Yllätysjoukkue Koreasta Mestikseen 2013-2014

  • 90 941
  • 360

Oadie

Jäsen
Nopeasti on klubitakki taas kahahtanut, jos tämä eilinen lainaus piti paikkansa:

Miten niin? Molemmissahan lainatuissa jutuissa Tami sanoo että tervetuloa JOS LYÖVÄT MASSIA PÖYTÄÄN. Ylen jutussa vielä mainitsee tuon summan eli 100000 per seura käteen. Tietysti tästä saa Tami-angstin omaava yhden uuden myllytyksen nopeasti. Käypä laittamassa se tuonne Tamin omaan ketjuun Tuusan mieliksi.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat, KooKoo, TUTO, (SaPKo) ja (Hokki) tässä barrikaadeilla näyttäisi nyt ilmeisesti olevan. Taitaa vaan olla aivan sama mitä uhkavaatimuksia seurat heittelevät niin Jabba the Hut yhdessä lakeijoidensa (Toivakka & Hiltunen) kanssa painavat tämän läpi jos vain haluavat.

Kyllähän noissakin seuroissa on jo voimaa jos oikeasti lähdetään kapinoimaan, joten luulisi äänen silloin kuuluvan. Ja sehän ei vaadi muuta kuin jättää lisenssi hakematta ja siirtyä pelaamaan Suomi-Sarjaa. Alhaalta ylös ei ole tunkua koska sarja on kallis. Mitä jäisi jäljelle?

Jukurit
Sport
Jyp-A
Leki
Peliitat
K-Vantaa
HCK
Team Korea
(RoKi, vaikka on jo kerran hylännyt sarjan)

Ja esim Suomi-Sarjassa

KooKoo
TuTo
Jokipojat
SaPKo
Hokki
FPS
Ketterä
Hermes
Diskos
Titaanit
KooVee

Ja vielä olisi ylikin ihan potentiaalisia joukkueita.....Suomi-Sarjassa alkaisi olla jo vanhaa Divari henkeä, tosin taso nyt ei välttämättä päätä huimaa :D

Siinäpähän pelailisivat Mestistä ja noususta avoimeen Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eihän tuossa uudessakaan lausunnossa kielletä korealaisjoukkueen saapumista Mestikseen. 100k€ seuraa kohti pätäkkää, niin Tamin mukaan tervetuloa.

Miten niin? Molemmissahan lainatuissa jutuissa Tami sanoo että tervetuloa JOS LYÖVÄT MASSIA PÖYTÄÄN. Ylen jutussa vielä mainitsee tuon summan eli 100000 per seura käteen.

Jep, näinhän tuo toteaa ja kyllä sen huomasinkin. Olen Tamin kanssa jopa samaa mieltä tuosta rahakysymyksestä, kuten olen tähän ketjuun kirjoittanutkin. Lisäksi Tami-angstiakin pitää etsiä muualta.

En silti voi välttyä näkemästä pientä nyanssieroa näiden

Tami 1 kirjoitti:
Olen idean kannalla, mutta aion keskustella asiasta jääkiekkoliiton innovatiivisen puheenjohtajan, Kalervo Kummolan, kanssa.

Tami 2 kirjoitti:
Juhani Tamminen tyrmää korealaisten liittymisen Mestikseen välittömästi.

- Suoraan sanoen se on päin helvettiä, Tamminen jyrähtää.

kommenttien välillä. Noh, ehkä ne keskustelut Kalen kanssa sitten saivat mielen muuttumaan...
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuollainen 100k€ / seura voisi olla monellakin paikkakunnalla melko tervetullut summa vaikka sitten Korealaisten uhalla.
Tosin täytyy muistaa, että joukkuehan pelaisi Mestistä siis vähintään vuoden 2018 olympialaisiin saakka eli varmaan kaudet 2013-14, 14-15, 15-16 ja 16-17. (17-18)
Silloin tuollainen 100k€ olisi 25k€(20k€)/kausi mikä toki voisi kattaakin kausikohtaiset kulut, mutta ei sillä paljon taloudellista hyötyä saataisi minnekään.
 

Maanmittari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Asiasta tulee olemaan Sportin kannattajien osalta pieni kannanotto. Emme kuitenkaan hyökkää Sportia kohtaan vaan tuomme ilmi oman (ja näköjään muidenkin mestiskannattajien) mielipiteen, että emme hyväksy eteläkorealaista joukkuetta sarjaan.

Olisi hyvä, että viikonlopun jokaisessa ottelussa kannattajat ilmoitettaisivat kuuluvasti, jotta mitä mieltä he ovat tällaisesta muroihin kusemisesta. Sekä koti-, että vieraskannattajat... Tosiaankin ilman henkilökohtaisia hyökkäyksiä, vaan viesti koko suunnitelman järjettömyydestä.

Hatusta heitettynä vaikka peliajassa 30.00 joku yksinkertainen chantti päälle.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Silloin tuollainen 100k€ olisi 25k€(20k€)/kausi mikä toki voisi kattaakin kausikohtaiset kulut, mutta ei sillä paljon taloudellista hyötyä saataisi minnekään.

On myös muistettava, että tuo 100k/joukkue on loppujen lopuksi kohtuullisen suuri summa. Olisiko korealaispoppoo valmis iskemään pelkästään muiden joukkueiden tyynnyttelyyn yli miljoonaa euroa? Tuohon kun isketään muut kulut mukaan, niin kohtuullisen hulppeasti saisi rahaa palamaan.

Muun muassa pelaajapalkkioiden uskoisin olevan Mestikseen nähden kovalla tasolla jo senkin takia, että pelaajat pitäisi roudata Soulista asti. Harppaus tuolta on kuitenkin niin suuri ja vaatii niin paljon sitoutumista ja uhrauksia (mm. perhe-elämältä), että luulisi sen jo vaikuttavan liksaan. Yksittäisiä kiekkoilijoita varmasti motivoisi olympialaiset, mutta että edes puolen joukkueen verran? Luulisi palkkapyynnön olevan edes hieman korkeampi kuin kotipaikkakunnan seuraa edustavalla nuorella "osa-aikakiekkoilijalla" tai selkeästi liigaan tähtäävällä kaverilla.

Toki sponsseja löytyy varmasti melko mukavastikin, mutta ovatko nuo kustannukset (mukaan laitettu tuo Tamin 100k/joukkue) millään tavalla perusteltuja panokseen nähden? Eikö halvemmalla löytyisi tehokkaampia keinoja valmistautua, esimerkiksi suuntaamalla jo muutenkin ylikansalliseen Itävallan liigaan tai panostamalla omaan halli-infraan ja palkkaamalla kunnon valmentajia? Melkoisen lyhytjänteiseltä toiminnalta vaikuttaa panostus yhtiin kisoihin sen sijaan, että lajia tuotaisiin lähemmäs korealaisten arkea oman maan kasvuun sijoittamalla.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP

Siis aaargh??? Ymmärsinkö tuosta jutusta oikein, että joku on tarjonnut Tv-sopimusta tästäkin kaudesta, mutta joillekin tahoille 100 000€/per seura oli liian pieni korvaus Tv-sopimuksesta? Mitkä oli nämä Etelän-Seurat joille ei kelvannut? Sirviökö kertoi, että tienaatte netti-tv:llä ainakin 200 000€/per nassu?

Kohta oikeasti oksennan. EI tämä voi olla totta ja tuossa haastattelussa on toimittajan värikynää tai väärin kirjoitettu. Pakko olla. Lukasin kyllä kahteen otteeseen ja niin tuolla vaan lukee.....

Ja Toivakan lausuntoon on lisätty, että jotkut Mestis-seurat pelkää Korealaisen vievän liigakarsintapaikan. Eli tämä korealainen joukkue voi nousta liigaan asti? Olisipa piristävä uudistus tuonne sisäpiiriin.

Mukavaa että Mestiksestä ja sen ongelmista on nyt vihdoin alettu puhumaan julkisesti. Jospa useampi seurajohtaja uskaltaa tulla esille, kun nyt on muutama jo uskaltanut aukaista suunsa. Tuleekohan sakkoa Hokille?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä Sportin Hiltunen ilmeisesti listasi yhtenä vaihtoehtona korealaisten toiminnalle sen, että nämä ostaisivat ulos jonkun jo olemassa olevan Mestis-seuran ja toisivat sinne omia pelaajiaan ja toimintaansa.

Samalla Sport on ainoita seuroja, jotka ovat periaatteessa hyväksyneet korealaisten liittymisen sarjaan?

1+1 = 2 eli Sport myydään korealaisille :)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eihän tuossa uudessakaan lausunnossa kielletä korealaisjoukkueen saapumista Mestikseen. 100k€ seuraa kohti pätäkkää, niin Tamin mukaan tervetuloa.

Ja YLEn jutussahan oli tuon "satatonnia pöytään"-lausunnon jälkeen myös seuraava, tarkentava lause:
- Muussa tapauksessa tämä on kuolleena syntynyt ajatus, Tamminen toteaa.

Ja ottipa asiaan kantaa muukin kuin Tami, eli TuTon puheenjohtaja Mikko Lehtinen:
Myös TUTOn puheenjohtaja Mikko Lehtinen on näreissään Jääkiekkoliiton suunnitelmista. Lehtisen mukaan Jääkiekkoliitto tekee suuria päätöksiä kysymättä muiden mielipiteitä.

- Meidän näkemys on se, että Mestikselle päivittäin töitä tekevillä joukkueilla pitäisi olla joku sanavalta tässä asiassa, Lehtinen sanoo.

Lehtinen ei halua nimetä muista korealaisjoukkuetta vastustavia Mestis-joukkueita.

- Jokainen joukkue voi tulla itse esiin, mutta me olemme yksi niistä.

Ei tuota selkeämmin voi sanoa, TuTo on avoimesti yksi "kapinaseuroista". Toivottavasti myös muilta seuroilta tulisi vastaavia ulostuloja.

Jos ei muu auta, niin oma sarja sitten vain pystyyn. Siinäpä sitten pelaavat "Mestistä" jos Mestiksestä häipyisivät esim. TuTo, KooKoo ja muita perinteikkäitä ja/tai kärkipään porukoita. Tätä mieltähän olin jo tämän viestiketjun ensimmäisellä sivulla (olennainen näkemykseni boldattuna):
Kun ei kerran Jääkiekkoliiton touhuista mitään tule, Mestiksen päälle kusta lorotetaan avoimesti ja nousu liigaankin on tehty keinotekoisen hankalaksi, niin samapa se kohta olisi, vaikka Mestiksen kärkiseurat haistattaisivat paskat koko Jääkiekkoliitolla ja perustaisivat oman renegade-sarjansa.

Jos nousta ei kuitenkaan voi ilman seitsemättä ihmettä, sarjan arvostukselle ja tv-näkyvyydelle ei tehdä mitään ja nykymenolla uhkaa ripeä näivettyminen, niin ei kun sitten kilpaileva sarja ja liitto pystyyn vaikka ihan protestimielessä. Olihan NHL:nkin rinnalla aikoinaan WHA, ja nyrkkeilyssä on useampiakin liittoja ja mestareita.

Ei se sen keinotekoisempaa olisi pelata oman sarjan ja liiton mestaruudesta kuin kamppailla "Jääkiekkoliiton Suomen mestaruudesta" sattumakorealaisten ja farmiseurojen keskellä.

Helvetinmoinen skandaalihan siitä nousisi, jos moista edes ehdotettaisiin ja pistettäisiin ns. alkutoteutusvaiheeseen, mutta ehkä se skandaali olisi syytä nostattaa ja pistää jonkin sortin stoppi nykylinjalle. .

Nyt on noussut asia mediassa esille ja kapinakenraaleita löytymässä. Asiaa ei voi enää painaa villaisella, enää kaikkea paskaa ei niin vain niellä. Ovathan Mestis-seuratkin liikeyrityksiä joiden tehtävä ei ole tehdä sen takia rajuja tappioita, että Kummola saa kiekkopoliittista IIHF-pääomaa ja/tai saunanrakentamisrahoja Koreasta. Mestis ei ole mikään hyväntekeväisyysorganisaatio, jonka tehtävänä on toimia jääkiekon kehitysmaiden kehitysapuna oman toiminnan kustannuksella.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tuota selkeämmin voi sanoa, TuTo on avoimesti yksi "kapinaseuroista". Toivottavasti myös muilta seuroilta tulisi vastaavia ulostuloja.

KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa kertoi jo aikaisemmin haastattelussa, että hän ei ainakaan tuolloin ollut halukas lähteä tarkemmin kommentoimaan asiaa, ettei seuralle taas lätkäistä mielipiteen kertomisesta sakkoa. Joulukuussa Jääkiekon sarjaseurat ry:n työvaliokunta Jukka Toivakka lätkäisi KooKoolle tonnin sakot Välimaan lausuntojen johdosta koskien erotuomari Ville Vuohtoniemen toimintaan.

KooKoon kanta kuitenkin on tiedossa. TuTon lisäksi "kapinaseuroja" ovat tietääkseni siis KooKoo, Jokipojat, Hokki ja SaPKo. Muitten seurojen nokkamiehet taitaa juosta kieli ruskeana Kalervon saunailloissa. Jos saataisiin vielä kuudes joukkue mukaan, että olisi parillinen määrä joukkueitta niin ei muuta kuin perustetaan näiden joukkueiden oma sarja. Mieluummin käyn katsomassa vaikka joka viikko KooKoo-TuTo matsin kuin tätä nykyistä pelleilyä mitä harrastetaan Kalervon saunapoppoon toimesta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hieman olen pettynyt Sportin johdon nykyiseen kantaan. Jos KooKoon, Jokipoikien, Hokin ja SaPKon seuraksi saataisiin vielä Sport, niin siinäpä ne "vanhan divarin" perinteikkäimmät ja yleensä myös parhaiten yleisöä keräävät seurat sitten jo olisivatkin.

Oma sarja vaikka näillä joukkueilla olisi tosiaan jo teoriassa mahdollinen. Ennemmin vaikka Kupittaallekin KooKoo, Jokipojat yms. vastuksiksi useammin kuin Samsung Salo tai Huyndai Hevonvittula.

Mitä liiganousumahdollisuuden menettämiseen tulee, niin onko sitä mahdollisuutta muka nyttenkään? Siis ihan kunnon mahdollisuutta eikä käsittämättömän hankalaksi tehtyä karsintasysteemiä jonka päälle pitäisi löytää parissa viikossa toista miljoonaa lisenssimaksuja. Nykyinen nousumahdollisuus on lähinnä utopiaa toisin kuin vaikkapa Ruotsissa, jossa se on ollut konkreettista todellisuutta aina.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ei tuota selkeämmin voi sanoa, TuTo on avoimesti yksi "kapinaseuroista". Toivottavasti myös muilta seuroilta tulisi vastaavia ulostuloja.

Pakko tuota on kompata. Kummasti eriäville mielipiteille saadaan tarttumapintaa silloin, kun esittävä taho on vakavasti otettava ja pystyy seisomaan oman mielipiteensä takana julkisesti. Jos joku media puhuu viidestä nimettömästä kapinaseurasta, niin se nyt on aivan se ja sama. Tuo voi olla toimittajan ylitulkintaa tai jopa tarkoituksella vääristeltyä asiaa. Samoin jos esitetyn mielipiteen takana ei voida julkisesti seistä, lienevät uhkauksetkin melkoisia tuhnuja.

Vastaavasti ymmärrän Tamin "sadantonnin pointin". Jos nykyisille joukkueille annetaan konkreettinen ja riittävä hyöty, on heidän helpompi niellä periaatteita. Jos korvaus on tarpeeksi suuri, ei yksittäisellä seuralla liene mitään syytä vastustaakaan tällaisia ehdotuksia: seuran ensisijainen tehtävä on ajaa omaa etuaan. Totta helvetissä esimerkiksi itse Mestisporukan toimarina hyväksyisin minkä tahansa paskasakin sarjaan ilman mitään urheilullista panosta, jos omien tavoitteiden saavuttaminen helpottaisi esimerkiksi "ylimääräisen" rahan takia. Tuo on realiteettien ymmärtämistä ja uhrautumista omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Vastaavasti realistina uskon, ettei yksikään joukkue halua Mestikseen niin paljoa, että sillä olisi varaa maksaa "muita hiljaiseksi".

Jos ei muu auta, niin oma sarja sitten vain pystyyn. Siinäpä sitten pelaavat "Mestistä" jos Mestiksestä häipyisivät esim. TuTo, KooKoo ja muita perinteikkäitä ja/tai kärkipään porukoita.

Tuota mielipidettä tuli itsekin tuotua jo aiemmin esiin. Varsinkin, kun tärkeimpien (rahallisesti ja urheilullisesti) seurojen siirtyessä myös rahavirrat siirtyisivät viimeistään parin kauden viiveellä kyseiseen sarjaan. Ei Mestis kiinnosta yleisöä siksi, että se on Mestis. Mestis kiinnostaa siksi, että se on Suomen seuratuimman lajin toiseksi korkein sarja ja usean suuremman markkina-alueen kärkilajeja.

Mestis ei ole mikään hyväntekeväisyysorganisaatio, jonka tehtävänä on toimia jääkiekon kehitysmaiden kehitysapuna oman toiminnan kustannuksella.

Tuossa käytännössä tiivistyy koko seikka. Jos Mestisseurat hyötyvät, niin fine. Oli se sitten sadantonnin vuositulo tilille tai pelillisten seikkojen takia sarjaan noussut ja sen tasoa parantava seura. Jos taas paikka aukeaa vain rahalla, niin silloin kustaan kaikkien pakkiin.

edit:

Mitä liiganousumahdollisuuden menettämiseen tulee, niin onko sitä mahdollisuutta muka nyttenkään?

Itse väitän, ettei pitkän ajan (5v->) tähtäimellä ole mitään merkitystä sillä, missä (kummassa) sarjassa liigaan hamuava joukkue pelaa. Liigan edun kannalta on aivan turha hirttää itseään Mestikseen, jos sekä kiinnostavimmat että pelillisesti parhaat joukkueet pääsääntöisesti vääntävät "ykkösdivaria". Yksittäiset liigaseurat toki voivat tahtoa suljettua sarjaa tai vähintäänkin "varmoja" karsintoja, mutta koko liigan edun kannalta ajateltuna vain se parempi sarja on merkityksellinen.

Toisin sanoen, itse kannatan vaikka "irtolaissarjaa" tällaisen vieraskorean pelleilyn sijaan. Samoin uskon, että pitkässä juoksussa tuo on parempi kuin koko sarjan uskottavuuden kyseenalaistaminen myymällä paikkoja seuroille, joilla ei ole muuta kuin rahaa. Pelilliset seikat kuitenkin ratkaisevat kohtuullisen mukavasti urheilussa, samoin identiteetti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
1+1 = 2 eli Sport myydään korealaisille :)
tämä tästä enää puuttuisikin. Kruunaisi kyllä tämän Sportin nykymenon, jossa ollaan menty ääripäästä täysin toiseen ääripäähän talouden suhteen. Nykyään jopa otteluissa myytävistä makkaroista pihdataan ja ne loppuu kesken ottelun, kun niitäkin myydään riskit ja tappiot minmoiden. Sportin taholta jääkiekko alkaa olemaan sivuseikka ja rahanteko pääasia. Kohtuus kaikessa ja tässäkin.

Sielun myyminen Korealaisille olisikin tähän dilemmaan lopullinen kruunu. Nyt äkkiä Heikki, ettei joku toinen ehdi haaskalle. Myy, myy, myy!


Sorry avautuminen!
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja esim Suomi-Sarjassa

KooKoo
TuTo
Jokipojat
SaPKo
Hokki
FPS
Ketterä
Hermes
Diskos
Titaanit
KooVee

Ja vielä olisi ylikin ihan potentiaalisia joukkueita.....Suomi-Sarjassa alkaisi olla jo vanhaa Divari henkeä, tosin taso nyt ei välttämättä päätä huimaa :D
Siinäpähän pelailisivat Mestistä ja noususta avoimeen Liigaan.

Jos pikku kevennys tähän paatoksen keskelle sallitaan, niin tuolla lohkojaolla KooKoollakin voisi kerrankin olla mahdollisuus voittaa joku sarja :)
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ja kainuun Sanomien mukaan Mestikseen on paikkaa tarjottu siis myös virolaisjoukkueille. Ei hyvää päivää. Eikö ole muita keinoja oikeasti saada sarjaan rahaa kuin rahtaamalla ympäri maailmaa joukkueita? Vai onko tässä nyt takana jotakin mitä ei vielä ole virallisilta tahoilta sanottu ääneen? Lähteekö Mestiksestä joukkue/joukkueita myös kohti kirkkaampia valoja kabinetin kautta? On tämä kyllä hulluksi sirkukseksi menossa, eihän tähän nyt muuta voi sanoa.
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Siis aaargh??? Ymmärsinkö tuosta jutusta oikein, että joku on tarjonnut Tv-sopimusta tästäkin kaudesta, mutta joillekin tahoille 100 000€/per seura oli liian pieni korvaus Tv-sopimuksesta?

Ymmärsit aivan oikein. Ja se taho joka tuota sopparia tarjosi oli käsittääkseni SBS Broadcasting, jolla on hallussaan TV5, Kutonen, Radio City ja Iskelmä. Siinä sopparissa olisi ollut kyllä aika helvetin loistava medianäkyvyys taattu, mutta ei on ilmeisesti ei. Tuon sopparin kariutumiseen loppui myös Radio Sadan TUTO-selostukset.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
On melkoiseksi pelleilyksi mennyt tämä touhu. Melkoisia ongelmia on hallintorakenteessa, jos Sarjaseurat ry on käytännössä kumileimasin päätöksenteossa.
Jääkiekkoliitto tekee mitä haluaa ja Mestisseurat vikisee perässä. Tuo Kainuun-Sanomien haastattelu sai kyllä ihmettelemään. Jos TV-sopimusta on tarjottu, mutta se on torpattu liian pienestä korvauksesta? Kylähän 100 000 euroa/ joukkue tällä tasolla on jo hyvä korvaus. TV sopimus olisi myös tuonut paljon sitä kaivattua näkyvyyttä kansallisella tasolla.
Siinä vaiheessa kun team Korea luistelee Kalevankankaan jäälle, niin on allekirjoittaneen aika hyvästellä Mestiskiekko tässä muodossa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Voi voi. Vaikea sanoa noilla osittaisilla faktoilla, mutta kyllähän se on surkeaa jos/kun TV-sopimuksesta on kieltäydytty ja menty eteenpäin vain tämän MestisTV:n kautta. TV näkyvyys (pienikin sellainen) olisi aivan kriittistä sarjalle.

Onko muuten joku joukkue jo saanut myytyä täytettä MestisTV:n mainoskatkolle?

Lisäksi on hämmentävää, että tässä vaiheessa keskusteluja ei selvästikään tiedossa mitä Korealaiset tuovat pöytään ja mitä tästä hyödytään. Eli ovatko ne korealaiset suuresti haluamassa tänne hinnalla millä hyvänsä vai ollaanko meiltä houkuttelemassa niitä pelaamaan Mestikseen juomarahojen toivossa?
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Tässä Kainuunsanomien linkissä Jukka Toivakka mainitsee seuraavaa:

"– Ratkaisuja on luvassa huhtikuun alussa, sanoo Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen ja mestisseurojen yhdistyksen Sarjaseura ry:n puheenjohtaja Jukka Toivakka.

– Katsotaan minkälaista pakettia meille Koreasta tarjotaan. Lähtökohta on ettei joukkueen pelaaminen saa ainakaan heikentää suomalaisten joukkueiden talousasemaa
."

Olen boldannut tuosta yhden kommentin, koska se mielestäni osoittaa parhaiten miten kuistilla Toivokka oikeasti on. Rahan kiilto silmissä ja täysin tuulesta temmattu idea jostain suomalaisen jääkiekon kehittämisestä on saanut tämän idiootin luulemaan ettei suomalaisten joukkueiden talousasema heikkene, kun korelaiset lisätään mehukannusarjaamme. Toivakka toisin sanoen sivuuttaa täysin Suomisarjajoukkueet ja heidän viimeisten vuosien tekemän työn sekä vielä jatkuvat taloudelliset ponnistukset, koska toteutuessaan tämä naurettava kuvio on täydellinen perseennäyttö nimenomaan suomalaisille jääkiekkoseuroille, jotka tavoittelevat paikkaa Mestiksessä.

Itse olen vakavasti harkinnut jääkiekon seuraamisen lopettamisen kokonaan, mikäli tämä korealaispelleily oikeasti etenee toteutumiseen asti. Urheilullisuus on poistettu miltei kokonaan suomalaisesta jääkiekosta, vaikka viitteitä sen näkyvistä haittavaikutuksista tulee koko ajan esille, eikä kukaan reagoi mihinkään.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toivakka toisin sanoen sivuuttaa täysin Suomisarjajoukkueet ja heidän viimeisten vuosien tekemän työn sekä vielä jatkuvat taloudelliset ponnistukset, koska toteutuessaan tämä naurettava kuvio on täydellinen perseennäyttö nimenomaan suomalaisille jääkiekkoseuroille, jotka tavoittelevat paikkaa Mestiksessä.

Minä en usko, että korealaisten tulolla tai tulematta olemisella on minkäänlaista vaikutusta Suomi-sarjasta Mestikseen nousemisen suhteen. Eikös keväällä karsinnat pelata Suomi-sarjan ja Mestiksen välillä? Jos joku Suomisarjalainen tuon karsinnan klaaraa ja on Mestis-lisenssi kelpoinen, niin tervetuloa vaan Mestikseen. Oli siellä sitten korealaisia tai vaikka kiinalaisia mukana.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Jotenkin tuntuu että tästä Mestis TV-sopimuksesta ei ihan kaikkea ole kainuun sanomissa kerrottu. Allesvenskanissa TV korvaus on luokkaa 150-200keur vuodessa/joukkue joten liian hyvältä kuulosta ollakseen totta että mestisjoukkueet saisivat 100keur/joukkue. Ihan sama onko se 100keur tarkoitettu jaettavaksi useammalle kaudelle vai per kausi. Siitä olen samaa mieltä että TV näkyvyys olisi todella tärkeää.
 

ventos

Jäsen
Tuo kaukainen kiekkojättiläinen

Toivottavasti Korealais-väriä nähdään mestiksessä tulevana kautena . Sillä haluan nähdä ja kokea sen ihmeen, kun viisi mestis- seuraa lähtee mestiksestä lätkimään. .
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ymmärsit aivan oikein. Ja se taho joka tuota sopparia tarjosi oli käsittääkseni SBS Broadcasting, jolla on hallussaan TV5, Kutonen, Radio City ja Iskelmä. Siinä sopparissa olisi ollut kyllä aika helvetin loistava medianäkyvyys taattu, mutta ei on ilmeisesti ei. Tuon sopparin kariutumiseen loppui myös Radio Sadan TUTO-selostukset.

Pelkästään Kainuun Sanomien jutun ja yllä olevan tarkennuksen perusteella ei voi tietenkään tarkasti asiaa kommentoida, mutta hei. Jos nykyaikana tarjotaan toiseksi korkeimman sarjatason puoliammattilaissarjalle koko maan kattavaa tv sopparia ja siitä maksetaan satakiloeuroa joka joukkueelle niin millainen aivokääpiö hylkää tuollaisen sopimuksen? Reaalimaailmassa rahasummat liikkuvat kyllä toiseen suuntaan ja summat eivät ole mitään pieniä. Riippumatta siitä oliko soppari yhden tai kolmen vuoden mittainen ja riippumatta siitä näytetäänkö kaikkia pelejä joka kierrokselta tai ei niin tuollainen soppari olisi ollut lottovoitto. Valtakunnallinen näkyvyys ja ammattituotantoryhmä ammattikalustolla toteuttamassa lähetyksiä. Ei hyvää päivää mitä touhua!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös