NFL offseason 2012

  • 50 617
  • 319

Rocco

Jäsen
Ymmärtääkseni Mathieulla on nimenomaan kaksi vuotta jäljellä vielä college tasolla. Hän ei ollut redshirt, mutta on pelannut vasta kaksi kautta LSU:ssa. Joten kaksi vuotta vielä jäljellä. Ja juuri tästä syystä ei voinut osallista huhtikuun draftiin, koska ollakseen draftikelpoinen täytyy high schoolin päättämisestä olla vähintään kolme vuotta, Mathieulla oli kaksi. Hänen kannaltaan järkevin vaihtoehto on tosiaan nyt siirtyä alemman tason kouluun, jotta pääsee pelaamaan jo tulevalla kaudella. Ja jos kausi menee hyvin, niin sitten osallistua ensi vuoden draftiin ja toivoa, että Janoris Jenkinsin mallin mukaisesti joku joukkue hänet nappaa aikaisilla kierroksilla kaikesta kentän ulkopuolisesta painolastista huolimatta.
Totta, jostakin tiedoista poiketen, minkä mukaan ekan viestin pistin tänne, hän onkin tällä kaudella vasta junior, ei senior kuten alunperin tietooni oli tullut. Eli alkava kausi onkin vasta kolmas yliopistossa. 2010 kausi oli ensimmäinen, ja silloin hän ei ollut redshirt, vaan pelasi true freshmanina koko kauden.

Eli hän voi siirtyä alemmalle tasolle ja pelata heti, ja olla valmis draftiin ensi kauden päätteeksi. Tai sitten onkin mahdollista siirtyä toiseen ylimmän tason kouluun, pitää pakollinen välivuosi, ja pelata seniorina viimeinen kausi ja kahden vuoden päästä mennä draftiin. Siinäpä onkin mietittävää. Kaveri on näyttänyt taitonsa jo nyt, joten NFL tietää hänen tasonsa, eli välttämättä ei olisi mikään pakko enää pelata kahta kautta IA-tasolla. Tuntien joidenkin pelaajien halukkuuden siirtyä ammattilaiseksi heti kun se on mahdollista, oletan että vuoden päästä hän sen tekee, pelasi alemmilla tasoilla tai on sivussa pääsarjatasolla. Pelaamattomuus ei kuitenkaan ikinä ole hyväksi.

Mathieu kuitenkin voitti viime kaudella sarjan parhaan puolustajan palkinnon, ja oli ehdolla koko sarjan MVP:ksi, Heisman-trophyn voittajaksi.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Giantsilla oli nyt onnea. Terrell Thomas ehtii todennakoisesti viela kuntoutua ennen kauden alkua tai missaa vain pari ensimmaista pelia. Prince ei ainakaan ensimmaisessa pre season pelissa kayttanyt omaa tilaisuuttaan hyvin vaan oli kahdesti pahasti jaljessa ainakin kerran. Se TD oli kylla hyvin heitetty, mutta Prince olisi pitanyt olla lahempana.

David Wilsonin esitys uusista pelaajista oli ehka se positiivisin. Ehka nyt Giantsilla on viimeinkin kunnon mies juoksemaan kickoff returnia. Alku oli ainakin lupaava.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Päätin tuossa tovi sitten että alanpa seuraamaan Vikesien toimintaa oikein kunnolla. Lajia on tullut seurattua enemmän ja vähemmän pari kautta, mutta en mitään joukkuetta ole sen kummemmin kannattanut. Mutta tulipa opittua säännöt ja summuuta... Nyt tuntuu että on aika aloittaa seuraaminen oikein kunnolla sekä sen ohella fanittaminen ja joukkue löytyi vähemmän yllättäen Minnesotasta.

Nyt olisikin pieni pyyntö jollekin teistä joka sarjasta/Vikingseistä enemmän, tai edes jotain, tietää. Eli voisitko ystävällisesti kirjoittaa pienen sepustuksen joukkueesta/joukkueen pelaajista. Ei (välttämättä) kaikista pelaajista, mutta ainakin niistä jotka joukkueelle ovat tärkeimpiä ja/tai muutenkin mielenkiintoisia. Veteraanit ja mahdolliset tulevat lupaukset kiinnostaa tietysti myös. Siis joku vaan semmoinen hyvä sepustus, tyyli on ehdottomasti vapaa.

Ja jos se ei sovi ketjun aiheeseen niin yv:llä sopii myös tietysti. Tarjoan oluset kiitokseksi kirjoittajalle, jos joskus hakametsään tai tampereelle eksyt ja törmätään. Virtuaalisen lavallisen olutta lähetän samantien.

Iso kiitos.
 

Cube

Jäsen
RB Cedric Benson siirtyy Bengalsista Packersiin ja korjaa saman tien Green Bayn hyökkäyksen ainoan heikkouden. Okei, linjassa on vasemmalla puolella vielä pientä epävarmuutta avausmiesten tuuraajien kohdalla, mutta muuten näyttää erittäin hyvältä. Puolustushan korjattiin (toivottavasti) jo Draftissä.
Saa nähdä onko Benson nykyään enää kovinkaan kaksinen pelaaja.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallasinkin kausi potkaistu käyntiin. Olipahan heikko ottelu Raidersia vastaan, vaikka voitto irtosikin. On tässä tullut kateltua näitä muitakin ekan kierroksen pre season matseja ja ylivoimaisesti paskin nähdyistä oli tämä. Kertonee jotain pelin tasosta kun puoliaikatulos 0-0 ja lopputulos 0-3 Cowboysille. Tietysti aina pitää olla tyytyväinen jos puolustus pitää nollan, mutta kyllä siihenkin jossiteltavaa jää. Dallas jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi. Eli kustiin pahasti taas omille sukille rangaistusten muodossa. 12 kappaletta niitä saatiin ja taas oli kovin moni niin kriittisissä tilanteissa, että vastustaja sai niistä uudet yritykset. Ainakin pari tais tulla tilanteissa missä Raiders joutui punttaamaan, mutta sai uudet yritykset Dallasin rangaistuksen ansiosta.

Ykkös D hoiti homman ihan hyvin, mutta samaa ei voi sanoa hyökkäyksestä. Okei aika paljon puuttui kavereita, varsinkin linjasta, mutta silti heikko esitys. Kolmosrissun paikasta otti otteen Andre Holmes. Muutama ihan näppärä koppi. Kukaan muu ei juuri sitten jäänytkään mieleen. Tosin Sensabaugin intteri oli ihan komea. Raidersilta McFadden kantoi varsin näyttävästi pari kertaa palloa. Samoin rookie wr Streater oli hyvä. Qb Terrelle Pryor skrämpläsi muutamaan otteeseen ihan hyvin, mutta heitoissa on melkoisesti parannettavaa. Chargers sitten vastassa ensi viikonloppuna. Toivottavasti ei peli ole yhtä aneemista silloin...
 

Rocco

Jäsen
Minnesota oli aikanaan yksi sarjan pelätyimmistä kotijoukkueista, koska Minnesotan koleat kelit ja lähes aina loppukauden pakkaset olivat liikaa etelämpänä pelaaville joukkuelle. Aikanaan valmentajat kielsivät Minnesotan pelaajilta pitkähihaiset paidat, hanskat yms, että pelaajat pystyisivät itse kestämään kylmässä pelaamisen, ja näinhän siinä kävi. Mutta tuokin muuttui kun joukkue muutti sisähalliin.

Pelinrakentajaruletti kaupungissa on ollut melkoinen. Monia on yrittänyt, harva onnistunut. Tällä hetkellä tilanne on taas ihan avoimena. Christian Ponderista koitetaan leipoa aloittavaa pelinrakentajaa, ja toisen vuoden pelurissa voi olla aineksia ainakin paremman keskitason pelinrakentajaksi.

Yksi keskeisimmistä tähdistä on keskushyökkääjä Adrian Peterson. Äijä oli jo collegessa Oklahoman riveissä aivan pitelemätön, ja on tälläkin hetkelllä top-3 RB liigassa. Aika iso ja vahva, mutta silti todella ketterä ja kimmoisa kaveri kyseessä. Kakkosmiehenä on Toby Gerhart, NFL-tasolla harvinainen valkoinen RB, joka oli Stanfordissa todella kova nimi. Ei taida ihan ykköseksi kuitenkaan pelimerkit riittää, mutta hyvä kakkosnimi joka tapauksessa.

Laitahyökkääjistä Percy Harvin on ainakin mielenkiintoisin nimi. Hän oli jo yliopistossa alimittainen, mutta hemmetin nopea ja ketterä. Pelkästään heittopeleihin häntä ei kannata käyttää, koska hänen varaan on helppo rakentaa toimivia kikkapelejä. Häntä käytetään paljon ns. hybridi-pelaajana laita- tai keskushyökkääjänä sekä potkunpalauttajana. Jerome Simpson ja Michael Jenkins ovat sitten ehkä ne isoimmat heittopeliuhkat, kuten myös Devin Aromashodu. Mutta kukaan ei ole mikään tähtinimi. Tight End John Carlson oli todi kova prospect, mutta aivan kutsuun ei ammattlaiskentillä ole vastattu. Ehkä nyt, kun vastuuta voi tulla enemmän.

Puolustuksen linjassa Jared Allen on edelleen ehkä yksi sarjan parhaista pass rushereista. Kunnon takatukka, ja perus punaniskan tyyli on kuin jostakin metsuri-sarjasta, mutta kaveri on todella suosittu ja osaa myös pelata. Ja on myös tosi fiksu äijä. Myös kokenut Kevin Williams on vahva juoksupuolustaja, yksi parhaista nose tackleista edelleen tässä sarjassa. Hyökkäyksen linjassa on isot odotukset laitettu tulokas Matt Kalilin harteille. Hyökkäyksen linja on muuten aika tasapaksu.

Puolustuksen takakenttä on sitten itselleni aika tuntematon. Mikä tarkoittaa myös sitä, että ihan suoraan mitään tähtiä siellä ei ole. Kokeneet Antoine Winfield ja Zach Bowman siellä taitavat nimekkäimmät olla, mutta noista nuorista kun ei oikein aina tiedä mihin kykenevät. Harrison Smith on ainakin korkealla varattu tulokas kovasta koulusta, eli siinä lienee todellinen potentiaalinen kaveri.
 
Viimeksi muokattu:

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Minnesota...

Todella iso kiitos tekstistä!

Siinähän tulikin sopivasti ukkoja joihin lähemmin tutustua. Loppuihin tutustuukin sitten parin viikon päästä kun uusi Madden 13 ilmestyy. Ja oma suosikkikin löytyi tekstin peruusteella ja googlen kuvahaku sitten varmisti sen lopullisesti, eli Jared Allen. Heti paita tilaukseen!

Seuraava matsi on nyt perjantaina Buffaloa vastaan ja se pitää ehdottomasti tiirailla jotenkin netin välityksellä. Pelataankos muuten nää preseasonin pelit parhailla ukoilla, annetaanko näissä vaan näytönpaikkoja vai vähän sekasin kumpiakin?

Saatanan hienosti sopii muuten tääkin joukkue mulle kun tiirailee noita NFL.comin rankingsejä. Offense 28th, defense 30th, passing 27th ja rushing 23rd. Eli menestys on yhtä todennäköistä kuin Ilveksen ja Wildin kanssa. Tai siis sen entisen Wildin. Ja edellisen kauden statsit 3-13... Noh, ei tässä ghuntteriksi pitänytkään alkaa.
 

#76

Jäsen
Ainekin ekalla preseason kierroksella varmat aloittajat pelas 1-2 hyökkäystä ja paikastaan epävarmemmat pelaajat sai paljon peliaikaa. Kuvittelisin tilanteen kääntyvän preseason pelien edetessä. Neljäs preseason peli lienee jo aika kauden avauksen valmistelua.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Yleensä pre-season-pelit ovat aikamoista haukottelua ja lähinnä lajiniilojen tapahtumia. Osa tappelee vielä viimeisistä pelipaikoista lopulliseen rosteriin ja avauksen kaverit käyvät lähinnä tervehtimässä yleisöä.

Mutta, ah, kohta taas mennään! Täytyy myöntää ettei Super Bowlin jälkeen ole tullut seurattua oikeastaan lainkaan mitä liigassa ja Eaglesissa on tapahtunut, mutta pääseehän tuossa kyytiin vielä.

Viime kausi on pyyhitty mielestä ja nyt niputetaan East. Pakko se on prkl välillä tännekin päin kääntyä.
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Ainekin ekalla preseason kierroksella varmat aloittajat pelas 1-2 hyökkäystä ja paikastaan epävarmemmat pelaajat sai paljon peliaikaa. Kuvittelisin tilanteen kääntyvän preseason pelien edetessä. Neljäs preseason peli lienee jo aika kauden avauksen valmistelua.

Itseasiassa preseason viikolla kolme startterit taitavat pelata eniten. Viimeisellä viikolla kakkos/kolmosketjut höntsäilevät koska joukkueet varovat loukkaantumisia ja antavat hieman extralepoa ennen runkosarjan alkua.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sama homma itselläni kuin Jackie Moonilla, elikkä enemmän tai vähemmän on vuosien mittaan tullut seurattua lajia. Seattle Seahawksin puoleen olen syystä tai toisesta kääntynyt, joten kysynkin että voisiko joku kirjoittaa pienen tietopaketin Seahawkseista. Lupaan myös tarjota olusen jos törmätään. Kiitokset.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Kysytäänpä täällä kun tämä on varmaan parhaiten seurattu jefuketju:

Olisiko kiinnostusta CBS:n NCAA fantasyyn? Yritettiin FutisForumin puolella kerätä nippua ja sieltä löytyi viisi päätä, joten tuohon mahtuisi vielä. Yritän Jatkoajan lisäksi vielä Twitteristä haalia pari päätä mukaan. Yhteydenotot yksityisviestillä, kiitosh.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Täytyy myöntää ettei Super Bowlin jälkeen ole tullut seurattua oikeastaan lainkaan mitä liigassa ja Eaglesissa on tapahtunut, mutta pääseehän tuossa kyytiin vielä.

Mitä nyt tässä training campeja ja Steelers-matsia tuli katsottua, niin olen todella positiivisin fiiliksin tulevasta kaudesta.

Mychal Kendricks ja DeMeco Ryans ovat valtava parannus Eaglesin linebacker-osastolle ja vaikka Ryans oli vielä vähän unessa ekassa pre-season-pelissä, tulee hän varmasti olemaan kova luu ja paljon huudeltu johtaja puolustukseen. Kendricks on dominoinut campilla ja aloittanee kauden startterina, jos ei ihmeitä tapahdu.

Toinen upgrade, joka näkyi välittömästi Steelersia vastaan, on spessut. Kesän draftista napattu atleetti CB Brandon Boykin näytti heti ensimmäisellä palautuksellaan, mitä tuleman pitää. Myös Damaris Johnson teki 40 jaardisen puntin palautuksen ja juoksi mahtavan routen myöhemmin, joka päättyi ihan lupaavasti ensi kertaa Eaglesissa esiintyneen Nick Folesin heittämään touchdowniin. Johnsonista kaavaillaan pääasiallista lentopotkujen palauttelijaa ja lienee sanomattakin selvää, että tämä helpottaa DeSean Jacksonin keskittymistä rissun toihuihin.

Ja onhan Phillyllä sarjan parhaita kickereitä, Alex Henery, joka rikkoi viime kaudella rookie- ja seuraennätyksiä. Eikä minua haittaa henkilökohtaisesti All-Pro puntteri Mat McBriarin kalastus Cowboyseista. Suhteellisen hyvin pullat uunissa tällä osastolla.

Puolustuksen linja oli rautaa jo viime kaudella etenkin pass rushin osalta ja tänä kesänä esimerkiksi Cedric Thornton on näyttänyt ihan eri kaverilta. Huikea kilpailu pelipaikoista käynnissä ja esimerkiksi Philip Hunt, Derek Landri ja Brandon Graham ovat olleet pitelemättömiä. Tuohon vielä jo kentälle palannut Trent Cole ja säkkikuningas Jason Babin, niin siinä on Jim Washburnille hyvät aseet.

Asomugha ja Rodgers-Cromartie ovat cornereina itseoikeutetut startterit ja Samuelin lähtö teki varmasti hyvää etenkin hieman roolinsa kanssa hukassa viime kaudella olleelle DRC:lle. Hän on ollut campin parhaita onnistujia ja odotan, että palaa Pro Bowl-tasolleen. Sanoi itsekin, miten paljon selkeämpää ja helpompaa tällä kaudella on, kun ei tarvitse pelata uudella paikalla nickel CB:nä vaan omaa paikkaansa.

Vähän hyökkäyksen linja ja tietenkin se ikuisuuskysymys, säilyykö Vick ehjänä, huolettavat. Jason Petersin loukkaantuminen ei tuntunut katastrofilta, kun Philly hankki Billsistä Demetress Bellin, mutta tämä on ollut toistaiseksi todella huono. Hänet pudotettiin peliesityksen ja campin söhellyksen vuoksi 2nd string linjamieheksi King Dunlapin taakse ja Dunlap ei ainakaan minussa herätä mitään luottamusta.'

Jos oli viime kausi BUST, niin tällä kaudella sitä ei enää saa tapahtua. Veikkaan recordia 11-5 ensi kaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sama homma itselläni kuin Jackie Moonilla, elikkä enemmän tai vähemmän on vuosien mittaan tullut seurattua lajia. Seattle Seahawksin puoleen olen syystä tai toisesta kääntynyt, joten kysynkin että voisiko joku kirjoittaa pienen tietopaketin Seahawkseista. Lupaan myös tarjota olusen jos törmätään. Kiitokset.
Kyseessä kohtuu nuori seura, perustettu "vasta" 1976. Menestystä ei ole liiemmilti tullut, mutta 2000-luvun puolivälissä kasassa oli kova nippu. Koutsina Mike Holmgren, pelinrakentajana Matt Hasselbeck, keskushyökkääjänä Shaun Alexander ja hyökkäyslinjassa sellaiset superstarat kuin Steve Hutchinson ja Walter Jones. Kaudella 2005 Seahawks ylsi Super Bowliin asti, mutta hävisi siellä Pittsburgh Steelersille. Sen jälkeen Seahawks ei ole yltänyt enää ihan kärkitasolle vaikka olikin kilpailukykyinen vielä muutaman kauden. 2005 MVP Alexander paloi täysin loppuun muutamassa kaudessa, eikä ole moneen vuoteen ollut enää edes koko liigassa. Samoin pari muuta keskeistä pelaajaa ikääntyi tai menetti muuten vain parhaan teränsä, eikä Holmgren kyennyt löytämään heille päteviä seuraajia. Nykyisessä joukkueessa ei taida olla enää kovinkaan montaa pelaajaa noilta ajoilta, sen verran tehokkaasti ovat uusi GM John Schneider ja head coach Pete Carroll joukkuetta uudistaneet.

Tämän hetkinen rosteri on melko nuori, varmaan yksi liigan nuorimmista. Varsinaisia supertähtiä ei joukkueessa ole, nimekkäin pelaaja lienee vanha herra WR Terrell Owens, jonka nykykunto on täysi arvoitus. Hyökkäyksessä suurin mielenkiinto kohdistunee pelinrakentajaosastoon, jossa Matt Flynn ja Russell Wilson kilpailevat ykkös-QB:n paikasta. Flynn on suosikki, mutta tulokaspelaaja Wilson on ollut harjoitusleirille erinomaisessa vireessä. Keskushyökkääjä Marshall Lynch on kulttipelaajan maineessa tämän suorituksen ansiosta. Lynchin "Beast Mode" persoona elää nykyään jo ihan omaa elämäänsä, todisteena mm. tämä video.

Seahawksin puolustus on hyökkäyksen tavoin aika nimetön, mutta sisältää kuitenkin monta aliarvostettua pelaajaa. Linjassa Chris Clemons ja Brandon Mebane ovat kovia kavereita. Puolustuksen takakentällä Earl Thomas ja Kam Chancellor kuuluvat molemmat liigan parhaisiin nuoriin puolustuspelaajiin. Varsinkin Thomas tulee nousemaan koko NFL:n huippusafetyjen joukkoon jo tulevalla kaudella.

Seahawksin kotikenttä Qwest Field tunnetaan yhtenä koko NFL:n äänekkäimmistä stadioneista ja Seattlen faneja kutsutaankin yleisesti termillä "12th Man". Jotain tutkimuksiakin asiasta on tehty, joissa selvisi, että vierasjoukkueet ottavat kaikkein eniten false start -penaltyja juuri Qwest Fieldillä, missä yleisö melu on parhaimmillaan infernaalinen.

PS. Linkit vievät YouTubeen.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Hienoa nähdä että saadaan uusia naamoja mukaan keskusteluun. Ehkä tällä kaudella syntyy väittelytilaisuuksia muidenkin kuin Ravens vs Steelers. :p

Keskushyökkääjä Marshall Lynch on kulttipelaajan maineessa tämän suorituksen ansiosta. Lynchin "Beast Mode" persoona elää nykyään jo ihan omaa elämäänsä, todisteena mm. tämä video.

Tuo juoksu tosiaan oli huikea ja stiff arm yksi komeimmista mitä olen koskaan nähnyt. Kun Lynch mainitaan niin pitää muistaa mainita että kaveri vetää Skittles-karkkeja kesken pelin. Tämäkin pönkitti Lynchin mainetta Seattlessa.

Lynch syömässä makeisia kesken matsin.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seahawksin kotikenttä Qwest Field tunnetaan yhtenä koko NFL:n äänekkäimmistä stadioneista ja Seattlen faneja kutsutaankin yleisesti termillä "12th Man". Jotain tutkimuksiakin asiasta on tehty, joissa selvisi, että vierasjoukkueet ottavat kaikkein eniten false start -penaltyja juuri Qwest Fieldillä, missä yleisö melu on parhaimmillaan infernaalinen.

Tuo on tullut kyllä huomattua. Katoin preseason matsin Seahawks-Titans, ja jo siinä CenturyLink Field (nykyinen nimi) näytti olevan ihan täynnä ja melu oli aikamoinen. Hasselbeck joutu ottamaan Titansien paidassa time outin kun ei kuullut yhtään mitään aloituksessa. Selostajatkin totesivat, että nyt Hasselbeck tietää miltä vastustajasta on usein tuntunut. Mahtava kotiyleisö.

Todella suuret kiitokset tekstistäsi. Pitänee tällä kaudella yrittää katsoa kaikki Seahawksin pelit.

Jos tulet Saksassa käymään, niin pistä yv:tä jotta tarjoan oluset.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Preseasonin etenemistä on kyllä kiva seurata. Weeden suoritunut toistaiseksi mukavasti ja kun viime yönä GB:n vara-qb ei säväyttänyt, niin samalla alkaa spekulaatiot Colt McCoyn mahdollisesta siirrosta GB:hen. Harrell saa tilastoissa kuonoon, mutta täytyy huomata, että yksi INT tuli ekan puoliajan lopuksi Hail Maryn jälkeen eli no risk-big reward yrkkä, mikä ei onnistunut. Toinen INT taas tuli kun TE kaatui ennen syötön kiinniottoa. Ei kauheasti voi kumpaakaan tilannetta laskea qb:n syyksi.

Viikonloppuna Giants vs. Jets odottamassa toisen pre-season kierroksen helmenä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Voisin kirjoittaa jotain Giantsista. Viime kausi meni vahan kaksijakoisesti ja lopussa Manning seisoi sitten King Of The Hill. Kausi alkoi ihan ok ja Giants oli jo 6-2 kunnes havittiin 4 pelia putkeen ja vasta jouluna kun Giants loi Jetsin, alkoi se suunta kaantya.

Playoffseissa kaikki sitten onnistui lahes taydellisesti. Paras peli oli kylla se Packers-matsi, jossa Giantsilla ei muutenkaan pitanyt olla paljon mahdollisuuksia. Muutenkin lahes kaikki osa-alueet, jotka olivat kauden aikana huonoja eli offensive line ja juoksupeli paransivat post seasonilla enemman kuin kukaan olisi uskonut.

Puolustavana mestarina on aina vahan erilaista lahtea uuteen kauteen, koska kaikki tietysti haluavat voittaa mestarin ja sen mestaruuden uusiminen seuraavana vuotena on aina sata kertaa vaikeampaa. NFL:ssa voimasuhteet vaihtuvat muutenkin niin usein, etta jatkuva dynastian rakentaminen on vaikeaa.

Jos katsotaan joukkuetta

Hyokkays

QBsta ei kai tarvitse sanoa enaa paljon. Elista on kasvanut vuosien aikana johtaja ja voittaja. Muistan kun vuosia sitten Eli oli se rookie, joka heitti 50 yardia pelissa kun han otti jo kautensa luovuttaneen Giantsin kasiinsa Kurt Warnerilta. Siita on tultu pitka matka eteenpain ja nykyaan en vaihtaisi Eli Manningia enaa keneenkaan.

Vielakin Eli heittaa vahan turhia INTs heittamalla liian pieniin valeihin, mutta muuten hanen pelissaan ei ole mitaan valitettavaa. Katsokaa vaikka se Super Bowlin 38 yarder to Manningham. Se oli sellainen pallo, joka putosi Manninghamin olkapaan yli niin, etta sen voi vain han saada kiinni.

Running back on vielakin Bradshaw ja nyt kun Brandon Jacobs lahti San Franciscoon niin Bradshaw joutuu juoksemaan enemman 3rd down tilanteita, jos niita ei sitten anneta kokonaan D.J. Warelle. David Wilson on rookie ja oli ainakin campilla hyva, mutta talla kaudella hanelta ei voi odottaa viela paljon. Viime kaudella Giantsin rushing attack oli liigan huonoin regular seasonilla, joten Bradshawn pitaisi parantaa omia tilastojaan seka lisaksi korvata myos osa Jacobsin yardeista.

On muutenkin aika epatavallista, etta Tom Coughlinin joukkue menestyy, vaikka se juoksee huonosti. Muistan kun Coughlin sanoi ensimmaisessa press conferencessaan silloin aikoinaan, etta ”we have to be able to run the ball and we have to stop the run”. No silloin kukaan ei viela tiennyt, etta millainen pelaaja Manningista tulee. Nyt se running gamen puuttuminen voidaan kompensoida silla, etta Eli ottaa pelin haltuunsa.

Laidoilla ovat startereina Victor Cruz ja Hakeem Nicks. Naista kahdesta Nicksista on kasvanut sellainen playmaker etenkin post seasonilla viime vuonna. Cruz on tietysti electrifying ja laittoi kaikki Giantsin receiving ennatykset uusiksi. Hanta taklataan kuitenkin usein niin kovaa, etta pelkaan hanen loukkaantuvan pahemmin jossain vaiheessa. Nicks pystyy paremmin taistelemaan kovia cornereita ja safetyja vastaan. Esimerkiksi se ensimmainen TD Packersia vastaan playoffseissa. No siina teki se Packersin safety sen virheen, etta han lahti taklaamaan fysiikallaan isompaa wide receiveria ja naita nakee edelleen muissakin peleissa kun nopeat, mutta pienemmat safetyt yrittavat taklata kuin linebackers. Pitaisi vain tuoda mies maahan, mutta sen sijaan yritetaan taklata joku Nicks tai muu vahan vahvempi ja isompi WR ruohon lapi.

Manningham lahti myos 49ersiin, joten Jerrel Jernigan ja Domenik Hixon saavat sitten hanen minuuttejaan. Ehka myos Ruben Randle, mutta hanenkin aikansa on sitten parin vuoden paasta. Hixon on ollut mukana jo melko kauan ja toivottavasti han pysyy nyt kunnossa ja pystyy pelaamaan. Vuosia sitten Giantsilla oli vahan samantyylinen pelaaja kolmantena receiverina Amani Toomerin ja Ike Hilliardin takana eli Tim Carter, mutta hankin oli aina loukkaantunut.
Manning haluaisi kayttaa myos tight endeja enemman syottopeleissa, mutta nyt kun Jake Ballard on loukkaantunut ja hanet menetettiin muutenkin Patsiin niin tama tyo jaa Bear Pascoen ja Martellus Bennettin hoidettavaksi kun Travis Beckum on myos melkein koko kauden sivussa.

Offensive line oli viime vuonna huonompi kuin pariin viime vuoteen ja nyt sielta on viela Kareem McKenzie pois. Niinpa David Diehl siirtyy oikealle RT, mutta sekaan ei ole viela taysin varmaa, koska LT Will Beatty on ollut loukkaantuneena. Jos Beatty ei pysty pelaamaan niin Diehl jatkaa varmasti LT ja RT olisi kai sitten James Brewer. Guardeina ovat Chris Snee ja Kevin Boothe ja center on David Baas. Eihan tuo linja mikaan huono ole, mutta se voisi olla myos parempi. Muutenkin Giants joutuu kayttamaan tight endeja enemman blocking assignments kuin Manning haluaisi, joten toivottavasti juoksupeli toimii sitten sitakin paremmin.

Puolustus

En ole niin huolissanoi Giantsin puolustuksesta kuin hyokkayksesta. Suurimmat ongelmat ovat ne kaikki loukkaantumiset linjan keskella eli DT osasto on odotettua heikompi, koska siellakin on esimerkiksi Chris Canty loukkaantunut. Endit ovat kuitenkin parempia kuin ehka millaan muulla joukkueella koko liigassa. Vai voiko joku muu DC sanoa, etta heilla on Osi Umeniyoran tasoinen pelaaja penkilla odottamassa? Tuck on yksi joukkueen kapteeneista ja JPPsta kasvoi hurjaa vauhtia viime vuonna todellinen monster. Siina on vahan sellaista samanlaista atleettisuutta ja taitoa kuin Jevon Kearsella. On myos pelottavaa ajatella, etta JPP:sta tulee viela parin vuoden sisalla parempi pelaaja.

Linebackers ovat base formationissa Kiwanuka, joka voi myos pelata tarvittaessa linjalla. Keskella on Chase Blackburn, joka oli yksi viime vuoden feel good story, koska istui kotona ennenkuin Giants tarvitsi hanta ja lopulta teki pari isoa pelia Super Bowlissa (INT vs. Gronkowski). Mark Herzlich on valmis ottamaan paikan itselleen, jos Blackburn loukkaantuu, joten se osasto on hyvassa kunnossa. Michael Boley aloittaa weak sidella riippuen tietysti siita, etta mita formationia Giants pelaa.

Suurin kysymysmerkki on ollut koko training campin ajan nyt se, etta miten Prince selviaa aloittavana cornerina nyt kun Terrell Thomas on taas loukkaantunut. Jos kaikki menee kuitenkin hyvin niin Thomas ei missaa muuta kuin ehka yhden tai kaksi pelia ja ottaa Princen paikan. Tallaisessa tilanteessa nuoren pelaajan kuten Prince pitaisi kayttaa tilaisuutensa, mutta ainakin Jagsia vastaan ensimmaisessa pre season pelissa han oli muutaman kerran pahasti myohassa ja pelasi outside kun olisi pitanyt pelata inside etc. Toisella puolella on sitten Corey Webster, joka on yksi liigan parhaista shutdown cornereista.

Safetyista Kenny Phillips jatkaa todennakoisesti samassa roolissa kuin viime vuonna eli center fielderina vartioimassa pitkia heittoja vastaan. Giants haluaisi tuoda Phillipsin mukaan run defenseen ja muutenkin lahemmaksi line of scrimmagea, mutta nyt kun Thomas on loukkaantunut ja Rolle joutuu ehka taas pelaamaan nickel backina niin Phillipsille jaa sama rooli. Periaatteessa siina ei ole mitaan huonoa, koska Phillips on ollut niin hyva, etta Giantsia vastaan ei edes yriteta montaa pitkaa heittoa.

Kokonaisuutena puolustuksen pitaisi olla siina kunnossa, etta silla voidaan pelata jokaisen pelin voitosta, jos defensive linen keskusta ei hajoa totaalisesti kaikkiin loukkaantumisiin. Tarvittaessa Tuck voi myos pelata keskella ja Osi sitten kentalle.

Special teams

Weatherford on hyva punter ja holder. Tynes on ihan hyva kicker, vaikka range ei olekaan niin pitka kuin ehka toivoisin. Katsotaan nyt sitten, etta kuka lopulta palauttaa potkuja ja punteja. Todennakoisesti Jernigan.

Kokonaisuutena odotan, etta Giants menisi ainakin Wild Card kierrokselle ja kuten viime kaudella nahtiin niin Manning osaa kylla pelata post seasonilla. Tarkeinta on kuitenkin voittaa divisioonan sisalla kuten 2010 nahtiin. Cowboys ja Eagles taytyy pystya voittamaan ainakin kotona.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Olin aika huolissani Cowboysin pelaamisesta Raiders matsin jälkeen. Enää en ole. Oli sen verran vakuuttavaa meno Dallasin ykkösmiehistöllä. Hyökkäys eteni tasaisesti ja puolustus piti välillä pilkkanaan Riversin johtamaa hyökkäystä. Loukkaantumiset vaivaavat edelleen melkoisesti. Nytkin rosterista oli 20 ukkoa lasaretissa. Mm. sellaiset nimet puuttuivat kuin Jason Witten, Miles Austin, DeMarcus Ware, Jay Ratliff jne jne. Oakland pelissä hyökkäyksen linja oli aivan susipaska. Tässä oli tapahtunut aivan huikea parannus. Romolla ja Ortonilla oli välillä niin paljon aikaa, että olisi tupakan ehtinyt vetää oottellessa. Rookie Cole Beasley ilmaantui mukaan taisteluun kolmosrissun paikasta. Samoin wr Ogletree ilmoitti olemassaolostaan pelaamalla varsin hyvän pelin. RB Jamize Olawale on myös tunkemassa itseään lopulliseen rosteriin kolmosbackiksi. Tai miksei jopa kakkoseksi, koska on Felix Jones tällä hetkellä todella paska. Murray ja Dez väläyttelivät myös osaamistaan. Cb Brandon Carr alkaa osottautua varsin loistavaksi hankinnaksi. Oli jo hyvä viikko sitten, mutta nyt aivan kuningas. Kävi poimimassa parit Riversin paiskomat irmelit pois ja muutenkin kauttaaltaan hyvää tekemistä. Cowboysin draftin ykköspick cb Morris Claiborne teki myös depyyttinsä. Ihan ok, mutta ihan mitään huikeaa esitystä, varsinkin kun Carr oli niin hyvä. Hieman huolta ennakkoon on aiheuttanut Strong safetyn paikka. Barry Church on hoitanut tonttinsa todella hyvin ja on tukevasti kiinni startterin roolissa. Pelinhän Dallas hävisi ihan ö-miehistön vuoksi, joka oli parempi Chargersilla. Ykköspuolustus piti mm. nollan puoliaikaan asti. Sitten kun tuli varamiehet kentälle alkoi San Diegokin saamaan pisteitä. Mut joo, tästä on kyllä hyvä jatkaa kohti tulevaa Rams matsia. Tosin rangaistuksia saisi vähentää huomattavasti. Taas se kymmenkunta niitä tuli!

btw. hieno jenkkifutispäivä. Ensiksi Game passilta Dallasin peli ja sitten illemmalla UrhoTv:ltä vaahteraliiga välierä Crocodiles vs Roosters!
 

#76

Jäsen
Jets hakee rytmiään. 2 pre-season peliä, 100+ playta, 0 TD:tä ja qb säkitetty 12 kertaa. Rupesi jo käymään sääli Sanchezia, kun tuntui että ihan sama mitä yritetään, niin ei onnistu.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
En nahnyt ihan pelin alkua, mutta sen mita nain niin kylla Giants oli edelleen paljon Jetsia edella. JPP manhandled Jetsin RT Wayne Hunter ja muutenkin Giantsin puolustus oli jo paljon parempaa kuin Jagsia vastaan.

Manning to Cruz toimii edelleen ja siihen kun viela Nicks tulee toiselle puolelle niin Giantsin passing attack on pelottavassa kunnossa. No ehka ainakin yhden niista FGsta olisi pitanyt olla TD. Jets paasi periaatteessa vain kerran linjan lapi Manningia vastaan ja se olikin se INT, jonka Eli heitti nopeasti vain sinnepain.

Nayttaa silta, etta Ruben Raendle on voittamassa joukkueen sisaisen taistelun kolmannesta WR paikasta.

Rushing attack ei kuitenkaan toiminut vielakaan paremmin kuin viime kaudella. Bradshaw ei pelannut edes kauan, koska han ilmeisesti loukkasi kattaan ja Ware pysahtyi myos aika nopeasti. Wilson paasi pari kertaa vahan paremmin linjan lapi, mutta muuten se oli edelleen sita short yardage juoksua mita viime vuonnakin ja sen taytyy parantua. No ehka se olisi vielakin isompi huolenaihe, jos QB olisi joku muu kuin Manning tai Brady, mutta Giantsin play action pelit karsivat kylla tuosta huonosta juoksemisesta.

Tebow muuten heitti paremmin kuin Sanchez, mutta piti taas liian kauan pallosta kiinni. Jos siella olisi ollut vastassa koko pelin Giantsin 1st string defense niin Tebow olisi jaanyt sinne jyran alle.

Kolme pre-season pelia kylla ehka riittaisi jo nykyaan, mutta muutama viikko menee viela ennenkuin pelit alkavat kunnolla
 

#76

Jäsen
Muutaman pelin osalta jäänyt fiilis, että touchbackejä tulee enemmän kuin ennen ja useampi palautus olisi ollut fiksumpaa jättää tekemättä. Kovin harvaan jääneet palautukset, missä menty yli 20 jaardin rajan.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tuommoiset 12 harkkapeliä tullut katseltua. Kyllä täytyy sanoa, että alkaa tulemaan ikävä oikeita tuomareita näiden väliaikaisten janttereiden tilalle. Joka matsissa yllättävän paljon tulkinta virheitä. Viime yön matsissa taisi mennä niin, että Coltsilta hylättiin TD ja vietiin pallo 1 jaardin linjalle(joo, en osaa varmasti sanoa oliko TD, mutta varmasti ei jäänyt jaardin päähän) ja sitten perään hyväksyttiin TD joka minun tulkinnan mukaan jäi noin jaardin vajaaksi (QB sneak). Ja näitä löytyy käytännössä joka matsista.

Anyway, Luck on toistaiseksi tehnyt minuun aika kovan vaikutuksen ja oikeastaan koko Colts on ollut pirteä yllätys noissa parissa matsissa mitä olen heiltä nähnyt. Joo joo, harkkahöntsät on harkkahöntsiä, mutta kyllä sieltä silti jotain näkee.

Pakko se on myös kommentoida mr Tebowta. Mieshän on täysin, ööö, kakka? Ei ollut viime vuonnakaan minusta kaiken sen hypetyksen arvoinen, mutta nyt, voi luoja sentään.... Mutta joo, edelleen kausi aluilla ja koko Jets muutenkin aivan sekaisin hyökkäyksen osalta, mutta onhan tuo jotenkin surkuhupaisaa. Ja myönnän olevani vähän vahingoniloinen, en kyllä omasta mielestä ole mikään hater, mutta who knows? Kaappi hater?

Ja sitten se tuleva Super Bowl voittaja, eli Bears. Oikein lupaavalta näyttänyt se vähä, mitä ykkös miehet on pelannut. Cutler ja Marshall ovat heti löytäneet toisensa todella mahtavasti ja rissuista myös rookie Jeffery on ollut todella lupaava. Hester & Bennett ovat myös vireessä, joten rissu osasto näyttää lupaavammalta kuin vuosiin. RB Forte on taatusti iskussa tällä kaudella ja Bush on loistava jyrä noissa lyhyissä TD juoksuissa. Pisteitä pitäisi siis tällä kaudella tulla.

Puolustushan Bearsilla on aina kova, pientä huolta tosin tuottaa Urlacherin kunto, kävi juuri polven tähystyksessä ja pitäisi olla kauden alkuun kunnossa, mutta tuskin on ihan 100%. Mielenkiintoinen nimi on myös 1 varaus DE McClellin. Pelaa puolustuslinjan vasemmassa päässä ja vaikka toki vielä käy paljon virheitä, niin kaverissa on kuitenkin sitä jotain. Nopea jätkä ja itseluottamus tuntuu olevan aika tapissa, saa nähdä lyökö jo kenties tällä kaudella läpi.

Saisi jo vaan tuo kausi alkaa, niin nähtäisiin missä todellisuudessa mennään. Julistan silti rohkeasti jo nyt, että Bears menee Super Bowliin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Saisi jo vaan tuo kausi alkaa, niin nähtäisiin missä todellisuudessa mennään. Julistan silti rohkeasti jo nyt, että Bears menee Super Bowliin.

Voin julistaa, että on aikas hiljaista sen suhteen. Eagles tulee oikealta ja vasemmalta Bearsin heppoisen hyökkäyksen linjan läpi ja Cutler syö nurmikkoa tai heittelee hätäisiä yrityksiä :)

Varsinainen asiani koski kuitenkin sitä, että onko Bears tehnyt mitään sen linjan suhteen? Pass protection taisi olla joukkueen pahin ongelma-alue viime kaudella ja jos sitä ei ole, niin ei ole paljoa iloa Cutlerista ja vaikka millaisista rissuista. Devin Hester nyt ei kummoinen ykkösrissuksi ole mutta ehkä Marshall saattaisi olla.

Ensi yönä taitaa olla Patriots-Eagles jossa Andy Reid juoksuttaa kentälle ykkösjoukkueen kuulemma jopa kolmen neljänneksen ajaksi. Vaikka nyt on vasta toinen viikko, niin tämä johtuu siitä, että kolmas harkkamatsi on jo neljän päivän päästä! Lisäksi avausvastustaja Browns saa pähkäillä mitä sieltä tulee, kun ykkösjätkien pelistä on siihen mennessä kulunut jo aikaa.

Vähän tuossa olen koittanut päästä kiinni Eaglesin hommiin, eikä siellä nyt tietenkään ihan mahdottomia ole tapahtunut. Samuel lähti, safetyja on vähän uusittu ja DeMeco Ryans on hommattu tukimieheksi. Tukimiehet olivatkin aika kehnoja viime kaudella.

Puolustuksen linja on periaatteessa ihan asiallinen ja kulmapuolustajat ovat kovia, vaikka Samuel pois lähtikin. Safetyt ja tukimiehet ovat se ongelma varmaan edelleen. Trent Cole ja Jason Babin ovat edelleen suuressa roolissa.

Hyökkäys on "skill position"-paikoilta edelleen hurja, mutta linjassa on vaihteeksi ollut loukkaantumisia ja kovasti. King Dunlap ulompana linjamiehenä, niin WAU, toivottavasti Vickillä on jalat tikissä. Toivottavasti Brent Celek ei joudu liikaa blokkihommiin, koska kaverilla olisi käyttöä muuallakin.

LeSean McCoy, DeSean Jackson, Jeremy Maclin ja Jason Avant sieltä kuitenkin löytyvät ja sikäli, kun Vick pystyy vielä itse tekemään pelejä, niin ei tilanne välttämättä ihan toivoton ole. Toisaalta, kun samassa divisioonassa on mm. Giants niin ei sinne voi oikein köykäiselläkään linjalla lähteä.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Voin julistaa, että on aikas hiljaista sen suhteen. Eagles tulee oikealta ja vasemmalta Bearsin heppoisen hyökkäyksen linjan läpi ja Cutler syö nurmikkoa tai heittelee hätäisiä yrityksiä :)

Varsinainen asiani koski kuitenkin sitä, että onko Bears tehnyt mitään sen linjan suhteen? Pass protection taisi olla joukkueen pahin ongelma-alue viime kaudella ja jos sitä ei ole, niin ei ole paljoa iloa Cutlerista ja vaikka millaisista rissuista. Devin Hester nyt ei kummoinen ykkösrissuksi ole mutta ehkä Marshall saattaisi olla.

Tuota, eikös Eaglesin pitäisi edes selvitä poffeihin jos haluavat Cutlerin kimppuun, kun ei runkosarjassa tänä vuonna kohdata? No, kyllähän Eagles sinne voi tosin päästä, joten tämä skenaario tsekataan sitten ehkä loppukaudesta ;D

Mutta joo, kyllähän tuo hyökkäys linja on edelleen se epävarma osa-alue, mutta eiköhän perjantain Giants matsi anna jotain osviittaa. Ei mulla mitään faktoja ole tähän (vielä) heittää siitä, että se toimisi viime kautta paremmin, mutta uskoisin näin. No joo, onhan siellä nyt Gabe Carimi terveenä oikealla, mutta muuten miehistö on suht sama. Vasemmalla puolella paikat vielä käytännössä auki. Aika näyttää kuin käy. Hester ei ole ykkösrissu, Marshall on. Cutler & Marshall kaksikko voi yllättää aika monet, kavereilla on edelleen kemia todella hyvin tallella (yhdessä Broncosissa 06-08) jos vain tosiaan tuo o-line pystyy jonkinlaisiin suorituksiin. Ainakin mielenkiintoinen kausi tiedossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös