Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 280 579
  • 5 646

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tänäänhän on alpon nimipäivä, joten ei kait sitä muunlaista tuomiota osannut odottaakaan.

Käsittämätön tuomio ja vielä käsittämättömästä syystä.
 
Viimeksi muokattu:

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Tämähän on todella mielenkiintoinen kurinpitopäätös. Pelaaja liukuu sopivalla vauhdilla, eikä korosta taklausta. Päätöksen mukaan loukkaantuminen tulee siitä, että Peltosen pää kopsahtaa pleksiin. Taklaus ei osu päähän, vaan olkapäähän ja rintaan. Ihan kuten puhtaan taklauksen kuuluukin. Peltonen myös näkee taklauksen ja ON KIINNI laidassa. Millä perusteella tuosta voidaan tuomita laitataklaus? Pelaaja on laidassa kiinni, Nordlund tulee päätöksenkin mukaan sopivalla vauhdilla tilanteeseen ja loukkaantuminen johtuu pleksistä. Taklaus ei kohdistu päähän, eikä sisällä ryntäystä. Millä perusteella tuo voidaan tuomita kohtuuttoman kovana pelinä?

Eihän pelaajat voi olla vastuussa siitä millaisessa kaukalossa heidät laitetaan pelaamaan. Tuo loukkaantuminen johtui ihan puhtaasti siitä, että laita ei anna pätkääkään periksi. Tällä perusteellahan ihan mistä tahansa puhtaasta niitistä voidaan tästä lähtien arpoa rangaistus mikäli pelaaja loukkaantuu. Aivan käsittämätön päätös ja millä tavalla pelaajien pitäisi suhtautua tähän? Eihän tuolla käytännössä saa tuon päätöksen perusteella enää taklata ollenkaan, koska vastustaja voi loukkaantua ja oma joukkue saa 5minuutin rangaistuksen + mahdollisesti täysin käsittämättön pelikielto omalle kohdalle. Liigahistorian kammottavin kurinpitopäätös ja ihan täysi avoin valtakirja kurinpidon mielivallalle.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä tuomio osoittaa, että Liiga on median koira, joka tekee sitä mitä isäntä käskee. Ja tämäkös vaan ruokkii mediaa ja kukkahattuja, kun huomaavat minkälainen vaikutus heidän paineella on Liigan päätöksiin.

Jääkiekko näköjään kielletään Suomessa ja tilalla on aivan eri laji, mitä muualla maailmassa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kaukalokiekon SM-Liiga. Huraa! Ollaan muuten siinä maailman parhaita.

Jessus, mitä idiootteja siellä näistä päättää!
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Olisiko siitä nyt muka noussut joku paskamyrsky sponsorien toimesta, jos Mastolle ei olisi lätkäisty pelikieltoa?

Liigan hallitus kaivaa syvää kuoppaa itselleen. Puhtaasta taklauksesta sponsoreiden mieliksi kaksi ottelua penaltia, voi jumalauta. Melkein kannattaisi siellä liigan johdossa miettiä, kumpi on tärkeämpi, Seiska vai ne ihmiset jotka sen tuotteen loppujen lopuksi ostaa. (..)

"Mastolle ei olisi lätkäisty pelikieltoa" ei ole se ongelma, josta olisi noussut paskamyrsky. Myrsky olisi noussut niistä "SM-liiga ei ota loukkaantumisia/päävammoja/kaukaloväkivaltaa tosissaan" -otsikoista, joita vapauttavasta tuomiosta olisi seurannut tämän menneen viikon julkisen keskustelun jälkeen. Kaikki jääkiekon väkivaltaisuuteen tai loukkaantumisiin liittyvät kommentit olisi nostettu esille, ja samalla sivulla "Ei pelikieltoa!"-uutisen kanssa olisi kuvituksena Peltosen pärstäkuva. Yleinen mielipide ei muotoudu syvällisen pohdinnan ja sääntökirjan pilkunpaikkojen seurauksena.

Toinen kohta: Oletko ihan varma, että tämän ketjun kirjoittajat edustavat jääkiekon katsojien enemmistöä, kun pistät vastakkain Seiskan ja tuotteen ostajat? Minä en olisi. Ehkä kovimpia faneja, mutta kovimpien kiekkofanien rahoilla ei Suomen kokoisessa maassa pyöritetä edes halvinta liigaseuraa. Haluamme sitä tai emme, niin sponsorien ääni kuuluu kovempana. Lisäksi katsomoissa on paljon ihmisiä, jotka haluavat tulla seuraamaan huippu-urheilulajia, jossa ei tarvitse miettiä tappeluita tai loukkaantumisia. Ovatko he sitten huonompia vai parempia katsojia kuin fanit? Minä en tiedä, mutta fanien rahat ovat juuri yhtä arvokkaita kuin noiden ei-HC-katsojien, kun laskuja maksetaan.

Tässä oli liigalla täysin perinteinen "suo siellä, vetelä täällä"-tilanne, ja liiga päätyi nimelliseen pelikieltoon, jolla ei ole kauden urheilullisen tuloksen kannalta mitään merkitystä, mutta jonka toivotaan rauhoittavan mieliä, pysäyttävän sponsorivuoto ja kääntävän julkisen mielipiteen kiinnostus vaikka koirankasoihin keväthangilla.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Paskaa, iso kasa. Kun näyttöä päähän kohdistuneesta takauksesta ei ole, niin tuomio olisi pitänyt olla 0 peliä. Puhdas ja komea pommi.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Kaukalokiekon SM-Liiga. Huraa! Ollaan muuten siinä maailman parhaita.

Jessus, mitä idiootteja siellä näistä päättää!

Onneksi sentään kurinpitoryhmä meni uusiksi. Saas nähdä mitä Iiro Järvi, Janne Ojanen ja Karl Ekholm saavat aikaan. Toiveissa olisi tasainen linja tuomioissa ja joku tolkku näihin pelikieltojen pituuksiin suhteessa tekoon.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Brendan Shanahan varmaan kuolisi nauruun, jos näkisi taklauksen ja lukisi pelikiellon perusteet. On tämä melkoista puuhastelua tosiaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Olihan päätös. Vaikka niistä videonpätkistä mitä näin, vaikutti siltä, että taklaus olisi osunut Peltosen päähän, niin luotan sen verran, että niitä on tarkemmin osattu kelata ja todettu varmuudella, että ei osunut päähän. Sen jälkeen ei tällaista voi hyväksyä, pelikielto on karmea vääryys.

Kai tästä joku tyyntyy sitten jossain päin, mutta epäilenpä vaan, että nyt ammuttiin omaan polveen.

Typerykset.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Brendan Shanahan varmaan kuolisi nauruun, jos näkisi taklauksen ja lukisi pelikiellon perusteet.

Kurinpidossahan kehuttiin, että päätöksissä käytetään mm. NHL:n materiaalia apuna tehdessä päätöksiä. Tässä ote tiedotteesta, joka laitettiin vastalauseena mediassa velloneille mielipiteille:

"SM-liiga käyttää myös kurinpidon valmistelussa yleensä tv-kuvaa, joka on tarkempaa kuin yleisesti saatavilla oleva nettikuvamateriaali. Lisäksi valmistelussa käytetään usein vertailupohjana muiden eurooppalaisten liigojen ja NHL:n kurinpitäjien puolueettomia näkemyksiä. SM-liigan kurinpito noudattelee näin yleiseurooppalaista tasoa."
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tällä tuomiolla liiga nosti kukkahattutätien haameet korville ja nuoli karvaista elttaantunutta kukkahattutädin vittua oikein antaumuksella polviltaan. Eikö tälle jo voi tehdä jotakin? Kun kukkahattutädit nousee barrikadeille, niin niille pitää näytää kaapin paikka, eikö nuolla römpsää. Nyt ne ei ikinä jätä tätä peliä rauhaan, ne on kuin jehovan todistajat joille kerran avaa oven. Johto Vuorinen etunenässä on tiukoissa vaiheissa osoittanut jopa niin pahaa munattomuutta että oikein oksettaa. Itseasiassa liiga on juuri toimarinsa näköinen: munatonta läpsyttelyä. Vittuun Vuorinen sieltä ennen kuin tuhoat kaiken mihin kosket helvetin anti-Midas.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin, että sääntöjen mukaisesta taklauksesta josta tulee aivotärähdys saa penalttia 2 ottelua?

Kummallinen tuomio, jossa ei ole logiikan häivääkään ja sääntökirjalla on pyyhitty persettä. Ensinnäkin laitataklauksessa pelaajan pitää kaatua laitaan ja eikös tämä ole tupattu ymmärtää niin, että pelaajan pitää olla irti laidasta?

Kohtuuttoman kovasta pelistäkään ei voi sääntökirjan mukaan tuomita, jollei kyseessä ole sääntöjen vastainen taklaus.
 

Caston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hallitus perustelee ratkaisuaan siten, että vaikka kyseessä ei ollut ryntäys, täyttyy tilanteessa kuitenkin laitataklauksen ja kohtuuttoman kovan pelin tunnusmerkit. J-P-Vuorinen.

Eli kohta ei saa enää taklata, siihen tässä ollaan menossa. Ei helvetti. Miksi Suomessa aina perseillään nää kaikki. Vitun jeesustelijat! Olen niin turhautunut, Ruutu ajaa sikamaisesti Lehkosen, panna 4 peliä. Kun Nordlund taklaa täysin sääntöjen mukaisesti VILLE PELTOSTA (hei Ville teki 1995 kolme maalia,pakko antaa kaverille penalttia) saa hän kiitokseksi kahden pelin pannan. Nyt ollaan menossa aivan väärään suuntaan. Vuoriset ja kumppanit hevon vittuun ja tilalle EX-pelaajia, kiitos.


EIKÖHÄN HUUDETA HUOMENNA JOKA PELISSÄ ENSIMMÄISET 5 MINUUTTIA VUORISTA JA KUMPPANEITA EROAMAAN.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Brendan Shanahan varmaan kuolisi nauruun, jos näkisi taklauksen ja lukisi pelikiellon perusteet. On tämä melkoista puuhastelua tosiaan.

Kyllähän tässä kuolee nauraan kuka tahansa. Ihmeellistä, että pelikieltoa voidaan antaa ilman mitään perustetta. Miten joku on voinut edes allekirjoittaa tuollaisen lausunnon?

Toivon, että Jokerit valittaisi urheilun oikeusturvalautakuntaan. Toki asiaa ei saada käsiteltyä ennen pelikiellon päättymistä, mutta edes periaatteesta.

Huvittavaa, että tuo taklaus ei täytä laitataklauksen tunnusmerkkejä (Pelaajalle, joka vartalotaklauksella, poikittaisella mailalla, kyynärpäätaklauksella, ryntäämällä tai kampittamalla aiheuttaa vastustajan rajun kaatumisen laitaa vasten, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan...), mutta silti siitä rangaistaan. Eli mitään sääntöpykälää pelikiellolle ei ollut, mutta liiga halusi rangaista, koska kohde oli Ville Peltonen. Sitten tulee vielä joku väittämään, että kaikki pelaajat ovat samassa asemassa. Nyt on ainakin yksi kultapoika tuotu esiin liigan toimesta.

Ja jos tuo oli hallituksen mielestä laitataklaus, niin pelikiellon olisi pitänyt olla vähintään 5 peliä tämän aivotärähdyslinjauksen perusteella.

Surkeaa, niin surkeaa. Mutta ihan kiva seurata, kun puuhastelijat yrittävät tuhota liigan. Veikkaan, että 10 vuoden ajanjaksolla tämä onnistuukin.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäs noita kovia änäri-palstoja tuolla pohjoisamerikassa onkaan, hfboards? Sinne linkki videoon ja kuvaus rangaistuksesta, mahtaakohan aiheuttaa paljonkin naureskelua?
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Kenkää kaikille! Vuoriselle etunenässä. Vittu että voi ahdistaa taas.. Kuinka helvetin tyhmänä JP Vuorinen pitää SM-liigaa seuraavaa yleisöä?
 

J.Rita

Jäsen
"... kurinpitäjän näkemyksen mukaan tilanteella on ennakkopäätösarvoa taklauksen rangaistavuuden määrittelyn osalta."

Eli onko tämä nyt ennakkotapaus, jota sovelletaan sekä kevään peleissä että tulevina kausina?
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ja luultavasti vain 2 peliä siksi, ettei Jokerit lähtisi valittamaan asiasta... tästä syytä toivoisinkin, että valitus tehdään. Logiikkaa ei ole ja päätös on vedetty tivolin kalastuspelistä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
"... kurinpitäjän näkemyksen mukaan tilanteella on ennakkopäätösarvoa taklauksen rangaistavuuden määrittelyn osalta."

Eli onko tämä nyt ennakkotapaus, jota sovelletaan sekä kevään peleissä että tulevina kausina?

Onneksi tuli irtisanottua Nelonen Pro ettei tarvi tänä keväänä katella pleijareita joissa ei uskalleta taklata koska pelätään että tulee penalttia liian kovan vauhdin takia.
 
"SM-liiga käyttää myös kurinpidon valmistelussa yleensä tv-kuvaa, joka on tarkempaa kuin yleisesti saatavilla oleva nettikuvamateriaali. Lisäksi valmistelussa käytetään usein vertailupohjana muiden eurooppalaisten liigojen ja NHL:n kurinpitäjien puolueettomia näkemyksiä. SM-liigan kurinpito noudattelee näin yleiseurooppalaista tasoa."

SM-liiga voisi samalla ulkoistaa koko kurinpitomenettelyn Brendan Shanahanille.

Tapaus Nordlundille en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Hävettää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täytyy muistaa, että tämä tuomio ei tule taklauksesta vaan pidemmän aikavälin kehityksestä, Nordlund joutui sijaiskärsijäksi. Kukkahattutädit tai median rakkikoirat eivät näe tuossa puhdasta taklausta vaan tajuttoman Ville Peltosen.

SM-liiga Oy on omalla ylimielisyydellään ajanut itsensä tähän tilanteeseen, josta ulospäästäkseen sen oli tehtävä epämielyttävä nahkapäätös. Syyttävä sormi osoittaa ensisijaisesti SM-liigan toimistolle, jossa ei ole huomattu esimerkiksi niitä 60 aivotärähdystä tämän kauden peleissä. Jotain olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös