KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 118 915
  • 4 071
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onko muuten tietoa mihin käyttöön halli päätyy sitten jälkikäteen?
Ei, koska halli rakennetaan vain olympialaisia varten. Jälkeenpäinhän tuolla voi pelata ainakin koripalloa ja jääkiekkoa, jos rahoittaja löytyy. Sotshihan ei ole mikään urheilukaupunki. Kaupungissa ei pelaa edes mestaruussarjatason jalkapalloseuraa, vaikka kaupunki sijaitsee Venäjän jalkapallovyöhykkeellä ja on asukasluvultaan noin 350,000 asukkaan kaupunki.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Valtion kaasuyhtiö Gazprom rahoittaa uuden nuorille jääkiekkoilijoille tarkoitetun harjoituskeskuksen rakentamisen Omskiin. Harjoituskeskuksen rakentaminen aloitettiin eilen ja paikalla oli myös Omskin alueen kuvernööri. Avangard Omskin MHL-liigassa pelaava juniorijoukkue tulee käyttämään harjoituskeskuksen palveluita, kuten myös alueen muut seurat.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jugran valmentajan Sergei Shepelevin haastattelu Omsk-tappion jälkeen näytti taas kerran, että Venäjällä ei juuri tunneta käsitettä poliittinen korrektius vaan asiat saatetaan sanoa hyvinkin suoraan.

Shepelev kommentoi muun ohella Jugran taloudellista tilannetta. Shepelev sanoi, että vaikka Hanti-Mansiisk on Venäjän öljyrikkainta aluetta ei tämä varallisuus näy mitenkään Jugran budjetissa vaan raha menee suurten kaupunkien seuroille.

Shepelev: "Jos öljy- ja kaasuyhtiöt olisivat meistä kiinnostuneita näkyisi se budjetissamme. Meidän budjettimme on samaa tasoa Avtomobilistin kanssa".

Shepelev kommentoi myös Hanti-Mansiiskin alueen kuvernööriä seuraavasti: "Hän on nainen ja naiset eivät tunnetusti pidä jääkiekosta. Jos kuvernööri olisi mies ehkä saisimme enemmän rahaa".
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Maikkari kertoo, että veikkaajan haastattelussa venäläiset olisivat kovasti tänne tulossa. Kolmen vuoden sisällä uskovat olevan täällä. Blues juna taisi mennä jo, joten mikähän mahtaa olla heidän ensisijainen tavoitteensa? Äkkisältään voisi luulla Helsinkiä pääkohteeksi, mutta toisaalta Slovakiassakin "ankkuri" kaupunkina toimi Poprad. Mikähän olisi Suomen Poprad? Siivousfirman sävyttämä Rauma? Rajan pinnassa Lappeenranta? Vai voisko jopa mestispaikkakunnalla lähteä liikenteeseen?
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
"- Jos halutaan kehittää urheilubisnestä, muuta vaihtoehtoa ei ole. Muuten kiinnostus jääkiekkoon alkaa vähentyä – ja me kaikki haluamme, että kiinnostus jääkiekkoa kohtaan kasvaa joka päivä, Pietarin SKA:n pomo jatkaa."

Kenen kiinnostus jääkiekkoon alkaa näin automaattisesti vähentyä? Ilmeisesti suomalaisten, koska miksipä venäläisten kun heillä on kerran niin hieno liiga, ei kai siinä paljoa painaisi vaikka yksi suomalainen joukkue ei mukana olisikaan. Miksi taas suomalaisten kiinnostus alkaisi vähentyä maan ulkopuolisen liigan asioista johtuen kun SM-liigakin pyörisi yhä ja KHL on vieläkin niin vähän tunnettu täällä?
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Maikkari kertoo, että veikkaajan haastattelussa venäläiset olisivat kovasti tänne tulossa. Kolmen vuoden sisällä uskovat olevan täällä. Blues juna taisi mennä jo, joten mikähän mahtaa olla heidän ensisijainen tavoitteensa? Äkkisältään voisi luulla Helsinkiä pääkohteeksi, mutta toisaalta Slovakiassakin "ankkuri" kaupunkina toimi Poprad. Mikähän olisi Suomen Poprad? Siivousfirman sävyttämä Rauma? Rajan pinnassa Lappeenranta? Vai voisko jopa mestispaikkakunnalla lähteä liikenteeseen?

Suomalainen KHL-seura olisi aivan mahtava asia. Itselle tuli tälläinen ajatus mieleen: Entä jos olisikin kaksi Jokerit joukkuetta; toinen pelaisi SM-Liigaa, toinen KHL:ää. Seurojen pelaajamateriaalit olisivat erilliset, mutta yhteistyö hyvin tiivistä. Juniorijoukkueet olisivat yhteisiä ja ne kaikki pelaisivat Suomen juniorisarjoissa. Tämä mahdollistaisi, että ammattilaisiksi siirtyvät juniorit saisivat valita SM-Liigan Jokereiden ja KHL:n Jokereiden väliltä. Uusi seura olisi loppujen lopuksi hyvin samanlainen kuin perinteinen SM-Liigan Jokerit, joten uusia kannattajia ja lipun ostajiakaan ei tarvitsisi etsiä. Heille olisi vain nyt kiekkoviihdettä kaksinverroin.

Tämä kaikki tietysti vaatisi, että Jokereilla olisi huomattavasti enemmän pätäkkää. Mutta eikös näin kunnianhimoinen projekti saisi jokusen venäläisen kiekkohullun miljardöörin rahoituksen?

P.S. KHL-Jokereiden ja Pietarin SKA:n välinen rivalry syttyisi hetkessä ;)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Luulen, että tulevat "LEV Praha" -tyylisellä projektilla Hartwallille tai Barona Areenalle.

Innostuisivatko helsinkiläiset tuollaisesta joukkueesta? Tuskin.

En oikein minäkään jaksa uskoa siihen, että kovinkaan suurta innostusta KHL-joukkue pk-seudulla saisi aikaan. Toki alussa yleisöä varmasti kävisi katsomassa pelia yksin uutuudenviehätyksen takia mutta kun tämä "honey moon" on ohi ja karu arki alkaa niin epäilisin, että katsomoon alkaa ilmaantua tyhjiä paikkoja entistä enemmän.

KHL-joukkue tulisi saada niin vetäväksi, että sen pelejä käytäisi säännöllisesti katsomassa Lahdesta, Hämeenlinnasta ja kenties jopa Tampereelta saakka - en usko, että turkulaiset KHL-kiekko lähtisi katsomaan jos sitä Helsingissä pelattaisi. On ne niin piruja ne turkulaiset! Tämän lisäksi joukkueen pitäisi olla niin kiinnostava ja KHL:n samaten, että kauempaa maakunnista tehtäisi matkoja Helsinkiin katsomaan KHL-kiekkoa.

Voisin kuvitella, että täältä Lappeenrannasta voisin tehdä pari kolme matkaa kaudessa Helsinkiin nähdäkseni KHL-kiekkoa, mutta tällöin lippujen hintojen tulee olla kohtuulliset, koska junamatka yhteen suuntaan maksaa sellaiset 40 €, jollei VR:llä ole alennuksia. Expressbussilla matkustaminen ei edes tule kysymykseen (ainakaan minun kohdalla), koska matka Helsingistä Lappeenrantaan kestää sellaiset 4½ tuntia. Tilausajo on sitten asia erikseen ja kenties sellaisiakin tehtäisi jokunen kauden kuluessa jos KHL Suomeen rantautuisi.

Olen siis hiukan skeptinen sen suhteen menestyisikö KHL Suomessa, ikävä kyllä. Etenkin jos joukkueeseen ei synny tunnesidettä pelaajien tms. kautta.

vlad.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Itse uskon että KHL menestyisi ainakin kohtuullisesti Suomessa. Tietenkin joukkueen on oltava selkeästi eri tasolla materiaaliltaan kuin liigajoukkueiden.

Toisin kuin vlad sanoi, jokaisella KHL:n viimekautisilla laajennusjoukkueilla on nimenomaan alku ollut nihkeä, mutta kauden edetessä kiinnostus on kasvanut kun ihmiset tottuu KHL:ään. Lev Poprad veti ensimmäisen kotipelinsä täyteen, mutta sen jälkeen oli tyhjiä katsomoita monia pelejä, mutta kauden puolivälistä lähtien taisi kaikki pelit olla loppuunmyytyjä tai ainakin lähes loppuunmyytyjä, vaikka joukkue menetti kaikki parhaat pelaajansa ja oli aivan sarjan hännillä. Lev Prahakin on kasvattanut katsojalukuja alusta, huolimatta 10 ottelun tappioputkesta. Slovan Bratislavan toinen kotiottelu ei ollut edes loppuunmyyty ja nyt kaikki pelit myydään minuuteissa loppuun ja lipuista maksetaan isoja summia pimeillä markkinoilla.

Prahassa on kolme jääkiekkojoukkuetta, Lev Praha, Slavia Praha ja Sparta Praha. Siitä huolimatta Lev on menestynyt erittäin hyvin, paitsi pelillisesti.

Toivottavasti ainakin kokeillaan suomalaista KHL-joukkuetta, sittenpähän se nähdään.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ymmärrä, miten pelaajat, joilla on voimassaolevat sopimukset NHL-seurojen kanssa, voisivat jäädä Venäjälle. Käsittääkseni IIHF sulkisi heidät kansainvälisistä kilpailuista sopimusrikkomusten myötä...? Olen ymmärtänyt, että maajoukkuepelit ja tulevat olympialaiset ole todella iso juttu venäläispelaajille.

E. Sjominilla toki NHL:ään vain tämän kauden kattava sopimus.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
En ymmärrä, miten pelaajat, joilla on voimassaolevat sopimukset NHL-seurojen kanssa, voisivat jäädä Venäjälle.
Niin en tiedä, kai heillä on se ajatus että jos sopimuksen ehtoja muutetaan heikommiksi ilman pelaajan suostumusta ei sopimus ole enää voimassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toisin kuin vlad sanoi, jokaisella KHL:n viimekautisilla laajennusjoukkueilla on nimenomaan alku ollut nihkeä, mutta kauden edetessä kiinnostus on kasvanut kun ihmiset tottuu KHL:ään.

Entäpä tällä kaudella? Ymmärtääkseni Lev Praha on vetänyt oikein hyvin katsojia.

Eikä minusta aivan voida verrata viime kaudella Lev Popradin tilannetta Suomessa (mahdollisesti) vallitsevaan tilanteeseen. Muistan kuinka Hartwall areenan auetessa yksistään areena veti katsojia peleihin - haluttiin nähdä kiekon ohella myös areena jossa Jokerit pelasi. Uutuuden viehätystä siis! Uskoisin, että Suomessa, jossa kiekko on suosittu, juuri uusi KHL-joukkue alussa kiinnostaisi ihmisiä. Haluttaisi nähdä mitä KHL tuo tullessaan mutta kenties jo parin kuukauden jälkeen tilanne normalisoituisi kun uteliaimmat katsojat alkavat hiljalleen kaikota hallilta ja sen jälkeen joukkueen tulisi vetää se katsojia halliin jollain tapaa. Peliesitykset on yksi, mutta kiinnostaako faneja käydä katsomassa "muukalaislegioonaa" kovinkaan paljon kun samalla kaupungissa pelataan SM-liigaa (olettamus, että joukkue pelaa Helsingissä)? KHL-joukkueeseen tulisi siis saada nimekkäitä suomalaisia kiekkoilijoita vetämään väkeä katsomoihin ja joukkueen pelisysteemi tulisi saada sellaiseksi, että se herättäisi kiinnostusta. Tai vaihtoehtoisesti nimekkäitä maailmantähtiä, nimekäs venäläinen kiekkoilija - muutamia NHL-huippuja lukuunottamatta - ei Suomessa sitä ole. Tästä sitten päästäänkin budjettiin.

Kaiken lisäksi on otettava huomioon vielä budjetti, jonka olisi oltava kohtuullisen suuri, jotta hyviä nimekkäitä pelaajia olisi mahdollista kalastaa joukkueeseen. Saadaanko Suomesta riittävästi sponsoreita joukkueelle, erityisesti maksukykyisiä sponsoreita vai kalastaako SM-liigajoukkueet ne parhaimmat sponsorit päältä? Toinen mahdollisuus on venäläinen raha, mutta uskalletaanko sen varaan laskea? Siihenkin liittyy riskinsä, ikävä kyllä.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
E
Toinen mahdollisuus on venäläinen raha
vlad.
KHL-joukkueen pyörittämiseksi Suomessa ei ole muuta mahdollisuutta kuin Suomen rajojen ulkopuolelta (eli käytännössä Venäjältä) tuleva rahoitus. Jos Suomen rajojen sisällä olisi riittävästi löysää rahaa KHL-tason budjetin omaavan jääkiekkojoukkueen pyörittämiseen, niin miksi sitä rahaa ei käytetä jo nyt SM-liigaan? Mitä suomalainen rahoittaja(t) voittaisi sillä, että pistäisi rahansa KHL-seuraan eikä SM-liigaseuraan? SM-liigan näkyvyys Suomessa on paljon suurempi kuin KHL:n, joten yritys saa paremmin näkyvyyttä itselleen Suomessa SM-liigaseuralla kuin KHL-seuralla.

No, ehkä Venäjän markkinoille voimakkaasti panostava firma kuten YIT tai Nokian Renkaat voisi olla poikkeus tässä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin en tiedä, kai heillä on se ajatus että jos sopimuksen ehtoja muutetaan heikommiksi ilman pelaajan suostumusta ei sopimus ole enää voimassa.

Eivät ole sitten tainneet lukea sopimuksiaan huolella. Jokaisessa NHL-sopimuksessa kun lukee, että sopimuksen ehdot ovat riippuvaisia kulloinkin voimassaolevasta työehtosopimuksesta.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Entäpä tällä kaudella? Ymmärtääkseni Lev Praha on vetänyt oikein hyvin katsojia.

vlad.

Kyllä, vaikka alku oli nihkeä (tietty ensimmäistä peliä lukuunottamatta). Kaikki laajennusjoukkueet ovat osoittaneet että "alkuviehätystä" ei ole, päinvastoin. Varsinkin Suomessa ensireaktio olisi todennäköisesti "Hyi vittu joku ryssäliiga en menis kattoo vaikka maksettais". Siitä se kuitenkin ehkä lähtisi pikkuhiljaa paremmin käyntiin jos ja kun joukkue on laadukas ja pelaa hyvää lätkää hyviä joukkueita vastaan.

Eli tässä olen eri mieltä kanssasi. Muuten hyvää pohdintaa ja allekirjoitan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
KHL-joukkueen pyörittämiseksi Suomessa ei ole muuta mahdollisuutta kuin Suomen rajojen ulkopuolelta (eli käytännössä Venäjältä) tuleva rahoitus. Jos Suomen rajojen sisällä olisi riittävästi löysää rahaa KHL-tason budjetin omaavan jääkiekkojoukkueen pyörittämiseen, niin miksi sitä rahaa ei käytetä jo nyt SM-liigaan?

...

No, ehkä Venäjän markkinoille voimakkaasti panostava firma kuten YIT tai Nokian Renkaat voisi olla poikkeus tässä.

Kuten tuot itsekin esille, Suomessa on yrityksiä jotka panostavat Venäjän kauppaan jopa yllättävänkin paljon ja tällainen firma kenties sponsoroisi KHL-joukkuessa. Se olisi varsin luonnollista, etenkin tilanteessa jossa joukkue ei mahdollisesti sponsoroi suurilla rahasummilla muuta urheilua Suomessa.

Mutta mitä suurimmalla todennäköisyydellä päärahoitus olisi tultava Venäjältä, jos siis todella menestymään pyrkivä ja suurella budjetilla operoiva joukkue aiotaan pistää pystyyn. Ja rehellinen ollakseni, mikään muu ei edes ole järkevää. Jos Suomesta lähtee joukkue KHL:ään, on tarkoituksena oltava se, että operoidaan budjetilla, joka mahdollistaa menestymisen. Se ei riitä, että ollaan mukana ja toivotaan, että päästään pudotuspeleihin. Se ei riitä siihen, että katsojat olisivat kiinnostuneita joukkueesta ja sitämyöten liigasta. En usko, että hallilla viihtyviä HC-faneja esim. pk-seudulta montaakaan tuhatta löytyisi, sellaisia jotka käyvät peleissä vaikka tulos olisi kehnohko.

vlad.
 
Niin en tiedä, kai heillä on se ajatus että jos sopimuksen ehtoja muutetaan heikommiksi ilman pelaajan suostumusta ei sopimus ole enää voimassa.

Heillä voi olla minkälainen ajatus tahansa, mutta on aika lailla selvää, että IIHF ei suhtaudu kovinkaan hyvällä siihen jos useampi venäläistähti jää pelaamaan sopimuksestaan huolimatta KHL:ään. Eikö pelaajat hyväksymällä uuden työehtosopimuksen hyväksy yksiselitteisesti työehtosopimukseen kirjatut muutokset esimerkiksi mahdolliset palkan alennukset, vai kuinka?
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
SM-liigan näkyvyys Suomessa on paljon suurempi kuin KHL:n, joten yritys saa paremmin näkyvyyttä itselleen Suomessa SM-liigaseuralla kuin KHL-seuralla.

Tämähän olisi helposti korjattu. Jotenkin suhmuroivat kyseisen joukkueen pelit vaikka nyt vähintään kerran viikossa jollekin ilmaisista pääkanavista, niin yhtäkkiä näkyvyys on tv-kiekosta vieroitetuille nykysuomalaisille aika huipussa. Vähemmän hc-porukassa on kuitenkin paljon niitä jotka eivät maksukanavia hanki mutta mielellään kiekkoa katsoisivat jos sitä olisi helposti tarjolla. Ja positiivinen kierre olisi sillä valmis. Jos halutaan räjäyttää pankki niin pestaavat vielä Mertsin siihen.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
KHL on ylittänyt Slovakiassa kaikki ennakko-odotukset. Slovan Bratislavan kotiotteluiden yleisömäärät:

6.9. Slovan - Donbass, 10 055
8.9. Slovan - Dinamo Riga, 8 034
10.9. Slovan - Spartak Moskova, 10 055
17.9. Slovan - SKA Pietari, 10 055
22.9. Slovan - Omsk, 10 055
24.9. Slovan - Barys Astana, 10 055
26.9. Slovan - Hanti-Mansisk, 10 055
7.10. Slovan - Dynamo Moskova, 10 055
23.10. Slovan - TsSKA Moskova, 10 055
27.10. Slovan - Novokuznetsk, 10 055
29.10. Slovan - Habarovsk, 10 055
30.10. Slovan - Novosibirsk, 10 055

Slovanin marraskuun kotipelit on myyty loppuun jo nyt. On kuitenkin huomioitava, että Slovan pelaa vain 3 kotipeliä marraskuussa (21.11., 23.11. ja 25.11.).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös