Kevään 2012 karsinnat - ennakkovertailua tasoerosta

  • 484 191
  • 1 847

Kaivanto

Jäsen
Kyllä karsinnat ainakin kiinnostavat. Avattuja ketjuja on lukuisia ja katsontakertoja nelinkertainen määrä "maailman kuumimpaan helsingin neljännesvälierä sarjaan".

Tappara-lasein katsottuna tämä ottelusarja on huomattavasti kiinnostavampi kuin Helsingin paikallisvääntö tai SM-liigan lopetus ylipäänsä.

Vuoroin ihailee ja vuoroin säälii sitä itseluottamusta, millä jotkut yrittävät selittää materiaalieroa olemattomaksi. Pahoin pelkään, että Ilves on kentällä täysin ylivoimainen ja sarja lässähtää, mutta vielä tässä vaiheessa on oikein kiehtova näytelmä meneillään.

Toisaalta henkinen edge on aina nousijakandidaatilla. Sen motivaatio on luonteeltaan positiivisista asioista kumpavaa siinä missä liigajoukkueen draivi on negatiivista. Pään sisällähän nämä matsit viime kädessä pelataan. Katsotaan nyt, miten lukkoon Ilves on itsensä jännittänyt.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Mjoo, se että jos on solmussa pää ja mailaa puristellaan siihen malliin että ylilyöntejä tulee niin hankalaksihan se menee. Itseä melkein kiinnostaa tämä Ilves-Sport sarja enempi kuin liigan loppupelit noin ylipäätään :)

Ja mikäpäs siinä, jännitellään monella tasolla: kuinka monta bussia lähtee Vaasasta Tampereelle ja päinvastoin. Jääkö Sport nollaan voittoon vai kuinka monta voittoa Vaasaan matkaa.

Se että sarja ei mene Ilvekselle 4-0 on jo voitto Sportille mielestäni, mutta saapa nähdä miten käy. Kohtahan se sarja alkaa :)
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edellä kirjoittaneiden kanssa samoilla linjoilla. Karsinnat tulleet jäädäkseen ja sillä sipuli. Vaikka kannattamani seura oli lähellä tippumista ja karsinnat raastavaa aikaa, niin siltikin se on ollut jossain määrin parhaimmasta päästä kun miettii jälkikäteen. SM-liigan "pleijarihuuma" jäi tuossa ottelusarjassa aika pahasti taka-alalle ja nyt on käymässä samoin, mikäli Sportti onnistuu laittamaan kovempaa kampoihin kuin Pelsuja vastaan.

Kova paikka se olisi ollut, jos tipahtaminen olisi tapahtunut Ässien kustannuksella. Kun näitä sarjoja tässä tarpeeksi kauan pelataan, niin viimein se tulee tapahtumaan, että joku sieltä alempaa onnistuu ylös nousemisessaan (toivottavasti Sport, mutta ei Ässien kustannuksella.. ;))

Ruotsissa hyvä esimerkki, miten homma pelaa Elitserienin ja Allsvenskanin välillä. Vaihtelua tulee jatkuvasti ja se pitää myös alemman sarjan elinvoimaisena.

Kamalaa kommentointia muutenkin Valtran mieheltä Mestiksen itkupotkuraivarikansasta. Kun saadaan teidän peltipurkkien paukuttelijoilta instrumentit kiellettyä, niin ei taida jyppiläisistä kuulua enää lauantain Isomäen illassa pihaustakaan? Mielellään vaihtaisin teidätkin Sportin kanssa päikseen, mutta valitettavasti ei ole vielä mahdollista, ainakaan tänä keväänä.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tähänhän ei luonnollisesti vaikuta mitenkään se, että tämä ketju on ollut auki jo 3 kuukautta, mutta toinen verrokki vastaa vajaan viikon? Kyllähän ne karsinnat silti minuakin kiinnostaa, kunhan nyt nostin oman pointtini esiin.
Tietenkin vaikuttaa, mutta uskallan väittää että kehäkolmosen ulkopuolella karsinnat kiinnostavat enemmän kuin neljännesvälierät.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Tietenkin vaikuttaa, mutta uskallan väittää että kehäkolmosen ulkopuolella karsinnat kiinnostavat enemmän kuin neljännesvälierät.

En ole kyllä nähnyt Jyväskylässä tai Porissa lippujonoja Ilves-Sport - matsiin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tietenkin vaikuttaa, mutta uskallan väittää että kehäkolmosen ulkopuolella karsinnat kiinnostavat enemmän kuin neljännesvälierät.

Itselle melkoisen yhdentekevää kuka Liigan voittaa tänä(kään) vuonna, siellä ei ole aikoihin pelannut joukkueita jotka olisivat meikäläisen mielenkiintoa saaneet. Eipä sen puoleen, ei kiinnosta änärikään (mitä nyt Selänteen kokonaispistemäärä tulee vilkaistua viikottain) tai KHL sen puoleen (no siellä sentään Riian dynamo herättää jotain sympatian tunteita). Suomen alasarjat sen sijaan kiinnostaa todella paljon ja itselle (kuten ilmeisen monelle muullekkin) liigakarsinnat ovat kiekkokauden todellinen huipentuma keväisin. Jos Sport nousisi tästä liigaan, niin rankkaisin saavutusta aika hiton paljon kovemmaksi, kuin jos esim. Suomi sattuisi uusimaan maailmanmestaruuden.

Katellaan sit uuestaan liigan kiinnostavuutta, jos kotikylän porukka siellä joskus pelaa. Tuskin tulen "liiga-Sportin"kaan otteita seuraamaan ihmeemmin jos nousevat (bandwagonissa tosiaan ainoastaan näiden karsintojen ajan ;) ).

edit.


En ole kyllä nähnyt Jyväskylässä tai Porissa lippujonoja Ilves-Sport - matsiin.

Oletko nähnyt Jyskylässä tai Porissa lippujonoja Helsingin neljännesvälierämatseihin?
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kannattaa nyt Team Valtra faninkin katsoa ettei potkuhousut repeä.
Ahahah...ehkä paras kommentti "all time"...

Mutta jo, mitäs nyt Valtra-fanit tule tänne huutaman? Minä ainakin muistan ihan hyvin kun Jyppi vielä puuhasteli meidän, Fopsin ja muiden amatöörien kanssa divarissa..niin kuin muuten HPK, Kärpät, Kalpa, Jokerit, Saipa...jne. Mutta jostain syystä ei enää pitäisi olla edes teoreettinen mahdollisuus nousta vaan liiga pitäis muka olla suljettu. Miksi näin?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ja siitä tasoerosta vielä, että nähtyäni säälipleijarit Lukon ja Bluesin välillä, niin uskon entistä enemmän Sportin (ja muiden mestiksen kärkiseurojen) mahdollisuuksiin nousta liigaan lähivuosina. Siis mitä ihmettä!? Lukko? Blues? Lukko lapioinut 3 miljoonaa joukkueeseen, joka pelaa tuollaista räkäkiekkoa? Ei huh huh! Montaa noin surkeaa peliä en ole Mestiksessä nähnyt moneen vuoteen. Ja sääleistä on vielä mahdollisuus nousta Suomen mestaruuteen asti...eikö Lukkoa ja Bluesia kiinnosta? Ei sen mukaan mitä televisiosta näin.

Lukko nyt on mitä on, mutta Bluesissa on jatkumoa ja pelillistä identiteettiä olemassa. Ei nuo Mestis-finaalitkaan mitään taidon ja taktiikan riemukulkuetta olleet, kosolti räpellystä ja helppoja virheitä.

Mun puolesta Sport on tervetullut liigaan koska tahansa. Mutta: ne neljä voittoa on otettava ensin, ihan ite, tekosyitä keksimättä, kyynelvirtoja vuodattamatta. Täällä kun Ruotsiin ollaan niin vertaamassa niin mikäpä estää Sportia seuraamasta vaikkapa Malmön jalanjälkiä: ihavvitusti rahaa seuraan ja heittämällä karsinnoista sisään. Kuinka vaikeeta se nyt voi olla?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Niin, määhän kannatan ihan noin sivumennen sanoen kyllä avointa (12 joukkueen) liigaa ja vahvaa Mestistä, joten karsinnat eivät ole mikään kauhistus. Huvitti vaan tuo olettamus, että jostain syystä Ilveksen ja Sportin matsit kiinnostaisivat enemmän kuin neljännesvälierät. Toki voihan se varmasti ollakin niin sellaisten joukkueiden kannattajille, jotka eivät pleijareita pelaa. Ei minuakaan esim. finaalit ihan älyttömästi kiinnosta, jos JYP ei siellä pelaa.

Toki itsekin ihan mielenkiinnolla odotan, saadaanko Hakametsään pitkästä aikaa kunnon tunnelma ja halli täyteen ja on harmi ettei TV-oikeuksia saatu myytyä kellekään.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Malmön jalanjälkiä: ihavvitusti rahaa seuraan ja heittämällä karsinnoista sisään. Kuinka vaikeeta se nyt voi olla?

Malmö jäi tällä kaudella Kvalserienien ulkopuolelle, vaikka joukkueen pelaajabudjetti oli isompi kuin kaikkien Mestis-jengien yhteenlaskettu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Minä ainakin muistan ihan hyvin kun Jyppi vielä puuhasteli meidän, Fopsin ja muiden amatöörien kanssa divarissa..niin kuin muuten HPK, Kärpät, Kalpa, Jokerit, Saipa...jne. Mutta jostain syystä ei enää pitäisi olla edes teoreettinen mahdollisuus nousta vaan liiga pitäis muka olla suljettu. Miksi näin?

Hyvä huomio. Alhaalta on nämäkin ammattilaisorganisaatiot aikoinaan rakennettu. Jos meillä olisi Ruotsin malliin rehellisesti avointa tämä touhu ja vaihtuvuus sarjojen välillä säännöllistä niin varmasti tuollainen väljähtänyt toiminta, mitä esim. Ilveksellä ja Lukolla on ollut jo pitempään, saisi Mestiksen kautta vähän uutta puhtia. Joskus on hyvä tuulettaa kunnolla.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Itse olen urheilullisuuden kannalla ja karsinnat tai 10+10 sarja olisi huomattavasti parempi vaihtoehto mikäli Mestis ja Sm-liigan pienimpien seurojen taloudelliset luvut olisivat edes lähellä toisiaan. Näin perinteiden ja perinteisten seurojen kannattajana ajatus siitä että yksi kausi menee päin *ersettä ja joukkue menee konkurssiin/kuolee pois on aika surullinen, vielä surullisempi se tietysti on nyt kun Ilves on tulilinjalla.

Tältä osin tämä systeemi on mielestäni mätä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Huvitti vaan tuo olettamus, että jostain syystä Ilveksen ja Sportin matsit kiinnostaisivat enemmän kuin neljännesvälierät. Toki voihan se varmasti ollakin niin kaupungeissa, joissa pleijareita ei pelata.

Eipä kyllä lähtökohtasesti ole mitään karsinta-kiimaa liigan pudotuspelien kustannuksella havaittavissa tässä valtakunnassa. Vaatii Sportilta muutaman voiton ottamisen että alkaa kulmakarvat nousemaan isommassa mittakaavassa. Tosin, Mestis-fanien mielipiteinä eivät yllätä, koska Liiga on suuri perkele eikä kiinnosta heitä pätkääkään. Silti pakottava tarve päästä sisään. Vähän kuin olisi väkisin päästävä nusasemaan ihan helvetin ruman akan kanssa.

Jos meillä olisi Ruotsin malliin rehellisesti avointa tämä touhu ja vaihtuvuus sarjojen välillä säännöllistä niin varmasti tuollainen väljähtänyt toiminta, mitä esim. Ilveksellä ja Lukolla on ollut jo pitempään, saisi Mestiksen kautta vähän uutta puhtia. Joskus on hyvä tuulettaa kunnolla.

Meinaat että Lukko ehdon tahdoin haluais sarjaporrasta alemmas rahojensa kera? Mikä Raumalla muuttuisi? Mitä hyvää vuosi puoliammattilaissarjassa tekee liigaseuralle?
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta jo, mitäs nyt Valtra-fanit tule tänne huutaman? Minä ainakin muistan ihan hyvin kun Jyppi vielä puuhasteli meidän, Fopsin ja muiden amatöörien kanssa divarissa..niin kuin muuten HPK, Kärpät, Kalpa, Jokerit, Saipa...jne. Mutta jostain syystä ei enää pitäisi olla edes teoreettinen mahdollisuus nousta vaan liiga pitäis muka olla suljettu. Miksi näin?
No antaa yhden huudella, mielestäni karsinnat ovat hyvä juttu!
Ja jos mestisseura ne voittaa, pitäisi olla helpompi alku liigataipaleelle kuin nykyinen.

Jännää muuten kun listaat nuo divarissa puuhastelleet joukkueet ja sanot sen itsekkin että puuhastelu vaan jatkuu.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
En ole kyllä nähnyt Jyväskylässä tai Porissa lippujonoja Ilves-Sport - matsiin.
Jyväskylässä ja porissa kuitenkin mielenkiinto on suurempaa karsintoihin kuin helsingin paikalliseen jo ennakkoketjuja lukevien suosikkiseuroista päätellen.

Olisi tyhmää väittää, että karsinnat kiinnostaisivat enemmän kuin omien seurojen otteet, mutta tarkoitin että karsinnat ovat kiinnostavampia kuin muiden seurojen puolivälierät.

Varaan itselleni oikeuden olla yksin mielipiteeni kanssa.
 

Peacemaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Vityaz Chekhov, Real Madrid
Teen tämän hyvin selväksi:

Mikäli Sport nousee liigaan, lupaan kustantaa Niittyviidan ihmeperheen tytöt soittamaan hanuria mestaruusjuhliin.

Tämä on suurin kiitos jonka joukkue voi saada ja antaa toivottavasti joukkueelle lisäpontta taistelussa tuota Hämeen mystistä taistelueläintä vastaan.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylässä ja porissa kuitenkin mielenkiinto on suurempaa karsintoihin kuin helsingin paikalliseen jo ennakkoketjuja lukevien suosikkiseuroista päätellen.

Olisi tyhmää väittää, että karsinnat kiinnostaisivat enemmän kuin omien seurojen otteet, mutta tarkoitin että karsinnat ovat kiinnostavampia kuin muiden seurojen puolivälierät.

Varaan itselleni oikeuden olla yksin mielipiteeni kanssa.

No jo on sulla päätelmät. Minäkin tähän ketjuun kirjoittelen, mutta menen seuraamaan JYP:n pelien lisäksi Helsingin paikallista. Se kohtaaminen kyllä kiinnostaa. Niitten ketjuun ei vaan jaksa mennä kirjoittamaan.

Ja eikös Meskassta lähtien Ilves ole sitä mieltä että karsinnat ovat turhia. Jo on kumma jos edes Meskaselle ei kelpaa täysi tupa. Ai niin sehän on rahamiehiä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ja eikös Meskassta lähtien Ilves ole sitä mieltä että karsinnat ovat turhia. Jo on kumma jos edes Meskaselle ei kelpaa täysi tupa. Ai niin sehän on rahamiehiä.

Meskanen on ainoa joka on laukonut ylimielisiä ja vähätteleviä lausuntoja.

- Uskon, että tässä on tiukat pelit edessä. Sport on voittanut paljon pelejä ja pelannut hyvää jääkiekkoa. - Marjamäki.

- Kyllä meidän pitää ne neljä voittoa hoitaa ja sitä kautta säilyttää liigapaikka. Sportilla on kuitenkin kova joukkue
ja varmasti henki päällä mestaruuden jälkeen. Kyllä meidän hereillä pitää olla heidän kanssaan.
- Rask

- Meidän pitää olla henkisesti valmiita ja saada tunne ja asenne siihen pelaamiseen että se on 110% joka pelissä. Meillä on vaan hävittää ja kaverilla voitettavaa. On aika vaikee tilanne meille. Ennakkosuosikkeja varmaan ollaan kun sarjaporrasta ylempänä pelataan, mutta tiukkoja pelejä tulee. Karmeen kovat on panokset, vaikka huonosti ollaan pelattu niin toivottavasti kaikki löytää hallille. - Korhonen

- Sieltä on tulossa hyvä joukkue. Koko kaupunki on taas kovasti mukana jääkiekkossa. Sielä on tosi kova kiekkobuumi meneillään. Kyllä sieltä varmasti hyvät pelit saadaan. - Kivimäki

- Vastus tulee olemaan meille kova, tuli sitten vastaan kumpi joukkue tahansa. Sport ja Jokipojat ovat molemmat tasavahvoja ja hyviä joukkuetta. Haaste on kova, mutta pyrimme vastaamaan siihen. - Helminen

- Karsinnoissa pelataan jättimäisistä asioista. Siitä tilanteesta emme pääse eroon. Kyllähän tämä tilanne jännittää meitä kovasti. Kovat paikat on edessä. Se on ihan varmaa. - Helminen

- Kun lähdetään paras seitsemästä asetelmasta liikkeelle, niin joukkueet lähtevät tasatilanteessa karsintoihin. Ennakkosuosikkia ei ole. - Helminen
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eiks tää Meskanen ollut joku Pokemon-hahmo? Ei sellaista voi ja pidäkään ottaa vakavasti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tietenkin vaikuttaa, mutta uskallan väittää että kehäkolmosen ulkopuolella karsinnat kiinnostavat enemmän kuin neljännesvälierät.

Tähän väittämään en nyt ota kantaa, mutta on jotenkin todella outoa, että liiga pyrkii vaikenemaan koko karsinnnat kuoliaaksi. Omaan jalkaanhan tässä vain ammutaan ja mallia ei tarvitsisi katsoa kuin Pohjanlahden ylitse. Potentiaalista uutta yleisöä olisi liigatuotteelle, mutta pikkutakkitradenomit eivät sitä toki tajua. Nyt nähdään vain putkinäköisesti se, että karsinnat muka vievät huomiota itse pudotuspeleiltä, joten pyritään pitämään karsintamatsit poissa mediasta, jos vain mahdollista. Joo, pääkiinnostus voi olla Kehä III:n ulkopuolella, mutta junttius ei näemmä paljon koordinaattisijaintia katso.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
On se kyllä todella kumma kun media ei kiinnostu näistä peleistä. Panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin olemassaolo liigakartalla. Todellista urheilun draamaa kaikessa karuudessaan. Näistä käkeen ja ei voi tietää millon oma joukkue pelaa seuraavan kerran liigaa, vai pelaako enää koskaan!!

Siinä on kyllä liigamestaruudet sillon aika kevyttä kauraa.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Millä tässä nyt jaksaa perjantaihin odottaa. Ei Suomessa kovin useesti kiekkojoukkue ole näin paljon kannattajia saanut liikahtamaan satojen kilometrien päähän, onko koskaan!? Tulee kyllä huikea ilta ja arvatkaa vain jos vielä onnikin olisi myötä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös