Ilves jalkapallo - joko nyt?

  • 33 704
  • 151

1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisi kiva saada Ykköseen lätkästäkin tuttu vastustaja.
Samat sanat. Viimevuotinen oli sen verran maaginen matsi, että todella mielellään olisi samassa sarjassa.

Sarjauudistusten myötä Ykkösestä putoaa nyt neljä joukkuetta. Jos vielä kaksi joutuisi karsintaan, ajaisi järjestelmä puolestaan Ykkösen seuroja entistä suurempiin riskeihin. Neljä suoraa putoajaa ja lisäksi kaksi karsijaa ei kuulostaisi millään tavalla oikeudenmukaiselta sekään.

Joo, ei tietenkään tällä kaudella, mutta jatkossa. Omalta kannalta kyllä harmittaa, että tämä sarjamyllerrys osuu samaan aikaan Ipan nousupyrkimysten kanssa. En kyllä yleensäkään ole ihan vakuuttunut, että Ykkönen kannattaa supistaa kymmeneen joukkueeseen asti.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mutta kyllähän nämä kauden tärkeimmät pelit pitäisi pelata hyvässä säässä, eikä missään pakkasessa/räntäsateessa.

Eri, Syksyllä on ehdottamasti parempi tunnelma iltavalaistuksessa. Suomessa on joku ihme käsitys, että futis pelkästään kesälaji. Ei siellä Saksassa ja Englannissakaan kovin lämmin ole koko kautta. Pakkasta ja räntää sielläkin otteluissa tulee.

Toki kenttien olosuhteet pitäisi olla sellaiset, että peli ei liikaa kärsi ja katsojilla on siedettävät olot.
 

1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen touhu on viime aikoina parantunut myös kannattajapuolella, kun aikaisemmin hajallaan ollut porukka on alkanut kokoontua päätykatsomoon. SJK-pelissä Tammela täyttyy, ja myös päätyyn odotetaan paljon porukkaa. Jos on kiinnostusta lähteä mukaan huutamaan pohjalaiset kumoon, niin Ipalandia-blogista löytyy lisätietoa lauantain kuvioista.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
"Luvassa on upea jalkapalloilta!" Päättää blogi otteluennakkonsa. Vähän hakemalla haettuja heikkouksia olivat nuo SJK:n mainitut, mutta tyhjästä on paha nyhjäistä, sillä onhan tuo joukkue nyt huikean kova kakkoseen.

Jännittää perkeleesti, paljon vaaditaan tänään että Ilves voiton ottaa ja asenne on oltava jokaisella 100.

Tammelaan mars.
 

kovalev

Jäsen
Eilinen ottelu oli lähes toisinto viime vuoden ottelusta HIFK:ta vastaan. Suurin ero oikeastaan siinä, että viime kauden Ilves oli kuin olikin parempi ja valmiimpi nousuun; viime vuonna olisi pitänyt nousu ottaa.
Seinäjoki oli pallovarmempi ja hyökkäsi rohkeasti, vaikka 1-1 tasurikin olisi ollut sille erinomainen tulos. Toisaalta Ilveksen pakkorako nostaa peliään ja päivänselvä viheltämättä jätetty rankkari avasivat tien SJK:n voittomaaliin.

Kyllä SJK silti parempi joukkue oli ja ansaitsee jatkopaikkansa, joka sinetöityy ensi lauantaina.
Riittääkö Ilveksellä enää paukkuja kolmanteen vakavaan nousuyritykseen, ja riittääkö yleisöllä mielenkiintoa, on sitten oma tarinansa.
Kyllä Ilvestä taas piestään kaikilla rintamilla. Toisaalta se on ymmärrettävää, koska kyseessä on vain semi-peto, arka elukka.
 

1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Riittääkö Ilveksellä enää paukkuja kolmanteen vakavaan nousuyritykseen, ja riittääkö yleisöllä mielenkiintoa, on sitten oma tarinansa.
Aivan varmasti riittää. Tilaisuus kaupungin ykkösjoukkueen paikan nappaamiseksi tuli tällä kaudella ns. pyytämättä ja yllättäen, ja monesta asiasta näkee, että organisaatiossa on vielä rakentamista. Talven aikana tullaan menemään kovin harppauksin eteenpäin varsinkin taustoilla oli sarjataso ensi kaudella sitten kumpi tahansa. Täydet mahdollisuudet on edelleen siihen, että se on Ykkönen. Ipalandia-blogissa on raporttia lauantailta.

Ilves on tosiaan ottanut viime aikoina osumaa useammalla rintamalla. Sitä paremmalta menestys maistuu kun se päivä vihdoin tulee. Ja se tulee. Niin jäällä kuin viheriölläkin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ilves tarvitsee uutta energiaa ensi kaudeksi. Tämä kausi pelastettiin osittain hyvällä syksyllä mutta taas kerran nousukarsinnoissa joukkue on lapanen. Peli nyt juurikaan eronnut heinäkuun alusta ja se kertoo jo jotain. Samoja virheitä ja typeriä hyökkäyspään ratkaisuja, huonoja syöttöjä ja niin edelleen.

Kaiken huipuksi joukkue itse lähestulkoon teki SJK:n maalit siinä samalla. Toki Seinäjoki on hyvä joukkue ja oli parempi mutta Ilveksen on pakko pystyä nostamaan pelinsä tasoa jos se mielii joskus nousta.

Toinen osa on vielä jäljellä ja siitä vaadittaisiin vähintään 2-0-voittoa. Vaikea tehtävä mutta jalkapallossa kaikki on mahdollista. SJK lähtee kotiyleisönsä eteen suurena ennakkosuosikkina ja voi olla, että sen peli kärsii paineista, mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Juupajuu. Kyllähän se lauantaina kaatui jälleen kerran onnettomaan viimeistelyyn, täydellisiin syöttöhasardeihin ja viimeistään erikoisiin vaihtoihin.
Se on nyt Popovits harjoitellut valmentamista kaksi kautta, että mietin vaan osaako se sen ensi kaudella vai olisiko syytä hommata uusi käskyttäjä?

Myös hankintoja on tehtävä jos ensi kaudella mielitään noususta taistella. Ainakin toppari ja maalivahti olisi hyvä hommata. Pelataan toki tämä kausi alta pois, jos vaikka ne hankinnat tehtäisiin sitten ykköseen. SJK ei esittänyt mitään sellaista etteikö heitä voisi vieraissa voittaa, vaikka se vaatisikin varmasti Ipan kauden parasta peliä. 0-3!
 

kovalev

Jäsen
Hyvä puoli on tietysti se, että Ilves voi pelata kovalla riskillä alusta asti. SJK:n yksi maali ei vielä ratkaise mitään.
Kai sitä suurempiakin ihmeitä on nähty, mutta jos joukkue on kotonakin noin vaisu niin...
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Ei tullut nousua tälläkään kaudella, kun odotetusti vahvempi SJK pudotti Ilveksen jatkosta. Mikäli nousua yritetään tosissaan vielä ensi kaudella niin ainakin seuraavat asiat on laitettava kuntoon:
-Päävalmentaja. Joku, jolla on intohimoa ja taktista osaamista Vallua enemmän.
-Maalivahti. Ei riitä Mäkelä, kun vaadittaisiin gamesavereita tärkeissä otteluissa. Hilander tai Pyhäranta?
-Toppari, mikäli Vakkala lähtee taas elokuussa ulkomaille kun kauden tärkeimmät ottelut lähestyvät.

Heman, Niemen, Sipiläisen ja Jokisen jatkaessa keskikentälle ja hyökkäykseen on mielestäni riittävä runko kasassa.
 

kovalev

Jäsen
Zico odottaa katettua pöytää; ei lähde talkoohengessä kakkoseen valmentajaksi.
Tod.näk. Wiss yritetään saada mukaan. Valluhan on jo käsittääkseni ilmoittanut ettei jatka.
 

scholl

Jäsen
Kyllä valmentajan pitää tulla sillä palkallaan toimeen eli ei sinne nyt ihan talkoohengessä tarvitse lähteä. Pelaajilla on eri tilanne, kun ovat nuoria opiskelijoita jne., mutta coachille pitää pystyä maksamaan kunnolla, jos halutaan nostaa seura liigaan. Ei tähtitieteellistä liksaa, mutta niin, että hän tulee sillä asiallisesti toimeen.
 
Zico hoitaa nykyään Urholla kommenttaattorin roolia, joten siellä se miehen leipätyö taitaa olla. Vaikea tosiaan nähdä Hjelmiä valmentamassa kakkosessa, ehkä sitten kun joukkue on ykkösessä ja materiaali sellainen, jolla voidaan nousta liigaan.
 

kovalev

Jäsen
No nythän Ilves sai ihan oikean valmentajan. Vallu oli kieltämättä pettymys ja valmentajana täysi raakile.
Mikkokin otetaan ilolla mukaan.
 

1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kohta mennään taas. Ilves on kasannut todella nimekkään ryhmän, ja lähtee entistäkin raivokkaammin jahtaamaan nousua Kakkosen länsilohkosta. Lohkossa vastaan asettuvat kuitenkin mm. Jazz ja Pallo-Iirot, jotka ovat myös vahvistuneet ja esiintyneet huomattavasti keltaisia paremmin harjoitusotteluissa. Ilves aloittaa pelinsä 5.5. Porissa Jazzia vastaan.

Ipalandia-blogissa on taustoitusta lohkon muista joukkueista.
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Tänään kaikki Tammelaan kello 18.30. Luvassa kiimainen Tampereen derby TPV-Ilves. Yleisöä luvassa yli 2000...? Ilves aloittanut kautensa hyvin hakemalla tasurin Jazzilta ja murskaamalla Kiiston kotonaan. Tänään kaikki muu kuin 3 pistettä oln pettymys!
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Eikö kukaan muka seuraa Ilveksen jalkapallopuolta? Joukkue johtaa lohkoa kuuden pelin jälkeen sarjalla 5-1-0 maalieron ollessa 19-3.

Tänään 31.5 kaatui Tammelassa Pallo Iirot 2-0 ja yleisöä oli paikalla 1076.

Sarjataulukko.gif - Ylen teksti tv.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Olisi hienoa hieman herätellä keskustelua Ilveksen jalkapallo puolesta täällä, koska tuo ff2:sen keskustelu on mitä on.

Opiskelujen takia Iirot peli oli vasta kauden ensimmäinen minkä pääsin näkemään paikan päältä. Kumpuraisella Tammelan nurmella ei saatu aikaan huikeaa lyhytsyöttömyllyä aikaiseksi, mutta pisteet rouhittiin kotiin kovassa taistelussa.

Ilveksellä on viimeisen parin vuoden ajan ollut hyviä kohtuullisen paljon hyviä yksilöitä kakkosen tasolle. Vallun alaisuudessa joukkue ei kuitenkaan löytänyt yhteistä säveltä kovinkaan vakuuttavasti. Peräpään joukkueita rökitettiin näyttävin lukemin, mutta kärkipään jengejä vastaan Ilves oli suurissa vaikeuksissa. Peräpäässä sattui hasardeja ja hyökkäyspelissä taitavien kärkien yksilösuoritukset kantoivat joukkuetta. Tuntui, ettei Ilveksellä ollut selkeää pelitapaa oikein missään vaiheessa. Esimerkiksi karsinnat SJK:ta vastaan kaatuivat mielestäni siihen, että SJK oli huomattavasti yhteisempi, kurinalaisempi, tiiviimpi JOUKKUE. Yksilötaidossa Ilves ei taasen viime vuonnakaan ollut merkittävää eroa.

Kuulemani, näkemäni ja lukemani perusteella nyt näyttäisi monella tapaa paremmalta. Näyttäisi siltä, että joukkue on parantanut juuri viime kausien ongelmakohtia. Joukkue on tiiviimpi, puolustaa paremmin ja materiaali on huomattavasti laajempi.

Kärkiottelusta Iirojakin vastaan puuttui Scheweleff sekä Matti Jokinen. Jotka ovat kumpainenkin kovia miehiä kakkosen tasolle. Lisäksi kun puolustukseen liittyy kohtapuoliin viime vuotisen puollustuksen liideri Olli Vakkala voidaan puhua erittäin hyvästä materiaalista kakkosen tasolle. Lisäksi kun materiaalista löytyy paljon useille pelipaikoille sopivia pelaajia on Malisella käytössään hyviä palasia ja väitän, ettei Ilves olisi ykkösenkään huonoimpia joukkueita.

Pidin pienenä kysymysmerkkinä keskikentän keskustaa, mutta Nikkilän loistavan alkukauden ja Pylkkösen pirteiden esitysten vuoksi paluun tehnyt Jari Niemi laitettiin kärkeen targetiksi, joten toistaiseksi huoli on näyttänyt turhalta. Yksi kauden vakuuttajista on ehdottomasti ollut Jaakko Juuti vasemmalla laidalla. Mies on minulle entuudestaan koko lailla tuntematon, mutta mies haastaa ennakkoluuluttomasti puolustajia ja taistelee jokaisen tilanteen loppuun asti.

Gullit on myös kova mies vasemmalle laidalle, hän on mies/poika jota ulkopaikkakuntalaistenkin kannatta seurata. Erinomaisen nopea ja taitava haastaja. Pidän ajoittain huolestuttavana miehen asennetta. Esimerkiksi eilisessä pelissä hän pääsi Jamacin kanssa laidalta etenemään. Tilanteessa, jossa Jamacin olisi todellakin pitänyt syöttää Gullitille, mies ehti juosta paitsioon. Sen sijaan, että Zolameso olisi tullut auttamaan joukkuekaveriaan hän jäi vain seisoskelemaan paitsioon silmiin nähden turhautuneena. Tilanteessa vielä suojeltiin 1-0 johtoa, joten tuo oli sikälikin paheksuttavaa, sillä kuten tiedämme johdon suojelu alkaa jo hyökkäyspäästä. No enivei potentiaalia kyllä löytyy, mutta valmennus tuskin osaa tuollaista arvostaa.

Nousuun vaaditaan kuitenkin vielä rutkasti työtä ja tasaisuutta. Kakkosen nousu systeemi on vielä harvinaisen raaka, kun muutamalla pelillä ratkaistaan nousun kohtalo. Esimerkiksi 8 joukkueen (kaksi parasta lohkoista) ylempi jatkosarja kuullostaisi minun korvaani oikeudenmukaisemmalta, mutta kuten sanotaan niin näillä pelataan ei voi mitään. Taas vähän lähti lapasesta tämä kirjoittelu, mutta joka tapauksessa mielestäni hyvältä näyttää. Jos Tammellassakin jätettäisiin Tracktor pulling kisat nyt muutamaan viikkoon järjestämättä, niin kukaties jonkin sorttinen lyhytsyöttöpelikin olisi pikku hiljaa mahdollista.
 

kovalev

Jäsen
Vielä tässä vaiheessa kautta ei ole muuta sanottavaa kuin että helvetin hyvältä näyttää kusiviiksien meno Tammelassa ja tuloksien perusteella myös vieraissa.
No, myönnetään, tyylipisteitä ei voi vielä hirveästi jakaa, mutta tulosta tulee ja kova luotto on (jälleen kerran) joukkueeseen ja valmennukseen.

Erityismainintana on pakko nostaa 650 myytyä kausikorttia. Siis Suomessa, jalkapallon kakkoseen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Erityismainintana on pakko nostaa 650 myytyä kausikorttia. Siis Suomessa, jalkapallon kakkoseen.

Näin. En tiedä mitä tehty, mutta jumalauta on tehty oikein. Sentään jalkapallopuolella tuntuu, että kaikki tehdään kuten menestyvän joukkueen pitäisi tehdä.

Suomi on menestyshullua kansaa ja Tampere UTD:n poistuminen jalkapallokartalta vaikutti tähän myyntiin. TPV:llä ei ole mitään realistisia menestysmahdollisuuksia tällä hetkellä, joten tamperelaisyleisö on kääntänyt toivonsa Ilvekseen. Hyvä niin.

Kyllä jumalauta hymyilyttää aivan joka kerta, kun Tammelassa kuulutetaan yleisömäärä. Edes kohtuu kovalta tuntuva lipunhinta kakkoseen (7e) ei pidä yleisöä poissa, hyvä niin.

Tammelan kentän kunto on kyllä surkea. Ei voi kuin toivoa että kenttä paranee ja mielellään mahdollisimman pian. Mitä peliesityksiin tulee, niin joo ei ole kauheasti vakuuttaneet välillä. Ilves tekee samaa vieläkin mitä jo jonkin aikaa, palloa pidetään liian pitkään ja ratkaisut kestävät liian kauan. Puolustuspeli on enemmän kuin kunnossa, sen voinee tarkastaa pelkästään jo Långbackan torjuntamääristä.

Torstaina peli Jämsänkoskella, taidan lähteä paikanpäälle kun matkaa ei ole kuin tunti ja töistä ehtinee kyllä matkaan ns. helposti. Seuraava kotipelivastus onkin sitten kova, kun sarjakärjessä pyörivä Vaasan IFK tulee vastaan perjantaina 15.6. Saa nähdä tuleeko paikalle myös vaasalaisyleisöä, toivottavasti. Tunnelmanlisä Tammelaan kun ei ole koskaan huono asia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tammelan kentän kunto on kyllä surkea. Ei voi kuin toivoa että kenttä paranee ja mielellään mahdollisimman pian. Mitä peliesityksiin tulee, niin joo ei ole kauheasti vakuuttaneet välillä. Ilves tekee samaa vieläkin mitä jo jonkin aikaa, palloa pidetään liian pitkään ja ratkaisut kestävät liian kauan. Puolustuspeli on enemmän kuin kunnossa, sen voinee tarkastaa pelkästään jo Långbackan torjuntamääristä.

Eilen tuli taas juteltua Ipassa pelaavan kaverin kanssa ja hän puhui myös tuosta Tammelan huonosta kunnosta. Kenttä on ollut heikko jo ilmeisesti useamman vuoden ja alusta alkaa olla jo menneen talven lumia. Saa nähdä miten Tampereen innokkaat kenttämiehet ja liikuntaviraston ihmiset ottavat homman haltuun.

Mitä tuohon puolustuspeliin tulee, niin homma menee kuulemma juuri niin, että kovalla puolustuksella ja vastahyökkäyksillä pyritään voittoja kaivamaan. Mainitsipa tuo, että Malinen on tuonut selvästi järkeä ja vähän ammattimaisempaa otetta koko touhuun Vallu Popovitshin työharjoittelun jälkeen. Ilves pitää myös videopalavereita ihan jokaisen ottelun alla ja äkkiä tuntuu, että sekin on Kakkosen tasolla jo aika iso etu.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Mitä tuohon puolustuspeliin tulee, niin homma menee kuulemma juuri niin, että kovalla puolustuksella ja vastahyökkäyksillä pyritään voittoja kaivamaan. Mainitsipa tuo, että Malinen on tuonut selvästi järkeä ja vähän ammattimaisempaa otetta koko touhuun Vallu Popovitshin työharjoittelun jälkeen. Ilves pitää myös videopalavereita ihan jokaisen ottelun alla ja äkkiä tuntuu, että sekin on Kakkosen tasolla jo aika iso etu.

Ei nyt ihan pelkästään vastahyökkäyksillä, sillä tämähän on vähän heikomman joukkueen taktiikka usein jalkapallossa. Taitavasti Ilves peliä rakentaa ja usein peliä pääosin hallitsee, silti tulee noita vastahyökkäyksiä kyllä usein nähtyä.

Vallu tosiaan työharjoitteli Ilveksessä ja se vituttaa itseäni vieläkin. Näin ihan oikeasti kerran koko tuona valmennusaikana, kun tämä entinen Valkeakosken ihme nosti perseensä penkistä muusta syystä, kuin mennäkseen tauolla tupakalle sinne pääkatsomon alle. Pääasiassa Hevonkorpi niitä ohjeita kentälle lateli, Popovitsin pääasiassa istuessa vaan penkillä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Malinen on tuonut selvästi järkeä ja vähän ammattimaisempaa otetta koko touhuun

Eikä pelkästään Malinen, vaan nythän siellä on kaksi oikeasti valmennuksen ammattilaista(tai ainakin sitä paljon opiskellutta/tehnyttä). Priha omaa nimittäin erittäin vankan valmentajataustan ja on varmasti erinomainen valmennuspari Maliselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös