tasainen peluutus; hyökkääjistä pelasi eniten Eriksson (20 min) ja pakeista Klubertanz & Söderholm (27 ja 26). Muut jäivät alle 20 minuutin.

Tapparakin sai nyt karstoja polteltua ja on varmasti valmiimpi tähän peliin kuin eiliseen. IFK:lla alkaa rasitusta kertymään, joten mielenkiintoista nähdä, onko tänään askissa yhtään energisempi porukka kuin ottelusarjan avauksessa. Kovin fyysinen peli eilinen ei ollut, kun ainoat taklaukset tulivat Mäntylältä. Muutoinkin Mäntylä oli yksi ottelun hahmoista ja tasonnosto runkosarjapeleihin oli silmiinpistävä.

Jos IFK ei nosta tasoaan selkeästi, ottaa Tappara toisen voiton. Tamperelaisten kompastumisvaara on heikossa viimeistelyssä, eilenkin paikkoja hukattiin varsin runsaasti.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Oli kyllä tukeva tuo joukkueiden ero eilen. Tapparan liike oli ylivertainen Hifkin vastaavaan. En usko että Saipa pelit niinkään Hifkillä painoi, vaan Tappara vaan on hirmuisessa lennossa nyt. Rautakorpi on virittänyt oranssit jalat falsettiin. Niinpä aika ihme tarvii tapahtua että tänään asetelmat muuttuisi. Etenkin kun Hifk istui illalla vielä bussiin, Tappara ei. Kaikki on kuitenkin mahdollista.

Hifkin mahkut lienee siinä Tapparan sekoittamisessa hämmentämisellä, mutta eipä sekään kovin herkästi onnistu tuolla liikkeellä millä olivat aivan jaloissa eilen. Toisaalta Tapparan pitää kyllä iskeä paikoistaan sisään, eilenkin vähä maalisuus piti pelin tuloksellisesti tasaisena ja Hifkilläkin oli paikat maaleihin.
Ei muuta kuin rytinää askiin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on lippuja mennyt? Eilen kun katsoin niin lippuja oli menny aika vähän...
Mitä Lippupalvelun sivuilta tuli äsken katsomokarttoja vilkuiltua, niin sellainen 6.500 - 6.800 katsojaa lienee lähellä totuutta, ellei sitten tänään vielä tule yleisöryntäystä halliin - tuskin tulee.

Pelistä sen verran, että uskon HIFKn tänään panostamaan täysillä ottelun alkuun, jossa on luonnollisesti se riski, että lataus menee yli. Parhaimmillaan HIFK saa aikaan 3 maalia, joten parin maalin kaula heti ottelun alkuun, jonka jälkeen Ortion johdolla tiukkaa puolustamista, niin voitto saattaa hyvinkin jäädä Stadiin. Tyylipisteitä tuosta ei onneksi jaeta, sillä kaunista katseltavaa Ramin prosenttikiekko ei tule olemaan.

LT 3-2 (erät 2-0/0-1/1-1). HIFKn maalintekijät: Somervuori, Järventie, Sailio.
 

Katto

Jäsen
- Taklaako HIFK tänään?
- Vetääkö Rami taas kerran ketjut ihan uusiksi?
- Pelastaako Ortio HIFK:in edes jatkoajalle?

Saas nähdä..
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään pitää ajaa jotain edes ja hakea tunnetta ja pelihuumoria sitä kautta. Niemistä, Barkovia, Mäntylää ja Metsolaa iholle ja ehkä jopa sen alle keinolla millä hyvänsä. Muuten Tappara läpsyttelee yhtä tasapainoisen ja helpon voiton kuten eilenkin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Voi PERSE !

Koskiranta puuttuu kokoonpanosta.

Tappara tänään :

61 Chris Connolly - 81 Jukka Peltola - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 34 Olli Palola
53 Niclas Lucenius - 28 Jarkko Malinen - 84 Dragan Umicevic
27 Elmeri Kaksonen - 85 Jussi Makkonen - 44 Jan-Mikael Järvinen

18 Tuukka Mäntylä - 83 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 56 Dale Clarke
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

77 Juha Metsola
(35 Mika Noronen)
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tänään pitää ajaa jotain edes ja hakea tunnetta ja pelihuumoria sitä kautta. Niemistä, Barkovia, Mäntylää ja Metsolaa iholle ja ehkä jopa sen alle keinolla millä hyvänsä. Muuten Tappara läpsyttelee yhtä tasapainoisen ja helpon voiton kuten eilenkin.

Pakarinen yritti eilen ajaa Mäntylää pariinkin otteeseen, mutta oli itse vaan katollaan. Tämän kauden Tapparaa ei taklauksilla horjuteta, sillä ainakin eilen IFK oli ihan lapanen fyysisyydessä.

Metsolaa IFK:n pitäisi päästää ihan oikeasti testaamaan, sillä eilinen oli varsin epävarma esitys. Siinä taitaakin olla stadin saumat.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metsolaa IFK:n pitäisi päästää ihan oikeasti testaamaan, sillä eilinen oli varsin epävarma esitys. Siinä taitaakin olla stadin saumat.

Eiköhän Metsolalla ole tänään vähän enemmän hommia. IFK on kuitenkin pelannut tällä kaudella aina hyvin kotona. Sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Kotona peli on näyttänyt myös pikkasen erillaiselta kun vieraskaukalossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
IFK on kuitenkin pelannut tällä kaudella aina hyvin kotona. Sarjan toiseksi paras kotijoukkue.

Älä huijaa itseäsi, kauden pahimmat perseilyt ovat tapahtuneet kuitenkin kotikaukalossa. Pisteka on hyvä runkkarista. Näillä kahdella edellä mainitulla asialla ei ole tänään merkitystä. Olisi kiva, jos HIFK yrittäisi tänään hyökätä pidempään kuin ensimmäiset kolme minuuttia. Perrault kokoonpanossa?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tänään:

Siim Liivik - Joakim Eriksson - Mika Hannula
Iiro Pakarinen - Corey Elkins - Eero Somervuori
Toni Leinonen - Niko Piiparinen - Kimmo Kuhta
Roope Talaja - Joni Töykkälä - Jari Sailio

Toni Söderholm - Kyle Klubertanz
Martti Järventie - Mikko Kurvinen
Ville Varakas - Mikko Jokela

Joni Ortio
Mika Norja

Poissaolijat:
Ville Peltonen
Arttu Luttinen
Ilari Melart
Markus Granlund
Joel Perrault
Thomas Nykopp
Juuso Salmi


Ilari Melart tippui kun tippuikin pois kokoonpanosta, samoin tapahtui myös Markus Granlundille.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ilari Melart tippui kun tippuikin pois kokoonpanosta, samoin tapahtui myös Markus Granlundille.

Jos pelaa huonosti, niin silloin ei kuulu kokoonpanoon, onneksi homma menee näin ja annetaan muille mahdollisuus näyttää. Leinonen tekee tänään maalin.

Dev: samaa mieltä tuosta ketjuruletista, joka on jatkunut nyt myös viime aikoina läpi otteluiden. Tutkapareja ei käytetä ja se ei ole yleensä hyvä asia.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pelaa huonosti, niin silloin ei kuulu kokoonpanoon, onneksi homma menee näin ja annetaan muille mahdollisuus näyttää. Leinonen tekee tänään maalin.

Jep. Jos tästä touhusta pitää jotain positiivista etsiä, niin se on juuri tämä Ramin kyky reagoida näihin tilanteisiin. Petun ja Sopan aikana siellä sai monikin ukko pelata ihan miten haluaa ja hävittiin otteluita tiettyjen pelaajien yksittäisiin virheisiin. Nyt Rami pistää äijää samantien katsomoon, jos näkee että jollain ei kulje alkuunkaan. Hyvinä esimerkkeinä Varakkaan penkitykset, Perraultin lopullinen (?) katsomokomennus ja nyt Melart.

Kolikon kääntöpuolella, mä en kyllä hirveästi diggaa taas tuosta meiningistä että ketjuruletti pyörii joka vitun ottelussa. Taas käytännössä kaikki ketjut uusiksi. Tosin Rami haluaa ilmiselvästi tuoreita jalkoja hyökkäykseen ja puolustukseen, Leinosen ja Kurvisen muodossa.

HIFK voittaa tänään 4-2. Sellanen fiilinki.
 

Kuutamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Suomen jääkiekkojoukkueet
Ketjuruletti jatkuu. No, mitäpä tuohon tyhmänä maallikkona osaa sanoa eli eipä siitä muuta.

Mutta enivei, tsemppiä HIFKille illalla! Vielä ainakin kolme peliä jäljellä, joten ei muuta kun kurkut käheiksi ja kämmenet kipeiksi!!!!
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jep. Jos tästä touhusta pitää jotain positiivista etsiä, niin se on juuri tämä Ramin kyky reagoida näihin tilanteisiin.

Ei toi Rami ny niin ihmeellinen oo. Mää oon nähny sen kerran hallissa, eikä sillä mun mielestä ollu muuta kun suu...

Aika isolla porukalla keskusteluissa tämä ottelusarja on ennustettu 4-0 Tapparalle.

Niin, että se vaatii tänään voiton, jotta ne, jotka noin ovat ennustaneet, voisivat sanoa: Enkö mä tota ennustanu...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pakarinen pääsi ylöspäin ketjuissa ja se oli oikea siirto Summaselta. Löytäisi nyt tuo Liivik-Eriksson-Hannula tehoja, niin Tappara lähtee tänään tappion kanssa kotimatkalle. Lisäksi pitää tehdä itse tänään yksi yv-maali, niin voitetaan 3-1 tai 3-2. Tappara ei esittänyt eilen yhtään mitään miksi niitä ei voitaisi tänään voittaa, jos oma peli vähän paranee ja niiden säilyy eilisen tasolla.
 
Mikäs Koskirannalla on? Eilen kuitenkin voittomaalia, 24 min, eikä näyttänyt loukkantuvnkaan. No, ehkä Tapparalla on varaa.

...
Jossain oli puhetta, että flunssa on kiertänyt ja norovirus on jyllännyt Tampereella. Veikkaisin poissaolon syytä löytyvän noiltamain. Barkovkin pelasi vain 13 min eilen. Nyt nähdään kuinka Tappara kestää kärkimiesten poissaoloja.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laadukkaasta tuomaroinnista vastaa lähes ammattilaiset Metsälä - Salminen T, voi vittu!

Voitto on tänään himaan harjattava keinolla millä hyvänsä. Nyt on aika kurssin kääntyä ja otetaan kunnolla miehestä mittaa. Kurvinen ole esimerkkinä muille! Maalinedustoilla pitää olla tänään äijämeeninkiä. Tiukka sumppu omalla aluella ja hyökkäyspäässä kunnon kiekonriistoja ja nopeita oivalluksia. Kunnon ajoja päädystä läpi muutamia heti alkuun ja mielellään se johtomaali, niin Nordis syttyy ja Tappara menee sekasin Metsolasta Niemiseen.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Sehän on kaamea menetys tuo Koskirannan poissaolo, mutta levee rosteri ja kaikki huppukunnossa, no problemos.
Ifk;n liikkeellä ei kyllä taklata ketään. Mää näin muuten eilen sellaisen Ifk paidan missä luki selässä 77 PELKURI. No, se oli unta. Tiukkaa tulee olemaan.Leimu oli eilen vaarllinen joka kerta kun sai kiekon, omilleen vaarallinen siis.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jossain oli puhetta, että flunssa on kiertänyt ja norovirus on jyllännyt Tampereella. Veikkaisin poissaolon syytä löytyvän noiltamain.

Voisitteko sitten hommata riittävästi kepua sieltä Tampereelta, niin ei tarvitse pysähtyä matkalla Tiiriön ABC:llä täydentämässä varantoja? :-)
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sehän on kaamea menetys tuo Koskirannan poissaolo, mutta levee rosteri ja kaikki huppukunnossa, no problemos.
Ifk;n liikkeellä ei kyllä taklata ketään. Mää näin muuten eilen sellaisen Ifk paidan missä luki selässä 77 PELKURI. No, se oli unta. Tiukkaa tulee olemaan.Leimu oli eilen vaarllinen joka kerta kun sai kiekon, omilleen vaarallinen siis.

Se on suuri menetys, rosterissa ei vaan riitä leveys ja huippukunto oli ja meni. HIFK:n pelaajat suorastaan lentävät jäällä ja taklaavat kaikkea mikä liikkuu, paitsi tuomareita, sen hoitaa Ville Nieminen. Se pelkuri ois voinu tosiaan pysyä Ilveksessä kauden loppuun. Ei se ollut unta. HIFK voittaa reilusti. Mutta onhan tuossa asiaakin: Leimusta ollaan samaa mieltä.

No joo, aurinko jatkaa aivojen pehmittämistä. Toivottavasti on edes tiukkaa. Tulosvetoon toki 5,6 - 0,1.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koskiranta ei liigaurallaan ole juuri joutunut olemaan pois kokoonpanosta, nyt tuli eteen toinen kerta tänä keväänä. Tasauskierroksen tuplavoitoista mies oli sivussa, silloin Makkonen tuurasi hyvin mutta on sittemmin luisunut alas hierarkiassa. Peltolan siirto kielii väliaikaisratkaisusta, eli tuskin ja toivottavasti JK on taas pian mukana.

Leimu antaa huonona iltana vastustajalle pari herkkupaikkaa takakarvata kiekko pois. Noista pitäisi liigatasolla päästä eroon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös