MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 236 321
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
vähän aikaa makusteltuani nostan hattua Jaloselle ennakkoluulottomuudesta ja siitä että juuri tämän hetken kuumalta näyttävät pelaajat nappasivat loput paikat vanhojen näyttöjen miehiltä. Eipä silti, en esim. Kiiskiseltä tai Tuppuraiselta odota isoissa matseissa yhtään mitään.
 

-RVL-

Jäsen
Oli kyllä ihan rohkeita valintoja Jaloselta ja kumppaneilta. Vaikka Petrell ja Nokelainen eivät mitään hirvittävän suuren roolin miehiä NHL:ssä olleet (epäilemättä olisi ollut käyttöä ainakin alivoimalla) niin onhan tuo Jaloselta hyvä veto, että NHL:stä ei saa automaattisesti lippua kisoihin. Toivottavasti kaverit sulattavat päätökset, vaikka eiköhän tuo heille selvää ollut, että näinkin voi käydä. Petrell olisi viime vuonna kisoissa ollut ja nyt olisi sitten ollut kotikisat, varmasti kirvelee. Toivottavasti intoa riittää yrittää jatkossakin mukaan.

Kontiolan valinnasta, kyllä tykkään. Viime vuonna taisi kisat jäädä väliin loukkaantumisen vuoksi ja nyt alla on todella hieno kausi KHL:ssä. Kiva nähdä mihin muotoon 3- ja 4 -ketjut asetellaan.

Tuli muuten Antti Miettinen mieleen. En ole itse Miettisen "vihaajia", mutta eikö ko. kaveria edes kysytty harjoituspeleihin? Miettinen on yksi pelaaja, joka on tuntunut olevan aina valmis Leijona-paitaan. Liekkö Antti odotellut luuri kädessä runkosarjan jälkeen: "Soita Jukka nyt, soita!". Voidaanhan sitä tietysti spekuloida ties kuinka monella nimellä, kun näitä saman korin äijiä riittää, esim. Teemu Laine.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Leijonat MM2012

Maalivahdit

1 NHL-pelaaja

Puolustajat
0 NHL-pelaajaa

Hyökkääjät
3 NHL-pelaajaa

Hyvät valinnat teki Jukka ja mikäs sen hienompaa kuin viedä MM-kultaa tällaisella joukkueella ;)

Mikko Kousan olisin valinnut Anssi Salmelan tilalle, muuten 100% tyytyväinen.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei sit Tuppurainen voinut tulla samaan aikaan pelaamaan kuin Järvinen? Kuitenkin taisivat ihan samoja finaaleja pelata..

Ei vaan tarvinnut. Taso oli tiedossa. Sm-liigan parhaiden pelien paras pelaaja. Tuppuraista vaan rohkeasti tuohon kolmosketjuun Kapasen ja Komarovin vierelle!

Mitäköhän käyttöä Kiiskisellä on näissä kisoissa? Okei, pelasi hyvin ja teki kaksi maalia Koivun ja Jokisen vierellä. Nythän tuo paikka menee Filppulalle. Ville Peltonen olisi ollut valintani joukkueeseen pelkästään vaikka sitten isähahmona. Toki jos vauhti ei riitä niin eikait siinä sitten.

Hyvät valinnat.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Jalonen näytti kyllä olevansa mies paikallaan. Lähinnä case - Peltosen takia. Lennu tai Noksu ei minun mielestäni mitään erityistä esittänyt tällä viimeisellä EHT:lla, vaikka Petrell maalin taisi tehdäkin. Muuten ihmeellistä pelaamista ja ainakin yksi tyhmä jäähy, ei edes tainnut ajaa miestä kunnolla, jota odotin näkeväni.


Itse jättäisin ainakin Pesosen leimaamatta ja kokeilisin Valtteria tai Kiiskistä pessin paikalla.

Jokseenkin näin itse heittäisin Jalosen housuissa pari ekaa kenttää - (voisihan tuota alkusarjassa kokeilla..):

Jokinen - Koivu - Komarov (Ruutun stunttina)
Filppula - Immonen - Granlund

jnejne.
 

Deader

Jäsen
Ei sit Tuppurainen voinut tulla samaan aikaan pelaamaan kuin Järvinen? Kuitenkin taisivat ihan samoja finaaleja pelata..

Mestareilla on aika usein tapana käyttää hetki juhliin. Ratkaiseva finaali 23.4 ja turnaus alkoi Tsekeissä 26.4. Tuppuraisen näytöt riittivät jo tuossa vaiheessa. Järvisen eivät riittäneet vielä silloin.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei vaan tarvinnut. Taso oli tiedossa. Sm-liigan parhaiden pelien paras pelaaja. Tuppuraista vaan rohkeasti tuohon kolmosketjuun Kapasen ja Komarovin vierelle!

Mitäköhän käyttöä Kiiskisellä on näissä kisoissa? Okei, pelasi hyvin ja teki kaksi maalia Koivun ja Jokisen vierellä. Nythän tuo paikka menee Filppulalle. Ville Peltonen olisi ollut valintani joukkueeseen pelkästään vaikka sitten isähahmona. Toki jos vauhti ei riitä niin eikait siinä sitten.

Hyvät valinnat.

Tuppurainen korvaa siis Peltosen, mistä olen iloinen. Peltosella alkaa selvästi ikä jo painamaan ja Tuppurainen on hyvässä tikissä, joten tää oli hyvä ratkaisu, niinkuin jo aiemmin kirjoitin.


Kiiskinen voi olla hyvä lisä JOS saisi pelata ykkösessä, niinkuin nä kaks harkkapeliä. Alemmissa "painimis" kentissä ei kyllä ole välttämättä käyttöä. Noh katotaan nyt. Mutta epäilen että Kiiskisen passia ei leimata heti?

Joukkuueessa ei ole yhtään puolustavaa sentteriä, ehkä vähän huolestuttavaa. Joutuuko Kontiola ottamaan tämän roolin vaiko Kapanen? Molemmat menee vähän hukkaan siinä roolissa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hyvä porukka ja propsit Jaloselle rohkeudesta! Just kattelin tänään MTV3:n studiotiimin spekulointeja ja ärsytys nousi Aravirran kommenteista: se mies ei ole koskaan uskaltanut ottaa riskejä ja siksi hänen joukkueensa ovat yleensä hyytyneet viimeistään finaaleissa.

Yllättävimmät nimet minulle Tuppurainen ja Järvinen, lieneekö taustalla halu pönkittää sm-liigaa että finaalijoukkueista valittu äijiä? Hyviä pelimiehiä molemmat, ei siinä mitään. Tuppuraisen uskon saavan peliaikaakin, Järvisellä voi tehdä tiukkaa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Enemmän Tuppuraista ihmetyttää Kiiskisen valinta. Kaksi matsia ykkösketjussa huippukaverien vierellä sokaisi Jukan?

Toisaalta, enpä siellä olisi Peltostakaan halunnut nähdä ja Lennu oli mj-peleissä vaisu.

Sinulta jäi sitten vissiin huomaamatta Kiiskisen loistava maskipeli ylivoimalla, kaksi voittomaalia ja yhteensä 1+2=3-tehot. Puhumattakaan hienoista yksilösuorituksista.

Pakko minunkin tulla Kiiskistä puolustamaan. Kiiskinen pelannut tämän kauden EHT-peleissä suorastaan erinomaisesti, ollut MM-leirityksessä mukana käytännössä alusta asti ja kruunasi maajoukkuepelinsä hyvään turnaukseen Tshekissä. Mitä järkeä pelaajia on kutsua näihin merkityksettömiin maajoukkuepeleihin, jos niillä ei oikeasti ole väliä? Kiiskisen kohdalla ei siis todellakaan ole kyse vain näistä kahdesta viimeisestä pelistä.

Se on sitten eri asia, että mihin mies pystyy MM-kaukalossa, mutta uskoisin että mahdollisuuden saadessaan pelaa yhtä ennakkoluulottomasti kuin tänään ja eilen nähtiin. Minä olin valmis lyömään vetoa, ettei Jalonen ota Maltsevia joukkueeseen mutta toisin kävi. Se että Kiiskinen ajoi Ville Peltosen, Lennart Petrellin ja Nokelaisen ohi, oli aikamoinen yllätys minulle.

Jos yllätti Kiiskisen valinta minut niin Tuppurainen tuli kyllä siinä mielessä puskista, että en uskonut Jalosen valitsevan Allua ilman viimeisiä näyttöjä kansainvälisellä tasolla. Mutta toisin kävi siinäkin.

Mielenkiintoinen joukkue kasassa. Ville Peltosen jääminen rannalle on yhden aikakauden loppu- en usko että Ruotsin tappaja enää MM-kisoissa esiintyy. Runko on melkolailla sama kuin viime keväänä, ykkösmaalivahti vaan vaihtui. Henkilökohtaisesti tykkään näistä "yllätysvalinnoista", ne tuovat aina vähän vaihtelua totuttuun.

Granlundin otteet olleet aika heikkoja. Jos selässä ei lukisi Granlund ei olisi ollut joukkueessa. En toivo mitään niin paljoa, kuin että Granlund ilahduttaisi kiekkofaneja tänäkin keväänä, mutta vaikea on nähdä että syttyisi yhtäkkiä samanlaiseen vireeseen kuin viime keväänä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Lähes aina pitää valmentajilla olla joku hevonvittu joukkueessa mukana ja tällä kertaa se on Tuppurainen. Kumma, kun aina hyvän liigakauden pelannut pelaaja pitää palkita MM-kisapaikalla.

Ei sillä, että NHL olisi mikään autuaaksi tekevä liiga, mutta tuo Jalosen Eurooppa-ihannointikin on aika naurettavaa. Jani Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen menevät Petrellin, Nokelaisen ja kumppanien ohi? Ja minkä vuoksi? Toinen pelasi SM-liigassa ihan ok pudotuspelit ja toinen teki pari maalia harjoituspeleissä. Jes.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Mitäköhän käyttöä Kiiskisellä on näissä kisoissa? Okei, pelasi hyvin ja teki kaksi maalia Koivun ja Jokisen vierellä. Nythän tuo paikka menee Filppulalle.

Tätä aivan samaa mietin jo tänään Ruotsi-peliä katsellessani. Nythän Kiiskisellä ei ole mitään asiaa kahteen kärkiketjuun, joihin miehen pelityyli sopii. Itsekin olisin mieluummin valinnut Kiiskisen tilalle Peltosen. Tulee kyllä ikävästi mieleen Aravirran (hänen omien sanojensa mukaan) suurin virhe valmentajana, eli Case Helminen 2003.

Toisaalta Nokelaisen putoaminen kisakoneesta Konnan tieltä saa Kiiskisenkin valinnan näyttämään vähän järkevämmältä, koska nythän Suomella on periaatteessa neljä sentteriä, jotka osaavat järjestellä paikkoja Kiiskiselle ja toki muillekin.

Tuppuraisen valinnasta olen positiivisesti yllättynyt. Petrell ei EHT:llä ollut läheskään yhtä vakuuttava kuin Tuppurainen on ollut koko kauden ja erityisesti playoffeissa. Vaikka mies ei poffien MVP:tä ansainnutkaan, on Tuppurainen ehdottomasti mielenkiintoinen lisä MM-joukkueeseen.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Villen putoaminen oli ehkä se suurin yllätys, muistaen Raipen viime kotikisojen pudotuksen ja romahtamisen siinä yhdessä nimeltä mainitsemattomassa pelissä. Jossa tälläisen kokeneemman pelaajan merkitys korostuu. Mutta pärjättiinhän me aika hyvin viime vuonnakin ilman Villeä =)

Filppula-Koivu-J.Jokinen
Pesonen-Immonen-Granlund
Kiiskinen-Kapanen-Pyörälä
Komarov-Kontiola-Pihlström
Joensuu, Tuppurainen

Niskala-Salmela
Mäenpää-Hietanen
Väänänen-Järvinen
Kukkonen-Jaakola

Lehtonen
Vehanen
Rämö
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävimmät nimet minulle Tuppurainen ja Järvinen, lieneekö taustalla halu pönkittää sm-liigaa että finaalijoukkueista valittu äijiä?

Saattaapi olla. Itse näen kyllä tilanteen juuri päinvastaisena. Järvinen tulee samaan peliaikaa ja Tuppurainen ei. Järvinen on näissä kisoissa tasan tarkkaan sen takia, että Suomella on huutava pula isokokoisista stay at home pakeista ja nimenomaan sellaisista jotka pystyvät pelaamaan kansainvälisellä tasolla. Järvinen on jo pitkään ollut sellainen kaveri joka on nousemassa siihen Suomen vakkaripakistoon ja tämä oli ensimmäinen askel kohti sitä. Mun mielestä veti Väänäsen kanssa ihan hyvin.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Olin vielä viikko sitten jyrkästi sitä mieltä, ettei Järvisellä ole kisoihin mitään asiaa. Valinta kuitenkin sattui kohdalle, ja... ehkäpä hyvä näin. Osoitti Tsekin turnauksessa pärjäävänsä omilla vahvuuksillaan myös EHT-tasolla, eikä tässä oikeastaan suuria syitä keksi, mikseivät eväät myöskin itse kisoissa riittäisi. Pelityyli muistuttaa erittäin paljo hra Väänästä, ja näitä kahta kaveria tullaa tarvitsemaan isoissa peleissä, ja sellaisia maita kuten Ruotsia, Kanadaa tai USA:ta vastaan. Maalinedusvoimaa ja vahvaa kulmavääntöä, i like it. Näin saatiin hyvin vastapainoa tuohon muutoin mikkihiiriluokan puolustukseen.

On mielenkiintoista nähdä, miten Jalonen lähtee nyt pakkipareja rakentamaan. Menevätkö roolit tasakentällisin puolustava-hyökkäävä x 4, hyökkäävä-hyökkäävä x2 & puolustava-puolustava x2, vai jotain tältä väliltä? Jaakola-Kukkonen ainakin tullee olemaan yksi pari, mutta muuten on mahdotonta lähteä veikkaamaan. Kun siis tasakentällisiä mietitään. Ylivoimalla näkisin ainakin Mäenpään ja Hietasen pelaavan samassa koostumuksessa, ja toisessa yv:ssä Niskala on ainakin varmuudella yksi viivamies.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joukkuueessa ei ole yhtään puolustavaa sentteriä, ehkä vähän huolestuttavaa. Joutuuko Kontiola ottamaan tämän roolin vaiko Kapanen? Molemmat menee vähän hukkaan siinä roolissa.

Samaa tuli äsken mietiskeltyä. Kontiola ei mielestäni tuohon rooliin sovi, ei sitten alkuunkaan. Harmi ettei Nokelainen ollut minkäänlaisessa vireessä eikä näin ollen miestä voitu valita kisoihin. Edellisten kisojen tapaan Noksu olisi sijoitettu Pihlströmin kanssa neloseen, ai että.

Filppula - Koivu - Jokinen
Pesonen - Immonen - Granlund
Tuppurainen - Kapanen - Komarov
Pihlström - Kontiola - Joensuu
Kiiskinen, Pyörälä
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Missä kunnossa Anssi Salmela mahtaa liittyä joukkueeseen? Onko finaalitappion jälkeen vedetty viikon ränni ja käyty vähän halailemassa Halosta? Kiiskisen valinta oli hyvä, kaveri pelasi itsensä kisoihin ratkaisevalla hetkellä. Ei oikeastaan mitään yllättävää, eipä noista leireilijöistä paljon parempaakaan joukkuetta olisi saanut kasaan... Suomella on vain aikas köykäinen hyökkäys (pieniä pelaajia).
 
Viimeksi muokattu:

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuppuraisen rooli tulee todennäköisesti olemaan ylimääräisenä hyökkääjänä. Tosin Kekäläinen oli Canalin-studiossa sitä mieltä, että Tuppurainen tulee pelaamaan kolmosketjussa, ja Pyörälä on nelosessa Joensuun tilalla. Minä taas en mielelläni Joensuuta pudottaisi pois pelaavasta kokoonpanosta, koska ei tässä joukkuessa liikaa voimaa ole.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tuli tuosta Pelotosen pois jätöstä mieleen että oliskohan Jalonen ilmoittanut että paikka voisi löytyä vain varamiehen roolissa ja Ville olisi tästä kieltäytynyt kokeneena kaverina?
 
Mikko Koivu on tämän Leijonajoukkueen johtaja. Siihen ei selänteitä, timosia tai peltosia kaivata johtamismielessä. Pelilliset asiat sitten erikseen, ja niiden perusteella Peltonen on aivan oikeutetusti ulkona joukkueesta.

edit: Enkä myöskään usko Tuppuraisen olevan ylimääräinen hyökkääjä, koska häntä ei edes haluttu testata.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tulee tuosta case-Tuppuraisesta mieleen vähän Jani Lajusen valinta viime keväältä. Valittiin pudotuspeliesitysten perusteella mukaan, ja osoittautui sitten tärkeäksi lenkiksi tosipeleissä.

Hänenkin valintaansa ihmeteltiin silloin kun joukkue julkistettiin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miksi Järviselle tekisi tiukkaa? Pelaa terveenä ollessaan kaikki pelit ja tod.näk. kolmosparissa Väänäsen kanssa.

Nimenomaan näin. Jokainen noista kahdeksasta pakista pelaa jokaisen pelin. Tietysti peliajat vaihtelee rotaation mukaan.

Ok, en muistanut että noissa skaboissa pelaa yhdessä matsissa niin paljon pelaajia. Vedän siis takaisin aiemman.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Jussi Jokinen
Janne Pesonen - Jarkko Immonen - Mikael Granlund
Tuomas Kiiskinen - Niko Kapanen - Leo Komarov
Antti Pihlström - Petri Kontiola - Jesse Joensuu
(Pyörälä, Tuppurainen)

Janne Niskala - Anssi Salmela
Mikko Mäenpää - Juuso Hietanen
Ossi Väänänen - Joonas Järvinen
Lasse Kukkonen - Topi Jaakola

Kari Lehtonen
Petri Vehanen
Karri Rämö

Näillä lähtisin itse kisoihin. Näistä ketjuista jokaisella olisi mahdollisuudet maalintekoon. Ykkösketjuun NHL-munat samaan koriin, kakkosessa viime kevään kisoissa hyväksi havaittu PIG, kolmosketjussa Komarov tuo fyysisyyttä Kiiskisen ja Kapasen rinnalle ja nelosketju onkin ryminäosastoa.

Oma arvostukseni Jalosta kohtaan nousi kertaheitolla, kun mies ymmärsi jättää Ville Peltosen pois kisoista. MM95 nevö foget joo, mutta miehen putki ei kulje enää lainkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös