Calgary Flames 2012-2013

  • 158 946
  • 525

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Tuosta Rämö-hommasta on parempi ettei vetele johtopäätöksiä. Francis vetelee kirjoituksiaan usein perseestä, enkä itse arvosta kaveria yhtään. Että näemme mitä tapahtuu, ja siihen asti en tuosta intoile.

Joku kysyi mitä Rämölle on suunniteltu, että onko Miikan manttelinperijä. Emme tiedä. Itse olettaisin että ensi kaudella sisään, ja riippumatta siitä onko Miikka kehissä vai ei, pelaisi enemmän mitä kakkosvahtien Calgaryssa on totuttu pelaavan.

Asiaa hankaloittaa sekin, että Brust vetää Taylorin kanssa unelmakautta Heatissa, ja uskon ainakin ensimmäisen saavan NHL-sopimuksen vielä. Ortio ottanut askeleen eteenpäin näyttämällä että pystyy kannattelemaan sm-liigajoukkuetta. Brossoitista on tullut WHL:n eliittivahti.

Emme voi siis tietää muutakuin sen, että palapelissä on palasia, jotka eivät tällähetkellä haise kakalta yhtään. Joku vahti oletettavasti sopimukselle otetaan, koska Flamesilla on vain kaksi NHL-sopimusmiestä luukulla. Brustille tällähetkellä itseltäni isoin peukku.

Se siitä, alan katsomaan NHL:ää ja olemaan selällä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Stevenin kanssa helppo olla samaa mieltä.

Ja noista rankkareista vielä. Flamesilla on ihan paskoja vetäjiä, joten osittain tuo voitto-tappio -suhde johtuu myös siitä, ei pelkästään Kipperistä. Glencross, Iginla, Stempniak, ihan turhia laukomisyrityksiä, kun eivät ikinä onnistu siinä. Olisi Iggykin voinut vaan koittaa jotain jäätävää leipomiskikkaa niin kuin Luongolle viime kaudella, mutta tosiaan en itsekään olisi miestä laittanut vielä tässä vaiheessa vetämään. Bärtschiä mieluummin, osaa olla juonikas ja kädet on mielestäni Bärtschillä Flamesin parhaat Tanguayn ohella.

Giordano on ollut alkukaudella ihan paska. Ei taklauksia ja sekoilua omissa. Sharksin eka maali tuli Gion huolimattomuudesta, sama Canucksin ekan maalin kohdalla. Missä on se viime vuosien Gio? No itse ainakin luotan hänen tasonnostoonsa.

Positiivisimpia tähän asti kun kolme peliä on nähnyt, ovat olleet Brodie, Backlund ja miksei myös Begin omassa roolissaan. Eniten olen kuitenkin odottanut sitä, miten Cervenka suorittaa, joten toivottavasti sitä kohta näkee jo. Ykkös-yv:lle vaan saman tien, jos ei lähde toimimaan. Tuo mies osaa kyllä sitä pelata. Niin myös Hudler, josta pitäisi olla iloa myös rankkareissa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Glencross-Tanguay-Iginla
Cammalleri-Backlund-Stempniak
Hudler-Stajan-Cervenka
Begin/Bärtschi-Jones-Comeau/Jackman

Noilla treenattiin eilen. Bärtschi mahdollisesti siis istuskelee Edmonton-pelin. Jos menee siihen että pitää neloskentän jämäminuuteista taistella, on parempi olla Heatissa kyllä. Svenin viime ottelu ei ollut kympin/rullakebabin suoritus, mutta kaukana heikkoimmista hyökkääjistämme.

-------

Kuka haluaisi otteiden perusteella istuttaa vaikka Comeauta tai Cammalleria hyökkääjistä mieluummin? Niin minäkin. Älkäämme silti itkekö, vaan nouskaamme pöntöltä ja kuivatkaamme housumme, sillä Cervenka ja Hudler nähdään molemmat ensimmäistä kertaa liekkipuserossa tosipeleissä, ja siinä isoin syy sillekin miksi Sveniä kaavaillaan sivuun.

Sven olisi helppo sopimuksensa puolesta heittää alas, mutta uskon vakaasti että varaa tähän ei ole. Huolimatta siitä mihin uskon, Flames kuitenkin tekee mitä haluaa, että antaa ajan näyttää.
Uskon vähän siihenkin, että istumavuoroa saavat tähän asti istuneiden Jonesin, Beginin, Butlerin ja Smithin lisäksi moni muukin, ja tuossa kierrätetään kavereita vailla armontunnetta kunnes päätetään että mitä helvettiä tehdään. Niin juu, viikko pari, niin myös Babchuk alkaa olla terve, että on siellä muitakin tulossa. Se tulee olemaan päivä, jolloin moni mies itkee vessassa valot päällä.

----------

Ykköskenttä kuitenkin tuntuu toimivan tuollaisenaan, joten olkoon. Backlundin nykyvire ei huononna ketään laidalla olevista, ja Stajan...no, tottakai oletimme että Roman menee keskelle, ja vaikkei olisikaan mennyt, emme Stajania tuohon kuvitelleet. Tainnut olla porukan paras aloittaja kuitenkin, ja hoitaisiko sitten maskihommiakin, että...no.

Eiköhän nuo ketjuhommat tänään varmistu, mutta varaudutaan sillävälin tällä ymmärryksellä. Kiinnostaa myös sekin, että joko Butler otetaan kehiin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Kyllä se Sven nelosessa tulee vetämään. Hooh. Voi koira. Kohta alkaa, tulen itkemään tänne taas luonnollisesti ottelun jälkeen.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
"Voitto on aina voitto, sano mummu nikotiinihorkassa" - Ron Jeremy

Kaksi pinnaa. Varsinaisella! Hooh! Toki viimeisellä helvetin sekunnilla piti se maali vielä päästää. Toki piti senkin asian tapahtua, mutta heitän tähän ajatuksia ko. ottelusta, joka siis päättyi 4-3 Calgarylle.

-------

Ei tämä mikään kuningaspeli ollut kummaltakaan, ja molemmin puolin oli tähän asti hyvin pelanneita kavereita jotka alisuorittivat, mutta myös niitä (ainakin Flamesilla) jotka nostivat tasoaan.

Ylivoima oli heikkoa, aluksi, mutta Stempniakin maali Bouwmeesterin hienosta syötöstä paransi tilannetta ja ratkaisi lopulta pelin.
Alivoima oli paskaa, aluksi, mutta loput selvitettiin taistelemalla ja tuurilla. Tiedän ettei taitavia joukkueita vastaan pitäisi perhanasti alivoimalla runnoa täysiä päälle, mutta minua pelottaa tämä passiivinen "peitetään ja blokataan"-meininki, varsinkin kun oman maalin edessä toiminta on vielä avutonta.

Flames kyllä hallitsi peliä, ei siinä mitään. Kolmas erä meni puolustuskannalla, mutta ihan hyvällä taisteluhengellä. Ansaittu voitto.

------------

Huomioita:

- Maalineduspeli. Se on vieläkin kauheaa. Bouwmeester oli tilastoissa plussalla kakkosen verran, mutta katseli jokaista omiin mennyttä. Puolustus tunkee mailaa jäähän, yrittää kaivella ja koittaa blokata, mutta niin usein homma ei vaan toimi. Tekisi poikaa tätä varten olla rosterissa joku isäntä, joka vaan yksinkertaisesti heittäisi henkilöitä maalin edestä avaruuteen vasemmalla kädellä, olettaen että ko. henkilö olisi vielä oikeakätinen.

- Kiprusoff. Voitto, hyviä torjuntoja mutta ikävästi maaleja uppoaa. Toivoisi että ottaisi enemmän kiinni, mutta taas kerran ei sormella voi pahasti osoittaa. Ensimmäisessä totaalinen maski (sai olla muuten Horcoff maalin edessä niin ettei 2 metrin säteellä varmaan ketään ryynäämässä niskaan) ja toisessa Eberle veti AV-nelikon vipuun ja ampui kulmaan josta Miikka juuri oli siirtynyt keskemmälle, että näkisi kiekkoa kahden polvillaan olevan pakin välistä.
Viimeinen oli universumin vittuilua meille ja turkulaisille, ettei sille mitään mahtanut. Ihan hyvä peli tällä perusjossittelulla, mutta odotan vielä sitä täydellistä ottelua joka itseenkin valaisi vähän uskoa, ettei tarvitsisi kokoajan pelätä pupillit vetisenä.

- JBo. Bouwmeester sai jo haukut, että kehutaan balanssin ylläpitämiseksi. Parhaan pelinsä pelasi tällä kaudella. Tuurimaalin sai lirutettua viivasta sisään, mutta peli parani siitä lähtien urakalla. Hienoa, luovaa pelinrakentelua, tutun hyvää luistelua ja muutama ihan onnistunutkin blokki maalin edessä. Stajaninkin onnistui syöttämään puoliksi läpi! Todistin myös ainakin yhtä taklausta, ja ihan oikeaa lämäriä suoraan syötöstä. Molemmat Jekyll sekä Hyde pullotti Bouwmeesterin housuissa tässä pelissä, mutta lisää tätä ilman muuta.

- Gio/Wideman. Isot minuutit näille taas. Gio aloitti pelinsä todella köyhästi, ja virheestään melkein rankaistiin. Sen jälkeen ihan tyydyttävää peruspeliä ja kohtalaista taistelua. Perhanan kaukana ollaan vielä siitä mitkä odotukset ovat, mutta...tuli sellainen olo, että paransi vähän. Mutta sitä munaa vieläkin lisää, sitä tarvitaan. Runno, mies, runno! Tee väkisin maaleja! Tapa! Mikset tapa, Mark?
Widemanilta taas heikoin peli tähän mennessä. Ei tainnut missata sekuntiakaan ylivoimaa, ja nyt kaveri kyllä pelaa turhan kovia minuutteja. Harhasyöttöjä tuli ja pari kertaa kierrettiin vauhdilla aika helposti.

- Brodie/Smith/Sarich. Kaikilta hyvää peruspeliä, ei kummempaa. Brodielle soisi vähän enemmän peliaikaa, esim. YV:llä.

- Ykköskenttä. Iginlalta aikalailla paras peli tähän asti tällä kaudella. Ei runnonut raivolla seinistä läpi, mutta selvästi oli kipinää kaverilla. Hyvää vääntöä, hieno syöttö Glencrossin maaliin ja raapi aloitusvoittojakin niinkuin vanha koira. Glencross totutun kova, ja yllättäen Tanguay oli vähän hukassa tästä kolmikosta. Kiekot pomppi eikä homma oikein lähtenyt.

- Cervenka/Hudler. Totuttelua tottakai alkuunsa. Stajan oli keskellä. Hudlerilla oli yllättävän hyvä pelivire. Kaivoi kiekkoja, antoi hyviä passeja ja teki järkeviä ratkaisuja. Cervenka totutteli enemmän, mutta melkeimpä sai maalin aikaan. Hetki tuossa menee, mutta aika positiivinen ja toiveikas olo tuli.

- Cammy-Backlund-Stempniak. Stempniak pelasi todella kovan pelin. Homma toimi, komea voittomaali, runnoi maalille, itseluottamus näkyy. Cammallerilla oli myös parempi päivä mitä tähän asti ollaan nähty, ja vaikka tykki ei paljoa heilu, niin taisteli ihan hyvin. Pelasti mahdollisen Oilers-maalin takatolpalta. Backlund ei esittänyt ihmeitä, mutta hyvää ja järkevää peliä. Aivan liian vähän peliaikaa Mikaelille tässä pelissä.

- Neloskenttä. Siellä se Bärtschi veteli, varsin hyvinkin jämäminuuteilla. Jonesille rakensi paikan (kuten teki myös Tanguay jossain vaiheessa) ja väläytteli nopeuttaan. Jones saa kehut vaikkei paikoistaan tehnytkään, ja niiden lisäksi ropautti kerran ylärimaankin vielä. Hyvä peli taas Blairilta, eikä aloituksissakaan ole paska.
Comeaulla hakee elämä tarkoitustaan tuolla kiekkopeleissä. Ei Comeau mikään ketjuntappaja ole, mutta ei kyllä oikein kaverilla kulje ajatus eikä raivoakaan ole vielä mistään kaivanut. Nopea on, siksipä tänäänkin ehkä pelasi.

------

Ei pää keksi muuta nyt. Kaippa sitä tuossa.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Parempaan suuntaan siis koko ajan ja avausvoitto varmasti helpottaa Flamesia. Vielä vähän näyttää siltä, että tämä naapurin ihana nousukas ei ole vielä valmis voittamaan tässä liigassa. Sehän sopii Flamesille hyvin. Lee Stempniak pelaa nyt tehokkaasti, kun viime kaudella mies vain näytti pirteältä kulmapörrääjältä. Stempniak on kerännyt 3+2 tehot 4 otteluun ja tehotilassa on vielä +2. Flamesilla oli viime kaudella puutetta secondary scoringista ja on hienoa, että uusia vastuunkantajia löytyy. Muuten Iginlan ja Cammallerin maalittomuus voisi näkyä. Myös Backlund osui ja Bouwmeester pelasi parhaiten pitkään aikaan. JBouwn isoille minuuteille ja palkalle on toivottu vastinetta.

- Roman Cervenkalta lupaava startti ja toivottavasti mies tekee seuraavissa peleissä jo tuhojaan tarkalla rannelaukauksellaan. Ei ole mielestäni syytä epäillä etteikö mies pärjäisi NHL:ssä.

- Flamesin hyökkäyksessä vaikuttaa olevan nyt hyvin laajuutta ja Sven Bärtschin tilanne pitäisi pohtia uudelleen. Stempniak ja Backlund ovat vasten odotuksia nostaneet tasoaan ja ansaitsevat peliminuuttinsa. Vielä nyt, kun rosteriin lisättiin Hudler ja Cervenka niin Bärtschin paikka on nelosketjussa. Mielestäni se ei ole oikea paikka sveitsiläiselle tulokaspelaajalle, joka elää kiekollisesta pelistä. AHL:ään lähettäminen on varmasti vaihtoehto, mutta katsellaan miten tilanne kehittyy. Vahvasti vaikuttaa siltä, että Bärtschi ei kykene ottamaan top-9 paikkaa tuosta hyökkäyksestä, minkä hän selvästi tarvitsisi.

- Voittotili kuitenkin auki ja nyt Flames-pelaajilla on edessä pieni tauko, sillä seuraava peli on vasta torstaina Colorado Avalanchea vastaan Calgaryn Saddledomella. Helmikuun ohjelma on taas hyvin tiukka ja pelejä on noin 3-4 per viikko. Vastassa on silloin joukkueita, joista lähes kaikilla on realistiset saumat playoffeihin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Onhan se aina yhtä mukavaa painaa Oilersia dunkkuun. :)

Ja tosiaan aika lailla samaa mieltä Tempuran kanssa hänen viestin havainnoistaan. Kauden toistaiseksi parhaan pelin pelasi oikeastaan aika moni: Iginla, Cammalleri, Bouwmeester, tietysti tshekkikaksikko myös :). Iginlalla liike oli helvetin hyvää, jaksoi kyllä polkea hyvin hyökkäyksiin ja hyvänä esimerkkinä siitä oli tuo miehen syöttämä Glencrossin maali, jossa kapteeni polki nopeasti kiekollisena päätyyn, odotti, odotti ja vielä kerran odotti ja antoi huikean syötön Glencrossin maaliin.

Bouwmeester antoi hienon syötön Stempniakin maaliin ja teki itsekin maalin hyvällä venaamisella ja maltilla, joten ehdottomasti paras peli, vaikka katselikin taas omassa päässä soineita verkkoja pari kertaa. En kuitenkaan näe noissa maaleissa virhepelaamista Bouwmeesterilta, eka maali tuli viivasta ja maski oli hyvää, jos pakki olisi mennyt Horcoffia puskemaan maalinedustalle, olisi saattanut maski olla vaan entistä pahempi. Enemmänkin kärkikarvaaja olisi saanut yrittää peittoa paremmin. Toisessa Bouwmeester oli neliön kauimmainen pelaaja Eberlestä, joten siinä hänellä ei ollut mitään saumaa. Kolmannessa Bouwmeesterilla oli jo oma mies pidettynä maalilla, mutta taustalta nousi sitten vähän niin kuin se kuudes kenttäpelaaja tekemään kavennuksen, reboundia ei pakit vaan ehtineet löytää.

Cammalleri oli suht näkymätön edelleen, mutta nyt hän laukoi pari kertaa enemmän kuin viime peleissä ja oli hyvillä tekopaikoilla. Ehdottomasti suurin plussa kuitenkin huikeasta heittäytymisestä omissa, kun hänen mailansa esti Justin Schultzin laukomasta kiekkoa kohteeseen. (En halua sanoa, että pelasti maalin, koska Kipperkin olisi saattanut tuttuun tapaan kiskaista jonkun gamesaverin).

Hudleriin helvetin tyytyväinen, ylivoimalla kiekkovarmin pelaaja meiltä viime yönä. Huikea syöttö Bouwmeesterille tuohon Stempniakin maaliin ja pelasi hyvin yhteen myös Cervenkan kanssa. Cervenka oli hiukan Hudleria näkymättömämpi, mutta olihan kyseessä kuitenkin eka NHL-matsi miehelle veriongelmien jälkeen. Lähellä oli maalikin, kun Hudler syötti ja Cervenkan veto lähti miehelle tuttuun tapaan todella nopeasti ilman odottelua. Hiuksen hienosti sai Dubnyk siinä itseään vedon eteen, lähellä oli ja eiköhän kohta helähdä jo.

Miinuspuolella eniten harmitusta aiheutti Giordanon alun sekoilut, mikä siinä nyt mättää?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Minusta Flamesin kannattaisi hankkia ainakin yksi fyysinen puolustaja parin kauden ajaksi, sillä yksi Sarich ei kaikkea pysty tekemään. Giordano herännee koomastaan ensi viikolla, joten Kipperin olotila kohenee ainakin hitusen. Noiden kahden jälkeen joukkueessa ei kuitenkaan ole fyysisiä pakkeja ollenkaan.
Sieloff on aivan liian kokematon, vaikka hänen tulevaisuutensa näenkin varsin mielenkiintoisena.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Uniquewn:lle sen verran vänkyä, että kyllä mielestäni on virhepelaaminen aina, jos vastustaja saa olla noin yksin maalin edessä. Käsitin toki mitä tarkoitit. Vänkään, koska heräsin eikä ole tupakkia.

Vieläkin tuntuu kummalliselta alavatsassa, että sitä on perhana kuninkaalliset kolme pistettä olemassa. Kolme (3) pistettä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Juu ei siinä mitään. Onneksi ei vaikuttanut mitenkään pelin voittajaan ja pisteisiin.

Menee nyt vaan saatanan monimutkaiseksi tuo ketjujen kasaaminen ensi peleihin. Glencross on takuuvarmasti jatkossakin Iggyn ja Tanguayn kanssa samassa ketjussa ja se on aika lukkoon lyöty vitja. Sama pätee ensiesiintymisen tehneeseen Hudler - Stajan - Cervenka -ketjuun, hyvä roolitus tuossa, vaikka ehkä hiukan voisi olla kovuutta enemmän. Cammalleri - Backlund - Stempniak teki myös taas maalin, eikä tuotakaan viitsisi oikein rikkoa. Joten Bärtschi jää nyt vähän ilman paikkaa, vaikkei ole missään nimessä ollut floppi. Melkein voisi harkita AHL:ää hänelle, vaikka mielelläni miestä katsoisin myös NHL:ssä. Toki se Flames-nelonenkin väläytteli jonkin verran, kiitos Jonesin kovan työn ja Bärtschin parin alustuksen. Comeau on ehdottomasti se tämän hetken hyökkääjistön selvin ulkopuolinen. Hidasälyinen paska sanon ma, ei jatkoon. Jackmania katsoo paljon mieluummin. Se on nyt vähän Hartleyn halusta kiinni, että kasataanko neljä maalintekoon pystyvää ketjua vai rouhijanelonen, jolloin sinne tulisi Timmy -ja Stevie-boy Jonesin rinnalle. Riippuu varmasti myös vastuksesta, että mitä halutaan, mutta minä haluaisin, että Bärtschi saisi pelata kunnon minuutteja, eikä mitään viittä minuuttia. Jos se sen vaatii, niin laittakaa sitten AHL:ään, tässä on tällainen positiivinen ongelma. Pakistossa sentään pelaa oikeat ukot, vielä kun se Gio heräisi.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Näin on, ketjut ja peluutus tulee olemaan aikamoista. Ylitarjonta on sinänsä positiivinen ongelma, mutta ongelma siitä huolimatta.

Itsellä on semmoinen kutina että Stajan pyörii tuossa tsekkien kanssa siihen asti että pääsevät peliin mukaan, vaikka Hudler jo vaikuttikin siltä ettei olisi pelejä juurikaan missannut. Jos Stajan ei kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten ala olemaan iso voimavara tuossa, niin olisi mukavaa viskoa Cervenka jossain vaiheessa siihen keskelle ja Bärtschiä laitaan. Toki Sven mieluiten olisi vasemmalla, kuten ehkä Hudlerkin, vaikka Jiri nyt on oikeallakin joskus pelannut.

Mutta nähdään, tässä on sekoittamisen varaa nyt turhankin paljon. Babchuk palailee kohta terveiden listoille, ja sitten on sekin vielä auki että mitä Butlerille tehdään. Begin osoittanut olevansa perhanan kovalla asenteella liikkeellä myös, että tulee vielä pelaamaan monta peliä. Farmin puolella Horak on aina vaihtoehtona jos tuntuu ettei ylhäällä ole (on) tarpeeksi isäntää.

Eiköhän tässä joku kauppa nähdä. Ja Brust/Taylor - kombosta voi jompikumpi saada sen sopimuksen. Voi olla että vaatii Kipperin/Irvingin totaalista sulamista tai toisen loukkaantumista ennenkuin tapahtuu, tosin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Noniin, voi helvetti. TJ Brodie on treidattu Brett Lebdaan ja no eeeei, ei sentäs. Kai joku säikähti millisekunniksi?

Tulin heittämään videonpätkää, kun Brossoit veti voitokkaan pelin (21/22) lisäksi lopussa tulleessa joukkonujakassa vastustajan maalivahdin kanssa kunnon tappelun keskialueella. Hoo, on nämä kovia poikia.

Tuosta! Hurricanes Oil Kings Brawl Jan 27, 2013 - YouTube

Tämä youtube-linkki vie youtubessa olevaan youtube-videoon.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Noniin, voi helvetti. TJ Brodie on treidattu Brett Lebdaan ja no eeeei, ei sentäs. Kai joku säikähti millisekunniksi?

En ole edes fäni, mutta hetkellinen "möhöMMItäajjjaa" -erektio tuli. Tai reaktio. Muista näitä termejä.

Mites tuo Bärtschi? Mikä järki peluuttaa nelosessa jotain viittä minuuttia? Ihan puhdasta vittuilua tuo, varsinkin kun on ollut omaan silmääni melkein top-6 hyökkääjä kaikissa Flamesin peleissä. Nopeasti AHL:ään jos ei ~13-15 minuutin peliaikoja ole tarjolla. Tuo viiden minuutin 0-0 -pelaaminen tappaa kehityksen nopeasti.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Mites tuo Bärtschi? Mikä järki peluuttaa nelosessa jotain viittä minuuttia? Ihan puhdasta vittuilua tuo, varsinkin kun on ollut omaan silmääni melkein top-6 hyökkääjä kaikissa Flamesin peleissä. Nopeasti AHL:ään jos ei ~13-15 minuutin peliaikoja ole tarjolla. Tuo viiden minuutin 0-0 -pelaaminen tappaa kehityksen nopeasti.

Ei isompaa järkeä, rosteri vaan on perhanan täynnä, kun Hudler ja Cervenka tulivat takaisin. Toivottavasti Stajanin homma on vaan totuttaa siinä keskellä kaverit vauhtiin ja lähteä sitten ikuiseen penkitykseen, ellei jotain oikeasti esitä. Jonkunmoinen aloitusmenestys Flames-asteikolla ja ok-tason sijoittuminen ei riitä, jos on muuten tuhnu.

Toisaalta hyvä oli nähdä, että Sven veti jämäminuuteillakin hyviä vaihtoja, taas oli joku 1+1 enemmän kuin lähellä. Ihan omaa taitopeliään tuntui pelaavan, ettei väkisin yrittänyt jotain perusronttia nelosketjussa leikkiä, vaikka tilannekovuus NHL-tasolle tuntuukin riittävän.

Flamesilla on liikaa äijiä. Tiedossa kauppoja tai Heatin reissuja sekä häpeällisiä penkityksiä. Kaikille ja kokoajan.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ei isompaa järkeä, rosteri vaan on perhanan täynnä, kun Hudler ja Cervenka tulivat takaisin. Toivottavasti Stajanin homma on vaan totuttaa siinä keskellä kaverit vauhtiin ja lähteä sitten ikuiseen penkitykseen, ellei jotain oikeasti esitä. Jonkunmoinen aloitusmenestys Flames-asteikolla ja ok-tason sijoittuminen ei riitä, jos on muuten tuhnu.

Toisaalta hyvä oli nähdä, että Sven veti jämäminuuteillakin hyviä vaihtoja, taas oli joku 1+1 enemmän kuin lähellä. Ihan omaa taitopeliään tuntui pelaavan, ettei väkisin yrittänyt jotain perusronttia nelosketjussa leikkiä, vaikka tilannekovuus NHL-tasolle tuntuukin riittävän.

Flamesilla on liikaa äijiä. Tiedossa kauppoja tai Heatin reissuja sekä häpeällisiä penkityksiä. Kaikille ja kokoajan.

Tuo on harmillista, kun joukkueessa on isommalla sopimuksella olevia pelaajia, jotka eivät kuitenkaan pelillisesti ole välttämättä niin paljoa (tai yhtään) parempia, että ansaitsisivat saamansa ylimääräisen vastuun ja peliajan verrattuna Bärtschin tapaiseen nuoreen pelaajaan.

Se vain on organisaation johdolla ja valmennusjohdolla aika iso kynnys heittää tulokaspelaaja isoon rooliin kun tarjolla on myös NHL-tasolla rutinoitunut pelaaja tai Cervenkan tapauksessa NHL:n ulkopuolelta tuotu "kova nimi". Enkä nyt sano, että Bärtschi olisi parempi vaihtoehto ylempiin kenttiin kuin nuo Flamesin tämän hetken kolmen ylimmän ketjun laiturit, harmittelen enemmänkin vain Svenin tilannetta.

Sama tilannehan Wildissakin on, mutta vielä kusisemmassa mittakaavassa. Cullen ja Setoguchi alisuorittavat rumalla tavalla, mutta kynnys nostaa AHL:n puolelta osaavia junnuja on valitettavan suuri. Toivottavasti Bärtschi saa pidettyä motivaation ja pelaamisen tason riittävän korkealla myös nelosketjun laidalla. Harvemmin kuitenkaan yksikään joukkue vetää koko kautta läpi ilman loukaantumisia, eli eiköhän sieltä ylemmistä ketjuista irtoa paikkaa viimeistään silloin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Tuo on harmillista, kun joukkueessa on isommalla sopimuksella olevia pelaajia, jotka eivät kuitenkaan pelillisesti ole välttämättä niin paljoa (tai yhtään) parempia, että ansaitsisivat saamansa ylimääräisen vastuun ja peliajan verrattuna Bärtschin tapaiseen nuoreen pelaajaan.

Itse en kyllä tällä hetkellä näe, että Bärtschi olisi ketään Flamesin kolmen kärkiketjun laituria merkittävästi parempi. Stempniak ja Glencross ovat nyt Flamesin kuumimpia hyökkääjiä ja heille kuuluu antaa vastuuta. Iginlan ja Cammallerin paikat ovat aika varmat kahdessa kärkiketjussa ja nyt kokoonpanoon lisättiin Hudler ja Cervenka, jotka esiintyivät hyvin Oilersia vastaan. Bärtschin paikka on ikävä kyllä nelosketjussa. Lisäksi päävalmentaja Hartley vaikuttaa luottavan todella paljon Flamesin konkareihin. Jos Bärtschille halutaan lisää peliaikaa, niin sitten pitäisi siirtää Stajan nelosketjuun/poppareille ja Hudler/Cervenka kolmosketjun sentteriksi.

Jos Bärtschille halutaan peliaikaa niin sitten vain poika kylmästi farmiin pelaamaan. Ei se NHL kuitenkaan ole mikään junnujen kehityssarja, vaan kivikova ammattilaissarja, jossa parhaat pelaavat. Peliaika pitää ansaita, eikä sitä sillä perusteilla myönnetä, että on 1st round pick tai jokin muu huippulupauksen status. Loukkaantumiset näyttävät olevan tällä hetkellä ainoa mahdollisuus, että Bärtschi saisi lisää peliaikaa.

Toki on myös hyvä kyseenalaistaa Flamesin päätös laittaa Bärtschi neloseen pelailemaan, koska Flamesilla ei ole mikään paras maine junnujen kehittäjänä. Flamesia on pidetty vuosia lähinnä prospectien hautausmaana, eikä vielä tiedetä onko suunta muuttumassa. Bärtschin tasoista lupausta ei ole ollut Flamesilla sitten Dion Phaneufin jälkeen, joten tätä tapausta ei kannattaisi sössiä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Senverran Iggy12:n kanssa olen eri mieltä, että Top9-kenttien laitureista Cammalleri on piristynyttä viime otteluaan huolimatta ollut selvästi Bärtschiä heikompi.

Senverran taas samaa mieltä, ettei Hartley uskalla kaveria penkittää kyllä, joten on se pelipaikka aikalailla lyöty kiveen.

Kun Cervenka ja Hudler ovat saaneet muutaman pelin alle, voidaan niitä poikia arvioida sitten vähän paremmin ja että mikä olisi Svenin paikka pelisuoritusten perusteella ja nimenomaan vielä peliaikaan nähden. Mahdollista sekin, että Stajan tsekkien keskeltä putoaa jossainkohtaa mäkeen, sitten kun Cervenka on tottunut systeemiin tarpeeksi ja jos haluaa keskellä pelata. Sekin sekoittaisi pakkaa mukavasti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Noniin, voi helvetti. TJ Brodie on treidattu Brett Lebdaan ja no eeeei, ei sentäs. Kai joku säikähti millisekunniksi?

OT, mutta menkööt.

Ei jumalauta sun kanssas, itse koin tässä sellaisen 5 sekunnin paskahalvauksen, onneksi se oli vaan sun kieroa vittuilua. :)

Ei muuta, jatketaan asiassa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Bärtschillä alavartalovammaa, eli joko lonkka, takapylly, genitaalialue, reidet, tai alakoivet kyseenalaisessa kunnossa. Hartley pitää epätodennäköisenä Colorado-peliin. Vähän huolestuttaa, mutta ei paljoa, ainakaan vielä. Treeneissä jotain pientä tuli toissapäivänä jos oikein muistan. Parannelkoon rauhassa, eipä tämä nyt muutamasta väliinjäävästä nelosketjun minuutista kiinni ole.

Cervenkalla huoltopäivä, eiköhän kaveri vaan pistele asioitaan kuntoon Calgaryssa. Pelaa Colorado-pelissä.

Butler sisään, Smith ulos. Hartley kuulemma haluaa kierrättää muutamaa kaveria kilpailutilanteen säilyttämiseksi. Hooh.

Babchukia kaavaillaan harjoituksiin mahdollisesti ensi viikolla. Hnngh.

Zach Boychuk on waivereissa. Jos claim-järjestys meni pelit/pisteitä-prosentin mukaan, ei olla ihan kärjessä koska pelattuja pelejä vain neljä, mutta olisiko top5 tai top6-sijat lähellä. Ei pelkoa, emme ehdi napata. Jos taas ehdimme, niin hii. HIII! Mutta ei ehditä.
 
Viimeksi muokattu:
Flamesille olisi kyllä tärkeätä saada Iginlan nimi jatkosopimukseen hyvissä ajoin, että saadaan koko joukkueelle työrauha.
Samalla voisi myös Kiprusoffille tarjota lappua, että olisi sitten tärkeimpien pelaajien osalta tulevaisuus varmistettu noin viideksi vuodeksi eteenpäin.


Se vain on organisaation johdolla ja valmennusjohdolla aika iso kynnys heittää tulokaspelaaja isoon rooliin kun tarjolla on myös NHL-tasolla rutinoitunut pelaaja...

Edellisen työsulun jälkeenhän joillakin tahoilla harmiteltiin sitä kun palkkakaton takia kokeneet ammattilaiset joutuivat työpaikoiltaan kortistoon, ja tilalle otettiin helpommin halpoja nuoria pelaajia, usein liian aikaisessa vaiheessakin.
Calgaryssa on ammattimiehille asianmukainen palkkaus ja kokemusta arvostetaan, voi hyvillä mielin miehet tulla työpaikalle joka aamu.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Samalla voisi myös Kiprusoffille tarjota lappua, että olisi sitten tärkeimpien pelaajien osalta tulevaisuus varmistettu noin viideksi vuodeksi eteenpäin.

Meinaatko ihan tosissasi, että Kipper ja Iginla molemmat jatkavat nelikymppisiksi? Saati sitten, että olisivat vielä avainpelaajia?

Calgaryssa on ammattimiehille asianmukainen palkkaus ja kokemusta arvostetaan, voi hyvillä mielin miehet tulla työpaikalle joka aamu.

Perehdytkö ollenkaan asioihin etukäteen, vai heitteletkö näitä provoja (johon allekirjoittanutkin juuri tarttui) ihan huviksesi. Matt Stajan 3,5M, Jay Bouwmeester 6,7M, Anton Babchuk 2,5M... Ei nämä nyt mitään katastrofaalisia caphittejä ole, mutta omasta mielestäni kaukana asianmukaisesta.

Enkä suinkaan kritisoi näitä pelaajia, vaan tuota taalakasaa heidän sopimuksissaan. Kaikilta kun napsaisi puolet pois, niin alettaisiin olemaan lähellä totuutta.

(boldaus oma)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Meinaatko ihan tosissasi, että Kipper ja Iginla molemmat jatkavat nelikymppisiksi? Saati sitten, että olisivat vielä avainpelaajia?
Shane Doan (36 vuotta) teki viimekesänä neljän vuoden jatkon Phoenixin kanssa reilun viiden miljoonan caphitillä. En odota Iginlalle yhtään vähempää. Siis ainakaan rahaa, sopimuksen pituudesta en osaa sanoa, mutta kyllä se hyvinkin voisi olla tuollaisen 4 vuotta.

Nykyvalmennuksella ja fysiikan harjoittamisella kärkipelaajat pystyvät melko hyvin pitämään tasonsa sinne 40-vuotiaiksi. Esimerkkinä nyt vaikka Selänne, Lidström, Jagr ja Whitney. Toki siellä se terävin osaaminen hioutuu pois, mutta käyttäen järkevästi vahvuuksiaan nämä kaverit ovat pysyneet kärkipelaajina aina sinne 40-vuotiaiksi.

Iginla on sen verran kovan luokan ammattilainen, että näen hänet helposti vielä 3-4 vuotta yli 30 maalin miehenä. Joten jotakin Doanin sopimuksen luokkaa odottelen.

Kipperistä maalivahtina on paljon vaikeampi arvioida. Tämä kausi näyttänee suunnan, mutta jos motivaatio ja halu menestyä pysyy yllä niin kyllä Kipperilläkin on vielä useampi vuosi ykkösmaalivahtina jäljellä. Taso voi toki laskea, mutta yhtä hyvin myös säilyä. Esimerkkinä nyt vaikka pari legendaa, Brodeur ja Hasek.


Viisi vuotta lienee vähän yläkanttiin arvioitu, mutta Calgaryn GM:nä olisin ihan valmis tekemään kummankin kanssa 3-4 vuotiset sopimukset noin viiden miljoonan vuosipalkalla (Kipperille ehkä vähän alle ja Iginlalle taas hieman päälle).
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Bärtschillä vaivana hip flexor (= lonkan joku lihas?), viikko kerrallaan kattotaan etiäppäin, ei tartte heti odotella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös